Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nokian Pyry 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana Tuleva mestari, 07.07.2018 klo 16.35.

 1. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Oli aikakin jo avata tämä ketju, kun ensi kauden valmistelut ovat kovaa vauhtia käynnissä ja ensimmäisiin harjoitusotteluihinkin on enään noin kuukausi. Pyry on saanut kasaan 18 pelaajasopimusta, joten vielä on tehtävää hieman, mutta lupaavalta tuo joukkue näyttää jo nyt.

  Lisäksi Pyry on tehnyt tryout-sopimukset neljän pelaajan kanssa. Listaan tähän Pyryn tämänhetkiset sopimuspelaajat, ja uusien pelaajien kohdalla suluissa edellinen seura:

  Maalivahdit:
  Wille Mattila (Hunters)
  Mikael Saari

  Puolustajat:
  Matias Hakanpää
  Samuli Hietala
  Tino Kauppinen
  Juha Korkeamäki
  Joni Laitila
  Jere Marjamäki (S-Kiekko)
  Jere Niemelä
  Roope Pynnönen, tryout (HPK)
  Santeri Sila, tryout

  Hyökkääjät:
  Teppo Antila
  Aleksi Niemi
  Oskari Ojanen
  Alex Olkinuora
  Juho Painilainen
  Topi Salmela
  Waltteri Selimgerei
  Miika Viinamäki
  Tomi Wilenius (TUTO Hockey)
  Joonas Järvinen, tryout
  Jesse Kalliosalo, tryout (Ilves)

  Aletaanpa sitten purkamaan omia mietteitä näistä pelaajista. Maalivahtiosaston pitäisi olla Pyryllä Suomi-sarjaan aivan kärkitasoa. Wille Mattila on todistanut tasonsa Suomi-sarjan huippumaalivahtina viime vuosina, ja Mikael Saari esiintyi edukseen jo viime kaudella Pyryn paidassa.

  Mattila korvaa Pyryn torjujaosastolla Tomi Raution, joka siirtyi Hokin riveihin. Rautio on iso menetys Pyrylle, mutta uskon Mattilan olevan ainakin lähes yhtä tasokas maalivahti.

  Pakisto alkaa olemaan myös ruodussa, mutta vielä mielestäni ainakin yksi vahvistus sinnekin tarvittaisiin. Viime kauden tähtipuolustaja Roope Repo siirtyi Mestiksen mestarin KeuPa HT:n riveihin, mutta uskon Pyryn Seinäjoelta hommaavan Jere Marjamäen olevan hyvä korvaaja Revolle. Iskihän Marjamäki viime kaudella S-Kiekossa jopa 31 tehopistettä.

  Silti yhden ykkös/kakkospakkiparin puolustajan hankinta Marjamäen, Juha Korkeamäen ja Tino Kauppisen kaveriksi olisi hieno nähdä. Joni Laitila, Jere Niemelä, Samuli Hietala ja Matias Hakanpää antavat myös hyvää taustatukea ja ovat kaikki luotettavia omanpäänluutia.

  Tryoutilla joukkueessa ovat nuoret Roope Pynnönen ja Santeri Sila, joten saa nähdä pystyvätkö he murtautumaan joukkueeseen. Vuonna 2001 syntynyt Pynnönen ainakin vaikuttaa lupaavalta puolustajalta, sillä hänet varattiin juuri Kanadan juniorisarjoihin varaustilaisuuden toisella kierroksella.

  Sitten hyökkääjistö, jossa sopimuspelaajia on jo kolmen kentällisen verran. Pyry on saanut kiinnitettyä ison osan viime kauden hyökkääjistään jatkosopimukseen, ja tähän mennessä ainoa varma poistuja Pyryn riveistä on viime kaudella loistanut Joni Lavonen, joka siirtyi LeKiin.

  Oskari Ojaselta, Alex Olkinuoralta, Teppo Antilalta, Aleksi Niemeltä, Juho Painilaiselta ja Waltteri Selimgereiltä voidaan odottaa taas rutkasti pisteitä ensi kaudella. Isoin tähtikiinnitys Pyryltä on kuitenki TUTO:sta synnyinkaupunkiinsa palannut Tomi Wilenius, joka on Mestiksessä iskenyt ison määrän tehopisteitä urallaan. Lisäksi sopimukset ovat jo tehneet luottoratsut Miika Viinamäki ja viime kaudella kapteenina toiminut Topi Salmela.

  Tryout-sopimukset ovat rustanneet jo viime kaudella miesten peleissä esiintynyt Joonas Järvinen sekä Ilveksen B-junioreista rinkiin mukaan tullut Jesse Kalliosalo. Kalliosalo on näyttänyt tehneen viime kaudella Ilveksessä 82 tehopistettä 38 otteluun, eli varmasti lupaavasta pelurista on kyse.

  Vielä puuttuu muutamalta viime kauden pyryläiseltä sopimus, joten saa nähdä mihin he lopulta päätyvät. Vielä ainakin ketjullisen verran pitäisi Pyryn saada hyökkääjiä kiinnitettyä. Innolla odotetaan ketä sieltä oikein vielä nokialaisten riveihin saapuu.

  Joukkueen valmennuksestahan vastaavat päävalmentaja Sami Karppinen, apuvalmentajat Janne Ojanen ja Niko Raiskio, maalivahtivalmentaja Janne Lakanen sekä Porin Ässistä saapunut fysiikkavalmentaja Jacob Hyde.

  Kovia kokoonpanoja ovat muutkin Suomi-sarjajoukkueet kasaamassa, mutta kyllähän Pyry voi taas tällä kaudella luottavaisin mielin lähteä kohti tulevaa kautta. Viimeiset kolme kautta Pyry on ollut aina Mestis-karsintojen kynnyksellä, mutta siitä ainoasta kerrasta, kun Nokialla niistä karkeloista on päästy nauttimaan, on jo yli viisi vuotta aikaa.

  Nythän täksi kaudeksi Pyryn A-juniorit nousivat Mestikseen, joten toiminta Pyryssä otti taas varmasti yhden harppauksen eteenpäin. Toivottavasti pian taas Pyryn suunnasta kajahtaisi, että saadaan lisää kirjoittamisen aihetta!
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Pyryllähän alkaa olla kasassa melkoisen kova jengi. Yllä olevaan listaan on tullut lisäyksinä pari viime kautta Ruotsissa pelannut Markus Västilä, viime kaudella Mestiksessä(kin) pelannut hyökkääjä Niklas Lehtimäki, konkarihyökkääjä Ossi Pellinen LeKistä ja lisäksi Juuso Rämön nimikin löytyy Eliteprospectsin kokoonpanoluettelosta.

  Västilä ja Tomi Wilenius olisivat selkeitä vahvistuksia mille tahansa Mestis-jengille. Pellinenkin mahtuisi varmaankin vielä useimpiin Mestis-joukkueisiin ja Rämö on pelannut Mestistä aiemmin ihan hyvällä tasolla.

  Lehtimäki, Tino Kauppinen, Jere Marjamäki, Miika Viinamäki ja Jere Niemelä ovat hekin pelanneet Mestistä urallaan. Lisäksi joukkueessa on Suomi-sarjan kärkipään pelaajia ja osa nuorista on pelannut junnumaajoukkueissakin.

  Mitä tuossa on KooVeen Mestis-joukkueen kasaamista seurannut, niin tällä hetkellä ainakin paperilla Pyryn porukka vaikuttaa jopa kovemmalta kuin KooVeen vastaava...

  Toki onhan muihinkin Suomi-sarjan joukkueisiin (esim. K-Espoo, Hokki ja Laser) saatu värvättyä sellaisia pelaajia, joiden oikea sarja tason perusteella pitäisi ennemmin olla Mestis.
   
 3. Linnankundi Jäsen

  Kova joukkue Pyryllä on tulevalle kaudelle. Wileniuksen tulo suomisarjaan on yllättävää vaikka ura mestiksessä on hieman hiipunut. Tomi oli ainakin SaPKon aikaan pomminvarma maalintekijä b-pisteen kaarelta onetimerilla YV:llä. Veikkaan näitä maaleja nähtävän tulevalla kaudella paljon eli vapiskaa maalivahdit.
   
 4. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Tosiaan avausviestini jälkeen joukkueeseen on liittynyt aika paljon huippuluokan vahvistuksia, joilta voi odottaa paljon tulevalla kaudella. Viime kauden jälkeen lähteneet pelaajat on saatu hyvin paikattua, ja mielestäni maalivahtiosastoa lukuunottamatta Pyry on vahvistunut joka osa-alueella viime kaudesta. Wille Mattila ja Mikael Saari on todella luotettava ja tasonsa todistanut maalivahtikaksikko Suomi-Sarjan kärkijoukkueeseen, mutta totta kai sarjan parhaaksi maalivahdiksi valittu Tomi Rautio jättää isot saappaat täytettäväkseen.

  Hyökkäykseen ja puolustukseen on saatu tarvittava määrä tulivoimaa. Myös viime kaudella puuttumaan jääneitä kokeneita pelaajia on saatu joukkueeseen mukaan. Parhaimpana esimerkkinä tästä tietenkin Nokian omat pojat Ossi Pellinen ja Tomi Wilenius sekä puolustuksen johtohahmo Markus Västilä. Mutta eipä tuo Pyryn joukkue vielä taida valmis olla, kun määrällisestikin tarvetta olisi vielä 2-3 sopimuspelaajalle ainakin.

  Itse en paikalle pääsyt Pyryn harjoitusotteluavaukseen FPS:a vastaan viime keskiviikkona, mutta paikallaolijoilta kuulin hieman Pyryn pelaajien esityksistä. Varsinkin 17-vuotias Jesse Kalliosalo oli esiintynyt edukseen, ja hän iskikin heti ensimmäisessä miesten ottelun vaihdossaan maalin. Alex Olkinuora ja Niklas Lehtimäki iskivät kaksi maalia mieheen ja puolustajat Västilä (0+3) ja Jere Marjamäki (0+4) keräsivät useamman syöttöpisteen. 9-3 Pyryn voittoon päättynyt ottelu on kyllä varsin hyvä avaus uuteen kauteen, kun vastassa oli kuitenkin yksi sarjan kestomenestyjistä. Tosin viime kauden runkosarjan kolmas FPS oli vain varjo entisestään, mutta se ei sinänsä ole tämän ketjun asia.

  FPS-pelin jälkeen joukkue vieraili Kokkolassa seuraavana päivänä, mutta sieltä ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Seuraavat treenipelit Pyryllä ovatkin ensi perjantaina, kun kotiturnaukseen vieraaksi saapuvat Hermes, LeKi ja Koovee. Pyryn ja Kooveen kohtaaminen olisi kyllä varsin mielenkiintoista nähdä, koska tällä hetkellä Pyryn joukkue tosiaan vaikuttaa kovemmalta kuin porrasta ylempänä sarjaan valmistuvan Kooveen vastaava. No LeKin Pyry ainakin varmasti kohtaa, jota edustavat viime kauden pyryläiset Joni Lavonen ja Matias Simontaival.

  Tänään päättyi Pyryn järjestämä äänestys ensi kauden kotipelipaidan väristä, vaihtoehtoina olivat perinteinen punainen ja uudenkarhea musta (jossa tietenkin myös punainen väri esillä). Molemmat mallit näyttävät kyllä hienoilta, joten saapa nähdä miten kansa äänestää.
   
 5. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Takkuilen on lähtenyt Pyryn peli liikkeelle. Mutta neljä voittoa kuitenkin, niin ei ihan hirveästi voi valittaa. Tiukkoja pelejä on ollut ja vähän liikaa on annettu vastustajalle siimaa, mutta eiköhän se siitä. Mitään epäonnistujia näissä ensimmäisissä peleissä ei ole ollut, vaan kyllä pelaajista kaikki ovat ihan hyvin oman ruutunsa täyttäneet. Totta kai kuitenkin vielä paljon enemmän odotetaan monelta.

  Myös Pyryn sosiaalisen median kanavat ovat tuttuun tyyliin hyvällä mallilla, ja materiaali on taattua laatua ja sitä tulee paljon. Kausi lähtikin käyntiin hauskalla Jyväskylän matkavideolla, johon linkki alla. Ja jos joku ihmettelee, että kuka videolla esiintyvä Juominen on, niin hän on ilmeisesti paikallinen tubettaja. Tuntuu olevan hyvä lisä Pyryn mediahommiin.

  Juominen Pyryn matkassa osa 1: Jyväskylä
   
 6. mountain_human Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki maalia tuulettavat joukkueet, Patasydän
  Nokialle tulossa vastustajien osalta todella maukas viikonloppu, kun perjantaina vastaan tulee FPS ja lauantaina Kiekko-Espoo. Kuntopuntariin jos otetaan viisi viimeistä ottelua Forssalaiset ovat ykkösenä tilastoilla 5-0 ja maaliero komea 20-5. Pyry miehittää kakkospaikkaa 4-1 ja maaliero on myös kunnossa, kun sinne kirjataan 32-12. Espoo sijoittuu vertailussa kolmanneksi, kun ottelut menevät 3-2 ja maaliero 19-16. Joukkueiden "kultakypärät" ovat Pyrystä Henri Sandvik 9+11=20, Fopsista Jyri Waajakoski 9+8=17 ja Espoon tehokkain on ollut Leo Sormunen 6+6=12.Todettakoon vielä,että pistepörssin kolme ensimmäistä miestä ovat Pyryn viimeottelun ykkösketjun hyökkääjät Sandvik, Niemi ja Olkinuora. Maalivahtien osalta Fopsin Lintonen on pelannut hienoa alkukautta ja kirjauttanut itselleen kovimmat prosentit 95,02%, Pyryssä torjuntavastuun ovat jakaneet Saari 92,81% ja Mattila 91,55% joilla myös tilastot ovat erinomaiset. Kiekko-Espoon tärkein pelaaja(kaukalossa) löytyy tolppien välistä ja Nieminen onkin pelannut yhtä vaille kaikki joukkueen ottelut kovalla tilastolla 92,75%. Heitetään vielä loppuun veikkaus, että kaksi kotivoittoa tulee ja arvotaan vielä tuloksetkin, niin Fopsi kaatuu 4-2 ja Espoo 5-3.
   
 7. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Pyryltä on tullut tällä kaudella taas tuonne medioiden puolelle hyvä määrä tavaraa. Joulukuussa nähtiin jälleen hauska joulukalenteri ja viime kaudelta tuttu Pyryvisakin teki paluun tänään. Koosteiden ja haastattelujen lisäksi myös pari matkavideota on tullut Jyväskylästä ja Forssasta. Näiden lisäksi kaikenlaista muutakin on tullut ulos Pyryn suunnasta, Vaikka kaukalossa meno ei ole aina ihan vakuuttanut tällä kaudella niin tämän puolen Pyry on kyllä hoitanut tyylillä, varsinkin ottaen huomioon, että hirveästi ei muilta joukkueilta tälläistä löydy. Eikä siinä mitään, pääasia, että ainakin koosteet tulee lähes kaikilla (vai jopa kaikilla?).

  Ja vielä pitää nostaa esille tämä Pyryn tämän kauden elokuvateemainen pelaajaesittelyvideo. Suomi-sarja-tasolle aika hieno pakko sanoa!
  Pyry pelaajaesittely 2018-2019

  Nyt vielä kaukalossa homma kulkemaan! Välillä on näyttänyt ihan lupaavalta, mutta sitten taas on tullut ohipelejä aina siellä ja täällä. Puhumattakaan surullisesta marraskuun alusta, jolloin mikään ei tuntunut Pyryllä onnistuvan. Kolmas sija ainakin on täysin mahdollinen vielä, mutta neljäs sija on ehdoton minimi, joka pitää saavuttaa. Josko tämä olisi se kausi, jolloin Pyry sijoittaa kuntohuippunsa pudotuspeleihin toisin kuin edelliskausilla, jolloin runkosarjan lento on katkennut lyhyeen.