Nyrkkeilyketju

  • 754 850
  • 3 665
Kun näitä kuvia katselee, niin kyllä näyttää ainakin fysiikkatreeni maistuvan.

https://www.facebook.com/heleniusro...91901565199/10156791899515199/?type=3&theater

linkki. Facebook - Robert Helenius


Katos, kireän näköistä. Olisiko saanut ahaa elämyksen? Mieshän näyttää pitkästä aikaa jopa terveeltä, kun kehään kiivetessään ei ole näyttänyt suoraan sanottuna viime kerroilla enää vain huono kuntoiselta :)

Mutta toki matsi näyttää, että onko aamulenkit maistuneet. Jabia pitää pystyä viljelemään ensimmäisen erän jälkeenkin ja yhdellä lyöntisarjalla ei saa mennä piippuun.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jabia pitää pystyä viljelemään ensimmäisen erän jälkeenkin ja yhdellä lyöntisarjalla ei saa mennä piippuun.

Tää on just ollut se Robben päällepäin näkyvä ongelma, liekö sitten kunto juuri taustalla, mutta lyö sen yhden kaksi ja sitten on jo peruuteltava. Ei ole pystynyt kauheasti myllyttämään, vaikka tyylikään ei toki ole mikään Rauta-Mike = eteenpäin ja peruutusvaihde puuttuu.

Mutta välillä on suorastaan pitänyt ihmetellä Robben noita voitoiksi kääntyneitä tiukkoja matseja, joista kyllä osa omasta mielestä on mennyt suorastaan väärin, sen verran passiiviselta on näyttänyt. No, on siellä ollut kaikenlaista käden hajoamista jne, mutta kyllähän se, mikä Dillian Whytea vastaan nähtiin oli alleviivaava matsi. Tavallaan huonoin mahdollinen suoritus mitä voi olla, ilman että tulee tyrmätyksi, paitsi ehkä pari ekaa erää.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Vaan jos Oleksandr Usyk päättää hypätä kerrosta ylemmäs, niin eiköhän siinä liene seuraava potentiaalinen vyönhaltija.
Lainataan tässä itseä, kun tätä pohdiskelin jo tovi sitten. No nyt on WBO ilmoittanut että on nostanut Usykin Ruizin mandatory haastajaksi. Eli ilmeisesti jos Ruiz ottaa seuraavaksi uusinnan Joshuan kanssa, niin WBO-liiton vyö jäänee avoimeksi. Menee nää kuviot välillä hankaliksi kun näitä liittoja on vaikka kuinka ja niitäkin jotka pitää itseään ainoana oikeana neljä kappaletta...

Linkki Fightnewsin juttuun.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
WBO, WBC, WBA ja IBF on ne mainitsemisen arvoiset liitot. Andy Ruizilla on kaapissaan WBA, WBO ja IBF mestaruusvyöt. WBC:n tunnustama mestari on kaiketi Deontay Wilder. Ukrainan poika Usyk on ainakin tähän asti matsannut alemmassa raskaassa sarjassa eli yhtä painoluokkaa alempana, jossa jokaisella neljällä liitolla on omat mestarinsa. Wilder on kyllä kone, mutta tältä Ruizilta odottaisin vähän lisää näyttöjä ennenkuin nostaisin hänet millekään jalustalle. Aikalailla tyhjästä kaveri tuli ja vei nämä mestaruusvyöt.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tämä Mira Potkonen on oikeasti hyvä nyrkkeilijä. Osaa nyrkkeillä niin, että voittaa ottelunsa. Eli on omaksunut amatöörinyrkkelyssä sellaisen tyylin ja taktiikan, joka tuo pisteitä.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yllättävän vähän on ollut mediassa pöhinää Heleniuksen seuraavasta matsista. Eli siis Kownacki-ottelu meni puihin ja nyt Robbe kohtaa vajaan kuukauden päästä Gerald Washingtonin. Samaisen Washingtonin jonka Kownacki veti pihalle alkuvuodesta jo toisessa erässä.

Helenius ottelee USA:ssa (PAFin uutinen, jossa Robbea haastatellaan)

Ilmeisesti Robbella soppari matsista Kownackia vastaan on olemassa, mutta syystä tai toisesta matsi ei toteutunut. Jos ja kun Kownacki voittaa Arreolan, niin hänellä pitäisi olla kolmen ottelun sisällä matsi Wilder/Ruiz/Usyk/Joshua/Fury -kaliiberin ukkoa vastaan. Olettaisin, että tähtäävät heikointa vyön haltijaa tuolloin eli joko Wilderia tai Ruizia. Eli saas nähdä mahtuuko ottelu Robbea vastaan tuohon väliin. Veikkaan, että ei mahdu. Varsinkaan, jos Robbe onnistuu vetämään Washingtonin pihalle.

Ruizhan olisi muuten kovasti alkuvuodesta halunnut kohdata Kownackin (oli tuolloin Kownackia alempana kaikilla listoilla), mutta ei varmasti ole pahoillaan siitä, miten asiat menivät hänen kantiltaan ja tuo Kownacki ottelu jäi välistä.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy vielä sen verran todeta tästä Ruiz - Joshuasta, että Ruizilla on tosi hyvä tuo askel lähelle, jotta pääsee lyömään näitä ulottuvampia. Että vaikka siinä oli varmaan Joshuan huonouttakin, mutta hän käänsi koko homman niin päin, että Joshua ei oikein uskaltanut tehdä hyökkäyksiä (ja kun teki niin kansveesi kutsui), mikä on tavallaan ihan absurdia kun koko ja ulottuvuuseroa katsoo. Jos uusinta nyt tulee, niin saadaan selvyys, että kummasta oli kyse. Siitä, että Joshua ei oikein ollut oma itsensä, mikä luultavasti ei toistu vai, että Ruiz sai vaan Joshuan näyttämään noin huonolta, mikä sitten kertoisi, että joshua ei kumminkaan ole niin kova, mitä on ajateltu.
 
Täytyy vielä sen verran todeta tästä Ruiz - Joshuasta, että Ruizilla on tosi hyvä tuo askel lähelle, jotta pääsee lyömään näitä ulottuvampia. Että vaikka siinä oli varmaan Joshuan huonouttakin, mutta hän käänsi koko homman niin päin, että Joshua ei oikein uskaltanut tehdä hyökkäyksiä (ja kun teki niin kansveesi kutsui), mikä on tavallaan ihan absurdia kun koko ja ulottuvuuseroa katsoo. Jos uusinta nyt tulee, niin saadaan selvyys, että kummasta oli kyse. Siitä, että Joshua ei oikein ollut oma itsensä, mikä luultavasti ei toistu vai, että Ruiz sai vaan Joshuan näyttämään noin huonolta, mikä sitten kertoisi, että joshua ei kumminkaan ole niin kova, mitä on ajateltu.

Pitää kuitenkin muistaa, että Joshua oli menossa "lopettamaan" Ruizia, kun ekan kerran osui sitten kunnolla takaisin. Ruizilla oli kyllä miellyttävät koukut ja niiden vaikeus vastustajalle on siinä, että ne voivat tulla mistä kulmasta tahansa. Joshua on myös monessa ottelussa muutenkin varonut vastustajiaan, ettei tulisi ns. työtapaturmaa. Uusintamatsissa sitten nähdään, että oliko kyse tuosta Ruizin hyvyydestä vai oliko kyseessä todellakin työtapaturma. Jostain syystä veikkaan jälkimmäistä, vaikka aina Rocky meiningillä tykkäänkin näistä altavastaajahommista. Erittäin mukava myös nähdä, että pysyykö Ruiz Ruizina, vai käykö niin ikävästi, että Joshua on murskaavan ylivoimainen. Tämä siis sillä, että onko menestys kolahtanut hattuun ja samaan aikaan Joshua kääntää pedanttisesti kaikki kivet matkallaan kehään.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Joshua on myös monessa ottelussa muutenkin varonut vastustajiaan, ettei tulisi ns. työtapaturmaa.
Juu, niinkuin monella ns. atleettisella ja painavanyrkkisellä kaverilla, niin myös Joshualla on suht lasinen leuka ja tietää sen itsekin. Tosin aika hyvin kyllä tuntuu toipuvan myös lattiaanlyönneistä.
Uusintamatsissa sitten nähdään, että oliko kyse tuosta Ruizin hyvyydestä vai oliko kyseessä todellakin työtapaturma. Jostain syystä veikkaan jälkimmäistä, vaikka aina Rocky meiningillä tykkäänkin näistä altavastaajahommista.
Samaa mieltä. Teki todella hyvää sarjalle toi Ruizin voitto. Tosin en myöskään usko että toistaa samaa temppua jos uusinnan ottavat.
 
Mites mites.. tulkitsinkohan hieroglyfejä oikein.. Alkaako Heleniuksen matsi klo 6 aamulla? Jos sittenkin katsoisi sen, kun on vähän masokistinen luonne :)
 

Ruutu8

Jäsen
Robbelle sitten tappio rehellisellä tyrmäyksellä jenkkiukkoa vastaan. Mitä tuossa matsia aamulla Viaplaysta kelailin, niin suhteellisen kujalla Helenius oli tiputuksen jälkeen. Melkein kuului tänne härmään saakka, miten pikkulinnut lauleskeli Robben päänsisällä.

Miten luulette, jatkuuko ura vielä? - Ja jos jatkuu, niin mitä seuraavaksi?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Ottelu alkoi ihan hyvin ja hyvävoimaisena Helenius otteli. Omissa papereissa johti ottelua kunnes laidunmaa kutsui. Vasenta kättään säästeli aivan turhaan ottelun alussa, toki myöhemmin otti sitten senkin käyttöön ja jenkki pehmeni siinä kohtaa jonkun verran. Tuo oli kyllä sen verran silmiinpistävää, että vaikka täältä sängystä on helppo huudella, niin yöllä kyllä osittain taktisesti hävittiin matsi joka oli täysin voitettavissa. Edelleenkin täytyy ihmetellä myöskin tuota ihan perusnyrkkeilyä kun pusketaan leuka tarjottimella. Tuohonkin osittain tuli järkeä ottelun edetessä, mutta silti. Sauerlandin aikana se ei tuollaista ollut.

Joka tapauksessa hyvässä fyysisessä tikissä Helenius oli, mutta valitettavasti näin kävi. Suuri arvostus silti, että lähti pois mukavuusalueelta ja nyt Amerikkakin on nähty.
 
Harmittava tappio, todella harmittava. Teperiä vastaan Robbe näytti paremmalta kuin kertaakaan sen jälkeen kun välit Sauerlandin kanssa meni poikki, yön ottelussa sama käyrä jatkui. Omissa papereissa Robbe oli johdossa 68-65, eli vähintään tasuri oli tarjolla. Ymmärrän kyllä, jos tuomareilla olisi ollut 67-66, mutta eipä Washington viidettä ja kuudetta erää lukuun ottamatta esittänyt mitään erävoittoon vaadittavaa, kun muissa alkuerissä Robbe oli kuitenkin se joka meni eteenpäin ja seiskassa oli osuvampi. Toisaalta erät 1, 3 ja 4 olivat suht tasaisia, mutta sain nuo silti Robbelle. Enkä ole Robbelle kyllä ylimääräisiä värilasieriä antanut Chisoran jälkeen.

Tilanne olisi varmaan Robbellekin helpompi, jos olisi ollut ottelussa muutenkin ottavana osapuolena. Silloin olisi helppo heittää rukkaset naulaan ja siirtyä ansaituille eläkepäiville. Nyt kuitenkin vei ottelua, jossa vastassa oli kaveri, jonka ainoat tappiot ovat tulleet ihan kovan luokan tekijöille ja voittojakin on tullut ihan kohtalaisista ukoista, kuten Eddie Chambers. Toisaalta 35-vuotiaana ei enää hirveästi mahdollisuuksia rakennella, että pitäisi saada äkkiä uusi mahdollisuus vastaavan tason ukkoa vastaan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Harmittava tappio, todella harmittava. Teperiä vastaan Robbe näytti paremmalta kuin kertaakaan sen jälkeen kun välit Sauerlandin kanssa meni poikki, yön ottelussa sama käyrä jatkui.
Ei Robbe kuitenkaan Teperia vastaan ollut niin hyvässä kunnossa kuin Sauerlandin aikoina. Olisi hienoa nähdä vaihtoehtoinen nykyhetki, jos Robbe olisi jatkanut Sauerlandilla tai olisi mennyt toiseen oikeaan talliin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Viime öisestä ottelusta en ole katsonut kuin koosteen, kello oli kyllä yöllä soimassa, mutta uni vei voiton.

Rupesin tuossa aamukahvin äärellä miettimään, että Helenius on kyllä urheilija, jonka urasta jää varsin paljon jossiteltavaa. Se on tietysti helppo sohvalta sanoa miten olsi pitänyt tehdä, mutta jotenkin jää fiilis, että ihan kaikkea ei kuitenkaan saatu ulosmitattua miehestä. Riita Sauerlandin kanssa, oman isän säätämiset taustalla, enkä ole ihan vakuuttunut, että tämä viimeisin valmentaja olisi ollut juuri se paras lääke Heleniukselle. Tietysti kaikkea ei tiedetä, ja mitä lie ollut Sauerlandin kanssa riitaa, mutta tuolloin Robbe oli kyllä perkeleen kova nyrkkeilijä.

Tietysti pitkälle mies on päässyt, eikä tuossa urassa ole mitään hävettävää. Nosti nyrkkeilyn suosiota aika paljon, muistan miten omassa kaveriporukassa Robben matsit olivat ns. The Juttu, ja isolla porukalla keräännyttiin otteluita katsomaan. Viimeisin tällainen on jo vuosien takaa, kun ei niiden mätisäkkien hakkaamista viitsinyt katsoa, saati että olisi maksanut sen 20-30€ siitä paskasta.

Saa nähdä mikä on Heleniuksen suunta tästä. Se on nyt täysin selvää, ettei MM-ottelusta voida enää puhua, ja miten miehen motivaatio riittää treenata kun panokset ovat ns. pienemmät. Ja laji on melko raaka, jos kaverin pää toimii vielä täysin moitteettomasti, niin kannattaako terveyttä enää ylipäätänsä riskeerata. Suomessa nyt tietysti naureskellaan ja lynkataan, kun Robbe kehtasi avoimesti puhua tavoitteesta nousta maailmanmestariksi, ja se jos mikä on suuri virhe. Jos ura oli tässä, niin minä kyllä nostan hattua Robbelle. Ja jos ura jatkuu, niin tulen seuraamaan mielenkiinnolla miehen otteita, joskaan en usko miehen nousevan enää kovin isoihin otteluihin. Olisin tietty mielelläni väärässä.
 
Kyllä siinä kävi niin kuin pelkäsin. Robbe oli parempi kuntoisempi kuin pitkään aikaan, mutta aivan turhaan antaa kunnon kanssa tasoitusta. Alkuerissäkin meni useampi erä, että ei vain jaksanut lyödä. Kuudenteen kaivoi tahdolla sitten perusnyrkkeilyä päälle ja alkoi jo näyttää siltä, että voittohan tästä kaikesta huolimatta tulee. Ei tullut ja harmi.

Helenius on yksi parhaita suomalaisia isoja ukkoja mitä olen nähnyt. Edelleen harmittelen sitä, että hän ei tunnu pitävän kunnostaan huolta, kun se on ollut ainoa este oikeastaan miehen uralla. Nyt toki toistan, että mielestäni Robbe oli parhaassa kunnossa kuin mitä itse muistan hänen olleen piiitkäään aikaan.

Oliko ura tässä eli edessä on paluu ottelemaan satunnaisesti käveleviä nyrkkeilysäkkejä vastaan?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kunnon lisäksi lyöntitekniikka vaikuttaa muuttuneen Sauerlandin ajoista. Niin terävästi ja suoraan "suojauksesta" lähti lyönnit. Nyt viime matseissa (tätä matsia en toki nähnyt, mutta onko tilanne muuttunut?) lyönnit eivät lähde niin suoraan, vaan on pieni hakeminen aina ensin. Sellainen pieni "hytkähdys", välillä jalat hakevat paikkaa ja välillä käsi liikahtaa ensin alemmas. Ennen varsinkin jabit oli kuin mäntä, täysin suora liikerata ja paluu takaisin täsmälleen samaan lähtöpisteeseen.

En tiedä onko muutoksilla haettu lisää iskuvoimaa vai onko kyseessä tekniikkavirhe, mutta tuollaisen itse huomasin. Tietysti kunto ei ole kestänyt kunnolla vuosiin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tietysti pitkälle mies on päässyt, eikä tuossa urassa ole mitään hävettävää. Nosti nyrkkeilyn suosiota aika paljon, muistan miten omassa kaveriporukassa Robben matsit olivat ns. The Juttu, ja isolla porukalla keräännyttiin otteluita katsomaan.

Olen tasan yhden kerran ollut paikan päällä nyrkkeilyillassa ja se oli, kun kaveri sanoi olisi Robben matsi, mennäänkö. Mentiin.

Sivusilmällä olen seuraillut ja onhan tämä harmillinen juttu. Katsoin nuo highlightsit ja kai se ihan hyvältä siihen asti näytti.

Käsitykseni nyrkkeilystä on se, että tästä ei voi enää toipua. Olisin mielelläni väärässä, mutta millä suunnitelmalla se sitten tehtäisiin. Tuskin se MM-ottelusta haaveilu mitään turhaa oli. Odotellaan omaelämäkertaa ja siellä kenties kerrotaan paljon asioita mistä emme voi vielä tietää.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kunnon lisäksi lyöntitekniikka vaikuttaa muuttuneen Sauerlandin ajoista. Niin terävästi ja suoraan "suojauksesta" lähti lyönnit. Nyt viime matseissa (tätä matsia en toki nähnyt, mutta onko tilanne muuttunut?) lyönnit eivät lähde niin suoraan, vaan on pieni hakeminen aina ensin. Sellainen pieni "hytkähdys", välillä jalat hakevat paikkaa ja välillä käsi liikahtaa ensin alemmas. Ennen varsinkin jabit oli kuin mäntä, täysin suora liikerata ja paluu takaisin täsmälleen samaan lähtöpisteeseen.

En tiedä onko muutoksilla haettu lisää iskuvoimaa vai onko kyseessä tekniikkavirhe, mutta tuollaisen itse huomasin. Tietysti kunto ei ole kestänyt kunnolla vuosiin.
Eihän sillä ole kunto riittänyt pitään käsiä ylhäällä enää vuosiin. Samaten se näkyy siinä ettei jaksa lyödä muutamaa kertaa enempää ennen kuin on pakko ottaa jo huilia. On aika kaukana niistä ajoista kun paukutti vastustajaa usean lyönnin comboilla ja väkisin jyräsi suojauksesta läpi. Mielestäni tuo hakeminen on ihan suoraan seurausta siitä, ettei se nyrkkeilyasento ole se mikä pitää, vaan roikuttaa käsiään ja piiputtaa kun ei vaan jaksa. Ei ole kuitenkaan toi liikkuminen ja väistäminen minkään Furyn tasolla, niin kyllä sitten pitäisi olla paketin kasassa. Eihän toi ole jaksanut edes liikkua kehässä vuosiin ketterästi. Sauerlandin aikana jalat oli ihan eri nopeudella ja tanssi oikeasti edes ja takaisin. Nyt se on tollasta löntystämistä ollut jo pitkään.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Rupesin tuossa aamukahvin äärellä miettimään, että Helenius on kyllä urheilija, jonka urasta jää varsin paljon jossiteltavaa. Se on tietysti helppo sohvalta sanoa miten olsi pitänyt tehdä, mutta jotenkin jää fiilis, että ihan kaikkea ei kuitenkaan saatu ulosmitattua miehestä. Riita Sauerlandin kanssa, oman isän säätämiset taustalla, enkä ole ihan vakuuttunut, että tämä viimeisin valmentaja olisi ollut juuri se paras lääke Heleniukselle. Tietysti kaikkea ei tiedetä, ja mitä lie ollut Sauerlandin kanssa riitaa, mutta tuolloin Robbe oli kyllä perkeleen kova nyrkkeilijä.

Hyvin sanottu. Erittäin paljon jossiteltavaa jää, mutta toisaalta ihan kaikkea ei tiedetä varmaksi. Muutama on jäänyt ilmaan:

1) Luovuttiko Sauerland Heleniuksen suhteen kun käsi ongelmat alkoivat, kuten on huhuttu?
2) Onko muut nyrkkeilytallit ollut oikeasti kiinnostunut Heleniuksesta, kuten on huhuttu?
3) Miksi Robben talli koostuu manageri isästä ja ahvenanmaalaisesta MMA koutsista?

Jos ekaan kohtaan vastaus on kyllä, niin ymmärrän Robben halua lähteä pois. Kuitenkin isoin ja virallisin syy lähtemiseen on ollut raha. Mitä tulee toiseen kohtaan ja jos siihenkin vastaus on kyllä, niin vaikea arvata miksi homma ei ole mennyt eteenpäin. Luonnollisesta syistä isot tallit ottavat isot prosentit tuotoista. Kolmanteen kysymykseen vastaus on taas kaikista selvemmin raha. On pakko olla halvin tiimj noilla leveysasteilla. Kyllä tuosta urasta pistää silmään, että raha edellä ollaan menty Sauerlandin jälkeen. Paljon tuntemattomia nimiä isoilla areenoilla, ainoa syy on ollut helppo raha noihin matseihin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Periaatteessa ihan hyvin otteli Robbe tyrmäykseen asti ja otti viimeistään kuudennesta alkaen alkuerien vaikeuksien jälkeen homman jo täysin komentoonsa. Tuo leuka pystyssä taaksepäin nojailu nyt vain on aika haavoittuvainen taktiikka kun kädetkin laskevat ikävästi tämän tästä. Ikävää sanoa mutta hanskat naulaan olisi järkevä ratkaisu ennen kuin terveys menee. Tuolla touhulla kovia ukkoja vastaan nukkumatti kutsuu usein jatkossakin, kuten se kutsui Duhapausn ja nyt Washingtonin kohdalla. Toinen vaihtoehto olisi suosiolla hylätä MM-haave ja palata Suomeen ottamaan maaotteluhenkisiä matseja astetta heikompitasoisia vastustajia vastaan.

Harmittaa kyllä spedeily valmennuksen kanssa. Melkoinen yllätys että valmentajaksi palkattu kaveri jolla ei nyrkkeilyvalmentajakokemusta ollut ei riitä tällä tasolla. Robbe imuroi iskuja kädet alhaalla ja sortuu älyttömiin virheisiin vaikka hänen vuosien aikana kartutettu erinomainen taitopohjansa kantaakin näitä top-20 iskijöitä vastaan. Maailmanmestaruus ei ehkä olisikaan pelkkä epäuskottava markkinointitemppu jos muutama vuosi sitten herra olisi hommannut oikean kokeneen koutsin ja lähtenyt treenaamaan muiden huippuammattilaisten kanssa esim. jenkkeihin tai britteihin.

Ja kyllä, se kunto. Mutta kunnossa oli nähdäkseni nyt suurta parannusta joten siitä ei viitsi edes harmitusta kokea.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toinen vaihtoehto olisi suosiolla hylätä MM-haave ja palata Suomeen ottamaan maaotteluhenkisiä matseja astetta heikompitasoisia vastustajia vastaan.

No on kai tuokin vaihtoehto, mutta sen määrää, että kiinnostaako se maksavia katsojia. Itse jotenkin olen ajatellut, että se mainostus, että MM on tähtäin, on tavallaan ollut taktistakin, vaikka olisivat todenneet, että rahkeet eivät sinne ihan todellisuudessa riittäisikään, koska sillä ihmisten mielenkiinto pysyy yllä.

Maailmanmestaruus ei ehkä olisikaan pelkkä epäuskottava markkinointitemppu jos muutama vuosi sitten herra olisi hommannut oikean kokeneen koutsin ja lähtenyt treenaamaan muiden huippuammattilaisten kanssa esim. jenkkeihin tai britteihin.

No tulihan se tuossa sunkin tekstissä sama. Mutta joo, kyllä mun mielestä toi valmennus/managerointi/neuvottelupuoli Robbella on mättänyt. Oli niissä Saurland riidoissa kyse mistä tahansa, niin kahta vuotta ottelutaukoa ei olisi saanut päästää siinä tulemaan. Toisekseen nyt sitten viimeaikoinakin kovin hankalalta se matsien järkkäily on tuntunut. Ovat ilmoittaneet, että eivät oikein tiedä miksi Kownacki perui. Mutta Pulev olisi ainakin omien sanojensa mukaan ollut valmis ottamaan keväällä. Kyllä siinä nyt matsi puoleen vuoteen nyt, kun vuosia ei liikaa ole jäljellä, olisi pitänyt saada järkättyä.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On aika kaukana niistä ajoista kun paukutti vastustajaa usean lyönnin comboilla ja väkisin jyräsi suojauksesta läpi.
---
Eihän toi ole jaksanut edes liikkua kehässä vuosiin ketterästi. Sauerlandin aikana jalat oli ihan eri nopeudella ja tanssi oikeasti edes ja takaisin. Nyt se on tollasta löntystämistä ollut jo pitkään.

Tässä nyt hieman liikaa romantisoidaan Robben nyrkkeilyä Sauerland ajoilta. Ei Robbe ikinä mikään Manny Pacquaio ole ollut. Silloinkin huippuvuosinakin ongelmana oli se, ettei jalat liikkuneet suuren yleisön mielestä riittävästi, ei jaksanut pitää jabilla kaveria koko ajan kaukana vaan ajautui turhaan lähiotteluun sekä lyöntikombojen puute. Toki ero nykytasoon on merkittävä, mutta ei nuo Robben vahvuuksia ole mielestäni koskaan olleet. Sen sijaan sinun sekä @muti mainitsemat todella vahva puolustus sekä t nopeat ja terävät lyönnit suoraan suojauksesta ovat kyllä karisseet työkalupakista aika lujaa. Nykyvalmentajan ammattitaitoa on siis oikeasti kyseenalaistettava. Etenkin tässä Washington matsissa Robbe näyttää ajoittain siltä kuin olisi lähdössä täysin rotsi auki otteluun ja unohtanut kokonaan sen, että kaveri osaa myös lyödä. Sääli, että tässä kävi näin, sillä siinä vuoden 2011 aikana Robbe oli ansaitusti yksi koko Suomen urheilutaivaan kirkkaimmista tähdistä sekä arvostetuimmista brändeistä. Käsien hajoamiseen se pakka taisi sitten lopullisesti levitä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Keskikesä on yleensä ammattinyrkkeilyn saralla suhteellisen hiljaista aikaa, mutta onhan tässä nyt viimeisen kuukauden "pakkoloman" aikana jotain tapahtunut.

Manny Pacquiao nappasi taas yhden MM-ottelun nimiinsä kun voitti niukasti Keith Thurmanin SD:llä. Ei ole Pac enää ihan parhaiden päiviensä iskussa, mutta silti uskomattomassa tikissä 40-vuotiaaksi "pikkumieheksi". Nyt olisi kaiken järjen mukaan paras pistää pillit pussiin ja keskittyä politiikkaan kotikunnuilla Vitali Klitshkon tapaan, jos siihen vielä kiinnostusta löytyy. Vähän meinaan veikkaan että ainoat järkeenkäyvät vastustajat, Terence Crawford ja Erroll Spence, olisivat joo liikaa Mannyllekkin.
Robert Helenius kävi Minneapolisissa kävelemässä Gerald Washingtonin nyrkkiin ja ottelee (jos ottelee) loput ottelunsa jossain maakuntien liikuntasaleissa. Eihän toi Robben ura nyt mikään pannukakku ollut, mutta täytyy kyllä sanoa että tuossa on kyllä malliesimerkki miten taustajoukkojen puuhastelu ja lähes Littimäinen säkä loukkaantumisissa veti potentiaaliset MM-matsit pöntöstä alas. Sääli.
Eva Wahlström kävi läpsyttelemässä tasurin toisen läpsyttelijän kanssa ja piti näin vyönsä.
Adam Kownacki ja Cris Arreola ottelivat aivan huikean matsin viime viikonloppuna New Yorkissa! Babyface voitti matsin selvähkösti pisteillä mutta Arreola pisti tuttuun tyyliinsä ihan tosissaan kampoihin. Arreolan 1125 lähtenyttä lyöntiä on raskaansarjan ennätys 34 vuoteen (eli niin kauan kun CompuBox on niistä pitänyt kirjaa). Aika hyvin 38v. kaverilta jolla on ollut aiemmin ongelmia painonhallinan ja kestävyyden kanssa.
Seuraavat isommat hippaset ovat parin viikon päästä kun Sergei Kovalev puolustaa WBO:n LHW vyötään britti Anthony Yardea vastaan Venäjällä. Siitä sitten viikon päästä ainakin oman listani P4P ykkönen Vasil Lomashenko puolustaa kolmea valtaliittojen vyötään Luke Campbellia vastaan poikkeuksellisesti haastajan kotikentällä Briteissä. Toivottavasti nyt "Hi-Tech" ei aivan takki auki lähde kuitenkaan matsiin. Mutta perus omalla suorituksella niin ei Cambpellilla pitäisi olla mitään palaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös