Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

NHL:n parhaat keskushyökkääjät

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.08.2018 klo 19.05.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Pelipaikoista se kaikkein tärkein, keskushyökkääjän paikka, ansaitsee oman ketjunsa myös. Ei se ole sattumaa että esimerkiksi varaustilaisuuksissa aina sentterit ovat kaikkein halutuimpia, ennen puolustajia ja laitahyökkääjiä. Sentterilla on vain niin valtaisa merkitys koko viisikon pelaamiselle ja perinteisesti myös kaikkein lahjakkaimmat kiekkoilijat on aina aseteltu keskushyökkääjiksi.

  Lähdetään nyt liikkeelle NHL.comin laatimasta top-20 listauksesta tulevaa kautta varten.

  Lainaus:
  Huomioita:

  - Noista senttereistä 12 kappaletta olivat top-4 varauksia omassa ikäluokassaan, mikä osoittaa sen että se eliittien eliitti senttereiden osalta on hyvin jo nuoressa iässä huomioitu ja sieltä draftin kärjestä ne kovimmat sentterit aina tulevat.
  - Getzlaf on ihan liian aliarvostettuna tuolla listalla. Kuuluisi tuonne top-10:een Seguinin edelle. Getzlaf on kuitenkin ihan eliittien eliittiä, liigan top-5 pelintekijä ja erinomainen kahden suunnan sentteri. Vähän joka kausi tulee pieniä vammoja ja ikääkin kertyy, mutta kyllähän Getzlaf tasoltaan on ehdottomasti kärkikymppiin kuuluva sentteri.
  - Matthews taas yliarvostettuna. Ehkä vuoden päästä kuuluu jo tuonne neljän parhaan sentterin joukkoon, mutta vielä tällä hetkellä ihan liian monta parempaa sentteriä jäi sinne Matthewsin taakse.
  - Barzalilta, Couturierilta ja Karlssonilta vaaditaan nyt se toinen huippukausi ennen kuin tälle listalle on asiaa.
  - Monahan on luotettava 30+ maalin ja 60+ pisteen sentteri ja kuuluisi siten listalle. Enkä vielä lähtisi Toewsia kirjoittamaan listalta pois myöskään, on edelleen mitat täyttävä kahteen suuntaan pelaava ykkössentteri. Johansen ja Duchene olisivat sitten ne viimeisestä listapaikasta kamppailevat sentterit. Eric Staalilla on ikää jo kertynyt mutta hänkin olisi hyvä haastaja tuonne kahdenkymmenen parhaan sentterin listalle.
   
 2. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Getzlafin "arvoa" varmasti laskee hänen luonteensa. Itse käännän tämän luonne asian aina hänelle jopa plussaksi. Mies kykenee tehoilemaan 1ppg kausia vaikka ei aina todellakaan kiinnoistaisi pelata sekuntiakaan kentällä. Miettikää jos hänen motivaatio olisi kohdallaan edes puolet kaudesta... saataisiin puhua hänestä joka kausi varmana yli 90pinnan ylittäjästä. Pelillisesti silloin kun Getzlaf pelipäällä niin hän kuuluisi tuonne top-10 ja sen kertoo jo se, että hän on ehdoton vakiopelaaja Kanadan maajoukkueessa silloin kun parhaat valitaan. Stanley Cup voittaja, kaksinkertainen olympiakullan voittaja ja eniten syöttöjä play-offeissa pari kautta sitten, mutta arvostus Anaheimin ulkopuolella erittäin alhaalla.

  Mutta se Getzlafista ja lyhyestä virsi kaunis:

  Itse sijoittaisin Bergeronin top3:een. Äärimmäisen taitava ja fiksu pelaaja jonka itse valitsisin joukkueeseen kuin joukkueeseen ykkössentteriksi.
   
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mites Nathan MacKinnon? Hänen huippukautensa toki oli parempi kuin kolmella mainitulla, mutta vasta yksi "top-20 sentteri" -kausi hänelläkin takana.
   
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Samaa mieltä Getzlafista ja Matthewsista. Kopitar, Scheifele ja Bergeron on kaikki helppo nostaa listalla Matthewsin edelle. Ja jos Barkov jatkaa ensi kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi, niin nostaisin hänetkin nykyotteilla Matthewsin ohitse. Tietenkin, jos Matthews ottaa pelaajana ensi kaudella askeleen eteenpäin, niin siinä tapauksessa nykyinen sijoitus voi olla ansaittu. Mutta ei vielä.

  Couturierin pitäisin listalla ennen Monahania yhden kauden tehoiluista huolimatta. Barzal ja Karlsson vähän siinä ja siinä.

  Tulevaisuuden nimistä en pidä yllätyksenä, jos Brayden Point tulee nousemaan listan vakionimeksi, sen verran vakuuttavia olivat otteet pudotuspeleissä, vaikka osa joukkueista peluutti parasta puolustuskenttää Pointin kenttää vastaan. Devilsin kannattajana toivon tietenkin, että Hischierkin tulisi nousemaan sinne. Siihen on kuitenkin vielä paljon työtä tehtävänä, eikä varmuutta lopputuloksesta vielä ole.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Toisin kuin tuolla kolmikolla, on MacKinnonilla kuitenkin hyviä näyttöjä useammalta aiemmalta kaudelta. MacKinnonin potentiaali on myös tunnustettu ja viime kaudella nousi sen edellyttämälle tasolle, joten kyllä se puoltaa hänen korkeaa sijoitusta, vaikka oikeassa olet että häneltäkin vasta takana yksi eliittikausi.

  Toki tuossa tulee sitten ristiriitaisuuksia heti hieman kriteerien kanssa, mutta eihän tällaiset listaukset mitään tarkkaa tiedettä ole. MacKinnonilla oli loistava tulokaskausi aikanaan ja siten hyvä varoittava merkki sille että Barzalia ei heti loistavan tulokaskauden jälkeen nosta listalle. Toisaalta taas vuosi sitten olisin kyllä Matthewsin ihan suoraan nostanut top-20 listalle tulokaskauden jälkeen. Odotusarvot näyttelevät näissä listauksissa aina jonkinlaista roolia. Matthewsilta oli helpompi odottaa tulokaskauden toisintoa kuin nyt on Barzalilta. Tai sitten vaikka MacKinnonilta on helpompi odottaa toista eliittikautta kuin täysin puskista itsensä kaikkien tietoisuuteen viime kaudella lyöneeltä William Karlssonilta. Tämän kun on todennut, niin voi sanoa että toki sama mitä MacKinnonista nyt sanoin pätee myös Couturieriin, nousi viime kaudella potentiaalinsa edellyttämälle tasolle usean sellaisen ihan hyvän tason kauden jälkeen, ja siksi Couturier voi ihan hyvin olla jonkun top-20 listalla mukana.
   
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Kyllähän juuri Kopitarin pitäisi olla millä tahansa mittarilla top5 sentteri NHLssä. Matthews voi tuonne top5 nousta, mutta ei ole todellakaan vielä sen arvoinen. Sama kuin Laine tuolla laiturit listalla. Juu on 2. paras maalintekijä, mutta silti.

  Getzlafia arvostan kyllä itsekkin suuresti. Harmittavia loukkaantumisia ollut viime kausina, mutta tehokas on on ollut siitä huolimatta. Ja kuten ylempänä on listattu, niin meriittejä ja johtajuutta kyllä löytyy.

  Seguin on tuolla mielestäni hieman liian korkealla. Melkeimpä pudottaisin hänet tuonne Eichelin taakse asti jopa, mutta mielipiteitä nämä vain.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Oma top-10 alla, ei ole helppoa tehdä tuommoista listaa kun niin paljon huippunimiä tarjolla. Suluissa ero NHL.com listaan verrattuna.

  1./2. Connor McDavid (-)
  2./1. Sidney Crosby (-)
  3. Evgeni Malkin (-)
  4. Patrice Bergeron (+4)
  5. Anze Kopitar (+1)
  6. Auston Matthews (-2)
  7. John Tavares (+3)
  8. Nicklas Bäckström (+6)
  9. Aleksander Barkov (+4)
  10. Mark Scheifele (-3)
   
 8. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En kyllä mitenkään osta sitä, että McDavid menee Crosbyn edelle. Kokonaisvaltaisesti Crosby on edelleen parempi ja erityisesti aloitusympyrässä valtavasti edellä. Välillä tuntuu siltä, että McDavid suorastaan antaa kiekon vastustajalle aloituksissa. Käsittääkseni Crosby pelaa myös alivoimaa, tai ainakin omaa kyvyt siihen.

  Ei McDavid kaukana ole, mutta tänä päivänä jos pitäisi Stanley Cup -jengiä suunnitella, niin ensimmäinen valintani kohdistuisi helposti Crosbyyn. Olen siitä myös melko varma, että McDavid tulee parantamaan aloitustaitoaan/puolustamista ja kaiken mennessä putkeen on jopa vuosikymmenen ajan NHL:n paras pelaaja.
   
 9. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Toisaalta McDavid on itse niin iso hyökkäysuhka ettei kenestäkään ole siihen vastaamaan. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä Kanadan olympiajoukkueessa kumpi olisi pelannut ykkössentterinä, mutta nyt sitä voidaan vaan jossitella. Paljonhan se sinunkin mainitsemasi Stanley Cup -joukkue riippuu kokonaisuudesta, ketä laitureita tai muita senttereita joukkueeseen saisi. Crosby on varmaan yksittäisenä pelaajana monipuolisempi, mutta McDavidilla on tarjota jotain mihin kenelläkään ei ole vastata. Tarkoitukseni on sanoa, että jos kakkossentteri olisi Bergeron niin miten olisi valintasi laita sen jälkeen? Peluutuksilla Bergeron voisi helposti hoitaa tärkeimmät aloitus- ja puolustushommat siinä missä McDavid voisi 100%sti keskittyä siihen missä on parhaimmillaan.

  Varsinkin tuosta ajattelumallista käy ilmi, että erot ovat ihan minimaaliset eikä kummankaan nimeämistä tämän hetken parhaaksi voi täysin tyrmätä.
   
 10. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Jos nyt alkaisi miettimään parhaita keskushyökkääjiä listalle niin alkaisi menemään helvetin hankalaksi. Katsotaan mitä tapahtuu...

  1. Connor McDavid
  2. Sidney Crosby
  3. Patrice Bergeron
  4. Evgeni Malkin
  5. Anze Kopitar
  6. John Tavares
  7. Ryan Getzlaf
  8. Aleksander Barkov jr
  9. Mark Scheifele
  10. Nicklas Bäckström
  11. Tyler Seguin
  12. Evgeny Kuznetsov
  13. Nathan MacKinnon
  14. Auston Matthews
  15. Jack Eichel
  16. Sean Couturier
  17. Leon Draisaitl
  18. Steven Stamkos
  19. Vincent Trocheck
  20. Matt Duchene

  Tuommoinen lista tuli aikaiseksi. Vähän tuommoinen hankala tehdä kun yhden kauden komeettoja haluaa välttää ja ei oikein sydän anna periksi Thornton, Pavelski tai Couture kolmikosta kellekään.
   
 11. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Eiköhän McDavid olisi pelannut laitaa. Toistaiseksi heikko aloittaja sekä ei pelaa Edmontonissa omassa päässä perinteistä sentteriä, vaan on ylempänä valmiina vastaiskuun.
   
 12. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näimpä jos miettii että keskelle olisi heittää Crosby, Bergeron, Tavares, Monahan, MacKinnon, Couturier, Giroux, O'Reilly, Seguin jne

  Kyllä Crosby 1. sentteri on niin pitkään kun pelaa.
   
 13. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Eikö ketään muuta häiritse tuo Draisaitl tuolla listalla? Sehän on pelannut hyvin vain Mäkkärin laidalla, sentterinä ihan hukassa...
   
 14. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Mietin tänään ihan samaa. Ei mielestäni asiaa senttereiden top 20 -listalle. Joku hfboardsilla kaivoi melko kattavasti tilastoja esiin Draisaitlista ja käytännössä miehen, sekä tehokkuus että kiekonhallintatilastot ovat reippaasti heikompia, kun hän pelaa sentterinä.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sportsnetin top-100 listaukselta sentterit poimittuna:

  1. Connor McDavid, C, Edmonton Oilers
  2. Sidney Crosby, C, Pittsburgh Penguins
  3. Evgeni Malkin, C, Pittsburgh Penguins
  5. Nathan MacKinnon, C, Colorado Avalanche
  7. Anze Kopitar, C, Los Angeles Kings
  12. John Tavares, C, Toronto Maple Leafs
  13. Mark Scheifele, C, Winnipeg Jets
  16. Auston Matthews, C, Toronto Maple Leafs
  18. Patrice Bergeron, C, Boston Bruins
  21. Steven Stamkos, C, Tampa Bay Lightning
  24. Tyler Seguin, C, Dallas Stars
  25. Evgeny Kuznetsov, C, Washington Capitals
  28. Nicklas Bäckström, C, Washington Capitals
  30. Aleksander Barkov, C, Florida Panthers
  40. Mathew Barzal, C, New York Islanders
  44. Sean Couturier, C, Philadelphia Flyers
  45. Jack Eichel, C, Buffalo Sabres
  48. Ryan Getzlaf, C, Anaheim Ducks
  49. William Karlsson, C, Vegas Golden Knights
  50. Jonathan Toews, C, Chicago Blackhawks
  51. Leon Draisaitl, C, Edmonton Oilers
  57. Logan Couture, C, San Jose Sharks
  61. Joe Pavelski, C, San Jose Sharks
  69. Sean Monahan, C, Calgary Flames
  72. Brayden Point, C, Tampa Bay Lightning
  75. Ryan O’Reilly, C, St. Louis Blues
  82. Vincent Trocheck, C, Florida Panthers
  89. Eric Staal, C, Minnesota Wild
  93. Jeff Carter, C, Los Angeles Kings

  * Listalla Richard Rakell oli merkitty sentteriksi mutta hän on oikeasti laituri joten jätin hänet pois tästä. Myös Sharksin kaksikosta (Couture/Pavelski) toisen tai molemmat olisi voinut jättää pois kun molemmat taitavat viettää yhtä paljon aikaa laidalla kuin sentterinäkin? Sharks-seuraajat täsmentäkööt tuota...

  Yhteensä 29 sentteriä löytyi siten Sportsnetin top-100 pelaajalistaukselta.

  Listan 19 ensimmäistä samat kuin avausviestissä olevassa NHL.comin listauksessakin, järjestyksessä vain pieniä eroavuuksia. Ja se avausviestin listan #20, Draisaitl, oli tässä listauksessa #21 senttereistä - Toews meni siihen edelle.

  Senttereistä olisin kyllä mahduttanut Ryan Johansenin ja Matt Duchenen NHL:n sadan parhaan pelaajan joukkoon.
   
 16. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Jos pitaisi oma lista tehda, niin se nayttaisi talta:

  1. Sidney Crosby, Penguins
  2. Connor McDavid, Oilers
  3. Evgeni Malkin, Penguins
  4. Patrice Bergeron, Bruins
  5. Anze Kopitar, Kings
  6. Nicklas Backstrom, Capitals
  7. John Tavares, Maple Leafs
  8. Mark Scheifele, Jets
  9. Nathan MacKinnon, Avalanche
  10. Jonathan Toews, Blackhawks
  11. Ryan Getzlaf, Ducks
  12. Steven Stamkos, Lightning
  13. Auston Matthews, Maple Leafs
  14. Jack Eichel, Sabres
  15. Aleksander Barkov, Panthers
  16. Eric Staal, Wild
  17. Sean Couturier, Flyers
  18. Tyler Seguin, Stars
  19. Evgeny Kuznetsov, Capitals
  20. Ryan O'Reilly, Blues

  Jotenkin tuollaisesta karkikympista ei pitaisi ihan hirvean paljon eriavia mielipiteita edes olla. Toinen puolisko on sitten jo huomattavasti enemman tulkinnanvarainen, ja sielta on myos nuorempaa pelaajaa tulossa myohempina vuosina sitten kolkuttelemaan tuonne karkikaartiin Matthewsin ja Eichelin johdolla. Kuznetsovin sijoitin alunperin hieman korkeammalle, mutta hieman liikaa ailahtelee otteet viela kauden sisallakin miehella, han on kuitenkin Couturierin ohella selkeimpia nousijakandidaatteja tuolta listan loppupaasta.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vaikka kuinka Blackhawks-fani olenkin ja pidän Toewsista, on suuri vääryys sijoittaa tämän hetken absoluuttisella tasolla Toews nimien Seguin, Kuznetsov, Barkov sekä Matthews taakse.

  Toews on edelleen yksi parhaista kahden suunnan senttereistä, mutta kokonaisvaltaisesti nuo kaverit menevät omassa listauksessa edelle. Eichel menee ohi todennäköisesti tulevalla kaudella ja O’Reilly on mielestäni aika tasoissa. Loput ovat sitten mielestäni värilaseilla Kapteenin takana. Kyllä, myös Steven Stamkos.
   
 18. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Itsellä olisi varmaan samat nimet. Järjestys varmaan hieman eri, mutta se on varmaan aika semantiikkaa ja pieniä juttuja, miksi joku olisi eri paikassa kuin joku toinen.
   
 19. BigHitFan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals, Leijonat
  Oma ranking:

  1) Sidney Crosby
  2) Connor McDavid
  3) Evgeny Malkin
  4) Anze Kopitar
  5) Patrice Bergeron
  6) Nicklas Bäckström
  7) John Tavares
  8) Sasha Barkov
  9) Ryan Getzlaf
  10) Mark Scheifele
  11) Jonathan Toews
  12) Steven Stamkos
  13) Auston Matthews
  14) Nathan MacKinnon
  15) Evgeny Kuznetsov
  16) Jack Eichel
  17) Ryan O'Reilly
  18) Tyler Seguin
  19) Logan Couture
  20) Sean Monahan
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Jotenkin hassua heittää Toews TOP-10 ja sitten kertoa, että ei hirveästi eroavaisia mielipiteitä pitäisi olla. Erittäin vaikea alkaa pikku hiljaa saada edes Toews TOP-20. Osaa puolustaa, mutta suurin osan tältä listaltakin osaa, osalla taas sitten hyökkäysominaisuudet niin paljon parempia kuin Toewsilla, esim. Eichel.

  Oma TOP-20
  1. Sidney Crosby
  2. Connor McDavid
  3. Evgeni Malkin
  4. Nathan MacKinnon
  5. Anze Kopitar
  6. Patrice Bergeron
  7. Nicklas Bäckström
  8. John Tavares
  9. Alexander Barkov
  10. Ryan Getzlaf
  11. Mark Scheifele
  12. Steven Stamkos
  13. Sean Couturier
  14. Auston Matthews
  15. Tyler Seguin
  16. Jack Eichel
  17. Eric Staal
  18. Jonathan Toews
  19. Ryan O'Reilly
  20. Kuztnetsov
   
 21. Heatley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh, Pelicans, Porvoon Hunters
  Lainaus:
  Tämä vahvuus mielestäni selittää Bergeronin, Toewsin ja Kopitarin joka vuotisia alhaisia sijoituksia. Jokainen noista kolmesta on aivan jäätävän kovia aloitusympyrässä ja nimenomaan kahteensuuntaan. Taitaa jokainen ollut ehdolla Selken voittajaksi, mestaruusjoukkueissa olleet aivan keskeisiä palasia.

  Amerikan NHL-insiderit ovat Toewsista sanoneet että taitojenpuolesta pystyisi vetämään ppg-kausia mutta ajatusmaailmassa joukkueen etu menee aina omien pisteiden edelle. Tästä syystä C rinnassa ja onhan hän noita Stanley Cuppejakin nostellut.
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vielä kolme vuotta sitten tuo alhainen sijoitus oli perusteltua, itse pidin häntä koko NHL:n toiseksi parhaana sentterinä ja hakamussuttelin täällä jopa parhaana. Kolme mainitsemistasi senttereistä on kuitenkin tänä päivänä erinomaisia pelaajia molempiin suuntiin eikä Toews ihan sinne parin viime kauden otteilla kykene.

  Olen samaa mieltä ppg-kausista tai no olin, mutta kolme vakavahkoa aivotärähdystä sekä edelleen pelaamista haittaavat selkävaivat näyttävät valitettavasti eron ja se on kuin yöllä ja päivällä. Nopeus on kärsinyt, kädet eivät ole enää samalla tasolla ja pelaaminen on muuttunut vuosi vuodelta enemmän "taistelukiekoksi", jolloin kropan täytyisi pysyä perässä. Mutta ei pysy. Nyt parina viime kesänä treenaaminen on muuttunut enemmän nopeuden sekä taitokiekon suuntaan, mutta voiko 30-vuotiaana vielä tehdä paluun ns. aivan huipulle?

  Koko sydämestäni toivon, että pystyy. Mielelläni katsoisin yhden suosikeistani tekevän ne kolme paraatia Chicagon kaduilla uudestaan.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Linkitetään TSN:n laatima top-60 pelaajalistaus nyt vaikka tähän ketjuun: McDavid continues reign atop TSN's Top 50 player ranking - TSN.ca ja 10 players who fell short of TSN Hockey’s Top 50 - TSN.ca

  Aiemmin olen jo laittanut tänne NHL.com top-20 sentterilistauksen sekä Sportsnetin top-100 listaukselta poiminut sentterit, joten vertailun vuoksi poimitaan tuosta listalta ne sentterit erikseen tähän:

  1. Connor McDavid, C, Edmonton Oilers
  2. Sidney Crosby, C, Pittsburgh Penguins
  3. Nathan MacKinnon, C, Colorado Avalanche
  4. Evgeni Malkin, C, Pittsburgh Penguins
  8. Auston Matthews, C, Toronto Maple Leafs
  11. Mark Scheifele, C, Winnipeg Jets
  13. Anze Kopitar, C, Los Angeles Kings
  16. John Tavares, C, Toronto Maple Leafs
  17. Patrice Bergeron, C, Boston Bruins
  19. Evgeny Kuznetsov, C, Washington Capitals
  20. Steven Stamkos, C, Tampa Bay Lightning
  22. Aleksander Barkov, C, Florida Panthers
  25. Tyler Seguin, C, Dallas Stars
  33. Jack Eichel, C, Buffalo Sabres
  34. Mathew Barzal, C, New York Islanders
  36. Nicklas Bäckström, C, Washington Capitals
  43. Ryan Getzlaf, C, Anaheim Ducks
  46. Sean Couturier, C, Philadelphia Flyers
  51. William Karlsson, C, Vegas Golden Knights
  54. Leon Draisaitl, C, Edmonton Oilers
  59. Jonathan Toews, C, Chicago Blackhawks
  60. Brayden Point, C, Tampa Bay Lightning

  - Kaikilla kolmella listauksella täsmälleet samat nimet muodostivat sentterien top-19 listauksen, ainoastaan järjestys heidän välillään hieman vaihteli. Voitaneen tuosta todeta että kauteen lähdettäessä on aika selvä konsensus top-19 sentterijoukkio olemassa.
  - Heidän takanaan sitten Draisaitl ja Toews väijymässä sitä viimeistä top-20 paikkaa ja noiden kolmen listan perusteella se menisi Draisaitlille tuloksin 2-1.
  - TSN:n listauksella MacKinnon nousi Malkinin edelle, muutoin kärkikolmikko olisi ollut täsmälleen samassa järjestyksessä kaikilla kolmella listalla.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Näiden listojen laatiminen on kyllä niin vaikeata, varsinkin kun osa sitten arvostaa jotain pukukopissa näkyviä ominaisuuksia ja näitä on aika vaikeata mitata millään tavalla. Sitten toisaalta taas ilman sitä kannun nostelua näille ominaisuuksille ei vielä hirveästi anneta arvoa, esim. Tavares voi olla vaikka kuinka hyvä leaderi pukukopissa.

  Sikäli kyllä sama mimmoiseen järjestykseen päädytään kunhan sieltä kärjestä löytyy nyt vähintään seuraavat nimet: McDavid, Crosby, Bergeron, Malkin ja Kopitar. Mielestäni tuo porukka on selkeästi omassa kategoriassaan ja ovat jo todistaneet osaamisensa useamman kauden aikana. Heti perästä tulee sitten omassa porukassaan nämä Barkovit, Scheifelet, Matthewsit, Seguinit, Coutuerit jne. joilta löytyy vielä joitain puutteita esim. omassa päädyssä tai sitten eivät ole tuolla huipputasolla vielä pelanneet useampaa kautta. Jos tuosta porukasta pitäisi joku tuonne nostaa ylemmäs niin ehdottomasti Barkov ottaen huomioon kuinka kovia minuutteja hän pelasi ja mikä hänen roolinsa oli joukkueelle, mutta kuten Matthewsinkin tapauksessa niin tuo otanta on vielä hiukan pieni loukkaantumisten takia mutta mielestäni tuossa on kaksikko joka voisi nousta tuonne aivan eliittikategoriaan tulevan kauden aikana.

  Tässä vielä Boscon listan jatkoksi tuo Athleticissa käytetyn game scoren perusteella rankattu porukka. Tuosta kausiennakosta puuttuu vielä Tampa Bay ja Predators, eli potentiaalisesti Stamkos, Point ja Johansen voisivat tänne listalle vielä nousta.

  Mcdavid 5,2
  Matthews 4,3

  Bergeron 3,7 (ikä on otettu huomioon mikä on hyvä varmaan yleisesti, mutta ei se ikä kyllä näitä kavereita hidasta, eli on vaikuttanut negatiivisesti )
  Crosby 3,5 (Bergeronin, Malkinin ja Crosbyn arvosanoihin)
  Barzal 3,4 (vain yksi kausi)
  Malkin 3,3
  Barkov 3,3
  Seguin 3,2
  Tavares 3

  Couturier 2,9
  Scheifele 2,8
  Kopitar 2,7 (yksi huono kausi painaa arvosanaa alas kun otanta on muistaakseni kolmen kauden ajalta)
  Aho 2,7 (laiturina, mutta pelasi jopa paremmin keskellä loppukaudesta vaikkakin otanta on todella pieni sentterinä)
  Draisatl 2,7
  Eichel 2,6
  Kuznetsov 2,6

  Ahosta:

  "The sample size is very tiny (just 12 games), but it’s nevertheless extremely encouraging to see that Aho did much better by points per 60 (2.71 vs. 2.35) and shot rates (61.4 per cent vs. 53.9 per cent, with much of that effect on the defensive side) while playing centre than he did on the wing. "

  Ja huom:

  "The two player types that are generally underrated are defensive defencemen (Niklas Hjalmarsson, Marc-Edouard Vlasic) and playmakers (Nicklas Backstrom, Ryan Johansen) while the players that are overrated are point-scoring defensemen (Kevin Shattenkirk, Dougie Hamilton) and shooters (Viktor Arvidsson, Max Pacioretty). The win values are also based on efficiency, so players who do well in a short period of time look better (David Pastrnak, Matthew Tkachuk) as do players who play with other good players. Allocating credit properly is an interesting problem in hockey, and while I do think Game Score does a decent job of it, there are some instances where it may look off."

  "I don’t agree with every single thing it spits out, but there are many times where it makes me reconsider my feelings about specific players. If the model is showing that Player X is better than Player Y, there is probably a reason for it and it’s an opportunity to dig deeper. It may be wrong, but it creates dialogue and discussion worth having about a player."
   
 25. Ralph Jäsen

  NHL.com listasi taas 20 parasta sentteriään:

  1. Connor McDavid, Oilers
  2. Sidney Crosby, Penguins
  3. Nathan MacKinnon, Avalanche
  4. Aleksander Barkov, Panthers
  5. John Tavares, Maple Leafs
  6. Auston Matthews, Maple Leafs
  7. Patrice Bergeron, Bruins
  8. Steven Stamkos, Lightning
  9. Mark Scheifele, Jets
  10. Brayden Point, Lightning
  11. Tyler Seguin, Stars
  12. Ryan O'Reilly, Blues
  13. Evgeni Malkin, Penguins
  14. Sebastian Aho, Hurricanes
  15. Jack Eichel, Sabres
  16. Evgeny Kuznetsov, Capitals
  17. Logan Couture, Sharks
  18. Nicklas Bäckström, Capitals
  19. Sean Monahan, Flames
  20. Elias Pettersson, Canucks

  Anze Kopitar on kadonnut listoilta kokonaan, eikä Jonathan Toewsiakaan enää näy. Malkin on pudonnut yllättävän alas. Maple Leafsin kakkossentteri on listoilla sijalla kuusi.
   
  5hole ja Burnittaja tykkäävät tästä.