Niilo Halonen, Helsingin IFK

  • 124 840
  • 905

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt on pakko pyytää että avaisitko hieman että miten Halonen hävisi Setäselle eilen? Molemmat päästi pelissä 1 maalin? Mitä olen missannut?
Jos katsoit ottelun, niin varmaan huomasit, että Setänen piti joukkuettaan hyvin pitkälle pystyssä? Torjuntoja kertyi 31 (svs% 96,88) siinä missä Haloselle niitä kertyi 18 (svs% 94,74). Myös rankkukisassa hän päästi yhden maalin vähemmän, jolla ratkesi lisäpiste Kouvolaan. Tiukka ottelu numeroiden valossa, mutta kyllä Setänen vei maalivahtien välisen vertailun.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Nyt on pakko pyytää että avaisitko hieman että miten Halonen hävisi Setäselle eilen? Molemmat päästi pelissä 1 maalin? Mitä olen missannut?
Rankkareilla Setänen nollasi HIFK:n, kun samaan aikaan Halonen sätki kuin huono pihapeliveska HIFK:n maalilla. Muutenkin Setäsen kehonkieli oli ihanteellisen luottavainen ja rauhallinen. Ei tiputellut mm kiekkoja eteensä. Niilo tarrasi ehkä yhden kudin.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos katsoit ottelun, niin varmaan huomasit, että Setänen piti joukkuettaan hyvin pitkälle pystyssä? Torjuntoja kertyi 31 (svs% 96,88) siinä missä Haloselle niitä kertyi 18 (svs% 94,74). Myös rankkukisassa hän päästi yhden maalin vähemmän. Tiukka ottelu numeroiden valossa, mutta kyllä Setänen vei maalivahtien välisen vertailun.
Olin paikanpäällä. Pakko kyllä esittää eriävä mielipide tähän...

Torjuntaprosentit juu Setäselle mutta nuo ei mielestäni ole vertailukelpoisia asioita keskenään koska laukauksia tuli eri määrä eikä tiedetä mikä tilanne olisi ollut molempien torjuessa 18 tai 31 kiekkoa mieheen.

Mielestäni etenkään nuo rankkarit eivät ole vertailukelpoisia keskenään koska vetäjät olivat eri ja toisin kuin pelissä niin rankkareissa sillä vetäjällä on pelitilannetta suurempi 50% rooli siitä mitä tapahtuu. Meidän laukojien #10, #31 ja #81 yritykset olivat minun silmääni suht heikkoja. Uskallan väittää että Nippekään ei olisi päästänyt niistä yhtäkään ja siihen perustan tämän mielipiteeni tuosta vertailukelpoisuudesta.

Se, missä ehkä myönnän Setäsen voittaneen on nämä "game saver"-torjunnat... Niitä hänelle tuli parit mutta Nippe ei sellaisiin paikkoihin joutunutkaan eli tuosta pystyssä pitämisestä ollaan jokseenkin samoilla linjoilla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Torjuntaprosentit juu Setäselle mutta nuo ei mielestäni ole vertailukelpoisia asioita keskenään koska laukauksia tuli eri määrä eikä tiedetä mikä tilanne olisi ollut molempien torjuessa 18 tai 31 kiekkoa mieheen.
Kun puhutaan kahden suorituksen vertailusta, niin eikai argumenttia voi perustella johonkin vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa peli olisi mennyt jotenkin eri tavalla kuin se todellisuudessa meni.

Setäsen ansiot eilen vs. Halonen:

-Parempi torjuntaprosentti
-Vähemmän pomputtelua ja kiekkojen sylkemistä eteen
-Enemmän gamesavereita
-Rankkukisa huomioiden vähemmän päästettyjä maaleja

Nimeä yksikin osa-alue, jossa Halonen voitti eilen Setäsen.

Ja kuten sanottua, mielestäni Halonen pelasi hyvän pelin. Silti hän hävisi mielestäni maalivahtien välisen vertailun mikä edesauttoi sitä, että KooKoo korjasi kaksi pistettä kotiin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuliko jollekin yllätyksenä, että Halonen on epävarma ja hermostunut? Jos tuli, hän ei ymmärrä edes vähää alusta ihmisimielestä ja psykologiasta, rutiineista ja toisteisuuden merkityksestä suorituksessa. Halosen edellisestä pelistä oli aikaa kokonainen kuukausi! Jännä, ettei ollut pelintilanteissa täysin rentona... Siihen, kun lisätään vielä senkin, että Nippe varmasti itsekin ymmärtää sen, että pelaamalla huonosti (tai jopa joukkueen hävitessä, vaikka hän olisikin pelannut hyvin), seuraava peli voi olla edessä ties milloin. Nämä lähtökohdat huomioiden Halonen pelasi suorastaan erinomaisesti.

Fakta on se, että HIFK on tilanteessa, missä se tarvitsee pisteitä. Fakta on se, että Halonen on joukkueen kakkosmaalivahti. Fakta on se, että HIFK on hävinnyt enemmän Halosen ollessa maalissa kuin Taposen torjuntavuorolla. Fakta on myös se, että tilastojen valossa HIFK:n olisi pitänyt saada enemmän pinnoja, vaikka Halonen on ollut maalissa. Työntekoa vältelläkseni kävin kaikki HIFK:n otteluiden tulokset tilastojen valossa läpi ja esittelen nämä tulokset maalivahtien omassa ketjussa lähiaikoinan, varmaankin vielä tämän illan aikana.

Itse näen tilanteen nyt sellaisena, että HIFK:n pitää rohkeammin uskaltaa antaa Haloselle peliaikaa. Vaikkapa niin, että Taponen pelaa 2/3 ja Halonen 1/3. Se on ainoa tapa nähdä, kykeneekö joukkue voittamaan myös Halonen maalissa, vai onko tämä lopulta vain Taposen pumppu. Syitä on myös muita ja yksi niistä on se, että HIFK:n pitää pystyä ja oppia voittamaan vähän heikommallakin maalivahtipelillä. Myös se, että kenttäpelaajatkin ovat ihmisiä, eli maalivahdin vaikutus ei ole yksinomaan ”luottamuksen puute”, vaan sillä on myös vaikutusta, että eri maalivahdin kanssa pelaaminen on aina vähän erilaista, vaikuttaa aina jonkun verran.

Juttelin tästä erään HIFK:ssakin pelanneen kokeneen puolustajan kanssa ja kysyin, että pelaako joukkue alitajuntaisesti huonommin kakkosmaalivahdin kanssa, koska luottoa ei ole yhtä paljon kuin ykkösveskariin. Asia ei koskenut lainkaan HIFK:n tilannetta, vaan ihan yleisesti. Vastaus oli: ettei yleensä vaikuta. Hän lisäsi myös, että yksikään pelaaja ei myöskään saa käyttää sitä minkäänlaisena tekosyynä sille, että itse pelaa juuri silloin huonommin, kun kakkosmaalivahti on torjuntavuorossa. Hän muistutti myös, että se kakkosveskari on treeneissä mukana, joten ellei veskari ole lainassa muualta tai kesken kauden hankittu ja vasta liittynyt joukkueeseen, mistään täysin tuntemattomasta hahmosta ei ole joukkueelle kysymys, vaan kyllä pelaajille pitäisi olla selvillä kunkin oman veskarin tyyli, kommunikaatiotavat, heikkoudet ja vahvuudet. Ellei ole, pelaaja ei havainnoi lainkaan ympärillä olevaa maailmaa ja se on ammattitaidon puutetta. Tällaisiakin pelaajia on kuulemma nähty.

Mutta senkin hän totesi, että jos ykkösveskari pelaa lähes kaikki ottelut ja kakkosveskari harvakseltaan, se vaikuttaa pelaajiin useimmiten jollain tasolla, koska kuten ketjukavereiden ja pakkiparinkin yhteispelissä, tietyistä asioista syntyy tietynlaiset rutiinit ja asiat tulevat usein sen enempää ajattelematta. Silloin, kun kakkosmaalivahti on maalissa, se vaatii tietyllä tavalla myös kenttäpelaajilta enemmän, koska heidän pitää olla koko ajan hereillä ja fokuksen oikeissa asioissa. Kysymys on hänen mukaansa kuitenkin ennen kaikkea joukkuepelaamisesta ja kaikkien pitää "sopeutua" toisiinsa, joskus hyvinkin nopeasti. Ko. ex-pakki totesi myös, että oikeille ammattilaispelaajalle sillä ei pitäisi olla juurikaan merkitystä, kuka siellä maalissa on, ellei nyt ihan oikeasti ihan kaikki vedot mene sisään useammassa pelissä. Mutta oikeastihan tällaisia tilanteita on kovin harvoin. Tämä ex-pakki kuitenkin korosti hyvän maalivahdin merkitystä ja tärkeyttä joukkueen menestyksessä, mutta samaan hengenvetoon sanoi myös, että loistava maalivahti antaa kenttäpelaajille usein vähän liikaakin anteeksi ja toisinaan se vähän laiskistuttaa pelaajia. Ja koska huonoa valmistautumista ei kesken pelin ole helppoa kääntää, jokaisen pelaajan tulisi pystyä valmistautumaan jokaiseen peliin laadukkaasti. Ihan mielenkiintoisia vastauksia ja olen oikeastaan kaikesta samaa mieltä.

Se vaara on nyt olemassa, että kun HIFK ihan ymmärrettävästikin on peluuttanut enemmän Taposta, Halosen pelipäivistä tulee liian suuri "numero", erikoispäivä ja latautuminen voi mennä yli. Ja se taas hyvin todennäköisesti vaikuttaa kenttäpelaajien pelaamiseen, vaikka ei "oikeasti" saisi. Siksikin siis toivoisin, että Haloselle annettaisiin nyt enemmän vastuuta, jotta siinä ei ole mitään ihmeellistä, että Halonen pelaa. En tiedä, saatteko tästä ajatuksesta kiinni? Paljon on toki siitäkin kiinni, miten peli muuten kulkee, koska pinnoja on raavittava lisää ja tasaisesti. Halosen hyvän pelin jälkeen se toinenkin peli pitäisi antaa mahdollisimman nopeasti, jotta todennäköisyys itseluottamuksen kasvamiselle olisi edes realistinen.

Mä itse laittaisin heti huomenna Halosen uudestaan maaliin. Edellinen vierailu Vaasassa päättyi HIFK:n 1-6 tappioon ja Halonen oli silloinkin maalissa. Tilastojen mukaan (ja niistä siis lisää myöhemmin toisessa ketjussa) HIFK:lla ei ollut kenttäpelissäkään mitään palaa ja näin videoclippikerhon Premium-asiakkaana kävin myös katsomassa kaikki kuusi Halosen päästämää maalia. Sportin av-maali (3-1) meni ehkä lopulta helpohkosti, samoin 5-1 läpiajomaali luikahti längistä sisään. Mutta enpä tiedä... vastustaja tekee av:lla maalin ja Melart mokailee viivalla, mistä vastustaja läpiajoon eikä HIFK:n pelaajat saa mitenkään kiinni, niin onko se nyt varsinaisesti veskarin syytä? Muut maalit olivat maskimaali, ohjuri ja mitä näitä perusmaaleja nyt onkaan. Halosella 28 torjuntaa, Reijolalla 15, Sport teki 2 maalia yv:llä ja yhden av:lla, mutta Halosen takia hävittiin? Halonen myös muuten otti yhden läpiajon, mistä tuomittiin rankkari, mutta sen Sportin pelaaja tössi ylärimaan. Ei olisi HIFK voittanut Taposellakaan, sanon ma, sen verran mankelissa HIFK oli. Jo ennakkoon on tiedossa, että huomisesta tulee vaikea, koska Muulia lainatakseni Sport pelaa todellista karvapersekiekkoa, Vaasa on vastustajalle ikävä paikka erityisesti viikonloppuna ja HIFK:sta ei koskaan voi tietää, mitä se yleisölle tarjoilee. Jos HIFK saa huomenna enemmänkin yhden pisteen, olen positiivisesti yllättynyt.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun puhutaan kahden suorituksen vertailusta, niin eikai argumenttia voi perustella johonkin vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa peli olisi mennyt jotenkin eri tavalla kuin se todellisuudessa meni.

Setäsen ansiot eilen vs. Halonen:

-Parempi torjuntaprosentti
-Vähemmän pomputtelua ja kiekkojen sylkemistä eteen
-Enemmän gamesavereita
-Rankkukisa huomioiden vähemmän päästettyjä maaleja

Nimeä yksikin osa-alue, jossa Halonen voitti eilen Setäsen.

Ja kuten sanottua, mielestäni Halonen pelasi hyvän pelin. Silti hän hävisi mielestäni maalivahtien välisen vertailun mikä edesauttoi sitä, että KooKoo korjasi kaksi pistettä kotiin.
Okei, me ajattelemme ja näemme asiat eritavalla joten en halua lähteä "vääntämään kättä."
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Työntekoa vältelläkseni kävin kaikki HIFK:n otteluiden tulokset tilastojen valossa läpi ja esittelen nämä tulokset maalivahtien omassa ketjussa lähiaikoinan, varmaankin vielä tämän illan aikana.

Tämä onkin mielenkiintoista nähdä, jäädäämpä siis odottelemaan!

Hän muistutti myös, että se kakkosveskari on treeneissä mukana, joten ellei veskari ole lainassa muualta tai kesken kauden hankittu ja vasta liittynyt joukkueeseen, mistään täysin tuntemattomasta hahmosta ei ole joukkueelle kysymys, vaan kyllä pelaajille pitäisi olla selvillä kunkin oman veskarin tyyli, kommunikaatiotavat, heikkoudet ja vahvuudet. Ellei ole, pelaaja ei havainnoi lainkaan ympärillä olevaa maailmaa ja se on ammattitaidon puutetta. Tällaisiakin pelaajia on kuulemma nähty.

Juuri tämän takia näen ongelmallisempana sen että jengiin tuotaisiin nyt uusi kasvo tolppien väliin ja totuttelu ja tutustuminen alkaisi nyt ja kestäisi X aikaa kuitenkin.

Itse näen tilanteen nyt sellaisena, että HIFK:n pitää rohkeammin uskaltaa antaa Haloselle peliaikaa. Vaikkapa niin, että Taponen pelaa 2/3 ja Halonen 1/3. Se on ainoa tapa nähdä, kykeneekö joukkue voittamaan myös Halonen maalissa, vai onko tämä lopulta vain Taposen pumppu. Syitä on myös muita ja yksi niistä on se, että HIFK:n pitää pystyä ja oppia voittamaan vähän heikommallakin maalivahtipelillä. Myös se, että kenttäpelaajatkin ovat ihmisiä, eli maalivahdin vaikutus ei ole yksinomaan ”luottamuksen puute”, vaan sillä on myös vaikutusta, että eri maalivahdin kanssa pelaaminen on aina vähän erilaista, vaikuttaa aina jonkun verran.

Mutta senkin hän totesi, että jos ykkösveskari pelaa lähes kaikki ottelut ja kakkosveskari harvakseltaan, se vaikuttaa pelaajiin useimmiten jollain tasolla, koska kuten ketjukavereiden ja pakkiparinkin yhteispelissä, tietyistä asioista syntyy tietynlaiset rutiinit ja asiat tulevat usein sen enempää ajattelematta. Silloin, kun kakkosmaalivahti on maalissa, se vaatii tietyllä tavalla myös kenttäpelaajilta enemmän, koska heidän pitää olla koko ajan hereillä ja fokuksen oikeissa asioissa. Kysymys on hänen mukaansa kuitenkin ennen kaikkea joukkuepelaamisesta ja kaikkien pitää "sopeutua" toisiinsa, joskus hyvinkin nopeasti. Ko. ex-pakki totesi myös, että oikeille ammattilaispelaajalle sillä ei pitäisi olla juurikaan merkitystä, kuka siellä maalissa on, ellei nyt ihan oikeasti ihan kaikki vedot mene sisään useammassa pelissä. Mutta oikeastihan tällaisia tilanteita on kovin harvoin. Tämä ex-pakki kuitenkin korosti hyvän maalivahdin merkitystä ja tärkeyttä joukkueen menestyksessä, mutta samaan hengenvetoon sanoi myös, että loistava maalivahti antaa kenttäpelaajille usein vähän liikaakin anteeksi ja toisinaan se vähän laiskistuttaa pelaajia. Ja koska huonoa valmistautumista ei kesken pelin ole helppoa kääntää, jokaisen pelaajan tulisi pystyä valmistautumaan jokaiseen peliin laadukkaasti. Ihan mielenkiintoisia vastauksia ja olen oikeastaan kaikesta samaa mieltä.

Tästä olen samaa mieltä kun paljon seurannut pikkupojasta lähtien niin salibandyä kuin jääkiekkoakin niin kuten tuolla jo aiemminkin mainitsin niin jokainen veskari kun on erilainen niin jotta joukkue voi pelata joukkueena parhaan mahdollisen pelin niin kaikkien kentällä olevien pitää tuntea toisensa ja toistensa toimintatavat.

Mä itse laittaisin heti huomenna Halosen uudestaan maaliin.

Niin minäkin. Vain peluuttamalla se kadonnut vire voidaan löytää ja jos ei sittenkään löydy niin sitten jouduttaisi miettimään että mitä tehdä. Nyt jos Nippe haudataan taas kuukaudeksi lippiksen alle niin ei voida olettaa että se "pomputtelu" olisi kadonnut yhtäkkiä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein itse ymmärrä tuota logiikkaa, että haloselle täytyy antaa pelejä, jotta joukkue oppii pelaamaan huonommankin kassarin kanssa (jos ymmärsin sinne päinkään pointtia). Halonen on mielestäni saanut enemmän kuin tarpeeksi näyttöpaikkoja tällä kaudella ja perselleen on mennyt. Kun alku kausi meni miten meni, niin nyt ei ole enää varaa yhteenkään turhaan pistemenetykseen, jos suora pleijari paikka kiinnostaa. Taposella on flow päällä ja otteet ovat erinomaisia. Pitäisikö tosiaan vaarantaa Taposen vire sen takia, että köykäiseksi todettu halonen laitetaan väkisin maaliin, oli hänen vireensä mikä vain? En ymmärrä alkuunkaan, en ole koskaan ymmärtänyt mitään sosiaalipeluutusta, vaan parhaiden pitäisi pelata eniten aina.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuliko jollekin yllätyksenä, että Halonen on epävarma ja hermostunut? Jos tuli, hän ei ymmärrä edes vähää alusta ihmisimielestä ja psykologiasta, rutiineista ja toisteisuuden merkityksestä suorituksessa. Halosen edellisestä pelistä oli aikaa kokonainen kuukausi! Jännä, ettei ollut pelintilanteissa täysin rentona... Siihen, kun lisätään vielä senkin, että Nippe varmasti itsekin ymmärtää sen, että pelaamalla huonosti (tai jopa joukkueen hävitessä, vaikka hän olisikin pelannut hyvin), seuraava peli voi olla edessä ties milloin. Nämä lähtökohdat huomioiden Halonen pelasi suorastaan erinomaisesti.

Fakta on se, että HIFK on tilanteessa, missä se tarvitsee pisteitä. Fakta on se, että Halonen on joukkueen kakkosmaalivahti. Fakta on se, että HIFK on hävinnyt enemmän Halosen ollessa maalissa kuin Taposen torjuntavuorolla. Fakta on myös se, että tilastojen valossa HIFK:n olisi pitänyt saada enemmän pinnoja, vaikka Halonen on ollut maalissa. Työntekoa vältelläkseni kävin kaikki HIFK:n otteluiden tulokset tilastojen valossa läpi ja esittelen nämä tulokset maalivahtien omassa ketjussa lähiaikoinan, varmaankin vielä tämän illan aikana.

Itse näen tilanteen nyt sellaisena, että HIFK:n pitää rohkeammin uskaltaa antaa Haloselle peliaikaa. Vaikkapa niin, että Taponen pelaa 2/3 ja Halonen 1/3. Se on ainoa tapa nähdä, kykeneekö joukkue voittamaan myös Halonen maalissa, vai onko tämä lopulta vain Taposen pumppu. Syitä on myös muita ja yksi niistä on se, että HIFK:n pitää pystyä ja oppia voittamaan vähän heikommallakin maalivahtipelillä. Myös se, että kenttäpelaajatkin ovat ihmisiä, eli maalivahdin vaikutus ei ole yksinomaan ”luottamuksen puute”, vaan sillä on myös vaikutusta, että eri maalivahdin kanssa pelaaminen on aina vähän erilaista, vaikuttaa aina jonkun verran.

Juttelin tästä erään HIFK:ssakin pelanneen kokeneen puolustajan kanssa ja kysyin, että pelaako joukkue alitajuntaisesti huonommin kakkosmaalivahdin kanssa, koska luottoa ei ole yhtä paljon kuin ykkösveskariin. Asia ei koskenut lainkaan HIFK:n tilannetta, vaan ihan yleisesti. Vastaus oli: ettei yleensä vaikuta. Hän lisäsi myös, että yksikään pelaaja ei myöskään saa käyttää sitä minkäänlaisena tekosyynä sille, että itse pelaa juuri silloin huonommin, kun kakkosmaalivahti on torjuntavuorossa. Hän muistutti myös, että se kakkosveskari on treeneissä mukana, joten ellei veskari ole lainassa muualta tai kesken kauden hankittu ja vasta liittynyt joukkueeseen, mistään täysin tuntemattomasta hahmosta ei ole joukkueelle kysymys, vaan kyllä pelaajille pitäisi olla selvillä kunkin oman veskarin tyyli, kommunikaatiotavat, heikkoudet ja vahvuudet. Ellei ole, pelaaja ei havainnoi lainkaan ympärillä olevaa maailmaa ja se on ammattitaidon puutetta. Tällaisiakin pelaajia on kuulemma nähty.

Mutta senkin hän totesi, että jos ykkösveskari pelaa lähes kaikki ottelut ja kakkosveskari harvakseltaan, se vaikuttaa pelaajiin useimmiten jollain tasolla, koska kuten ketjukavereiden ja pakkiparinkin yhteispelissä, tietyistä asioista syntyy tietynlaiset rutiinit ja asiat tulevat usein sen enempää ajattelematta. Silloin, kun kakkosmaalivahti on maalissa, se vaatii tietyllä tavalla myös kenttäpelaajilta enemmän, koska heidän pitää olla koko ajan hereillä ja fokuksen oikeissa asioissa. Kysymys on hänen mukaansa kuitenkin ennen kaikkea joukkuepelaamisesta ja kaikkien pitää "sopeutua" toisiinsa, joskus hyvinkin nopeasti. Ko. ex-pakki totesi myös, että oikeille ammattilaispelaajalle sillä ei pitäisi olla juurikaan merkitystä, kuka siellä maalissa on, ellei nyt ihan oikeasti ihan kaikki vedot mene sisään useammassa pelissä. Mutta oikeastihan tällaisia tilanteita on kovin harvoin. Tämä ex-pakki kuitenkin korosti hyvän maalivahdin merkitystä ja tärkeyttä joukkueen menestyksessä, mutta samaan hengenvetoon sanoi myös, että loistava maalivahti antaa kenttäpelaajille usein vähän liikaakin anteeksi ja toisinaan se vähän laiskistuttaa pelaajia. Ja koska huonoa valmistautumista ei kesken pelin ole helppoa kääntää, jokaisen pelaajan tulisi pystyä valmistautumaan jokaiseen peliin laadukkaasti. Ihan mielenkiintoisia vastauksia ja olen oikeastaan kaikesta samaa mieltä.

Se vaara on nyt olemassa, että kun HIFK ihan ymmärrettävästikin on peluuttanut enemmän Taposta, Halosen pelipäivistä tulee liian suuri "numero", erikoispäivä ja latautuminen voi mennä yli. Ja se taas hyvin todennäköisesti vaikuttaa kenttäpelaajien pelaamiseen, vaikka ei "oikeasti" saisi. Siksikin siis toivoisin, että Haloselle annettaisiin nyt enemmän vastuuta, jotta siinä ei ole mitään ihmeellistä, että Halonen pelaa. En tiedä, saatteko tästä ajatuksesta kiinni? Paljon on toki siitäkin kiinni, miten peli muuten kulkee, koska pinnoja on raavittava lisää ja tasaisesti. Halosen hyvän pelin jälkeen se toinenkin peli pitäisi antaa mahdollisimman nopeasti, jotta todennäköisyys itseluottamuksen kasvamiselle olisi edes realistinen.

Mä itse laittaisin heti huomenna Halosen uudestaan maaliin. Edellinen vierailu Vaasassa päättyi HIFK:n 1-6 tappioon ja Halonen oli silloinkin maalissa. Tilastojen mukaan (ja niistä siis lisää myöhemmin toisessa ketjussa) HIFK:lla ei ollut kenttäpelissäkään mitään palaa ja näin videoclippikerhon Premium-asiakkaana kävin myös katsomassa kaikki kuusi Halosen päästämää maalia. Sportin av-maali (3-1) meni ehkä lopulta helpohkosti, samoin 5-1 läpiajomaali luikahti längistä sisään. Mutta enpä tiedä... vastustaja tekee av:lla maalin ja Melart mokailee viivalla, mistä vastustaja läpiajoon eikä HIFK:n pelaajat saa mitenkään kiinni, niin onko se nyt varsinaisesti veskarin syytä? Muut maalit olivat maskimaali, ohjuri ja mitä näitä perusmaaleja nyt onkaan. Halosella 28 torjuntaa, Reijolalla 15, Sport teki 2 maalia yv:llä ja yhden av:lla, mutta Halosen takia hävittiin? Halonen myös muuten otti yhden läpiajon, mistä tuomittiin rankkari, mutta sen Sportin pelaaja tössi ylärimaan. Ei olisi HIFK voittanut Taposellakaan, sanon ma, sen verran mankelissa HIFK oli. Jo ennakkoon on tiedossa, että huomisesta tulee vaikea, koska Muulia lainatakseni Sport pelaa todellista karvapersekiekkoa, Vaasa on vastustajalle ikävä paikka erityisesti viikonloppuna ja HIFK:sta ei koskaan voi tietää, mitä se yleisölle tarjoilee. Jos HIFK saa huomenna enemmänkin yhden pisteen, olen positiivisesti yllättynyt.

Erinomaisia pointteja kauttaaltaan.

IFKlla on aikalailla 2 vaihtoehtoa: ottaa riski ja antaa Haloselle niin paljon pelejä että homma lähtee toimimaan jos on toimiakseen, eli Halonen löytää itseluottamuksensa ja rentouden, ja alkaa voittamaan pelejä niin kuin viime kaudella runkosarjassa. Playoffeihin ei voida lähteä sillä lähtökohdalla, että Taponen pelaa joka ikisen pelin koska muuta vaihtoehtoa ei ole.

Toinen ratkaisu on päästää Halonen kevääksi uuteen ympäristöön; tämä ratkaisu on tehty tällä kaudella neljän pelaajan kanssa, ja ainakin kolmella ensimmäisellä heistä (Lyytinen Timrå, Hede Nürnberg, Karvinen Kärpät) maisemanvaihto on vaikuttanut heidän uriinsa positiivisesti. Palola jää nähtäväksi. Halosella ei sopimus jatku, eikä tällä hetkellä ole mitään perusteita saada jatkopahvia IFKoohon.

Jos IFK lähettää Halosen muualle niin korvaavan kakkosveskarin on kuitenkin oltava joku kokenut raudanluja ammattilainen, josta tiedetään mitä saadaan. Ja tämmösiä jätkiä on tunnetusti jonoksi asti vapaana tässä vaiheessa kautta.

Itse olen sillä kannalla että otetaan riski ja annetaan Nipen pelata. Tähänastisen uran tilastojen valossa ikä huomioiden hän on riittävän hyvä maalivahti tähän liigaan, ei välttämättä suurseuran ykköseksi mutta kuitenkin.

Ja siirtorajaan on vielä muutama peli aikaa.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä jengi taas antamassa Haloselle "vapaudu vankilasta" korttia. Vittu, tehdään Halosen kanssa saatana 10v diili ja annetaan kaverille mahis.

Kyllä tää on nii suojatyöpaikka menoa jatkiksen puolellakin välillä.

Tän takia hyviä ja kivoja alaisia/työkavereita on vitun vaikea monottaa työpaikalta. "Iha kiva jätkä se Halonen, vähä sil toi duunin teko kyl takkuu eikä mikää onnistu, mut hyvä jätkä, paikkaa paljo virheitä pelkästää sillä mimmonen on. Kyllä se kato tosta ku vähä saa työpäiviä ja onnistumisia, tulosta ja hyvää jälkeä alkaa tulla. Trust me."
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen sillä kannalla että otetaan riski ja annetaan Nipen pelata. Tähänastisen uran tilastojen valossa ikä huomioiden hän on riittävän hyvä maalivahti tähän liigaan, ei välttämättä suurseuran ykköseksi mutta kuitenkin.

Miksi pitää ottaa riski ja antaa kakkosveskarin pelata, kun meillä on kuuma ykkösveskari olemassa? Kyllä pleijareissa parhaat pelaa ja jos ei jaksa niin miehet vaihtoon, silloin on valinnut väärän ammatin.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein itse ymmärrä tuota logiikkaa, että haloselle täytyy antaa pelejä, jotta joukkue oppii pelaamaan huonommankin kassarin kanssa (jos ymmärsin sinne päinkään pointtia).

Ainakin oma näkemys on aivan eri... puhun erilaisesta pelityyliltään, en huonommasta.

Taposella on flow päällä ja otteet ovat erinomaisia. Pitäisikö tosiaan vaarantaa Taposen vire sen takia, että köykäiseksi todettu halonen laitetaan väkisin maaliin, oli hänen vireensä mikä vain? En ymmärrä alkuunkaan, en ole koskaan ymmärtänyt mitään sosiaalipeluutusta, vaan parhaiden pitäisi pelata eniten aina.

Menee vähän ohi ketjun aiheen mutta heitän vastapallona että pitäisikö tosiaan vaarantaa se Tapsan vire ylipeluuttamalla ja täten ylirasittamalla se loukkiin?
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi pitää ottaa riski ja antaa kakkosveskarin pelata, kun meillä on kuuma ykkösveskari olemassa? Kyllä pleijareissa parhaat pelaa ja jos ei jaksa niin miehet vaihtoon, silloin on valinnut väärän ammatin.

Mestaruuksia on voitettu tosi usein yhdellä veskarilla. Riksman IFK, Heljanko Tappara, Thomas Boston to name a few.

Mutta loukkaantumisriski on aina olemassa. Siksi tarvitaan kaksi veskaria, ketkä uskalletaan laittaa maaliin.

Ja veskaria ei saa kuumaksi jos ei pelaa. Siispä IFKn pitää joko peluuttaa Halonen luotettavaksi maalivahdiksi tai vaihtoehtoisesti hankkia uusi tilalle.

Tai että Taponen pelaa joka ikisen pelin. Eli kauden onnistuessa edes joten kuten noin 30 peliä loppukauden aikana. Jotenkin ei kuullosta mun korvaan järkevältä ratkaisulta.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Menee vähän ohi ketjun aiheen mutta heitän vastapallona että pitäisikö tosiaan vaarantaa se Tapsan vire ylipeluuttamalla ja täten ylirasittamalla se loukkiin?
Mielestäni pitäisi mieluummin kuin vaarantaa HIFK:n pääsy playoffseihin peluuttamalla Halosta.
Kahdesta huonosta vaihtoehdosta vähemmän huono on joutua pelaa playoffsit Halosella (Taposen loukkaannuttua) kuin olla pääsemattä sinne ollenkaan (Halosta peluuttamalla).
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärsinkö oikein, että moni on siis valmis laittamaan all in Taposen kanssa ”jo” tässä vaiheessa kautta? Sehän tarkoittaa sitten sitä, että jos Taponen syystä tai toisesta ei ole 100% tikissä, näiden henkilöiden on turha vaatia Haloselta voittoon riittäviä esityksiä.

Kyse ei todellakaan ole siitä, kuka on ykkösmaalivahti tai parempi tai luotettavampi, vaan siitä, että HIFK:n pitää minimoida sellaisia riskejä, jotka ovat edes jollakin tasolla minimoitavissa.

Jos Haloseen ei luottoa löydy, hänet pitää siirtää sivuun ja hankkia tilalle sellainen maalivahti, johon luotetaan Halosta enemmän. Mitä pikemmin se tapahtuu, sen parempi, koska sekin maalivahti tarvitsee aikaa tässä joukkueessa. Ja juuri nyt Halosella on tällaista nimeämätöntä veskaria vastaan todella iso etumatka.

Korostan, että minulle ei tässä ole kyse Niilo Halosesta maalivahtina, vaan HIFK:n toisesta maalivahdista. Minun papereissani Taponen on kiistaton ykkönen, ainakin tällä hetkellä. Parastahan olisi, että HIFK:lla olisi kaksi kuumaa veskaria. Sellainenkin on muuten vielä teoriassa mahdollinen skenaario, ei tosin kovin kauan.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tuliko jollekin yllätyksenä, että Halonen on epävarma ja hermostunut? Jos tuli, hän ei ymmärrä edes vähää alusta ihmisimielestä ja psykologiasta, rutiineista ja toisteisuuden merkityksestä suorituksessa. Halosen edellisestä pelistä oli aikaa kokonainen kuukausi! Jännä, ettei ollut pelintilanteissa täysin rentona... Siihen, kun lisätään vielä senkin, että Nippe varmasti itsekin ymmärtää sen, että pelaamalla huonosti (tai jopa joukkueen hävitessä, vaikka hän olisikin pelannut hyvin), seuraava peli voi olla edessä ties milloin. Nämä lähtökohdat huomioiden Halonen pelasi suorastaan erinomaisesti.

Fakta on se, että HIFK on tilanteessa, missä se tarvitsee pisteitä. Fakta on se, että Halonen on joukkueen kakkosmaalivahti. Fakta on se, että HIFK on hävinnyt enemmän Halosen ollessa maalissa kuin Taposen torjuntavuorolla. Fakta on myös se, että tilastojen valossa HIFK:n olisi pitänyt saada enemmän pinnoja, vaikka Halonen on ollut maalissa. Työntekoa vältelläkseni kävin kaikki HIFK:n otteluiden tulokset tilastojen valossa läpi ja esittelen nämä tulokset maalivahtien omassa ketjussa lähiaikoinan, varmaankin vielä tämän illan aikana.

Itse näen tilanteen nyt sellaisena, että HIFK:n pitää rohkeammin uskaltaa antaa Haloselle peliaikaa. Vaikkapa niin, että Taponen pelaa 2/3 ja Halonen 1/3. Se on ainoa tapa nähdä, kykeneekö joukkue voittamaan myös Halonen maalissa, vai onko tämä lopulta vain Taposen pumppu. Syitä on myös muita ja yksi niistä on se, että HIFK:n pitää pystyä ja oppia voittamaan vähän heikommallakin maalivahtipelillä. Myös se, että kenttäpelaajatkin ovat ihmisiä, eli maalivahdin vaikutus ei ole yksinomaan ”luottamuksen puute”, vaan sillä on myös vaikutusta, että eri maalivahdin kanssa pelaaminen on aina vähän erilaista, vaikuttaa aina jonkun verran.

Juttelin tästä erään HIFK:ssakin pelanneen kokeneen puolustajan kanssa ja kysyin, että pelaako joukkue alitajuntaisesti huonommin kakkosmaalivahdin kanssa, koska luottoa ei ole yhtä paljon kuin ykkösveskariin. Asia ei koskenut lainkaan HIFK:n tilannetta, vaan ihan yleisesti. Vastaus oli: ettei yleensä vaikuta. Hän lisäsi myös, että yksikään pelaaja ei myöskään saa käyttää sitä minkäänlaisena tekosyynä sille, että itse pelaa juuri silloin huonommin, kun kakkosmaalivahti on torjuntavuorossa. Hän muistutti myös, että se kakkosveskari on treeneissä mukana, joten ellei veskari ole lainassa muualta tai kesken kauden hankittu ja vasta liittynyt joukkueeseen, mistään täysin tuntemattomasta hahmosta ei ole joukkueelle kysymys, vaan kyllä pelaajille pitäisi olla selvillä kunkin oman veskarin tyyli, kommunikaatiotavat, heikkoudet ja vahvuudet. Ellei ole, pelaaja ei havainnoi lainkaan ympärillä olevaa maailmaa ja se on ammattitaidon puutetta. Tällaisiakin pelaajia on kuulemma nähty.

Mutta senkin hän totesi, että jos ykkösveskari pelaa lähes kaikki ottelut ja kakkosveskari harvakseltaan, se vaikuttaa pelaajiin useimmiten jollain tasolla, koska kuten ketjukavereiden ja pakkiparinkin yhteispelissä, tietyistä asioista syntyy tietynlaiset rutiinit ja asiat tulevat usein sen enempää ajattelematta. Silloin, kun kakkosmaalivahti on maalissa, se vaatii tietyllä tavalla myös kenttäpelaajilta enemmän, koska heidän pitää olla koko ajan hereillä ja fokuksen oikeissa asioissa. Kysymys on hänen mukaansa kuitenkin ennen kaikkea joukkuepelaamisesta ja kaikkien pitää "sopeutua" toisiinsa, joskus hyvinkin nopeasti. Ko. ex-pakki totesi myös, että oikeille ammattilaispelaajalle sillä ei pitäisi olla juurikaan merkitystä, kuka siellä maalissa on, ellei nyt ihan oikeasti ihan kaikki vedot mene sisään useammassa pelissä. Mutta oikeastihan tällaisia tilanteita on kovin harvoin. Tämä ex-pakki kuitenkin korosti hyvän maalivahdin merkitystä ja tärkeyttä joukkueen menestyksessä, mutta samaan hengenvetoon sanoi myös, että loistava maalivahti antaa kenttäpelaajille usein vähän liikaakin anteeksi ja toisinaan se vähän laiskistuttaa pelaajia. Ja koska huonoa valmistautumista ei kesken pelin ole helppoa kääntää, jokaisen pelaajan tulisi pystyä valmistautumaan jokaiseen peliin laadukkaasti. Ihan mielenkiintoisia vastauksia ja olen oikeastaan kaikesta samaa mieltä.

Se vaara on nyt olemassa, että kun HIFK ihan ymmärrettävästikin on peluuttanut enemmän Taposta, Halosen pelipäivistä tulee liian suuri "numero", erikoispäivä ja latautuminen voi mennä yli. Ja se taas hyvin todennäköisesti vaikuttaa kenttäpelaajien pelaamiseen, vaikka ei "oikeasti" saisi. Siksikin siis toivoisin, että Haloselle annettaisiin nyt enemmän vastuuta, jotta siinä ei ole mitään ihmeellistä, että Halonen pelaa. En tiedä, saatteko tästä ajatuksesta kiinni? Paljon on toki siitäkin kiinni, miten peli muuten kulkee, koska pinnoja on raavittava lisää ja tasaisesti. Halosen hyvän pelin jälkeen se toinenkin peli pitäisi antaa mahdollisimman nopeasti, jotta todennäköisyys itseluottamuksen kasvamiselle olisi edes realistinen.

Mä itse laittaisin heti huomenna Halosen uudestaan maaliin. Edellinen vierailu Vaasassa päättyi HIFK:n 1-6 tappioon ja Halonen oli silloinkin maalissa. Tilastojen mukaan (ja niistä siis lisää myöhemmin toisessa ketjussa) HIFK:lla ei ollut kenttäpelissäkään mitään palaa ja näin videoclippikerhon Premium-asiakkaana kävin myös katsomassa kaikki kuusi Halosen päästämää maalia. Sportin av-maali (3-1) meni ehkä lopulta helpohkosti, samoin 5-1 läpiajomaali luikahti längistä sisään. Mutta enpä tiedä... vastustaja tekee av:lla maalin ja Melart mokailee viivalla, mistä vastustaja läpiajoon eikä HIFK:n pelaajat saa mitenkään kiinni, niin onko se nyt varsinaisesti veskarin syytä? Muut maalit olivat maskimaali, ohjuri ja mitä näitä perusmaaleja nyt onkaan. Halosella 28 torjuntaa, Reijolalla 15, Sport teki 2 maalia yv:llä ja yhden av:lla, mutta Halosen takia hävittiin? Halonen myös muuten otti yhden läpiajon, mistä tuomittiin rankkari, mutta sen Sportin pelaaja tössi ylärimaan. Ei olisi HIFK voittanut Taposellakaan, sanon ma, sen verran mankelissa HIFK oli. Jo ennakkoon on tiedossa, että huomisesta tulee vaikea, koska Muulia lainatakseni Sport pelaa todellista karvapersekiekkoa, Vaasa on vastustajalle ikävä paikka erityisesti viikonloppuna ja HIFK:sta ei koskaan voi tietää, mitä se yleisölle tarjoilee. Jos HIFK saa huomenna enemmänkin yhden pisteen, olen positiivisesti yllättynyt.
Kuka se ex-pakki muuten on?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on kyllä niin että Halonen on meille kyllä riittävä maalivahti. Halosen suurin miinus tulee siitä että ei tee hyvästäkään paikasta maalia.... niin mut... siis. Nimittäin yhdellä tehdyllä maalilla harvemmin voitetaan. Joten suurin syy eiliseenkin tappioon oli kyllä hyökkäys joka taas jätti pari maalia tekemättä ihan laiskuuttaan. Nimittäin kyllä tuolla eilisellä pyörittelyllä pari lisä maalia olisi pitänyt tehdä.
?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
On totta, että molemmat maalivahdit pelasivat eilen ok. Molemmat hyökkäykset olivat aivan umpijääässä. Halonen pelasi mielestäni vastustajan veskaa paremmin varsinaisella peliajalla. Pomputteli kyllä, mutta HIFK laukoi onnettomista paikoista ja laaduttomasti kun KooKoo pääsi vaarallisemmille paikoille.

Tämä peli ei kuitenkaan osoittanut Halosen erinomaisuutta(joskaan ei epäonnistumistakaan). Ohipeli molemmilta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärsinkö oikein, että moni on siis valmis laittamaan all in Taposen kanssa ”jo” tässä vaiheessa kautta? Sehän tarkoittaa sitten sitä, että jos Taponen syystä tai toisesta ei ole 100% tikissä, näiden henkilöiden on turha vaatia Haloselta voittoon riittäviä esityksiä.

Kyse ei todellakaan ole siitä, kuka on ykkösmaalivahti tai parempi tai luotettavampi, vaan siitä, että HIFK:n pitää minimoida sellaisia riskejä, jotka ovat edes jollakin tasolla minimoitavissa.

Jos Haloseen ei luottoa löydy, hänet pitää siirtää sivuun ja hankkia tilalle sellainen maalivahti, johon luotetaan Halosta enemmän. Mitä pikemmin se tapahtuu, sen parempi, koska sekin maalivahti tarvitsee aikaa tässä joukkueessa. Ja juuri nyt Halosella on tällaista nimeämätöntä veskaria vastaan todella iso etumatka.

Korostan, että minulle ei tässä ole kyse Niilo Halosesta maalivahtina, vaan HIFK:n toisesta maalivahdista. Minun papereissani Taponen on kiistaton ykkönen, ainakin tällä hetkellä. Parastahan olisi, että HIFK:lla olisi kaksi kuumaa veskaria. Sellainenkin on muuten vielä teoriassa mahdollinen skenaario, ei tosin kovin kauan.
Riippuu taloudesta. Jos mestaruus on tavoitteena ja rahaa on -> pakki ja veska. Jos mestaruus tavoitteena ja rahaa on vähän -> pakki ja Taponen. Jos rahaa on vähän ja kunniallinen sijoitus tavoitteena -> pakki, Taponen ja Haloselle joitakin pelejä. Jos rahaa ei ole eikä kyetä mihinkään-> ihan sama.
 
J

Just-Ice-Hockey

Ymmärsinkö oikein, että moni on siis valmis laittamaan all in Taposen kanssa ”jo” tässä vaiheessa kautta? Sehän tarkoittaa sitten sitä, että jos Taponen syystä tai toisesta ei ole 100% tikissä, näiden henkilöiden on turha vaatia Haloselta voittoon riittäviä esityksiä.
Väittäisin, että et ymmärtänyt. Moni, itseni mukaan lukien, on valmis luovuttamaan Halosen suhteen. Käytännössä ainoa vastuullinen vaihtoehto on hankkia Halosen tilalle parempi maalivahti, minkä ei viimeisen vuoden näytöillä pitäisi olla mikään ylitsepääsemätön tehtävä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Väittäisin, että et ymmärtänyt. Moni, itseni mukaan lukien, on valmis luovuttamaan Halosen suhteen. Käytännössä ainoa vastuullinen vaihtoehto on hankkia Halosen tilalle parempi maalivahti, minkä ei viimeisen vuoden näytöillä pitäisi olla mikään ylitsepääsemätön tehtävä.

Tämän voin ymmärtää kyllä. Mutta niin kauan, kun Halosen tilalle ei ole hankittu ketään, Halosen varmaan pitäisi olla kuitenkin koko ajan parhaassa mahdollisessa pelivalmiudessa? Ja siinä auttaa se, että edes jonkinlainen pelituntuma säilyy. Mutta tämä(kään) asia ei ole meidän käsissämme.

Luovuttaminen ilman varavaihtoehtoa onkin sitten vain tyhmää. Ja tyhmyyttä olisi hyvä säännöstellä, mielellään pyrkiä kokonaan välttämään. Toivoisin itse, että HIFK olisi mahdollisimman viisas. Mutta eihän tämäkään minun toiveistani kiinni ole. Toivon joka tapauksessa Haloselle hyviä pelejä, myös puhtaasti itsekkäistä lähtökohdista.
 
J

Just-Ice-Hockey

Tämän voin ymmärtää kyllä. Mutta niin kauan, kun Halosen tilalle ei ole hankittu ketään, Halosen varmaan pitäisi olla kuitenkin koko ajan parhaassa mahdollisessa pelivalmiudessa? Ja siinä auttaa se, että edes jonkinlainen pelituntuma säilyy. Mutta tämä(kään) asia ei ole meidän käsissämme.

Luovuttaminen ilman varavaihtoehtoa onkin sitten vain tyhmää. Ja tyhmyyttä olisi hyvä säännöstellä, mielellään pyrkiä kokonaan välttämään. Toivoisin itse, että HIFK olisi mahdollisimman viisas. Mutta eihän tämäkään minun toiveistani kiinni ole. Toivon joka tapauksessa Haloselle hyviä pelejä, myös puhtaasti itsekkäistä lähtökohdista.

Boldaamani kysymys on mielestäni väärä. Omalta osaltani ei ole kyse Halosen pelikunnossa vaan siitä, että Halosen tilalle tulee per heti hankkia varmempi maalivahti. Suorana vastauksena kysymykseesi totean, että niin kauan kun hän on osa IFK:n maalivahtikaksikkoa, Halosen tulee olla parhaassa mahdollisessa valmiudessa, minkä voi pelaamatta saavuttaa.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Boldaamani kysymys on mielestäni väärä. Omalta osaltani ei ole kyse Halosen pelikunnossa vaan siitä, että Halosen tilalle tulee per heti hankkia varmempi maalivahti. Suorana vastauksena kysymykseesi totean, että niin kauan kun hän on osa IFK:n maalivahtikaksikkoa, Halosen tulee olla parhaassa mahdollisessa valmiudessa, minkä voi pelaamatta saavuttaa.
Toivotaan että näin käy. Eli toivotaan että IFK hankkii sen jatkoaikalaisten mielestä tilastoiltaan paremman maalivahdin ja hänet isketään välittömästi askiin ja katsotaan sitten kun joukkueen tuloskäyrä putoaa ja kyseinen maalivahti konttaa stadissa niinkuin kaikki muutkin pelaajat jos tätä palstaa lukee enemmän. Siinä sitten nähdään se tilanne että ne, jotka sen kyseisen veskarin vaatimalla vaati tänne niin kivittää kun ei onnistu ja samalla voidaan lytätä vielä Peltonen ja Salmelainenkin huonosta hankinnasta vaikka todellisuudessa kaverilla on uudet jengikaverit ja pelaajilla uusi erilailla toimiva veskari, uusi tai erilainen pelityyli ja parhaassa tapauksessa vielä uusi liigakin niin niillähän ei täällä ole mitään arvoa kun pelaajia arvostellaan.

Tuohon boldaamaani kohtaan... Silloin ei kyllä sitten voi kukaan vaatia eikä odottaa mitään jos pelaamatta pitää olla parhaassa mahdollisessa valmiudessa niin se ei vaan tässä kyseisessä jääkiekko-nimisessä pallopelissä ole ideaalinen tilanne yhdellekään pelaajalle pelipaikasta riippumatta. Toki IFK:n jatkoajan palstalla odotetaan silti että 3kk tauon jälkeen pelaaja kykenee seuraavassa pelissään vähintään hattutemppuun tai veskari nollapeliin mutta sellaista se välillä on...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Voihan sitä Halosen pelituntumaa ylläpitää jonkin aikaa Mestiksessäkin. Siellä on tapana muitakin eri tonttien marginaalipelaajia kierrättää. Huonoin vaihtoehto olisi se, että Niilo homehtuu vaihtopenkillä Liigassa.

Uuden kakkosmaalivahdin hankinta kevätkaudella ei ole tähän mennessä ollut Liigamme osalta mikään harvinaisuus tai riski. Molareita on hommattu toisista liigajengeistä sekä ulkomailta, vaihtelevalla menestyksellä. En esim. usko, että Kaarlehdolla nyt tulee olemaan ongelmia torjuntatöissään Oulussa, vaikka edessä häärii aivan eri porukka kuin aiemmin tällä kaudella.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka se ex-pakki muuten on?

Mitä väliä sillä on? On pelannut sen verran mittavan uran ammattilaisena, että pidän häntä todellisena kokemusasiantuntijana ja uskon hänen tietävän, mistä puhuu.

Voihan sitä Halosen pelituntumaa ylläpitää jonkin aikaa Mestiksessäkin. Siellä on tapana muitakin eri tonttien marginaalipelaajia kierrättää. Huonoin vaihtoehto olisi se, että Niilo homehtuu vaihtopenkillä Liigassa.

Tästä täysin samaa mieltä! Ehdottomasti olisi mun mielestäni kannattanut peluuttaa Halosta Mestiksessä muutaman ottelun verran, mutta ehkä tässä ei sitten ole löydetty sopivaa kuviota?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös