Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

NHWL – naisten ammattilaisliiga

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Aunt Wang, 17.08.2015 klo 13.13.

 1. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  On kesä 2015, ja 2000-luvun ensimmäinen naisten ammattiliiga on vihdoinkin saatu pystyyn. Lätkänaiset Dani Rylan ja Angela Ruggiero ovat hankkeen takana ja kaudella 2015-16 liigassa pelaa neljä joukkuetta. "Founding Four", eli Buffalo Beauts, Boston Pride, New York Riveters ja Connecticut Whale kilpailevat toisiaan vastaan ja yrittävät voittaa Isobel Cupin pudotuspelien päätteeksi.

  NWHL mahdollistaa naisten jääkiekon tason paranemisen, mikä on mielestäni todella hyvä asia. Ennen tulevaa kautta pelaajat eivät saaneet palkkaa, joutuivat maksamaan itse varusteensa ja koko homma oli luokiteltavissa kategoriaan "amatöörimäiset vempuilut". Nyt on pystyssä liiga, jossa pelaaminen kannattaa taloudellisesti. Palkat eivät vieläkään ole mitään jättimäisiä, palkkakatto on tällä hetkellä 270 000 dollaria per joukkue eli yksittäinen pelaaja saa kaudesta maksimissaan 15 000 dollarin korvauksen. Liigan budjetti on 2 miljoonaa dollaria vuodessa, ja tällä rahalla pitäisi palkata valmentajat, huoltajat, maksaa jäävuorot ja varusteet sekä pyörittää koko liigaa siinä sivussa. Saattaa mennä todella tiukille, ja kaikki lipputulot tulevat luultavasti tarpeeseen.

  Liiga saa vähät rahansa muutamalta sponsorilta. Bussifirma US Coachwaysin kanssa on tehty sopimus ja muut rahoittajat ilmoitetaan ennen kauden alkua. Pientä skeptisyyttä on ilmassa, sillä vaikka nyt onkin kerrottu että sponsorien kanssa tehdyt sopimukset ovat monivuotisia, on erittäin kyseenalaista onko liigan pyörittäminen taloudellisesti kannattavaa. Osa pelaajistakaan ei usko, että he tulevat seuraavan kauden jälkeen saamaan palkkaa, sillä kyseessä on pieni laji ja suurin osa ihmisistä ei ole kiinnostunut naisten jääkiekosta. Vaikka eteenpäin on menty, on silti epävarmaa koskevatko esimerkiksi ilmaiset varusteet vain suurimpia tähtipelaajia, vaiko jokaista liigassa kiekkoilevaa naista.

  Vaikka palkat eivät mitään tähtitieteellisiä olekkaan, niin pitää kuitenkin muistaa että myöskään kausi ei ole yhtä pitkä kuin NHL:n puolella. Joukkueet pelaavat 18 ottelua runkosarjaa, jonka jälkeen pelataan kaksi kierrosta pudotuspelejä. Tässä välissä jää aikaa töihin, opiskeluun tai mihin tahansa mitä pelaajat haluavatkaan vapaa-ajallaan tehdä. Voisikin sanoa, että tuo 15 000 dollaria on ihan hyvä lisä tienesteihin, jos kauden aikana käy muissakin töissä.

  Näyttää silti siltä, että imu liigaan on kova. Kovimmat nimet ovat jo rustanneet nimensä sopimuspaperehin, ja mm. Venäjän maajoukkueen kapteeni Yekaterina Smolentseva onkin jo matkustanut rapakon taakse. Kotimaisista pelaajista Noora Räty, joka arvostettiin taannoin maailman parhaaksi naispuoliseksi maalivahdiksi, on kertonut tarkkailevansa tilannetta. Räty pelaa vuoden verran Mestistä ja lähtee takaisin jenkkeihin, jos liiga on vielä pystyssä ja pystynyt pitämään lupauksensa palkkoihin liittyen.

  Joka tapauksessa näen tämän pelkästään positiivisena asiana. Jos jotenkin lätkää saadaan vietyä eteenpäin ja lajille saadaan lisää näkyvyyttä, niin tämä on juurikin se tapa. Ainakin naisten jääkiekon kannalta NWHL on varmasti parhainta, mitä on vähään aikaan tapahtunut. Vihdoinkin lätkä muuttuu heidänkin kohdallaan ammattimaiseksi, joka on lahjakkaiden pelaajien näkökulmasta todella hyvä asia. Enää ei tarvitse tulla Suomeen pelaamaan Mestistä. Jos NWHL nyt lähtee kunnolla nousuun, niin laajennustakin on varmasti tiedossa lähivuosina. Ensimmäinen varaustilaisuus on jo pidetty ja runkosarjakin on mietitty alusta loppuun. Enää toteutus, oikeanlainen mainostus ja lipputulot uupuvat. Mitenkään mahdottomalta se ajatus ei tunnu, että NWHL olisikin tullut jäädäkseen. Taustalla on ilmeisesti muutamakin varakas henkilö, ja Buffalo Beauts taitaa jollakin tavalla liittyä Terrence Pegulan liiketoimiin. Oli miten oli, tässä on ainekset isoonkin soppaan.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2016 klo 18.22
 2. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Aivan mahtava uutinen! Aika skeptinen kyllä olen, mutta toivon todella, että tulee kestämään pidempään kuin yhden kauden. Tässä tarvittaisiin pitkäjänteisyyttä, ettei rahoittajat kaikkoaisi heti kun tulee tappiota. Kyllähän esimerkiksi WNBA tuotti todella pitkään tappiota, mutta pitkäjänteisen työn ansiosta on viime vuosina alkanut tuottaa voittoa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2015 klo 00.21
 3. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Suhteessa suositun naisfutiksen puolella Amerikassa on menossa kolmas ammattilaissarjaviritys 2000-luvulla. Tietysti nämä jutut ei ole yksyhteen, mutta alku tulee olemaan varmasti kivikkoinen myös jääkiekon puolella.
   
 4. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Ongelmana tuolla päin on vähän se, että tarvitaan vähän enemmän paljasta pintaa tai fyysisyyttä, jolla kompensoitaisiin pelin huonompaa tasoa, jotta porukkaa oikeasti kiinnostaisi tulla katsomoihin.
   
 5. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  11.10.2015 pelattava avauskierros lähestyy, joten nostellaanpa tätä ketjua ylös.

  Harmillisesti on kestänyt kommentoida ketjuun, mutta kiitos @Aunt Wang tämän avaamisesta. Mietin kesällä samanlaisen avaamista. Tosin pohdin myös, olisiko samaan ketjuun pitänyt sisällyttää Pohjois-Amerikan kaksi muuta merkittävää naiskiekkoliigaa: Kanadan pääsarja CWHL ja jenkkien yliopistosarja NCAA? Toki noista ei kumpikaan ole puhtaasti ammattilaisliiga, koska vain pelaamiseen liittyvät kulut katetaan. Pelaajille ei siis makseta palkkaa, kuten NWHL meinaa tehdä. Myös Venäjän naistensarja on ilmeisesti ainakin kärkipelaajien osalta ammattilaissarja, kun Karoliina Rantamäki on jaksanut vuolla ruplia siellä vuodesta toiseen. Ja onhan siellä käväissyt myös mm. Jenni Hiirikoski ja Meeri Räisänenkin. Toivottavasti NWHL aiheena synnyttää kuitenkin jo itsessään riittävästi keskustelua.

  Jokainen sarjan neljästä joukkueesta on jo ehtinyt pelata yhden harjoituspelin, mutta ei vielä toisiaan vastaan. Eikä noita kohtaamisia nähdäkään ennen runkosarjan alkamista. Harjoituspeleissä vastassa on mm. U16- ja U18-poikien joukkueita, sekä naisjoukkue Minnesota Whitecaps. Whitecaps on/oli ymmärtääkseni jonkin sortin yritelmä naisten ammattilaisjoukkueeksi. Se pelasi aiemmin WWHL-liigassa, joka kuivui kasaan vuosikymmenen vaiheessa. Ymmärtääkseni tuostakin liigasta tavoiteltiin ammattilaissarjaa, mutta CWHL:n ja NCAA:n sekä taloudellisten haasteiden puristuksessa tavoite ei kuitenkaan toteutunut. Viime vuodet ilman kotihallia oleva joukkue on ymmärtääkseni pelannut enimmäkseen näytösotteluita ja pitänyt erilaisia jääkiekkokouluja tytöille.

  NHWL:n sivustolta löytyy myös CapPro-sivu, johon on listattu 72 pelaajan palkat. Isointa 25 000 dollarin palkkaa nauttii Yhdysvaltojen maajoukkuehyökkääjä Kelli Stack, joka on saatu houkuteltua CHWL:n Boston Bladesista NWHL:n Connecticut Whaleen. Ilmeisesti tuota maksimipalkan rajaa on korotettu sitten avausviestin laatimisen. Palkkojen suuruudet laskevat portaittain kohti 10 000 dollarin minimipalkkaa.
   
 6. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Katsos perkelettä, muutkin ovat noteeraaneet tämän liigan! Hieno homma! @lunde paljon on kerennyt muuttumaan tässä reilun kuukauden aikana, esimerkiksi pelaajien signaamiselle oli muistaakseni aikaraja 15.9, mutta niin vain niitä uusi sopimuksia julkistetaan melkeinpä päivittäin. Ei siis tavallaan yllätä, että myös palkkakatto on vedetty uusiksi. Vielä muutaman muutoksen kun tekevät, niin koko avausviestin voikin pyyhkiä tyhjäksi. Samapa tuo, otsikko onkin jo päin vittua.
   
 7. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Tuo NWHL on kyllä vaikea kirjainyhdistelmä. Itse käytin sitä neljä kertaa edellisessä viestissäni ja näköjään kerran meni väärin. Tosin osui samaan muotoon kuin otsikkokin, joten ei voine laskea edes offtopiciksi.
   
 8. Viitossentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NY Rangers ja JarPa
  Ensimmäinen matsi muuten tulee juurikin nyt. Kaikki ottelut striimataan ilmaiseksi Suomeen ja selostajakin löytyy.
  Streaming | NWHL
   
 9. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Näkyykö mistään yleisömääriä? Joku pelaaja sanoi haastattelussa, että ensimmäisessä pelissä olisi ollut noin 800 katsojaa.
   
 10. chubster Jäsen

  Lainaus:
  Jostakin muistan lukeeneni, että avausottelu pelattiin loppuunmyydylle hallille ja yleisöä olisi ollut paikalla 1000.
   
 11. Viitossentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NY Rangers ja JarPa
  Hallien koossa on aikamoisia eroja. Chelsea Piersin halli, missä tuo avausottelu pelattiin on aika pieni ja ottelupöytäkirjan mukaan siellä oli 623 katsojaa. Jälkimmäisessä pelissä oli pöytäkirjan mukaan 1231 katsojaa. Sarjan nettisivulla näkyy nuo pöytäkirjat:http://nwhl.hockeyshift.com/stats/scoreboard
   
 12. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Karmaiseva alku tälle liigalle, kun ensimmäisessä naisten ulkoilmaottelussa loukkaantunut Boston Priden Denna Laing ilmeisesti halvaantui tilanteessa. Jaloissa ei kuulemma mitään tuntoa, käsiä pystyy käyttämään hieman. Aika paljon on tullut kritiikkiä pelaajilta, että jää oli vaarallisen huonossa kunnossa pelissä.
   
 13. Snagari Jäsen

  Denna Laing päätti sitten haastaa NHL:n ja New England Patriotsin oikeuteen tuosta onnettomuudestaan. Kaikki pelaajat allekirjoittivat asiakirjan joka vapautti nämä tahot vastuusta, mutta Laing väittää että "jää oli liian pehmeä" joten pelialusta ei ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa. Laing kaatui astuessaan mailan päälle joten ei tuo ole edes jään vika. Jokainen jääkiekkoa pelaava tiedostaa riskit, jotka ovat aina läsnä kun astutaan jäälle.

  Vähän vituttaa lukea tällaista. On omat nettisivut joihin voi lahjoittaa ja lahjoittajina ja lahjoittamisen mainostajina ovat useat NHL-seurat, pelaajat, näyttelijät, todella paljon vaikutusvaltaista jääkiekkoväkeä. Myös NHL itsessään on auttanut ja tämä on tapa millä nainen kiittää tästä. Rahaa tietty tarvitaan, mutta oikeusprosessi on aika mauton vaihtoehto.
   
 14. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Vai astuko mailan päälle? Tämä väitehän tuli yhden ihmisen suusta (oliko valmentaja), joka myöhemmin myönsi, että ei nähnyt tapahtunutta. Käsittääkseni myös NHL-pelaajat olivat ehtineet haukkua jäätä vaarallisen pehmeäksi.
   
 15. Lainaus:
  Ilmeisesti pelaaja on pakotettu nostamaan oikeusjuttu, jotta saisi vakuutusrahansa.

  Report: Denna Laing likely to sue NHL - Stanley Cup of Chowder

  Vastaava tilanne oli Oulussa, kun katsoja sai kiekon päähänsä ja loukkaantui. Vakuutusyhtiö velvoitti seuran käsittelemään jutun oikeudessa.
   
 16. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Jos kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoo hänen loukkaantuneen astuessaan mailan päälle, niin aika vaikea uskoa että tuollaista sanoisivat ilman varmuutta.
   
 17. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  En tiedä mikä totuus on, New York Timesista vaan luin mm. "Pride Coach Bobby Jay said after the contest that Laing, 24, stepped on a stick and lost her footing, although he later conceded that he did not have a good angle to see the play unfold" ja "One Pride player, who said she did not believe that Laing had fallen on a stick, described the playing conditions as “awful.”