Nyrkkeilyketju

  • 753 403
  • 3 663
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Max Schmeling- ketjussa joku päivitteli miksei jatkoajassa ole omaa ketjua nyrkkeilylle, joten pistetäänpä nyt sellainen pystyyn.

Elikkä kaikki nyrkkeilyfanit, pistäkääpä tänne ajatuksia ja mielipiteitä kaikkeen naruneliön sisällä tapahtuvaan liittyvästä. Täällä voidaan vaihtaa mielipiteitä menneistä matseista ja ennustella tulevia. Listata suosikkiottelijoita, parhaita näkemiä otteluita jne.

Itselläni suurin mielenkiinto kiinnittyy nimenomaan ammattinyrkkeilyyn, mutta toki täällä sopii keskustella myös olympiatyylin amatöörinyrkkeilystä.

Joten ei muuta kun juttua tulemaan!

Aloitetaan keskustelu nyt vaikka seuraavanlaisella kysymyksellä:

Mitkä 3 ottelua (joilla on edes jotain mahdollisuutta toteutua oikeasti) haluaisit nähdä käytävän tänä vuonna?

Oma "wishlist":

1. Glen Johnson vs. Antonio Tarver, uusintaottelu (raskas keskisarja)

2. Oscar De La Hoya vs. Kostya Tszyu (välisarja)

3. Vitali Klitschko vs. Hasim Rahman (raskassarja)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti Johnny B. Goode
Max Schmeling- ketjussa joku päivitteli miksei jatkoajassa ole omaa ketjua nyrkkeilylle, joten pistetäänpä nyt sellainen pystyyn.

Olisin halunnut jo ajat sitten avata moisen ketjun, mutta en olisi pystynyt tekemään kunnon alustusta, niin se sitten jäi. Syy on se, että nyrkkeily on loistavaa kamppailu-urheilua, mutta ei minua nyt varsinaisesti kiinnosta ketkä ottelee. Edellisessä asuinpaikassani näkyi semmoiset kanavat, että pystyin jatkuvasti seuraamaan otteluita.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Konstantin Tzyu omaa todellakin persoonallisen ja "hienostuneen" tyylin. Luulin, että kaveri on jo ripustanut hanskat naulaan, mutta mukava tietää, että mies on mukana kuvioissa.

Mitenkä Prince Naseemilla menee? Onko tyyppi mielestänne pelle? Onko kaverilla edelleen varaa yrittää koko ajan nolata vastustajiaan? Ennenhän hänellä näytti siihen olevan kanttia, mutta ainakin yhden matsin näin, jossa hymy hyytyi heti ja pasmat meni sekaisin kun omaankin nekkuun alkoi osua.
 

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Valitettavasti Paten TVstä ei nyrkkeilyä tule enää laisinkaan. Jo edellä mainittu Konstantin Tszyu on ehdottomasti ottelija jonka otteluita katsoisin, ketä tahansa vastaan. Miekkosen uraa on tullut seurattua jo nuorten MM/EM-kisoista saakka, paikan päälläkin muutama ottelu tuli tämän amatööriaikoina nähtyä. Viime aikoinahan miehen ottelut on käyty hiukan kauempana näiltä kulmilta, eikä taitaisi likviditeetti enää piisata ottelulippuihinkaan. Kaikkineen karismaattinen tyyppi niin kehäilmeeltään kuin muutenkin. Uran loppu varmaan häämöttää hänelläkin, ikää jo 35 vuotta, mutta melkoisen uran mies kuitenkin on takonut, amatöörinä jotain 300 voittoa ja 5 tappiota, ammattilaisena näköjään tuorein tieto 33 ottelua ja 31 voittoa. Olympiavoitto jäi kuitenkin uupumaan, melko varma sellainen, koska riisui paidan pois päältään jo vuotta ennen Barcelonan kisoja. Toki jos ei olisi kotoisin entisestä Neuvostoliitosta niin olisi siirtynyt ammattilaiseksi jo vuosia aiemmin. Siviiliammatiltaan, tai koulutukseltaan mies on muuten opettaja, mutta tuskin on niitä hommia tarvinnut kauheasti tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tszyu on otellut hiljakseltaan, mutta vakuutti koko nyrkkeilyä seuraavan yleisön murskaamalla Sharmba Mitchellin paluuottelussaan 6.11.2004. Kostyan seuraava koitos on kesäkuussa pelättyä brittiä, Ricky "Hitman" Hattonia vastaan, ottelussa jossa kokemus kohtaa nuoruuden innon.

Naseem Hamedin edellisestä ottelusta on kohta jo kaksi vuotta. Viimeksi "Prince" nähtiin kehässä heppoisa Manuel Calvoa vastaan 18.5.2002. Hamed otti helpon 12. erän pisrevoiton. Aiemmessa ottelussaanhan Hamed oli Kärsinyt selvän pistetappion meksikolaissoturi Marco Antonio Barreralle, vuonna 2001. Tuon tappion jälkeen Hamed ei ole ollut oma itsensä ja onkin pysytellyt poissa julkisuudesta aivan viime päiviin asti, kunnes jokin aika sitten ilmoitti harkitsevansa paluuta kehään. Ottelu olisi tarkoitus käydä lähi-idässä. Vastustajasta tai ajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa vielä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
No on se ny perkeles!!!

Eikö jatkoajassa tosiaankaan oo ketään nyrkkeilystä kiinnostunutta persoonaa...?! Syä miästä ku jollekkin saatanan hiihtelylle omistettu ketju on suasiaossa, mutta lajeista jaloin ei vedä väkee...!!

Tähän väliin voin ilmoittaa olevani vahvasti humalassa, joten älkää suksittelujurpot lyäkö aivan hengiltä, vaan antakaa hitunen armoo...

Ketjun alustus saattoi karkoittaa joitakuita vastaamasta...

Jotenka siis....

Kertokaa ihan vapaasti omia miälipiteitä/ajatuksia lajista...

Olikohan tää jatkoajan historian epätoivosin yritys saada oma ketju "kukkiin...?" *tähän joku typerä hymiö*
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Johnny B. Goode
No on se ny perkeles!!!

Eikö jatkoajassa tosiaankaan oo ketään nyrkkeilystä kiinnostunutta persoonaa...?!

No olisihan tässäkin yksi, mutta taivaskanavat on sen verran vähissä, että nyrkkeilyä pääsi viimeksi näkemään olympialaisissa. Ei siis ole paljon sanottavaa.

Mieluusti katselisin ja seuraisin televisiosta useammankin nyrkkeilyä sun muita kontaktilajeja, mutta kun ei tule niin ei tule.

Näillä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ohmi:

Sepä se...

Eipä suomessa juuri nyrkkeilyä pääse seuraamaan läheltä muuten kun viikonloppuisin lähiösnägärillä...

Luojalle kuitenkin kiitos vertaisverkoista ja siitä että on myös olemassa nyrkkeilystä kiinnostuneita bittinikkarinörttejä...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Ohmi:

Viestin lähetti Johnny B. Goode
Luojalle kuitenkin kiitos vertaisverkoista ja siitä että on myös olemassa nyrkkeilystä kiinnostuneita bittinikkarinörttejä...


Eurosportilta tulee viikottain eri boxausmuotoja. Nyrkkeilyyn kannattaa tutustua myös kuntoilumielessä, on hillittömän tehokas tapa nostaa peruskuntoa. Plus että auttaa kaikkien meidän tietsikkanörttien niska- ja yläselkäjumituksiin todella hyvin.
 

Staind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Ohmi:

Viestin lähetti Pressiboxi
Plus että auttaa kaikkien meidän tietsikkanörttien niska- ja yläselkäjumituksiin todella hyvin.
No mä kyllä moshaan vaan Panteran tahtiin...

No mutta aiheeseen: meikäläisen nyrkkeilijän ura tyssäsi harjoittelun puutteeseen. Ei siinä ettei kykyjä tai voimaa olisi ollut, mutta laiska kuin mikä. Tätä nykyä siirtynyt kehonrakennukseen, paluuta nyrkkeilyyn harkitaan sitten ehkä joskus.

On muuten hienoja matseja melkein kaikki raskaan sarjan ottelut, kaksi lihakasaa hakkaa toisistaan aivot pellolle! Kaunista.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Noniin ensin lähempää ketjun aihetta. Eli onkohan kukaan tutustunut jo sarjaan The Contender? Tämä jenkeissä pyörivä sarja on tiettyjä kanavia pitkin kulkeutunut tietoisuuteeni ja tätä kautta on ollut erittäin mielenkiintoista katsella nyrkkeilyä ja nyrkkeilijöitä. Tositv'tähän tämä pahimmillaan/parhaimmillaan, mutta silti itse ottelut ja nyrkkeilijät ovat kovaa valuuttaa. Mukana on kuitenkin Super Welterweightin pari aika korkealla rankingeissa olevaa kaveria. Mm. Peter Manfredo joka on uusimmalla listalla sijalla 4(WBO'n listalla). Loistavaa viihdettä kaikkineen(Syltty yksin jo tekisi sarjasta tietenkin mustsee), toiv. sarjaa esitetään joskus Suomessakin, niin kaikki nyrkkeilyn ystävät pääsevät katsomaan.

Sitten aihetta sivuten K-1'stä ja muusta puhuen. Onko porukka enempää nähnyt näitä vähän vapaamuotoisempia otteluita? Mukanahan on entisiä nyrkkeilijöitäkin kuten Botha(muitakin kyllä löytyy). Sarjan parista löytyy myös oma alltime favourite taistelulajien/kamppailulajien kaveri(noh ainakin jos painia eikä Karelinia oteta mukaan) eli Ernesto Hoost. Vielä 40veenä nuoremmat saavat aika hyvää tukkapöllyä Ernestolta.
 

scholl

Jäsen
Onko Jatkoajassa muita, jota vituttaa amatöörinyrkkeilyn pistelaskujärjestelmä?
Tuntuu, että sillä ei ole nyrkkeilyn kanssa mitään tekemistä. Ei katsota kuka on aktiivinen tai kuka yrittää tintata toisen kanveesiin, vaan väijytään vain sellaisia iskuja, mitkä rekisteröityvät järjestelmään. Laji on mennyt mielestäni jäätanssin tai aerobicin tyyliseksi pelleilyksi, eikä miellytä ainakaan minua yhtään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllähän tuo on aika tyhmää katsottavaa. Tosin kyllä suurin osa parhaista voittaisi olisi järjestelmä millainen vain, mutta kyllä järjestelmä tyhmä silti on. Varsinkin kun on sama nykysäännöillä onko lyönti oikea lyönti vai vainko ns. tönäisy niin ollaan kovasti metsässä.
 

NHL

Jäsen
En tiedä oonko kovin kiinnostunu nyrkkeilystä, mutta jonkun verran tullu harrastettua kuntonyrkkeilyä. Nyrkkeilysäkki löytyy. Raskaansarjan mestaruusottelut hienoja, mutta tollaset 50 kiloisten sarjat aika kesyjä, tietty joskus ihan hyviä matseja. Rocky- leffat on hienoja! :D
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Mielestäni amatöörinyrkkeilyyn sopii hyvin nykyinen "koneistettu pisteytys". Kyllä sillä systeemillä useimmiten saadaan ihan oikea voittaja selville.

Mutta valitettavasti allekirjoittanut ei pidä kyllä "kypäränyrkkeilyä" minään verrattuna ammattinyrkkeilyyn. Aivan eri lajeja ovat.

Ammattinyrkkeilyn pisteytys kyllä ihmetyttää ja vituttaa useastikkin. Minkä helvetin takia tuntuu olevan niin vaikeata tuomareille antaa 10-10 eriä? Vaikka erä olisi kuinka tasainen, aina pyritään hakemaan voittaja kustakin erästä. Ja kun kolme ihmistä harrastaa samaa politiikkaa esim. äärimmäisen tasaisessa 12. erän matsissa, eri näkökulmin, on tuloksena vain äärimmäisen kontroversseja pistetuomioita...

Kun säännöissä kerran lukee että erä voidaan ruulata tasan, niin miksi vitussa sitten niin tehdään äärimmäisen harvoin? Luin erään arvostetun ex-tuomarin kommentteja asiasta. Hän kertoi että "Aina, joka erässä on löydettävissä parempi. Voittaja. Oli se erä kuinka tasainen hyvänsä, niin aina on löydettävissä esim. parempi kyynärpään liike jolla saatettiin torjua isku jne..."

Aikamoista tuubaa mielestäni. Ok, ehkä näin voi olla, mutta onko joku yksi kyynärpään parempi liike riittävä peruste antamaan erä toiselle ottelijalle, kun se tosiaan voidaan myös tuomita tasan? Ja ammattinyrkkeilyssähän yksi piste saattaa ratkaista koko ottelun tuloksen.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Kenen lempinimi on atomihärkä? Kaveri sai hermoromahduksen jokunen vuosi sitten ja rupesi itkemään kesken ottelun.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti eagle
Eli onkohan kukaan tutustunut jo sarjaan The Contender? Tämä jenkeissä pyörivä sarja on tiettyjä kanavia pitkin kulkeutunut tietoisuuteeni ja tätä kautta on ollut erittäin mielenkiintoista katsella nyrkkeilyä ja nyrkkeilijöitä. Tositv'tähän tämä pahimmillaan/parhaimmillaan, mutta silti itse ottelut ja nyrkkeilijät ovat kovaa valuuttaa. Mukana on kuitenkin Super Welterweightin pari aika korkealla rankingeissa olevaa kaveria. Mm. Peter Manfredo joka on uusimmalla listalla sijalla 4(WBO'n listalla). Loistavaa viihdettä kaikkineen(Syltty yksin jo tekisi sarjasta tietenkin mustsee), toiv. sarjaa esitetään joskus Suomessakin, niin kaikki nyrkkeilyn ystävät pääsevät katsomaan.

Muutaman jakson näin tuossa keväällä ja vaikka en ole mikään reality-tv:n suuri ystävä, pikemminkin päinvastoin, niin aika mielenkiintoiselta sarja vaikutti. Osanottajat vaikutti olevan mukana ihan kybällä ja kunnon treeniä vetivät.

Nyrkkeilyn irvikuvaa oli taas täällä koti-Suomessa joltain kanavalta näkemäni celebrity nekkailu, jossa julkkikset ottavat erää. Tosin saihan siinä nauraa kun Manute Bol otti erää William "The Refrigerator" Perryn kanssa, mutta nyrkkeilystä tuo oli kaukana.

Kyllä täytyy sanoa että nyrkkeilyn seuraaminen on jäänyt nykyään vähemmälle kun MM-otteluja ei näe suorana.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Itselleni on jäänyt mieleen parhaiten mieleen brittiläinen kukkopoika Chris Eubank. Kaveri oli kyllä niin polleeta poikaa tullessaan kehään että oksat pois, takavuosien Culture Beatin hitti "Mr. Vain" oli tehty huhujen mukaan Eubankista. Otteli muistaakseni jossain keskiraskaassa sarjassa, on lopettanut uransa muutamia vuosia taaksepäin. Googlettakoon kuka tahtoo enemmän tietoa ukosta.

Tämän hetken ottelijoista suurin mielenkiinto kohdistuu nuoreen brittiläiseen Amir Khaniin. Poika taitaa olla juuri 18 täyttänyt, mutta ottelee kuin aikamiehet. Tulee tekemään satavarmasti vielä suuria tekoja kehässä.
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Le Banner
Kenen lempinimi on atomihärkä? Kaveri sai hermoromahduksen jokunen vuosi sitten ja rupesi itkemään kesken ottelun.

Eikös tuo ollut Oliver McCall ?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Oliver "The Atomic Bull" McCall:

http://www.boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=000451

Shokeerasi kaikki boxauksen ystävät tyrmäämällä Lennox Lewisin tämän "takapihalla" Englannissa. Uusintaottelussa ei kuuppa enää kestänyt.
Kaveri on kamppaillut päihde- ja mentaaliongelmien kanssa uransa varrella, mutta on kuulemma paremmassa kuosissa tätänykyä.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Viestin lähetti 1900
Itselleni on jäänyt mieleen parhaiten mieleen brittiläinen kukkopoika Chris Eubank. Kaveri oli kyllä niin polleeta poikaa tullessaan kehään että oksat pois,
.

Olisko ollut tämä musta kaveri,jonka vastustaja jossain ottelussa sitten kuoli.Täytyypi paremmalla ajalla kaivaa.Tästä on kyllä aikaa varmaan kymmenisen vuotta.


edit:Haettu.Iski 1991 uusintaottelun viimeisessä erässä Michael Watsonin koomaan ja halvaantuneeksi.2001 Watson alkoi saada liikkeitään takaisin ja lopulta Eubank ja Watson juoksivat yhdessä Lontoon Maratonin 2003.

Miesten ottelut oli hirveitä sotia.Molemmat tulivat suorina muistaakseni Eurosportilta aikanaan.
 
Viimeksi muokattu:

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Katsoiko kukaan Eurosportilta Magdeburgin matseja, olisiko ollut keskiviikkona? Nicolai Valuev ei vaikuttanut mitenkään ihmeellisen hyvältä, mutta kun sai yhden iskun kunnolla perille, Etienne oli pihalla kuin lumiukko. Teknisesti ei mitään suurta näytöstä Valuevin otteleminen ollut, mutta koko ja voima jylläävät tehokkaasti. Kiva nähdä, kun joskus kohtaa jonkun kovista...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Kevennyksenä laitetaan aluksi laulun sanoja:

"Nyrkkeily on hauska urheilu,
saa siinä lyödä toista päähän,
usein toinen kaatuukin maahan,
nyrkiniskut toistuu,
veri päästä roiskuu,
nyrkkeily on hauska urheilu"
by J.H.Trambolino & O.O.Ollén.

Nyrkkeily on ollut intohimona pikkupojasta lähtien, ja varsinkin sen jälkeen kun Amerikan eno ensi kerran vei Töölön Kisahalliin SM-kisoja katsomaan joskus 60/70-luvun vaihteessa. Cassius Clayn uraa on myös seurattu alusta lähtien.

Kovia jätkiä nämä nyrkkeilijät, ei voi kieltää, mutta eipä toivo niille Tare Uusivirran kohtaloa.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiireellinen!

NYT ON KIIRE!
Näyttääkö joku kuppila Tysonin ensiyön ottelun Stadissa? Vai tuleeko se tosiaan Suomen aikaa vasta neljältä, jolloin juottoloista pitää jo olla ulkona?
Jo saisin puolentoista tunnin sisällä vastauksen niin olisi bueno.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Kiireellinen!

Viestin lähetti J-Ko
NYT ON KIIRE!
Näyttääkö joku kuppila Tysonin ensiyön ottelun Stadissa?
Tiedoksi sinulle parahin J-Ko, matsi tulee ViaSat 3:lta, ja kaikki paikat on jo silloin kiinni. Näin minulle kerrottiin Sportissa. Joudut ottamaan omat matsit nakkisämpyläjonossa. Onnea kamppailuun!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös