Nightwish

  • 821 073
  • 3 706

Lynyrd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko.
Mitäköhän kaikki ne albumia maasta taivaaseen kehuneet musiikkitoimittajat olivat vetäneet ennen kuin kirjoittivat etukäteishehkutuksia? Todella suuri pettymys varsinkin, kun luulin, että olisi tulossa jotain tajunnanräjäyttävää.
Varmaan punaviiniä silleen riittävästi. Itse koitin Jaloviinan voimalla kuunnella, eikä aiheuttanut minkäänlaista wow fiilsitä. Kaks kertaa kuuntelin aika putkeen läpi eikä yksikään biisi jääny millään tavalla mieleen. Kolmatta kertaa tuskin enää omaa aikaani tuohon tekeleeseen tuhlaan.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kahden kuuntelukerran jälkeen ei oikein iske kuin Music, How's the Heart ja jo aikaisemmin julkaistu Noise. Toki onhan tuokin jo kolmasosa levystä. Ja uskon kyllä, että muitakin kappaleita sieltä vielä nousee kovemman kuuntelun jälkeen, esimerkiksi tätä kirjoittaessa stereoissa soi Shoemaker ja selvästi sekin paranee kerta kerralta.

Troyn lauluosuuksien radikaali lisääntyminen vaatii vähän totuttelua, esim. Harvestista tykkäisin varmaan enemmän jos sen laulaisi Marko tai Floor. Mutta tosiaan totuttelukysymys varmaan tämäkin.
 

Veijari

Jäsen
Jotenkin synkkä tekele tämä Nw:n uusin tuotos. Odotin sellaista iloista ja raikasta mutta raskasta poljentoa mutta tämä levy on kyllä kaikkea muuta.

Troyn lisääntyneet lauluosuudet ei myöskään sovi mun korvaan. Täytyy vakavasti kysyä, miksi Troy pitää päästää enenevässä määrin ääneen kun bändin ykkössolistina on Floorin kaltainen kultakurkku?

Kokonaisuus jää pettymyksen puolelle. Muutama ihan OK biisi; Noise, How”s the heart, Music ja (varauksin) Endlessness. Muut menee kastiin VMP. Kokonaisarvosana ykköslevystä 7/10. Kakkoslevyä tuskin tulen koskaan kuuntelemaan.
 
Viimeksi muokattu:

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Ei tässä ollut tietoakaan sellaisesta iloisen agressiivisestä poljennosta mitä aiemmilla levyillä on nähty. Synkkä ja jotenkin masentavan oloinen lätty.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Hieman ristiriitaiset fiilikset tästä uudesta levystä tosiaan on, mutta enemmän kuitenkin positiivisen puolella.
Syyksi tähän antaisin sen että levyn kappaleet ovat enemmänkin kutsuttavissa sanan kappaleen sijasta teoksiksi.
Ja voi pojat että musikaalisesti hienoja teoksia nämä kaikki ovatkin.

Ykköslevyllä suosikkejani tällä hetkellä ovat Music ja Shoemaker.
Kakkoslevy on enemmän sellainen joka soi taustalla ja sen osien nimet eivät ole kyllä jääneet mitenkään mieleen.

Shoemakerin loppu siitä noin kolmen minuutin kohdalta on mielestä levyn huippuhetki. Mutta (aina löytyy se mutta),
voi että olisin toivonut että kappale tästä eeppisestä lopetuksesta olisikin jatkunut vielä eteenpäin koko orkesterin tullessa mukaan kunnon jytkeellä. Siinä se vasta sinfoninen metalli olisi ollut up to 11 perkele! Nyt kaiken eeppisyyden jälkeen alkaakin vain hieman tuhnu Harvest (joka toki on myös ihan hyvä kappale ei siinä) etnorummuillaan. Hukattuja mahdollisuuksia mutta toisaalta kukapa tässä on neuvomaan.

4/5
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Näin erittäin pitkän linjan fanina, täytyy sanoa että ei lähde oikein iskemään. Nyt ollaan lähdetty sellaiseen neppailuun, että ei iske. Parilla ekalla kerralla jäi lähinnä ajatus että Suomen parasta hevilaulajaa hukataan johonkin "Endlessness"in kaltaiseen, täysin munattomaan kertsiin.

Pettymys, iso.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Näin erittäin pitkän linjan fanina, täytyy sanoa että ei lähde oikein iskemään. Nyt ollaan lähdetty sellaiseen neppailuun, että ei iske. Parilla ekalla kerralla jäi lähinnä ajatus että Suomen parasta hevilaulajaa hukataan johonkin "Endlessness"in kaltaiseen, täysin munattomaan kertsiin.

Pettymys, iso.
Sama täällä. Wishmaster ajoilta mukana ja Turun Fenix klubilla silloin bändin nähneenä. Odotin enemmän. Nyt kaksi kertaa vetänyt läpi ja njaaah, itselle ainakin tällainen "välilevy" tässä vaiheessa. Ikävä kyllä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Sama täällä. Wishmaster ajoilta mukana ja Turun Fenix klubilla silloin bändin nähneenä. Odotin enemmän. Nyt kaksi kertaa vetänyt läpi ja njaaah, itselle ainakin tällainen "välilevy" tässä vaiheessa. Ikävä kyllä.

Itse vielä aiemmin, mutta en nyt ole mitään "eka demo oli paras"-osastoa kuitenkaan. Mutta paljon on nähty, mm. legendaarinen "Natuvissy"-keikka Tavastialla aikanaan, kovin fiilis lähes koskaan missään, vaikken nyt Anettea sitten niin digannutkaan.

Floorista tykkään älyttömästi, saa vanhoihin biiseihin hienoa liekkiä. Toki vielä annan tälle uudellekin levylle mahdollisuuden aueta, mutta nyt jo voi sanoa että tuskin lähtee lentoon. Mutta ei se niin iso asia ole, en jää suremaan, maailmaan tehdään
koko ajan hienoa musiikkia. Toisin olisin ajatellut nuorena, kun suosikkibändini levy jää torsoksi. Kuten vaikka Judas
Priest ja "Turbo" aikanaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Hesarin haastattelussa Holopainen kertoili, että oli vahingossa bongannut, että Troyn, Marcon ja Floorin äänet menevät stemmana yhteen harvinaislaatuisen hyvin. Tästä tuli sitten oma alateemansa tälle levylle missä jokaiseen kappaleeseen haettiin stemmoja.

Kun olet tehnyt tarpeeksi, niin voit kokeilla asioita miten parhaaksi näet.

Uusista nimikkeistä Pan osui ja upposi ensimmäisellä kierroksella.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kyllä tämä alkaa kolista ja huolella, vaikka ensifiilis oli pettymys. Mieletön sävellyskokonaisuus, eikä Floor kyllä mitään jasonnewstediä ole kokenut, vaikka ensialkuun tuntui siltä.

Parin musikaaliseksi todetun kaverin kanssa ajatuksia vaihtaneena on ollut mielenkiintoista kuulla, mitä kukin "kuulee" ensimmäisenä. Itselle rytmit, sen vaihtelut ja rummut tulevat ensimmäisenä. Sen jälkeen vokaalit ja koskettimet. Kitarariffejä ja bassokuvioita en kuule, ellen keskity niihin täysin.

Pan on huikea biisi, vaikka alkuun kuulosti mitättömältä välisoitolta.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikeata kuvitella bändin vetävän tätä livenä isommille massoille. Klubikeikkana menisi varmasti tosi hyvin, mutta joku wacken open air tai Ratina/Stadilla/livefestarit ei.. Tai en mä ainakaan pysty kuvittelemaan että näillä saadaan yleisöä juurikaan mukaan. Enemmänkin tulee mielikuva kädet taskuissa hiljaa seuraavista ihmisistä ja biiseistä joita käytetään välibiiseinä.

Kolme kertaa kuunneltu, edelleen pettymys. Toisen levyn osalta en näe mitään yhteyttä ekaan levyyn, ja luultavasti tuota ei tule enää ikinä kuunneltua, pl. ehkä joku kotona tehty illallinen isommalle porukalle tai kesäillan rauhallinen viini-hetki takapihalla pienen seurueen kanssa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tämä albumi on tosiaan slow burner, vaatii kuuntelukertoja jotta lähtee avautumaan. Tribal kolisee heti kerrasta, samoin Pan ja Shoemaker, muut ottavat aikaa. Tämä on melko selvästi jatkumoa EFMB:lle eli mennään lyriikka edellä. Tämä ei tarkoita että biisit olisivat sävellyksellisesti heikkoja. Hyvä albumi joka vaatii kuuntelukertoja.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensimmäisellä levyllä on paljon mielenkiintoisia ja siistejä kohtia, muttei yhtään erinomaista biisiä. Tuntuu, että ilman sinfoniaorkesteria biisit jäävät vajaiksi, kappaleet ovat liian monimutkaisia ja lauluosuudet sisältävät liikaa kikkailua sekä liian vähän poweria.

Toinen levy iskee tunteisiin ja lujaa. Erinomaista orkesterimusiikkia, mutta ennemmin Holopaisen soololevy kuin Nightwishia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vaikeata kuvitella bändin vetävän tätä livenä isommille massoille. Klubikeikkana menisi varmasti tosi hyvin, mutta joku wacken open air tai Ratina/Stadilla/livefestarit ei..
Joo on tässä itselläkin sellainen tunne että ei tästä montaa biisiä tule livesettiin lopulta nousemaan. Noise nyt takuuvarma, Harvest luultavasti myös ja sitten How's the Heart on ehkä yksi. Sitten satunnaisesti pari muuta ehkä vähän vaihdellen. Toki onhan sitä tuossakin jo, edelliseltä levyltä oli sellaiset 6-7 biisiä setissä mukana yleensä joten ehkä Floorin aikana tullaan menemään siihen että jos on esim. 18 biisin settilista niin menee 9+9 eli yhteensä yhdeksän biisiä kahdelta Floorin levyltä ja loput yhdeksän sitten vanhempaa.

Floorin ansiosta toki tilanne on siinä mielessä hyvä että sieltä voidaan kaivaa ihan niitä vanhempiakin biisejä mukaan settilistaan ja valinnanvaraa on paljon. Ja on tässä uudellakin levyllä kyllä joitain sellaisia biisejä jotka varmasti saa isoakin yleisöä hyvin mukaan, mutta hankala kyllä nähdä että tästä viittä biisiä enempää ainakaan ihan vakituisesti mukaan tulisi.

Erikoinen levy on kyllä kaikkinensa. Ja todella erilainen Nightwishin levy kokonaisuutena, vaikka toki selvästi Nightwishiksi on tunnistettavissa. Eikä tämä nyt siis ole kuitenkaan huono juttu, mutta kyllä tämä ihan erilaisen sulattelun vaatii kuin vaikkapa edellinen levy. Kyllä tässä selkeästi on Holopaisen toimesta lähdetty tekemään jotain ihan erilaista kuin mitä taas tähän saakka on tehty, joten katsotaanpa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

EDIT:

No kyllä tuo Endlessness tulee myös melko suurella todennäköisyydellä olemaan keikoilla mukana. Siitä Hietalalle se oma "the hetki" keikoille.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kolme kertaa koko ykköslevy kuunneltu läpi ja joitain kappaleita vielä useamman kerran. Ei tämä vain kokonaisuutena nyt oikein uppoa. Eihän tämä nyt varsinaisesti huono levy ole ja arvostan Holopaisen työtä korkealle, mutta jotain tästä puuttuu tai sitten odotukset vain oli liian korkealla.

Ei ole mitään uutta, että Nightwishin lyriikat ei ole sieltä helpoimmasta päästä, mutta jotenkin tuntuu että nyt teeman ympärille on ollut pakko saada tehtyä nämä kaikki biisit ja kerrottua hirveästi tarinaa jokaisen biisin yhteydessä, ikäänkuin olisi musikaalista kyse. Itse edelleen toivoisin hieman yksinkertaisempaa ja rosoisempaa menoa. Tuon myötä sieltä löytyisi helpommin niitä keikkalistallekin nostettavia kappaleita joista iso yleisö kunnolla syttyy.

Tällä hetkellä parhaiten uppoaa ehkä Tribal ja sekin lähinnä Hahdon tykityksen myötä. Kokonaisuutta ajatellen koko levyn yksittäinen suurin plussa on nimenomaan Hahto.

Kakkoslevyn kuunnellut läpi kertaalleen ja ihan heti en jaksa innostua uudelleen kuuntelemaan.

Jos Holopainen vielä joskus Nightwishille levyn tekee, niin vähemmän pakonomaista tietyn teeman kuljettamista biisistä toiseen ja muutenkin hommaa vähän yksinkertaisemmaksi, kiitos. Holopaiselle olisi varmaan hyväksi nyt päästä toteuttamaan itseään jonkin isomman luokan leffamusiikin parissa, mutta ei noihinkaan hommiin noin vain kävellä ovesta sisään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Holopainen vielä joskus Nightwishille levyn tekee, niin...
HS:n haastattelussa puhui, että seuraava levy täydentää nämä pari uusinta levyä trilogiaksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos Holopainen vielä joskus Nightwishille levyn tekee, niin vähemmän pakonomaista tietyn teeman kuljettamista biisistä toiseen ja muutenkin hommaa vähän yksinkertaisemmaksi, kiitos. Holopaiselle olisi varmaan hyväksi nyt päästä toteuttamaan itseään jonkin isomman luokan leffamusiikin parissa, mutta ei noihinkaan hommiin noin vain kävellä ovesta sisään.
Onhan tässä Turusen jälkeisen aikakauden jälkeen ollut tällaista selkeää teemaa havaittavissa:

-Dark Passion Play kumpusi sieltä Holopaisen syvistä tuntemuksista sen kaiken paskan jälkeen mitä tuo Turusen potkuihin johtanut ja sen jälkeinen aika oli
-Tämän jälkeen Imaginaerum oli omanlaisensa soundtrack ja siinä esim. orkesterit olivat kasvaneet ihan omiin sfääreihinsä ja edelliseen levyyn verrattuna kuitenkin aika erilainen
-Anettelle kenkää --> Floorin kanssa sitten tuollainen omalla tavallaan turvallinen Nightwishin levy, toki The Greatest Show on Earth oli jotain mitä ei oltu ennen kuultu mutta olihan tuo levy kuitenkin täynnä aika iskeäviä biisejä joissa oli tarttuva kertosäe
-Viimeisin levy sitten ihan omanlaisensa ja täysin irtautunut kaikesta aiemmasta, vaikka eräänlainen henkinen jatko-osa Endless Formsille onkin...

... Jos tästä nyt pitäisi jotain arvata niin ehkä seuraavalla levyllä mentäisiin enemmän sinne perinteiseen bändilevyn teemaan taas, vaikka toisaalta samanlaista odotin nytkin. Jossain määrin tässä on tällainen "Imaginaerum vol. 2", eli siis Holopainen vie omat visionsa todella pitkälle mutta fantasiateemojen sijaan nyt lauletaan ihmisestä ja luonnosta. Toki seuraavaa levyä hankala lähteä sen kummemmin arvioimaan kun voihan se olla että sitä saa taas sen viisi vuotta odotella.

Mutta eipä siinä, kyllähän bändin pitää uusiutua ja uuttakin saada aikaan. Niin hienoja levyjä kuin Oceanborn ja Wishmaster ovatkin niin jos nyt oikeasti kuvitellaan että bändi olisi jatkanut samaa paahtamista naisvetoisella power metallilla niin kyllähän koko bändi olisi varmaan jo kuopattu.

Tässä tätä viestiä muotoillessa levy pyörähti jälleen uudestaan soimaan. Itse asiassa tässä on käynyt koko levyn kanssa vähän samalla tavalla kuin mitä Noisen ja Harvestin kanssa, eli useammilla kuunteluilla kuulostaa vaan paremmalta. Ei perkele, oliko tämä joku Holopaisen ihmeellinen visio taas ja tehdäänpä tällainen kikka...

Ainoa mikä tässä tuntuu hieman mietityttävän niin jääköhän tältä levyltä sellaista todellista klassikkobiisiä elämään tulevaisuuteen? Aiemmilta levyiltä sellaisen pystyi kyllä bongaamaan käytännössä heti, mutta tämä levy on siinä mielessä erilaisempi että ei siellä mikään varsinaisesti kasva kovin paljon yli muiden. Sinkkubiisi Noise nyt ehkä voisi olla joku sellainen, mutta toisaalta ei kuitenkaan. Jännä tunne sinänsä.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Nyt kun tätä levyä kuunnellut on niin olo on .... hiukan hämmentynyt, hyvällä tavalla, Kyllä tätä odottaakin sai, Floorille tosin toivoisi enemmän äänialaa. Mutta kai se vain hyväksyttävä ettei tämä bändi ole vain yhden tempun ponin varassa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Tribal ja Pain uppos itselle todellakin. Noise varmasti hieno livenä. Muuten ihan odottetua puun halausta.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Jäsentyneempiä ajatuksia kenties luvassa tuonnempana, mutta kolmen läpikuuntelun (+ Floorin & Troyn upean, akustisen How's the Heart -versioinnin kokemisen jälkeen) myötä uudesta materiaalista seuraavanlaisia ajatuksia ja tunnelmia:

* Endless Formsin tapaan tuotannollisesti ja sovituksellisesti ihanan dynaaminen albumi. Biisit hengittää ja bändillä on tilaa. Tämä korostuu toki jo sovitusratkaisujen takia, kun ns. ykköslevyllä ei ole juuri muita ulkopuolisia toimijoita kuin jouset ja kuorot. Joka tapauksessa tältä osin hyvää jälkeä. Imaginaerumilla, vaikka materiaalista ja sen massiivisuudesta sinänsä pidänkin kovasti, ongelma oli mielestäni mahtipontisuuden tuominen pintaan välillä liikaakin "itseisarvona" ja olihan se tuotannollisesti jylhästä soundista huolimatta paljon "pökäleempi" ja bändi hautautui aika huolella tuhannen ja yhden orkesteriraidan alle. Holopainen on aika huikea maestro mitä näihin orkesterisovituksiin ja niiden yhdistämiseen bändityöskentelyyn tulee, joten siinäkin mielessä on kiva, että molemmilla on tilaa hengittää.

* Positiivisena yllätyksenä (ja tämä siis kohtuullisen pitkään yhtyettä fanittaneelta, kaikella rakkaudella jne.) koin myös sen, että tässähän on aika hyvin pidetty pahimmat Tuomas-kliseet kurissa! :D Totta kai kädenjäljen ja Nighwishin hegen tunnistaa, kuten pitääkin, mutta sävelkynä on ollut aika terävänä sellaisissakin jutuissa, joissa mies on toisinaan aiemmin sortunut pienoisiin kaavamaisuuksiin. Sellaisia *kuorot & viulut vetää dramaattisesti "TAA-TAA-TAA" * -bridgejä ei ole turhaan hidastamassa kertosäkeen "räjähdystä" ja niin edelleen. Esimerkiksi edellislevyn Elanissa, vaikka kovasti siitäkin biisistä letkeän menonsa kanssa tykkään, se turhankin tuttu irkkumelodian kierrätys ja justiinsa tuo säkeistöjen ja kertsien linkitys oli aika textbook-Tuomas.

* Troy on sovitettu mukaan paljon aiempaa luovemmin (esimerkiksi kolmen vokalistin lauluharmoniat ovat kautta linjan upeita) ja pilliosuuksissa on mukavasti variaatiota, eikä pelkkää iwantmytearsbacklsatofthewildselania. Troyhan on tuonut mm. vanhempien biisien livesovituksiin paljon hienoja elementtejä ja uskoisin hänen lavaroolinsa tuostakin vielä hieman kasvavan seuraavalle kiertueelle, mistä tykkäisin kovasti.

* Singlelohkaisuista The Harvest upposi huomattavasti Noisea kovemmin, mutta albumilla Noisekin täyttää komeasti paikkansa. Vinyyliversiota kuunnellessa alun kolmen suora Music-Noise-Shokemaker on ekan levyn A-puolena pirullisen kova johdatus levyn maailmaan ja vaikka Noise on albumilla ehkä (ainakin toistaiseksi) vähiten tuntemuksia herättänyt biisi, istuu se tosiaan mainiosti levykokonaisuuteen. Mainittu Music on ihan nätti aloitus ja Shoemaker on jäätävän kova, tunnelmallinen ja ei jestas sitä loppua - FLOOOR!!

* How's the Heart edustaa perinteisempää, turvallisempaa linjaa, mutta ai että kun tarttuu. HOUS TÖÖ HAART, UNDENIIT TE SAILENS...

* Uskoisinkin The Harvest ja How's the Heart tulevat - kiertueen aikanaan päästessä starttaamaan - olemaan todella isoja livebiisejä! The Harvestissa on upeaa lyriikkaa ja kaikessa Joukkolaulukohtaus Disney-elokuvasta -henkisyydessän se kertosäe potkii itselle todella kovaa. Tribal löytänee myös tiensä settiin aika alkupuolelle. Potkii hyvin ja onpahan intensiivinen rykäisy! Kestoonsa nähden myös aika massiivinen paketti. Tuomas lienee sanonut Kummelia mukaillen Hahdolle, että "nyt saat lyödä todella lujaa."

* Endlesness vaatii vielä itselle työstöä, että pääsisi kunnolla sisään. Joka tapauksessa kiva kuulla Marcoakin kunnolla äänessä, vaikka miehen loistavan sooloalbumin kuunteluiden myötä Marko-nälkä ei niin suuri ollut, että miehen lead-osuuksien pieni määrä olisi itsesään häirinnyt. Myöskin Procession vaatii vielä jokusen lisäpyöräytyksen, että painuu kunnolla mieleen ja saan kunnon ajatuksia muodostettua.

* Muut biisit ovat iskeytyneet yllätävänkin nopeasti ainakin jollain tasolla tajuntaan, kuten Nightwish-musiikille ominaista on. Kuvaavaa on, että useimmiten tulee alkuun ajateltua, että "mistähän tämäkin melodia on pöllitty, niin on tuttu ja loistava", mutta osa totuutta taitaa olla sekin, että Holopaisen melodian- ja draamantaju on vaan aivan loistava. Vaikka siellä jotain lainoja joskus olisikin. Kaikillahan niitä.

* Nature-puolisko, elikkäs tämä Holopaisen luontosinfonia on.... hyvä? Nättiä musiikkia ja ottaen huomioon ykköslevyn orkesterisovitusten riisutun linjan olikin hieman yllättävää, ettei mopo karannut tälläkään puoliskolla käsistä. Hillittyä, mutta tyylikästä. Aika vahvoja Hans Zimmer -kaikuja. Päämelodia, jota viljellään sopivan useasti, jotta pysyy mielessä, mutta kuitenkin tarpeeksi maltillisesti, on toki upea. Kertojaäänen tarpeellisuus on mielestäni vähän niin ja näin... Ymmärrän dramatisointiarvon, mutta onko sitten kuitenkin vähän liian alleviivaava? Tässä tapauksessa musiikki ja pelkästään biisin nimi ja albumin "audiovisuaalinen ilme" sinänsä olisivat ehkä riittäneet sisäistämään pointin.

* Tuntui ehkä ikäänkuin Holopaisen hakemukselta päästä säveltämään johonkin Hollywood-leffaan soundtrackia ja että tämä kärsii vähän "soundtrack ilman selkeää viitekehystä" - syndroomasta, mutta eräs tuttava varsin osuvasti muistutti mm. The Greatest Show on Earthin instrumentaaliversiolta ihan Dawkinsin lukemanakin löytyvästä viisaudesta:

"It never seems to occur to people that a man might just want to write a piece of music".

Mut siis mie tykkään.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös