Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Niklas Appelgren

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Zeta03, 13.04.2017 klo 08.09.

 1. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Niklas Appelgren Ässiin 1+1v sopparilla, joten ketjua pystyyn. Hyvä Mestiskausi takana (49o ja 46p joista 26 maalia) sekä pleijareissa yli piste-per-peli. Hyvät raamit hyökkääjälle 188cm/89kg. Liigakokemusta ei paljoa (2 ottelua) ole mutta sitähän on nyt hyvä hakea lisää. Automaattista pelipaikkaa ei vielä kannata sovitella mutta kilpailun kautta on mahdollisuus mihin vain kuten kaikilla Ässäpelaajilla
   
 2. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Selkeästi on nyt hakusessa isompikokoisia jannuja rosteriin (kuten Salmio). Hyvä haku, joka voi yllättää!
   
 3. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  On Ässille elintärkeää että he katsovat myös näitä Mestiksestä ja muista alasarjoista ponnistavia pelaajia. Appelgren vaikuttaa paperilla juuri sellaiselta jätkältä joka voi hyvinkin vetää nappikauden. Jos kerran pelityyli on sellainen, että tykkää käyttää kroppaa, ajaa röyhkeästi maalille ja on todistetusti laittanut lötöä pussiin hyvillä tehoilla, niin just tuollaista pelaajaa sieltä kannatti hakeakin. Peliäkään mieheltä näkemättä annan Korpille pointsit kotiin tästäkin hankinnasta! Näyttöhaluja löytyy varmasti, joten Appelgren antaa varmasti useita ilon hetkiä Patasydämille!
   
 4. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Appelgrenista muistan mestisajoilta että oli ainainen tuleva lupaus Kouvolasta (päätyen pelaamaan Suomi-Sarjaan) ja oikeastaan ihmettelin kun nimi tällä kaudella alkoi esiintyä mestisraporteissa ja vielä enemmän kun sai itselleen sopimuksen liigarinkiin. Todellinen late bloomer kyseessä mutta näyttäähän viime kausi onnistuneen Hermeksessä todella hyvin. Mielenkiintoista nähdä jatkuuko vire Liigassakin.
   
 5. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Peliäkään kaverilta näkemättä vaikuttaa hyvältä haulta. Korpisalon mukaan: "Hänen vahvuutensa on maalinedustapelaaminen ja hän menee maalille hanakasti."

  Mestiksessä 40 ottelua tehoin 26+20 =46 antaa ymmärtää, että kiekollisen pelaamiseen on kykyjä. Raamejakin löytyy ja onkin mielenkiintoista nähdä miten mies syksyllä pysyy liigavauhdissa mukana. Jos fysiikka riittää, pärjää varmasti siinä missä Jaatinen tai Kiilholmakin. Minimissään halpa mies tuomaan leveyttä, mutta ominaisuuksia ilmeisesti on enempäänkin. Raamit, pisteet ja maalille hakeutuminen tuovat mieleen Suorannan.
   
 6. Pori67s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ude&Parru
  Kuulostaa hyvältä hankinnalta. Aloittanee kautensa 3-4 ketjusta.
  Appelgren-Varttinen kaksikko voisi toimia hyvinkin ensi kaudella.
  Tekee sellaset 20 pistettä ensikaudella
   
 7. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Tämä kaveri tosiaan lienee tällainen uuden ajan samimutanen, toki sillä erolla, että Appegrenin maalintekopotentiaali saattaa olla merkittävästi kovempaa luokkaa. Mielenkiintoinen hankinta ja lähes pelkästään positiivisessa mielessä.. hiukan pitkään meni ennen kuin sai kunnollisen mahdollisuuden liigassa, mutta yhtä kaikki odotusarvo on positiivinen. Katsellaan.. harjoituskaudella on paikka näyttää, aloittaako sitten lähtökohtaisesti kolmosessa vai nelosessa, sinne Salmion ja Lambergin kanssa menee pelitilasta taistelemaan
   
 8. Jan Koller Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät ♠
  Erityisesti ilahduttaa luonnehdinta, että ajaa hanakasti maalille. Siihen, kun lisätään, että maalintekopotentiaalia löytyy, niin voi hyvin tehdä niitä "räkämaaleja" maalinedustalta. Low risk - high reward varmasti. En usko, että Aho yrittää miestä pitkään väärässä roolissa peluuttaa ja, jos otteet ei riitä, seuraavaa yrittää tilalle.
   
 9. heisenberg196 Jäsen

  Toivottavasti lyö läpi heti ensimmäisellä liigakaudella ja selkeästi pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ kantaa hedelmää.
  Väitän, että suurin haaste liigassa on luistelu ja liike. Luistelu on edelleen todella kulmikasta, mutta toivottavasti on saanut vauhtia lisää.
  Röyhkeä ja suhteellisen taitava. Jos on entistä suoraviivaisempi nykyään, niin istuu Ahon pelikirjaan. Oma peli-identiteetti on selvästi löytynyt.
   
 10. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Mimmoinen veto laitetaan tuosta pistemäärästä?
   
 11. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Todennäköisempää on, että on jouluna takaisin Mestiksessä.
  Silti ilman muuta kannattava kokeilu, sillä eihän tuolle voi maksaa kuin pähkinöitä.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En lyö vetoa, mutta olisi mielenkiintoista tietää Appelgrenin ominaisuuksista enemmän.
   
 13. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Miestä huhuiltiin tuossa taannoin Kouvolaan takaisin ja silloin kirjoitin:

  Lainaus:
  Kuten sanottua, niin mitään tehoilijaa en osaa Appelgrenista odottaa, mutta todennäköisesti pystyy liigapaikan lunastamaan kokonaisvaltaisella pelaamisella ja maalilla siellä, toisella täällä. Ei ole mikään erityisen fyysinen tai hae taklauksia, mutta vaikea horjuttaa kiekosta. Joku 20 pistettä lienee liian korkea tavoite, mutta mieluummin nyt Appelgren kuin totaaliturhake Huhtanen, jos näiden välillä pitäisi valita.
   
 14. Pori67s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ude&Parru
  Lainaus:
  Ei minkäänlaista. Minä en harrasta vedonlyöntihommia, enkä edes lottoa.
   
 15. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Olen kiinnittänyt huomion samaan. Vihdoin jatkuu myös meillä kulmavääntö.

  Viime kaudella jäätiin isompia joukkueita vastaan lähinnä makaamaan ja huutelemaan tiukemman tuomarilinjan perään. Mutta kyllä se nyt vaan niin on, että tämä on fysiikkapeli, jossa Kalpan tapaiset taitavat luistelevat ryhmät ovat lähinnä tähdenlentoja. JYP kahvasi välieräsarjassa vähemmän taitavalla materiaalilla pienemmässä kaukalossa aivan tasoissa.
   
 16. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Appelgreniin liittyen sellainen mielenkiintoinen juttu, että KooKoon puolella mainitaan että siellä oltiin myös miehen perässä (kaverihan on kouvolalainen), mutta Ässät tarjosi "niin paljon parempaa sopimusta, ettei KooKoo kyennyt sen kanssa mitenkään kilpailemaan". Mitäköhän siis tarkoittaa käytännössä, mitä lie Appelgrenille maksetaan? En edelleenkään usko, että mitään kovin massiivista summaa, joten olisiko KooKoon tarjous sitten vain ollut jotain ihan huumoriosastoa..

  Muuten ei varmaan kannata liikaa alkaa rintaa röyhistellä vielä sillä, että voitettiin peräti jokin KooKoo tarjouskilpailussa *hymiö*
   
 17. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Nojaa, eikös Ässissäkin haaveiltu Greenistä ja Malisesta mutta paukut eivät riittäneet *hymiö*

  Ehkä Appelgren katsoi myös puhtaan rahan lisäksi, että Ässissä on sen verran kovempi nippu ensi kaudella, että jos siellä pääsee ylhäällä pelaamaan niin pääsee urallaan eteenpäin.
   
 18. Tussukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Veikkaan myös, että rahan perässä.
   
 19. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Tuo 20 pistettä vaatisi Appelgreniltä täydellisen miraakkelikauden, sillä yksikään Mestiksestä Liigaan siirtynyt pelaaja ei ole onnistunut tekemään ensimmäisellä kaudellaan edes kymmentä maalia ainakaan viimeiseen viiteen kauteen!

  Noita Mestiksestä tulleita 20 pisteen ylittäjiä taitaa olla tasan kaksi kappaletta viimeisen viiden vuoden aikana.
   
 20. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Ei taida sun tilastot nyt aivan paikkaansa pitää. Katso vaikka esimerkiksi Teemu Turusen tilastot. Muutenkaan Appelgren ei tuohon tilastoon sovi, koska pelasi jo viime kaudella liigassa.

  En tarttunut tähän siksi että odottaisin Appelgreniltä oikeastaan yhtään mitään, vaan pisti nuo huuhaa faktat vain silmään.
   
 21. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Totta. Olet oikeassa. En silti kutsuisi huuhaa-faktoiksi.

  Olin aiemmin katsonut vain Mestiksen pistepörssin TOP-10 Liigaa edeltävältä kaudelta (kaudet 2011-2016) ja Teemu Turunen on tosiaan tehnyt 11 maalia ensimmäisellä liigakaudella, kun on ollut Mestiksen pistepörssin sijalla 14. Mestis-kaudellaan. Lisäksi Jasper Lindsten (pörssin 10.) on tehnyt samat 11 maalia kuin Turunen, mutta hänellä on liigaotteluja takana aiemmilta kausilta.

  Jos vilkaistaan nopeasti Mestiksen pistepörssin TOP-5 noista 11-16 kausilta, niin Lindsten (37) ja Turunen (30) menevät ylivoimaisesti kahdelle kärkisijoille seuraavan kauden liigapisteissä. Kolmantena on Mikael Ruohomaa pistein 26 (6+20). Tosin Lindsten ja Turunen eivät siis olleet TOP-viidessä.
   
 22. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
 23. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät (sympatiat Arizona Coyotesille)
  Innolla odotan Appelgrenin otteita runkosarjassa. Olisi hienoa jos mies onnistuisi heti ensimmäisillä kierroksilla iskemään maalin pari.

  Ei ole pystynyt vielä lyömään itseään läpi Liigassa, onnistuisikohan siinä Ässissä? Potentiaalia ainakin on.
   
 24. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Appelgren tulee kulkemaan samanlaista polkua kuin muuan Sami Mutanen. Saa ottaa talteen.

  Just katselin Mutasen tilastoja ja debytointikin tapahtui liigatasolla vasta 25-vuotiaana.

  Appelgren toki pelasi viime kauden tehokkaampana kuin Mutanen koskaan divaritasolla. Eli lähtöasetelmat "ina" paremmat.
   
 25. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Itsekin tuolla aiemmin vertasin Mutaseen, vaikka toisaalta pikemminkin suhteessa tilastoihin hänessä haiskahtaa uusi Lähteenmäki. Toki sillä erolla, että Lähteenmäellä oli jo parikymppisenä useampi kymmenen liigapeliä alla (toki käytännössä juuri ilman tehoja), ja iso läpilyönti tuli sitten 24-vuotiaana. Appelgren saa nyt vasta ensimmäisen kunnon mahdollisuutensa liigassa..

  Mutta jos osoittautuisi vaikka Mutasen ja Lähteenmäen välimuodoksi, niin kyllä minä olisin enemmän kuin tyytyväinen..