Olympiakarsinnat

  • 98 932
  • 444

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Slovenia sitten eteni toisen kerran peräkkäin olympiaturnaukseen, vaikka ennakkoon sen piti olla Tanska, joka tuosta lohkosta sen olympiapaikan nappaa. Juutit eivät lopulta voittaneet kuin Puolan. Heikko suoritus.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Todella karsee turnausta Tanskalta. Valmistautuminen ei nyt ihan mennyt nappiin, kun jengi vetää yhden harjoitusottelun vain ennen turnausta ja sitten lentää peliä edeltävänä yönä turnauspaikalle. Onko muuten tietoa onko Timo Jutila palkattu Tanskan jääkiekkoliiton hommiin? Matkajärjestelyt vähän viittaisi siihen suuntaan. Kyseessä oli kuitenkin vain kerran neljässä vuodessa tapahtuva turnaus ja valmistautuminen pitäisi vetää viimeisen päälle. Ei niin, että joukkue kootaan viikkoa ennen turnausta kasaan ja pelataan yksi harjoitusottelu.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ranska oli harmittavan lähellä Olympiapaikkaa. Hyvä kuitenkin, että paikka meni Norjalle. Kummalle tahansa paikan olisi suonut. Kazakstanille turnaus oli varmastikin jättipettymys. Jokohan valmennuksen palli alkaa heilua... Tanskalta käsittämättömän kesy turnaus. Ei voi muuta sanoa. Slovenia on hieno nähdä taas isoissa kisoissa mukana.
 
No enpä tiedä. Tuskin tanskalais- ja norjalaispelaajia tai jotain Kopitaria juuri nappaa pelata olympialaisissa, kun ei heillä ole siellä mitään mahdollisuutta kultamitaliin. Ja ketä kiinnostaa katsella, miten Ruotsi pyörittelee juutteja ja Suomi turskanpurijoita ihan miten haluaa? Paljon kovempi juttu sekä pelaajille että katsojille on nähdä Zuccarello, Nielsen ja Anze taistelemassa Euroopan väreissä maailman parhaiden turnauksessa.

Ikävästi sinulla on alkanut tuo sama levy pyöriä soittimessa uudestaan ja uudestaan. Laittaisit vain sinäkin uutta kappaletta soimaan välillä.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ensimmäiseksi Onnea Slovenia; hieno urheilukansa otti jälleen paikan kisoissa! V-Venäjä olisi ollut tietysti myös hyvä vaihtoehto, mutta heidän arvostuksensa laskee ainakin minun silmissä kanadalaisten pelaajien takia. Tanska tulee varmasti joskus tulevaisuudessa, mutta vielä ei ollut heidän aikansa. Jos he aikovat nousta joskus selvästi hyvien pikkumaiden yläpuolelle (missä Slovakia oli ainakin ennen), niin vähintään puolustuksen pitäisi vankistua, ja Ehlersistä yms junnuista olisi myös hyvä saada oikeita kärkiketjujen pelaajia. Kolmosketjun NHL-miehet eivät ole palkkakattoaikana merkittävästi parempia kuin Euroopan huiput. Tämä on nähty jo Sveitsin tapauksessa, jolla on periaatteessa monta NHL-pelaajaa, mutta todellisuudessa Josi on ainut ”käänteentekevä” pelimies..



Latvian tekeminen ei riittänyt tällä kertaa kisoihin ja samalla katkesi 4 Olympiakisojen putki. Joukkue karsiutui viimeksi Naganosta 98 kun mahdollisesti kaikkien aikojen Latvia ei päässyt kisoihin kun karsinnat piti pelata ilman NHL-pelaajia.. Tämän karsinnan odotettu huipennus Saksaa vastaan jäi inhottavasti näkemättä töiden takia, joten syväanalyysiä on mahdoton tehdä. Saksa teki kuitenkin maalin enemmän joten he ansaitsivat kisapaikkansa; onnea siis Saksalle!!



Kaspars Daugavinsin ja Martins Karsumsin johtama ykkösketju oli odotetusti Latvian paras osa tässä turnauksessa, he tekivät mm molemmat viimeisen matsin maalit. Edellisten Olympiakisojen tehoduo Darzins-M.Redlihs ei päässyt tällä kertaa erikoiseen lentoon. Toista tehoketjua olisi tarvittu laadukkaan Saksan kaadossa. Zemgus Girgensonsin johtamalla 3.ketjulla oli muitakin tehtäviä kuin pisteet, joten heidän tekemistään on turha arvioida 4 erän perusteella (Itävalta-matsi ja Japani-läpsyttelyn loppu). Kokonaisuudessa voisi kuitenkin sanoa, että Girgensons ei ole ollut maajoukkueessa mitenkään erikoinen tähän asti. Mies on kuitenkin nuori, joten annetaan aikaa ennen tuomitsemista. Vancouverista Zurichiin täksi kaudeksi palannut Ronalds Kenins toi laatua vielä Latvian nelosketjuun, jossa juuri Vancouverin yli-ikäisenä varaama Rodrigo Abols pelasi hyvän ottelun Itävaltaa vastaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa loppuun asti ja tulosta pitää kunnioittaa!!



Maalivahtipuolella Edgars Masalskis ei pelannut yhtään ottelua tässä turnauksessa. Tätä voidaankin pitää jonkinlaisena soihdun ojennuksena nuoremmille. MM-tasolla Masalskis voi pelata hyvinkin vielä pari turnausta, mutta ”parhaat vs parhaat”-pelit taisivat päättyä hänen osaltaan edellisten Olympialaisten Sveitsin tiputtamiseen pudotuspeleissä. K.Gudlevskis pelasi tällä kertaa molemmat oikeat ottelut ja E.Merzlikins seisoi maalilla keskimmäisen pakkopullan. Itse olisin laittanut tolppien väliin Saksaa vastaan Elviksen, koska hänellä on enemmän kykyä paraatitorjuntoihin, mutta eipä tuo lopulta siihen kaatunut. 2 maalilla on vaikeaa voittaa!



Pitää toivoa että Latvian laatupelaajat syttyvät jostain lähivuosien MM-kisoista ja jalkeille saataisiin uskottava joukkue. Bartulis, Kulda, Karsums ja kumppanit voisivat tulla välillä myös kevään karnevaaleille, muuten joidenkin hienojen sotaratsujen viimeiseksi kunnon rypistykseksi jäi tämä hävitty kotiturnaus! Masalskisin ohella ainakin puolustajat K.Redlihs, G.Pujacs eivät ole mukana enää seuraavissa kisoissa ja he ansaitsisivat paremman lopetuksen koska kaikki ovat pelanneet hienon uran maajoukkueen johtohahmoina. Samalla varmistui myös, ettei sentteri Herberts Vasiljevsin tarvitse palata eläkkeeltä maajoukkueeseen Olympialaisten kunniaksi, joten viimeinenkin liekki Latvian 90-luvun (NHL)loisteesta on nyt sammunut..



Muuten joukkueen ikärakenne näyttää aika hyvältä pikkumaaksi, sama runko jatkaa myös kohti seuraavia kisoja. Pitkäaikaiset tehotykit Darzins ja M.Redlihs alkavat tosin olemaan siinä iässä, että rooli alkaa jossain vaiheessa pienentyä. On kuitenkin oletettavaa ettei pieni maa löydä huippupelaajia kasapäin 4 vuodessa, joten Lauris ja Mikelis menevät varmaan esim. kolmosketjussa vielä seuraavissakin ”parhaat vs parhaat”-peleissä (mahdolliset World Cup karsinnat on sitten asia erikseen).
 
Maalivahtipuolella Edgars Masalskis ei pelannut yhtään ottelua tässä turnauksessa. Tätä voidaankin pitää jonkinlaisena soihdun ojennuksena nuoremmille. MM-tasolla Masalskis voi pelata hyvinkin vielä pari turnausta, mutta ”parhaat vs parhaat”-pelit taisivat päättyä hänen osaltaan edellisten Olympialaisten Sveitsin tiputtamiseen pudotuspeleissä. K.Gudlevskis pelasi tällä kertaa molemmat oikeat ottelut ja E.Merzlikins seisoi maalilla keskimmäisen pakkopullan. Itse olisin laittanut tolppien väliin Saksaa vastaan Elviksen, koska hänellä on enemmän kykyä paraatitorjuntoihin, mutta eipä tuo lopulta siihen kaatunut. 2 maalilla on vaikeaa voittaa!

Masalskis ojensi ihan käytännön tasollakin soihdun nuoremmillaan, sillä veteraani ilmoitti karsintojen jälkeen lopettavansa maajoukkueuran tähän. Näin ollen häntä ei nähdä jatkossa myöskään MM-jäillä.

Mitä noihin nuorempiin tulee, niin itse asiassa Merzlikins tavallaan jo nousi ykkösmaalivahdiksi. Ratkaisevan Saksa-ottelun Gudlevskis aloitti, mutta vaihdettiin pois kahden takaiskun jälkeen ja Merzlikins pelasi pelin loppuun. Eli noilla kahdella meni pelit karsinnoissa tasan lopulta.
 

Pardus

Jäsen
Aika nostella tämäkin ketju jälleen ylös. Kisoihin pääsee Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tšekki, USA, Saksa, Sveitsi ja isäntämaa Kiina sekä kolme karsijaa.

Karsintalohkot näyttävät tältä:

Esikarsinta, kierros 1 (7.-10.11.19)
Lohko N, Luxemburg: Luxemburg, Arabiemiraatit, Bosnia, Kirgisia.
Lohko O, Hong Kong: Taiwan, Hong Kong, Kuwait, Thaimaa.

Esikarsinta, kierros 2 (12.-15.12.19)
Lohko K, Romania: Romania, Islanti, Israel, karsija 11.
Lohko L, Espanja: Hollanti, Espanja, Meksiko, karsija 10.
Lohko M, Kroatia: Kroatia, Serbia, Bulgaria, Turkki.

Esikarsinta, kierros 3 (6.-9.2.20)
Lohko G, Slovenia: Slovenia, Japani, Liettua, karsija 9.
Lohko H, Kazakstan: Kazakstan, Puola, Ukraina, karsija 8.
Lohko J, Iso-Britannia: Iso-Britannia, Unkari, Viro, karsija 7.

Karsinta (27.-30.8.20)
Lohko D, Slovakia: Slovakia, Valko-Venäjä, Itävalta, karsija 6.
Lohko E, Latvia: Latvia, Ranska, Italia, karsija 5.
Lohko F, Norja: Norja, Tanska, Etelä-Korea, karsija 4.

Siihen en osaa vastata, missä on lohko I.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Aika jännää että karsinnoissa saa käyttää NHL-pelaajia jos itse Olympialaiset ovat taas EHT-tasoa. Latvian kannalta tuolla tietysti ei ole hirveästi väliä, kun jenkeissä ei pelaa kuin 5-10 tarpeeksi hyvää kaveria, joten he vahvistavat joukkuetta mutta eurooppalaisillakin pystyy pelaamaan ihan täysillä. Tilanne voi toki muuttua jos Vancouver kiinnostuu hyvän kauden pelanneesta Rodrigo Abolsista. Silloin sentteriosasto on merkittävästi huonompi karsinnoissa kuin itse mahdollisissa kisoissa.

Mietin lähinnä tuota F-lohkoa. Jos pelataan NHL-pelaajilla, niin Tanska on selvä suosikki Oslon turnaukseen. Toisaalta itse kisoissa Norja saattaisi olla jopa vaarallisempi nippu kun heillä ei ole juuri ketään Amerikassa. Tanskan laatumiehet ovat järjestään NHL/AHL-tasoilla, ellei Nielsen siirry kohta KHLään tai Hansen jatka vielä pitkään uraansa, mikä on epätodennäköistä. + Regininkin kroppa taitaa vedellä viimeisiään.

Mielenkiintoista on myös se, että Kiina otettiin kisoihin vaikka Korea näytti viime vuonna mihin C-sarjan joukkue "pystyy" jos he palkkaavat itselleen kärkiketjun. Kiina on D-sarjan alakastia, joten sinne pitäisi ostaa 3 ketjua pelaajia päästäkseen edes jonnekin. En tiedä kehtaavatko he siihen lähteä. Mathew Maione hankittiin Kiinaan ensi kaudeksi, joten siinä olisi yksi vaihtoehto maajoukkueen ykköspakiksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Aika jännää että karsinnoissa saa käyttää NHL-pelaajia jos itse Olympialaiset ovat taas EHT-tasoa. Latvian kannalta tuolla tietysti ei ole hirveästi väliä, kun jenkeissä ei pelaa kuin 5-10 tarpeeksi hyvää kaveria, joten he vahvistavat joukkuetta mutta eurooppalaisillakin pystyy pelaamaan ihan täysillä. Tilanne voi toki muuttua jos Vancouver kiinnostuu hyvän kauden pelanneesta Rodrigo Abolsista. Silloin sentteriosasto on merkittävästi huonompi karsinnoissa kuin itse mahdollisissa kisoissa.

Mietin lähinnä tuota F-lohkoa. Jos pelataan NHL-pelaajilla, niin Tanska on selvä suosikki Oslon turnaukseen. Toisaalta itse kisoissa Norja saattaisi olla jopa vaarallisempi nippu kun heillä ei ole juuri ketään Amerikassa. Tanskan laatumiehet ovat järjestään NHL/AHL-tasoilla, ellei Nielsen siirry kohta KHLään tai Hansen jatka vielä pitkään uraansa, mikä on epätodennäköistä. + Regininkin kroppa taitaa vedellä viimeisiään.

Mielenkiintoista on myös se, että Kiina otettiin kisoihin vaikka Korea näytti viime vuonna mihin C-sarjan joukkue "pystyy" jos he palkkaavat itselleen kärkiketjun. Kiina on D-sarjan alakastia, joten sinne pitäisi ostaa 3 ketjua pelaajia päästäkseen edes jonnekin. En tiedä kehtaavatko he siihen lähteä. Mathew Maione hankittiin Kiinaan ensi kaudeksi, joten siinä olisi yksi vaihtoehto maajoukkueen ykköspakiksi.

Etelä-Korealla oli ollut myös aikaisen valtavaa ja jo pitkään harkittua muuta kehitystä jääkiekon saralla Kiinaan verrattuna jo pitkään. Itse asiassa jo vähän ylikin toistakymmentä vuotta kiitos Il Sea Kimin väsymättömien taivuttelujen kulissien takana Etelä-Korean jääkiekkoilussa.

Se myös pysyi ajoittain aiheettomankin kovasta kritiikistä huomioimatta tavoitteissaan.

Siihen vertailun vuoksi Kiina ei enää tämän vuoden tappioidensa myötä enää edes kykene ajallaan nousemaan varsinaisiin MM-kisoihin siinä missä Etelä-Korea ehti nousta ja oli kärsinyt itse asiassa kaksikin hyvin niukkaa nousutappiota ennen varsinaista nousemistaan.

Näistä nousutappioista ensimmäinen tuli itse asiassa 21.4.2012 Etelä-Korean voitettua Puolan 3-2 juuri ja juuri kun IIHF oli mennyt vajaata vuotta aiemmin muuttamaan noita MM-kisojen divisioonien noususääntöjä joissa voi nousta vain lohko kerrallaan!

Myös oman maan pelaajatkin ovat kehittyneempiä suhteessa Kiinaan.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Olympiakarsinnoista puhuttaessa laitan tähän teoreettisia Uusintaottelujen pelaamisia niissä silloin kun niille periaatteessa olisi ollut tarvetta ja laitan niitä tähän alle:

1988: Uusintaottelu Talviolympialaisten 1988 Virallisesta Karsijasta Japani-Tanska (Tämä tilanne olisi tosiaan ollut mahdollinen C-sarjan MM-kisojen päätteeksi vuonna 1987 kun tuohon aikaan tosiaan C-sarjan MM-kisojen voittaja pääsi viimeisenä Talviolympialaisiin 1988 Karsintaan ja Japani ja Tanska olivat pelanneet tasapelin pisteissä sitä ennen ja muutoin tietysti Tanska oli hävinnyt kotiyleisönsä edessä nk. Kööpenhaminan Kalinat Japanille maalein 0-6 pelattuaan muuten ihan hyvät kotikisat vastaavalla sarjatasollaan.)

1998: Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten 1998 Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan Ukraina-Puola (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 23.12.1996-28.12.1996, mutta todennäköisemmin heti 23.12.1996 keskellä ennen puolalaista joulukautta ja sen ruuhkia vaikka toki pidempi lepo 27.12.1996 tai 28.12.1996 joululoman takaamiseksi pelaajille olisi ollut mahdollinen.

Tämä tilanne sattui Talviolympialaisten Esikarsinnassa Puolan Lohkossa missä Ukraina ja Puola olivat tietenkin päätyneet keskenään tasoihin. Mielenkiintoista olisi kyllä ollut nähdä Puolan iskukyky vielä kerran kun tasoihin toteutuneesti oli päädytty.)

1998: Uusintaottelu Nousemisesta Suoraan Talviolympialaisiin 1998 Slovakia-Sveitsi ja Uusintaottelu Viimeisen Paikan Ottelusta Talviolympialaisiin 1998 Itävalta-Norja (Nämä ottelut olisi pelattu milloin tahansa 10.2.1997-13.2.1997 välisenä aikana, mutta todennäköisesti jo heti 10.2.1997 koska varsinainen viimeinen nousuottelu Varsinaisen Talviolympialaisten Karsinnan kolmanneksi sijoittuneiden joukkueiden kanssa aiottiin vielä järjestää kaiken päätteeksi 11.2.1997 jolloin kiirettä piti tietenkin järjestäjillä Saksan Lohkossa ja Itävallan Lohkossa.

Silloisilla säännöillä ja laajentuneilla 14 maan Talviolympialaisilla niiden säännöillä sillä hetkellä kunkin Varsinaisen Talviolympialaisten Karsinnan voittajat ja lohkokakkoset pääsivät suoraan Talviolympialaisiin ja lohkokolmoset pelasivat vielä viimeisen paikan ratkaisuottelun.

Slovakia ja Sveitsi toteutuneesti olivat pelanneet erittäin kivikovan 3-3 tasapelin keskenään jolloin Uusintaottelussakin panosta olisi varmasti ollut paljon. Ikävä kyllä Sveitsi sitten tästä kivikovasta ottelusta väsyneenä möhli jäällä kaiken Itävaltaa vastaan ja hävisi maalein 0-2 menettäen käytännössä muuten pitkin vuosia 1995-1997 hopealautasella varmana pidetyn paikkansa Naganossa 1998 Talviolympialaisissa.

Jääkarhuille myös Talviolympialaisiin pääsy vuodeksi 1998 oli täyttä tervanjuontia keskellä maan jääkiekollisia silloisia vaikeuksia jolloin kuitenkin sitä vasten Jääkarhut olivat pelanneet tasapelit Valko-Venäjää ja Kazhakstania vastaan maalein 2-2 ja 3-3 vain mokatakseen sitten kaiken Itävallalle maalein 1-4!)

2002: Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten 2002 Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan Ukraina-Kazhakstan (Tämä ottelu olisi pelattu milloin tahansa 14.2.2000-17.2.2000, mutta todennäköisimmin 15.2.2000 tai 16.2.2000 riittävän levon takaamiseksi joukkueille. Tilanteeseen oli päädytty Talviolympialaisten Esikarsinnan Eestin Lohkossa missä Ukraina ja Kazhakstan olivat tietenkin päätyneet keskenään tasoihin.

Mielenkiintoista olisi ollut nähdä Ukrainan ja Kazhakstanin iskukyky vielä kerran vaikkakin toteutuneesti kazakit voittivat Ukrainan maalein 5-3, mutta hävisivät Eestille maalein 2-4! Eesti oli noussut myös tasoihin, mutta todennäköisesti järjestäjät eivät olisi varmaankaan ryhtyneet järjestämään Uusintaottelujen sarjaa tasapelien määrittelemiseksi.)

Salt Lake Cityn Talviolympialaisiin 2002 mennessä Naganon Talviolympialaisista poiketen sääntöjä Varsinaisessa Talviolympialaisten Karsinnassa oli nyt muutettu siten, että myös lohkokolmoset nousivat yhdessä voittajien ja kakkostilan saaneiden maiden kanssa suoraan Talviolympialaisiin jolloin tarvetta Viimeisen Paikan Ottelulle Talviolympialaisiin 2002 ei enää ollut ja mikäli olisi ollut niin siinä olisivat viimeisestä paikasta otelleet Itävalta ja Ukraina.

Harmittavasti Salt Lake Cityn Talviolympialaiset olivat viimeiset 14 maan Talviolympialaiset kun IIHF antoi periksi ja meni sitten supistelemaan Talviolympialaisia harmittavasti vuodesta 2006 eteenpäin vielä nykyäänkin oleviksi 12 maan Talviolympialaisiksi.

Nuo 14 maan Talviolympialaiset olisi mielestäni pitänyt rohkeasti vain säilyttää 14 maan kisoina tai jopa laajentaa vaikkapa vuosina 2006, 2010 tai viimeistään vuodesta 2014 eteenpäin silloisin näkymin jo 16 maan Talviolympialaisiksi mikäli ei jopa jo ihan tuolloinkin suoraan 16 maan Talviolympialaisiksi silloin kun MM-kisatkin laajentuivat 16 maan kisoiksi vuonna 1998.

Muutoin tietysti Talviolympialaiset ja MM-kisat olisivat voineet silloisin näkymin olla yhtä suuret eli 14 maan kisat kompromissina kaikkeen siihen hirveään ennakkopuheeseen ja kritiikkiin nähden.

2006: Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten 2006 Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan Norja-Unkari (Tämä ottelu olisi pelattu 15.11.2004-18.11.2004, mutta todennäköisimmin 16.11.2004 tai 17.11.2004 riittävän levon takaamiseksi joukkueille.

Tilanteeseen oli päädytty Talviolympialaisten Esikarsinnan Norjan Lohkossa missä Jääkarhut ja Unkari olivat pelanneet Stavenger Oilersin kotiareenalla tasapelin 3-3 minkä itsekin muistan olleen elähdyttävä kokemus kun Szupermanin eli Levente Szuperin torjuntoja kerran toisensa jälkeen seurasi, Varsinainen Talviolympialaisten Karsintaan pääsy jäi niin hemmetin pienestä kiinni Unkarille ja mahdollisen Uusintaottelun tullessa olisi varmaan allekirjoittaneelta pettänyt pumppu kun oli kyllä melkoisen kiihkeä peli menossa silloin toteutuneestikin!

Jääkarhut vielä kaiken jälkeen jäivät rannalle Torinosta 2006 kun Sveitsi voitti Varsinaisen Talviolympialaisten Karsinnan Sveitsin Lohkon ja nousi Torinoon 2006 Talviolympialaisiin.

Siinä vaiheessa kyllä kiukutti vaikkakin muuten kaikkiaan Sveitsi pelasi kyllä hienot kisat eikä siinä mitään, mutta kun keskeisistä suosikkijoukkueista toinen voitti toisen ja toinen sitten menetti nousun muuten melkein kuin hopealautasella tuolloin vielä vähän vähemmän vakuuttavammin pelanneelle Ristimaalle ja siihen vielä sääntömuutokset supistuksineen päälle niin silloin kyllä ärräpäät lentelivät ja paljon!)

Talviolympialaisten pienetäminen 12 maan kisoiksi jätti kyllä paljon jossittelun varaa siihen mitä karsijoihin ja rannalle jääneisiin maihin tuli kun ainakin kaksi maata vielä olisi voinut hyvinkin päästä ja Naganon ja Salt Lake Cityn säännöillä varaa isompaankin maamäärään periaatteessa niiden säännöillä Torinoon 2006 olisi kyllä ollut ja näin on ollut myös sen jälkeen aina nykypäiväänkin asti.

2010: Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten 2010 Esikarsintaan Espanja-Bulgaria (Tämä ottelu olisi pelattu 12.10.2008-15.10.2008 välisenä aikana, mutta todennäköisimmin 13.10.2008 tai 14.10.2008 riittävän levon takaamiseksi molemmille joukkueille. Tämä tilanne sattui Talviolympialaisten 2010 Alkukarsinnassa mikä pelattiin Turkissa.

Espanja olisi hyvin todennäköisesti voittanut Bulgarian uudelleen vaikka sellainen ottelu olisi järjestetty uudelleenkin. Tietenkin Espanja oli vähän enemmän tuhlannut voimiaan, mutta niin oli tuhlannut Bulgariakin ja toteutunutta 2-6 tappiota vasten nyt olisi saattanut olla isompikin tappio tiedossa.)

Vuoden 2010 jälkeen ei tuollaisille teoreettisille Uusintaotteluille juuri olisi ollut tarvetta ja muutama aiempi historiallinen Uusintaottelu jäi pois koska ne olisivat olleet esimerkiksi isäntämaata vastaan tai muutoin merkityksettömiä muuttuneiden sääntöjen takia. Paljon oli tietenkin myös läheltä piti-tilanteitakin vuosien varrella. Toivottavasti tulevissa Talviolympialaisten Karsinnoissa niiden osalta niin monessa eri osassa kun niitä nykyään jo onkin niin ei vain nähtäisi mitään hirveän jossiteltavaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Huomenna alkavatkin sitten Talviolympialaisten Karsinnat tällä kertaa tietenkin Talviolympialaisten Alustavan Alkukarsinnan, Talviolympialaisten Esialkukarsinnan, Talviolympialaisten Alkukarsinnan Esikarsinnan tai myös Talviolympialaisten Alkukarsinnan Ensimmäisen Kierroksen muodossa.

Muutoksena aiempaan verrattuna Hong Kongin levottomuuksien takia nuo Hong Kongissa pelattavaksi aiotut ottelut on jo aiemmin päätetyn mukaisesti aikomus pelata tietenkin Sanyan Jäähallissa Kiinassa sijaitsevalla Sanyan kaupungissa Hainanin Saarella.

Lohko O:n ja ylihuomenna alkavan Lohko N:n ottelut menevät siis seuraavasti aikavälillä 7.11.2019-10.11.2019 kun 9.11.2019 pidetään välipäivänä Lohko O:ssa ja 7.11.2019 pidetään välipäivänä Lohkossa N:

Talviolympialaisten 2022 Alustava Alkukarsinta/Esialkukarsinta/Alkukarsinnan Esikarsinta/Alkukarsinnan Ensimmäinen Kierros

Lohko O

7.11.2019

Taiwan-Thaimaa

Kuwait-Hong Kong

8.11.2019

Taiwan-Kuwait

Hong Kong-Thaimaa

10.11.2019

Thaimaa-Kuwait

Hong Kong-Taiwan

Lohko O:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 13 ja Klo 17 paikallista aikaa eli mahdollisesti näillä näkymin Klo 7 ja Klo 11 Suomen Aikaa, mutta mikäli erehdyn niin saa toki korjata!

Lohko N

8.11.2019

Arabiemiraatit-Kirgisia

Bosnia ja Hertsegovina-Luxemburg

9.11.2019

Arabiemiraatit-Bosnia ja Hertsegovina

Luxemburg-Kirgisia

10.11.2019

Kirgisia-Bosnia ja Hertsegovina

Luxemburg-Arabiemiraatit

Lohko N:n ottelut alkavat tietenkin Luxemburgin tunnetusta Kockelscheuerin Jäähallista käsin aina Klo 15.45 ja Klo 19.15 paikallista aikaa eli Klo 16.45 ja Klo 20.15 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Päättyneenä päivänä eilen pelattiin tosiaan ensimmäiset kaksi ottelua Lohkossa O ja ne päättyivät seuraavasti kun puhutaan Talviolympialaisten Esikarsinnasta Talviolympialaisten Alkukarsintaan joka tosiaan myös yhtenä viimeisenä mahdollisena nimenä nyt pelatulle ja vielä pelattavalle tapahtumalle sopii nimitykseksi tarpeen mukaan:

Taiwan-Thaimaa 5-3 (Tämä oli verraten tasainenkin peli kaikkiaan kun Jään Elefantit pystyi pistämään vastaan nk. Raha-Kiinan edustajille jäällä melkoisen vastuksen pystyyn, mutta rutiinilla nk. Raha-Kiina tai ihan alkuperäisen portugalilaisen nimensä mukaisesti nk. Kaunis Saari selvisi voittoon.)

Kuwait-Hong Kong 0-12 (Tässä kyllä Kuwaitia pyöriteltiin aika mennen, tullen ja palatessa. Välillä tuntui, että Hong Kong vetää toisen tai vaikka kolmannen saman mokoman maaliluvun verran kiekkoja Kuwaitin pömpeliin.)

Kuluvana päivänä ovatkin sitten edessä seuraavat ottelut:

8.11.2019

Taiwan-Kuwait

Hong Kong-Thaimaa

Ja lisäksi Lohko N käynnistyy seuraavin otteluin:

Arabiemiraatit-Kirgisia

Bosnia ja Hertsegovina-Luxemburg

Lohko O:n ottelut alkavat tuttuun tapaan Klo 13 ja Klo 17 paikallista aikaa eli näillä näkymin Klo 7 ja Klo 11 Suomen Aikaa ja Lohko N:n ottelut alkavat tuttuun tapaan Klo 15.45 ja Klo 19.15 paikallista aikaa eli Klo 16.45 ja Klo 20.15 Suomen Aikaa.

Saa nähdä, että millaisia peleistä muodostuu.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Näiden esikarsintojen esikarsintojen kohdalla alkaa väkisinkin päässä soimaan Sleepy Sleepersin "Onko järkee vai ei?". Toki onhan kaikilla oikeus karsia ja onhan siellä Kiinallakin täysin ääliömäinen kiintiöpaikka.....
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Lukemista helpottaisi kun käyttäisi vain yhtä niistä, koska kaikki kuitenkin tajuavat mistä on kyse.

Voisi tietysti myös menetellä niinkin.

Tosin koskaan Talviolympialaisten Karsinnat eivät ole olleet niin laajoja kuin nyt joten siksikin tilanne on ainutkertainen.

Tähän mennessä kun on ollut enintään vastaavia karsintoja vain Talviolympialaisten Alkukarsintaan asti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän ottelut päättyivät Talviolympialaisten Esikarsinnassa Talviolympialaisten Alkukarsintaan seuraavasti:

8.11.2019

Lohko O

Taiwan-Kuwait 8-0 (Tässäkin Kansallinen Kiina tai nk. Raha-Kiina ennen useammin julkisuudessa ollutta nykypäivän ja nykyajan varakasta Kiinaa vei erittäinkin säästellyn tuntuisella temmolla Kuwaitia mennen, tullen ja palatessa. Ihme on jos Kuwait saa edes maaliakaan koko turnauksessa.)

Hong Kong-Thaimaa 2-7 (Tässä ottelussa kyllä korostui Jään Elefanttien yllättävänkin hyvä maalintekokyky myös hyvällä luistelutekniikalla.

Tosin ajoittain Hong Kong oli kyllä niskan päällä. Siinä mielessä valitettava peli Hong Kongille, että tuhlasikohan kuitenkin pikkuisen liikaa voimia joutavanpäiväiseen Kuwait-ottelun elvistelyyn?

Niitä kun olisi saatettu tarvita tässä ottelussa juurikin Jään Elefantteja vastaan.)

Huomenna tässä lohkossa on välipäivä jolloin ennen välipäivää pistetilanne on seuraava ennen ylihuomisen 10.11.2019 päätösotteluja Thaimaa-Kuwait ja Hong Kong-Taiwan:

Taiwan 6 pistettä

Thaimaa 3 pistettä

Hong Kong 3 pistettä

Kuwait 0 pistettä

Sitten Lohko N:n tilanne:

8.11.2019

Lohko N

Arabiemiraatit-Kirgisia 4-9 (Kirgisia on kyllä otteidensa perusteella ottamassa takaisin sen mitä keväällä menetti eli maineensa ja kunniansa ellei nyt enempiä möhli jolloin jatkoon kyllä mennään ilman ihmeitä.)

Bosnia ja Hertsegovina-Luxemburg 1-10 (Tässä bosniakit jaksoivat tasan tarkalleen yhden erän eikä oikein sitäkään kun erän päätteeksi ajoittain tarmokkaasta puolustamisesta huolimatta tilanne oli heidän tappiokseen jo 0-4.

Ehkä jos olisi pelattu muualla kuin juuri Luxemburgin kotiyleisön edessä niin vähän parempaa saumaa olisi ollut, mutta ei paljon kun maalivahtipeli oli aikamoista hosumista ja huonoja tasauspudotuksia jäähän.

Puolustuskin väsyi ja erittäin hajanaista tuntui olevan hyökkäyspelikin ja parasta hyökkäyspeliä oli vain alkuminuuteilla ottelussa.

Siten murskatappio oli jopa yllättävänkin selvä asia toisin kuin miltä vielä näytti ihan alkuminuuteilla tai ensimmäisen erän aikana sitten loppupelin osalta.

Mikäli taso on bosniakeilta tätä jatkossa tulevan kauden mittaan peleissä tämän turnauksen jälkeen tai ensi vuoden puolellakin muutoin vain niin rumia lukuja on odotettavissa.)

Huomenna ottelut jatkuvat seuraavasti tässä lohkossa:

Lohko N

9.11.2019

Arabiemiraatit-Bosnia ja Hertsegovina (Lähinnä jumbojen kohtaus ilman ihmeitä tällä erää.)

Luxemburg-Kirgisia (Pelataan isoista panoksista ja Kirgisia voittaa melko todennäköisesti, mutta kotiyleisön turvin voi Luxemburg yllättää.

Tosin ehkä sen pari-kolme maalia tai vaikka viisikin olisi voinut Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Luxemburg tämän illan ottelussa jättää väliin vaikka kotiyleisön huudatus nyt tietysti aina mukavaa olikin.

Kun niitäkin voimia voisi tarvita kovemmissa koitoksissa.)

Ottelut alkavat paikallista aikaa tuttuun tapaan Klo 15.45 ja Klo 19.15 eli Klo 16.45 ja 20.15 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän ottelut päättyivät Talviolympialaisten Esikarsinnassa Talviolympialaisten Alkukarsintaan seuraavasti:

Lohko N

9.11.2019

Arabiemiraatit-Bosnia ja Hertsegovina 6-3 (Luulin bosniakkien pelitehon hyytyneen jo eilispäivään aika selvästikin, mutta osasivat tässä pelissä tosiaan yllättäänkin mitä nyt harmittavasti jäi useampikin hyvä paikka tehdä maali hyödyntämättä silloin kun Arabiemiraattien maalivahti ei niitä torjunut.

Tietysti myös ottelun loppua kohti väsymistäkin oli havaittavissa, mutta nyt ainakin hyökkäyspeli toimi paremmin kuin Luxemburgia vastaan. Suuntaukset ainakin olivat terävämpiä kuin siinä pelissä eikä ihan lähdetty viilettämään jäällä, roiskimaan päättömästi kiekkoa minne sattuu tai pysähdytty päättämättömyyden hämmennykseen ja jääty siitä sitten märehtimään ongelmia.

Arabiemiraatit voittivat, mutta yllättävänkin pienin lukemin lopulta ja osin tuntui olevan pettymystä havaittavissa Kirgisia-tappiostakin minkä takia tiedä sitten mahdollisesta bosniakkien imartelusta pitkin peliä juuri tuosta syystä kuin Arabiemiraattien muusta yhtäkkisestä romahduksesta muutoin ajoittain pelissä.)

Luxemburg-Kirgisia 3-5 (Tämä oli tosiaan ratkaisu ja harmittavasti Luxemburgin heikkoudet ensimmäisessä erässä maksoivat ottelun, mutta pakko oli hattua nostaa kolmannen erän noususta aina maalin päähän kun Luxemburg oli tappiolla 1-4, mutta lopulta enää 3-4 kun riski pelata ilman maalivahtia kostautui ja Kirgisia voitti siten maalein 3-5.

Sinänsä tietysti Luxemburgia voisi morkata mikäli jääkiekon kehitystä pienemmissä maissa ei seuraisi siitä, että miten se nyt meni häviämään Kirgisialle vaikka ei se niin yksinkertaista ole kun Kirgisiallakin oli ja on ollut huima kehitys viime vuosina.

Tietysti myös eilisillan löylytys bosniakkeja vastaan olisi saanut jäädä pienemmäksi kun niihinkin saattoi voimia mennä hieman turhankin paljon.

Kirgisialta tosin pientä miinusta muuten täydelliseen otteluun tuli kyllä tuosta kolmannen erän väsymisestä ja liikajäähyistä parissakin kohtaa silloin kun ei olisi kannattanut.

Jatkoon kyllä mennään, mutta varaa ei tämän päivän ottelun virheisiin ole todellakaan itse varsinaisessa Talviolympialaisten Alkukarsinnassa silloin kuin tämän hetken tilannetta ei halua ottaa huomioon sen heikoimmillaankin selvästi koveneviin vastustajiin nähden.

Tai sitten sen varsinaisella Talviolympialaisten Alkukarsinnan Ensimmäisellä Kierroksella kun seuraava vaihe on juurikin tämän jälkeen juuri tästä tilannekäytännöstä riippuen Talviolympialaisten Alkukarsinnan Toinen Kierros.)

Ennen huomisen päätöspäivän otteluja 10.11.2019 eli Kirgisia-Bosnia ja Hertsegovina ja Luxemburg-Arabiemiraatit tässä pistetilanne lohkosta N:

Kirgisia 6 pistettä

Luxemburg 3 pistettä

Arabiemiraatit 3 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 0 pistettä

Huomisen päätöspäivän ottelujen alkamisajat ovat tuttuun tapaan Klo 15.45 ja Klo 19.15 paikallista aikaa eli Klo 16.45 ja Klo 20.15 Suomen Aikaa.

Lohkossa O pelataan myös otteluja päätöspäivänä jotka ovat tietenkin aiemmin mainitun mukaisesti Thaimaa-Kuwait ja Hong Kong-Taiwan. Huomisen päätöspäivän ottelujen alkamisajat ovat tuttuun tapaan Klo 13 ja Klo 17 paikallista aikaa eli Klo 7 ja Klo 11 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kuluneen eilisen päivän ottelut päättyivät Talviolympialaisten Esikarsinnassa Talviolympialaisten Alkukarsintaan seuraavasti niiden päätöspäivänä:

10.11.2019

Lohko O

Thaimaa-Kuwait 11-1 (Kuwait sai kun saikin ainoan maalinsa turnauksessa jolloin maaleitta ei jääty, mutta kaikkiaan pelaaminen Kuwaitilta oli kammottavaa luokkaa arvosanana mikäli sellainen pitäisi antaa.

Vaihtoehtoisesti taas vastustajat vaan olivat kovin ylivoimaisia, mutta siinäkin tapauksessa kun miettii jopa tosiaan muutamaan Afrikan pienempään jääkiekkomaahan tai jopa ihan Etelä-Amerikankin jääkiekkomaahan jopa Jamaikasta puhumattakaan niiden tasoa niin Kuwaitilla alkaa olla tekemistä jo niidenkin voittamisessa heidän tasonsa surkeuden osoittamalla menolla ihan lähitulevaisuudessakin.

Jään Elefantit olisivat olleet hienoteknisellä luistelullaan ja ajoittain hieman romuluisella jääkiekkoilullaan mukava nähdä jatkossakin, mutta aina ei voi voittaa ja ehkä ihan pientä rutiinia Jään Elefantit tarvitsisivat yleisestikin peleihinsä jotta ei tulisi niitä ratkaisevia viime hetken virheitä viime aikojen eräänlaiseen päävastustajaansa eli Taiwaniin nähden.)

Hong Kong-Taiwan 5-7 (Tämä oli ihan tiukkakin peli ja tässä ottelussa tosiaan hieman Hong Kong pystyi korjaamaan romuttunutta mainettaan Jään Elefanttien eli Thaimaan liiskaamaksi jääneenä 2-7 lukemin ja sen jälkeen. Tosin se ei riittänyt jatkoa ajatellen. Taiwan pääsi siis jatkoon.)

10.11.2019

Lohko N

Kirgisia-Bosnia ja Hertsegovina 15-3 (Ensimmäisen erän jälkeinen täysväsyminen tapahtui taas bosniakeille ja tällä kertaa Kirgisia ei ehkä Luxemburgiin verrattuna todellakaan ollut säästeliäällä tuulella. Murskavoitto oli siten jatkoon selvästi menneelle maalle selviö. Tosin ensimmäisen 10:n minuutin aikana bosniakit ennen täysväsymistään pystyi jopa yllättämään Kirgisian ja pääsemään maalinkin päähän jolloin lähimmillään kiitos aluksi leväperäisen Kirgisian puolustuksen tilanne ihan vähän aikaa oli Kirgisian johdon osalta vain 3-2 ennen kun sitten tosiaan bosniakit hyytyivät menoltaan.)

Luxemburg-Arabiemiraatit 4-5 (Kisaisänniltä ottelu oli hyvä, mutta väsymys ja yleinen pettymys olemukseltaan tuntui paistavan läpi ottelun Kirgisia-tappion myötä ja siten senkin varjolla Arabiemiraatit pystyivät saamaan itsensä tasapeliasemaan ja ihan voittoonkin asti. Voitto tosin Luxemburgille ei olisi ollut selviö kun olivat välillä Arabiemiraatteja vastaan tappiollakin maalein 0-2.

Kaikkiaankin Luxemburgin osalta periaatteessa sinänsä erittäinkin hyvää jääkiekkoa turnauksessa pelanneena ei voinut mielipahalta välttyä kun jäi maa ulos jatkosta.

Toisaalta ei Arabiemiraatitkaan voi muuta kuin lähinnä kiitellä itseään tästä voitosta kun muutoin näytti melkoiselta tervanjuonnilta heidänkin peluunsa jäällä ja kaikkein huonoimmillaan tämä maa tuntui nk. Super-Kuwaitilta jäällä jolla tosin mahdollisessa kammottavuudessaan ei ole ollut niin huonoa maalivahtipelaamista.)

Pistetilanteet lohkoissa olivat seuraavat ottelujen päätteeksi:

Lohko O

Taiwan 9 pistettä

Thaimaa 6 pistettä

Hong Kong 3 pistettä

Kuwait 0 pistettä

Lohko N

Kirgisia 9 pistettä

Arabiemiraatit 6 pistettä

Luxemburg 3 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Alkukarsinnan tai mahdollisesti tämän nyt päättyneen vaiheen eli Talviolympialaisten 2022 Alustavan Alkukarsinnan/Esialkukarsinnan/Alkukarsinnan Esikarsinnan päätteeksi voittajat tosiaan olivat Kirgisia ja Taiwan.

Mikäli tätä päättynyttä vaihetta haluaisi nimittää myös jo nyt Talviolympialaisiten Alkukarsinnaksi niin siinä tapauksessa nyt päättyneeltä Talviolympialaisten Alkukarsinnan Ensimmäiseltä Kierrokselta Talviolympialaisten Varsinaiseen Alkukarsintaan tai Talviolympialaisten Alkukarsinnan Toiselle Kierrokselle selvisivät lohkovoittajat eli Kirgisia ja Taiwan.

Nousijoilla ja varsinkin Kirgisialla (Etenkin kun Georgia tai Gruusia ei ole mukana Talviolympialaisten Karsintojen turnauksissa ylipäänsä erittäin harmittavasti mukana ja olenkin pitänyt Kirgisiaa suurin piirtein hyvinkin Gruusian tasoisena kiekkomaana minkä johdosta on nyt hyvinkin mielenkiintoista nähdä kykyjen todellinen katto ennen pitkää.) on edessään kaikkien aikojen haasteensa.

Talviolympialaisten Alkukarsinnassa tai Talviolympialaisten Alkukarsinnan Toisella Kierroksella pelaavat seuraavat maat kolmessa eri lohkossa:

2022 Talviolympialaisten Alkukarsinta/Alkukarsinnan Toinen Kierros

Lohko K

Tricolori Hochei eli Romania

Tunturihaukat/Jäähaukat eli Islanti

Israel

Kirgisia (Kirgisia sijoittuu tähän lohkoon.)

Lohko L

Ijs-Oranje eli Hollanti

Espanja

Meksiko

Taiwan (Taiwan sijoittuu tähän lohkoon.)

Lohko M

Kroatia

Serbia

Bulgaria

Turkki

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Alkukarsinnan/Alkukarsinnan Toisen Kierroksen ottelut pelataan vielä tämän vuoden puolella joulukuussa päivämäärinä 12.12.2019-15.12.2019 välisenä aikana.

Lohko K tosin pelataan päivämäärinä 12.12.2019-15.12.2019 välisenä aikana poikkeavasti Romaniassa kun Lohkot L ja M pelataan Espanjassa ja Kroatiassa yhtenevästi 13.12.2019-15.12.2019 välisenä aikana.

Romaniassa ainakin toistaiseksi ottelupaikka on Brasovin Jäähalli, Espanjassa tietysti Barcelonan Jäähalli ja Kroatiassa Sisakin Jäähalli.

Kirgisian ja Taiwanin osalta helpointa olisi ollut sijoittua Bulgarian tai Turkin kanssa samaan lohkoon ilman, että lähtökohtaisesti ainakaan Taiwanin osalta ei oltaisi ihan viimeisiä.

Kirgisia voi tosiaan kyllä yllättää tai yllättäisi jos ei lähtökohtaisesti olisi joutunut Tricolori Hochein kanssa samaan lohkoon. Tosin Ijs-Oranjen kanssa myös samaan lohkoon joutuminen olisi ollut erittäin ikävä juttu.

Kirgisia voi ennakoista huolimatta silti pelata yllättävänkin kovaa jääkiekkoa mikäli vain saa tilaisuuden päästä pyörittämään peliään jäällä. Tosin silti lähtökohtaisen teoreettinen lohkovoitto ja nousu Talviolympialaisten Esikarsintaan olisi heille kyllä jo Jään Ihme vertaansa vailla.

Sen jälkeen kyllä pelit ikävä kyllä kovenevat jo niin paljon, että Kirgisian raja valitettavasti taitaa tulla vastaan siinä sitten lopulta.

Teoriassa mikäli pelaisivat ihan Talviolympialaisten Karsinnassa asti niin silloin alkaisi jäädä jo Jään Ihme 1980 hyvin köykäiseen rooliin tai saada ainakin hyvän haastajan kuten myös brittien vuosien 1989-1993 eri MM-kisojen sarjatasojen nousun ihan sinne vuoden 1994 MM-kisoihin asti.

Joulukuussa sen sitten näkee, että miten käy Kirgisian ja nk. Raha-Kiinan eli Taiwanin ja nyt nousemattomista joukkueista jään lähinnä odottelemaan Jään Elefanttien eli Thaimaan kiekkoilun jatkoa juurikin noihin Jääkiekon Kaakkois-Aasian Kisoihin.

Näissä esittämissään peleissä on kyllä Jään Elefantit vahvasti mukana niitä voittamaan!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Huomenna jatkuvatkin sitten yleiset Talviolympialaisten Karsinnat tällä kertaa tietenkin 2022 alkavien Talviolympialaisten Alkukarsinnan tai Alkukarsinnan Toisen Kierroksen muodossa.

Vaihtoehtoisesti tätä voisi vielä nimittää myös Talviolympialaisten Alkukarsinnan Ratkaisevaksi Kierrokseksi, Ratkaisevaksi Talviolympialaisten Alkukarsinnaksi, Talviolympialaisten Alkukarsinnan Pääkierrokseksi tai Talviolympialaisten Alkukarsinnan Päätöskierrokseksi mikäli edeltävä vaihe olisi ollut sitten nimeltään Talviolympialaisten Alkukarsinnan Ensimmäinen Kierros tai Talviolympialaisten Alkukarsinnan Alkukierros.

Ja onhan tietenkin olemassa vaihtoehtoinen nimitys myös siten, että mikäli mieltää tämän vaiheen kuten myös tätä edeltäneen vaiheen jo Talviolympialaisten Esikarsinnaksi niin silloin aivan ensimmäinen ja viime kuussa päättynyt vaihe oli Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros tai Talviolympialaisten Esikarsinnan Alkukierros ja nyt alkava vaihe olisi tai voisi olla Talviolympialaisten Esikarsinnan Toinen Kierros, Keskikierros tai Jatkokierros.

Lopullinen varsinainen Talviolympialaisten Esikarsinta olisi sitten tietenkin Talviolympialaisten Esikarsinnan Kolmas Kierros, Esikarsinnan Pääkierros, Esikarsinnan Päätöskierros tai Ratkaiseva Talviolympialaisten Esikarsinta.

Melkoisia vaihtoehtoisia nimiä voisi olla ja Talviolympialaisten Esikarsinnan yhteydessä en enää mainitse noita kun kerran nyt tuli mainittua.

Muuten olisin maininnut ne vasta Talviolympialaisten Esikarsinnan yhteydessä.

Tässä Talviolympialaisten Karsintojen vaiheessa käytän mieluiten nyt kokeeksi aiemmankin tilanteen pohjalta selkeyttämiseksi pelkästään nimeä Talviolympialaisten Alkukarsinta nyt käsillä olevasta tapahtumasta.

Edellinen viesti tosiaan oli kuukausi sitten jolloin tämä aihealue täytti 15 vuotta ja tänään siihen tulee vielä tuon vuosiluvun päälle kuukausi lisää.

Talviolympialaisten Alkukarsinnassa tai Talviolympialaisten Alkukarsinnan Toisella Kierroksella pelaavat maat kolmessa eri lohkossa joiden ottelut alkavat huomenna Lohko K:n otteluilla ja ylihuomenna alkavat sitten Lohko L:n ja Lohko M:n ottelut.

Mitkä kaikki pelataan aikavälillä 12.12.2019-15.12.2019 kun ainoana poikkeuksena 14.12.2019 pidetään välipäivänä Lohkossa K jolloin muina päivinä muissa lohkoissa riittää pelattavaa:

2022 Talviolympialaisten Alkukarsinta

Lohko K

12.12.2019

Tunturihaukat/Jäähaukat eli Islanti-Kirgisia

Israel-Tricolori Hochei eli Romania

13.12.2019

Islanti-Israel

Romania-Kirgisia

15.12.2019

Kirgisia-Israel

Romania-Islanti

Lohko K:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15 ja Klo 19 ja koska Romaniassa on sama aika kuin Suomessa niin ei tule ongelmaa kellon kanssakaan. Ottelut pelataan Brasovin Jäähallissa eli Brasov Arenalla.

Lohko L

13.12.2019

Meksiko-Ijs-Oranje eli Hollanti

Espanja-Taiwan

14.12.2019

Hollanti-Taiwan

Espanja-Meksiko

15.12.2019

Taiwan-Meksiko

Hollanti-Espanja

Lohko L:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 16 ja 20 eli Klo 17 ja Klo 21 Suomen Aikaa. Ottelut pelataan tietenkin Barcelonan Jäähallissa.

Lohko M

13.12.2019

Beli Orlovi Hokeja na Ledu eli Jään Valkokotkat eli Serbia-Buz Milli Hokeyi Takimi eli Turkki

Bulgaria-Kroatia

14.12.2019

Serbia-Bulgaria

Kroatia-Turkki

15.12.2019

Turkki-Bulgaria

Kroatia-Serbia

Lohko M:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15 ja Klo 19 paikallista aikaa eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa. Ottelut pelataan Sisakin Jäähallissa eli Zibel Arenalla.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä päivänä pelattiin tosiaan ensimmäiset kaksi ottelua Lohkossa K ja ne päättyivät seuraavasti kun puhutaan Talviolympialaisten Alkukarsinnasta:

Tunturihaukat/Jäähaukat eli Islanti-Kirgisia 9-4 (Tunturihaukkojen tai Jäähaukkojen hyvä tanskalaisvalmennuksen tuottama oppi alkaa rutiiniltaan mennä perile ja ottelua pyöritettiin ennen pitkää hyvin suunniteltuun voittoon. Tosin välillä maa oli Kirgisian pyörityksessä erittäinkin alakynnessä ja osa Islannin maaleista tuntui kyllä onnenkantamoisilta.

Osin Islanti sai kiittää voitostaan ja varsinkin revenneeltä eroltaan Kirgisiaan nähden vain yhtä asiaa ja se oli Kirgisian yksinkertainen liiallinen tulistuminen jäällä yhtä mahtavine jäähymäärineen.

Islanti on edistynyt jääkiekossa, mutta mikäli noin pahasti jo Kirgisia yllättää niin mahdollisen jatkon kannalta saattaisi käydä aika kylmästi ja puolustuksen on kyllä pakko terästäytyä jatkoa ajatellen.

Tietysti Tunturihaukoilta puuttuu myös avainpelaajia kuten muun muassa Tunturihaukkojen maajoukkueikoni Ingvar Jonsson näin tuoreemman Tunturihaukkojen historian osalta puhuttaessa.

Sekin on ongelma Tunturihaukoille.

Kirgisian kannalta se kohtasi voittajansa, mutta oli kyllä myös erittäin positiivisesti yllättää. Lyhyen ajan sisällä tämä maa on kyennyt yllättävänkin uskomattomiin suorituksiin peleissään.

Toisaalta sinä päivänä kun kuumana tunnettu kirgiisiveri kiehahtaa niin jälki on rumaa niin vastustajille kuin sille itselleenkin tavallaan.

Juurikin tuohon liiankin kovaan temperamenttisuuteen ainakin usein myös erittäin temperamenttisina tunnetuihin islantilaisiin nähden meni ainakin yksi asia.

Jatkoajan pisteryöstön mahdollisuus ellei peräti yllätyksenäkin pidettävä voittokin.

Tosin ajoittain Kirgisialla kuten Islannillakin oli erikoisen riskialttiita ja jopa hullunrohkeita maalivahdin syöksymisiä torjumaan kiekkoa sellaisiltakin paikoilta missä kovempien maiden peleissä siinä kohtaa tulisi kyllä helskutin helppo maali.

Tosin paikkoja ei aina myöskään molemmat joukkueet kyenneet saamaan läpi maaleista puhuttaessa. Kirgisialle tämä oli vakava ja jossain määrin myös erittäin katkera oppirahojen maksukerta.

Kun Islannillakin alkoi jäähyinnokkuus todella ottelussa niin silloin oli Kirgisian kannalta liian myöhässä kun Tunturihaukat olisi pitänyt saada jäähyansaan paljon aiemmin eikä itse lähteä mukaan liian innokkaasti jokaiseen töykkimiseen vastaamaan.

Lopullinen menetys nähtiin jo kauan ennen Islannin 6-3 johtoakin kun ei osattu Kirgisian kohdalla asettua.

Tunturihaukoilla oli ajoittain maalinteossakin ongelmia mihin tarvittiin ylivoimapelin etua kun muutoin niitä ei olisi tullut samalla tapaa.

Jatkon kannalta ajateltuna tämä oli Islannille tärkeä voitto, mutta jatkossa on kyettävä terästäytymään. Kirgisialla vuorostaan olisi parempi laittaa jäitä hattuun.

Tulevaisuus on maalle jääkiekossa edelleen tästä tappiosta huolimatta erittäinkin valoisa pitkällä tähtäimellä. Etenkin kun muistaa, että maa edelleen pelaa vasta ensi kertaa Talviolympialaisten eri Karsintojakin!)

Israel-Tricolori Hochei eli Romania 0-15 (Tässä ottelussa tosiaan ensimmäinen erä oli hämmentävänkin ongelmallinen kisaisännille ja ajoittain Israelin maalivahdin sankarinäytöstä selvästi parempaa joukkuetta vastaan. Ensimmäisen erän päätteeksi Israel oli siten tappiolla vain 0-1!

Toisaalta Tricolori Hochein osalta voittoon karkaaminen olisi tapahtunut varmasti muutenkin, mutta Israel antoi liiankin helposti voiton avaimet kisaisännille.

Aivan kuin Kirgisian ja ihan myös Kirgisian vastustajan Tunturihaukkojen eli Islannin kolmannen erän malliin ja tapaan heidän välisessä ottelussan kaikille näille maille yhteistä oli jatkuvat liikajäähyt.

Israel menetti sen naurettavan ohuenkin uhkamahdollisuuden Tricolori Hocheita vastaan juurikin niihin ja siten toisesta erästä lähtien jääkiekollinen maali-ilottelu kisaisäntien kannalta oli taattu. Lopulta voitto isännille oli selviö.)

Huomenna ovatkin sitten edessä seuraavat ottelut:

13.12.2019

Islanti-Israel

Romania-Kirgisia

Ja lisäksi Lohko L ja Lohko M käynnistyvät seuraavin otteluin:

Lohko L

Meksiko-Ijs-Oranje eli Hollanti

Espanja-Taiwan

Lohko M

Beli Orlovi Hokeja na Ledu eli Jään Valkokotkat eli Serbia-Buz Milli Hokeyi Takimi eli Turkki

Bulgaria-Kroatia

Lohko K:n ottelut alkavat tutusti Romanian ja Suomen Aikaa Klo 15 ja Klo 19, Lohko L:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 16 ja Klo 20 eli Klo 17 ja Klo 21 Suomen Aikaa ja Lohko M:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15 ja Klo 19 eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa.

Saa nähdä, että millaisiksi ottelut muodostuvat.

Ennakkona tosin voi odottaa ainakin Tunturihaukoilta vahvan tasoittavaa peliä heitä kuluneen kevään sarjalohkon MM-kisoissa nöyryyttänyttä Israelia vastaan.

Takaisinmaksuun on heikentyneenäkin erittäin hyvät mahdollisuudet joskin Israelinkin osalta ihan pahin höyryjyrä on tullut jo koettua Tricolori Hochein muodossa siinä missä Tunturihaukoilla ei ihan vielä niin ole.

Kirgisian osalta energiaa kyllä vielä piisaa, mutta jo valitettavasti alkujaankin edes pienen todellisen jännityksen saamiseksi olisi nyt pitänyt voittaa Tunturihaukat ja sitten vielä saada pisteryöstö tai yllätysvoitto itse Tricolori Hocheista jatkon varmistamisen muodossa.

Etenkin nyt toivoa ei ole kun kisaisännät ovat valitettavasti yleisestikin ottaen kovempi joukkue ja Kirgisia vielä tosiaan kohtaa sen nyt väsyneenä eikä tuorein voimin jolloin yllätyksen mahdollisuus omissa silmissänikin on melkein olematonta luokkaa toisin kuin tämän päivän otteluennakoissa Tunturihaukkoja kohtaan.

Mikäli kuitenkin tappio on siedettävää luokkaa tai jopa vaikka pienempikin kuin tänään oli osin juurikin omien jäähymokienkin takia niin ei Kirgisialla ole mitään syytä hävetä itseään jäällä.

Etenkin kun se käytti harvemmat maalipaikkansa rohkeammin kuin mitä Tunturihaukat tämän päivän pelissä tekivät ja he pystyivät tekemään maalipaikkoja niin tasakentällisin, alivoimalla kuin ylivoimalla siinä missä Tunturihaukat tuntuivat luottavan mieluummin ylivoimapeliinsä tai ihan rajalliseen tasakentällisen pelaamisen kykyihinsä.

Se kertoo tulevaisuuden suunnista paljon ja osin valitettavasti myös Islannin jääkiekollisen kehityksen polkemisesta sinänsä paikallaan muutoin hyvistä taustavoimien opetuksista huolimatta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vähän aikaa sitten päättyneen eilisen päivän ottelut päättyivät Talviolympialaisten Alkukarsinnassa seuraavasti:

13.12.2019

Lohko K

Islanti-Israel 5-0 (Tämä ottelu oli hieman nurinkurisesti arvioiden tämän päivän otteluista lopulta kaikkein tasaisin. Tunturihaukoilla oli äärettömän selvä ylivoimaetu, mutta Israelin maalivahdit torjuivat sankarillisesti kerta kaikkiaan Tunturihaukkojen maalintekoyritykset kerran toisensa jälkeen.

Tosin lopulta voittivat kyllä kuten pitikin, mutta ensimmäisessä erässä tilanne oli Islannin eduksi vain 1-0! Islannilla kuin Israelilla on molemmilla ollut merkittäviä menetyksiä mikä myös syö puolin ja toisin niiden iskukykyä tai on syönyt.

Israelin joukkueen keski-ikäkin on erittäin nuorta. Korkeintaan 21 vuotta ja taitaa olla myös nuorempikin kun on vain yksi ainoa 30 vuotta tai sen yli täyttänyt pelaaja mukana ryhmässä.

Eli kokemusta puuttuu ja senkin vuoksi pelit ovat olleet mitä sattuu pitkin kautta ja lukua on otettu rumasti omiin päin mikäli vähänkin kovempi maa tulee vastaan jääkiekossa.)

Romania-Kirgisia 18-2 (Tästä ottelusta odotinkin kyllä Kirgisian tappiota ja Tricolori Hochein maalijuhlaa, mutta en näin rumia lukuja sentään!

Tosin ihmekään oikeastaan ensimmäinen Kirgisian todellinen murskatappio pitkään aikaan oikeastaan mitään jääkiekkomaata vastaan se ei ollut kun kerran pelattiin valmiiksi väsyneenä jo Islanti-ottelusta.

Kieltämättä tappio olisi saanut pienempikin olla, mutta jälleen kerran ensikertalaisuus näin kovan tason jääkiekossa puhumattakaan sitten tosiaan yleensäkin väsyneenä Islantia vastaan käydyn pelaamisen jälkeen antaa hieman lohdutusta tasolleen. Ja eihän se tappio tietenkään liian pieni olisi voinut olla muutenkaan.

Ehkä enintään sitä viiden maalin luokkaa kuten Islantiakin vastaan.

Muutoin kyllä näki jo toisesta erästä alkaen ensi kertaa myös sen, että Kirgisiakin oikeastaan ensi kertaa yhtä todetusti vastoin tapojaan tuntui luovuttavan jäällä, keskittyvän tulevaan vapaapäivään ja siihen omaan jääkiekolliseen näyttötulevaisuuteensa eli mahdollisen hyväänkin voittoon Israelista.

Kisaisännilläkin oli vaikeuksia peleissään ajoittain ja se joutui väsyttämään innokkaan uuden vastustajansa ennen väistämättömiä maalijuhliaan melko totaalisesti piippuun asti.

Ensimmäisessä erässä Romania ei edes johtanut kuin vain 3-0!

Mikäli Kirgisiaa jostain ihan välttämättä haluaa kritisoida niin siitä helkkarista lähtöisin olevasta kuumaverisyydestä joukkueen pitäisi vain yrittää päästä eroon, maalivahtipelissä pitäisi luottaa omiin tasauksiin jäällä, ei empiä sen suhteen liikaa ja ennen kaikkea yrittää luoda sopusuhtaiset kärkisuunnat hyökkäyspäähän ilman liiallista kapeutta tai sitten liian leväperäistä linjaa.

Ajoittain puolustuskin tuntui nukkuvan tilanteissa missä ei olisi pitänyt torkkua.

Toisaalta kun Tricolori Hochei piti ylivoimaisesti suurimman osan ottelusta kiekkoa sinänsä itsellään niin ihmekään toisaalta ei ollut, että omissa summerin soimisen vaara oli alati läsnä eikä toisaalta omaa liikkumatilaa otteluun voitu ottaa.

Jossitteluksi jää tosin valitettavasti ikiajoiksi tämän turnauksen osalta se, että mitä Kirgisia olisikin saanut aikaan kohdatessaan Tricolori Hochein ensin ja vasta sitten Islannin?

Energisyys ja yrityshalukkuus harvoistakin kunnon paikoista kertoi kyllä siitä, että rumista nyt olleista lukemista huolimatta täysin levänneenä Kirgisia olisi kyllä kyennyt pyörittämään Tricolori Hocheita paljon enemmän kuin mitä nyt pystyi. Tappio olisi siitäkin melkein täysin varmasti tullut, mutta todennäköisesti ei sen enempää välttämättä kuin Tunturihaukoille olisi hävitty.

Jopa niukemminkin kun osalla Tricolori Hochehin kentällisistä ei oikein tuntunut olevan maalintekopaikkojen etsintää tai sujuvuutta eli toisin sanoen kiekkoa leivottiin liikaa itsellään antamatta edes joskus syöttömahdollisuutta kaverille maalintekoon tai hyviä palautuksia keskialueelle tai maalialueelle tarpeen mukaan.

Ongelmana on vain se, että vaikka Tricolori Hochei olisi uskomattomasti selätetty tai otettu pisteryöstö niin Tunturihaukat eivät ole mikään jään pikkutirppa vaan varsinkin nurkkaan ajettuna yllättävänkin sitkeä ja pahanilkisen romuluinen vastustaja jääkiekossa jolloin todennäköisesti toteutunutta rumemmat tappioluvut olisivat tulleet sitten sitä vastaan.

Kirgisian osalta entistäkin suuremmat ja rumemmat oppirahat korkoineen menivät maksuun, mutta murskatappiosta huolimatta maa kyllä koko ajan on kehityksellisesti oikeassa suunnassa. Tosin tilapäisesti nyt ainakin kykyjen katto on tullut vastaan.

Tähdennetysti kuitenkin vain tilapäisesti ja se olisi parasta paremmissakin kiekkomaissa pistää merkille.

Mikäli Gruusia pelaisi näissä kisoissa niin se olisi ollut kiintoisa nähdä, että olisiko se kyennyt paljonkin parempaan kuin Kirgisia juurikin Tricolori Hocheita vastaan?

Kiekollisessa tekemisessä Kirgisian kanssa on paljonkin samaa kun mitä niitä on tullut seurattua ja omalla tasollaan ne tuntuvat kovaa vauhtia kehittyvän paremmiksi.

Seuraaviin Talviolympialaisten Karsintojen eri vaiheisiin mennessä Kirgisia tuskin häviää enää näillä lukemin Tricolori Hocheille tai monille oletettavasti paremmille vastustajilleen ellei nyt sitten jotakin uskomatonta taantumaa tapahdu.

Tai vaihtoehtoisesti Tricolori Hochei mene ihan käsittämättömänkin paljon jääkiekossa eteenpäin mitä se ei nyt kyllä näytä menevän huolimatta toki kaikkiaan nyt edes vähän parantuneesta maineestaan jääkiekossa.

Toki mikäli niin kävisi jostain syystä niin sitten olisinkin kyllä vakavasti huolissani Kirgisian kaltaisen maan tasosta jääkiekossa. Huolimatta murskatappiostaan Kirgisialla on edelleen melko vähän hävettävää kaikkiaan jäällä jos mitään kokonaisuutta katsoen.

Edellisestä, äärettömän suuren luokan murskatappiosta on erittäinkin pitkä aika kulunut jolloin tämä tietysti on väistämätön shokki ja tappio olisi tietysti voinut olla pienempikin, mutta enemmän saisi hävetä vain sitä sortumista liiallisiin jäähyilyyn kun selvästi muutoin itseään ylivoimaisemman vastustajan kykytilaan heijastelua.

Ja sitäkin vain mikäli niin välttämättä haluaa jotakin hävetä joukkueen osalta. Välipäivän jälkeen onkin edessä jälleen uusi haaste Israelin muodossa ja toivon mukaan maa päättää turnaukseen ansaitsemaansa voittoon!)

Tänään tulevana päivänä tässä lohkossa on välipäivä jolloin ennen välipäivää pistetilanne on seuraava ennen huomisen 15.12.2019 päätösotteluja Kirgisia-Israel ja Romania-Islanti kun mielenkiintoisesti toistaiseksi Israel on Kirgisian edellä vaikka se ei ole saanut vielä maaliakaan pelaamissaan otteluissa kun mitä ilmeisemmin päästettyjä maaleja on hieman vähemmän:

Romania 6 pistettä

Islanti 6 pistettä

Israel 0 pistettä

Kirgisia 0 pistettä

Sitten Lohko L:n tilanne:

Lohko L

13.12.2019

Meksiko-Ijs-Oranje eli Hollanti 1-17 (Ijs-Oranje vei voiton mennen, tullen ja palatessa. Murskavoitto oli selviö kun Ijs-Oranjen pelityyli ja tapa ovat kuin toisesta maailmasta lähtöisin ja hyvin äkkiä piti kyllä alkaa Ijs-Oranjen ryhtyä löysäilyyn, että ei nyt ihan liian mahtavia voittolukemia lyötäisi tauluun.

Pieni kauneusvirhe oli kyllä yleensä yhdenkään maalin päästäminen taakseen, mutta onhan Jääkarhuilla eli Norjallakin sattunut aikanaan Espanjaakin vastaan lipsahtamaan C-sarjan MM-kisoissa 1986 maali josta myös kaikessa noloudessaan kerran kieltämättä puhetta riitti, mutta mitäs pienistä.

Meksikolle ottelu oli muutenkin voimakkaassa taantumasuunnassa jääkiekon kannalta olevalle maalle painajaista ja ainoa voitettava maa tässä turnauksessa on näillä näkymin Taiwan. Mikäli ei voittaisi niin se olisi karmea katastrofi.)

Espanja-Taiwan 11-0 (Tämä oli Seleccion Azulilta maan sinisten pelipaitojen mukaisesti yllättävänkin säyseällä tavalla otettu voitto.

Oli myös huvittuneen oloinen letkeydessään silloinkin kun se oli pahimmassa ahdingossaan sen ensimmäiset puolitoista erää ja jolloin johto ei ollut kuin hieman kieltämättä kiusallisesti kotiyleisön maalijuhlien huudattamisen vastaisesti vain 3-0.

Taiwan sai pistää kaikkensa ja ylikin, että pystyi edes murto-osallakaan sinnittelemään Espanjan kyydissä. Taiwania voisi kritisoida paljostakin, mutta totuuden nimissä edes Jään Elefantit eli Thaimaa mahdollisesti selvitessään Espanjaa vastaan tähän vaiheeseen ei olisi välttämättä vakuuttanut.

Talviolympialaisten Karsinnoista puhuttaessa se ei olisi välttämättä voinut mitään Espanjalle.

Ehkä pidempään olisi kyennyt sinnittelemään ja edes hieman pakottamaan Seleccion Azulin takajaloilleen ja ainakin jossain määrin pidempään takaamaan ottelun menemättömyyden lekkeripeliksi.

Siltikin paljoakaan Taiwania parempi Thaimaa ei olisi ollut Espanjan kaltaista maata vastaan edes edistyksestään huolimatta. Jokunen maali vähemmän maalittomuudessaan ja ehkä se maali tai pari-kolme Jään Elefantit olisivat kyenneet ottamaan.

Siltikin Taiwanin tietty masentuneisuus ja keskialueen satunnaisten hyvien maalipaikkojen täydellinen menettäminen hyvistä syöttöasemista kohti maalia pisti kyllä silmään.

Toki Meksikon masentavaankin kiekkoiluun nähden Ijs-Oranjea vastaan oli Taiwanilla sentään tässä ottelussa puolustukseksi edes hyvää luistelunopeutta ja ennen kaikkea pystyttiin jonkinlaiseen kiekolliseen työskentelyyn.

Taiwan maksaa Kirgisian tapaan nyt oppirahoja tässä turnauksessa jolloin tulevaisuuden kovatasoisuudesta on vielä liian aikaista sanoa sellaista ihan todella kovan luokan kykyjen lopullista kattoa. Tilapäisesti kyllä voisi sanoa Taiwanin rajan tulleen vastaan silti Kirgisiaa selvemmin kuten Thaimaallekin olisi käynyt sen pelatessa mahdollisesti tässä turnauksessa.)

Ja sitten vielä Lohko M:n tilanne:

Lohko M

13.12.2019

Beli Orlovi Hokeja na Ledu eli Jään Valkokotkat eli Serbia-Buz Milli Hokeyi Takimi eli Turkki 8-3 (Jään Valkokotkien hallintaa, mutta ei liian paraatimarssia kuitenkaan.

Ei varsinkaan kun Hokeyi Takimi pystyi toisessa erässä aika montakin kertaa vastaamaan Jään Valkokotkien hallintaan mikä oli kyllä osin melko noloa kun normaalisti Turkki häviäisi Serbialle jääkiekossa erittäinkin rumin lukemin ainakin ajoittain hyvinkin helposti.

Ja tietenkin kun Turkki teki kaikki maalinsa juurikin rikkonaisessa ja jäähyjä täynnä olleessa toisessa erässä.)

Bulgaria-Kroatia 1-12 (Kisaisännät säästelivät aika paljonkin, mutta nuorelta Dimitrovila ei ainakaan sisukkuutta puutu vaikka sisukkuus saattaa olla parempaa maalissa kuin itse varsinaiset taidot. Tosin kolmen maalin isänniltä suhteessa Bulgariaan kieli muutamaan muuhun aiemmin mainittuun säästöotteluun nähden merkittävästäkin säästelystä.

Kenttätyöskentely oli kyllä Bulgarialta huonoa, mutta ei nyt kuitenkaan ihan viime vuosien huonointa vastaavinta. Edelleen rämmitään kyllä syvällä, mutta pahin vaikuttaisi olevan ohitettu. Edelleen toisen erän jälkeenkin lopulta ero ei ollut kuin 0-5 Bulgarialta suhteessa myös yleensä nk. Kronukeistaan tuttuun Kroatiaan nähden! Lopulta isännät voittivat kuitenkin hyvin selkeästi.)

Tänään ottelut jatkuvat seuraavasti Lohkoissa L ja M kun Lohko K:ssa pidetään aiemmin mainitusti välipäivää:

Lohko L

14.12.2019

Ijs-Oranje-Taiwan (Kyyti on tässä ottelussa erittäin kylmää Taiwanille. Ainoa toivo voisi olla Hollannin jäähyputki ja osin yllättävänkin laiska kiekollinen pelaaminen silloin kun ei kyetä etulyöntiasemaan keskialueella.)

Espanja-Meksiko (Isännät varmastikin säästelevät tässä ottelussa eikä se ihme olisi kun Meksikon tämän hetken ahdingon tietää. Meksikolta edes kohtuullisissa tappioluvuissa pysyminenkin olisi sankarillista tämän hetken murheet tietäen.)

Lohko M

14.12.2019

Beli Orlovi-Bulgaria (Serbian Valkokotkat varmasti tulevat tekemään Bulgariasta ilman ihmeitä jääkiekollista Pljeskavicaa eli toisin sanoen melkoisen herkullista paikallista liharuokaa näin kuvainnollisesti sanoen. Sen verran huonolta näyttää Bulgarian tilannekin.)

Kroatia-Hokeyi Takimi (Kroatialle saattaa tulla saman tason ja ajoittain joko selvästi heikompi tai satunnaisesti Bulgarian aallonpohjassa näin viime vuosina ollessa sitä vähän kovempi vastustaja Turkin muodossa. Turkilla tietysti on omat pienet etunsa, mutta yhtään rutiinilla pelatessa isännät vievät tämän ottelun.)

Lohko L:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 16 ja Klo 20 eli Klo 17 ja Klo 21 Suomen Aikaa ja Lohko M:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15 ja Klo 19 eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös