Olympiakarsinnat

  • 85 941
  • 350

Boomhauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, Salamat
Esikarsinnat Torinon olympialaisiin alkavat tänään. Tässä vaiheessa mukana ei vielä ole suurmaita, eikä ihan niitä kovimpia haastajiakaan, mutta muutama viime vuosien A-sarjan MM-kisoista tuttu maa on kuitenkin mukana. Esikarsinnan lohkojako on seuraava: (suluissa maan IIHF-ranking)

Lohko D: (Briancon, Ranska)
Ranska (18.)
Viro (24.)
Romania (26.)
Bulgaria (32.)

Lohko E: (Nowy Targ, Puola)
Puola (20.)
Hollanti (23.)
Liettua (27.)
Kroatia (31.)

Lohko F: (Stavanger, Norja)
Norja (21.)
Unkari (22.)
Kiina (28.)
Serbia & Montenegro (29.)

Näistä lohkoista ainoastaan voittajat selviävät 10.-13. helmikuuta järjestettäviin jatkokarsintoihin, joissa mukana onkin sitten jo tutumpia maita.

Huonoimman rankingsijoituksen omaava lohkovoittaja menee Klotenissa pelattavaan Karsintalohko A:han ja kohtaa isäntämaa Sveitsin (9.) lisäksi Tanskan (14.) ja Japanin (15.). Toiseksi korkeimmalle rankattu voittaja menee B-lohkoon Riikaan, jossa isäntämaa Latvian (10.) lisäksi vastaan asettuvat Valko-Venäjä (13.) sekä Slovenia (16.). C-lohko pelataan Itävallan (11.) Klagenfurtissa, ja siinä pelaavat isäntämaan lisäksi Ukraina (12.), Kazakstan (17.) sekä korkeimmalle rankattu esikarsintavoittaja.

Näiden kolmen lohkon voittajat menevätkin sitten itse olympialaisiin. Parhaan rankingsijoituksen omaava maa saa A-lohkossa vastaansa isäntämaa Italian lisäksi Kanadan, Tsekin, Suomen ja Saksan. Kaksi muuta karsintalohkovoittajaa kohtaavat B-lohkossa Ruotsin, Slovakian, USA:n ja Venäjän.

Luultavasti tänään alkavien karsintojen joukkueita ei siis nähdä itse olympialaisissa, muttei sitä koskaan tiedä.

NHL-lakolla on myös oma vaikutuksensa turnaukseen, sillä muutama NHL-peluri on mukana. Alkukarsintamaiden joukkueista löytyy myös muutama NHL:n ulkopuolelta tuttu nimi. Ranskan joukkueen maalia vartioi viime kaudella Los Angeles Kingsissä 42 ottelua pelannut Cristobal Huet. Viron joukkueesta löytyy Kärpissä muutaman ottelun viime kaudella pelannut puolustaja Lauri Lahesalu, sekä Salamoiden hyökkääjä Aleksandr Petrov. Puolan joukkueessa pelaavat runsaasti NHL-kokemusta omaavat Mariusz Czerkawski sekä Krzystof Oliwa. Norjan joukkueen nimekkäin pelaaja on Espen Knutsen. Valitettavasti Yorick Treille ei Pohjois-Amerikan kiireiltään ilmeisesti ole ehtinyt mukaan Ranskan joukkueeseen.

edit: lisätietoa NHL-pelaajista
 
Viimeksi muokattu:

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Melkoisia pilipalimaita näyttää mukana olevan. Tosin onhan tuolla joitakin tutumpiakin menneiden vuosien takaa. Hollanti, Norja ja Puola olivat ainakin mukana jopa 8 joukkueen A-sarjan mm-kisoissa vielä 1980-luvulla (Norja 1990) ja Suomi silloisen tapansa mukaan oli näiden kanssa aina suurissa vaikeuksissa. Myös Ranska on nähty tuon jälkeenkin useamman maan osallistuessa.

Luultavammin mitään korkeatasoisia pelejä ei ole tiedossa. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, näytetäänkö näitä pelejä mistään, edes jotain koosteita Eurosportilla tai vastaavia? Ei sitä tiedä vaikka juuri näissä otteluissa nähtäisiin kunnon nyrkkitalkoita!
 

Boomhauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, Salamat
Koska kaikkia kiinnostaa, laitan tähän päivän tulokset. Editoin tähän sitten lisää tuloksia lauantaina ja sunnuntaina.

11.11.
D: Viro - Bulgaria 11-1
D: Romania - Ranska 0-8
E: Hollanti - Kroatia 10-3
E: Liettua - Puola 1-6
F: Unkari - Serbia & Montenegro 13-0
F: Kiina - Norja 2-16

12.11.
F: Unkari - Kiina 4-3
F: Norja - Serbia & Montenegro 21-0 (laukaukset 90-4)

F-lohko 2 ottelupäivän jälkeen
NOR 2 2-0-0 37-2 4
HUN 2 2-0-0 17-3 4
CHN 2 0-0-2 5-20 0
SCG 2 0-0-2 0-34 0
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kas joku/jotkin olivat ehtineet availemaan ja keskustelemaan aiheesta!
Lähes sensaatiosta oli tänään kysymys Unkarin ja Kiinan kohdatessa. Ottelu päättyi (tai ainakin pitäisi, mikäli tulospalvelu pitää paikkansa) 4-3 Unkarin voittoon (2-1,1-2,1-0)
Ja mikäli tulkkaan tulospalvelua oikein niin ratkaisumaali tuli rankkarista 12 sekuntia ennen pelin loppua! Sankarina itse LADANYI, Balazs (kuka lie?) Kiina johti peliä yllättäen jo kahteen otteeseen 0-1 ja 2-3 mutta joutui sitten karvaasti pettymään loppuhetkillä.

Tässä omat arviot alkulohkojen asetelmista

Lohko D

Lohko D: (Briancon, Ranska)
Ranska
Viro
Romania
Bulgaria

Jatkaja selvinnee sunnuntain pelissä Ranska-Viro, ellei Eestiläiset ole kompastuneet Romaniaan joka hieman vaikeuttaisi asetelmia. Ranska kuitenkin kiistämättä suurin ja vahvin ehdokas jatkajaksi. Romania kykenee hätistelemään Viroa mutta jäänee jyrän alle. Ranskalle Romania ehti jo odotetusti taipuakin. Bulgarian osa on ottaa maaleja ynnä muuta vastaan. Ei pienintäkään mahdollisuutta pysyä edes Romanian kyydissä

Lohko E:
Puola
Hollanti
Liettua
Kroatia

Tämän lohkon voittajan pitäisi ratketa myös päätöspelissä Puolan Ja Hollannin välillä. Liettua voi onnistuessaan vaikeuttaa Hollannin urakkaa, mutta lähtee altavastaajana holskeja vastaan. Puola on saanut näihin karkeloihin todella kovan tähden Marius Czerkawskin ja on kotijoukkueena ehdoton suosikki. Hollannilla on nyt kuitenkin elämänsä mahdollisuudet jatkoon ja yllättää isännät. Ryhmässä on uusien sääntöjen myötä tukku kahden passin kanukkeja ja huolellinen valmistelu turneeseen Suomen Urheiluopistolla. Ronski pelitapa saattaa olla polskeille myrkkyä.
Kroatialla ei ole mitään sanomista tässä lohkossa. Liettuaa vastaan saatetaa onnistua enemmän kuin kerran maalinteossa.

Lohko F: (Stavanger, Norja)
Norja
Unkari
Kiina
Serbia & Montenegro

Tässä kiistämättä suurin ennakkosuosikki on Norja Espen Knutsenin johdolla. Peli Unkaria vastaan päätöspäivänä ratkaisee jatkajan. Unkari on ainut joukkueista joista on vastusta Norjalle. Unkarissa pelatussa turnauksessa syksyllä joukkueet tasasivat pisteet sopuisasti 2-2. Nyt Unkarilla aivan käsittämättömän vaikea peli Kiinaa vastaan. Ei lupaa hyvää..
Serbian osa on naurattaa muita. Kiina tosin saattaa joutua tiukoille ja jopa hävitäkin serbeille
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Nyt on sitten ensimmäinen yllätystulos tapahtunut näissä karsinnoissa! Romania yllätti Viron 4-3! Romanian esitys oli toisessa erässä parasta moniin vuosiin. Kertoo eräs nettisivusto.
Tämä tiesi sitä että lohdo D:n voittaa käytännössä Ranska. Joka leikitteli Bulgarian nurin 15-0. Vielä rumemmat lukemat nähtiin vuonomaassa lohko F:ssä jossa Norja esiintyi isännän ottein antamalla 21-0 selkäsaunan Serbialle. Serbian joukkue on kuulemma sangen nuori ja täynnä abauttiarallaa 19-vee pelimanneja jotka ovat keräämässä kokemuksia tulevaan...
Puolassa isännät kaatoivat Kroatian 7-0 ja lohko E: taistossa. Maalinteossa onnistui kaikkien yllätykseksi RANGAISTUSLAUKAUKSESSA Krzysztof Oliwa! Harhautukset olivat kuuleman mukaan samantapaiset kuin itse Peetter Forsperillä. Tämä olikin ainoa ja varmasti viimeinen kerta kun ukko onnistui rankkarissa. Lohkon toisessa pelissä Hollanti kampesi Liettuan 3-1.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ja niinhän sitten kävi, että kaikki ennakkosuosikit; Ranska, Puola ja Norja raivasivat tiensä jatkokarsinoihin. Ainoastaan Norja joutui todella todella tiukille jatkoon pääsynsä kanssa. Unkari johti 3-2 vielä minuutti ja 35 sekuntia ennen loppusummerin soittoa, ennen kuin norskien tulevaisuuden toivo Patrick Thoresen teki tasoittavan 3-3 osuman. Loppuhetket olivat muutenkin olleet sangen dramaattiset. Unkarin johtomaali 3-2 syntyi (jos taas olen tilastoista mitään ymmärtänyt) ilman maalivahtia ja ajassa 57.12. Myös Norjan tasoittasessa oli maalivahti vedetty odotetusti pois.
Ranska tyylitteli 7-0 voiton Virosta. Gallian kukot eivät päästäneet turnauksessa maalin maalia omaan verkkoonsa. Nhl-vahti Huêtilla oli varmasti osasyynsä asiaan.
Hollannista ei loppujen lopuksi ollut Puolan horjuttajaksi vaan oranget joutuivat taipumaan polakeille 0-5
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ja nyt on sitten olympialaisten varsinaisten karsijaisten lohkot selvillä.

Lohko A
Sveitsi (isäntä)
Tanska
Japani
Norja

Lohko B
Latvia (isäntä)
Valko-Venäjä
Slovenia
Puola

Lohko C
Itävalta (isäntä)
Ukraina
Kazakstan
Ranska

Ja nyt jo ennakkoon arvaillen Sveitsin pitäisi mutkitta selvitä 2006 vuoden viiden renkaan pippaloihin. Lohko B:stä karkeloihin mennee Latvia tai V-Venäjä. Lohko C:n suosikki löytyy myös isäntä Itävallasta.
Mutta kuten ennenkin nähtyä näissä karsinnoissa niin (lähes) kaikki on mahdollista...
France will play in the Final Olympic Qualifications in Group C (in Klagenfurt, AUT) against Austria, Ukraine and Kazakhstan.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
B-lohko, Riika

Latvija valmistautuu pikkuhiljaa karsintoihin uuden päävalmentajansa, Leonids Beresnevsin, johdolla. Latvian lohkossa pelaavat siis Slovenia, Puola ja Valko-Venäjä. Kaikki on voitettava mikäli mielii Olympialaisiin Torinossa 2006. Pientä lätkäbuumia Riiassa on odotettavissa, koska fanit suorastaan vaativat nyt menestystä. Periaatteessa oman fanaattisen yleisön tuella Latvian pitäisi pystyä voittamaan oman lohkonsa. Tällä hetkellä varmuudella voi sanoa, että Herberts Vasiljevs (Nürnberg Ice Tigers) ei pelaa karsinnoissa loukkaantumisen johdosta. Myös Agris Savielsin (Hershey Bears, AHL) pelaaminen on vielä epävarma. Sandis Ozolinsh ilmoitti halukkuutensa pelata karsinnoissa, mutta tilanne näyttää saapuuko Sandis helmikuussa paikalle. Latvian ehkä pahin vastustaja eli Valko-Venäjä elää mielenkiintoisia aikoja, nimittäin siellä ei olla ihan varmoja saavatko kaksoiskansalaisuuden (Venäjä + Valko-Venäjä) omaavat pelaajat pelata enää maajoukkueessa.

Tässä Beresnevsin tänään nimetty kokoonpano karsintoihin:

Maalivahdit:

Arturs Irbe (Columbus, NHL)
Edgars Masalskis (HC Dukla, Tsekin Extraliiga)
Dmitrijs Zabotinskis (Metallurgs, Latvian liiga)
Sergejs Naumovs (HK Vitjaz, Venäjän Vishaja-liiga)

Puolustajat:

Karlis Skrastins (Riga-2000/Colorado, NHL)
Normunds Sejejs (Riga-2000, Latvian liiga)
Rodrigo Lavins (Riga-2000)
Sandis Ozolins (Anaheim, NHL)
Agris Saviels (Hershey, AHL)
Arvids Rekis (Augsburg, DEL)
Olegs Sorokins (Ässät)
Atvars Tribuncovs (Salavat Julajev, Venäjän Superliiga)
Viktors Ignatjevs (Linz, Itävallan Erste Liga)
Igors Bondarevs (NN Torpedo, Venäjän Vishaja-liiga)
Vents Feldmanis (Metallurgs, Latvian liiga)

Hyökkääjät:

Aigars Cipruss (Spartak, Venäjän Superliiga)
Aleksandrs Semjonovs (IFK Arboga, Allsvenskan)
Grigorijs Pantelejevs (IFK Arboga, Allsvenskan)
Leonids Tambijevs (EHC Chur, Nationalliga B, Sveitsi)
Aleksandrs Nizivijs (Björklöven, Allsvenskan)
Aleksandrs Macijevskis (Odense, SuperBest-ligaen, Tanska)
Martins Cipulis (Riga-2000)
Mikelis Redlihs (Riga-2000)
Janis Sprukts (Riga-2000)
Girts Ankipans (Riga-2000)
Juris Ozols (Metallurgs)
Romans Nikitins (Metallurgs)
Martins Karsums, (Moncton, QMJHL)
Aleksejs Sirokovs (HC Amur, Venäjän Vishaja-liiga)
Armands Berzins (Wheeling, ECHL)

10.02.2005. BLR-POL
10.02.2005. SLO-LAT
11.02.2005. BLR-SLO
11.02.2005. LAT-POL
13.02.2005. POL-SLO
13.02.2005. LAT-BLR
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä B-lohko ratkeaa Latvian ja Valko-Venäjän kohdatessa. V-Venäjä on hankala vastus ja saa nähdä tuoko kotiyleisö latvislaisille ylimääräisiä paineita. Latvian hyökkäyskalusto näyttää olevan heikkenemään päin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker Innsbruck, Україна
Viestin lähetti uljas
Maalinteossa onnistui kaikkien yllätykseksi RANGAISTUSLAUKAUKSESSA Krzysztof Oliwa! Harhautukset olivat kuuleman mukaan samantapaiset kuin itse Peetter Forsperillä. Tämä olikin ainoa ja varmasti viimeinen kerta kun ukko onnistui rankkarissa.


Äläpäs nyt. Oliwa laittoi männä kaudella NHL:ssä erittäinkin tyylikkään läpiajomaalin. Karkasi pakilta, vei veskan sumpille ja tuuletti näyttävästi =)
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
B-lohko, Riika

* Latvia ei ole saamassa Arturs Irbeä karsintoihin. Irbe ilmoitti olevansa liian huonossa pelikunnossa + tällä hetkellä on paljon NHLPA-velvollisuuksia..

* Sandis Ozolins on jo saapunut Riikaan ja pelaa karsinnoissa.

* Valko-Venäjä julkisti alustavan kokoonpanon karsintoihin. Edelleen on vielä epävarmuutta saavatko kaksoiskansalaisuuden omaavat pelaajat pelata ollenkaan. Heidät on kuitenkin nimetty joukkueseen.

Maalivahdit:

Sergei Shabanov (Metallurg Novokuznetsk, Venäjän Superliiga)
Andrei Mezin (SKA Pietari, Superliiga)
Stepan Gorjachevskij (Junost Minsk, Valko-Venäjän liiga)

Puolustajat:

Ruslan Salei (Ak Bars Kazan/Anaheim)
Aleksandr Zhurik (MVD, Venäjän Vishaja-liiga)
Oleg Hmil (MVD),
Sergei Stas (ESC Moskitos Essen, Saksan 2. Bundesliga),
Sergei Jerkovich (Junost Minsk)
Aleksandr Aleksejev (Junost Minsk)
Aleksandr Rjadinskij (Keramin Minsk, Valko-Venäjän liiga)
Oleg Mikulchik (Junost Minsk)
Andrei Bashko (Keramin Minsk)
Viktor Kostjuchonok (Junost Minsk)

Hyökkääjät:

Mihail Grabovskij (Neftehimik, Superliiga),
Aleksei Kaljuzhni (Avangard, Superliiga),
Vladimir Tsyplakov (CSKA, Superliiga),
Konstantin Koltsov (Spartak, Superliiga/Pittsburgh),
Andrei Skabelka (Sibir, Superliiga),
Oleg Antonenko (MVD)
Dmitri Pankov (Keramin Minsk)
Andrei Rosolko (Junost Minsk)
Jaroslav Tsupris (Keramin Minsk)
Dmitri Dugik (Junost Minsk)
Jevgenij Jesaulov (HK Gomel, Valko-Venäjän liiga),
Sergei Zadeljonov (Junost Minsk)
Aleksandr Galchenuk (Himvolokno, Valko-Venäjän liiga)
Dmitri Meleshko (Keramin Minsk)
Jevgenij Kurilin (HK Gomel)
Aleksei Krutikov (Keramin Minsk)

edit: lisätty Sandis-uutinen
 
Viimeksi muokattu:

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
B-lohko

Andrei Sidorenkon Puola on julkaissut kokoonpanonsa ja Puolassa pelaavien pelaajien lisäksi kokoonpanosta löytyy mm. Mariusz Czerkawski (Djurgården), Krzsysztof Oliwa (New Jersey/Wojas Podhava, Puola), Oskar Szczepaniec (HC Ambri-Piotta), Jacek Plachta (Hamburg Freezers), Michal Garbozs (Anglet Hormadi, Ranska) ja Leszek Laszkiewicz (Milano Vipers). Muuten joukkue koostuu lähinnä Dwory Unia Oświęcim/GKS Tychy/Wojas Podhale -joukkueiden pelaajista.

Kari Savolaisen Slovenia on ennustettu lohkon heikoimmaksi. Joukkuessa löytyy todella mielenkiintoinen nimi, 17-vuotias Södertäljen pelaaja, Anze Kopitar. Miehestä saattaa hyvinkin tulla ensi draftin kuuma nimi ja potentiaalinen slovenialainen NHL-tähti. Myös vanhat tutut veteraanit ovat mukana kuten Tomas Razinger (HK Acroni, Slovenia), Nik Zupancic (Lustenau, 2.div. Itävalta), Ivo Jan (Krefeld, Saksa) + Marcel Rodman (HK Acroni), Robert Ciglenecki (Cortina, Italia). Muuten joukkue on täynnä HC Acronin ja HK Slavija Ljubljanan pelaajia.

Latvian joukkueessa on tapahtunut muutoksia. Varmuudella on poissa Aigars Cipruss jolla on lievä aivotärähdys, Saviels ei saanut lähtölupaa Hersheyltä, nuori lupaus Martins Karsums ei myöskään saanut lupaa. Joukkueseen on kutsuttu Sportin Slava Fanduls ja Hartfordin Juris Stals.

Valko-Venäjän kokoonpanosta todennäköisesti ovat poissa loukkaantumisten takia Vladimir Tsyplakov (SKA Pietari) Andrei Skabelka (Sibir). Myös Andrei Mezinin pelaaminen on epävarmaa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Czerkawski ja jopa Oliwa nostavat Puolan tasoa melkoisesti. Vaikka eihän yksittäiset pelaajat yleensä paljoa vaikuta mutta tällä tasolla Czerrystä on paljonkin apua. Eivät nämä änitsel-tähdet kuitenkaan auta Puolaa olympialaisiin asti, mutta ovat niitä kuuluisia kapuloita vastustajien rattaissa. Voittajaehdokkaat lohko B:ssä ovat Valko-Venäjä ja isäntä Latvia. Slovenialla on tosin kaikki eväät onnistuessaan jopa tavoittelemaan lohkon voittoa. Tsyplakov, Skabelka ja maalivahti Mezin ovat Valko-Venäjän joukkueessa tärkeitä pelaajia ja kovia menetyksiä jos eivät kykene pelaamaan
 

Boomhauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, Salamat
B-lohkokeskustelun keskelle A-lohkon suosikin Sveitsin alustava joukkue.

Maalivahdit:
1 Ronnie Rueger
20 Jonas Hiller
26 Martin Gerber

Puolustajat:
3 Julien Vauclair
6 Timo Helbling
7 Mark Streit
8 Cyril Geuer
10 Severin Blindenbacher
11 Martin Steinegger
22 Olivier Keller
29 Beat Forster
31 Mathias Seger
33 Steve Hirschi
42 Romano Lemm
57 Goran Bezina

Hyökkääjät:
4 Flavien Conne
12 Patric Della Rossa
16 Andres Ambühl
21 Patrick Fischer
23 Thierry Paterlini
27 Valentin Wirz
28 Martin Plüss
30 Marcel Jenni
32 Ivo Rüthemann
34 Kevin Romy
35 Sandy Jeannin
36 Marc Reichert
38 Thomas Ziegler
43 Patrick Oppliger
97 Adrian Wichser

Suurin osa nimistä on tuttuja edellisvuosien maajoukkueista, mutta pari ainakin itselleni uutta nimeä löytyy.

Joukkueen nimekkäin pelaaja on maalivahti Martin Gerber, joka normaaliolosuhteissa pelaisi Carolina Hurricanesissa. Muita maininnan arvoisia tähtiä ovat mm. Streit, Forster, Rüthemann Plüss sekä Jenni. Kaksi viimeksi mainittua nimeä saattavat kuulostaa tutulta Elitserieniä seuraaville, kuten myös aikaisemmin mainittu Gerber.

Sveitsi on korkean rankinginsä ansiosta päässyt helpohkoon lohkoon, jossa vastaan asettuvat Tanska, Japani sekä Norja.

Tanskan joukkueen suurimpia tähtiä ovat Elitserienissä pelaava hyökkääjä Kim Staal sekä maalivahti Peter Hirsch, joka muistetaan Tanskan maalinsuulta edellisvuosien MM-kisoista.

Norjan nimekkäin pelaaja on ehdottomasti 207 NHL-ottelua pelannut Espen Knutsen. Myös Anders Myrvoldilla on NHL-kokemusta.

Japanin joukkue on ainakin itselleni kaikista tuntemattomin. Kokoonpanossa on muutama nimi jonka olen muistavinani Japanin MM-joukkueesta. Koko joukkue ECHL:n Bakersfield Condorsissa pelaavaa maalivahti Yutaka Fukufujia lukuunottamatta pelaa Japanin liigassa.

Lohko A:n ohjelma:

10.02.2005 16:15 DEN vs. NOR
10.02.2005 20:15 JPN vs. SUI
12.02.2005 12:00 DEN vs. JPN
12.02.2005 15:45 SUI vs. NOR
13.02.2005 12:00 NOR vs. JPN
13.02.2005 15:45 SUI vs. DEN

ajat paikallisia
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Heh.. Latviassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Vielä vähän aikaa sitten oli kerrottu julkisuuteen, että Vaasan Slava Fanduls olisi kutsuttu joukkueseen, mutta miestä ei näkynyt.. Myöhemmin mediassa oli uutinen, että päävalmentaja Beresnevs ei muka saa millään yhteyttä Fandulsiin.. Tänään kuitenkin latvialainen sivusto Sportsnews.lv paljastaa, että Slava itse soitti toiimitukseen ja kumotakseen huhut paljasti, että valmentaja ei ole soittanut hänelle vieläkään..

Mielenkiintoista. Fanit eivät varmasti anna anteeksi.. Slava on maajoukkueen kapteeni ja suosittu pelaaja.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Viestin lähetti Boomhauer
Norjan nimekkäin pelaaja on ehdottomasti 207 NHL-ottelua pelannut Espen Knutsen.
Espen veteli eilen pitkähkön tauon jälkeen ensimmäiset luistimenpiirtonsa Djurgårdenin harjoituksissa, mutta mies ei ole vielä pelikuntoinen näissä karkeloissa. Sen sijaan Djurgårdenin ykkösketjun Patrick Thoresen on varmasti tärkeässä roolissa Norjan joukkueessa.

Edit: Illan väsyneet kirjoitusvirheet
 
Viimeksi muokattu:

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Viestin lähetti Hielo
Sen sijaan Djurgårdenin ykkösketjun Patrick Thoresen on varmasti tärkeässä roolissa Norjan joukkueessa.

+ Per-Åge Skröder (HV-71), vaikka pelaakin vähän huonosti tällä kaudella.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti ozo
Heh.. Latviassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Vielä vähän aikaa sitten oli kerrottu julkisuuteen, että Vaasan Slava Fanduls olisi kutsuttu joukkueseen, mutta miestä ei näkynyt.. Myöhemmin mediassa oli uutinen, että päävalmentaja Beresnevs ei muka saa millään yhteyttä Fandulsiin.. Tänään kuitenkin latvialainen sivusto Sportsnews.lv paljastaa, että Slava itse soitti toiimitukseen ja kumotakseen huhut paljasti, että valmentaja ei ole soittanut hänelle vieläkään..

Mielenkiintoista. Fanit eivät varmasti anna anteeksi.. Slava on maajoukkueen kapteeni ja suosittu pelaaja.

Toisaalta kun katsoo miten Slava on tällä kaudella pelannut, ei ihme ettei puhelin soi...
 

Boomhauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, Salamat
Viestin lähetti Hielo
Espen veteli eilen pitkähkön tauon jälkeen ensimmäiset luistimenpiirtonsa Djurgårdenin harjoituksissa, mutta mies ei ole vielä pelikuntoinen näissä karkeloissa.

Sillä lailla. IIHF on sitten vissiin arponut pelaajalistat sivuilleen. Kokoonpanot vaikuttavat kyllä muutenkin aika massiivisilta, tosin kyseessä onkin ilmeisesti vain alustavat kokoonpanot.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Viestin lähetti Rocco
Toisaalta kun katsoo miten Slava on tällä kaudella pelannut, ei ihme ettei puhelin soi...

Mielestäni, on se pieni ihme kuitenkin.. Slavan fyysittömyydestä ei tykätä maajoukkuessakaan, mutta silti hyvin arvokas pelaaja. Vielä kun katsoo Latvian kokoonpanoa niin sentteriosaston kanssa on ongelmia ja nelosketjun Berzins ei mielestäni ole parempi kuin Fanduls.

Latvia julkisti lopullisen kokoonpanon (ja ketjut pistetään samalla):

1. Leonīds Tambijevs - Aleksandrs Semjonovs - Aleksandrs Macijevskis;
Kārlis Skrastiņš - Arvīds Reķis,

2. Grigorijs Panteļejevs - Juris Ozols - Aleksandrs Ņiživijs;
Atvars Tribuncovs - Sandis Ozoliņš,

3. Mārtiņš Cipulis - Jānis Sprukts - Ģirts Ankipāns;
Normunds Sējējs - Rodrigo Laviņš,

4. Juris Štāls - Armands Bērziņš - Miķelis Rēdlihs
Viktors Ignatjevs - Igors Bondarevs

Maalissa aloittaa Sergejs Naumovs (+ Edgars Masaļskis, Dmitrijs Žabotinskis)

Varamiehinä mm. Sirokovs, Nikitins, Feldmanis ja Sorokins. Eli Assät-pakki ei mahtunut kokoonpanoon...

Huomenna Latvia kohtaa Slovenian.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Päivän avauspelit

Tanska-Norja

Molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä peli. Tätä peliä ei ole varaa hävitä mikäli mielii taistella Sveitsin kanssa paikasta olympialaisiin. Tanska on ollut joukkueiden kesken viime aikoina vahvasti niskan päällä. Norjan kiekkoilu on jämähtänyt I-divisioonatasolle, Tanskan porskuttaessa nousujohteisesti jo kolmansiin MM-kisoihin. Tanskan kiekkoilu on muutenkin edennyt viime vuosina huimin harppauksin juniorimaajoukkueita myöten. Norjan heikkoudet ja syyt divisoonatasolla pelaamiseen johtuvat pitkälti fyysisestä heikkoudesta. Taitoa norskeilta löytyy mutta kovuus puuttuu.
Tasainen peli jonka uskon olevan vähämaalinen. Roponi laittaisin ehkäpä Norjan puolesta

Japani-Sveitsi

Kehno Japani joutuu heti suursuokki ja isäntä Sveitsin käsittelyyn. Sveitsille Japani-peli on hyvä harjoitus "tosipelejä" odotellessa.

Valko-Venäjä - Puola

Viime olympialaisissa mainetta niittänyt Valko-Venäjä (ei läinen) on saanut jalkeille tälle tasolle pelaajia nimekkään nipun. Loukkantumistilanne muutamien pelaajien kohdalla on tosin vielä epävarma. V-V menestys on ollut hieman laskusuuntaista ja ravaamista divisoonan ja MM-kisojen välillä. Joukkue on myös pahasti ikääntymässä. Puolan valttikortti Czerkawskin ja NHL kollegansa Oliwan on onnistuttava hyökkäyspäässä. Puolalla saattaa olla pienen pienet mahdollisuudet saada piste tai ehkäpä kaksikin, yllämainittujen peliveivareiden ja maalivahdin onnistuessa. Lisäksi tarvitaan ripaus tuuria ja Valko-Venäjän huonoa asennetta.


Slovenia-Latvia

Piskuinen kiekkomaa Slovenia on ennakoitu vastaantulijaksi koko turneessa. Slovenialla on tukku Suomessakin nähtyjä pelimanneja, mutta joukkue on tasoltaan äärimmäisen kirjava. Latvialla on hillittömät yleisön paineet, mutta niiden ei pitäisi estää häiritä Slovenian kaatoa. Slovenia ei ehkä kuitenkaan ole niin helppo pala kuin on annettu luulla.

Ukraina-Ranska

Ranska teki viime vuonna Ranskalaisen visiitin MM-kisoihin. Muutama vuosi divisioonassa on tehnyt maajoukkueelle tehtävänsä. Joukkue oli erittäin kesy ja etenkin hyökkäyspeli täysin luokatonta. Ranskassa on käymässä sukupolven vaihdos, mikä myös on syynä huonoon menestykseen. Ranskalla on aina ollut vaikeuksia pelata "ryssämaita" vastaan. Ukraina lienee kuitenkin Ranskalle tasainen ja voitettava vastus, maalivahti Huetin torjunnoilla ja hyökkäyspelin onnistumisella. Ukrainan joukkueen esityksiä ei aina osaa ennalta veikata. Ukraina lähtee kuitenkin tähän peliin selvänä suosikkina, mutta yhtä hyvin peli voi takuta heti alkuunsa. Kaikki muu kuin Ukrainan voitto olisi jokatapauksessa yllätys

Kazakhstan-Itävalta

Itävallalla on käsissään kenties kaikkien aikojen paras maajoukkueensa. Nimimiehiä löytyy aina Elitserienistä SM-liigaan ja NHL:ään asti. Viime vuoden MM-kisoissa jäi loisto-otteita esittänyt Itävalta harmittavan niukasti ulos pudotuspeleistä. Kazakhstanin pelityyli on tuttua mailalla vastustajan käsille huiskimista, mutta löytyy joukkueesta ainakin kaksi herraa joilla on mailoille parempaakin käyttöä.. Koreshkovin veljekset. Veljekset ovat Kazaanien hyökkäyksen todelliset kulma, terä ja viisaudenhampaat, muu jokkueen materiaali onkin enemmän tai vähemmän arvoitusta. Kazakhstanin oljenkortena on yleisön asettamat paineet isäntä Itävallalle sekä austien hermojen raastaminen mailoilla tökkien. Itävalta lähtee otteluun suosikkina mutta pelistä voi tulla vähämaalinen, eivätkä pisteet helpolla isännille jää.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
B-lohko, Riika

Valko-Venäjä - Puola 3-2

1-0 Meleshko (Tsupris)
2-0 Salei (Antonenko, Kaljuzhni) yv
2-1 Czerkawski (Szeczepaniec)
2-2 Garbocz (Czerkawski) yv
3-2 Antonenko (Kaljuzhni) (54:10)

Torjunnat: Shabanov BLR 17/19 - Jaworski POL 41/44

Ei kovin helpolla päässyt Valko-Venäjä ja Puolan maalivahti pelasi ilmeisesti hyvän pelin.
 

Boomhauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, Salamat
Lohko C

Ukraina - Ranska 3-4 (0-1, 2-0, 1-3)

0-1 Meunier (Bordeleau, Savarin) yv
1-1 Tsyrul (Shyryaev)
2-1 Gnidenko (Pastukh, Kasianchuk)
2-2 Bordeleau (Besse, Meunier) yv
2-3 Cocqueux (Bordeleau)
3-3 Zalnikov (Tsyrul, Zavalnyuk) yv
3-4 Rozenthal (Favarin)

Fedorov UKR 30/34
Huet FRA 23/26

Lohko A

Tanska - Norja 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)


0-1 Vikingstad (Trygg) av
0-2 Skroder (Ask, Myrvold) yv
0-3 Bastiansen (Trygg, Knold) yv
0-4 Myrvold (Ask, Jaakobsen) yv

Hirsch DEN 20/24
Grotnes NOR 28/28

Itselleni ainakin hieman yllättäviä tuloksia molemmat. Varsinkin Norjan murskavoitto Tanskasta yllätti.
 
Viimeksi muokattu:

Boomhauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, Salamat
Lohkojen toiset ottelut:

Lohko A: Japani - Sveitsi 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)

0-1 Jenni (Conne, Streit)
0-2 Ambühl (Reichert)
0-3 Forster (Conne, Jenni) av
0-4 Ziegler (Rüthemann)
1-4 Suzuki (Ito, Haruna) yv
1-5 Vauclair (Jenni, Conne)

Haruna JPN 49/54
Gerber SUI 9/10


Lohko B: Slovenia - Latvia 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

1-0 Golicic
1-1 Skrastins (Tambijevs) yv
1-2 Sprukts (Sejejs, Cipulis)

Kristan SLO 31/33
Naumovs LAT 33/34


Lohko C: Kazakstan - Itävalta 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

0-1 Peintner (Ressmann)
0-2 Koch (Setzinger, Divis) yv
0-3 Koch (Ressmann, Peintner)
0-4 Setzinger (Harand) yv

Kolesnik KAZ 28/32
Dalpiaz AUT 22/22

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen pelipäivä. Sekä enemmän että vähemmän odotettuja tuloksia saatiin.

A-lohkossa Norja yllätti ainakin minut pyyhkimällä lattiaa Tanskalla, ja nousi samalla Sveitsin ykköshaastajaksi. Sveitsi puolestaan otti odotetun 5-1-voiton Japanista.

Lohkossa B Valko-Venäjä voitti ainakin omasta mielestäni odotetusti Puolan 3-2. Latvia puolestaan joutui yllättävän tiukalle Sloveniaa vastaan. Joka tapauksessa päivän voittajat ottivat ensimmäisen askeleen kohti Olympialaisia.

C-lohkossa Ranska yllätti minut ja Ukrainan numeroin 4-3. Lohkon niukka ennakkosuosikki Itävalta puolestaan vei Kazakstania 4-0-lukemin. Nämä molemmat tulokset nostivat Itävallan osakkeita lohkon voittajasuosikkina, mutta Ranska yllätti jo Ukrainan, joten Itävallan voittaminenkaan ei ole mahdotonta.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hiphei! Uskoni Ranskan kiekkoiluun on jälleen voimistunut! Jos Heikki Leimeen puheet viime MM-kisojen aikana Ranskan olevan mielialajoukkue, niin nyt jos koskaan luulisi pelin suttaantuvan. Itävallan Ranska pystyy kyllä haastamaan, mutta sitä ennen on edessä vaikeaakin vaikeampi kasakki-peli. Viime vuosina Ranska on kyllä ollut niissä kamppailuissa niskan päällä. *-korjaus Itävaltapelihän on siis ennen Kazakhstania!

Norjan voitto ei sinänsä yllättänyt, mutta noinkin selvät lukemat kyllä. Josko Norjan kiekkoilu lähtisi tästä ylämäkeen...
Tanskan ylivoimapeli oli eräiden kiekkosivujen mukaan erittäin huonoa.

Latvian niukka voitto Sloveniasta ei yllättänyt. Slovenia on selkeästi aliarvioitu joukkue.

Harmittavan niukasti onnistui Valko-Venäjä polakit kaatamaan...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös