NHL Entry Draft 2020

  • 386 729
  • 1 390

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Toiveissa olisi tälle päivälle joku suomalaislupaus Lightningin prospect pooliin, mutta se taitaa olla toiveajattelua tietäen drafthistorian.

Lisäksi jos Killorn & Johnson saadaan dumpattua draft pickkeihin niin aina vaan parempi.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Jurmon osoite kyllä kiinnostaa, ihmettelen jos ei varata 2-3 kierroksella. Isokokoinen, hyvin liikkuva ja suhkot näppärä käsistään, eli lähes täydellinen moderni puolustaja.

Toinen mielenkiintoinen näin henkilökohtaisesti itselle on myös Roby Järventie, siitä @Knap ylempänä jo hyvin avasikin.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Jurmon osoite kyllä kiinnostaa, ihmettelen jos ei varata 2-3 kierroksella. Isokokoinen, hyvin liikkuva ja suhkot näppärä käsistään, eli lähes täydellinen moderni puolustaja.

Toinen mielenkiintoinen näin henkilökohtaisesti itselle on myös Roby Järventie, siitä @Knap ylempänä jo hyvin avasikin.
Valitsin mielelläni Robyn Maple Leafsin rosteriin, jos se vain olisi mahdollista. Tulevaisuudessa hän voi olla hyvä alempien kenttien vakiokalustoa oleva hyökkääjä. Mielestäni varteenotettava vaihtoehto.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Varmaan vaikutti myös jenkkien huono vuosikerta eikä tämä vuosi ole suomalaisittainkaan kovin erityinen näin ennakolta. En sitten tiedä, että mihin ne ruotsalaiset pakit katosivat, varmaan toisella kierroksella menee kymmenen ruotsalaista, kun siellä on jäljellä vaikka ketä.

Jenkeillä sitten seuraavassa vuosikerrassa aika kova porukka.
 
Ykköskierros takana ja hieman yllätyksiä nähtiin. Melkoista kanadalaisdominointia, yhteensä 19 vaahterapaitaa varattiin. Venäläisiä meni neljä, saksalaisia, jenkkejä ja ruotsalaisia kutakin kaksi ja sitten yksi suomalainen ja yksi itävaltalainen. Kyllähän se etukäteen tiedettiin, että tämä vuosi on kanadalaisten, mutta määrä vähän yllätti. Vuoden alussa oli vielä hieman epävarmaa, tuleeko yhtään yhdysvaltalaista varausta ensimmäiselle kierrokselle. Saivat yhden viiden ensimmäisen joukkoon ja toisen sijalla 29. Ruotsalaisia meni vain kaksi ja ihme kyllä yhtään ruotsalaista pakkia ei varattu! Miten tämä on mahdollista? Sen sijaan venäläisiä meni toiseksi eniten ja joukossa kierroksen ainoa maalivahti. Odotin, että maksimissaan kaksi venäläistä varattaisiin. Saksalaisia odotetusti kaksi, Rossi vähän tipahti, mutta mahtui kymmenen ensimmäisen joukkoon. Lundell tippui kympin ulkopuolelle ja viimeksi 2014 oli vastaava tilanne ettei suomalaisia mennyt kymmenen ensimmäisen joukossa.

Pelipaikkojen osalta varattiin yksi maalivahti, kuusi puolustajaa ja 24 hyökkääjää. Melkoista hyökkääjien dominointia siis.

Tuo kanadalaispelaajien määrä, siis 19 kappaletta ensimmäisellä kierroksella, on uusi ennätys mikäli kuulin lähetyksessä oikein studion setien höpinöitä. Historiallinen vuosi siis tietyllä tapaa. Ja muutenkin, jenkkejä vain meni kaksi. Viime vuonna yhdysvaltalaisia meni ekalla kierroksella peräti yhdeksän ja toisen alkuun vielä useampi eli ensimmäisten 34 vuoron aikana peräti 12 pelaajaa. Myös ruotsalaisia meni vain kaksi ja sekin on 2000-luvun mittapuulla todella vähän.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Nice to know faktaa: Roby Järventien isä Martti varattiin v. 2001 kierroksella 4 Montrealiin. Pienellä kolmen pelin otannalla nähneenä Robyltä tällä kaudella, uskon vahvasti 2-3 kierroksen varaukseen 2020 draftissa.
Taitava, kookas (189 cm) ja ajoittain myös fyysinen hyökkääjä on varmasti monen seuran papereissa hyvä prospekti NHL - kaukaloihin.

Suomi tykittää tänä vuonna aika paljon alle 180 cm hyökääjiä draftiin - kiva seurata heidän tulevia varauskierroksia. Simontaival, Miettinen, Mäenpää, Hirvonen, Kantola, Seppälä, Korkalainen & kumppanit.
Näin kirjoittelin joskus :) Hienoa Roby !!
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Blue Jacketsien faneilla on kyllä kova luotto Kekäläiseen. Viesti on "In Jarmo we trust" ja soraäänet ovat hyvin vähäisiä, muiden tiimien fanit ovat ihmeissään miten kova luotto tähän varaukseen löytyy. Keklu on hankkinut luottamuksen ihan ansioillaan, sillä Duboisin varaamisen jälkeen epäilijöitä ei kauheasti ole ja Texierin varaus oli myös loistava haku, josta harvemmin puhutaan. Kekäläinen siis vaihtoi NHL-valmiin Keegan Kolesarin, joka oli pidetty prospekti, Vegasiin varausvuoroa vastaan ja nappasi sillä Texierin. Älyttömän hyvä diili.

Itselläni sama asenne. Kyllä tuolla tiedetään mitä tehdään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuosta olen yllättynyt, että Rafkin ei kelvannut kenellekään.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tuosta olen yllättynyt, että Rafkin ei kelvannut kenellekään.
Mikä tässä Rafkinissa on scouttien mielestä vikana? Laukonut seurojen haastattelussa jotain typerää tms. ? Minusta tuo on TPS:ssä ollut junnuikäiseksi pakiksi suorastaan erinomainen. Nytkin liigasta kelpasi pakkeja jotka ovat toistaiseksi olleet miestenpeleissä täysiä statisteja.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Noista kansalaisuuksista pistää silmään että yhtään sveitsiläistä taikka tanskalaista ei tänä vuonna menny.

Toronto näköjään varas sitten yhteensä neljä suomalaista. Ne ei vissiin ole kuullut tätä Jatkoajan palstatotuutta siitä että suomalaiset hävii aina Stanley Cupin finaalit. Tosin pelkkä finaalipaikkakin varmaan otettas Torontossa ihan mielellään vastaan.

Oli kyllä ihan uskomattoman hidas noi kierrokset 2-7. Meikläiseltä loppu kisakunto jossain 5 kierroksen lopussa, kun kello oli puoli yksi. Ilmeisesti puoli kolmen suomen aikaan homma on saatu pakettiin joten yli 8 tuntia tossa tais mennä. Tuntu että tänä vuonna oli aika paljon näitä paikanvaihto treidejä jotka sitten hidasti hommaa. Mutta varmaan se suurin syy oli siinä että kun homma tehtiin etänä niin jokaisen valinnan ilmottaminen kesti ihan pikkasen pidempään kun jokainen valinta alkoi sillä että valinnan kuuluttajalla oli se "olenko mä nyt telkkarissa, onko mikki päällä" - ilme kasvoillaan. Ja kuten lähetyksessäkin sanottiin niin varmaan nyt hommaa tehtiin nyt entistä harkitummin kun pysty rauhassa olemaan toimistolla eikä ollu kiire lentokentälle.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Kanada 73
USA 51
Ruotsi 32
Venäjä 23
Suomi 17
Tsekki 8
Saksa 3
Itävalta 3
Slovakia 2
V-Venäjä 2
Latvia 1
Norja 1
Itävallalle muuten huippuvuosi varattujen pelaajien määrässä. Aiemmin on mennyt kolmeen otteeseen kaksi itävaltalaista samassa varaustilaisuudessa ja ehtihän tässä vierähtää 14 vuotta ilman yhtään varattua itävaltalaista. Senna Peeters jäi myös kokonaan ilman varausta, joten hyvinkin mahdollisesti parin vuoden sisällä kuullaan lisää itävaltalaisia, mikäli kehityskäyrä jatkuu ylöspäin.

Toinen alppimaa, Sveitsi, on jäänyt ilman yhtään varattua pelaajaa viimeeksi vuonna 2009. Simon Knakin olisin nähnyt olevan potentiaalisin mahdollisista nimistä. Rangersin 4. kierroksella 2018 varaama ja ilman ELC:tä jäänyt Nico Gross olisi ollut uudelleenvarattavissa ja itse olen tykännyt myös NCAA:ssa pelaavasta yli-ikäisestä Nicolas Müllerista junnukisoissa nähtyjen otteiden perusteella. Grossin ja Müllerin varaukset olivat aika epätodennäköisiä, mutta siinäpä aikalailla tuo sveitsiläisten mahdollinen osuus tähän draftiin. Knakilla hyvät tehot WHL:ssä ja kapteenitaustaa Sveitsin junnumajusta, mutta jäiköhän sitten kiinni siitä, ettei seurat näe potentiaalia NHL-tasolla kovinkaan korkealle ja aika harva sveitsiläinen jauhaa useampaa kautta NHL:ssä bottom-6 roolissa jos mahdollisuus on pelata isommalla peliajalla kotimaassa.

Slovakian Samuel Hlavaj vähän yllätti, että jäi kokonaan varaamatta. Sama kyllä myös täälläkin useaan otteeseen mainitun Ruben Rafkinin kohdalla, oli oma toive Oilersiin noilla myöhemmillä varausvuoroilla. Rafkinille nyt tykkikausi alle TPS:ssä ja nimi huudetaan varmasti seuraavassa draftissa, ellei siellä tosiaan ole jotain hölmöilyä taustalla.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
OHL-joukkueessa Oshawa Generalsissa pelaava Oliver Suni jäi myös ilman varausta. Hän teki viime kaudella tehopisteitä 12+20 ja häntä on scouttien raporteissa kehuttu hyvästä oman pään pelaamisesta ja joku joukkue olisi saanut Sunista mahdollisen alivoimapelaajan.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
OHL-joukkueessa Oshawa Generalsissa pelaava Oliver Suni jäi myös ilman varausta. Hän teki viime kaudella tehopisteitä 12+20 ja häntä on scouttien raporteissa kehuttu hyvästä oman pään pelaamisesta ja joku joukkue olisi saanut Sunista mahdollisen alivoimapelaajan.
Muistetaan nyt, että ei varatuksi tuleminen tai varaamatta jääminen avaa vielä portteja paratiisiin tai sulje ovia mihinkään.
Sunista voi edelleen tulla hyvä alivoimapelaaja Änäriin. Rafkin voi nostella kannua vaikka Tampassa vuonna 2025.
Tutkimattomia on scouttien paperit.
Joel Kiviranta taisteli kannusta vähän aikaan sitten, hänen varausvuonnaan tuskin löytyi monesta "raportista tai lukuisista rankingeistä".
Mikko Lehtonen painelee Toronton top-6 pakistoon, ilman varausta.

Tiedän, että moni pelaaja sekä taustajoukko tätäkin palstaa lukee - pää pystyyn ja eteenpäin varaamatta jääneet tulevat kiekkotähdet.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Slovakialaisia meni tässä draftissa lopulta kaksi, kun Columbus poimi puolustaja Knazkon kolmannella ja Kings laituri Chromiakin viidennellä kierroksella. Arvioin noiden menevän juuri toisin päin, mutta hyvä että kumpikin sai varauksen. Maalivahti Hlavajn varaamatta jääminen yllätti, mutta eipä se ole todellakaan mikään este NHL-uralle. Sama pätee mm. Rafkiniin. Jos Ruben kehittyy riittävän hyväksi, niin ennemmin tai myöhemmin NHL:n portit aukevat.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Slovakialaisia meni tässä draftissa lopulta kaksi, kun Columbus poimi puolustaja Knazkon kolmannella ja Kings laituri Chromiakin viidennellä kierroksella. Arvioin noiden menevän juuri toisin päin, mutta hyvä että kumpikin sai varauksen. Maalivahti Hlavajn varaamatta jääminen yllätti, mutta eipä se ole todellakaan mikään este NHL-uralle. Sama pätee mm. Rafkiniin. Jos Ruben kehittyy riittävän hyväksi, niin ennemmin tai myöhemmin NHL:n portit aukevat.

Oli kyllä yllätys, että Chromiak meni noin myöhään. Joillakin listoilla kävi ykköskierroksen puolella ja pyöri paljon kanssa toisen kierroksen sijoilla. Olisikohan taustalla jotain, mitä julkisuuteen ei näy? Hlavaj oli myös yllätys, olin laskenut hänet ns. varmaksi varaukseksi, mutta pitäisi jo tietää että nämä draftihommat ovat arvaamattomia. Myös Marko Stacha jäi varaamatta, mikä oli hieman yllättävää. Tuntuu, että Slovakialla on sen verta huono maine nyt, että ei oikein kukaan kelpaa. Josko ensi vuonna sitten alkaisi käänne parempaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Muistetaan nyt, että ei varatuksi tuleminen tai varaamatta jääminen avaa vielä portteja paratiisiin tai sulje ovia mihinkään.
Sunista voi edelleen tulla hyvä alivoimapelaaja Änäriin. Rafkin voi nostella kannua vaikka Tampassa vuonna 2025.
Tutkimattomia on scouttien paperit.
Joel Kiviranta taisteli kannusta vähän aikaan sitten, hänen varausvuonnaan tuskin löytyi monesta "raportista tai lukuisista rankingeistä".
Mikko Lehtonen painelee Toronton top-6 pakistoon, ilman varausta.

Tiedän, että moni pelaaja sekä taustajoukko tätäkin palstaa lukee - pää pystyyn ja eteenpäin varaamatta jääneet tulevat kiekkotähdet.
Jep.



 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Oli kyllä yllätys, että Chromiak meni noin myöhään. Joillakin listoilla kävi ykköskierroksen puolella ja pyöri paljon kanssa toisen kierroksen sijoilla. Olisikohan taustalla jotain, mitä julkisuuteen ei näy? Hlavaj oli myös yllätys, olin laskenut hänet ns. varmaksi varaukseksi, mutta pitäisi jo tietää että nämä draftihommat ovat arvaamattomia. Myös Marko Stacha jäi varaamatta, mikä oli hieman yllättävää. Tuntuu, että Slovakialla on sen verta huono maine nyt, että ei oikein kukaan kelpaa. Josko ensi vuonna sitten alkaisi käänne parempaan.

HfBoardsilla oli jotain epämääräistä huhua, että Chromiak ei aivan sata lasissa olisi mukana joka pelissä, mutta nämä ovat vain käyttäjien omia arvioita eikä niille kannata liikaa painoarvoa antaa. Ensi vuosi on aika samanlainen kuin tämäkin, mutta 2022 ja 2023 pitäisi tulla parhaat varausluokat pitkään aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös