Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nick Bailen – ylivoiman ykköspakki

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Borre, 06.09.2013 klo 22.33.

 1. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Avataanpa ketju harjoituspelien myönteisimmälle yllätykselle. Miehen kiekollisia taitoja osattiin odottaa, mutta onhan tuo nähty ylittänyt odotukset toistaiseksi. 9 ottelua tehoin 5+3 on huima suoritus jenkkipakilta. Kaiken lisäksi jostain syystä ei saanut syöttöpistettä yhteen Malisen maaliin, vaikka vapautti hänet poikittaissyötöllä nokikkain maalivahdin kanssa. Käytännössä siis Bailen on pelannut piste per peli tahdilla.

  Miehen laukaus on yksinkertaisesti loistava. Veto lähtee tarkasti, nopeasti ja napakasti sekä ranteella että lämärillä. Tämän lisäksi pelisilmä on kohdillaan eli osaa ajoittaa laukauksen juuri oikein, kun maski on paikallaan tai maalivahti huonossa asennossa. Syöttöpeli ei ole aivan laukauksen tasolla, mutta kuvioiden tullessa tutummaksi alkavat syötötkin napsua entistä paremmin lapoihin. Eikä ne huonoja ole nytkään.

  Omassa päässä oma mies hukkuu välillä ja kiekonmenetyksiä sekä harhasyöttöjä näkyy ajoittain. Siinä on parantamisen varaa, mutta tähän asti nähdyn perusteella mies on todellinen täsmäase ylivoimaan ja korkealla pakkien pistepörssissä. Toivottavasti ei vauhdin kasvaessa joudu entistä kovempiin vaikeuksiin omissa, koska silloin peliaika on tiukassa.
   
 2. Ehdottomasti huippuhankinta. Virheet varmasti vähenevät kokemuksen myötä, mutta pistetehtailu varmasti jatkuu. Voi melkein saletisti povata, että maaleja tulee yli 10, ehkä 15:kin. Niin hyvin kaveri viivalta vetää. Se veto on ennen kaikkea tarkka! Toki häntä aletaan jossain kohtaa pelaamaan tarkemmin pois, mutta ehkä sitten Kuusela pääsee paukuttamaan. Toki Bailen on näyttänyt jo, että osaa ampua ohi sen kärkimiehen, silti kohti maalia.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Jos tästä kaudesta se kaivattu lopputulos tulee, niin kyllä Jari Kekäläiselle voi pystyttää samantien patsaan. Rautakorven työtä ei tietenkään pidä väheksyä, mutta aivan järjestään jokanen ulkomaalaishankinta on ollut vakuuttava. Sillä tehdään SM-Liigassa isoja asioita.
   
 4. Scissors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Aika kova hankinta tämä on. Onnistunut scouttaus.

  Miehen kiekolliset taidot ovat kiistämättömät. Omissa hukkuu miehet ja vahvuutensa eivät suoranaisesti ole puolustamisessa mutta tarvitsee vain vierelleen vahvan luutijan. Itse käyttäisin Kankaanperää tuossa jos olisin Tukka-Jukka.

  Jos pitäisi Bailenia jotenkin luonnehtia, niin kuvailisin aika rafalskimaiseksi pelaajaksi. Toki vanha röökirekan kuljettaja omasi paremman pelisilmän omassa päässä mutta Bailen pelaa vasta ensimmäistä kauttaan ammattilaisena ja potentiaalia parantaa tuotakin varmasti löytyy.
   
 5. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kankaanperä on nimenomaan ollut Bailenin parina harjoitusmatseissa.

  Itse pidän todella paljon tästä miehestä ja siitä hänen halustaan ratkaista pelejä omilla suorituksillaan.
   
 6. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
 7. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Hieman on lähtenyt Bailenin kausi pisteiden valossa odotettua rauhallisemmin käyntiin, 7ottelua (0+2). Mikäli Liigan laukaisutilastoja on yhtään uskominen, niin ahkerasti Nick on laukonut, 38 kertaa eli kyseisen tilaston mukaan eniten joukkueesta. Kyllä se sieltä alkaa uppoamaan, kunhan joukkueen yhteispeli alkaa sujumaan kauemmin kuin 20min ja saadaan vastustajaa useammin jäähypenkille.
   
 8. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En lähtökohtaisesti olisi huolissani miehen pisteistä hyökkäyspäässä, sillä ne tulevat ilman muuta kohenemaan kauden edetessä, mikäli pelit Tapparassa vaan jatkuvat. Sen sijaan miehen suoritukset omassa päässä eivät tällä hetkellä vakuuta. Mies on kuin rukkanen ja monessa pelissä jäänyt jalkoihin, kun vastustajan hyökkääjä on tullut laidasta hänen ohitseen. Kulmaväännöissä hänen sysätään yhdellä kädellä syrjään.

  EHT-peleissä Bailen vaikutti tuukkamäntylämäiseltä aggressiivisuudellaan, mutta liekö sitten jalat niin jumissa vai mikä on, kun tuosta liikkeestä ei ole tällä hetkellä mitään todisteita. Toivottavasti putki alkaa kulkea ja hänestä on oikeasti hyötyä takalinjoilla kauden edetessä.
   
 9. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  On huomattu ja Tabacek on samaa sarjaa. Tietysti voitaisiin varmaan pelata niin, että Tabacekista ja Bailenista pakkipari ja he taklaavat kaksin vastustajan miehen seinälle, jos sillälailla voima riittäisi. Joku hyökkääjistä pelaa sitten pakkia toisella puolen ja kahdella hyökkääjällä.
   
 10. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Puusilmäiset kokit
  Vaikka omia ei saisi dissata niin Bailen vie tällä hetkellä oman junnun pelipaikan joka on samaa tasoo Nickin kanssa muussa kun ylivoimassa. Jos hankitaan vahvistus niin sen pitäis olla vahvistus eikä rivimies. Toki Tapparan ulkomaalaiskatraassa ei ole viimeisenä tällä hetkellä
   
 11. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Minun mielestäni Bailenin kaksi viimeistä matsia ovat olleet oikeasti hyviä. Varsinkin Oulussa pelasi erittäin hyvin. Näyttäisi siltä, että luistin liikkuu koko ajan paremmin ja paremmin. Tulee varmasti liikkeellään korvaamaan puutteet kaksinkamppailuissa, jotka tosin ovat myös parantuneet kahdessa viime matsissa
   
 12. Setämies Jäsen

  Bailenhan oli Oulussa koko kentän paras pakki. Muutenkin pelaa kokoajan nousujohteisesti. Hyvät fiilikset tästä.
   
 13. Draco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tätä voisi sitten melkein jatkaa kohdistamalla katseensa Tabacekiin. 10 peliä, 0+1 ja -5 ja omassa päässä samanlainen mikkihiiri, kuin Bailen. Bailen voisi jäädä, mutta Tabacek voisi oikeastaan lähteä samalla kyydillä, kuin McRae.

  Siinä se Tabacekin vie junnulta pelipaikan ja hänen tapauksessaan peksan lauseesta voi vielä ottaa pois tuon "muussa kuin ylivoimassa" sivulauseenkin.
   
 14. Corkscrew Jäsen

  Niin oliko tää joku "haukutaan kaikki"-ketju vai miksi pitää jatkaa Tabacekista? Viime kauden jälkeen hommattiin McRae, Plihal, Bailen, Tabacek ja Hetenyi joten siinä on jo viisi pelaajaa joille lähtökohtaisesti luodaan valtavat odotukset vaikka palkoista ei ole kenelläkään oikein tietoa. Pelaajiahan pitäisi arvioida suhteessa siihen mitä johto ja valmennus heiltä odottaa eli mitä heille maksetaan euroissa, koska en jaksa uskoa että jokaiselle ulkomaalaiselle hirveitä summia on luvattu. McRae toki varmaan on hyvällä sopimuksella, Plihalin palkasta maksetaan vain osa, Bailen pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan ja Tabacek on mitä ilmeisimmin hankittu jo lähtökohtaisesti pienempään rooliin kun puolustuksessa on noita kotimaisia kalliimpia nimiä kuitenkin useampi.

  Jos puhtaasti ajatellaan että ulkomaalaispelaajan pitää aina olla tähti, niin Tabacekin kanssa on epäonnistuttu. Jos taas ulkomaalaiskiintiön poistuessa pystytään hankkimaan keskiverto suomalaispelaajia halvemmalla hyviä roolipelaajia ulkomailta, niin Tabacek saattaa koko kauden otannalla nousta vielä hyväksi kokeneeksi peruspakiksi takalinjoille. Hankalaksi tämän arvioinnin tekee se että palkat eivät ole julkisia eikä valmennus tai seurajohto paljon avaa yleisölle mihin rooleihin keitäkin pelaajia on ajateltu. Joku toimittajakin voisi joskus kysyä, näistäkin asioista.

  Baileniin uskon edelleen. Kiekolliset taidot ovat kuitenkin sitä luokkaa, että kun pelaajat alkavat löytää paremmin toisiaan peleissä niin tämä mies tekee vielä paljon pisteitä. Puolustuksellisesti haasteita riittää, mutta kyllä tuon luistelun pitäisi auttaa sen verran että pärjää jatkossa kelvollisesti.
   
 15. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Halleluja! Omille nuorille peliaikaa. Täytyy sanoa että olet kyllä pahasti kujalla. Vai että Bailen vie nuorten peliaikaa. Kukas tämä oma junnu on joka on samaa tasoa ylivoimassa Bailenin kanssa? Bailen on kiekollisesti ylivoimaisesti paras puolustaja Tapparassa, omissa ei ole läheskään niin pahoissa ongelmissa väännöissä kuin annetaan ymmärtää.

  Sinulle "peksa" nyt on ihan normaalia haukkua pelaajia, joten keep going.
   
 16. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Lainaus:
  Jussi Halme olisi ajanut saman asian todennäköisemmin pienemmällä palkalla ja vähemmillä virheillä. Jos profiilina on ollut hankkia siis Tabacekin tyylinen pelaaja. Outo valinta, koska Halmeesta haluttiin päästä eroon ja tilalle otettiin heikompi versio ulkomailta...
   
 17. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Siis nyt olisi pitänyt ottaa pelaavaan kuusikkoon pakki joka ei mahtunut viime kauden hopeajoukkueen kokoonpanoon? Mielenkiintoista ellen sanoisi.
   
 18. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Olisiko Tabacek mahtunut hopeajoukkueen pelaavaan kuusikkoon? Vastaus: ei.
   
 19. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Veikkaan että olisi. Leimu ja Clarke olivat ne heikoimmat lenkit fiinaleissa. Noiden kanssa olisi tapellut ja toisen syrjäyttänyt.

  Mutta siis Halme olisi nyt pitänyt ottaa pelaavaan kuusikkoon. Pakki joka on jo niin nähty ja koluttu, kehitystä tuskin olisi tapahtunut enään 33v iässä. Samaan aikaa huudellaan, että Tapparan pitäisi saada kärkisentteriä jotta taistellaan mestaruudesta, mutta Halme kelpaisi pelaavaan kuusikkoon. Lisäksi vaaditaan nuorille peliaikaa. Minulle ei nyt tämä yhtälö aukea.
   
 20. Corkscrew Jäsen

  Toisinaan siellä pelasi vain viisikko, kun valmennusjohto ei Leimua uskaltanut joka pelissä peluuttaa. Mies ei myöskään mahtunut ylivoimalle, eli oli kokolailla hyödytön pakki jota kuitenkin osa faneista on jo nyt alkanut kaipailla takaisin. Tämän kauden uusia pelaajia verrataan suoraan hopeajoukkueeseen, joka yhtälailla kompuroi surullisesti syksyllä ja pelasi vielä lokakuun puolivälissä ihan miten sattuu. Ei silloinkaan pelaajia potkittu heti pois vaan annettiin aikaa sopeutua uusiin kuvioihin.

  Halme ei ole Tabacekin tasoinen pakki. En ole mikään tämän slovakin fani, mutta annetaan nyt edes vähän aikaa sopeutua uuteen ympäristöön.
   
 21. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Lainaus:
  Mikäs siinä on niin vaikeaa ymmärtää, jos Halme tekee saman työn vähemmillä virheillä ja pienemmällä palkalla? Lähtökohtahan on aivan väärä, kun joudutaan keskustelemaan tämän tasoisten puolustajien mahtumisesta mestaruutta tavoittelevan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Ei kai voi olla itseisarvo, että ulkomailta rahdattu peluri on automaattisesti parempi kuin aikaisemmin hyljeksitty oma pelaaja, vaikka olisi vieläkin paskempi. Itse olen tarpeeksi paljon haukkunut esimerkiksi Saravoa menneinä kausina ja nyt siihen ei ole enää aihetta. Tapparan parhaita pakkeja tällä hetkellä. Samalla lailla ovat muutkin arvostelijat vaienneet. Eletään nykyhetkessä, ei menneisyydessä...
   
 22. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Mahtuisiko tällä hetkellä kukaan hopeajoukkueen pelaavaan kuusikkoon? Vastaus: ei.

  Tabacekin kokemusta finaalipeleistä tuo joukkue tarvitsee. Välillä Tabacek on ollut vähän pinteessä, mutta kuka ei olisi ollut tuosta Tapparan kuusikosta?

  Tabacekin ulkomaalaisuudenkaan ei kannata antaa vaikuttaa enää miehen otteiden seurantaan. Kiintiöt on pois ja kaikki ovat ns. samalla viivalla. Ulkomaalaisen ei tarvitse olla enää joukkueen tähti, jos häntä ei sellaiseksi ole hankittu.
   
 23. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Leinosen tuntien uskoisin siellä kelvollisen kaverilisän olevan Halmeellekin. Siis jos Halme teki saman työn vähemmillä virheillä, niin miksi helvetissä se ei päässyt pelaamaan Rautakorven jengissä? Halme oli aivan sysipaska jo edelliselläkin kaudella. Nyt sitten pitäisi pelaajan mahtua pelaavaan kuusikkoon, koska ei tee virheitä? Mistä sinulle tälläinen illuusio on syntynyt?
   
 24. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Ei tässä kukaan ole sanonut, että Halmeen pitäisi mahtua nyt pelaamaan. Kyse on vain siitä, että jos Tabacek mahtuu nykyotteillaan kokoonpanoon, niin Halme ajaisi saman asian. Parasta on, ettei kumpikaan olisi kokoonpanossa. Ja jotkut ovat maininneet, että junnuista ei ole Tabacekin paikkaajaksi. Miten se voidaan tietää, jossei pääse kertaakaan pelaamaan liigakokoonpanossa?
   
 25. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Tarttee kyllä oma mielipide sen verran tuoda esiin, että en kyllä Tabacekin muutamista näkyvistä virheistä huolimatta missään nimessä pitäisi häntä ja Halmetta samantasoisina puolustajina. Eikä pidä Rautakorpikaan, mikäli peliaikoja on uskominen ja niitähän on uskominen, kun muistetaan parinsadantonnin MacRaen nykyinen peliaika. Halme sai pakonsanelemat hetet viimekaudella, Tabacek pelaa kokoajan ja paljon. Fyysisesti pärjää ihan ok, toisin kuin #15 joka oli mestistasoa fyysisellä osastolla.

  Bailenille toivoisi lisää pisteitä, mies on todella hyvä viivassa.