NFL offseason 2018

  • 37 362
  • 178

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Buccaneers on ollut todella hiljainen koko offseasonin ajan, eikä ole tehnyt kuin jatkosopimuksia joukkueessa valmiiksi oleville pelaajille (Evans, Brate, Grimes ja Tandy). Paketti on kuitenkin tällä hetkellä vielä niin pahasti leväällään, että jotain ratkaisuja täytyy kohta alkaa tekemään, viimeistään draftissa. Tarpeita on paljon, mutta mielestäni tarpeet menevät suunnilleen tässä järjestyksessä tällä hetkellä:

DE (Edge Rusher)
CB/S
RB
LT

Tampan olisi nyt pakko saada vahvistettua tuota puolustusta ja isolla kädellä. Noah Spence on erinomainen DE, mutta oli lähes koko viime kauden enemmän tai vähemmän rikki. Tukimiehet ovat käytännössä ainoa paikka, mihin Bucs ei tällä hetkellä tarvitse minkäänlaista vahvistusta, sillä David, Alexander ja Beckwith muodostavat oikein hyvän kolmikon. Takamiehet olivat aivan liikaa Grimesin varassa viime kaudella, mutta sentään potentiaalia on ihan kohtuullisesti. Hargreaves (CB) ja Justin Evans (S) eivät kuitenkaan ole ainakaan vielä pelipaikkansa kärkipelaajia, joten vähän tarvittaisiin syvyyttä tälle osastolle.

Hyökkäys on ihan hyvillä kantimilla, vaikka viime kausi vihkoon menikin. Doug Martin on poissa, joten RB tarvitaan, todennäköisesti draftista 3.-4. kierroksella. Linja on ihan ok, mutta kyllähän sitä pitäisi jotenkin pystyä vahvistamaan. Demar Dotsonin tilalle ei FA-markkinoilta oikein ole saatavilla ketään parempaa, mutta ehkä draftista voisi löytyä joku linjamies pidemmän tähtäimen projektiksi?

Ensimmäisellä kolmella kierroksella Buccaneersilla on varausvuorot 7, 38 ja 69.

7.varaukselle toiveissa olisi joku kolmikosta Minkah Fitzpatrick (S), Bradley Chubb (DE), Marcus Davenport (DE). Jonkin verran olen myös lukenut, että Bucs saattaisi ottaa tuolla sijalla Quenton Nelsonin (OG), mutta mielestäni joukkue tarvitsee nyt enemmän hyvää puolustuksen pelaajaa kuin linjamiestä.

Fitzpatrick on todella fyysinen safety, joka pystyy myös napsimaan syötönkatkoja tasaisin väliajoin. Olisi kyllä tuonne takamiespuolelle todella iso vahvistus, mutta pidän hyvin epätodennäköisenä, että Fitzpatrick putoaa 7. sijalle asti, ellei sitten tapahdu paljon treidejä, joiden takia 5 QB:ta menee ennen 7. varausta.

Chubb ja Davenport ovat molemmat erinomaisia puolustuksen linjamiehiä, mutta hieman erilaisilla vahvuuksilla. Chubb on teknisesti paljon parempi ja osaa käyttää käsiään hyvin hyökkäyksen linjamiehiä vastaan. Harvoin taklaa ohi, jos pääsee hyökkäämään QB:ta vastaan, Davenport taas on isompana ja vahvempana miehenä lähinnä höyryveturi, joka painaa raiteillaan kohti pelinrakentajia. Ei teknisesti yhtä hyvä kuin Chubb, mutta isompi koko auttaa kompensoimaan teknisiä puutteita hyvin. Näistä kahdesta Chubb sopii Tampaan selkeästi paremmin (en ole varma onko Tampan puolustus edes sellainen, että Davenport voi siinä pelata huipputasolla), mutta molemmat kuitenkin olisivat juuri se edge rusher, jota joukkue kipeästi tarvitsee.

Toisen ja kolmannen kierroksen vuoroilla lähtisin hakemaan hyökkäyksen linjamiestä ja RB:iä. Toiveissa olisi saada molemmilla vuoroilla sellainen pelaaja, joka pystyy nousemaan aloituskokoonpanoon, mutta kun nyt edes toinen varaus onnistuisi. Nimiä en oikein osaa sanoa tähän väliin, sillä en ole niin syvälle vielä ehtinyt perehtyä draftin suhteen. Mielenkiintoinen drafti kyllä tulossa..

PS. Juuri Arizonasta potkittu Mathieu olisi kyllä hyvä kokeilu Safetyksi, jos ei hae ihan överiä sopimusta. Tällöin Bucs voisi lähteä suoraan hakemaan DE:ia draftin kautta.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Saints haluaa Suhin ja Raiders Jordyn.

The #Raiders want to sign WR Jordy Nelson following a really positive visit last night.

The #Saints may not be done in free agency. They have interest in former #Dolphins DT Ndamukong Suh and are working on bringing him in to visit, I’m told. Assuming that’s the first visit, it’s a good sign for their chances to add top-shelf front 7 help.
 

Arzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Houston Texans, Chicago Bulls, Liverpool

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Nelsonille melkein koko summa guaranteed ensimmäiselle vuodelle, joten kai se vuoden päästä heivataan mäkeen. Muuten en ymmärrä tuota diiliä, pidän Crabtreeta parempana pelaajana eikä Jordylla ole enää paljoa kilsoja jäljellä.
 

Sambody

Jäsen
Honey Badger Mathieu tippui Texansin haaviin. Kovaan puolustukseen yksi playmaker lisää. Pats vahvisti puolustuksen linjaa Adrian Claybornilla. Nelsonin tieltä cutattu Crabtree löysi uuden kodin Baltimoresta. Vikings signasi lisää lihaa jo valmiiksi kovaan puolustuksen linjaan Sheldon Richardsonin muodossa. Siinä kai viime hetkien isoimmat liikkeet.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Honey Badger Mathieu tippui Texansin haaviin. Kovaan puolustukseen yksi playmaker lisää. Pats vahvisti puolustuksen linjaa Adrian Claybornilla. Nelsonin tieltä cutattu Crabtree löysi uuden kodin Baltimoresta. Vikings signasi lisää lihaa jo valmiiksi kovaan puolustuksen linjaan Sheldon Richardsonin muodossa. Siinä kai viime hetkien isoimmat liikkeet.
Blount teki Detroitin kanssa vuoden ja 4,5 miljoonan sopparin. Ihan hyvä hinta, tuohon sitten junnua vierelle draftista.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
New York Jets treidaa draftissa ylöspäin kolmannelle sijalle. Indianapolis Colts saa vastineena Jetsin kuutospickin sekä molemmat kakkoskierroksen varaukset (37th ja 49th) ja vielä vuoden 2019 kakkoskierroksen pickin.

Olisin ennen treidiä pitänyt mahdollisena että Barkley menee ykkösenä Brownsiin, mutta nyt uskon että että Browns ottaa QB:n ykköspickillä.
Onko se sitten Sam Darnold vai kuka. Mitä tekee Giants? Barkley? Nelson? Treidi Billsin kanssa? Jetsin liike pakottanee myös Billsin toimimaan eli nousemaan entisestään 12.vuorolta ylöspäin mikäli Billsin tarkoituksena on varata tästä QB classista se tulevaisuuden Bills-pelinrakentaja.
 

Rocco

Jäsen
Tuo Coltsin treidi oli aika ennustettavissa, koska he eivät QB:ta tarvitse, ja nyt on kolme todellista huippua draftissa tarjolla. Hyvä kauppa Coltsilta, kuka tarvitsee paljon apuja kaikkialle, ja nyt sillä on enemmän hyviä pickejä.

Nyt se tuli selkeäksi, että Jets tulee QB:n varaamaan. Tämä pakottaa Brownsin miettimään nyt entistä enemmän, sillä nyt 4. pickillä ei ole välttämättä enää ketään kolmesta saatavilla. Browns varannee Darnoldin tai Allenin 1. pickillä, Rosen on aika kovaan ääneen ilmoittanut ettei Brownsissa pelaa. Browns kun vielä hankki Carlos Hyden, ja entuudestaan on riveissä Duke Johnson, veikkaan että 4. pickillä ei Barkleytä joukkue ota. 4. pickillä voi olla Nelson vahvistamaan hyökkäyksen linjaa. Tai Browns voi tietysti tehdä mitä vaan, koska he ovat Browns.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
4. pickillä voi olla Nelson vahvistamaan hyökkäyksen linjaa. Tai Browns voi tietysti tehdä mitä vaan, koska he ovat Browns.

No John Dorseyn hankinta GM:ksi luullakseni vähentää näitä only in Cleveland - tempauksia. Nelsoniin en usko Brownsin päätyvän, koska joukkueessa ovat jo Bitonio sekä Zeitler guardin paikoilla. Toki LT Clevelandin linjasta puuttuu Thomasin lopetettua, mutta olisiko Bitoniosta tai Nelsonista tackleksi? Colts on varmasti kiinnostunut Nelsonista, samaten kuin Broncos. Guardit vaan monesti tuppaavat valahtamaan alemmas ennakkoveikkailuista.

Vaikea on kärkivarauksia muuten ennustaa (pl. Browns ja Jets), kun Giants voi periaatteessa ottaa kenet vaan kakkospickillä tai treidata alemmas (Bills?).

EDIT: Coltsin aktiivinen päivä jatkuu vielä. Viime vuoden iso fa-signaus Jonathan Hankins on cutattu, joten yks laadukas puolustuksen iso linjapelaaja on vapailla markkinoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Mielestäni Browns tekee kaikkien aikojen PR-tappion, jos se ottaa Barkleyn ensimmäisellä vuorolla. Ja se on paljon sanottu, kun puhutaan kuitenkin Clevelandista. Barkelyn pitäisi käyttännössä olla uusi Bell tai vähintään Zeke, eikä sekään riitä mihinkään, jos joku 2. tai 3. varauksella otettu pelinrakentaja esittää huipputason otteita. Browns on niin monta pelinrakentajan varausta (ja varaamatta jättämistä) munaillut viime kausina, että sellaiseen ei oikein enää olisi varaa. Barkley on toki loistava pelaaja, mutta nyt en näe Brownsille mitään muuta vaihtoehtoa kuin varata QB.

Giantsin tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että heillä ei ole ensi kaudeksi tarvetta pelinrakentajalle, vaikka Manningille pitää hommata korvaaja parin kauden sisällä. Jos pitäisi jotain arvata, niin heittäisin, että Giants varaa joko Barkleyn tai treidaa alaspäin. Jets nyt ottaa varmasti QB:n, tästä ei liene epäselvyyttä. Sitten pakettin onkin täysin auki vielä, kun laadukkaita pelaajia löytyy useilta eri pelipaikoilta. Alkais jo...
 

Undrafted

Jäsen
Syötön kiinniottamiseen ehdotus muutoksesta.

1. Control of the ball.
2. Two feet down or another body part.
3. A football move such as:
» A third step;
» Reaching/extending for the line-to-gain;
» Or the ability to perform such an act.

Ihan fiksulta näyttää, tosin viimeinen rivi mietittää. Olisikohan tuo tilanteisiin, missä kiinniottaja saa kopin mutta seuraava liike on kaatuminen ( kolmas askel )uloskentältä?

Kun maa ei voi aiheuttaa fumblea, niin jos saa kopin ja jalat maahan ennen kaatumista mutta maahan mäjähtäessään menettää pallon, niin onko se completed pass vai incomplete? Vai lasketaanko tuon listan mukaan football move myös, että kiinniottajasta tuleekin runner ja tuloksena olisi fumble?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Toinen esitetty sääntömuutos ei sen sijaan näyttäisi olevan menossa edes omistajien äänestykseen:

Judy Battista‏ @judybattista
On the proposal to make defensive pass interference a 15-yard penalty instead of spot foul, I'm told the Competition Committee is not in favor of change, not expected to recommend approval to owners next week.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Giants treidaa JPP:n Buccaneerseihin. NYG saa Tampan kolmannen kierroksen varausvuoron ja neljännen kierroksen pickit vaihdetaan päittäin. Hintaan/tarpeisiin nähden aika hiton hyvä treidi Tampan kannalta. Nyt linjan reunoilla Spence ja JPP sekä jos draftissa palaset loksahtelevat sopivasti paikoilleen niin Chubb tai kuka tahansa silloin draftboardin ykkösenä onkaan.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Giants treidaa JPP:n Buccaneerseihin. NYG saa Tampan kolmannen kierroksen varausvuoron ja neljännen kierroksen pickit vaihdetaan päittäin. Hintaan/tarpeisiin nähden aika hiton hyvä treidi Tampan kannalta. Nyt linjan reunoilla Spence ja JPP sekä jos draftissa palaset loksahtelevat sopivasti paikoilleen niin Chubb tai kuka tahansa silloin draftboardin ykkösenä onkaan.

Todella hyvä treidi Tampalta! Juuri sitä mitä lääkäri määrää! Jotenkin uskoisin, että Chubb ei enää ole Tampan vuorolla tarjolla, mutta olen mielelläni väärässä. Puolustus on kyllä kokonaisuudessaan vahvistunut hyvin, secondaryyn ehkä tarvittaisiin lisää vahvistusta.

Toiveissa olisi Minkah Fitzpatrick, Denzel Ward tai Derwin James tuolla varauksella, jos Chubb on mennyt. Davenport on syystä tai toisesta pudonnut paljon sijoja tuoreimmissa mock-drafteissa, joten ei ehkä ole se pelaaja, joka kannattaa tuolla sijalla varata. Toki treideijähän ehtii vielä tulemaan lisääkin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Todella hyvä treidi Tampalta! Juuri sitä mitä lääkäri määrää! Jotenkin uskoisin, että Chubb ei enää ole Tampan vuorolla tarjolla, mutta olen mielelläni väärässä. Puolustus on kyllä kokonaisuudessaan vahvistunut hyvin, secondaryyn ehkä tarvittaisiin lisää vahvistusta.

Toiveissa olisi Minkah Fitzpatrick, Denzel Ward tai Derwin James tuolla varauksella, jos Chubb on mennyt. Davenport on syystä tai toisesta pudonnut paljon sijoja tuoreimmissa mock-drafteissa, joten ei ehkä ole se pelaaja, joka kannattaa tuolla sijalla varata. Toki treideijähän ehtii vielä tulemaan lisääkin.
Aina sitä jaksaa ihmetellä kuinka halvalla noita nimimiehiä NFL:ssä treidataan. Mutta toisaalta pelaajien ura huipulla on usein lyhyempi kuin monissa muissa lajeissa, joten herää kysymys onko JPP myöskään enää saman tason pelaaja mitä jokunen vuosi sitten oli? No hyvä pelaaja hän edelleen on, ja jos tuo soppari Tampan cappiin mahtuu, niin ihan hyvä diili heiltä. Itse en myöskään usko, että Chubb on 7.pickillä enää valittavana, eiköhän viimeistään Colts hänet poimi, ellei sitten jopa Giants kakkosena?

Fitzpatrick olisi varmaan Bucseille se unelmapelaaja, ellei nyt sitten Barkley jollain ihmeellä tuonne valuisi. Derwin Jamesista vähän ristiriitaiset ajatukset, dominoiva college pelaaja, mutta onko sitten kuitenkaan niin kova prospekti kuin jossain vaiheessa oli puhetta? Davenport on ymmärtääkseni näitä "projection" tyyppisiä prospekteja, eli hype hänen ympärillään perustuu enemmän tulevaisuuden potentiaaliin kuin peliesityksiin collegessa. Boom or bust?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Suotuisat arviot perustuvat Davenportin kohdalla nimenomaan peliesityksiin Collegessa. Davenport oli dominoiva, suoraan otteluiden kulkuun vaikuttava pelaaja UTSA:ssa senior-vuotenaan ja esiintyi edukseen Senior Bowlissakin.

Videokoosteet ja tilastot (55 taklausta ja 8.5 säkkiä seniorina) tukevat Davenportin korkeaa sijoitusta, mutta epävarmuutta hänen kyvyistään ja todellisesta potentiaalistaan aiheuttaa se, että UTSA pelaa Power 5 -konferenssien ulkopuolisessa Conference USA:ssa heikkoja vastustajia vastaan. Davenportilla on myös merkittäviä puutteita tekniikassa ja pelin lukemisessa, joten on ihan luonnollista, että sijoitus analyytikkojen boardeilla laskee näiden ehtiessä tutustumaan tarkemmin kokonaisiin otteluvideoihin.
Ei tuo 8.5 säkkiä nyt mikään kovin dominoiva lukema ole, varsinkaan kun kyse on tosiaan heikommasta konferenssista. Mutta en ole tarkemmin Davenportin taustaan perehtynyt, joten en nyt väitä olevani mikään ekspertti hänen suhteensa. Kaikki raportit mitä olen hänestä lukenut ovat alleviivanneet nimenomaan sitä, että hän on kaukana valmiista paketista, ja on pärjännyt tähän asti puhtaasti fysiikalla. Paljon on ilmeisesti oppimista vielä käsien käytön ja muun tekniikan suhteen. Toki tämän voi nähdä hyvänä asiana nimenomaan sen suhteen, että käyttämätöntä potentiaalia on paljonkin.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Ei tuo 8.5 säkkiä nyt mikään kovin dominoiva lukema ole, varsinkaan kun kyse on tosiaan heikommasta konferenssista. Mutta en ole tarkemmin Davenportin taustaan perehtynyt, joten en nyt väitä olevani mikään ekspertti hänen suhteensa. Kaikki raportit mitä olen hänestä lukenut ovat alleviivanneet nimenomaan sitä, että hän on kaukana valmiista paketista, ja on pärjännyt tähän asti puhtaasti fysiikalla. Paljon on ilmeisesti oppimista vielä käsien käytön ja muun tekniikan suhteen. Toki tämän voi nähdä hyvänä asiana nimenomaan sen suhteen, että käyttämätöntä potentiaalia on paljonkin.

Tällaista olen itsekin lukenut, eli todella fyysinen ja vahva pelaaja, jonka ensimmäiset askeleet ovat todella räjähtäviä, mutta tekniikka ja pelinymmärrys todella kaukana huipputasosta. Selittänee myös sitä, miksi häntä odotetaan ennemmin tuonne ensimmäisen kierroksen puolivälin tienoille kuin alkupäähän. Mitä nyt olen mock-drafteja selaillut, niin Green Bay on seura, johon häntä ennakoidaan. Sen enempää en osaa sanoa, sopiiko Davenport juuri Packersien systeemiin, mutta näin ainakin jotkut asiantuntijat ovat esittäneet.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sen enempää en osaa sanoa, sopiiko Davenport juuri Packersien systeemiin, mutta näin ainakin jotkut asiantuntijat ovat esittäneet.

Davenportin pitäisi olla kykeneväinen taipumaan Packersin 3-4 systeemiin OLB:nä, ainakin mitä itsekin jotain juttuja olen ko. herrasta lueskellut. Ja Packersin kipein tarve on juuri edgen pelaaja. Se, varaako uusi GM Brian Gutekunst BPA - periaatteella vai tarpeeseen, onkin sitten täysi arvoitus.
Nuo Davenportin heikkoudet saavat varauksen 14.vuorolla kuulostamaan pieneltä reachilta, tosin hänellä on nyt kuitenkin vuosi aikaa opiskella jos Perry sekä Matthews jotenkin pysyisivät ehjänä.

Toki Packersin kohdalla varaus voi olla mielenkiintoinen jos esim. Derwin James on vielä tarjolla 14.vuorolla. Tai jopa Quentin Nelson (mitä en kyllä usko).
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Brandin Cooks ja 4th rd pick matkaa Patsistä Ramssiin, toiseen suuntaan menee ensi draftin pick #23 ja 6th rd pick. Toisaalta olipas yllätys, mutta toisaalta Cooksilla oli palkkapäivä edessä ja Pats ei ole tainnut kovin usein maksella kärkirissujen liksoja.

Patriots sai Cooksin jolla oli 2 vuotta jäljellä rookie-sopparista #32 varauksella ja nyt sai 1000 jaardin kauden jälkeen varauksen #23 vielä vaihtarina. Sarjassamme kauppoja, joiden voittajaa ei tarvi kauaa miettiä. Ramseilla on näköjään 2019 kaudelle toiseksi eniten cap-tilaa jäljellä kun Goff pelaa rookie-sopparilla vielä pari kautta, joten jatkosopimuskin on todennäköinen jos onnistuu.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Peters, Talib, Suh, Cooks. Ihan kovia lisäyksiä Losiin hommattu.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Peters, Talib, Suh, Cooks. Ihan kovia lisäyksiä Losiin hommattu.
Les Sneadilla tuntuu olevan kova kiire saada menestystä, liekö takana jonkin sortin ultimatum seurajohdolta? Joukkuetta on vahvistettu nimimiehillä, mutta samalla on luovuttu 1., 2. ja 5.kierroksen varausvuoroista. Vähän ihmetyttää miksi Snead yrittää hoputtaa menestystä, kun moni avainpelaajista on kuitenkin vasta lähestymässä huippuaan. Toki Gurley esimerkiksi pelaa pelipaikalla, jolla uran ensimmäiset vuodet saattavat olla ne parhaat, mutta varsinkin Goffin voidaan ajatella olevan uransa huipulla vasta joskus 3-4 vuoden päästä. Aika tulee näyttämään miten Ramsin tapa rakentaa joukkuetta tuottaa tulosta. Jos menestystä ei tällä tai seuraavalla kaudella tule, niin Snead itse on luultavasti se joka kantaa seuraamukset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös