Nyrkkeilyketju

  • 755 941
  • 3 665

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
Pettymys oli suuri kun tuomio julistettiin, mietin ottelun aikana hiljaa mielessäni ettei Valuev tätä enää voi viedä ellei saa vanhaa herraa tyrmättyä.
 

J.Petke

Jäsen
Sanoisin, että voi perkele. Valuev ei saanut koko ottelun aikana yhtään isoa iskua Holyfieldiin ja Evander iski taas vakuuttavasti läpi ottelun. Olin varma, että Holyfield voittaa ja pettymys oli iso kun tuomio julistettiin. En voi kertakaikkiaan ymmärtää miten tuosta ottelusta sai Valueville enemmän erävoittoja. Paska matsi, paskaa nyrkkeilyä, paska voittaja. Eipä ollut kovin hyvää mainosta nyrkkeilylle tämä.

Miksi Valuevia ei muuten hylätty noiden turvonneiden silmäkulmien takia?
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei vittu mikä pettymys. Viimeisten erien aikana olin aivan varma, että nuoruuden suosikkini Holyfield veisi tämän ottelun. Mutta ei niin ei. Toivottavasti mies nyt kuitenkin jäisi ansaitulle eläkkeelle. Huikea ura, kiitos Holyfield!
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ihan nyt ottamatta mitään kantaa ylle kirjoitettuun ottelukuvaukseen, niin vähän jää sellainen fiilis, että Mr./Mrs. siffa on ottanut nyrkkeilytietonsa suoraan kirjasta. Nyrkkeilyketjussa kaikille lajia seuraaville, taikka sitä harrastaneille on varmasti iso yllätys, että päähän lyöminen voi olla vaarallista.

Vastasin nimimerkki luutnantin kirjoitukseen, missä hän epäili tietämystäni nyrkkeilystä ja etenkin tyrmäysiskujen vaarallisuudesta. Minun mielestäni Amin Asikaisen on aika siirtyä nyrkkeilyssä muihin tehtäviin, jos tämän terveydelle vaarallisen lajin parissa haluaa jatkaa. Voisitko ottaa kantaa kirjoitukseeni tyrmäysiskujen vaikutuksesta aivoihin? Itse olen tutustunut, nyrkkeilystä lajina monenlaista kokemusta omaavana, lääkäreiden kirjoituksiin siitä, mitä aivoissa tapahtuu silloin, kun nyrkkeilijä tulee tyrmätyksi. Vaikka laji on tunnetusti vaarallinen, seuraan sitä innokkaasti samoin kuin K1:stä ja itämaisia kamppailulajeja.

Valuevin ja Holyfieldin kohtaaminen oli ottelijoiden terveyden kannalta täysin vaaraton. Valuev ei saanut edellään ja ympärillään tanssivaa Holyfieldiä kertaakaan kiinni olemattomilla iskuyrityksillään. Holyfield tavoitti sentään muutaman kerran vaarattomasti yläkoukuillaan Valuevin pään. Ammattinyrkkeilyssä ei arvosteta Holyfieldin varovaista tanssivaa perääntymistaktiikkaa, joten Valuevin voitto huonolla nyrkkeilyllä ei ollut minulle yllätys. Voittoon riitti viime yönä Valuevin eteenpäin löntystely tanssien pakenevan Holyfieldin perässä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei vittu mikä pettymys. Viimeisten erien aikana olin aivan varma, että nuoruuden suosikkini Holyfield veisi tämän ottelun. Mutta ei niin ei. Toivottavasti mies nyt kuitenkin jäisi ansaitulle eläkkeelle. Huikea ura, kiitos Holyfield!
Ei tuo Valuevin nyrkkeily tosiaankaan niin ihmeellistä ole. Käsittämättömän iso ja ruma mies kyllä. Legendan ainekset olisivat kasassa jos Valuev olisi pykälän verran enemmän nyrkkeilijä vähän joka suhteessa. Käyttäisi nyt sitä isoa kokoaan hyväksi ja tulisi kunnon orankiraivolla päälle niin olisi touhussa kunnolla katsottavaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Huhhuh, mikä "matsi" tuo Valuev-Holyfield... Ei pelkästään tasoltaan historian surkein mm-statuksen omaava ottelu, mutta myös yksi käsittämättömimpiä tuomioita. Ottelu oli NIIN käsittämättömän huono, ettei kyllä mielestäni kumpikaan olisi ansainnut voittoa. Mutta jos nyt mennään sääntöjen ja pykälien mukaan, niin olihan Evander nyt ainoa mies kehässä kuka edes yritti välillä nyrkkeillä. Totaalinen ryöstömurha siinä mielessä. Olen kyllä pettynyt. Olin näkevinäni pari vuotta takaperin Valuevin otteissa selkeää eteenpäinmenoa ja kehitystä, mutta nyt mies on vajonnut takaisin siksi sirkuspelleksi mikä oli uransa alkuvaiheessa. Voisin kuvitella että uusinnasta Chagaevia vastaan tulee niin täydellinen "mismatch" että jätti jää tuolilleen viimeistään ennen 10. erää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei tuo Valuevin nyrkkeily tosiaankaan niin ihmeellistä ole.

Ihmeellistä? Todellisuudessa Valuev ei osaa teknisessä mielessä nyrkkeillä lainkaan. Nyrkkeily lähtee itse asiassa jaloista, lyönnit kropasta. Valuevin ainoa apu on se, että hän voi isomassaisena tintata ylhäältä kohti vastustajaa. Tintata on oikea termi tässä tapauksessa, koska juuri siitä on kyse. Lyöntivalikoima on surkea ja niiden toteutus kehno ja Valuevin tasapainoa uhkaava. Lisäksi Valuev osaa hiukan pistää hanskaa suojaksi. Siinä kaikki mitä hän osaa. Suojauksenkin Valuev tekee päin persettä - aivan kuten valmentajansa haukkui moneen kertaan ottelun aikana.
 
Viimeksi muokattu:

meciar81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, UP-V, HC Rebel Havl Brod
Helmikuussa useita kotimaisia ammattinyrkkeilyiltoja

7.2. Porvoo
14.2. Tampere
21.2. Vaasa

Tuo Vaasan ilta koskettaa itseä asuinpaikan vuoksi. Kyseessä vaasalaisen Caramelito Promotionsin (tallin nettisivut) järjestämä kansainvälinen ammattinyrkkeilyn mestaruusilta aivan kaupungin keskustassa olevan Rewell Centerin aulassa.

Pääottelussa Juho Haapoja, joka voitti marraskuussa Helsingissä SM-titteliottelussa Sami Elovaaran, ottelee Baltian alueen (BBU) mestaruudesta.

Tuolla Carameliton sivuilla kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, Carameliton kulmauksessa on huvittavaa luettavaa tallin managerilta! Alkaa kuulemma jatkossa päivittymään aktiivisesti jälleen. Näin mies ainakin itse lupasi, kun viimeksi törmäsin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
14.2. Tampere

Tuo kiinnostaa eniten kyllä näistä kolmesta illasta, eikä pelkästään sijainnin takia. Oikeastaan syitä on vain yksi, eli Kaani. Varmaankin joutuu pelkästään hänen takiaan paikalle venymään. Sen verran omassa luokassaan kaveri oli viimeksi kun näin ja ei ole vastaavan tasoista(tekniikka&nopeus) näkynyt Suomessa vuosiin, ainakaan omiin silmiini.
 

meciar81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, UP-V, HC Rebel Havl Brod
eagle kirjoitti:
Tuo (Tampere, lainaajan oma lisäys :) ) kiinnostaa eniten kyllä näistä kolmesta illasta, eikä pelkästään sijainnin takia. Oikeastaan syitä on vain yksi, eli Kaani. Varmaankin joutuu pelkästään hänen takiaan paikalle venymään. Sen verran omassa luokassaan kaveri oli viimeksi kun näin ja ei ole vastaavan tasoista(tekniikka&nopeus) näkynyt Suomessa vuosiin, ainakaan omiin silmiini.
Taidat kuulua siihen pieneen joukkoon täällä Suomessa, joka todella tuntee ja arvostaa lajia! Siitä ei ole epäselvyyttä, etteikö Shafikovilla olisi kaikki edellytykset aivan maailman huipulle asti, mutta Suomessa häntä ei vielä osata arvostaa. Ei ole pystytty tekemään miestä suomalaiselle "suurelle" yleisölle tutuksi, vaikka on useasti jo otellut P3:n illoissa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Täälläkin on varmasti syytä infota, että Amin Asikainen jatkaa kuin jatkaakin vielä uraansa. Myös Juho Tolppala odottaa innolla paluuta nyrkkeilykehiin tappiollisen EM-ottelun jäljiltä.

Asikainen vahvistaa jatkavansa uraa

Uutinenhan on parisen päivää vanha, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
 
Noniin, viimeisen parin vuoden aikana olen syttynyt lopullisesti nyrkkeilyyn ja nyt tulenkin tänne heittelemään omia mielipiteitäni tulevan, ehdottomasti erittäin mielenkiintoisen nyrkkeilyvuoden otteluista, nyrkkeilijöistä ja muista mielenkiintoisista seikoista. Mikään ammattianalyytikko en ole ja muutenkin tietotaitoni on vielä ruohonjuuritasolla, mutta enpä anna sen häiritä. Osa otteluista on jo sovittu, osa huhuasteella ja osaan en usko ennenkuin näen:

Juho "TNT" Tolppola vs. Maurycy Gojko (14.2.2009)

Ottelu itsessään ei tarjonne suurta urheilun juhlaa, mutta päämielenkiinto kääntyykin "oikeusmurhan" jälkeen siihen millä mielellä TNT tulee takaisin kehään. Muutenkin TNT:n vuosi voi olla mielenkiintoinen, sillä ottelu Brancoa vastaan näytti meille kaikille sen tosiasian, että Juho osaa nyrkkeillä ja pystyy kehittymään ja nousemaan vielä Euroopan huippuotteluihin. Tolppola ei ole nyrkkeilijäksi millään tasolla vanha, ikää on vasta 27 vuotta, joten nyrkkeilyvuosia huipulla on edelleen jäljellä.

"Idi" Amin Asikainen

Kuinka onnistuu Asikaisen paluu? Seuraava ottelu ajoittuu keväälle/alkukesään, kaikkien tiedossa on, että Asikainen kuuluu ehdottomasti ainakin Euroopan nyrkkeilyeliittiin, jopa koko maailman. Yksi mielenkiintoinen teoriahan on, että WBA-liiton mestari Felix Sturm siirtyisi ottelemaan muihin piireihin ja jättäisi jälkeensä avoimen tittelin, josta ottelemaan Sturmin talli haluaisi saman tallin Sebastian Sylvesterin ja jokainenhan meistä tietää Asikaisen ja Sylvesterin historian ja näinollen ollaan spekuloitu (huomattavasti etukäteen) näiden kahden nyrkkeilijän taistosta nr.3.

Ricky "Hitman" Hatton vs. Manny "Pac Man" Pacquiao (2.5.2009)

Etukäteen jopa vuoden odotetuin ottelu, Hatton ehti jo aikoja sitten julistaa halukkuutensa haastaa ottelun De La Hoya - Pacquiao -voittaja ja niinhän siinä sitten kävi. Mielenkiintoinen ottelu, jossa Filippiinien pieni suuri mies kohtaa Manchesterin katupojan, jossa panoksena Hattonin titteli.

Nikolay "The russian giant" Valuev vs. Vitali "Ironfist" Klitshko

Pelkkä huhu/oma odotus. Klitshkon veljekset ovat ilmoittaneet haluavansa kaikki tittelit perheeseen ja Vitali on jo jossain myöntänyt mielenkiintonsa päästä pieksemään tämä nyrkkeilytaidoton venäläisgorilla. Tietysti on mahdollista myös, että itse Dr. Steelhammer Wladimir haluaa osansa Valuevista, mutta jostain syystä odotan enemmän Vitalia. Jossain vaiheessa Vitali ottaa vielä WBA tittelistä, mutta kenellä se on siinä vaiheessa?

"Iron" Mike Tyson vs. Evander "The Real Deal" Holyfield

Tämä kuuluu kastiin "en usko ennenkuin näet", kaksi rahavaikeuksissa olevaa entistä lajin superstaraa kohtaisivat kolmannen kerran. 90-luvun puolen välin aikoihin olivat yksi puhutuimmista taistelupareista, mutta siitä on aikaa jo kohta 15 vuotta, mitä tästä kohtaamisesta tulisi? Rahareikä jonkun lompakkoon, molemmat haluavat ottelusta 34 miljoonaa dollaria, joten aika kaukaista lienee vielä ottelu. Pakkohan tämä ottelu olisi nähdä vaikka eipä ottelun taso ei varmasti päätä huimaisi. Kertoo todennäköisesti jotain raskaansarjan tasosta, että tämä ottelu olisi vielä mielenkiintoinen. Dr. Steelhammer on persoonana ehkä hieman liian vaisu ja tunteita herättämätön hyväkäytöksinen hyväntekijä. Mutta ei siinä, kaivetaan samantien muutama muu vanha stara mukaan ja pidetään King Of The Hill -turnaus, jonka voittaja pääsee haastamaan Klitshkon. Mukaan vielä Lennox Lewis ja Big Daddy Bowe. Mukaan mahtuu vielä comebackia tekevä David Tua.

Lisäksi kiinnostaa tietysti suomalaisnyrkkeilijät Piispasen, Rosbergin, Haapojan, Heleniuksen ja muiden nousevien kykyjen muodossa. Ja yksi suosikkieni joukkoon nouseva "suomalainen", Dennis ''Tsingis Kahn" Shafikov.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ja yksi suosikkieni joukkoon nouseva "suomalainen", Dennis ''Tsingis Kahn" Shafikov.

Shafikov onkin varmasti teknisin ja varsinkin nopein nyrkkeilijä joka hetkeen(koskaan?) Suomessa on nyrkkeillyt. Aivan uskomaton kaveri, varsinkin kun vertaa esim. Tolppolaankin samassa painoluokassa. Muutaman viikon päästä sitten pääsee Tampereella taas katselamaan, sitä odotellessa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
On se kova, on se aivan älyttömän kova... niin kuka? Tsingis Khani. Kädet niin nopeat että huhhuh, joka kerta saa ihmetellä miksi kaveri ei ole vieläkään saanut esim. EM-matsia, jos Tolppolalle niitä annettu useampikin... samaa sarjaa kuitenkin ottelevat, mutta toisen potentiaali on ihan toiselta planeetalta.

Harmi että tuomari keskeytti todella liian nopeasti tänään, olisi ollut kiva katsella vielä pari erää ja sitten Lazy Boy ei olisi varmaan enää jaksanutkaan nousta ylös. Rosbergilta hieno tyrmäys myös. Harmi ettei Ghanalaista kaveria nähty paperisotkujen vuoksi.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Jäykän kankeaa

Tolppolan matsi oli kertakaikkiaan surkea. Pääottelija oli kuin varjo siitä Tolppolasta,joka nähtiin Italian EM-ottelussa. Puolalainen vastustaja oli päättänyt pysyä pystyssä loppuun asti juoksemalla karkuun ja osallistumatta itse otteluun lainkaan. Siinä Juho Tolppola sitten käveli perässä jäykässä täyssuojauksessa, iski kankeita tehottoman näköisiä suoria ja oli kaikin puolin sen näköinen, että oli kävellyt suoraan punttisalilta kehään ilman minkäänlaista herkistystä tai venyttelyä. Ei irtonaisia koukkuja tai lyöntisarjoja, eikä muutenkaan mitään vakuuttavaa. Paljon on tehtävä jos mielii voittaa "ihan oikeita" nyrkkeilijöitä.
Muutenkin ammattilaisilta oli tasoltaan kehno...lukuunottamatta "Tsingis Kaania".
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Muutenkin ammattilaisilta oli tasoltaan kehno...lukuunottamatta "Tsingis Kaania".

No ei nyt kehno, muttei kovinkaan kovakaan. Mielestäni kuitenkin lukuunottamatta ensimmäistä(Hakulinen) ja viimeistä(Tolppolan) ottelua ottelut olit ihan ok. Toki sen voi sanoa, että Shafikov on aivan toisella tasolla kuin muut illan ottelijat. Tuomari keskeytti Shafikovin ottelun kyllä ennenaikaisesti ja olisi ollut hienoa katsoa noin hyvää kaveria enemmänkin. Nopeus&tekniikka on niin toista tasoa kuin muilla kavereilla tässäkin illassa(ja verrattuna vaikka Asikaiseenkiin). Toivottavasti vielä nähdään Dennistä Tampereella lisää ja mieluiten vastustaja joka jaksaa seistä useamman erän(ehkä jopa pystyy haastamaan Denniksen). Niin ja silloin on toivottavaa ettei tuomari keskeytä ottelua heti. Thaimaalainenkin kuitenkin vaikutti lempinimestään huolimatta sitkeältä kaverilta ja olisi varmasti ottanut vielä muutaman erän osumaa.

Ja vielä lopuksi, onko yhtä nopeaa jabia nähty koskaan aiemmin Suomessa?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Huhtikuussa sitten EU-tittelistä taas matsia Tolppolalle. Montakohan yritystä Juho oikein saa? Aika hyvin kyllä junailtu P3:lta että saavat titteliotteluita liukuhihnalta Tolppolalle. Ottelu siis Lauria vastaan ja päivämäärä on 18.4.

Toinen ottelu, joka on varmistettu on Dennis Shafikov vs Juan Carlos Rodriquez. Rodriquezilla ihan hyvä recordi http://www.boxrec.com/list_bouts.php?human_id=8581&cat=boxer suhteessa vastustajiin. Kaveri Meksikon mestarikin. Tämä ottelu kyllä itseäni kiinnostaa paljon enemmän ja veikkaan että Shafikov tyrmää kaverin 5 erässä viimeistään, sen verran irtonaista Khanin ottelut ovat olleet ja osumatarkkuus todella hyvää.

Paikkaa ei ole vielä varmistettu, mutta pitänee itse harkita paikalla lähtemistä, ihan vain tuon Shafikovin takia...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tolppola on kuumeen takia joutunut vetäytymään tuosta ottelusta. Ensi vkl siis Tolppolan paikalla otteleekin Amin. Mutta päivän(tai yön) nyrkkeilyuutinen ei ole tuo vaan tämä:

http://www.iltalehti.fi/urheilu/200904139406773_ur.shtml
http://www.fightnews.com/?p=8780

Eli siis molemmissa annetaan vihjettä että Helsingissä olisi WBA:n raskaansarjan ottelu, sanattomaksi kyllä vetää. Vaikka Valuevista en juuri yhtään pidä, niin kyllä olisin aika kärppänä paikalla, jos vain toteutuu. Erikoista sinänsä että ns. neutraalilla maaperällä ja vielä paikassa missä ei ole suoraan siteitä kumpaankaan ottelijaan tai järjestäjään(pl. Heleniuksen oleminen Sauerlandissa) ole. Tässä nyt vain odottelee vahvistusta ja lippuja sen jälkeen... vastaavaa ottelua tuskin tulee hetkeen(jos koskaan) Suomessa näkemään(noin niinkuin statuksen, eli raskaansarjan MM-ottelu ja vielä arvostettu liitto).
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Varmistus tuolle ylläolevalle tapahtumalle on siis saatu. Käsittämätöntä että tällaisia saadaan Suomeen, harmittaa että itsellä ei oo mitään mahdollisuutta päästä paikanpäälle.

Tänään siis Amin tekee paluun ja nähdäänhän kehässä mm. Shafikov! Lisää otteluista P3:n sivuilta: http://www.p3boxing.com/sa.php?lid=67&lan=2&sid= ja tapahtuma nähdään myös maikkarin Max-kanavalta. Mukava TV-ilta tiedossa : )
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös