Olympiakarsinnat

  • 85 882
  • 350

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Olympiakarsinnoista puhuttaessa on kulunut 9 päivää vaille 4 kuukautta edellisestä kirjoituskerrasta.

Niiden aikana onkin tapahtunut loppupelissä melko vähän.

Naisten puolella on kuitenkin tapahtunut paljon ja voi vielä tapahtua lisääkin kun kolme päivää sitten eli 10.3.2021 päivitettiin tilannetta merkittävämmin.

Naisten Talviolympialaisten Alkukarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros pelataan elokuussa samoina päivinä kuin varsinainen Miesten Talviolympialaisten Karsinta eli 26.8.2021-29.8.2021.

Aiemmin se oli tarkoitus järjestää joulukuussa 2020 päivämäärillä 17.12.2020-19.12.2020 Islannin Reykjavikissa, mutta se peruuntui ensin siirtyen tammikuulle ja helmikuulle 2021 ennen siirtymistään sitten tietenkin tämän vuoden elokuulle.

Naisten Talviolympialaisten Esikarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Toinen Kierros pelataan lokakuussa viimein täsmennetyillä päivämäärillä tässä vaiheessa eli 7.10.2021-10.10.2021.

Gangneung säilyy Etelä-Koreassa pelipaikkana, mutta Italiassa pelipaikaksi on Cortina d' Ampezzon sijaan vaihtunut Torre Pelice ja Puolassa Gdansk/Danzig ei myöskään näillä näkymin päivitysten perusteella järjestä pelejä vaan ottelut pelataan muualla Puolassa ennen pitkää tulevalla paikkakuntaselvityksellä ellei muuta sitä ennen voida Gdanskissa/Danzigissa järjestää asian suhteen.

Aiemmin se oli tarkoitus järjestää 11.2.2021-14.2.2021, mutta se peruuntui ensin siirtyen elokuulle 2021 ennen siirtymistään sitten tietenkin tämän vuoden lokakuulle juuri täsmennetyille päivämäärille.

Naisten Talviolympialaisten Karsinta oli aiemmin miesten kanssa samaan aikaan eli 26.8.2021-29.8.2021, mutta aiemminkin ne oli jo lykätty marraskuulle ja ne myös pelataan marraskuussa viimein täsmennetyillä päivämäärillä tässä vaiheessa eli 11.11.2021-14.11.2021.

Pribram säilyy Tsekissä pelipaikkana kuten myös Saksan Füssen, mutta Ruotsin pelipaikkakuntaa ei ole vieläkään päätetty.

Miesten Talviolympialaisten Karsinnan ottelupaikat säilyvät myös eli Slovakiassa pelataan Bratislavassa, Latviassa Riiassa ja Jääkarhujen Kotiluolan pelipaikkaa Norjassa ei vielä tiedetä tässä vaiheessa kun tarkempaa ei ole ilmoitettu.

Naisten Talviolympialaisten Karsintaa ollaan oltu hätätapauksessa varsinkin lykätty suoritettavaksi hyvinkin lähelle ennen Talviolympialaisten aattoa kaikkein pahimman sattuessa ilman muita erikoistoimenpiteitä tai koko Talviolympialaisten siirtymistä tässä vaiheessa vuoden 2023 Talviolympialaisiksi.

Edelleen melko vaikealta ja pahalta näyttää tilanne.

Huolimatta siitä, että aikaa toki vieläkin on.

Loppuvuodesta saattaa siten tulla hyvinkin ahdas jääkiekkokalenterin osalta mikäli todellakin aiotaan pelata näitä turnauksia.

Tai sitten ensi vuonna eli 2022 mikäli Talviolympialaiset siirtyvät Pekingistä 2022 Pekingin 2023 vastaaviksi.

Väljäkin siitä voi tulla jos korona pahenee tai sen aiheuttamat matkustusrajoitukset varmuuden vuoksi pysyvät liian vahvoina voimassa.

Hyvänä uutisena vielä aiempaan nähden Naisten Talviolympialaisten suhteen on se, että aiemman ennätyksen eli 23.6.2020 ilmoitetun 31 maan sijaan nyt uusimpiin Talviolympialaisiin yrittää päästä kaikkiaan 34 maata eli kolme lisää kiitos koronatauon!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Olympiakarsinnoista puhuttaessa on kulunut 10 päivää yli 5 kuukautta edellisestä kirjoituskerrasta.

Niiden aikana onkin tapahtunut loppupelissä melko vähän, mutta myös paljonkin.

Naisten puolella on kuitenkin tapahtunut paljon ja voi vielä tapahtua lisääkin kun kaksi viikkoa sitten eli 9.8.2021 päivitettiin tilannetta merkittävämmin viimein ikävällä tavalla.

Naisten Talviolympialaisten Alkukarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros joka piti pelata elokuussa samoina päivinä kuin varsinainen Miesten Talviolympialaisten Karsinta eli 26.8.2021-29.8.2021 niin peruttiin kokonaan.

Aiemmin se oli tarkoitus järjestää joulukuussa 2020 päivämäärillä 17.12.2020-19.12.2020 Islannin Reykjavikissa, mutta se peruuntui ensin siirtyen tammikuulle ja helmikuulle 2021 ennen siirtymistään sitten tietenkin tämän vuoden elokuulle.

Järkyttävästi ikävällä tavalla ensin Bulgaria perui tulonsa.

Kun muita maita ei Islannin koronatilanteen tiukentuessa eli Hong Kongia tai Liettuaa kiinnostanut turnausta järjestää ja kun muitakaan uusi maita ei ilmoittautunut mukaan niin ilman ihmeitä tai erikseen vielä koko Talviolympialaisten lykkäytymistä vuodelle 2023 ei näillä näkymin enää tulla järjestämään Naisten Talviolympialaisten Alkukarsintaa/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäistä Kierrosta sitten mitenkään.

Eikä sen maita eli Islantia, Hong Kongia tai Liettuaa tulla myöskään hieman erikoisesti edes lisäämään Naisten Talviolympialaisten Esikarsinnan puolelle.

Valituksia asiasta tosiaan oli ainakin Islannissa ja osin muutenkin kun joillakin mailla tosiaan oli kiinnostusta tulla mukaan turnaukseen kunhan takeita olisi ollut järjestämisestä, mutta IIHF ei aio järjestää sitä ellei sitten todellakin lykkäyksiä tule vielä sittenkin lisää jolloin tilanne katsotaan vielä yhtä sittenkin erikseen uudelleen.

Naisten Talviolympialaisten Esikarsinta ja aiemmin nimeltään myös Talviolympialaisten Esikarsinnan Toinen Kierros pelataan lokakuussa edelleen täsmennetyillä päivämäärillä tässä vaiheessa eli 7.10.2021-10.10.2021.

Gangneung säilyy Etelä-Koreassa pelipaikkana, mutta Italiassa pelipaikaksi oli jo aiemmin Cortina d' Ampezzon sijaan vaihtunut Torre Pelice ja Puolassa Gdansk/Danzig ei myöskään enää järjestä pelejä vaan ottelut pelataan muualla Puolassa eli Bytomissa.

Aiemmin se oli tarkoitus järjestää 11.2.2021-14.2.2021, mutta se peruuntui ensin siirtyen elokuulle 2021 ennen siirtymistään sitten tietenkin tämän vuoden lokakuulle juuri täsmennetyille päivämäärille.

Pelkona on myös se, että nyt näillä näkymin enää vain ilman ihmeitä pelkkänä Naisten Talviolympialaisten Esikarsintanakin tunnettava tapahtuma voisi vieläkin siirtyä kiitos koronatilanteen tai siihen liittyvän lainsäädännön.

Naisten Talviolympialaisten Karsinta oli aiemmin miesten kanssa samaan aikaan eli 26.8.2021-29.8.2021, mutta yhtä aiemminkin ne oli jo lykätty marraskuulle ja ne myös pelataan marraskuussa aiemmin yhtä viimein täsmennetyillä päivämäärillä tässä vaiheessa eli 11.11.2021-14.11.2021.

Pribram ei säilynyt Tsekissä pelipaikkana vaan se vaihtui Chomutoviin. Saksan Füssen säilyi ja myös Ruotsin pelipaikkakunta päätettiin kesällä viimein ja se on Luulajassa.

Miesten Talviolympialaisten Karsinnan ottelupaikat säilyvät myös eli Slovakiassa pelataan Bratislavassa, Latviassa Riiassa ja Jääkarhujen Kotiluolan pelipaikka Norjassa viimein ilmoitettiin kesällä ja se on Oslossa.

Naisten Talviolympialaisten Karsintaa kuten Esikarsintaakin ollaan oltu hätätapauksessa varsinkin lykätty suoritettavaksi hyvinkin lähelle ennen Talviolympialaisten aattoa kaikkein pahimman sattuessa ilman muita erikoistoimenpiteitä tai koko Talviolympialaisten siirtymistä tässä vaiheessa vuoden 2023 Talviolympialaisiksi.

Edelleen melko vaikealta ja pahalta näyttää tilanne.

Huolimatta siitä, että aikaa toki vieläkin on mitä vasten Naisten Talviolympialaisten Alkukarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros peruuntumisellaan tuntui vähän hätäratkaisulta.

Etenkin mikäli tosiaan vielä kuitenkin tullaan perumaan joka tapauksessa muutakin.

Loppuvuodesta saattaa siten tulla hyvinkin ahdas jääkiekkokalenterin osalta mikäli todellakin aiotaan pelata näitä turnauksia.

Tai sitten ensi vuonna eli 2022 mikäli Talviolympialaiset siirtyvät Pekingistä 2022 Pekingin 2023 vastaaviksi.

Väljäkin siitä voi tulla jos korona pahenee tai sen aiheuttamat matkustusrajoitukset varmuuden vuoksi pysyvät liian vahvoina voimassa kuten nyt näyttää Islannin osalta nyt ainakin.

Huonona uutisena vielä aiempaan nähden Naisten Talviolympialaisten suhteen on se, että korona vaikuttaa ajavan tämän koko tapahtuman todella täpärälle toteutumiseltaan!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kolmen päivän kuluttua viimein se eli Talviolympialaisten Karsintakin sitten alkaa!

Olympiakarsinnoista miesten puolelta puhuttaessa on kulunut 13 päivää yli 6 kuukautta eli hieman yli puolisen vuotta edellisestä kirjoituskerrasta ellei juuri viime viestiä tietenkin lasketa mukaan yleisesti puhuen kuten joitakin muita hyvin harvoja päivitysviestejä myöskään.

Niiden aikana onkin tapahtunut loppupelissä melko vähän, mutta myös paljonkin.

Kertaus on tässä tapauksessa opintojen isä ja äiti joten lienee viisainta valottaa tilannetta uudelleen hieman yli puolentoista vuoden takaa päivämäärän 10.2.2020 osalta:

''Pistetilanteet lohkoissa olivat eilen pelattujen ottelujen jälkeen seuraavat niiden päätteeksi Talviolympialaisten Esikarsinnassa Lohkoissa G, H ja J kun mukaan laitan vielä myös myöhäispistetilanteena aiemmin ennen tätä turnausta pelatun Talviolympialaisten Alkukarsinnan Lohkon L pistetilanteen lisättynä Uusintaottelulla Nousemisesta Talviolympialaisten 2022 Esikarsintaan:

Talviolympialaisten Alkukarsinta 2022 Pistetilanne Nousemisen Uusintaottelun Jälkeen

Lohko L

Hollanti 9 pistettä

Espanja 6 pistettä

Taiwan 3 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan selvisivät Uusintaottelulla Nousemisesta sen voittanut Ijs-Oranje eli Hollanti kun aiemmin mukaan olivat selvinneet myös Tricolori Hochei eli Romania ja Kroatia.

Talviolympialaisten Esikarsinta 2022 Pistetilanne

Lohko G

Slovenia 9 pistettä

Japani 6 pistettä

Liettua 3 pistettä

Kroatia 0 pistettä

Lohko H

Puola 9 pistettä

Kazhakstan 6 pistettä

Ukraina 3 pistettä

Hollanti 0 pistettä (Hollanti sijoittui tähän lohkoon jääden tosiaan karmeasti kuin täi tervassa uituaan viimeiseksi tässä lohkossa.)

Lohko J

Unkari 8 pistettä

Iso-Britannia 6 pistettä

Romania 4 pistettä

Eesti 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsinnan päätteeksi voittajat ja nousijat Talviolympialaisten 2022 Karsintaan olivat näistä lohkoista Slovenia, Puola ja Unkari.

Talviolympialaisten Karsinnassa pelaavat seuraavat maat kolmessa eri lohkossa:

2022 Talviolympialaisten Karsinta

Lohko D

Slovakia

Valko-Venäjä

Itävalta

Puola (Jään Valkokotkat sijoittuvat tähän lohkoon.)

Lohko E

Latvia

Ranska

Italia

Unkari (Unkari sijoittuu tähän lohkoon.)

Lohko F

Norja

Tanska

Etelä-Korea

Slovenia (Slovenia sijoittuu tähän lohkoon.)''

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Karsinnan ottelut aiottiin alkujaan pelata vuoden 2020 puolella, mutta korona lykkäsi niitä elokuun päivämäärien 27.8.2020-30.8.2020 välisen ajan sijaan vuodella eteenpäin yhtenevästi kaikkiaan alkamaan vasta nyt kolmen päivän kuluttua alkavaksi eli päivämäärille 26.8.2021-29.8.2021.

Latviassa ainakin toistaiseksi ottelupaikka on Riian Jäähalli, mutta Slovakian ja Norjan ottelupaikkakunta jäähalleineen oli pitkään vielä epäselvä eikä mitään päätetty.

Myöhemmin ensin Slovakiassa jäähalli oli tietenkin Bratislavan Jäähalli ja viimein monien jahkailujen jälkeen Jääkarhujen Kotiluolan pelipaikka Norjassa ilmoitettiin tänä kesänä ja se on Oslon Jäähalli.

Seuraavaan tai seuraaviin viesteihin voisi laittaa ennakkotunnelmia tästä turnauksesta.

Etenkin kun panokset ovat kovat koronaviivytystenkin jälkeen ja yllätyksiäkin voidaan nähdä.

Keskusteluakin syntynee nyt enemmän kun vastustajat alkavat varmaankin olla tutumpia eikä tietty eksoottisuus enää häirinne niin paljon kuin aiemmin tässä mittavassa tapahtumassa!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Talviolympialaisten Karsinta tosiaan alkaa viimein kolmen päivän kuluttua.

Edelleen näistä lohkoista eli D, E ja F ei mistään välttämättä tule liian helppo ja panokset totta vieköön kovenevat.

Alustavasti Slovenialle kävi taas nk. Munkki siinä missä Puolalle tai Unkarille etenkin tuota lohkoa olisi toivonut kuin missä vahtia pitävät Jääkarhut eli Norja.

Tosin ei Unkarille myös omassa lohkossaan aivan kaiken mennessä nappiin muuta lähtökohtaisesti nk. Voittamatonta Vastustajaa taida olla pelillisesti kun vain Latvia kun Italialla ja Ranskalla on ainakin kaiken mennessä ihan huonosti tai silloin kun he eivät saisi riittävästi parhaita pelimiehiään mukaan niin todella huonot päivät.

Tosin Unkarilta vähänkin pelimiehiä puuttuessaan tulee vain lohkomasennuksellinen maalimättö Unkarin pömpeliin ja samaa on odotettavissa valitettavasti kenties myös Slovakian lohkossa Puolallekin.

Tosin ei yksikään näistä maista eli Unkari, Puola tai Slovenia olisi edes nk. Jääkarhujen Lohkossa saanut mitään ilmaiseksi kun kuitenkin vastassa on yleisestikin ottaen kaikkein huonoimmilla miehistöilläänkin Jääkarhujen flopatessakin niitä ainakin paperilla ja ihan pelillisestikin varmasti kiitos pitkän MM-kisojenkin yhtämittaisen kokemuksensa takia Tanska.

Jonka halu vihdoin ja viimein kaikkien aikojen ensimmäisiin Talviolympialaisiin juuri sen pelatessa siellä selkeästi (Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Tanska tosin oli Virallinen Karsija joka hävisi jatkoa ajatellen Puolalle ja jäi kisoista ulos minkä voi juuri ja juuri periaatteessa laskea tai olla laskematta mukaan ajateltuna Tanskaa jääkiekon Talviolympialaisten maana sinänsä.) on äärettömän kovaa luokkaa.

Etelä-Korea on vuorostaan kysymysmerkki. Edellisiin Talviolympialaisiin kun se pääsi tietenkin kisaisäntänä mukaan karsimatta ja tätä edeltäneissä Sochin Talviolympialaisissa 2014 silloisissa karsinnoissa meno ei vieläkään aivan parasta tuolloin ollut.

Tai oikeastaan oli kyllä jo melkein parasta Etelä-Koreaa siihen asti jääkiekossa silloisissa Talviolympialaisten 2014 Esikarsinnoissa.

Jatkoaikatappio Japanille murheellisesti kovassa paikassa pudotti jatkosta kun toisaalta menoa oli vaikeuttanut sitkeän vaikeat voitot Iso-Britanniasta Rangaistuslyöntilaukauskilpailun voiton ja Tricolori Hochein eli Romanian voittaminen.

Iso-Britannia tosin selvisi Talviolympialaisten 2014 Karsintaan voittamalla tuolloin Talviolympialaisten 2014 Esikarsinnan päätösottelussa niukasti Japanin maalein 2-1 jolloin Etelä-Korealla oli niukasti arvioiden ehkä paras joukkue, mutta Japanin tavoin se kärsi aavistuksen liikaa myös pistemenetyksiä.

Myös Iso-Britannia kärsi pistetappioista, mutta ehkä ihan kovimmassa paikassa silloin muuten piti itsensä tasaisena.

Noihin aikoihin tai vähän niitäkin ennen juurikin omat Talviolympialaiset Pyeongchangiin olivat varmistuneet ja siinäkin oli tietysti oma tunnetilansa mistä oli hyötyä ja haittaa.

Etelä-Korealla on sitä taustaa vasten eniten todistettavaa eikä lohko tosiaan jatkoon pääsemisen kannalta ole senkään osalta nk. Liian Helppo kun edes Tanskan vaaran muistaa ja ei Jääkarhutkaan ihan aivan täysin käpälistään kynnetön joukkue ole jäällä. Huolimatta huolestuttavasta taantumasuunnastaan.

Jääkarhuilla itsellään on Kotiluolassaan ymmärrettävästi kovimmat paineet, mutta ehkä eniten todistettavaa on Etelä-Korealla kun maata kohtaan on ollut vieläkin jossain määrin häiritsevänkin paljon kritiikkiä mitä toivottavasti voidaan vaientaa pari vuotta sitten olleen kevään hyvällä suorituskaudella ja jos ei keväällä pari vuotta sitten muka meno ollut niin hyvää niin viimeistään tässä paikassa sitten jälleen omin ehdoin tai ainakin erittäin enimmäkseen omin ehdoin tapahtuvalla nousemisella saa aikaan paljon hyvää.

Vuoden 2014 Talviolympialaisten Karsinnan menemisestä hukkaan on niistä ajoista menty eteenpäin pitkä matka ja toivon mukaan Etelä-Korean jääkiekollista edistymistä voidaan juhlia asianmukaisella nousutavalla.

Ja missään nimessä ei tule unohtaa Sloveniaa.

Slovenia on jo parissa viime Talviolympialaisissa ihan varsinaisestikin pelannut ja mikäli se pelaa Pekingissä 2022 Talviolympialaisissa niin ne olisivatkin sitten jo kolmas kerta putkeen!

Itse koronan vaikeuttamista harjoituspeleistä puhuen Etelä-Korealla eivät ne ole liian onnellisten tähtien alla sujuneet ja Unkarillakin paineet ovat suuret ja suoritukset kovin ristiriitaiset.

Jääkukot eli Ranska ja Latvia tuntuvat menestyneen harjoituspeleissä joten on paha sanoa, että kumpi näistä menee sitten jatkoon.

Jääkarhuilla toden totta tekisi kyllä hyvin tiukkaa mikäli samassa lohkossa Jääkukkojen ja Latvian kanssa pelaisivat.

Onneksi eivät pelaa.

Jääkarhut ei tosiaan ole käpälistään voimaton ja kynnetön joukkue viimeistään yleensä kotijäillään.

Tanskalla tosin muutaman melko vaikeahkon harjoitusottelun päätteeksi pari päivää sitten oli melkoinen höyhennysvoitto Jääkukoista maalein 8-2!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkarhuilla tosiaan on ollut liikehdintää ennen kolmen päivän kuluttua alkavaa päätapahtumaa.

Mats Zuccarello Aasen pääsee tulemaan, Patrick Thoresen pääsee tulemaan ja Andreas Martinsen pääsee tulemaan, mutta Mathias Emilio Pettersen ei pääse tulemaan kaiketi kun Calgary Flames halusi nähdä miehen kykyjä omissa pelaajatesteissä.

Jääkarhujen miehistöä on pienennetty harjoituskauden erittäinkin suurista pelaajamääristä ensin 33:een pelaajaan ja nyt enää vain 25:een pelaajaan.

Muista viime hetken vaihtoehdoista tarjolla Jääkarhuihin ovat vielä hyökkääjistä puhuen Ken Andre Olimb ja Michael 'Micke' Haga mikäli vain Rauman Lukko sen hyväksi näkee, puolustajista Erlend Lesund Röglestä ja tietenkin maalivahdit eli Haukelandin 'Henkka' Färjestadista ja Jonas Arntzen Örebrosta.

Tanska on tuttu, vahva ja vaarallinen, mutta Fredrik Andersen ei pääse tulemaan kun Carolina Hurricanes halusi pitää miehen ja Lars Eller ei pääse myöskään tulemaan kun Washington Capitals halusi pitää miehen.

Muitakin kieltäytymisiä tai ongelmia on ollut kesän mittaan.

Jääkarhujen Kotiluolan osalta yritetään kaiketi kisoihin pääsyä ja NHL-pelitapaa silmällä pitäen pelata NHL-mitoin Oslon Jäähallissa tavallisten GET-Ligaenin mittojen tai muiden eurosarjojen mittojen sijaan.

Saa nähdä, että käykö tosiaan näin.
 

Pardus

Jäsen
Latvian kokoonpano:

MV
Ivars Punnenovs
Artūrs Šilovs
Mareks Mitens

P
Ralfs Freibergs
Oskars Cibuļskis
Kristains Rubīns
Sandis Smons
Kristaps Sotnieks
Uvis Balinskis
Kārlis Čukste
Jānis Jaks

H
Teodors Bļugers
Zemgus Girgensons
Rūdolfs Balcers
Lauris Dārziņš
Miks Indrašis
Andris Džeriņš
Rodrigo Ābols
Deniss Smirnovs
Renārs Krastenbergs
Mārtiņš Dzierkals
Kaspars Daugaviņš
Rihards Bukarts
Roberts Bukarts
Ronalds Ķēniņš

Lohkonsa isäntäjoukkue Latvia saa jalkeille käytännössä parhaan mahdollisen kokoonpanon. Mukana ovat kaikki NHL-pelaajatkin maalivahti Elvis Merzļikinsiä lukuun ottamatta. Kaikki muu kuin lohkovoitto ja kisapaikka olisi todella suuri pettymys ja epäonnistuminen tältä miehistöltä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Erinäisten Jatkoajan toimituksen pohjustusten jälkijunassa laitan tähän Talviolympialaisten Karsinnan aikataulut kun kaikki lohkot pelaavat samoina päivinä ja kun 28.8.2021 on yhteisesti välipäivä:

2022 Talviolympialaisten Karsinta

Lohko D

26.8.2021

jään Visentit eli Valko-Venäjä-Jään Valkokotkat eli Puola

Itävalta-Slovakia

27.8.2021

Jään Visentit-Itävalta

Slovakia-Jään Valkokotkat

29.8.2021

Jään Valkokotkat-Itävalta

Slovakia-Jään Visentit

Kaikki ottelut pelataan Bratislavassa Ondrej Nepela Arenalla Klo 15.15 ja Klo 19.15 Slovakian Aikaa eli Klo 16.15 ja Klo 20.15 Suomen Aikaa paitsi päätöspäivänä jolloin pelataan Klo 13.30 ja Klo 17.30 Slovakian Aikaa eli Klo 14.30 ja Klo 18.30 Suomen Aikaa.

Lohko E

26.8.2021

Jääkukot eli Ranska-Unkari

Italia-Latvia

27.8.2021

Jääkukot-Italia

Latvia-Unkari

29.8.2021

Unkari-Italia

Latvia-Jääkukot

Kaikki ottelut pelataan Riiassa Riga Arenalla hieman vaihtelevasti eli ensin Klo 15.30 ja Klo 19.30, sitten Klo 16 ja Klo 20 ja päätöspäivänä Klo 13 ja 17 Latvian Aikaa ja se on sama kuin mitä kello tuolloin on Suomessa joten aikatilannetta ei tarvitse tässä lohkossa pohtia.

Lohko F

26.8.2021

Tanska-Risi na Hokej Ledu eli Jään Ilvekset eli Slovenia

Etelä-Korea-Jääkarhut eli Norja

27.8.2021

Tanska-Etelä-Korea

Jääkarhut-Slovenia

29.8.2021

Slovenia-Etelä-Korea

Jääkarhut-Tanska

Kaikki ottelut pelataan Oslossa Nye Jordal Amfi Arenalla hieman vaihtelevasti eli ensin Klo 15 ja Klo 19 Norjan Aikaa eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa, sitten Klo 17 ja 21 Norjan Aikaa eli Klo 18 ja 22 Suomen Aikaa ja päätöspäivänä Klo 12 ja Klo 16 Norjan Aikaa eli Klo 13 ja Klo 17 Suomen Aikaa.

Mielenkiintoisia otteluja onkin luvassa jo heti alkuun!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä hetkellä olevassa kamppailussa Unkari johtaa Jääkukkoja eli Ranskaa vastaan jo maalein 2-0 kun 1-0 maalintekijänä unkarilaisittain lausuen oli Hari Janos syöttäjinään Erdely Csanad ja Sofron Istvan ja Hari syötti tosiaan Papp Kristofin 2-0 maalin kun ensimmäistä erää ei ole jäljellä viittäkään minuuttia!

Mikä kuvaavinta ovat Jääkukot nokkineet veljeskansamme edustajia niin, että parikin jäähyä jo tullut heille.

Ihme, että ei enemmänkin!

Käyköhän niin, että Jääkukot jäävät rannalle jatkosta?

Vielä kunhan eivät liikaa innostuisi ja eivät vain tuhlaisi voimiaan Latvia-ottelua ajatellen liikaa niin saa jännittää totisesti olympiapaikkaa Unkarille.
 
Ranskan pitäisi tuolla materiaalia voittaa Unkari kerran kerrasta, mutta eihän nämä koskaan mene ennakoiden mukaisesti. Jos Ranska tänään häviää, niin pitää voittaa kotiyleisön edessä pelaava kova Latvia sekä tietysti myös Italia eikä välttämättä sekään riitä.

Samalla Norjan lohkossa Ehlers vie Tanskan johtoon Kopitarin kuluttaessa jäähypenkkiä. On Tanskallakin kova nippu jalkeilla. Hyökkäyksen top 9:ssä peräti 8 entistä tai nykyistä NHL-pelaajaa ja vielä nelosketjustakin löytyy viime kaudella NHL:ää pelannut Patrick Russell.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Yllättäen ehkä tasaisinta sinänsä toistaiseksi on ollut Jään Visenttien ja Jään Valkokotkien eli Valko-Venäjän ja Puolan kesken. Tosin välillä kyllä maalittomassa ottelussa tuntuu Valko-Venäjä jäähyjensä takia tarjoavan Puolalle voittoa kuin hopealautasella!

Tanska kyllä tuntuu jyräävän kun johto on jo maalein 4-1 Slovenian nähden, mutta Unkari uhkaa menettää olympiaunelmansa taas kerran liikajäähyihin.

Nyt Unkari on tappiolla maalein 3-4. Voittaa vieläkin voidaan, mutta riittääkö se?

Voittokin kenties pistää nyt kyllä mietityttämään.

Latvia kun ei mokaa yleensä sitä vähääkään mitä vaikka Ranska tai Puola mokaisivat!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Unkari näillä näkymin vaikuttaa menettävän sitten taas kerran pääosin ilman todella suuria ihmeitä olympiaunelmansa liikajäähyihin.

Lisäksi Zoltan Hetenyi tuntuu taas elävän junioriaikojensa ikävän lempinimen mukaisesti juuri silloin kun ei pitäisi.

Toki pienenä poikkeuksena missään nimessä tällä kertaa ei nyt niin paljoa tämä tappio sellaisenaan ole menossa 'Imurin' piikkiin.

Enemmänkin välillä pakkitason yhteistyön takkuiluun ja juurikin jo mainittuun liikajäähyilyyn mihin oli mennä koko paikka tämän päivän otteluunkin Tricolori Hocheita eli Romaniaa vastaan ja tietenkin Iso-Britanniaa vastaan Talviolympialaisten Esikarsinnassa.

Toisaalta Jääkukot kykenevät jälleen nousemaan vaikeuksista kuin ihmeen kaupalla, mutta ilman omia ylivoimamaalejaan nyt olisi käynyt kalpaten maalein 2-3 häviten Unkarille.

Nyt onkin sitten vuorossa 3-5 tappion jälkeen pakkovoitto Unkarille ja Latvian täydellisistä täydellisin romahdus huomenna sen ollessa käytännön viimeinen mahdollisuus sille olla tosiaan Talviolympialaisissa vuonna 2022 tai 2023 mikäli viivästyksiä tulee.

Tai edes niukkoja lohkokakkosia.

Tietenkin myös Jääkukkojenkin täytyy lisäksi nyt Unkarin voiton jälkeen mokata loput pelit, mutta vaikea nähdä kyllä sitäkään enää erityisemmin tämän päiväisen jälkeen.

Tekisi melkein mieli manata suomen kieleenkin kulkeutunutta, alkujaan unkarinkielisen kissajumalan mukaan nimettyä toteamusta.

Jätän sen nyt kuitenkin tällä erää mainitsematta.

Toivon mukaan Jääkarhut tai melko lailla hyvinkin omin voimin pelaava Etelä-Korea pääsisi Talviolympialaisiin vaikkakin melko pahalta näyttää jo Tanska-Slovenia-ottelun perusteella.

PS. Slovenia tosin kaventaa tilanteen ollessa 4-2 Tanskalle.
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Oho, Puola otti 1-0 voiton Valko-Venäjästä. Kova temppu.

Plarasin livetuloksista Puolan tuloksia taaksepäin. Ainakaan viiteen vuoteen eivät ole ottaneet noin kovaa päänahkaa.
 
Valko-Venäjällä on kova nippu jalkeilla, kovempi kuin esim. kevään MM-kisoissa. Kirkkaimpana tähtenä tottakai 30 pinnaa NHL:ssä viime kaudella tehnyt Jegor Sharangovits. Tappio Puolalle oli kyllä jättiyllätys. Laukaukset Valko-Venäjälle 46-19, joten viimeistelyssä on toivomisen varaa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Plarasin livetuloksista Puolan tuloksia taaksepäin. Ainakaan viiteen vuoteen eivät ole ottaneet noin kovaa päänahkaa.

Ei ihan, mutta melkein yhtä kova päänahka oli Kazakstanin kaataminen edellisessä karsintavaiheessa.

Uskomattoman iso voitto Puolalle. Katselin pelin kolmannen erän. Jotenkin Puola teki haluttoman Valko-Venäjän pelaamisesta vaikeaa ja ennakkosuosikin pelaaminen meni ainakin kolmannessa erässä yksinyrittämiseksi.

Huomenna Polska haastaa suuren ja mahtavan Slovakian, joka tosin on usein ollut vaikeuksissa selkeässä ennakkosuosikin asemassa. Nyt en ylläykseen ilman kommervenkkejä usko. Taisi kaikki paukut mennä Valko-Venäjän kaatoon ja vielä kovempi peli perään heti seuraavana päinänä.

Mielenkiintoiset karsinnat kaikkiaan menossa ja etenkin, kun vielä kaikki on ensimmäisen kierroksen jälkeen lohkoissa auki.
 

Pardus

Jäsen
Latvia onneksi voiti Italian tyylipuhtaasti 6-0. Monesti tuottanut hankaluuksia näiden pienempien maiden kaataminen. Toivottavasti itseluottamus ja rentous säilyvät nyt karsintojen loppuun saakka.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Ei suuren suuri ihme että Juutit pyyhkivät Soul-pojilla jään pintaa. Tanskalla(kin) on jalkeilla suunnilleen paras joukkue mitä voi toivoa kun taas samaan aikaan Soul-pojat pelaavat ihan kotimaisin voimin. Ainoa vahvistus on veskari Matt Dalton. Poissa on Eric Regan, Alex Plante, Bryan Young, Brock Radunske, Mike Swift ja Mike Testwuide.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, La Celeste
Latvia ja Tanska puhtaalla pelillä olympiakisoihin. Nyt vielä jännitetään, miten Slovakian käy. Pistekin riittäisi jatkopaikkaan, mutta tappiolla Pekingiin matkaisi Valko-Venäjä. Tilanne toisen erän alkupuolella vielä 1-1.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Onnittelut Latvialle ja Tanskalle tyylipuhtaasta olympiapaikasta!

Slovakia ja Valko-Venäjä ovat edelleen tasoissa 1-1 kolmannen erän puolivälissä. Pelin lopussa voi olla mielenkiintoisia tilanteita luvassa, jos ensin Valko-Venäjä hakee johtomaalin ilman maalivahtia, ja sen jälkeen Slovakia yrittää tasoittaa ilman maalivahtia.

E: Slovakia pisti kiekon tyhjään maaliin, kun 3. erää oli reilut 2 minuuttia jäljellä. Näin Slovakia voitti pelin 2-1 ja eteni olympialaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Olympiakarsintojen osalta puhuen ne jäivät aiemmin laajemmalta osaltaan viime vuonna loppuvaiheissa tekemättä.

Pitkälti töiden ja muiden kiireiden takia kun pian kerrottavasta mielipahasta oli toivuttu riittävästi.

Mattimyöhäiset karkelot nämä tosiaan ovat olleet ja siksikin on aika käydä vielä läpi ennen loppuyhteenvetoa muita mietteitä lyhyemmin otteluista joskin Unkarille tulee hyvinkin pitkät kirjoitukset erään painajaisenkin sisältäen kuten myös Etelä-Koreallekin:

2022 Talviolympialaisten Karsinta

Lohko D

26.8.2021

jään Visentit eli Valko-Venäjä-Jään Valkokotkat eli Puola 0-1 (Puola otti hienon voiton, mutta ikävä kyllä tämän ottelun sinnikkyys maksoi jatkon. Etenkin kun voimat vain tuntuivat loppuneen ja ennakkopelot hapuilusta osoittautuivat todeksi.)

Itävalta-Slovakia 1-2 (Slovakia hapuili tässä ottelussa, mutta sellaisenaan siitä huolimatta pinnisteli voittoon. Seuraavan kerran ongelmia tuli vasta loppupuolella turnausta.)

27.8.2021

Jään Visentit-Itävalta 5-2 (Tässä ottelussa Jään Visentit ryhdistäytyivät ja pistivät liikettä luistimiinsa joka sorkan verran. Tiedä sitten, että hukattiinko tässä ottelussa sitten aavistuksen verran liikaa voimia ratkaisua varten? Se kysymys jäänee avoimeksi.)

Slovakia-Jään Valkokotkat 5-1 (Tämä ottelu vastustajan väsyttyä oli melko helppo pala Slovakialle.)

29.8.2021

Jään Valkokotkat-Itävalta 1-4 (Tämä ottelu oli verraten epävireinen kummallekin osapuolille. Tosin joidenkin muiden joukkueiden nk. Pakkopullavetoihin nähden tämä sentään oli menettelevän viihdyttävä ottelu nk. Panoksettomaksi otteluksi.)

Slovakia-Jään Visentit 2-1 (Tässä jännitystä riitti kyllä loppuun asti. Lopulta jännitysnäytelmän katkaisi Slovakia tyhjiin pistolla jolloin Slovakia pääsi Talviolympialaisiin 2022.)

Lohko E

26.8.2021

Jääkukot eli Ranska-Unkari 5-3 (26.8 viime vuonna kävin jo tätä ottelua läpi joten paljon lisättävää ei ole. Lähinnä tietenkin jälkikäteenkin todeten jossain määrin pahalta näytti Unkarille jo tuolloin. Jääkukoille tämä oli hyvä ottelu, mutta myöhemmälle hapuilulle se ei tulisi voimaan mitään.)

Italia-Latvia 0-6 (Tämä ottelu oli suoritustasoltaan kuin toisesta maailmasta. Takavuosien nk. Sinikone alemmilta sarjatasoilta yski ja piiputti loppuun asti Latvian melkein täydelliseen koneistoon verraten.)

27.8.2021

Jääkukot-Italia 2-0 (Mamma Mia mikä näytös Tesoro su Ghiacciolta/Paladino su Ghiacciolta! Perinnevastustajaa vastaan odotin jatkossa käyvän pahemminkin kun Jääkukoilla on ollut viime vuosina tapa helpostikin nokkia tiensä läpi Sinikoneen panssarin, mutta yllättävänkin vaikeaa tuntui olevan. Tosin hieman suoritukselta tuntuu arvoa vievän Jääkukkojen ajoittain melko täydellinenkin säästely siihen mitä nousuyritykseen tuli.)

Latvia-Unkari 9-0 (Mi A Fasz Pokol? Että mitähän helkkaria oikein tuli nähtyä? Tämä kieltämättä oli karmaisevin päivä hetkeen unkarilaisen jääkiekon ystävänä. Niin paha, että mikäli olisin alkujaan laittanut mietteitä niin tuolloin hyvin todennäköisesti tunnekuohun takia olisi tullut pelikielto. Mikäli ei niin se olisi ollut ihme.

Niin paljon viimeksi otti pannuun lähinnä vuoden 2009 Kanada-tappio, mutta tuolloin kuten vaikka Suomeakin vastaan teoriassa pelatessa tappio noin isoin lukemin ei edes olisi niin ikävä juttu. Enemmänkin ehkä jopa asiaan kuuluva juttu tai ymmärrettävä tasoerotappio kun huippumaista puhutaan. Mieleen tuli myös vuoden 1992 MM-kisojen C1-puolen Australia-tappio maalein 1-8 ja kilpailukykyisemmistä tappioista Iso-Britanniaa vastaan myös vuodelta 1992 samoihin kisoihin maalein 3-14. Tuossa lähinnä katsotaan nöyryytyskerrointa sinänsä ihan voitettavista peleistä puhuen kaikkiaan.

Vuoden 1992 brittihäviöön nähden yhteistä taisi olla se, että paremmat maalivahdit eli György 'Öreg Szuperman' Poznik ja nyt tietysti Zoltan Hetenyi loukkaantuivat jolloin vaisummille maalivahdeille jäi mahdoton paikka eteen kun muissa erissä silloin britit ja nyt tietenkin Latvia menivät menojaan.

Vuoden 1992 Australia-ottelun nöyryytyksen tapaan tosin kaikki osapuolet mokasivat jotakin Unkarilla eikä vain maalivahti. Tosin ennen painajaismaista kolmatta erää ottelu ei ollut enempää kuin 0-1 Unkarille häviönä. Etelä-Koreaa haukuttiin ja on haukuttu paljon, mutta heillä sentään puolustuksena oli nimenomaan ollut myös koronan aiheuttama melkein täydellinen harjoittelukato Unkariin verrattuna.

Mikäli tappio tästä ottelusta olisi ollut pakko ottaa niin juuri tätä varten olisi tarvittu Jääkukoilta pisteet tai voitto ja muutoin sitten edes jokunen maali olisi ollut hyvä saada. Etenkin kun Latvia ei ole Kanada eikä edes Suomikaan. Tätä karmeutta odotti lähinnä Sloveniaa vastaan ja sitäkin lähinnä pahimmissa painajaisissa!

Äärimmäisen suuri kivi tuli tästä taakasta Unkarin selkäreppuun kannettavaksi tuleville vuosille. Välillä tuntui, että Iso-Britannia ja jopa Tricolori Hochei eli Romania olisi ollut tässä paikassa Latvialle kovempi haaste. Jälkimmäinen kenties juuri noissa tappiolukemissa väsyttyään, mutta edellä mainittu on ennenkin tuottanut kiperiä tilanteita Latvialle joten se ei olisi ollut niin selvä juttu.)

29.8.2021

Unkari-Italia 2-1 (Hirvittävän, hirvittävän Latvia-tappion jälkeen tuli voitto, mutta sekin maistui niin hirvittävän katkeralta. Lisäksi siihen nähden kenttäotteetkin olivat kuin täillä tervassa ja koko tilanne kuin nk. Pakkopullan popsintaa. Välillä tuntui kyllä, että jopa tästäkin ottelusta olisi saanut tulla tappio. Etenkin kun kerran asenne välillä ennen turnaustakin tuntui huonolta ja aina Jääkukoille häviämisen jälkeen sitä jotakin oli tuttuun unkarilaistapaan oli poissa.

Unkarin miesten ollessa ahdingossa maan Naisten Maajoukkue olisi päässyt ilman tähtipelaajiensa loukkaantumisia, uran päättymisiä tai viime hetken Tsekki-pelin empimistä Talviolympialaisiin 2022. Se ei päässyt ja ilman muuta heitäkin pystyi arvostelemaan, mutta Unkarin mimmit kerrankin miehiin nähden hoitivat vähemmin kitinöin hommansa saaden myös asianmukaista tunnustusta.

Loppuun voisi kai sanoa, että Ha törik, ha szakad eli vapaasti käännettynä tulkoon Hornankoski tai Ahdin Tyrskyt niin kyllä tästä vielä noustaan!)

Latvia-Jääkukot 2-1 (Tämä olikin tiukka peli kun Latvia taisi tuhlata vähän liikaa voimia Unkari-voiton elvistelyyn ja kun huipuilla oli hieman vähän Valko-Venäjän tapaan pientä asenneongelmaa. Ei toki liikaa mitä joskus on ollut kovassa paikassa. Sellaisenaan kuitenkin hyvin vaikeaa olisi ollut toisaalta nähdä Jääkukkojenkaan mitään liian suurta kisamenestystä mikäli se olisi päässyt. Jääkukkojen osalta tulevien vuosien osalta kilpailijamaiden nousu karsinnoissakin voi olla ongelma joten näin hyvä esitys voi olla harvinaisempi todistaa.)

Lohko F

26.8.2021

Tanska-Risi na Hokej Ledu eli Jään Ilvekset eli Slovenia 4-3 (Tässä otettiin elintärkeä voitto jälkikäteen ajatellen Tanskan Olympiaunelmaa. Tosin pelottavankin lähellä oli toistua edellisten kilpailukykyisten kertojen päättyminen juurikin omiin alkupuolen virheisiin jääkiekollisten kykyjen nousemisen jälkeen. Slovenialle se kuuluisa jatkuva olympiapaikka olisi ilman muuta tarvittu eikä tämän suorituksen jälkeen se päässyt yli tästä missään vaiheessa.)

Etelä-Korea-Jääkarhut eli Norja 1-4 (Jääkarhut voittivat kyllä Etelä-Korean ja välillä oli ongelmia, mutta toisaalta säästely oli nähtävissä. Etelä-Korea tosin taisteli vastoin romahdusta tai jotain suurtappiota vasten mainiosti jolloin jälleen se näytti jossain määrin arvostelijoilleen.)

27.8.2021

Tanska-Etelä-Korea 11-1 (Tämä olikin jo melkein lopullisesti Tanskan Olympiaunelman sinetöinyt suoritus. Tosin Tanskaa imarteli muun muassa erittäin nimivahva miehistö ja Etelä-Korean melkein täydellinen harjoittelukato kiitos koronan. Paljon Etelä-Korea silti valitettavasti sai tai on saanut haukkuja tästä ottelusta jälkikäteen.

Etelä-Korea kuitenkin pysyi yllättävänkin yritteliäänä läpi ottelun, ei hukkunut liikajäähyihin toisin kuin Unkari teki yhdessä kaikkien aikojen murheenkryynissään, kaikkiaan pystyi jollakin tapaa liikepelissään koordinoimaan yrityksiään ja muutenkin oli jossain määrin positiivinen läpi rynnistyksen.

Tietenkin tappio viime Talviolympialaisten isäntämaalta olisi saanut olla pienempi jokusella maalilla lisää kenties mahdollisella pisteryöstöllä lisäten, mutta toisin kuin Unkarin niin ei etenkin harjoittelukadon ja jossain määrin jo Jääkarhuja vastaan olleen voimien venytyksen huomioiden Etelä-Korean tarvinnut hävetä mitään jäällä.

Etelä-Korea teki kuitenkin maalin mennen jopa johtoon avauserässä ennen Tanskan tasoitusta, toisen erän Tanskaan karkausta voittoon ja maalipaikkojakin tuntui olevan enemmän ajoittain kuin mitä edes Unkarillakaan oli.

Unkari kun ei tehnyt edes sitä maaliakaan ja puhutaan kuitenkin kahdesta maasta joiden jääkiekolla kauan oli eroa kuin yöllä ja päivällä!

Etelä-Koreassa on menty rohkeasti askel kerrallaan eteenpäin ilman sisäistä riitelyä, kilpailua tai koko ajan vailla jatkuvaa ongelmaa jostakin toisin kuin Unkarissa jolla valitettavasti on ollut tunnekuohuihin taipumusta.

Tavoitteessa on Etelä-Korean osalta pysytty tästäkin suurtappiosta huolimatta silloin kun nousuun ei kyetty. Tosin ajankohtaan nähden tilanne oli ikävämpi ja tällaiset tappiot tietysti olivat koettelevia.

Tulevaisuuteen nähden ongelmaksi on kuitenkin noussut korona jolloin lähinnä vuosiksi 2025-2030 oletetut tavoitteet maan kiinteästä asemasta esimerkiksi MM-kisoissa ylimmällä tasolla useammin voivat siirtyä tai ovat jo siirtyneet.)

Jääkarhut-Slovenia 7-4 (Jääkarhuille tämä oli hyvä ottelu mitä nyt välillä oli melko tervanjuontia tuo liikepelin hitaus ja joskus Slovenian pakkitaso ei pysynyt hereillä. Slovenian osalta olympiahaaveet olivat täten ohi.)

29.8.2021

Slovenia-Etelä-Korea 4-1 (Tässä ottelussa Slovenia kyllä voitti, mutta osin tuntui samanlaiselta pakkopullatason voitolta kuin Unkarin Italia-voittokin. Sukupolviuudistuskin odottanee. Etelä-Korealta voimat oli aika lopussa levosta huolimattakin ja selkeästikin se sitten näkyi otteissakin. Jäähyjä Etelä-Korealle tuli huonoon paikkaan ja terästäytymistäkin olisi pitänyt olla.

Kalliita oppirahoja maksettiin ja jossain määrin ehkä Tanska-ottelussa tai jo Jääkarhuja vastaan olisi pitänyt olla säästeliäämpi ja voittaa sitten päätösottelussa kisakoneesta poisjäännin lannistama parempi joukkue selkein lukemin kuten se on joskus alemmilla MM-sarjatasoilla tehnyt isommilleen. Tasapelikin olisi ollut loistojuttu.

Etenkin kun ajoittain Slovenia suorastaan tarjosi maalia-kahtakin sille melko avokätisesti kun se ei päässyt yli edellisistä tappioista. Tappiot kun tuovat soraääniä ja kuittailua mitä ei tietysti haluaisi kuulla. Toisaalta kotimaisemmat voimat saivat tästä arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen.

Etelä-Korealla on vastoinkäymisistä huolimatta kuitenkin vieläkin kaikki mahdollisuudet parempaan päin auki ja sillä tiellä toivottavasti pysytään. Ainakin syvissä vesissä pulikoivaan Unkariin nähden tai esimerkiksi nyt vaikka Jään Lohikäärmeisiin eli Kiinaan nähden.)

Jääkarhut-Tanska 0-2 (Tämä oli ikävä kyllä Jääkarhuille valitettava, tiukka taistelu tappiolla tärkeimmälle perinnevastustajalleen. Kun asema näillä mailla on sama kuin Suomella ja Ruotsilla. Tällä kertaa sitten pienempi voitti isompansa perinnemielessä. Jääkarhuille olikin aika vetäytyä kotiluolaan miettimään syntyjä syviä. Sukupolviuudistus tulee ja tämä tappio on välillä melko paljon mielipahaa herättänyt pohjoisnaapurissamme. Tai pikemminkin herätti ajankuvassa.

Tosin mikäli Talviolympialaiset olisivat menneet Jääkarhuille niin parhaimmillaan jatkopeleihin vielä kerran perinnemiehistöin kotiyleisön edessä olisi ollut pääsyä, mutta huonoimmillaan nuoremmilla olisi ollut kova paikka tehdä murto-osiakin veteraanien parempien aikojen suorituksista. Kilpailijatkin ovat menneet urakalla eteenpäin.

Tanskan osalta puhuen viimeinkin se pääsi ensi kertaa kunnolla Talviolympialaisiin kun tätä lähin pääsy oli ollut Albertvillen 1992 Talviolympialaisten Virallisena Karsijana ja muutoin tietysti paljon on ollut menetettyjä tilaisuuksia noin 30 vuoden mittaisella ajalla. Tosin ne ovat olleet lähinnä tuoreempien Talviolympialaisten Karsintojen kohdalla. Bonuksena samalla kertaa myös Tanskan Naisten Maajoukkue pääsi Talviolympialaisiin ensi kerran!)

Pistetilanne tulee vielä loppumietteiden osalta seuraavaan viestiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös