Nimeni on Bond, James Bond

  • 1 148 803
  • 32 700

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jaa tämäkin päättyi pääministerin yhteydenottoon samalla kun Jameksi harrastaa fornikaatiota.

Jotenkin pirun tönkkö oli kyllä tämän elokuvan Bond-neiti ja verikostoretoriikka aiheutti itselläni vaivaantuneisuutta.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Bibi on oikeasti luistellut, kun wikipedia kertoo et on ennen näyttelemistä menestynyt luistelussa...

linkki
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kuvattiin Rodoksella. Samoja nurkkia, eli Kreikkaa mutta tuo luostari on mantereella.

Mulla on ns vanhoja rallikalentereita, yhdessä toi luostari näkyy taustalla. Tarviikin kaivaa esiin. Tais olla luonnollisesti Acropolisrallista se kuva.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Mulla on ns vanhoja rallikalentereita, yhdessä toi luostari näkyy taustalla. Tarviikin kaivaa esiin. Tais olla luonnollisesti Acropolisrallista se kuva.

Sieltä varmasti. Meteora on luostarin nimi jos joku haluaa sitä tutkia.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Nukuin huonosti viime yön, koska Bond joutui tulitaistelussa harvinaisesti ampumaan lukuisia laukauksia Waltherillaan,
Walther PPK – Wikipedia .

Aseen lippaaseen mahtuu seitsemän panosta ja yksi vielä pesässä valmiina, eli kahdeksan kutia oli Jameksilla käytössä.
Kuitenkin vaikutelmakseni jäi, että rosmovaraston vyörytyksessä JB tulitti reilusti, mutta sitten oli vielä mielestäni neljä luotia jäljellä rillipään eli kätyrien capon mersuretken katkaisuun.
Minulla ei nyt käytössäni videotallennetta tuosta taistelusta, joten voin olla jälleen aivan kujallakin kyllä.

Jäi kuitenkin siis asia vaivaamaan ja siis tänään wikitiedostin tuon aseen panoskapasiteetin eikä epäily hälventynyt, kolmetoista laukausta olisin uskonut, mutta minulla on nyt epäluulo päällä koko Bond-saagaa kohtaan.
Tunnen itseni petetyksi.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Kun Filmnet aloitti 80-luvulla niin isäni nauhoitti tasan tarkkaan vain kaikki Bondit hyllyyn. Ei mitään muuta, ei koskaan. Vuokrasi kasetteja jos ei muuten. Kasetit yleisesti ottaen olivat jokamiehen höyliä eli kertakatselu ja uutta päälle. No, hän oli lukenut kaikenlaista mm. agenttijännäriä ja muuta b-luokan aiheisiin sidottua pokkaria vuosikymmeniä aiemmin, joten tämä valittu tie oli sinänsä ihan perusteltu. Piti selkeästi.

Jaa mutta mitäs minä sitten olen mieltä? Quantum Solace on selkeä megapökäle. Brosnaneita en kauheasti muista edes kuin vilauksittain katsoneeni (olen joskus vuonna helvetti ja taivas nähnyt), mutta Kultainen Silmä taisi olla viimeinen kunnon Bond ennen Craigia. Se oli elokuva, jopa ihan sujuva toimintaelokuva ilman Bond-elementtiä. Eli kaikki ennen Brosnania on vähintään sellaista 3 tähteä, ja klassikot (kuten Goldfinger, Live and let die) erikseen, joten ihan selville vesille päästään näin ajateltuna.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Joskus skidinä tykkäsin Mooresta ja sen Bond-leffoista, mutta nykyään kun katsoo niin enemmän alkaa kyllä ärsyttämään. Connery oli huikea Bond ja tykkään kovasti hänen aikaisten leffojen synkkyydestä. From Russia With Love on aika täydellinen Bond-leffa. Siihen kun vertaa näitä Mooren leffoja niin tuntuu kuin jotain parodiaa katsoisi. Oli Moorellakin toki hetkensä. Live and Let Die oli hyvä leffa, vaikka jotain parodiaa siihenkin onnistuttiin jo tunkea. Eilinen leffa oli jo niin hanurista että oli vaikea jaksaa katsoa loppuun.

Lazenbyn leffa oli hyvä, mutta itse näyttelijästä en osaa oikein sanoa. Conneryyn verrattuna ei pärjää, mutta vähemmän hän minua tuossa leffassa ärsyttää kuin Moore monessa omassaan. Johtunee itse elokuvasta. Nuoremman Mooren kanssa tuo leffa olisi voinut olla jopa parempi, jos tosiaan pelleilyt olisi pidetty poissa.

Skidinä en osannut suhtautua Daltoniin koskaan oikeana Bondina, kun mielestäni hän näytti jotenkin saksalaiselta, eikä britiltä niin kuin pitää. Myöhemmin olen hänen leffoihin kyllä lämmennyt. Odotan jo innolla kun päästään hänen kauteensa.

Muistan joskus silloin ysärillä innostuneeni Brosnanista GoldenEyen myötä, mutta näin myöhemmin en voi sietää tuota hänen ajanjaksoaan. Bond goes Hollywood. GoldenEye on ihan jees, mutta mielestäni silti kovin yliarvostettu. Muista Brosnanin leffoista en edes muista mitään tarkempaa juonta enää kun olivat niin järkyttävää kuraa. Halle Berry on toki silti kaunis ihminen.

Daniel Craig toi uskottavuuden takaisin James Bondille ja pidän hänestä kovasti. Casino Royale on kympin suoritus. Toka leffa on toki hieman erikoinen kun vaikuttaa enemmän sivutehtävältä, mutta menee sekin tuossa joukossa. Skyfall oli jälleen lähes täydellinen ja Spectrekin oli mielestäni hyvä, vaikka tuo Blofeldin paljastuminen Bondin veljeksi oli minunkin mielestä huono veto. Silti aina kun muistelen tuota leffaa niin ensimmäinen asia joka tulee mieleen on Monica Belluccin kauneus ja se tunnelma mikä leffassa on siinä kohdassa kun hänen hahmoaan ollaan tappamassa siellä takapihalla. Haikeaksi vetää se tieto/oletus, että Daniel Craigista joudutaan luopumaan tuon tulevan leffan jälkeen..

Mun rankkaus;

Sean Connery
Daniel Craig
—————————
Timothy Dalton
—————————
Roger Moore
George Lazenby
—————————
Pierce Brosnan



Edit: Tuli sellainen muisto mieleen lapsuudesta että taidettiin olla perheen kanssa Saksassa reissussa, kun telkkarista tuli Daltonin License to Kill. Tuo saattanee olla myös iso tekijä sille miksi Dalton näyttää minusta saksalaiselta. Muistan kuinka Bondin mustat vaatteet ja se tuleen tuikattu pahis jäivät silloin pikkupojan mieleen kovina juttuina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkulämmöt menossa ja kohta mennään taas. Tämänhän illan leffassa nähdään toinenkin tuplanolla. Ulkomuistista äväittäisin, että Jameksin ketjukaverit pääsevät harvoin valokeilaan. Pallosalamassa koko kööri on kokoontunut kuuntelemaan lisäohjeita, kun MI6 joutui käyttämään aikalisän heti pelin alussa, mutta toisilla ei tainnut olla repliikkejä. Kultaisessa silmässä on sitten isohko rooli. Onko vielä muita leffoja?
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tänään sitten Octopussyn myötä päästään tutustumaan Intian eksotiikkaan. Huhhuh. Itselleni tämä on ehkä Mooren Bondeista se kaksijakoisin. Yritetäänpä listata nopeasti leffan hyviä ja huonoja puolia:

Hyvää:
- Kylmä sota jatkaa uutta tulemistaan ja juoni on rakennettu sen ympärille.
- Alkupuolen huutokauppakohtaus on Mooren parhaita.
- Jaetuissa Saksoissa tapahtuva osuus elokuvasta on Mooren parhaita.
- Britt-Inger Johansson ei ole hassumpi. On joidenkin lähteiden mukaan juossut ratasatasen aikaan 11,3 sekuntia, millä olisi tullut kirkkaasti kultaa vuoden 2019 Kalevan kisoissa.
- Q on elementissään.
- Jos Vijayn neljännen seinän rikkova huilusoolo ei saa sinua hymyilemään, olet kuollut sisältä. (koskee vain Bond-faneja)

Kädenlämpöistä:
- Maud Adams näyttelee paremmin kuin Kultaisessa Aseessa.
- Leffan rasvaiset vitsit ovat kertaluokkaa parempia.
- Louis Jourdanilla on hetkensä hyvässä ja pahassa.
- Kabir Bedi tekee käytännössä täydellisen roolisuorituksen. Valitettavasti kyseinen rooli ei ole suorituksen arvoinen.
- Alkukohtaus Kuubassa on ok, vaikka pikkusuihkari on vähän hassu ja se feikki hevosenperse ei hämäisi edes karsastavaa Jawsia.

Huonoa:
- Järkyttävä Intia-osuus. Tarjoillaan stereotypiaa niin pitkään, että kuka tahansa kyllästyisi. Osa luokkaa "ihan hauska" ja osa luokkaa "aika kiusallista semirasistista shittiä".
- Mooren Bondeille (välillä) ominainen pelleily muuttuu vertauskuvallisesta konkreettisemmaksi (Bond oli varmaan agenttikoulussa vuosikurssinsa nopein meikkaaja).
- Naisakrobaatteja, koulutettu norsu, hyökkäys monsuunipalatsiin kuumailmapallolla... Tämän osuuden olisi voinut käsikirjoittaa joku 13-vuotias, joka on koukussa ES:ään, 80-luvun tyttökalentereihin ja Kiplingin romaaneihin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos en väärin muista niin Jameksella on ainakin ekan tunnin ajan melkoiset komediafestit menossa tässä. Tulee sen verran tiukkaa puujalkahuumoria oikealta ja vasemmalta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No niin, sitten ois "rosemoo ja oktopussi" (en muista minkä mainoksessa tuo oli, mutta saattoi olla Hissu Hietalahti sanomassa). Muistelisin että tämä olisi ollut ihan penskana lempijameksielokuva. Nykyisellään sitten vähemmän, mutta onhan se taas katsottava mitä kaikkea jännittävää tapahtuu. Tässä ei tainnut olla haita, että siitä miinuksia. Parrakas sirkkelöijä oli ja munat hukassa. Ja Q lentohärvelissä.
 

Löysäranne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Oranje
Octopussy oli eka teatterissa näkemäni Bond. 12-kesäisenä pääsin isäni mukana, vaikka oli siinä ovella jotain sanomista. Äiti oli ainakin vastaan.

Muistan silloin ihmetelleeni, että mikä vanha täti siinä Bondin kainalossa kiehnää, mutta nykyäänhän toi Maud Adams näyttää aika kuumalta. Näin se näkökulma muuttuu!

Nyt naatitaan.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Nyt kun Ståhlin 70-metrinen on ilmeisesti mitätöity, saadaan hieman balsamia haavoihin Octopussyn muodossa.

Maud Adams laatikkoleukoineen tuo mieleen lähinnä naispuolisen Ronn Mossin. Miten näin maskuliininen nainen iskeekin niin moneen?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä alun kuubalaisessa tarinassa Jameksilla on kyllä yllättävän paljonkin panostettu naamioitumiseen kun pisti tekoviikset eikä Range Roverkaan ollut brittikilvissä tai edes oikeanpuoleisella ohjauksella. Taitaa olla realistisempi elokuva luvassa vaihteeksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
James kyykytti Fidel Castroa heti alkulämmittelyissä.

Saikohan gasoa tuosta huoltsikalta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös