Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 4 024 179
  • 17 149
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä se Aho tuumaskaan sillon ku ne pakit julkaistiin, montako pelaajaa oli enää hakusessa? 2-3? Ja noista yksi on tietysti maalivahti eli onko tuohon surkeaan (hyökkäys)porukkaan oikeasti tulossa vain 1-2 hyökkääjää?
Silloin kun pakit julkaistiin Aho ei tainnut sanallakaan kommentoida muuta joukkueenrakentamista, totesi ainoastaan, että pakisto on valmis. Hetken aikaa kerkesin jo ilakoida, että väärä hälytys, itsekin nimittäin muistelin, että jossain olisi todettu tänä keväänä että ainoastaan pari palasta on hakusessa joukkueeseen. Mutta sitten huomasin, että sehän oli Virkkunen, joka niin virkkoi 25.4.2021 julkaistussa Kalevan jutussa:

Tommi Virkkunen kirjoitti:
Joukkueesta puuttuu vielä kaksi tärkeää palasta, yhteensä paikkoja on auki enää 2–3. Tietysti niiden hankintojen on osuttava, sillä heidän pitää olla joukkueen kärkiäijiä.

Eli tosiaan pari kärkihyökkääjää ja ykkösmaalivahti sieltä olisi kaiketi tuon perusteella tuloillaan/jatkamassa, jos tuo pitää paikkansa. Myöhemmän jutun perusteella nämä kolme voisivat olla kenties Ruohomaa/Kunyk/joku muu + Mäenalanen/Aaltonen/joku muu + Rinne/joku muu ja pahimmassa tapauksessa ainoastaan yksi sentteri ja ykkösmaalivahti ennen kauden alkua. Pahoin pelkään, ettei tuo vielä riitä alkuunkaan jos mestaruuden tavoittelemisesta puhutaan realistisena tavoitteena. Toivottavasti tässä on nyt jokin väärinkäsitys.

Lainaus tästä maksumuurin takana olevasta jutusta:

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalevan tietojen mukaan JMA jatkaa Kärpissä myös ensi kaudella. Lähteenä aamun paperilehti.
Leskinen ja aito & alkuperäinen Iin Taikuri samassa joukkueessa. Kyllähän tässä viihdepotentiaalia kuin myös pistepotentiaalia on ilmoilla. Ja sitten myös sitä löysäilypotentiaalia kolikon kääntöpuolella. Mielipiteitähän tämä varmasti jakaa, mutta itse kyllä käännän peukaloa varovaisesti ylöspäin tälle uutiselle.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
JMA:lle sinällään iso peukku. Alkaa vain olla oikeassa laidassa kohtuullisen ahdasta.

Leskinen
Aaltonen
Tieksola
Koblizek
Räty Ak
Hyry

Tietty voihan olla, että tuolta nakataan ukkoja vaatimattomaan vasempaan laitaan.

[SARKASMITUTKA PÄÄLLE] Tai että JMA:n kanssa jatketaan onnistunutta aloitettua projektia tehdä miehestä sentteri.[POIS PÄÄLTÄ]
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aaltosen jatko on tärkeä. Edelleen hyvä ylivoimalla ja asenne oli kohdallaan. Ainoita onnistujia päättyneellä kaudella.
Näinpä. Toki Aaltosellakin oli omat mustat hetkensä joissain peleissä, mutta isossa kuvassa niitä harvoja onnistujia Kärppien hyökkäyksessä Kunykin ja Tieksolan ohella. Se, että mahdollisesti jokainen näistä edellämainituista jatkaa Kärpissä ensi kaudella ei ole lainkaan huono asia.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mahtavaa että JMA:han luotetaan. Vanhemmalla iällä miehestä on kehkeytynyt vastuunkantaja ja sopii hyvin Speden, Aten ja muiden kärppälegendojen seuraksi.
Voi vaan kuvitella kun JMA pyrörittää Leskisen kanssa ylivoimaa. Iso peukku !
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Aaltoselle kyllä luotto myös täältä. Tuli vähän huonoon aikaan joukkueeseen eikä kausi varmaan ollut napakymppi, mutta ne pelit mitä näin niin ihan positiivinen fiilis jäi miehen otteista. Pisteitä ei mitenkään valtavasti tullut mutta on vanhemmuuttaan kokonaisvaltaisempi pelaaja. Esimerkiksi +/- statsissa Juhis jäi selkeästi plussalle toisin kuin moni muu hyökkäjä (JMA oli joukkueen keskitasoa enkä todellakaan sano että tuon statsin tuijottamisesta voi vetää isoja johtopäätöksiä..kuitenkin joukkueen "yläneljänneksessä" tuossa tilastossa).

Huhista ja mutuista...mikähän on Junttilan tilanne? Jaksaako vääntää vielä Jokereissa viime kauden (suhteellisen huono) jälkeen? Voisiko olla win-win tilanne jos Julle tulisi kotiin ja vaikkapa pienellä palkkakompensaatiolla? Sopimustahan on toki ensi kausi jäljellä mutta liekö Jullen otteisiin oltu hirveän tyytyväisiä? Tietysti nyt on vuosi-pari aikaa tehdä hieman isompaa tiliä ja siihen on Jokereissa mahdollisuus tietysti. Tuntuu että Julle on aina Kärpissä onnistunut ja muualla ei oikein.


edit, korjattu yliviivauksella ajatuskatko/kirjoitusvirhe
 
Viimeksi muokattu:

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En näe Aaltosen jatkoa pelkästään positiivisena. Teki pudotuspeleissäkin ihan hyvin pisteitä, mutta pääasiassa taso oli aika heikko.
Jatkuvuuden ja kokemuksen kannalta hyvä juttu. Valitettavasi Aaltonenkin kärsi Kärppien surkeasta hyökkäyspelistä viime kaudella. Ei saanut kiekkoja vauhtiin ja muutenkin oli ajoitukset hukassa. Aaltonen toi kuitenkin ylivoimaan aika paljon osaamista ja kun ylivoima sattui toimimaan niin kyllä Aaltosella (ja Kunykilla) oli siinä suuri rooli.

Kun kokonaispeli saadaan paremmaksi niin uskon, että Aaltosella on vielä paljon annettavaa.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itse olen mielissäni Aaltosen sopimuksesta,on kuitenkin edelleen pelimies liigan mittapuulla ja vahvistus Kärppien vaatimattomaan hyökkäykseen. tietäjät täällä kertoi,että oikea laita on täynnä,joten Juhista ei voi palkata,mutta fakta on se,että kyllähän Aaltonen voi aivan hyvin vasemmassakin laidassa pelata.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Aaltonen ei ehkä aivan sitä ollut tai sen roolin pelaaja, mitä Kärpät ehkä kaipaisi, mutta silti poistiivisin mielin tähän jatkoon suhtaudun, jos ja kun paikkansa pitää. Jotain rouheampaa ja karheampaa voimalaituria olisi ehkä huutanut, mutta Juhiksen tasoinen, vieläkin Liigan kärkeen lukeutuva taitoniekka ja pistelinkokin käy hyvin. Juhis kompensoi kovalla hyökkäyspäänpotentiaalilla ja pisteidentekokyvyllä. Toki on myös monipuolistunut tässä vuosien varrella paljonkin. Totta sekin, että tietenkin ammattimiehet pystyvät näitä laitoja ja pelipaikkoja vaihtelemaan, ja ainakin Lese sekä Koblikin molemmat tuossa vasemmassa laidassa pystyvät hyvin pelaamaan. Kuten Juhiskin.

Jos siellä ollaan vielä tosissaan mm. Ruohomaan, Mäenalasen, Kunykin perässä, niin antaa uskoa, että tuossa tilanteessa sekä Kristofista, että Mustosesta yritetään hankkiutua eroon. Tällä rekryllä Juhis todennäköisesti ottaa tuon 2.ketjun toisen laidan hoidettavakseen ja täten Mustoselle olisi vaikeaa löytää enää pelipaikkaa.

"Mäenalanen" - "Ruohomaa" - Leskinen
Aaltonen - "Kunyk/X" - Tieksola
Pyörälä - Aa.Räty - Koblizek
Hermonen - Koskenkorva - Ak.Räty

Jollain tuollaisella sommitelmalla jo kehtaisi kauteen lähteä positiivisin mielin ja jotain tuollaista sen Kärppien tasoisella organisaatioalla pitäisikin olla

Vaikka Kärpillä varmasti pelivaraa löytyy sainata sekä Ruohomaa että Kunyk, en edelleenkään molempien hankintaan usko, ja juuri nyt Kunykin jatko näyttää todennäköisemmältä omaan silmään, kuin Ruohon paluu. Toki lupaavaa on se, että tod.näköisesti toimistollakin on tiedostettu viime kauden heikko keskikaista ja nyt siihen yritetään vahvistusta ja ihan oikeita pelimiehiä saada, vaikka Ruoho ja Kunyk eivät molemmat, tai kumpainenkaan tulisi. Toivottavasti on vähintään yhtä laadukkaat tai lähes saman tason korvaajat mietitty, jos molempien kohdalla käy ohraset. Pääasia on se, että näyttää nyt vahvasti, että toimisto on kuitenkin tiedostanut ongelman ytimen, eli: Mustosen ja Kristofin tason riittämättömyyden.

Mutta koska minussa on pessimistin vikaa, niin todennäköisesti sekä Ruohon että Kunykin kohdalla käy ohraset ja meidän ensi kauden kärkisentterit ovatkin Kristof ja Mustonen :)
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Aaltonen tuli joukkueeseen puolen vuoden tauolta. Oli keskeytyksiä, loukkaantumisia ja ei ollut parhaassa terässä. Lisäksi joukkueen peli nyt oli täysin sekaisin ja näkyi se Julkisen pelissäkin. Minusta hyvä verrokki on Pyörälä, Kunyk.. kaikki muut Tieksolaa lukuunottamatta floppasi, jumitti tai alisuoritti.

Minusta Aaltonen jäi vähän yksin tuossa joukkueessa.
Jos leikitään ajatuksella et keskellä olisi Ruohomaa ja laidassa Salomäki niin olisi siinä vastustajalla miettimistä. Kun savustusta jatkaisi Leskinen, Kunyk ja Mäenalainen, vastustajat suorastaan pyytää jotain muuta välillä.. Aina vaarallinen Tieksola ja Koblizek pitää huolen että vaihtoon kannattaa mennä jos pääsee.

Nolla nollan käy pörräämässä Mustonen ja kumppanit. Heillä on kirjallinen lupa olla tekemättä maaleja tai se lukee jo heidän sopimuksessa ja nyt luvan kanssa ainoa mitä pyydetään on ( kielto maalien tekemisistä saattaisi aiheuttaa efektin, että he niskuroivat ja rupeaa tekemään niitä) juosta kulmissa vaikka täydet 2 min. Pois ei tulla ennen sitä. Kulmista eikä kentältä. Ostavat siis aikaa ykköskorin oikeille ratkaisijoille. Se olisikin jotain kun silmissä ei kiilläkkään maali, vaan kulma.

Joten.. Otetaan se Aaltonen
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
En näe Aaltosen jatkoa pelkästään positiivisena. Teki pudotuspeleissäkin ihan hyvin pisteitä, mutta pääasiassa taso oli aika heikko.
Kärpillä oli kaikkineen ailahteleva kausi (välillä huonoa, välillä huonompaa ja muutamia hyviäkin putkia)..aikalailla kaikilla oli taso heikkoa koska koko joukkue kynti. JMA tuli kuitenkin puolessa välissä kautta mukaan ja yleensä pitkä pelaamattomuus vaikuttaa huonosti ainakin alkuun. Mielestäni siihen nähden JMA pelasi pisteiden valossa hyvän kauden jos katsotaan hyökkääjistä top-5 pisteidentekijää piste/peli mielessä niin JMA on listan kärjessä:
0,84 - JMA
0,80 - Kunyk
0,60 - Spede
0,59 - Kobli
0,51 - Jusa

(nopeasti katsoin pelaajat että olisi noin eli sallitaan matemaattinen virhemahdollisuus) eli ei se nyt huono kausi ollut? Piste/peli on vain yksi mittari mutta tuon mittarin mukaan JMA:lla oli hyvä kausi.

Ehkä tämä Juhiksen soppari kielii siitä,että Mustosestakin pyritään hankkiutumaan aktiivisesti eroon. Olisi kyllä valtava helpotus jos näin kävisi. On pelkkänä riesana tuolla mukana.
Jos odotusten perusteella pettymyksiä pitää kaivaa niin ainakin itse odotin Mustoselta noin X2 enemmän pisteitä. Joten todellakin pisteiden valossa erittäin iso pettymys.
 

kokenu

Jäsen
Mistä tää Ruohon paluu on noussut keskusteluun? Toivotaantoivotaanhuhu, vai onko jotain lihaakin asiassa? Nokialla (Tampereen vieressä) uus komea kämppä, ettei vaan Tap....
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistä tää Ruohon paluu on noussut keskusteluun? Toivotaantoivotaanhuhu, vai onko jotain lihaakin asiassa? Nokialla (Tampereen vieressä) uus komea kämppä, ettei vaan Tap....
Kalevan viime viikolla julkaistusta jutusta:

Kaleva kirjoitti:
Myös pelaaminen Kärpissä ensi kaudella on Ruohomaalle vahva vaihtoehto.

– Kärpät on minulle Suomessa ykkösvaihtoehto, organisaatio on lähellä sydäntäni, Ruohomaa kertoi Kalevalle Vierumäen MM-leirityksen lomasta.

 

kokenu

Jäsen
Kalevan viime viikolla julkaistusta jutusta:




Kiitti!

Yritän vähän udella onko kellään tietoa - ois meinaan huikea siirto!
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En näe Aaltosen jatkoa pelkästään positiivisena. Teki pudotuspeleissäkin ihan hyvin pisteitä, mutta pääasiassa taso oli aika heikko.
Minä sen sijaan näen mahdollisen Aaltospestin suorastaan riemukkaana uutisena !
Ihmettelenkin vähän tämän ylläolevan kirjoittajan kommenttia siitä, että JMA:n taso olisi ollut heikko.
Kesken kauden tulleena ei Juhis ehtinytkään naputtaa pisteitä muutenkuin pudotuspeleissä.
Koko joukkueen taso oli todella heikko mutten lue JMA:ta siihen kurjimpaan sakkiin, en todellakaan.
Kunhan JM-Aaaltonen pääsee treenaamaan terveenä ja on kauden alusta jo mukana niin voi poijjaat !
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilastoja katsomalla ja sieltä vain pisteet poimimalla Aaltonen pelasi hyvät pudotuspelit, mutta jos katsoo pelkästään peliesityksiä niin ei ollut sillä tasolla mikä allekirjoittanutta tyydyttäisi. Aaltonen on hyvä pelaaja ja tekee välillä ryppäissä pisteitä, mutta 32 otteluun 16 pisteetöntä ottelua on liikaa pelaajalta, jonka pitäisi olla kärkiheppoja.

Viime kaudella oli paljon alisuorittajia ja Aaltonen ei ollut niistä lähellekään pahin, mutta jos vaatimustasona on palata taistelemaan mestaruudesta niin omissa papereissa Aaltonen ei kuulu enää tulosyksikköön. Siellä pitäisi olla kovempia tekijöitä.

Jos nyt kuitenkin jatkaa niin en kovin pahoillani ole, mutta en myöskään hypi ilosta.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
JMA:n tasosta en osaa olla huolissani. Mies on ihan ykköskatergorian kaveri Liigaan. Enemmänkin huolissani olisin siitä, että pysyykö mies kasassa.
 

Anyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, 616, kuoleman piiskatanssi...
Ei mitään ole JMA vastaan, päin vaistoin mahtava pelimanni ja Kärppätausta, mutta oikee laita ompi täynnä, JMA tänne jäämisen olisin ymmärtänyt jos Kobli:le ei olis sorvattu sopimusta.
Rosteri huuttaa paria centteriä ja oikeen laidan täytettä. Täyttettäs nyt rosteri oikeilla pelimanneilla oikeille paikoille, eikä vääriä miehiä väärille paikoille.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei mitään ole JMA vastaan, päin vaistoin mahtava pelimanni ja Kärppätausta, mutta oikee laita ompi täynnä, JMA tänne jäämisen olisin ymmärtänyt jos Kobli:le ei olis sorvattu sopimusta.
Rosteri huuttaa paria centteriä ja oikeen laidan täytettä. Täyttettäs nyt rosteri oikeilla pelimanneilla oikeille paikoille, eikä vääriä miehiä väärille paikoille.

Viime kaudet on kirottu, kun pelaajia on kuuteen ketjuun, mutta laatu loistaa poissaolollaan ykkösketjun takana. Ihan tervetullutta, jos tällä kaudella laatua oikeasti löytyisi useampaan ketjuun. Laajuutta ja laatua tuo Aaltonen.

Loistava jatkosoppari, jos ja kun pitää kutinsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös