Yleensä olen valmis vedonlyönteihin. Nyt, kun itse olen ensikertalainen fantasyssä, niin tuntuisi tämä siltä, että antaisin suosiolla parikymppiä pois. Kuitenkin miulla paljon opettelua tässä. Täten en mieluusti rahasta vetoa löisi, mutta mikäli enemmistö liigassamme haluaa rahapanoksen, sen hyväksyn. Pienestä panoksesta kuitenkin on kyse.
Tuo waiwer homma ei miulle vielä avautunut
@Hawk #22 palstaveljen varmasti hyvästä alustukseta huolimatta.
Pitänee vielä googletella lisää. Noita fantasy listoja olen lueskellut, ja podeja kuunnellut.
Itselläni ei sinällään ole suosikki joukkuetta. Hieman tarkemmin tulee seurattua Seahawksia, koska olen heidän stadionillaan käynyt kuuntelemassa ja katsomassa Guns n roses yhtyettä. Jaguarsin otteita tulee myöskin tarkemmin seurattua, koska kävin edelliskaudella Wembleyllä katsomassa Jaguars-Falcons ottelun ja nyt lokakuun lopulle on liput Jaguars- Patriots otteluun.
Kiitos vastauksesta! Kuten sanottua, koska liiga laitettiin käyntiin ilman rahapanosta, jälkikäteen rahapanoksen laittaminen vaatii kaikilta suostumuksen. Näin ollen, jos haluat ainakin ensimmäisen kauden pelata ilman panosta, tämä on täysin ok ja ymmärrettävää, ja mennään näin ollen ilman panosta.
Koitan vielä avata tuota waiver asiaa, mutta laita toki tarkentavia kysymyksiä, jos jokin asia on epäselvää:
- Joukkueella on käytössä 15 kokoonpanopaikkaa (+ yksi IR-paikka, jonne loukkaantuneen pelaajan voi siirtää), jotka valitaan/täytetään varaustilaisuudessa.
- Mikäli jotain pelaajaa ei valita varaustilaisuudessa, tämä pelaaja menee waiver-listalle, josta kuka tahansa joukkue saa hankkia pelaajan itselleen.
- Mikäli joukkue haluaa hankkia jonkun pelaajan waiver-listalta, joukkueen täytyy edelleen toimia 15 kokoonpanopaikan rajoissa. Tästä johtuen, jos joukkueen kokoonpanopaikat ovat täynnä, joukkueen on aina nimettävä pelaaja, jonka poistaa joukkueestaan uuden waivereista saadun pelaajan tilalle (systeemi on automaattinen). Tietenkin pelaajia voi pudottaa kokoonpanosta halutessaan myös ilman waiver-nostoja, mutta tämä on suositeltavaa vain poikkeustapauksissa (esim. pelaaja kärsii loukkaantumisen, joka pitää hänet loppukauden sivussa).
- Yleisesti ns. waiver-sykli menee seuraavalla tavalla:
1) Joukkueet voivat tehdä tarjouksen kenestä tahansa waiver-listalla olevasta pelaajasta ennen seuraavan viikon keskiviikko klo 10:00. Tarjoukseen käytetään FAAB budjettia, joka on koko kauden osalta 100 dollaria ("leikkirahaa"). Tarjous voi olla mitä tahansa 0 dollarin ja jäljellä olevan budjetin välillä. Mikäli siis käytät 100 dollaria ensimmäisellä viikolla, loppukaudella voit tehdä vain 0 dollarin tarjouksia.
2) Joukkue voi tarjota niin monesta pelaajasta kun haluaa ja valita omasta waiver-priority listastaan järjestyksen, jossa määrittelee kenet pelaajista haluaa eniten, kenet toiseksi eniten jne.
3) Joukkue voi myös tarjota vaikka koko FAAB budjettinsa useasta pelaajasta, mutta toki tällöin vain yksi vaihtoehdoista voi todellisuudessa siirtyä joukkueeseen. Mikäli joukkue haluaa useampia pelaajia, näille tehtyjen tarjousten yhteissumman on oltava FAAB budjetin sisällä.
4) Mikäli joukkueen kokoonpanossa on tilaa, joukkueen ei ole pakko määritellä pudotettavaa pelaajaa waiver-tarjouksen kohdalla.
5) Mikäli joukkueen kokoonpano on täynnä, joukkueen on määriteltävä myös se pelaaja, joka siirtyy vuorostaan waiver-markkinoille sen jälkeen kun uusi pelaaja tulee joukkueeseen. Saman pelaajan voi halutessaan asettaa myös useaan waiver-tarjoukseen pudotettavaksi pelaajaksi, mutta luonnollisesti mikäli yksi waiver-hankinta onnistuu, muut tarjoukset mitätöidään, koska ko. pelaaja ei ole enää kokoonpanossa pudotettavissa. Jos siis joukkue haluaa useita pelaajia, näille on valittava pudotettaviksi pelaajiksi eri pelaajat.
6) Suurimman tarjouksen kullekin pelaajalle tehnyt joukkue saa pelaajan omaan joukkueeseensa, kunhan joukkueella on ko. pelaajan kohdalla vielä FAAB budjettia jäljellä riittävä summa (kts. kohta 2) ja pudotettava pelaaja on edelleen kokoonpanossa (kohdat 4 ja 5).
7) Kaikki pelaajat, joista kukaan ei tee tarjousta (tai tehty tarjous ei mene läpi budjettisyistä tai pudotettava pelaaja ei ole enää kokoonpanossa), siirtyvät Free Agent -statukselle. Nämä pelaajat ovat muuten samalla tavalla saatavilla kun waiver-pelaajatkin, mutta ko. pelaajista ei tehdä FAAB tarjousta, vaan pelaaja voi siirtyä ilmaiseksi ensimmäiselle tarjoajalle ("nopeat syö hitaat").
8) Kaikki pelaajat, jotka on waiver-hankintojen myötä pudotettu waiver-listalle, ovat normaalissa waiver-prosessissa 24 tuntia. Mikäli 24 tunnin aikana pelaajalle ei tehdä yhtään tarjousta, pelaaja siirtyy Free Agent -statukselle (kts. kohta 7).
9) Kaikki pelaajat, jotka ovat Free Agent -statuksella, siirtyvät Waiver-statukselle heti kun heidän viikon ottelunsa alkaa (samaan tapaan kun kokoonpanon lukkiutuminen). Statuksen muuttuminen voi siis tapahtua otteluohjelmasta riippuen joko to-pe välisenä yönä tai su-ma välisenä yönä.
Tämän jälkeen sykli alkaa alusta seuraavalle viikolle.
Näin yleisesti sanoisin, että waiver-järjestelmä on hyvin intuitiivinen ja selkeä, sen jälkeen kun tarjoukset on kerran tehnyt ja syklin on käynyt läpi. Tämä siis vaikuttaa monimutkaisemmalta kun oikeasti on, mutta näin tiivistettynä antaisin seuraavat ohjeet:
- Jos waiver-listalta löytyy mielenkiintoinen pelaaja, yritä lisätä pelaaja kokoonpanoosi. Sen jälkeen Sleeperin järjestelmä pyytää automaattisesti sinua asettamaan FAAB tarjouksen ja määrittämään pelaajan, jonka haluat pudottaa joukkueestasi uuden hankinnan tieltä. Jos näitä ei vaadita, kaikki hyvin ja pelaaja on sinun. Jos näitä vaaditaan, joudut odottamaan päivän tai pari, jotta saat tietää saatko pelaajan itsellesi.
- Jokaisen ottelukierroksen jälkeen (esim. tiistaisin) on hyvä käydä kokoonpano läpi ja pohtia tarvitsetko uusia hankintoja tai löytyykö waiver-listalta muuten mielenkiintoisia pelaajia, ja tehdä viikon tarjoukset.
- Keskiviikkona kun waiver-tarjoukset ajetaan läpi, on suositeltavaa katsoa läpi ketkä pelaajat olet saanut hankittua ja ketkä pelaajat on pudotettu waiver-listalle muista joukkueista siltä varalta, että haluat jonkun pudotetuista pelaajista itsellesi.