Nightwish

  • 819 729
  • 3 706

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kommentoin siis väitteeseen että "aiempien levyjen krediitit on menny useissa biiseissä koko bändille".
Joo hyvä tarkennus. Aiemmilla levyillä tosiaan taitaa lukea myös ihan selvästi kansilehdissä että "All music & lyrics by Holopainen" ja sitten on poikkeuksissa kuten viime levyn Weak Fantasyssa "Except track Weak Fantasy music & lyrics by Holopainen, Hietala".
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
HS:n haastattelussa puhui, että seuraava levy täydentää nämä pari uusinta levyä trilogiaksi.

Okei. Sinällään kiva, että on jonkinlaista suunnitelmaa jo uudesta levystä, mutta en tiedä onko tämä konsepti enää kovinkaan helposti laajennettavissa trilogiaksi. Toisaalta, Holopaiselta voi odottaa lähes mitä tahansa.

Ainoa mikä tässä tuntuu hieman mietityttävän niin jääköhän tältä levyltä sellaista todellista klassikkobiisiä elämään tulevaisuuteen?

Melkein uskaltaisin väittää, että ei jää. On itsekin tullut tätä lättyä nyt kuunneltua tässä pääsiäisen aikaan uudestaan ja uudestaan ja kuten aiemminkin todettua, niin eihän tämä ole _huono_ levy. Tämä on kuitenkin levy, joka ei mielestäni oikein toimi kuin kokonaisuutena, eli kuuntelemalla se alusta loppuun ja todella paneutumalla sanomaan ja lyriikoihin. Eihän tässä sinällään varsinaisesti ole mitään uutta Nightwishin kohdalla, mutta nyt seassa ei ole yhtään sellaista isoon yleisöön menevää, tarttuvan kertosäkeen omaavaa rallatusta.

Sille kuitenkin on syynsä, että niitä Nemoja, Storytimejä sun muita on aiemmin tehty - biisit toimivat suht hyvin irrallaankin ja saavat mielenkiinnon heräämään sellaistenkin kuuntelijoiden keskuudessa, jotka eivät ole ennalta kovin tuttuja Nightwishin musiikin kanssa. Mietin tuossa, että mitenpä helppo olisi ruveta myymään bändiä tämän uusimman levyn pohjalta sellaiselle, jolla ei ole aiempaa historiaa Nightwishin musiikista. Kyllä varmasti jotkut innostuvat, mutta jos haluttaisiin houkutella suuria uusia massoja niin silloin ne Nemot sun muut olisi tarpeen. Itsekin tykkäisin, jos seasta tällaisia helpommin omaksuttavia biisejä löytyisi.

Mutta, tämä uusin levy on mielestäni kaikista selkeimmin kokonaisuus joka toimii vain sellaisenaan eikä yksittäisinä biiseinä, edelleenkin kutsuisin tätä enemmänkin musikaaliksi.

Holopainen on täysin omassa kastissaan kotimaisessa ja kansainvälisessäkin musiikkiskenessä ja arvostan sitä, että siinä missä useimmat tekee sitä mitä osaa, niin Holopainen tekee mitä haluaa eikä liikaa kiinnostu mitä suuri yleisö on mieltä. Tosin, tässä vaiheessa uraa ei tarvitsekaan liikoja kumarrella, eiköhän Nightwishillä faneja riitä jatkossakin ihan kiitettävästi.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Eka haukuin ja nyt tykkään useammasta biisistä. On se musiikki hieno asia eikä todellakaan niin yksinkertaista.

Hieno tekele ja varmasti vielä paranee mitä enemmän käy läpi.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@Kipa84 , uskaltaisin väittää että Shoemaker tulee nousemaan klassikoksi vaikka sitä ei koskaan tultaisi livenä kuulemaan. Eikä pelkästään eeppisen loppunsa ansiosta. Tämä on aivan loistava albumi joka paranee jokaisella kuuntelukerralla. Music, Pan(tera), Tribal, Procession ovat hienoja biisejä kaikki eikä oikeastaan yhtään selkeää täyteraitaa löydy.
 

Sambody

Jäsen
Tribalista täytyy saada drumcam video tulille äkkiä! Onhan tuo koko levy ihan törkysen hyvä. Ei pettänyt.
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän tuo Harvest nyt on selkeästi sellainen suuren yleisön hittibiisi. Music, Noise, How’s your heart ovat myös kaikki hittipotentiaalisia biisejä. Harvest voisi hyvin soida mainstream-kanavillakin, eikä pelkästään rock-painotteisilla kanavilla.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Muutamia hajahuomioita uuden albumin biiseistä. Music:in lyriikoihin Holopainen on onnistunut istuttamaan The Gathering:in jonka vokalisti Anneke van Giersbergen on jonkin sortin esikuva Floorille. Tuomaan vaimolla Johanna Kurkelalla on lähes täydellinen britti-aksentti, mistä tämä johtuu. Tuo Shakespeare sitaatti on vain yksi esimerkki, joitain Auri haastatteluja katselleena hämmästelin tuota myös.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Lisää hajatelmia uuden albumin tiimoilta. Ymmärrän nyt vallan hyvin mitä Floor tarkoitti haastattelussa kun sanoi että Tuomas todella haastoi hänet näiden uusien biisien kanssa. Todella haastavia laulettavia, isoja intervalleja ja nopearytmistä lyriikkaa. Kokeilkaapa lausua fraasi "beautiful tragedy, wonderful fantasy" tuossa tempossa kuin Floor sen Pan:illa laulaa, menee meinaan kieli solmuun. Ai niin, kävin kurkkaamassa mitä discordissa kirjoitellaan, Hvman :ll: Natvre näyttäisi pärjäilevän listoilla varsin hyvin. iTunesissa oli kakkosena ja Amazon US:lla kärjessä muutama päivä takaperin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Shoemaker on tällä hetkellä mielestäni albumin paras raita, teema ja tuo lopun eeppisyys ovat jotain aivan uskomatonta. Pan on todella hyvä biisi ja Empun kitaroinnissa on sitä teraa eli Dimebagin hengen voi aistia. Tribal on Kaitsun juhlaa enkä ollenkaan ihmettele miksi rumpusettiä piti kasvattaa tätä biisiä varten. Music on myös aivan loistava teos polveilevine melodioineen. Tämä on loistava albumi, jos EFMB oli biologiaa ja evoluutiota niin tämä on silkkaa tähtitiedettä.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Levy useamman kerran kuunneltu ja päällimmäisenä jää kyllä positiivinen fiilis levystä.

Plussat:
+ kaikki biisit (pl. Harvest joka tulee jatkossa varmaan skipattua)
+ kunniamaininta Tribal ja Shoemaker.
+ rummut
+ oopperaosuudet

Miinukset:
- Floor kuulostaa tosi hyvältä livenä, mutta tuntuu, että molemmilla hänen studiolevyillä ääni hukkuu monesti johonkin musiikin keskelle tai laulaa liian pehmeästi.
- Liikaa Troyta, joka on mielestäni muutenkin ihan turha jäsen bändissä.
- Liian vähän Marcoa
- kitaran miksaus hieman kliininen

Mutta hyvä ALBUMI ehdottomasti. Toimii vielä tällä hetkellä paremmin kokonaisuutena kuin yksittäisinä biiseinä.

Hauska yhteensattuma kun Anette miettii Dark Elementin uudella levyllä "If I Had a Heart" niin Floor kyselee tällä levyllä, että "How's the Heart" (tai Kuis sun sydän kuten olen suomentanut mukahauskasti).
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Mahdollisesta trilogiasta kun on ollut puhetta, niin lyriikat antaisivat vihjettä siihen suuntaan. Ainakin kahdessa biisissä on selvä viittaus edelliseen levyyn:
  1. How's the heart: "We met where the cliff greets the sea" vs. Élan: "meet me where the cliff greets the sea..."
  2. Procession: "Endless forms towards the stronger " vs. noh, Endless forms most beautiful
Procession on kaikessa herkkyydessään muuten yksi suosikkikappaleitani. Raastavan riipivän herkkä veto!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Liian vähän Marcoa
Itseäni ei sinänsä niin haittaa että Marko (se on nykyään muuten K:lla) laulaa tässä ja oikeastaan tuossa edelliselläkin levyllä vähän aiempaa vähemmän. Sehän on enemmän paluuta sinne vanhaan, nyt Hietala lähinnä täydentää Floorin naisvokaaleja ja sopii mielestäni hyvin. Jos haluan kuunnella enemmän Hietalan laulamaa musiikkia niin kuuntelen vanhempaa Nightwishia, Tarotia tai Hietalan kahta erinomaista soololevyä.

Liikaa Troyta, joka on mielestäni muutenkin ihan turha jäsen bändissä.
Ei missään nimessä ole turha, live-esityksiin tuo nimittäin ihan uudenlaista sovitusta mukaan omien soittimiensa kanssa ja tämän avulla esim. taustanauhoja on pystytty jonkin verran vähentämään. Ja tykkään myös miehen lauluäänestä, toki ymmärrän että jakaa mielipiteitä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Mahdollisesta trilogiasta kun on ollut puhetta, niin lyriikat antaisivat vihjettä siihen suuntaan. Ainakin kahdessa biisissä on selvä viittaus edelliseen levyyn:
Varmasti yhtymäkohtia löytyy kun jaksaa etsiä. Tribal ainakin on uskontokriittisillä sanoituksillaan samaa jatkumoa Weak Fantasyn kanssa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
"We came here to be
A waypoint to the far
On the stellar sea
Cut into little
Stars calling with the sound
Of a dreamlike dulcimer
We came here to stay
With your guiding light"

Siinä on Shoemakerin viimeinen värssy ja mikä mainiointa tuo biisin aloittava helisevä melodia on lähestulkoon varmasti soitettu dulcimerilla. Dulcimer on alunperin jostain aasiasta kotoisin oleva kolmikielinen soitin mutta tuo melodia on soitettu hieman modernimmalla, useampikielisellä soittimella jota soitetaan pienillä puuvasaroilla.

Holopainen ajattelee nämä jutut moneen kertaan todella huolellisesti ja se on juuri näissä kiinnostavaa, aina löytyy uusia pääsiäismunia haudattuna biisien rakenteisiin ja lyriikoihin. Eugene Shoemaker on tietämäni mukaan ainoa ihminen jonka maalliset jäännökset on siroteltu Kuun pinnalle. Ja se tieto tekee tästä biisistä monin verroin mielenkiintoisemman. Food for thought.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Olen kuunnellut jonkin verran uusia biisejä Youtubessa ja täytyy yhtyä jonkun tubekirjoittajan näkemykseen: tämä ei ole enää sinfoniametallia vaan jotain muuta. Holopainen on luonut aivan oman genrensä. Tai oikeastaan Holopaisen musiikki on genre-rajat ylittävää.

Upeankuuloista tavaraa, tosin ei enää oikein minun makuuni, eka demo on aina paras, mutta on helppo ostaa väite, että Holopainen on jopa ylivoimaisesti lahjakkain pop/rock(?) säveltäjä, jota Suomi on maaperällään kantanut.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nyt sitä on paukutettu niin helvetisti napeista, autohifistä ja kotihärpäkkeistä. No tänään menin hieman kokeilemaan työpaikan Genelegeistä......sviiiiiddu. Kaks sangen ryhdikkään kokosta kaiutinta roikkuu katossa ja molemmille oma Genen subbari (subbarit on varmaan merin suuntaansa). No volyymit kaakkoon ja Music-kappale soimaan. Jumalauta kun meinas taju lähteä siitä soundista. Nyt kuuli paljon enemmän kuin millään muulla ja tunsi kun betoniseinä tärisee.

Huikea levy ja kaikki biisit...sori sävellykset ovat ihan tajutonta kamaa. Kovimpina noista, ehkä Pan ja Shoemaker. Miten vitussa voi Holopainen tehdä musiikkia mikä irrottaa sut saman tien todellisuudesta?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä kun tätä uutta levyä on enemmän kuunnellut niin alkaa niitä "yksittäisiä" biisejäkin nousta sieltä esiin, eli siis sellaisia joita kelpaa kuunnella ihan randomisti sieltä täältä ilman sitä koko albumin läpimenoa. Music, Noise, Harvest, Pan, How's the Heart nyt ainakin tällaisella nopealla mietinnällä, mutta toki muitakin. Processionista tykkään myös sellaisena rauhallisena teoksena.

Kova levy.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paranee kerta kerralta. Sinänsä ei enää kaipaa "eeposta" ja "singleä", jotka tältä tuntuivat alkuun puuttuvan ja epäilin tasapaksuuden johtuvan siitä. Melkein joka kerralla eri biisi tuntuu suosikilta. Tänään jossain vaiheessa päivää havahduin siihen, että joku melodianpätkä soi päässäni ja tajusin, että se oli Ad Astran loppuhuipentuma. Ehkä se kakkoslevy edelleen vaatii sulattelemista, mutta tuosta päätellen avautuu koko ajan.

Se samperin Nuclear Blastin erikoisversio on vieläkin jossain matkalla eli Spotifyn varassa joutuu menemään edelleen, eikä ole nähnyt kansitaiteita.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Olisi kyllä helvetin mielenkiintoista päästä Holopaisen pään sisään silloin, kun tekee näitä biisejä ja albumeita - ja tämä siis vain positiivisessa mielessä sanottuna.

Tässä taas tänään pari kertaa kuunnellut tämän lätyn läpi ja edelleen vahvistuu käsitys, että tämä on hyvää settiä nimenomaan kokonaisuutena, ei niinkään yksittäisinä kappaleina. Music, Shoemaker, Pan, Procession ja Tribal hlökohtaisia suosikkeja ja näistä tällä erää ehkä Pan on ykkönen mutta erityismaininta Shoemakerin lopulle.

Processionissa on kyllä yhdet hienoimmat lyriikat mitä tiedän. Musiikillisesti ihan sellaista perushyvää tekemistä mutta lyriikat tekee tästä itselleni sen The biisin.

Harvest ei kyllä yhtään iske edelleenkään, en tiedä mikä tuossa on mutta pidän sitä jopa huonona kappaleena Nightwishin mittapuulla.

Tuota toista levyä ei ole oikein jaksanut kuunnella mutta josko yrittäisi nyt kuunnella sen kerralla putkeen.
 

BaronFIN

Jäsen
Tänään soi levy kotona taustalla ja 7v tuli Harvestin kohdalla sanomaan ”tää on paras biisi koskaan” kun soolojen jälkeen biisi oli kasvanut koko komeuteensa ja rullasi kohti loppuaan vastustamattoman hyväntuulisesti.

Näin eri lailla asioita voi kuulla. Tässä on klassikon ainekset kohdillaan.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti




Katsottuani tämän reaktiovideon ymmärsin mistä Music kertoo. Tämä aussiheppu on nopea-älyinen, lukenut ja sivistynyt kaveri vaikka ulkoinen habitus muistuttaa metsänpeikkoa. Näin sen täytyy olla, tässä biisissä kertojana on musiikki itse. Holopainen on nero.

"Before you (human)
My (music) home was in the wind and surf
The birds and rain, voices of the northern lights" etc.

Miten ihmeessä Holopainen tähän päätyi, nerokasta totta tosiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves



Katsottuani tämän reaktiovideon ymmärsin mistä Music kertoo.

"Before you (human)
My (music) home was in the wind and surf
The birds and rain, voices of the northern lights" etc.


Tulkitsin tämän itse jokseenkin samaan sävyyn, olkoonkin etten ehkä täysin hahmottanut, että kirjoittajana on musiikki itse. Biisi on myös tarina musiikin synnystä. Tämä ei auennut vielä päivää ennen levyä youtubeen pullahtaneesta viiden minuutin sinkkuversiosta, mutta kokopitkänä kyllä.

Musiikkihan syntyy kappaleen alussa. Ensin on vain huminaa, kilahduksia ja ulinaa. Seuraavaksi syntyy hiljalleen rytmejä, joiden jälkeen säveliä ja sitten nämä kohtaavat. Toisaalta biisin voi myös nähdä oodina ihmiselle, joka kehitti musiikin sellaiseksi, jona sen nykyään tunnemme.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Claude Debussy: "Music is the silence between the notes". Holopainen on sisäistänyt tämän viisauden varsin hyvin, Nightwishin musiikki hengittää ja on dynaamista sisältäen voimaa ja hiljaisuutta. Jos en väärin laskenut niin ykkös-CD:n biiseistä vain Music:illa kuullaan kitarasoolo. Tanakkaa riffittelyä sitten useammallakin, paikoin tulee mieleen Pan(tera).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös