NHL:n parhaat puolustajat

  • 59 086
  • 177

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
Chara, Lidström, Keith, Pronger, Weber, Boyle... Noi nimet löytyy varmasti jokaisen liigaa tuntevan rankkauksen kärjestä, mutta keitäs muita? En hae mitään top20 listoja, olisi kuitenkin kiva kuulla keitä jatkislaiset arvostaa.

Aiemminhan oli ansiokas ketju NHL:n parhaista peruspakeista. Kannattaa pitää mielissä ettei pakkien(kaan) parhautta ratkota tehopisteillä, ei edes plus/miinus tilastolla. Eikä liksalla vaikka se kyllä antaa melkeinpä eniten osviittaa hemmon hyvyydestä ja arvostuksesta.

Omasta mielestäni liigan pakkikärki on järkkynyt kuluvalla kaudella. Postauksen alussa mainitut luutijat ovat sementoineet paikkansa eliitissä, mutta muuten on tapahtunut. Tehopisteistä elävät Green, Kaberle, Markov, Gonchar ja Pitkänen ovat hyytyneet syystä tahi toisesta, tilalle ovat nousseet Byfuglien, Letang, Enström, Yandle, Wisniewski. Mikä on nuorten nousukkaiden Doughty, Seabrook, Johnson & Johnson, Staal, Myers, Karlsson ja Edler ranking/arvostus? Ovatko Rafalski, Timonen, Kronwall, Ehrhoff, Beauchemin ja Robidas muidenkin mielestä erittäin laadukkaita ja luotettavia pakkeja? Lipsuuku lätkä Bouwmeesterin, Phaneufin ja Campbellin lavasta? Herrat Burns, Suter, Vishnovsky kenenkään mielestä erinomaisia?

Oho, tulipas pitkä litania nimiä! Mutta tossa pakkeja joita pidän NHL:n parhaina, perusteita ehkä myöhemmin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tottakai omalta puolelta Myers pitää nostaa esille, viime kaudella tulokkaiden palkinto, ja kokosekseen aika vikkelä käsistään. Tämä kausi on mennyt hieman penkin alle, Morrisonnin kanssa lähinnä pakitellen, eikä ole välillä tullut yhtään mitään. Viime kauden sensaatio Mike Green, tällä kaudella pelit ovat sujuneet nihkeästi, ja näin ollen ovat muut pääsemään rökittämään peliajalla. Capsien heikkoja esityksiä muutamia viikkoja sitten oli myös kova pala puolustukselle, eikä ole tullut onnistumisia. Pisteiden valossa aika heikkoa, pelillisestikin välillä melkosta säätämistä, mutta Caps fanit voivat toki kertoa kaverista enemmän. Bouwmeesterin esitykset eivät ole loksahtaneet omiin silmiini, kun tuli katsottua ainakin tuota Dallas peliä. Veto lähtee kyllä hyvin, mutta liike ei ole ihan sitä toivottua. Välillä tuppasi jäämään jälkeen, ei silti ihan katastrofi esitystä.

Vanha kunnon Lidström on ollut kyllä tällä kaudella mainio, ja kun Detroit porskuttaa, niin myös ruotsalaisen kädet ovat olleet rautaa. On tehnyt muutaman tärkeän voittomaalin, ja on viivapelaamisessa kyllä erittäin hyvä ja varma. -2 tilastoissa silti, tiedä sitten mistä mahtaa johtua, toki saa kyllä paljon vastuuta. Byfuglien on kyllä kuumin nimi puolustuksessa. Kaveri pyörii pakkien pörssissä toisena ja on takonut 16 maalia. Taklausvoima sekä lämäri ovat puhuneet puolestaan, sekä Atlantan pirteät peliesitykset ovat auttaneet huomattavasti. Nyt hieman parempi on ollut pelata, kun ei ole kutsu käynyt hyökkäykseen. Voisin laittaa esille Luca Sbisan, Sveitsiläisen nuoren kaverin, joka otteillaan on ainakin itseni kyllä yllättänyt. Hienoa, että pienestä keskieuroopan maasta nousee tuollainenkin pelaaja. Kaveri pelasi viime kaudella lähinnä rikkonaisen kauden pelatessa WHL:ssä sekä muutaman ottelua Duckeissa. Tällä kaudella otteluita on kertynyt 36, ja pisteitä vaatimattomat 4, mutta ei siitä kannata vielä johtopäätöksiä tehdä, uskon että kaverista syntyy vielä pelaaja ensi kaudelle. Toisen nuoren kaverin voisin myös laittaa esille.. Steven Kampfer. Nähnyt muutaman kerran, kun hän on pelannut Sabresia vastaan, ja on kyllä pelannut hyvää lätkää. Hajakautta pelaamassa, 26 ottelua ja kerännyt niissä 4+4 tehot. Peliaikaakin tulee ihan kelvollisesti hyvässä pakistossa. Miinus merkintä ehkä siitä, että kaveri pelannee Bruinssissa.. heh.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Lisätäänpä saman tien keskusteluun herra nimeltä Kris Letang. Ottanut suuria harppauksia vuodesta toiseen ja tällä kaudella viimeistään murtautunut kiekollisten puolustajien eliittiin. Kris on noussut piste- ja +/-pörssissä NHL:n kärkinimiin. Vaikka välillä puolustussuuntaan mieheltä nähdään koomailua, niin silti hän on kehittynyt harppauksen myös silläkin saralla. Usein ne puolustuspään virheet johtuvat siitä, että hän on innokkaasti osallistunut hyökkäykseen. Ehdottomasti kullan arvoinen pelaaja Penguinsille nyt ja tulevaisuudessa.

Myös Paul Martin on ehdottomasti liigan eliittiä puolustajissa. Hänen tasaiset ja erinomaiset otteet molempiin suuntaan saa kyllä ehdottomasti pensfanien suupielet hymyyn.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Andrej Meszaros on eräs nimi, joka pitää nostaa esiin. Parin vähän huonommin sujuneen kauden jälkeen mies on ollut todella hyvässä iskussa Flyersissä. Ollut oikeastaan Flyersin paras ja tasaisin puolustaja kuluneella kaudella. Alkukauden pelko siitä, että GM Holmgren olisi hankkinut ylipalkatun puolustajan ovat kaikonneet aikoja sitten. Täysin on mies palkkansa ansainnut.

Meszaros on ollut erittäin hyvä paketti fyysisyyttä ja kiekollista taitoa. Hyvä laukaus on ollut erittäin hyvä lisä Flyersin puolustusarsenaaliin, koska sellaista sinne on Prongerin oheen kaivattu. Meszaros on lisäksi pelannut hyvin omassa päässä, tarvittaessa fyysisesti, tarvittaessa sijoittumalla. Toivottavasti vaan jatkaa samaan tapaan. Jos +/- -tilastosta voi jotain johtopäätöksiä vetää, niin Meszaroksen +29 on varsin korkea, ainakin kirjoitushetkellä liiga kärkiluku itse asiassa.

Bill Meltzer onkin kirjoittanut Flyers.comiin artikkelin Meszaroksesta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Wildista pakko hehkuttaa Brent Burnsia, ihan huikeaa pelaamista lähes joka ikisessä ottelussa molemmissa päissä kaukaloa. Omassa päässä pelaa syöttölinjoja hyvin pois, pistää äijää tehokkaasti seinälle ja siivoaa maalin edustaa helvetin hyvin. On myös todella hyvä kiekon kanssa, lukemattomat kerrat on oman pään paineesta päästy pois vain siksi että Burns riistää vastustajalta kiekon ja luistelee sen alueelta ulos. Tehotilasto jostain käsittämättömästä syystä 7 pykälää pakkasen puolella, tuota ei pysty selittämään mitenkään järkevästi. Pistetään Miettisen piikkiin.

Hyökkäyspäässä NHL:n kärkipakkeja tällä hetkellä, kiekon kanssa todella varma, omaa hyvät kädet ja loistavan laukauksen varsinkin ranteelta. Luistelu ihan huippuluokkaa ja kun käyttää kroppaansa hyväksi niin hyvin kuin Burns niin kiekon riistäminen mieheltä on todella vaikeaa. 46 peliin kunnioitettavat 14+17=31 tehot ja illasta toiseen Wildin parhaita pelaajia.
 

Hetenyi#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Zoltan, Jokerikasvatit, Zoltan, Zoltan
Mielestäni NHL:n paras puolustaja on Shea Weber. Miehellä on loistava laukaus, kiekko pysyy lavassa ja ei mikään lapanen puolustuspäässä. Tietenkin hän saa paljon apuja myös yhdeltä toiselta huippupuolustajalta Ryan Suterilta, mutta kuka muu puolustaja johtaa oman jenginsä pistepörssiä? (hymiö).
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
mutta kuka muu puolustaja johtaa oman jenginsä pistepörssiä? (hymiö).

Dustin Byfuglien ja Tobias Enström kaksoisjohdossa Thrashersissa huomattavasti Weberiä kovemmilla pistesaldoilla. Muita ei sitten taida ollakaan.

Lidström on paras niin kauan kuin jaksaa pelata. Toki häntäkin välillä viedään, koska kyseessä ei ole mikään yli-ihminen, mutta ehdottomasti liigan paras puolustaja monipuolisuutensa ansiosta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielestäni NHL:n paras puolustaja on Shea Weber. Miehellä on loistava laukaus, kiekko pysyy lavassa ja ei mikään lapanen puolustuspäässä. Tietenkin hän saa paljon apuja myös yhdeltä toiselta huippupuolustajalta Ryan Suterilta, mutta kuka muu puolustaja johtaa oman jenginsä pistepörssiä? (hymiö).

Dustin Byfuglien/Tobias Enström (jaetulla ykkössijalla) ja Keith Yandle.

Old Ray tuossa jo kertoikin Kris Letangista, mutta todetaan nyt vielä että Letang on pelaamassa aivan huikeaa kautta. Letang on aivan uskomaton luistelija, yhtenä hetkenä mies on hääräämässä ylimpänä pelaajana vastustajan maalin takana ja seuraavana on jo alimpana pelaajana oman maalin edessä puolustamassa. Letang tunnetaan kiekollisesta pelistään mutta samalla hän on myös erittäin fyysinen pelaaja, ja omassa päässä ottanut huimia harppauksia eteenpäin viime kaudesta. Pelaa Pittsburghin ykköspakkiparissa Orpikin kanssa vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Puolustajien pistepörssissä Letang on jaetulla toisella sijalla ja +/- tilastossa jaetulla neljännellä sijalla. Kris Letang - Norris ehdokas.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Wildissakin Brent Burns on maalintekijätilastossa kärjessä yhdessä Mikko Koivun ja Cal Clutterbuckin kanssa 14 maalilla. Pisteitä miehellä on myös enemmän kuin Shea Weberillä, ja väitän että Burns on parempi puolustajakin kuin Weber.
 

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
Hyvät herrat (ja rouvat?), ei kai tämä mene siihen että puolustajien paremmuus ratkaistaan pistepörssissä? Menee kyllä totaalisesti vessaan...

Muistaako joko Rod Langwayn? Äijä ei välittänyt lätkästä juurikaan vaan keskittyi maalin puolustamiseen ja taisi olla siinä hommassa varsin pätevä kun 80-luvulla pari kertaa Norrisinkin sai. Okej, peli on muuttunut ja bla bla blaa, mutta kyllä puolustajan ykköshomma on oman maalin varjeleminen. Dustin Byfuglienia ei voi valita edes ehdolle Norrisiin vaikka tekisi 40 maalia ja 100 pinnaa kun on omassa päässä aivan hukassa. Monen muunkin kohdalla tuijotus pisteisiin on aivan yliarvostettua, esim. onko Mike Green nyt paljon huonompi kuin viimeiset pari vuotta? Epäilen että hänen, kuten Bäckströmin, Knublen yms. slumppi johtuu Ovechkinin vaisuudesta mättää maaleja ja tehopisteitä. Siinä sivussa nämä astetta köykäisemmät pelaajat sitten seilaavat myötä- tai vastavirrassa.

Kris Letangin pelaamiselle nostan kyllä hattua, on näyttänyt hyvältä ja pätevältä jäällä. Kaikki hänen pinnansa ei ole pelkästään Crosbyn ansiota HYMIÖ. Brent Burns taitaa myös olla pikkuhiljaa top20 pakkeja. Vain muutaman matsin olen nähnyt, mutta statsit ja kuulopuheet hänestä ovat myönteisiä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Zdeno Chara on varmaankin kaikista kokonaisvaltaisin puolustaja. Etenkin puolustaa tehokkaasti ja osaa myös olla tehokas hyökkäyspäässä. Moni muu pakki voi olla näyttävämpi, kuten Byfuglien, Green ja Doughty, mutta Chara on varmastikin paras. Myös Chris Pronger on erittäin hyvä pakki. Hän on tärkeä pala Philadelphian menestystä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Snakebite, Asp, Bully Boy, Rod Weery
Kris Letang - Norris ehdokas.

Tämän minä allekirjoitan 120%:sesti! Jos Letangin kausi jatkuu samanmoisissa merkeissä loppuun saakka, mies on Norrisinsa ansainnut. Ehkä Tobias Enströmin voisi mainita tässä kohti myös vahvaa kautta pelaavana puolustajana ja tämä mies on oikeastaan tärkein syy siihen, miksi Big Buffin kautta puolustajan pelipaikalla joku pitää onnistuneena. Itse en kyllä edes aseella uhaten suostu Byfuglienia puolustajaksi kutsumaan ja edes mahdollinen Norris-ehdokkuus olisi kyllä käsittämätön meriitti.

Jos alkuperäisen postaajan idea oli pystyttää vaihtoehtoinen ketju änärin peruspakkiketjun rinnalle, mutta pakkeja ei saa silti arvottaa pistepörssin perusteella, niin eikö tämä ketju ole ns. sama paska toisenvärisessä käärepaperissa? Minun mielestäni peruspakki on juurikin oman tonttinsa luotettava luuta ts. pitää maalinedustan puhtaan eikä tee virheitä, mutta ei myöskään loista kiekollisena hyökkäyspäässä.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kyllähän vaan Timonen kuuluu myös tähän ryhmään, Kimmolta illasta iltaan uhrautuvaista puolustumis pelaamista ja siinä ohessa tehoja, blokkaa vetoja pieneksi mieheksi suurella sydämmellä.
 
Zdeno Chara on varmaankin kaikista kokonaisvaltaisin puolustaja. Etenkin puolustaa tehokkaasti ja osaa myös olla tehokas hyökkäyspäässä. Moni muu pakki voi olla näyttävämpi, kuten Byfuglien, Green ja Doughty, mutta Chara on varmastikin paras. Myös Chris Pronger on erittäin hyvä pakki. Hän on tärkeä pala Philadelphian menestystä.
Eikös Chara ole viime aikoina saanut Nalle-faneilta aika negatiivista palautetta. Ainakin HFB:n puolella miestä on jonkun toimesta oltu jopa treidaamassa muualle, kun ei ole enää pelannut jättisopimuksensa mukaisesti. Sopimustahan hänellä on voimassa aina vuoteen 2018 saakka 6,5 miljoonan hitillä, mutta kyllä hänet tuollakin määrällä omaan joukkueeseeni ottaisin. Erittäin hyvä puolustaja, ja fyysinen friikki.

Tällä kaudella olen ollut erityisen vakuuttunut Keith Yandlen, Toby Enströmin ja Kris Letangin otteista. Nämä kolme ovat olleet alkukaudella 3 parasta kahden suunnan puolustajaa. Toisaalta myös Drew Doughty, Duncan Keith ja Mike Green ovat alkaneet kiristämään tahtia heikkojen alkukausiensa jälkeen. Puolustuspään eliittiä ovat olleet Marc Staal, Chara ja Ryan Suter. Erikoistunnustus liigan parhaasta alivoimapuolustuksesta ihmismuuri Hal Gillille.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eikös Chara ole viime aikoina saanut Nalle-faneilta aika negatiivista palautetta. Ainakin HFB:n puolella miestä on jonkun toimesta oltu jopa treidaamassa muualle, kun ei ole enää pelannut jättisopimuksensa mukaisesti.

Ketä HFB:n Bruins-osiossa ei olla treidaamassa muualle, kun joukkue häviää kaksi peliä putkeen?

Chara ei välttämättä ole pelannut ihan Norris-kautensa, tai varsinkaan sitä edeltävän kauden tasolla, mutta kyllä hän on erittäin tärkeä osa Bruinsin joukkuetta yhä. Tällä ja viime kaudella miehen peliä on sekoittanut loukkaantumiset ja se seikka, että rooli on ollut vähän epäselvä (otaksuttavasti Charan omista toiveista johtuen). Ts. hänelle yritettiin antaa enemmän kiekollista roolia kuin Charan käsillä pystyi ottamaan.

Chara on ennen muuta shutdown-pakki ja vaikka hän on hyvän yleispuolustajan tasoinen käsistäänkin, hän ei kuitenkaan ole Boylen, Lidströmin tai Prongerin veroinen. Parasta kiekkoaan Chara on mielestäni pelannut aikoinaan Widemanin kanssa ja nyt näyttää taas hyvältä Kampferin kanssa. Silloin kun Chara saa keskittyä siihen minkä parhaiten osaa ja pari mahdollistaa yksinkertaiset ratkaisut kiekon kanssa, hän on erittäin dominoiva pelaaja.

Ja otsikkoon: Pronger. Taktisesti todella älykäs kiekkoilija, lisäksi taitava, fyysinen ja ilkeä.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Varmasti Lindström, Chara, Boyle, Keith, Pronger ja Weber mun mielestä änärin parhaat ja ihan tuossa järjestyksessä.

Nuoremmista pakeista ekana mieleen: Mike Green ja Drew Doughty.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Erikoista, ettei Dan Hamhuisia ole vielä mainittu. Erittäin älykäs puolustaja, jonka voi heittää mihin tilanteeseen tahansa kaukalossa.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Erikoista, ettei Dan Hamhuisia ole vielä mainittu. Erittäin älykäs puolustaja, jonka voi heittää mihin tilanteeseen tahansa kaukalossa.
Mielestäni olisi varsin erikoista, jos Hamhuis olisi mainittu jo mainittu NHL:n parhaita puolustajia käsittelevässä ketjussa. Onhan Hamhuis ihan hyvä pakki, mutta eihän hän ole lähelläkään samalla tasolla, kuin esimerkiksi Brent Burns.
 

Ralph

Jäsen
Jos puhutaan vain ylivoimapelistä, John-Michael Liles ja tulevaisuudessa Kevin Shattenkirk on nostettava esiin.

Kokonaisvaltaisesti sanon Nicklas Lidstömin, Tobias Enströmin, Mike Greenin ja Duncan Keithin parhaiksi.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Anaheimin miehenä nostaisin esiin huikeaa kautta pelaavan Lubomir Visnovskyn. Mies on tällä hetkellä puolustajien pistepörssin kärjessä, eikä ole puolustuspäässäkään läheskään niin huono kuin mitä suurin osa luulee. Eihän mies mikään Toni Lydman ole omassa päässä, mutta ei myöskään mikään Mike Greenkään.
Mistään Norris ehdokkuudesta en Visnovskyn kohdalla aio puhua, mutta ajattelin miehen nyt nostaa esiin, kun täällä on mielestäni selkeästi miestä huonompiakin kavereita tämän kauden osalta mainittu.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Eihän mies mikään Toni Lydman ole omassa päässä, mutta ei myöskään mikään Mike Greenkään.

Saanen muistuttaa, että tämä on ollut Mike Greenin paras kausi puolustuspäässä. Se nyt ei vielä paljoa kerro, mutta koomailut ovat tippuneet huomattavasti ja peli muuttunut varmemmaksi. Jos taklauksia ja blokkeja katsotaan niin Green on muuten yllättävän lähellä esimerkisi ylistettyä Lydeä. Ei, en nyt väitä Greeniä Lydmanin tasoiseksi shutdowniksi, mutta.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Norris-ehdokkaat nimetty (NHL.com)

En tiedä minne tämän olisi laittanut, niin laitetaan nyt tänne. Nicklas Lidström, Shea Weber ja Zdeno Chara ovat tänä vuonna Norris-ehdokkaat. Itselle tuli tuo Chara vähän puskista kun en ole paljon tänä vuonna miestä seuraillut, mutta onhan nuo tilastot (14+30, +33) aika vakuuttavat. Ihan oikeat valinnat taitaa olla.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Täällä ihmetellään hieman myös Charan valintaa sillä itse odottelin, että Lubomir Visnovskyn hieno kausi olisi noteerattu. Visnovsky voitti puolustajien pistepörssin 68 pisteellään ja +- tilastokin näytti 18 astetta. Mitä itse seurasin miehen peliä niin myös paljon parjattu puolustustyöskentelykin parani kauden mittaan Lydmanin vieressä?
Ehkäpä tässä taas sitten kalifornian huono aikavyöhyke vaikutti niin, että Chara huomattiin ennen Visnovskyä.

Weberin ja Lidaksen välillä kisa todennäköisesti käydään ja itse toivon kovasti, että Shea Weber tämän veisi. Kaikella kunnioituksella Lidasta kohtaan, hänelle voi sitten antaa Lady Byng pystin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Eihän se Visnovsky juuri alivoimalla käväissyt, joten silloin ei yleensä ole mitään jakoa Norris-kisassa.

The James Norris Memorial Trophy is awarded annually to the National Hockey League's top "defense player who demonstrates throughout the season the greatest all-round ability in the position."

Itse pidin tätä puhtaasti Lidströmin ja Charan välisenä kisana. Ykkösalivoiman miehiä ja vetivät vahvat kaudet. Ehkä ne plussat kääntää Charalle, vaikka Lidström teki 2 maalia ja 18 pistettä enemmän. Molemmat taisi iskeä tällä kaudella hattutempun?

Weberin miinuksena pidän sitä, että mies ei pelannut oman joukkueensa ykkösalivoimassa. Jos kerran mies on Norris-tason superpuolustaja, ja mukamas on jokaisella osa-alueella joukkueensa paras puolustaja, niin miksi joukkue ei sitten käytä tätä parasta pelaajaansa ykkösalivoimassaan, vaan heittää sinne Kevin Kleinin ja Shane O'Brienin?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös