NFL offseason 2010

  • 44 289
  • 350

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kiitos vaan tiedoista noiden Bearsin signausten kanssa. Melko mukaansa vievää hommaa kaivella tietoja netistä kun lähes kaikki joukkueeseen liittyvä on uutta ja mielenkiintoista.

Sharperia on ilmeisesti myös huhuiltu Bearseihin, eli aika vahvasti näköjään meinataan puolustuksen kautta rakentaa.

Tervetuloa joukkoon vain. Mukava saada tännekin lisää Bears-väriä. Joutunut yksinään heiluttamaan lippua pitkän aikaa. Itse olen ollut Bearsin fani jo muutaman kauden ja aina vain kiinnostaa joukkue ja sen myötä koko laji enemmän ja enemmän.

Bears pisti tosiaankin haisemaan. Tavallaan tämä oli erittäin odotettua, koska draftista on turha odottaa yhtään mitään, mutta että 120 milliä! Huh huh. Peppersiä osasin odotellakin, mutta Taylor ja Manumaleuna tulivat hieman puun takaa. Mutta kaikki tulivat tarpeeseen. Peppers parantaa varmasti viime kaudella flopannutta puolustusta, Taylor auttaa jos Fortella on vaikeaa ja Manumaleuna tuo tilaa ja vaihtoehtoja Cutlerille. Hyökkäyslinjaan vielä jonkinlainen vahvistus niin näyttää ihan hyvälle. Kunnollinen safety tulisi myös tarpeeseen, mutta Sharperia en halua Chicagoon. Vanha ja menossa polvileikkaukseen.

Se tässä huolestuttaa, kun Chicagossa ollaan taas tekemässä "voittajajoukkuetta". Olisin mielummin halunnut nähdä jonkinlaista uudelleenrakennusta, mutta se olisi ollut olemattomien varausvuorojen takia vaikeaa. Katsotaan syksyllä sitten mihin näistä äijistä on. Loviella tulos tai ulos.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kuten kirjoittelin niin Battle on muutakin kuin palauttaja tai itseasiassa ilmeisesti on nimenomaan enemmän sitä muuta kuin palauttaja. Eli tekee paljon taklauksia spessuissa. ARElta odotetaan varmaan panosta enempi rissuna ja Battlelta lähtökohtaisesti specialteamerina. Tuossa peliaikataistelussa on heidän ja Sweedin lisäksi mukana Logan. Eli jos homma menee niin, että Sweed ja Logan vaihtuu AREen ja Battleen niin ei tuo nyt varsinaisesti perseelleen mene vaikka Logan vetikin ihan ok ja itse pidän edelleen peukkuja Sweedille.
Noin se varmaan menee. Battlella taisi viime kaudella 49ersissa olla viisi kiinniottoa, joten ei häntä WR-taitojen vuoksi varmaan hankittu. Punt returneissa hän ei loistanut, taisi muffata aika monta palloa. Toivottavasti tuo jotain joukkueeseen sitten gunnerina punt- ja kickoff coveragessa. ARE ja Battle<-->Sweed ja Logan ei toki huono vaihdos ole, mutta edellä mainittu kaksikko on kyllä aika paljon vanhempaa kaliiberia kuin jälkimmäinen. Pelillisesti kyllä Randle El on Sweedista upgrade. Sweedilla on epäilemättä jotain häikkää siviilielämässä, sillä hänen loppukauden poissaololleen ei ole annettu mitään virallista syytä. Joku masennus tai muu vastaava mielialaongelma kuulostaa ihan mahdolliselta. Peukkuja hänelle pidetään, toivottavasti saa elämänsä ja pelinsä kuntoon vielä jossain vaiheessa. Lahjoja hänellä kyllä oli/on vaikka mihin.

Wiesellike kirjoitti:
Se tässä huolestuttaa, kun Chicagossa ollaan taas tekemässä "voittajajoukkuetta". Olisin mielummin halunnut nähdä jonkinlaista uudelleenrakennusta, mutta se olisi ollut olemattomien varausvuorojen takia vaikeaa. Katsotaan syksyllä sitten mihin näistä äijistä on. Loviella tulos tai ulos.
Chicagossa ei tosiaan ole kovin terveeltä vaikuttava tilanne. Angelo ja Smith ovat todellisella hot seatilla, ensi kaudella on pakko tulla tulosta tai muutoin edessä lienee front officen tuuletus. Tuollainen pakkorako, jossa pelaajia on pakko hankkia, ei koskaan ole kovin hyvä asia, sillä silloin tulee juuri jaeltua näitä ylisuuria sopimuksia ja otettuja riskejä pelaajien suhteen.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
ARE ja Battle<-->Sweed ja Logan ei toki huono vaihdos ole, mutta edellä mainittu kaksikko on kyllä aika paljon vanhempaa kaliiberia kuin jälkimmäinen.

Logan on itseasiassa vain kaksi vuotta nuorempi AREa ja vuoden Battlea vaikka olikin rookie viime kaudella. Vietti CFL:ssä aikaansa ennen kuin Steelers löysi hänet. Eli siinä mielessä ei mikään sen pitempikestoinen sijoitus välttämättä. Ja noille Sweedin ongelmille ei Steelers tietenkään mahda mitään jos tosiaan on kyse jostain kentän ulkopuolisista jutuista. Sääli homma kyllä sillä Sweed väläytteli todella lupaavasti niitä tiputuksia lukuunottamatta.

Eikös Ryan Mundy ole laskettu aiemmin strong safetyksi vaikka paikkasikin viime kaudella Clarkia free safetyna? Eli nyt olisi Allen Clarkin back-up ja Mundy Polamalun. Kun nyt saisi yhden hyvän kornerin tuonne Taylorin, Burnettin ja Lewisin sekaan vielä. Toivottavasti Steelersin keskikierroksen varaukset onnistuvat tänä vuonna varasivatpa ekalla mitä vain.
 

Rocco

Jäsen
Manumaleuna on hyvä hankinta Chicagoon. Hän ei oikeastaan ole edes tight end, vaan käytännössä kuudes, hieman alimittainen linjamies. Heittopeleissä hänellä ei ole paljoa annettavaa vastaanottajana, mutta heitto- ja juoksublokkaajana kaveri on erinomainen roolissaan. Hän on myös paljon pelannut fullbackin paikalla, eli tässä mielessä arvokas kaveri, vaikkakaan kaverin lukemia ei tilastoissa juurikaan näy.

Jos Chicago meinaa saada Fortelle tilaa juoksussa, ja käyttää entistä enemmän takakentän miehiä heittopelissä vastaanottajina, Manumaleuna on tässä tilanteessa todella arvokas mies.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Bearsin uusi OC on Mike Martz. Tämä pappa on melkoisen kuuluisa rakkaudestaan heittää palloa. Ja ilmeisesti vielä niin, että pallot suuntautuvat laitahyökkääjille, eikä juurikaan tight endeille. Tämän vuoksi Greg Olsen onkin lähtökuopissa Chicagosta, sillä hän ei tunnu soveltuvan Martzin systeemiin. Manumaleuna on täydellinen Olsenin vastakohta, eli likipitäen puhdas blokkaaja. Eli kuin luotu Martzin systeemiin.

Mielenkiintoisia muutoksia siis Chicagossa. Itse en ole koskaan Martzista ja hänen tyylistään pitänyt. Nyt kun tuohon yhdistetään Cutlerin lievästi ylimielinen gunslinger-asenne, voi tuloksena ensi kaudella olla taas tuhottomasti syötönkatkoja, mutta vastineeksi varmaan myös roppakaupalla jaardeja. Joten jos palstalla on Bearsin pitkäaikaisia faneja, jotka tykkäävät old school-futiksesta, voi ensi kausi Bears-fanina olla aika tuskaa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Suhtaudun hieman pelokkaasti miten sekaisin Martz Bearsin saa. Bearshan on perinteinen juoksujoukkue ja nyt sitten puikoissa on heittopeliin vannova heppu. Olsen näyttäis olevan lähdössä enkä yhtään ihmettele. Viime kausi oli heikko ja nyt luvassa ei Martzin myötä ole sen parempaa. Huhuissa on jo pyörinyt, että Greg pistettäisiin lihoiksi 3.kierroksen varausta vastaa, mikä on suorastaan pöyristyttävän vähän. Toisaalla on ehdoteltu, että hänestä tehtäisiin WR, mutta taitaapi Olsen olla siihen hommaan aivan liian hidas ja nähtiinhän se Hesterinkin kohdalla miten käy kun väkisin yritetään tehdä rissua miehestä, jolla ominaisuudet siihen ei sovi.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Eipä lupaavasti siis ala meikäläisen Bears fanitus, meinaan se vähä mitä olen tässä viime vuosina NFL:ää seurannut niin olen nimenomaan tykännyt pelityylistä jonka selkärangat ovat juoksuhyökkäys ja hyvä puolustus.

Voin jo kuvitella miten ensi syksy menee: kiroilua, itkua, vitutusta. Luultavasti myös mietin mikä minussa on vikana kun väkisin haluan seurata joukkueita jotka aiheuttavat lähinnä edellä mainittuja tunteita. Voihan siinä tietysti käydä niinkin että tämä Bearsin all-in yritys onnistuu ja kaudesta tulee menestys, saa nyt sitten nähdä. Oli miten oli, kiinnostus lajia ja Bearsia kohtaan kuitenkin kasvaa jatkuvasti.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tervehdys jälleen! Viime kauden seuraaminen jäi lupaavan alun jälkeen torsoksi, joten ajattelin silloin pitää suuni kiinni niin Lionsiin kuin muutenkin NFL:ään liittyen. Tätä off-seasonia olen kuitenkin seurannut jälleen varsin aktiivisesti, etenkin Detroitin osalta, joten muutaman sanan ajattelin tulla siitä vaihtamaan ja liittymään keskusteluun.

Lions on lähtenyt off-seasoniin mukaan erittäin aktiivisesti, mutta järkevästi. Järkevyydestä ollaan toisaalta oltu montaa mieltä Lions-fanien keskuudessa, mutta yleinen suhtautuminen Detroitin johtoportaan tekemisiin ja joukkueen rakentamiseen on ollut erittäin myönteinen, eikä syyttä. Päävalmentaja Jim Schwartz, GM Martin Mayhew ja Lions-presidentti Tom Lewand ovat toisella off-seasonillaan päässeet todella näyttämään kyntensä ja kykynsä viime kauden mennessä vielä opetellessa. Myös OC/QB-koordinaattori Scott Linehan sekä puolustuksen koordinaattori Gunther Cunningham ovat väläytelleet järkiensä paloa. Pitkästä aikaa Lionsin touhussa on jonkinlainen tolkku ja suunnitelma mukana. Siitä kertovat siirrot.

Suurin tähänastinen uutinen on ollut DE Kyle Vanden Boschin, Schwartzin pitkän Tennessee-ajan tutun, tuominen Michiganiin neljän vuoden ja 26m$:n sopimuksella. Schwartzin henkilökohtainen vierailu Vanden Boschin kodissa free agencyn alettua oli melko hieno merkki siitä, että iowalainen todella halutaan Detroitiin. Myös DT Corey Williamsin ja seitsemännen kierroksen varausoikeuden hankkiminen Clevelandista viidennen kierroksen varausta vastaan tuo kaivattua kovuutta ja syvyyttä Lions-puolustuksen linjaan. Vaikka Williams epäonnistuikin hyvien Packers-vuosien jälkeen Brownsin 3-4-puolustuksessa, voi hän yhä olla tehokas palatessaan 4-3-puolustukseen, jota Lions käyttää. Vielä kun draftista haetaan mies nimeltä Suh Sammie Hillin rinnalle toiseksi DT:ksi, niin puolustuksen linja alkaa näyttämään ihan hyvältä. Mutta eipä mennä asioiden edelle.

Myös LB Vinny Ciurciu sai uuden yksivuotisen sopimuksen, mikä tuo linebacker-tilanteeseen kaivattua syvyyttä, kun FA LB Larry Foote siis mitä ilmeisimmin, ja fanien suureksi harmiksi, vaihtaa osoitetta. Footenhan piti alun perin ja suurista puheista olettaen pelata uransa loppuun kotikaupungissaan, mutta seuran ja pelaajan intressit eivät niin sanotusta loksahtaneet kohdilleen. DeAndre Levyn oletettua nopeampi kehitys (viime vuoden tulokkaita) ajoi Footen pois MLB:n tontilta ja lisäksi organisaatio ei ollut valmis tarjoamaan Footelle kuin - huhujen mukaan - uuden yksivuotisen sopimuksen. Mielenkiinnolla tässä seurataan, mihin Foote päätyy. Kuten edellä on todettu, vaihtoehtoina tuntuvat nyt olevan Cardinals, Redskins ja vanha tuttu Steelers.

Viime kaudella umpisurkeasti esiintynyttä secondarya on rukattu kunnolla uusiin uomiin. CB Antonio Cromartie ei siis Chargersista huhuista huolimatta tarttunut Lions-haaviin, vaan suuntasi Jetsiin. Cromartien suunnattua Meadowlandsille Lions suuntasi katseensa Atlantaan ja St. Louisiin, joista saapuivat CB:t Chris Houston ja Jonathan Wade. Houston ja viidennen kierroksen varausoikeus saatiin viidennen ja kuudennen kierroksen varauksia vastaan. Wade puolestaan kirjoitti yksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina. Molemmat miehet ovat pomminvarmoja vahvistuksia secondaryyn. Heidän tieltään vapautettiin CB Philip Buchanon.

Hyökkäyksen puolella merkittävimmät uutiset ovat olleet Seahawks-rissu Nate Burlesonin viisivuotinen signaaminen 25m$:n sopimuksella sekä OT Jon Jansenin ja viime kaudella yllättävän hyviä otteita esittäneen TE Will Hellerin uudelleen kiinnittämiset sopimuksiin. Burlesonin kohdalla tavoite on erityisesti tuoda rissuosastolle toinen, vaikkakin hemmetisti pienempi, pelote Calvin Johnsonin taakkaa vähentämään. Viime kaudella Megatron joutui aivan liikaa yksin huolehtimaan heittopelien onnistumisista. Bryant Johnsonilta odotetaankin tältä suunnalta suurta nostoa tasoon ja TE Brandon Pettigrewlle pikaista paranemista!

Draftista ja kuuppa- sekä RB-tilanteista en vielä sen tarkemmin kirjoita, koska niiden ympärillä leijuu liikaa kysymysmerkkejä. Suh vai McCoy vaiko kenties alaspäin treidaaminen C.J. Spillerin varaamiseen? Tarttuuko free agencystä joku maileja kerännyt RB vielä Lionsin haaviin? Jatkaako Culpepper vai hankitaanko kokeneeksi kakkoskuupaksi kenties Marc Bulger? Ja niin edelleen...

Lions-kolumnisti Michael Rosenberg kirjoitti Detroit Free Pressissä osuvasti:

The Lions have tried to make a big splash in free agency before, only to discover that there was no water in the pool. But this feels different.

The signings of Kyle Vanden Bosch and Nate Burleson and the trade for Corey Williams make sense, not just in a vacuum but in the context of what the Lions are trying to do. Finally, there is a plan.

Now, I don't know if the plan will work. With the Lions, skepticism is not just healthy, it is mandatory.

Vuoden 2010 Detroit Lions ei tule olemaan todellinen playoff-haastaja tai erityisen hyvä joukkue, sen verran raakileita ja kysymysmerkkejä joukkueesta löytyy. Mutta Millen-aikakauden ja lopullisen 0-16-kauden kylmän niitin jälkeinen hidas, vääjäämätön edistyminen ja voittojen napsiminen on kaikki pelkkää voittoa Lionsille. Tämä nousu on onnistuttu oikeilla siirroilla näyttämään jo nyt, hyvissä ajoin ennen draftia. Samalla on osoitettu, että jonakin päivänä Detroit palaa itseään kunnioittavien NFL-jengien joukkoon. Detroitissa se on jo jotain. Villi ja täysin subjektiivinen veikkaus kauden rekordista: 7-9.

Sitten pitäisi vielä se Game Pass hommata...
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eagles vetää matalalla profiililla, eikä hankkinut isoja nimiä vastoin joitain huhuja mitä ennen FA:ta pyöri. Isoimmat tai tärkeimmät asiat ovat tähän mennessä olleet Leonard Weaverin ja Jason Avantin jatkosopimukset ja ilmeisesti myös Ellis Hobbs sai jatkon. Weaver ja Avant ovat molemmat avainpelaajia joukkueen hyökkäyksessä ja Westbrookin lähdettyä voisi kuvitella, että varsinkin Weaverin rooli tulee kasvamaan. Kyseessä on vahva FB joka omaa myös kohtuulliset kädet ja joitain heittopelejä hänen kauttaan kauden mittaan pelataan. Tärkeä rooli myös LeSean McCoyn kannalta.

Avant puolestaan on WR joka lentänyt hiukan ns. under the radar verrattuna muihin Eagles-rissuihin. Avant on erittäin varmakätinen ja varsinkin playoffeissa noussut esiin tärkeissä paikoissa. Avantille pelataan lähinnä "keskipitkiä" heittokuvioita. Andy Reidin filosofiaan mies istuu kuin nenä päähän ja varmasti juuri siksi jatkosopimus oli tärkeysjärjestyksessä korkealla.

Tulopuolen ainoa varsinainen uutinen on Coltsin Marlin Jacksonin vierailu Eaglesin luona. Jackson kävi ensimmäisenä Ravensin vieraana mutta ei ole ilmeisesti tekemässä sopparia sinne, joten nyt kokeillaan näin. Jackson on takakentän puolustaja joka on pelannut sekä safetynä että cornerina. AFC:n miehet voivat taas kertoa lisätietoja halutessaan.

Lähtijöiden joukosta ehkä Reggie Brown on sellainen semi-iso uutinen. Browniin kohdistui vissiin aika koviakin odotuksia taannoin mutta hänestä ei koskaan lopulta kasvanut ihan huippurissua. Mies siirtyy nyt uutta tulevaisuutta rakentavaan Bucsiin ja saanee isomman roolin kuin Phillyssä.

Will Witherspoon on Titansin vieraana ja ilmeisesti lähtökuopissa myöskin. Tavallaan ymmärrettävää, sillä Eagles luottanee Stewart Bradleyhin. Jotain huhuja on myös pyörinyt siitä, että Witherspoon siirtyisi "kasvattiseura" Panthersiin. Bradleyn kannalta kysymysmerkki on polvivammasta toipuminen enkä siksi pitäisi ihmeenä jos Philly hankkisi vielä jonkun kovemman nimen linebackeriksi.

Muutenkin linebacker-takakenttä-osasto vaatisi vahvistusta, sillä viime kausi osoitti sitten tylysti miten käy jos loukkaantumiset alkavat vaivata (ja Andy Reidin jengissä ne tuntuvat vaivaavan!). Takakenttä nyt varsinkin on nimivahva mutta teki aika paljon virheitä ja tietysti kärsi sekin loukkaantumisista (mm. Sheldon Brown). Linebackereista puhuttiin pari kautta sitten, että kyseessä on jännittävä paketti nuoria miehiä. Ihan hyvin kaverit silloin alkuun pelasivatkin mutta viime kausi oli pettymys lähes kautta linjan. Bradleyn paikalla ei löytynyt paikkaajaa omista riveistä ja sitten hankittiin Witherspoon ja betonijalka Trotter.

Linjojenkin piti olla huippukuosissa mutta kas vain sielläkin loukkaantumiset verottivat pahasti. Varsinkin kun hyökkäyksen linja on käytännössä ratkaiseva pala sen suhteen miten Eagles pystyy hyökkäämään, olisi hyvä jos Jason Peters olisi nyt terveenä ja Stacy Andrews pystyisi pelaamaan.

Draftista sitten tulee vissiin DB:tä, RB:tä, TE(?) ja todennäköisesti joku pass rusher. Näin ainakin veikkaan.
 

janóz

Jäsen
Bengals-leiristä hieman päivitystä:

- WR Coles pistettiin pihalle yhden kauden jälkeen. Tilalle on spekuloitu mielenkiintoisia nimiä, kuten T.O, Antonio Bryant ja jopa Brandon Marshall. Todennäköisesti paikan saa jompi kumpi ensin mainituista. Oli värväys näistä kuka tahansa niin Cincyn heittopeli saa kunnon parannuksen. T.O ja Ochocinco olisi kyllä värikkäin WR-tandemi ikinä!
- DT Tank Johnsonille tehtiin useamman vuoden jatkosopimus, joten kova D-line ei ainakaan heikentynyt viime kaudesta yhtään.
 

Hyperhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seahawks, Supersonics, Tappara, Kiekko-Vantaa
Bengals-leiristä hieman päivitystä:

- WR Coles pistettiin pihalle yhden kauden jälkeen. Tilalle on spekuloitu mielenkiintoisia nimiä, kuten T.O, Antonio Bryant ja jopa Brandon Marshall. Todennäköisesti paikan saa jompi kumpi ensin mainituista. Oli värväys näistä kuka tahansa niin Cincyn heittopeli saa kunnon parannuksen. T.O ja Ochocinco olisi kyllä värikkäin WR-tandemi ikinä!
Bryantin valitsivat. Nyt näyttää siltä, että Marshall olisi tulossa Seattleen.
Varsinainen pommi olisi McNabbin tai Kolbin treidaus Seahawkseihin. http://espn.go.com/blog/nfcwest/post/_/id/15356/mcnabb-kolb-and-the-seahawks

Myös Clevelandin ex-qp Andersson on ollut listalla, sekä ilmeisesti myös jossain huhuissa on mainittu Brady Quinn.

Itse laittaisin toivoni mieluiten Kolbiin. Ihmettelen, miksi Eagles tahtoo Kolbista luopua. McNabbin kauppaamisen kyllä ymmärrän.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Itse laittaisin toivoni mieluiten Kolbiin. Ihmettelen, miksi Eagles tahtoo Kolbista luopua. McNabbin kauppaamisen kyllä ymmärrän.

Huhujen mukaan Seattle olisi kiinnostunut nimenomaan Kolbista joka taas on Andy Reidin kultapoju, joten itselleni on aika vaikea uskoa, että hänet treidattaisiin. McNabb puolestaan on jo 34-vuotias ja Seahawksilla on jo Matt Hasselbeck joka on 35-vuotias. Kun molemmilla vielä on tilanne jossa sopimusta on jäljellä vuosi, niin en usko, että Seattle haluaisi maksaa kauheasti McNabbista.

Seahawks-Have-Inquired-About-Kolb

Muista jutuista lyhyesti:

- Marlin Jackson teki kaksivuotisen sopimuksen Eaglesin kanssa. Miehelle kaavaillaan tonttia free safetyna ja hän tappelee siis paikasta Macho Harrisin ja Quintin Dempsin kanssa. Jacksonillakin molemmat polvet pamahtaneet kertaalleen, joten ihmetellä täytyy näitä Phillyn hankintoja.

- Will Witherspoon (MLB) teki sopimuksen Tennessee Titansin kanssa.

- Jos unohtui viime viestiin laittaa niin Michael Vick ilmeisesti jatkaa vihreässä nutussa myös ensi kaudella. Koitan kaivaa lähteen kun ehdin/jaksan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Huhujen mukaan Seattle olisi kiinnostunut nimenomaan Kolbista joka taas on Andy Reidin kultapoju, joten itselleni on aika vaikea uskoa, että hänet treidattaisiin. McNabb puolestaan on jo 34-vuotias ja Seahawksilla on jo Matt Hasselbeck joka on 35-vuotias. Kun molemmilla vielä on tilanne jossa sopimusta on jäljellä vuosi, niin en usko, että Seattle haluaisi maksaa kauheasti McNabbista.

- Jos unohtui viime viestiin laittaa niin Michael Vick ilmeisesti jatkaa vihreässä nutussa myös ensi kaudella. Koitan kaivaa lähteen kun ehdin/jaksan.
Melkoinen sekametelisoppa tuo Eaglesin QB-tilanne. On McNabb, jonkinlainen seuraikoni ja todistetusti liigan parhaimmistoon kuuluva pelinrakentaja. McNabb ei ole kuitenkaan koskaan Phillyssa noussut samanlaiseen messiaan asemaan kuin mitä esim. Peyton Indyssa ja Brady Foxborossa. Eagles-fanien silmissä McNabb taitaa olla vain pelkkä pelinrakentaja, joka on sattumalta pelannut pitkään heidän joukkueessaan. Sitten on Kolb, jolla näyttää olevan edessään erittäin hyvä tulevaisuus NFL:n aloittavana pelinrakentajana. Hänellä on kaikki mahdollisuudet seurata Matt Schaubia ja Aaron Rodgersia pelinrakentajana, joka viettää uransa alusta 4-5 vuotta vaihtopenkillä, mutta nousee sitten starteriksi ja saman tien Pro Bowl-tason pelaajaksi. Kolmantena soppaa hämmentämässä on vielä Mike Vick, jolla on omat vahvuutensa, mutta on kuitenkin kolmikon heikoin lenkki mitä pelinrakentajana pelaamiseen tulee.

Itse jos olisin Phillyn GM, niin treidaisin kyllä Vickin heti jos joku hänestä 3.kierroksen varausta tai parempaa tarjoaisi. Sen kummemmin en häntä lähtisi itse aktiivisesti kaupittelemaan, mutten myöskään julkisesti mainostaisi, että Vick ei ole kaupan. En ymmärrä mitä niin arvokasta hän tuo joukkueeseen, että hänestä pitäisi kynsin ja hampain pitää kiinni. Niin kauan kuin Phillylla on McNabb ja Kolb, ei Vickille ole mielestäni hirveästi käyttöä. Ei Eagles tule yhtään peliä voittamaan sillä, että Vick käy pari kertaa ottelussa wildcatissa pelleilemässä. Väitän, että ihan yhtä hyvää (tai parempaa) tulosta tulee sillä, että siellä on McNabb/Kolb pysyvästi pyörittämässä hyökkäystä.

Mutta entäs sitten McNabb vs Kolb? Kummasta starter? Vaikea tilanne, toisaalta McNabb on monen vuoden ajan todistanut olevansa liigan huippupelinrakentajia. Yleensä tällaiset koko uransa yhdessä joukkueessa pelanneet franchise quarterbackit jatkavat uransa loppuun samassa seurassa. Mutta arvostetaanko McNabbia näin paljon Philadelphiassa? Ymmärtääkseni Reid on aina ollut McNabbin suurimpia faneja. Toisaalta hän taitaa kuulua myös Kolbin fanikerhoon. Philly voisi ratkaisua etsiessään muistella Packersin tilannetta pari offseasonia sitten. Oli Favre ja Rodgers. Ensimmäinen sai lähteä, jälkimmäinen nousi starteriksi. Molemmat ovat olleet melkoisen hyviä viime aikoina. Kolbia voidaan ainakin verrata Rodgersiin melkein suoraan. McNabbin vertaaminen Favreen on sitten ehkä vähän mutkikkaampaa, Favre kun nyt on niin oma lukunsa oikeastaan kaiken suhteen.

PS. Jos vielä Seahawks-näkökulma sisällytetään tähän mukaan, niin kiinnostuksen Kolbiin ymmärrän, McNabbiin taas en. McNabb on parempi kuin Hasselbeck, mutta ei niin paljoa, että häneen korkeaa varausvuoroa pitäisi lähteä vaihtamaan. Kolbistakin ykköskierroksen pick on mielestäni turhan paljon. Joku kakkos-ja kolmospick yhdistelmä olisi sekin aika tyyristä, mutta jos hän sellaisella Phillysta irtoaisi, niin tuollainen saattaisi olla panostamisen arvoista. Esim. Schaub aikanaan siirtyi Atlantasta Houstoniin nimenomaan paria kakkoskierroksen vuoroa vastaan.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Melkoinen sekametelisoppa tuo Eaglesin QB-tilanne. On McNabb, jonkinlainen seuraikoni ja todistetusti liigan parhaimmistoon kuuluva pelinrakentaja. McNabb ei ole kuitenkaan koskaan Phillyssa noussut samanlaiseen messiaan asemaan kuin mitä esim. Peyton Indyssa ja Brady Foxborossa. Eagles-fanien silmissä McNabb taitaa olla vain pelkkä pelinrakentaja, joka on sattumalta pelannut pitkään heidän joukkueessaan. Sitten on Kolb, jolla näyttää olevan edessään erittäin hyvä tulevaisuus NFL:n aloittavana pelinrakentajana.

McNabbin suurin ongelma fanien silmissä on se, ettei hän ole saanut Super Bowlia voitettua. Eagles on varmaan yksi parhaita NFC:n joukkueita koko vuosikymmenen aikana mutta vain yksi vierailu isoimmassa matsissa ja useampia tappioita NFC:n finaalissa. Se on McNabbin kompastuskivi.

Muutenhan kyseessä on kyllä ihan loistava pelaaja ja mies on pistänyt seuran ennätykset uuteen uskoon. Kaikki ratkeaa kuitenkin viime kädessä siihen voittaako hän vai ei, ja kun mietitään nyt vaikka Peytonia tai Bradya niin ne kaverit ovat voittaneet ja paljon.

Kevin Kolb taas on vielä kohtuu nuori (25-v.) ja mielestäni vasta matkalla aloittavaksi kuupaksi. Muutamia mahdollisuuksia hänelle on tarjottu parin viime kauden aikana mutta mitenkään kovin vakuuttavasti Kolb ei ole pelannut.

Itse jos olisin Phillyn GM, niin treidaisin kyllä Vickin heti jos joku hänestä 3.kierroksen varausta tai parempaa tarjoaisi. Sen kummemmin en häntä lähtisi itse aktiivisesti kaupittelemaan, mutten myöskään julkisesti mainostaisi, että Vick ei ole kaupan. En ymmärrä mitä niin arvokasta hän tuo joukkueeseen, että hänestä pitäisi kynsin ja hampain pitää kiinni. Niin kauan kuin Phillylla on McNabb ja Kolb, ei Vickille ole mielestäni hirveästi käyttöä. Ei Eagles tule yhtään peliä voittamaan sillä, että Vick käy pari kertaa ottelussa wildcatissa pelleilemässä. Väitän, että ihan yhtä hyvää (tai parempaa) tulosta tulee sillä, että siellä on McNabb/Kolb pysyvästi pyörittämässä hyökkäystä.

Eaglesin QB-tilanne (NFL.com)

Lyhyesti siis tilanne on se, että ainakin joidenkin lähteiden mukaan Eagles haluaa Vickistä kakkoskierroksen varausvuoron ja McNabbista ykköskierroksen vuoron. Kolbin ulostamiseen en usko edelleenkään lainkaan. Kyseisellä videolla pohditaan nimenomaan sitä, että Vick jäänee Phillyyn ja siirtyy pois vasta ensi kauden jälkeen jolloin Eaglesilla on mahdollisuus saada kolmannen kierros varausvuoro (compensatory pick yms.).


Mutta entäs sitten McNabb vs Kolb? Kummasta starter? Vaikea tilanne, toisaalta McNabb on monen vuoden ajan todistanut olevansa liigan huippupelinrakentajia. Yleensä tällaiset koko uransa yhdessä joukkueessa pelanneet franchise quarterbackit jatkavat uransa loppuun samassa seurassa. Mutta arvostetaanko McNabbia näin paljon Philadelphiassa? Ymmärtääkseni Reid on aina ollut McNabbin suurimpia faneja. Toisaalta hän taitaa kuulua myös Kolbin fanikerhoon. Philly voisi ratkaisua etsiessään muistella Packersin tilannetta pari offseasonia sitten. Oli Favre ja Rodgers. Ensimmäinen sai lähteä, jälkimmäinen nousi starteriksi. Molemmat ovat olleet melkoisen hyviä viime aikoina. Kolbia voidaan ainakin verrata Rodgersiin melkein suoraan. McNabbin vertaaminen Favreen on sitten ehkä vähän mutkikkaampaa, Favre kun nyt on niin oma lukunsa oikeastaan kaiken suhteen.

McNabb on saletti aloittaja jos onnistuu välttämään loukkaantumiset. Kaikesta haukkumisesta huolimatta hän oli ainakin vielä menneellä kaudella ihan kevyesti paras QB Eaglesissa ja käytännössä se äijä jonka kanssa joukkue voitti pelejä. On totta, että playoffeissa mies on murentunut ajoittain (tai tehnyt yksittäisiä tyhmiä virheitä), mutta samalla hän on ollut myös sen tae, että playoffeja yleensä on pelattu. Tottakai unohtamatta puolustuksen urotekoja.

Muita uutisia:


La Canfora: Eagles Not Shopping QBs (n. 2.30 alkaen)


- Eagles ei siis ole ottanut mitään kantaa muiden joukkueiden kiinnostukseen, eikä mitään neuvotteluja ole aloitettu.

- RB Justin Fargas tulee vierailulle Oaklandista. Kokenut 30-vuotias pelaaja jota luonnehditaan fyysiseksi juoksijaksi, juoksi viime kaudella Eaglesia vastaan 87 jaardia.

- Vanha tuttu Hank Baskett tulee myös vieraaksi yhden Indyssä vietetyn kauden jälkeen. Baskett on isokokoinen laitahyökkääjä joka on enimmäkseen loistanut special teameissa.

- Eagles teki kolmivuotisen sopimuksen Air Forcen laitahyökkääjän Chad Hallin kanssa. Ihan komeita tilastoja on kaveri paukuttanut, lisäksi häntä luonnehditaan hyväksi potkunpalauttajaksi.

- Reggie Brown siirtyi Tampaan ja seuraavaksi Bucs ihmettelee Sean Jonesia joka suuntaa myös vierailulle Floridan aurinkoon. Jones oli itselleni pettymys viime kaudella ja hävisi jopa avauksen paikan Harrisille. Katsotaan mitä käy.
 

Hyperhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seahawks, Supersonics, Tappara, Kiekko-Vantaa
PS. Jos vielä Seahawks-näkökulma sisällytetään tähän mukaan, niin kiinnostuksen Kolbiin ymmärrän, McNabbiin taas en. McNabb on parempi kuin Hasselbeck, mutta ei niin paljoa, että häneen korkeaa varausvuoroa pitäisi lähteä vaihtamaan. Kolbistakin ykköskierroksen pick on mielestäni turhan paljon. Joku kakkos-ja kolmospick yhdistelmä olisi sekin aika tyyristä, mutta jos hän sellaisella Phillysta irtoaisi, niin tuollainen saattaisi olla panostamisen arvoista. Esim. Schaub aikanaan siirtyi Atlantasta Houstoniin nimenomaan paria kakkoskierroksen vuoroa vastaan.

Kyllä tää traidi kuulostaa aika epätoivoiselta. Eagles luopuu Kolbista ainoastaan, jos he saavat uuden lupaavan qp:n tämän vuoden draftista. Ja sitä ei saada Eaglesien varausvuorolla ( 24).
Eli: Jos Eagles vaihtaa Kolbin Seattleen, niin todennäköisin vaihto olisi olisi, että Seahawks luopuu joko kuudennesta tai 14 pickistä ja saa vaihdossa Eagelsien 24:nnen vuoron + Philly saa vaihdossa myös rahaa.

Eli2: Seattle saisi vaihdoss Kolbin ja Eaglesien varausvuoron 24. Toinen ekan kierroksen varaus menisi luultavimmin Marshallin kauppaan. Numerolla 24 varattaisiin sitten paras mahdollinen hyökkäyksen linjamies.

Just joo.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Larry Foote jatkaa itsensä kauppaamista ympäri liigaa. Nyt, omien sanojensa mukaan, hän tahtoo takaisin "voittajiin", mikä tässä tapauksessa tarkoittaa Cardinalsia tahi Steelersiä. Cardinals ei Footen vierailun jälkeen tehnyt sopimustarjousta linebackerille, mutta Foote kovin mielellään pelaisi ensi kaudella Arizonassa. Jos Cardinals ei häntä kuitenkaan huoli, niin onneksi, Footen mukaan, ainakin Pittsburgh "haluaa hänet takaisin".

Ei mitään kaunoja Footea vastaan, hienosti johti heikkoa puolustusta viime kaudella ja todella tahtoi auttaa Lionsia, mutta entä jos sitä sopimusta ei edellä mainittuihin, saati muihin joukkueisiin, synnykään? Nöyränä takaisin "2-14 -Detroitiin", minkä Foote muistaa nykyään mainita haastatteluissa. Jim Schwartzilla ei ainakaan ole suurta hinkua metsästää Footea takaisin Michiganiin, kun DeAndre Levy sopeutui noinkin nopeasti MLB:ksi.

Matthew Stafford alkaa olemaan tip top -kunnossa oikean polvensa kanssa ja ottaa luultavasti alusta alkaen osaa kaikkiin harjoitteisiin off-seasonin ohjelman pyörähtäessä käyntiin ensi viikolla. Nuoren tykin työstämien Axe-mainosten perusteella ainakin henkinen huolto ja hyvinvointi on hoidettu viimeisen päälle :) Muiden nuorten hyökkäysosaston miesten eli Brandon Pettigrewn ja Kevin Smithin osalta kuntoutus jatkuu edelleen.

Mock draftit kehittyvät yhä oudoimmiksi. Siinä missä draftin piti alun perin olla Suhin ja McCoyn tai korkeintaan Bradfordin ja Suhin/McCoyn välinen vääntö, tarjotaan Lionsille nyt toisella vuorolla Russell Okungia. Ja Bradfordia Ramsille ensimmäisellä.. Näin väittää ainakin Sportingnewsin Russ Lande. Gerald "tein vain 23" McCoy meneekin sitten vasta kuudennella vuorolla ja suuntana Seattle.

Tämän trendin jatkuessa McCoy onkin varmaan lopulta Lionsin mies; toisen kierroksen varauksena.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mock draftit kehittyvät yhä oudoimmiksi. Siinä missä draftin piti alun perin olla Suhin ja McCoyn tai korkeintaan Bradfordin ja Suhin/McCoyn välinen vääntö, tarjotaan Lionsille nyt toisella vuorolla Russell Okungia. Ja Bradfordia Ramsille ensimmäisellä.. Näin väittää ainakin Sportingnewsin Russ Lande. Gerald "tein vain 23" McCoy meneekin sitten vasta kuudennella vuorolla ja suuntana Seattle.
Näillä näkymin Bradford tosiaan menee ykkösenä. Hän on paras pelinrakentaja tässä draftissa ja pelinrakentajat menevät aina kärkipäässä jos ovat lähellekään muiden huippukavereiden tasolla. Eli QB:n ei tarvitse olla paras prospect mennäkseen ykkösenä, riittää että on top 6-kamaa. Tämähän nähtiin myös viime vuonna Staffordin kohdalla. Ei Texasin poika millään mittarilla ollut best overall prospect, mutta paras pelinrakentaja hän kyllä oli ja se riitti first overalliin. Staffordista puheen ollen, vähän kyllä nauratti tuo Islandersin linkittämä Hair Action-video :). No ei siinä mitään, hyvältä jätkältä vaikuttaa ja aika legendaarista kamaahan ne viime vuoden Browns-pelin lopputapahtumat olivat. Ellei Islanders ole näitä videoita käynyt NFL.comista tai YouTubesta katsomassa, niin suosittelen katsomaan. Lähes Favre-maista sankarisettiä.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Näillä näkymin Bradford tosiaan menee ykkösenä. Hän on paras pelinrakentaja tässä draftissa ja pelinrakentajat menevät aina kärkipäässä jos ovat lähellekään muiden huippukavereiden tasolla. Eli QB:n ei tarvitse olla paras prospect mennäkseen ykkösenä, riittää että on top 6-kamaa. Tämähän nähtiin myös viime vuonna Staffordin kohdalla. Ei Texasin poika millään mittarilla ollut best overall prospect, mutta paras pelinrakentaja hän kyllä oli ja se riitti first overalliin. Staffordista puheen ollen, vähän kyllä nauratti tuo Islandersin linkittämä Hair Action-video :). No ei siinä mitään, hyvältä jätkältä vaikuttaa ja aika legendaarista kamaahan ne viime vuoden Browns-pelin lopputapahtumat olivat. Ellei Islanders ole näitä videoita käynyt NFL.comista tai YouTubesta katsomassa, niin suosittelen katsomaan. Lähes Favre-maista sankarisettiä.

Tuo on kyllä hyvä pointti. Nuoret pelinrakentajat tuovat uskottavuutta ja toivoa huonoille joukkueille aivan eri tavalla kuin joku puolustuksen linjamies, vaikka sukunimi sattuisikin olemaan Suh. Paljon helpompi fanien on samastua kuuppaan kuin jälkimmäisen kategorian edustajiin. Tosin ainakaan Detroitissa Stafford ei välittömästi saanut fanien jakamatonta suosiota. Mutta kauden edetessä kritiikki väheni vähenemistään, vaikkei Matthewn tulokaskautta minään loistosuorituksena loukkaantumiseen asti voi siltikään pitää.

Ilmeisen paljon on kuitenkin keskusteltu korkeilla varausvuoroilla menevien pelinrakentajien floppaamisesta NFL-kauden ja isojen saappaiden täyttämisen alkaessa, eikä tämän vuoden drafti ole tuomassa poikkeusta tähän aprikointiin. Eikä väite voi olla täysin tuulesta temmattu, sillä onhan noita esimerkkejä: Akili Smith ja Tim Couch pahimpina epäonnistujina, mutta myös Joey Harringtonilta, David Carrilta ja JaMarcus Russellilta olisi voinut odottaa enemmän. Carrilla ja Russellilla on toki aikaa vielä parantaa. Kai?

Eikä se todellakaan haittaa, jos mock draftit toteutuvat ja Bradford todella varataan ensimmäisenä. En vain ymmärrä sitä, miten Lande pystyy näkemään Lionsin varaamassa Okungin, jos sekä Suh että McCoy ovat vielä valittavissa. Toki hyökkäyksen linjakin vuoti viime kaudella kuin seula ja Stafford (sekä Culpepper) olivat vaarallisen usein helisemässä. Mutta Lions on viime vuoden draftiin verrattuna nyt sellaisessa tilanteessa, että yksinkertaisesti paras pelaaja on varattava. Se on Ndamukong Suh, ei Russell Okung.

Mitä tulee Staffordiin ja noihin videoihin, niin on hienoa nähdä, että "poika" todella nauttii elämästään ja ottaa kovan työn takana olleesta uraputkestaan kaiken irti. Nuo making of -videotkin ovat aika hupaisia. Detroitin organisaatiolle Stafford on ollut koko lyhyen tähänastisen ajan pelkkää plussaa, uusi toivo, kansikuvapoika ja niin edelleen. Sormet ristissä sen puolesta, että Matthew saisi toisesta vuodestaan ehjän ja kenties jopa jonkin verran menestyksekkään. Niin ja tottahan toki tuo Browns-peli on nähty!

RB-rintamalla tapahtuu: Tomlinson ei saanut sopimustarjousta Jetsiltä illallisista ja keskusteluista huolimatta ja lensi takaisin San Diegoon. Larry Johnson sitä vastoin teki kolmivuotisen sopimuksen Redskinsin kanssa.

Jake Delhomme meni kaksivuotisella sopimuksella puolestaan Brownsiin. Tälle kiinnitykselle peukut tiukasti ylöspäin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eaglesin tilanteeseen päivitystä:

- Hank Baskett teki yksivuotisen sopimuksen ja tekee näin ollen paluun joukkueeseen yhden karkulaisvuoden jälkeen. Itse en näe Baskettille kauhean suurta roolia hyökkäyksessä vaikka hän on isoja pelejä tehnytkin uransa aikana.

- Justin Fargas puhui kauniisti Philadelphiasta ja Eaglesista mutta sopimusta ei ole ainakaan vielä sorvattu. Tietyllä tapaa tuollainen fyysinen juoksija sopisi hyvin joukkueeseen, varsinkin jos Weaver on edelleen pääasiassa FB:nä. Se mikä häiritsee on ikä (30-v) joka on RB:lle jo aika paljon kun NFL:stä puhutaan.

- Päivääkään ei mene ilman, että pelinrakentajista jauhetaan ja tällä kertaa Mike Florio (Pro Football Talk) spekuloi sillä, että Pittsburgh voisi hankkia Mike Vickin jos Big Benille luetaan syytteitä törttöilystään. Helvetin kaukaa tuo on haettu koska perustelut olivat lähinnä sitä, että Tomlin ja Vick ovat samalta alueelta ja Tomlin on joskus sanonut Vickistä "positiivisia asioita".

- Vastoin yhtä huhua Eagles ei ole tekemässä sopparia Vikesin Ray Edwardsin kanssa.

- Eagles.com oli niputtanut yhteen muutamat mock draftit ja niiden ennustukset ensimmäiselle pickille. Seuraavat kaverit olivat listalla:

Maurkice Pouncey OC/OG Florida
Sergio Kindle DE/OLB Texas
Everson Griffen DE Southern Cal
Taylor Mays FS Southern Cal
Terrence Cody DT Alabama

Nyt olisi mukava kuulla vähän luonnehdintaa pelaajista jos joku College-ekspertti jaksaisi nähdä vaivaa. Taylor Maysista tuonne toiseen ketjuun onkin jo kirjoitettu, joten sen voi jättää väliin.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
- Päivääkään ei mene ilman, että pelinrakentajista jauhetaan ja tällä kertaa Mike Florio (Pro Football Talk) spekuloi sillä, että Pittsburgh voisi hankkia Mike Vickin jos Big Benille luetaan syytteitä törttöilystään. Helvetin kaukaa tuo on haettu koska perustelut olivat lähinnä sitä, että Tomlin ja Vick ovat samalta alueelta ja Tomlin on joskus sanonut Vickistä "positiivisia asioita".

Vick huhut pyörivät kauden loputtua Pittsburghissa joidenkin tyyppien toimesta niinkuin varmaan aika monella muullakin paikkakunnalla. Tai ei ne oikeastaan mitään huhuja olleet vaan lähinnä sellaista mietintää kannattaisiko Vickiä hommata tiimiin kakkoskuupaksi/cadgetmieheksi. Tuolloin ainakin paikalliset asiantuntijat hautasivat nämä skenaariot todella tehokkaasti, mutta toki tuo Benin keissi saattaa pakottaa Steelersin katselemaan vapaita pelinrakentajia ja Vick nyt on sieltä parhaasta päästä kuitenkin ja itseasiassa saattaisi sopia hyvinkin Steelersiin. Hyökkäyksen on tarkoitus nojata hyvään juoksupeliin (mikä on tosin ollut parina viime vuonna hieman kyseenalaista) ja Vick on tavallaan samantyyppinen playmaker kuin Ben vaikka homma toki perustuu aivan eri vahvuuksiin. Jokatapauksessa jos tuosta Benin hommasta kehkeytyy jotain muuta kuin kohua niin mielenkiintoiseksi tuo kuvio tulee muodostumaan. Perseestä kyllä Steelersin kannalta jos näin käy.

Maurkice Pouncey OC/OG Florida
Sergio Kindle DE/OLB Texas
Everson Griffen DE Southern Cal
Taylor Mays FS Southern Cal
Terrence Cody DT Alabama

Minusta on college-expertti kaukana, mutta muutama ajatus. Pounceyta ja Codya on ainakin Steelers-leirissä ajateltu lähinnä kakkoskierroksen varauksiksi mikä kertonee siitä, että olisivat pientä reachia ykkösellä vaikka Eagles toki varaa hieman myöhemmin kuin Steelers. Pounceyn arvo on kyllä ollut ehkä hieman nousussa, joten ei varmaan paha ratkaisu. Cody on kuuleman mukaan laiska kuin mikä, joten ei kyllä varmasti ykköskierroksen varaus ole tai ainakaan sen arvoinen. Mays varmasti nosti arvoaan paljon combinessa ja olisi varmasti ihan ok varaus ykkösen lopussa. Kindle on jäänyt hieman pimentoon minulla, mutta on häntäkin näkynyt jopa top-20 vuoroilla mock drafteissa, joten ei varmaan huono. Käsittääkseni kuitenkin ehkä enemmän 3-4 OLB kuin 4-3 DE isossa liigassa. Griffen ei sano mulle oikeastaan mitään.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Maurkice Pouncey OC/OG Florida
Draftin paras center, guardina ei collegessa pelannut joten vaikea sillä paikalla häntä arvioida. Tästä viisikosta itselleni kaikkein vähiten tuttu pelaaja. On kai sellaista liikkuvampaa sorttia. Ei siis mikään jättimäinen möhkäle.

Sergio Kindle DE/OLB Texas
Joko 3-4 OLB tai 4-3 DE. Ehkä paremmin soveltuu tosiaan 3-4 OLB:ksi. Mike Mayock arvostaa Kindlen draftin parhaaksi OLB:ksi ja sanoi Kindlen olevan yhtä hyvä, ellei parempi, kuin Orakpo. Aika kova kehu mielestäni. Kindle on tosi urheilullinen ja nopea. Ei pelaa siis voimalla kuten Orakpo vaan käyttää nopeuttaan. Muistuttaa ehkä vähän DeMarcus Warea siinä, että tulee hemmetin nopeasti sivulta ja jättää tacklet seisomaan suorille jaloille. Ei kylläkään ole yhtä vahva kuin Ware. Katoaa välillä kuvasta, joten vähän sellainen on/off-kaveri. Vahvuudet pass rushissa, juoksupeleissä ei mikään paha blokattava.

Everson Griffen DE Southern Cal
Puhdas edge rusher. Kindlen tavoin katoaa välillä täysin kuvasta. Välillä taas on koko ajan takakentällä ja loistaa kirkkaasti. Verrattu joskus Jevon Kearseen ja "The Freak" lempinimi taitaa seurata Griffeniäkin. Derrick Morganin jälkeen ehkä paras DE. Pierre-Paul kun on vähän kysymysmerkki ainakin minulle.

Taylor Mays FS Southern Cal
Olen Maysista mielipiteeni jo kertonut. Oikea pelipaikka olisi OLB. Ei omaa tarpeellisia vaistoja ollakseen tehokas safety. Ajelee miehistä ohi ja missaa taklauksia. Ei hyvät ball skillsit joten ei ota syötönkatkoja. Silloin kun osuu taklauksessaan, pysähtyy pallonkantaja kuin seinään. Fyysisesti koko draftin parhaita jätkiä.

Terrence Cody DT Alabama
Mount Cody. Järjettömän kokoinen. Ei kovin kaunis näky ilman paitaa. Paino todellinen ongelma. Puhdas two-down pelaaja, ei tule ikinä olemaan kentällä selvissä heittotilanteissa. Run stopper NT:na kuitenkin täydellinen prospect. Viihdyttävä persoona, antaa hauskoja kommentteja. Voidaan hyvinkin varata ykköskierroksen lopulla.
 

Rocco

Jäsen
Brady Quinn löysi uuden kodin itselleen Denveristä. Browns treidasi miehen eteenpäin, ensin hankittuaan Jake Delhommen ja Seneca Wallacen riveihinsä. Denver oli Quinnin perässä jo vuosi sitten, mutta silloin ei kauppaa saatu aikaan.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
LT jetseihin 5.1milj. 2v. sopimuksella. Ihmettelen Jetsien meininkiä, Thomas Jones (pari astetta LT:tä freesimpi kaveri) siirtyi KC:n kun Jets ei halunnut maksaa 5milj. nyt kuitenkin LT:lle nuo rahat löytyi. Mielestäni Jonesilla olisi pari vuotta ollut annettavaa vielä, LT:stä en ole niin varma.
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Denverissä on pantu tuulemaan, ainakin linjamiesten keskuudessa. Pois ovat lähteneet tähän mennessä mm. C Casey Wiegmann, RB LaMont Jordan, ILB Andra Davis, G Mitch Erickson, ja DRE Kenny Peterson. Lisäksi vapaiksi agenteiksi on ilmoitettu esimerkiksi nimet P Mitch Berger, LG/C Ben Hamilton, DRE Vonnie Holliday, ja CB Ty Law.

Hankintapuolella Mile High Cityyn on hankittu RB J.J Arrington (1-yr), DRE Justin Bannan (5-yr), CB Nathan Jones (4-yr), DT Jamal Williams (3-yr), DRE Jarvis Green (4-yr) ja nyt tietysti viimeisimpänä tuo vaihtokauppa Brady Quinnista FB Peyton Hillisiin, 6th rounder 2011 ja conditional pick 2012. Ja lisäksi K Matt Prater sai jatkoa sopimukselleen.

Ihan yleisellä kaavalla olen tyytyväinen (sikälimikäli minä mistään pelaajista mitään tiedän muutenkaan), oikeille osastoille on joukkueessa lähdetty vahvistusta hakemaan. Wiegmannin menetys vähän kirpaisee, mutta hänkin on korvattavissa. Samoin tämä viahtokauppa Brownsin kanssa yllätti alkuun, mutta huhuiltu on Hillisin motivaatiosta jatkaa Broncoseissa, joten sinänsä ihan hyväksyttävä kauppa. McDanielsin aikana Hillis ei paljoa vastuuta saanut, joten tulevaisuus oli epävarma muutenkin. Alkukauden fumblet eivät ainakaan nostaneet osakkeita. Lisäksi Quinnista saa Ortonille kaivattua kilpailua, eikä taida mikään aivan susi kaveri olla muutenkaan. 4 pelinrakentajaa tällä hetkellä mukana, kun vielä löytyy Chris Simms ja rookie Tom Brandstater, joka ei saanut viimekaudella yhden yhtä peliä alleen. Veikkaisin näistä neljästä Simmsin olevan se, joka joutuu vielä joukkueen jättämään. Ellei vaihtokaupoilla haeta mitään eritystä, Marshallin kauppa nyt pääasiassa.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
LT:n kiinnityksen ohella Jetsissä "kuohuu" muutenkin!
Jetsin ja Giantsin uuden Meadowlands Stadiumin ensimmäisen ottelun isäntä ratkaistaan ilmeisesti kolikonheitolla. Jets-valmentaja Rex Ryan kävi puolestaan pikaisella laihdutuskuurilla (lue läskinpoisto-operaatiossa) lauantaina, vain päivä Tomlinsonin kestitsemisen jälkeen.

Myllerrys ja arvuuttelut tulevasta eivät ota laantuakseen Lionsin pelinrakentajakysymyksissä. Perjantaina Jim Schwartz ilmoitti, että Lions saattaa hyvinkin varata ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta kuupan. Vain kahta päivää myöhemmin eli eilen San Franciscosta hankittiin veteraani-QB Shaun Hill vuoden 2011 draftin seitsemännen kierroksen varausta vastaan.

Kuten aiemmin hankitulla rissu Nate Burlesonilla, myös Hillillä on yhteys Lions-OC Scott Linehaniin. Hill pelasi Linehanin alaisuudessa Vikingsissa kolme kautta 2002-2005. Pelaamaan Hill pääsi todella vasta 49ers:ssa ja aloitti viime kaudella ensimmäiset kuusi ottelua ennen kuin Alex Smith otti komennon. Käytännössä Hillin hankinta tarkoittaa sitä, että Daunte Culpepper siirtyy urallaan eteenpäin ja Hill kilpailee Drew Stantonin kanssa paikasta kakkoskuuppana. Numeroiden valossa pätevä hankinta kilpailemaan peliajasta Detroitissa.

Huhut kauhukakara Pacman Jonesin kiinnittämisestä Lionsiin vahvistuvat. En tiedä, kuinka paljon noista huhuista ovat paskaa ja tosiaan vain Jonesin agentin yritystä luoda jotain puhetta miehen ympärille, mutta katsotaan nyt silti. Schwartzin ja Jonesin yhteys nyt on ilmeinen, mutta Lions-secondary tosiaan tarvitsisi edelleen vahvistusta. Megalomaaninen kysymysmerkki tosin on, olisiko Jones vahvistus vai strippiklubin "vahvistus"

Larry Foote on nyt vahvasti menossa takaisin Steelersiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös