Tai kuinka nopeasti hyväksytään se fakta että Kreider kuuluu kolmosketjuun ja sillä sipuli. Laf ja Panarin top-6 vasemmat laidat, Kakko ja Kravtsov oikealla.
Mutta kuuluuko Kakko ja Kravtsov molemmat top kutoseen? Mielestäni ei.

Toki tuo on jotenkin ratkaistava, mutta ymmärrän hyvin, että oikealla kokeillaan myös noita enemmän vasemmalla pelanneita.
 
RELEASE THE KRAKEN

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tällaisilla koostumuksilla menty tänään, todennäkösesti näillä mennään myös kauden alkaessa:

Lafreniere-Zibanejad-Kreider
Panarin-Strome-Kakko
Goodrow-Chytil-Gauthier
Blais-Rooney-Reaves

+ Hunt-Barron-Hajek

Lindgren-Fox
Miller-Trouba
Nemeth-Lundkvist

+ Jones-Tinordi

Shesterkin
Georgiev

Kravtsov ottaa tietysti Gauthierin paikan jahka toipuu viikonlopun loukkaantumisestaan, mistään vakavammasta ei pitäisi olla kyse. Hajek tuossa jämäketjun laidassa aika huvittava lisäys, ollaanko miehestä leipomassa Brendan Smithin jälkeläistä?

Ylivoimakoostumukset ovat olleet:

PP1: Fox, Zibanejad, Strome, Panarin, Kreider
PP2: Lafreniere, Kakko, Chytil, Blais, Trouba/Lundkvist

Ainakaan tuossa kakkos-yv:ssä Trouban ja Lundkvistin välillä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä, jälkimmäinen on näyttänyt jo harjoituspeleissä että homma toimii viivalla ylivoimassa aika pirun hyvin.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Yllättävänkin kiihkeä peli Devilsin ei-ihan-parasta ryhmää vastaan. Vähemmän yllättäen keskiössä oli PK Subban jonka sinänsä tahattoman näköinen jalkakikka pisti Reavesin pois pelistä, ja tämän jälkeen ukko tuntui olevan hetkittäin koko Rangersin tähtäimessä. Etenkin Kreiderin kanssa oli käynnissä varsin erikoinen juupas eipäs-nujuaminen, jonka johdosta molemmille kertyi 17 minuuttia jäähyä. Sirkusta, joka ei kenties ole 9 miljoonan arvoista. Toinen erikoinen mesoaja oli tällä kertaa Devilsin riveissä nähty Mason Geertsen, joka pullahti ulos Rangersin miehityksestä ihan äsken. Lienee suht outo fiilis koittaa saada myllyä aikaiseksi jätkien kanssa, joiden riveissä viiletit vielä noin viikko takaperin. Vähän surkuhupaisaa toimintaa, mutta Geertsenin ainoa tapa saada edes pieni mahdollisuus peleihin ylhäällä. Rangersissa tuo ei onnistunut, vähän veikkaan ettei Devilsissäkään.

Suht selkeät numerot 6-2, mutta ei kerro ihan koko totuutta. Kreiderin riehumisen johdosta etenkin ykkösketju pelasi kimpassa melko riekaleisesti, eikä noina hetkinä tuntunut kyllä tapahtuvan ihmeitä. Kemia on ollut toistaiseksi hukassa myös kakkosketjulta, vaikka Strome-Panarin on edelleen ihan toimiva kaksikko. Kaapo pitäisi jotenkin saada intengroitua tuohon touhuun, nyt tuntuu jäävän jatkuvasti vähän pelin ulkopuolelle edellemainitun kaksikon pitäessä kiekkoa enemmän. Kaapolle silti jälleen tärkeä osuma läpiajosta.

Miller-Troubalta taas vähän vahvempi peli muutaman vaellusmatsin jälkeen, Fox jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja Shestyorkin oli maalilla terävänä ja otti monia tärkeitä koppeja etenkin ekassa erässä, jossa Devils hallitsi paikoitellen minuuttitolkulla miten halusi. Myös Blaisilta väkivahva peli, tykkään fyysisyydestä ja väläyttelee välillä myös taitojaan, kuten tuossa upeassa soolomaalissa.

Viikonloppuna vielä yksi harkkapeli jonka perusteella on tehtävä sitten isompia päätöksiä esimerkiksi pakkiparien suhteen.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Rangersille kehäraakin tipahtaminen kokoonpanosta olisi todennäköisesti vain hyväksi, mutta kyllähän tuon toivoisi tapahtuvan ihan luonnollisesti asioita huomaamalla eikä loukkantumisten kautta.

Zac Jones lähetettiin eilen farmiin, joten illuusio taistelusta Lundkvistin kanssa päätettiin lyhyeen. En jaksa uskoa, että Nilsin pelipaikka oli missään vaiheessa tosissaan kyseenalaistettu joukkueen toimesta, kunhan pidettiin edes vähän jotain kokoonpanopöhinää.

Eichel-huhut ovat onneksemme nostaneet päätänsä ja luotettavaksi mielletyt lähteet ovat ilmaisseet, että Rangers hyväksyisi Eichelin toivoman leikkausvaihtoehdon. Paljon on spekuloitu sitä, että Eichelistä kiinnostuneet joukkueet eivät enää näin lähellä kauden aloitusta luopuisi kokoonpanopelaajistaan, etteivät playoff-toiveet vaarannut Eichelin saikuttaessa ison osan kaudesta. Jos kauppa on tehtävissä niin, että lykätään vaan lupauksia ja varauksia kasaan niin Rangers voi antaa mun puolestani vaikka kaikki ykkösjoukkueen ulkopuoliset lupauksensa tarvittavien ykkösvarausten lisäksi. Eri asia on tietysti se kuinka vähään Buffalo tulee suostumaan (liian vähään varmuudella, mutta oletettavasti tarvitaan vähän enemmän nimekkyyttä kuin Rangers olisi valmis tarjoamaan. Paitsi jos ei tule vastaavia tarjouksia..)
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers

Zibanejadin jatko saatiin kuin saatiinkin tehtyä ennen kauden starttia, mallia 8 x 8,5 miljoonaa. Vuosia ehkä muutama liikaa, mutta cap hit positiivinen ylläri, etenkin kun jossain vaiheessa huhuttiin jostain 10 miljoonan lapuista. Vapailla markkinoilla olisi voinut saada tuon verran, onneksi vähän pienemmällä summalla nyt selvittiin. Ja ennenkuin negailu alkaa, sanotaan nyt että tuo on nyt vaan sellainen summa joka joukkueen ykkössentterille pitää maksaa. Zibanejad on vetänyt kolme viime kautta siihen malliin että vähempään ei varmasti olisi tyytynyt, ja viime kauden pienempiä tehoja tarkasteltaessa pitää muistaa että Mikan alkukausi meni penkin alle koronasta toipumisen takia.

Eipä tarvitse myöskään sitä arpoa kuka saa C:n rintaansa ennen kauden alkua...
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Kahdeksan vuotta oli sitten se hinta, jolla saatiin AAV hinattua yllättävänkin siedettäväksi. Laitetaan peukkua tälle uutiselle - eiköhän pari viimeistä vuotta mene sitten vaikka ihottuman takia IR:ssä. Enkä jaksa vielä tällä hetkellä murehtia vuosikymmenen lopun kausista. Pois ei Mikaa voinut päästää, joten hienoa ettei jokaista dollaria nyhtänyt ulos. Toiveissa myös viimeisille vuosille vähintäänkin M-NTC, ja mahdollisimman etupainotteinen sopimus.

24-25 kaudesta voidaankin sitten alkaa katselemaan Trouballe ja Kreiderille uusia osoitteita, toivottavasti selvitään junnujen siltasoppareilla siihen asti.
 
"Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä."
— Bertrand Russell

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Zibanejadin sopimus kelpaa ja hän on minusta ihan kelvollinen 1. sentteri. Nyt hänet saatiin kiinnitettyä joukkueeseen niille vuosille, kun joukkueelta voidaan oikeasti odottaa menestystä.

Panarin, Kakko ja Lafreniere tulevat olemaan laidoilla niin kovia, että pystyvät yhdessä kanntamaan joukkuetta pitkällekin, vaikka keskushyökkääjä ei olisi ihan kirkkainta eliittiä. Vähän ehkä liikaakin ketjun toimivuutta ajatellaan vielä nykyään keskushyökkääjän kautta.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Lisäilen tähän viestiin myös tuon toisen ketjun Zibanejad-kommentteja, kun ehkäpä tuo on ennenkaikkea tämän ketjun asia.


Omasta mielestäni Zibanejadin sopimus ei missään nimessä tuota tee. Sen sijaan pienehkön roolin pelaajille maksettavat järjettömät sopimukset ovat niitä, jotka tuota joukkuetta oikeasti vahingoittavat pitkässä juoksussa. Ja johtavat siihen, että joudutaan luopumaan sellaisista, joista ei pitäisi ja täten joukkue on lopulta huonompi. Tuollaisia mainitsemiani sopimuksia ovat mm. Goodrown ja Trouban sopimukset. Ja kyllä Reavesillekin jokainen taala yli miljoonan on liikaa. Onneksi sopimus hänellä on lyhyt.
Meillä on vähän erilaiset odotukset siitä kuinka paljon Zibanejadin taso tulee putoamaan seuraavan yhdeksän vuoden aikana. Keskimäärinhän se lasku alkaa siinä kolmenkympin hujakoilla ja jyrkkenee mitä enemmän ikää tulee, nyt vaan täytyy toivoa, että Zibanejad ei jostain syystä noudattele tuollaista tyypillistä urakaavaa vaan pystyy pelaamaan lähellä uransa huipputasoa myös elämänsä ehtoopuolella.

Siitä olen samaa mieltä, että tässä välittömässä lähitulevaisuudessa Trouban sopimus on pahempi, koska se ei ole edes nyt tuon caphittinsä arvoinen siinä missä Ziba, Kreider ja ehkäpä jopa Goodrow tipahtanevat vasta myöhemmin ylipalkatuiksi. Reavesinkin miljoona liikaa on tosiaan miljoona liikaa niin tällä kuin tulevallakin kaudella.


Samaa mieltä. Hyvä diili ja nyt voidaan unohtaa kalliimpi ja huonompi Eichel.
En keksi mitään perustetta sille miten NHL:n ehdotonta eliittiä edustava Eichel olisi jostain syystä huonompi kuin toistaiseksi ykkössentteristä kelpaava Zibanejad. Eichelin niskavamma pelottaa seuraavat viisi vuotta, mutta Zibanejad aivotärähdyshistorialla ei oo niin merkitystä seuraavaan yhdeksään?


Jatketaan vielä vähän aiheesta. Mistähän Rangers sen ykkössentterin löytää alle 8,5 miljoonalla? Varsinkin jos/kun Zibanejad ei ole riittävän laadukas tuohon pestiin.

Tai siis retorinen kysymys, sillä eihän niiden tarvitse sellaista enää mistään löytää.
Kymmenellä miljoonalla ja kasalla lupauksia olisi saanut edellämainitun eliittisentterin.

Cap-ahdinko tulee hyvin todennäköisesti joka tapauksessa aina. Ei tuonikäiselle kovalle UFA-pelaajalle (joka Zibanejad on) oikein saakaan sellaista sopimusta, mikä ei loppupäästä olisi liian kallis. Se vaan kuuluu siihen pakettiin. Jos et maksa sitä hintaa, jäät kokonaan ilman pelaajaa, joka nämä seuraavat 5 kautta tms. pelaa taatusti ihan ok-sopimuksella.
Sinällään tämä yhdistyy tuohon edelliseen kommenttiin, mutta kai sitä voi myös päättää, että ei tee liian kallista sopimusta, vaikka ei olisi korvaajaa samantien näkyvissä? Yhdeksän vuoden aikana tulee varmasti mahdollisuuksia erilaisten laatupelaajien hankintaan joihin tuota rajallista palkkabudjettia voisi uhrata.

Sopimusta tehtäessä pitäisi maksaa tulevista, eikä menneistä vuosista, mutta NHL ei harmillisesti toimi niin. NHL:ssä ilmeisesti täytyy mennä sillä mitä on ja sitten kun kymmenen vuoden päästä katsotaan, ettei muuten voitettukaan mitään Lafrenieren ja Kakon huippuvuosina niin voidaan vaan todeta, että nyt kävi näin kun ei ollut mahdollista jättää tekemättä Zibanejadin ja Kreiderin sopimuksia. (Trouban kohdallahan maksettiin siitä kuinka hyvä Gorton sen ajatteli olevan. Piti pyörittää ykkösylivoimaa ja kaikkea vaikka joukkueessa oli silloin jo DeAngelo ja Fox).

Se on jonkinlaista pelon ajamaa päätöksentekoa, jos päädytään sitomaan pelaaja joka todennäköisesti ei ole riittävän hyvä sen takia, ettei olla varmoja saadaanko jostain muualta jollain muulla tapaa joku joka on varmemmin mitat täyttävä.


Zibanejadin sopimus kelpaa ja hän on minusta ihan kelvollinen 1. sentteri. Nyt hänet saatiin kiinnitettyä joukkueeseen niille vuosille, kun joukkueelta voidaan oikeasti odottaa menestystä.

Panarin, Kakko ja Lafreniere tulevat olemaan laidoilla niin kovia, että pystyvät yhdessä kanntamaan joukkuetta pitkällekin, vaikka keskushyökkääjä ei olisi ihan kirkkainta eliittiä. Vähän ehkä liikaakin ketjun toimivuutta ajatellaan vielä nykyään keskushyökkääjän kautta.

Olen samaa mieltä siitä, että ketjun toimivuutta ajatellaan liikaa sentterin kautta ja, että laiturikolmikossa on ainesta kantamaan senttereitänsä jatkossakin. Kuinka paljon sentterille, joka tarvitsee onnistuakseen erinomaiset laiturit kannattaa maksaa? Kai siinä voisi mennä Kaapon siivellä joku vähän pienemmälläkin palkalla?

Tällainen menestytään tässä ja nyt koska tulevaisuudessa on liikaa kuollutta painoa ajattelu on vähän ristiriidassa sen kanssa, että pidetään palkkakatossa tilaa ja päästettiin Buchnevich pois sen sijaan, että ilmaiseksi päästämisen sijaan olisi lykätty sille joku yhden vuoden sopimus.

Zibanejadin viime kausi on hyvin dokumentoitua: Ei pärjännyt 5 vs 5 pelissä laadukkaita vastustajia vastaan ja pelasti pistesarakkeensa tekemällä poskettomat tehot humoristisen huonoja phillyjä ja puhveleita vastaan. Samanaikaisesti tiedetään, että Mikalla oli korona harjoituskaudella ja sairastamisen vaikutuksia koko kauden kuvaan on kenenkään mahdotonta arvioida. Ei auta kuin toivoa, että viime kausi ei ollut enne siitä mitä tuleman pitää, koska jos se oli niin tuota sopimusta kadutaan Rangersin toimistolla jo ennenkuin se ehtii edes käynnistyä.

Zibanejad vaikuttaa todella sympaattiselta persoonalta ja on tämän sopimuksen johdosta melko varmasti Rangersin seuraava kapteeni. Toivottavasti Mika ei todennäköisyyksistä välitä vaan nousee tämän sopimuksen arvoiseksi tai jopa paremmaksi ja antaa osaltaan mahdollisuuden kannunmetsästykseen. Hyvä alku voisi olla se, että ylivoimalle tuli se joku leftin laukoja jolloin vastustaja ei voisi ihan niin selkeästi pelata Zibanejadin onetimeria pois...
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Jatketaan vähän näistä kestopuheenaiheista, eli Kreiderin ja Trouban sopimuksista.

Trouban sopimuksessa epäonnistuttiin mielestäni jo päivästä yksi alkaen. Siis sikäli, että tuosta AAV:sta olisi nyt ainakin miljoona pitänyt saada pudotettua jo ihan siitä syystä, että hänen halunsa päästä New Yorkiin ei mikään kovin suuri salaisuus ollut. Hänelle maksettiin uransa parhaan kauden perusteella (kiitosta vain Winnipegin ykkösylivoimalle) ja hävittiin neuvotteluissa. Mutta olihan tuo oikean puolustajien tilanne ja syvyys aika karmeata luettavaa siinä kohtaa, joten kieltämättä ihan perusteltu hankinta pyrkiä signaamaan isolla sopimuksella oletetut Trouban primevuodet. Siinä kohtaa Rangersille ei ollut vielä tippunut taivaanlahjana Norris-Foxia. Ja pandemia tappoi palkkakaton projektoidun nousun. Ehkä siitä voi pienen synninpäästön antaa, että tätä ei ennakoitu.

Kreiderinkin tapauksessa kahden viikon päästä maailma oli sulkutilassa, ja myöhemmin nosteltiin vielä suotuisasti lottopalloa. Sieltä sitten toinen taivaanlahja. Elementtejä, joita oli mahdoton ennakoida. Olisin päästänyt Kreiderin eteenpäin aikanaan siirtoikkunassa, mutta olihan se aika 50-50 päätös. Lafrenieren voittaminen sinetöikin sitten Buchnevichin kohtalon - front officen visio laiturinelikosta Kreider/Panarin/Buchnevich/Kakko oli aika selkeästi luettavissa. Jos taikasauvaa saisi heiluttaa, niin kauppaisin toki Buchnevichin ja Kreiderin yksi yhteen mallia heti.

Summauksena, satumainen onni Foxin ja Lafrenieren kanssa + korona on tehnyt ylläolevista sopimuksia huonompia kuin ne tekohetkellä olivat. Positiivinen ongelma on siis johtanut tähänkin tilanteeseen.

Nyt ollaankin sitten Troubankin kanssa siinä tilanteessa, että on kakkosparin pakki ylihintaisella paperilla, ja takaa olisi tulossa aivan NHL:n parhaita oikea käsi alhaalla pelaavia lupauksia kaksi kappaletta. Tämä ylitarjonta lupaavista puolustajista johtanee siihen, että vaihdetaan vahvuutta heikkouteen (Kingsissä olisi esimerkiksi ylitarjontaa nuorista senttereistä).

Joka tapauksessa Stanley Cup -ikkuna on aukeamassa/ollaan aukaisemassa nyt. Panarinin sopimusta on jäljellä viisi vuotta, ja se ei tuosta enää nuorene. Tästä näkökulmasta joukkueen heikentäminen päästämällä ykkössentteri pois koska on viiden vuoden päästä riippakivi olisi ollut aika kova paikka. Nyt jahdataan menestystä näillä nimillä, ja 5-7 vuoden päästä kolmekymppisten dollarit siirtyvät prime -ikäisille Kakolle, Lafrenierelle ym., joita on sitten toivottavasti tukemassa riittävän hyviä nuoria RFA-palasia, jotta saadaan "ikkuna numero 2".

Peukut pystyyn sille, että palkkakatto alkaa tästä eteenpäin nousemaan. Tämän päivän 8,5 miljoonan AAV oli muutama vuosi sitten se kuuden miljoonan kausiansio, ja ainakin allekirjoittanut tulee vielä hieman perässä tässä kehityksessä. Hinnat nousevat ja palkat nousevat.

Zibanejadin sopimuksesta vielä, että todella oudon pykälän ovat saaneet ängettyä mukaan: kaudella 2029-30, viikkoa ennen siirtotakarajaa sopimus muuttuu Full NMC:stä siihen muotoon, että Zibanejad saa tehdä 21 joukkueen listan, johon häntä ei voi kaupata. Pieni pettymys ettei saatu esimerkiksi viimeiselle kahdelle kaudelle vähän parempia ehtoja. Toisaalta kun sopimuksesta maksetaan 60 miljoonaa dollaria allekirjoitusbonuksina, niin voi näyttäytyä aika houkuttelevana lappuna jollekin silloiselle Melnykille. Haluan ainakin uskoa, että näistä potentiaalisista ongelmasopimuksista on mahdollisuus päästä asseteilla eroon. Sitäkin voi sitten tulkita "alennetun cap hitin hintana".

Ylläolevaan viestiin toki helppo yhtyä tietyissä pointeissa: Buchnevichista luovuttiin aivan liian helposti, ja Ziballa on huolestuttava aivotärähdyshistoria, ja nyt hänet on sidottu yhdeksäksi vuodeksi.

@kharon Loistava pointti, että NHL:ssä ajatellaan ketjun toimivuutta liikaa sentterin kautta. Tästä puhutaan ihan liian vähän. Panarin pärjää kyllä vähän vähemmälläkin.
 
"Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä."
— Bertrand Russell

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Painetaan tämä nyt vielä erillisenä viestinä teemana parin päivän päästä alkava kausi.

Hyvä alku voisi olla se, että ylivoimalle tuli se joku leftin laukoja jolloin vastustaja ei voisi ihan niin selkeästi pelata Zibanejadin onetimeria pois...
Eräs nuori tsekki antoi kyllä viimeisessä harkkapelissä leftin laukauksestaan sen tason näyttöjä, että olisin hyvinkin avoin tälle idealle.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä mennään, ja NHL on haistanut markkinaraon painaessaan avauspeliin kaveriksi Washington Capitalsin. Jos Reaves ei pysty pukemaan, niin Tinordia voisi veikata avaukseen. Eiköhän tuossa pelissä ole sirkushuveja tarjolla kansalle, kun lähdetään tekemään statementia uudesta ja kovemmasta Rangersista.

Twitterissä tuli vastaan video, jossa joukkueen ykkösketjun laituri ei tiedä kuka on Britney Spears. Siitä vähän perspektiiviä, että kehitysvaiheessa tässä vielä ollaan, ja joukkue on täynnä nuoria pelaajia. Kakosta nyt on paljon puhuttu tuolla toisessakin ketjussa, mutta muista nuorista olisi kiva kuulla vähän tarkempaa raporttia. Viimeinen harkkapeli nosti kyllä ihan odotuksia kauden ja Gallantin osalta - nyt kaukalossa uskalletaan jälleen pelata. Muuten tuolle höntsälle nyt ei ehkä liikaa kannata painoarvoa antaa.
 
"Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä."
— Bertrand Russell

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Jatketaan vähän näistä kestopuheenaiheista, eli Kreiderin ja Trouban sopimuksista.

Trouban sopimuksessa epäonnistuttiin mielestäni jo päivästä yksi alkaen. Siis sikäli, että tuosta AAV:sta olisi nyt ainakin miljoona pitänyt saada pudotettua jo ihan siitä syystä, että hänen halunsa päästä New Yorkiin ei mikään kovin suuri salaisuus ollut. Hänelle maksettiin uransa parhaan kauden perusteella (kiitosta vain Winnipegin ykkösylivoimalle) ja hävittiin neuvotteluissa. Mutta olihan tuo oikean puolustajien tilanne ja syvyys aika karmeata luettavaa siinä kohtaa, joten kieltämättä ihan perusteltu hankinta pyrkiä signaamaan isolla sopimuksella oletetut Trouban primevuodet. Siinä kohtaa Rangersille ei ollut vielä tippunut taivaanlahjana Norris-Foxia. Ja pandemia tappoi palkkakaton projektoidun nousun. Ehkä siitä voi pienen synninpäästön antaa, että tätä ei ennakoitu.

Kreiderinkin tapauksessa kahden viikon päästä maailma oli sulkutilassa, ja myöhemmin nosteltiin vielä suotuisasti lottopalloa. Sieltä sitten toinen taivaanlahja. Elementtejä, joita oli mahdoton ennakoida. Olisin päästänyt Kreiderin eteenpäin aikanaan siirtoikkunassa, mutta olihan se aika 50-50 päätös. Lafrenieren voittaminen sinetöikin sitten Buchnevichin kohtalon - front officen visio laiturinelikosta Kreider/Panarin/Buchnevich/Kakko oli aika selkeästi luettavissa. Jos taikasauvaa saisi heiluttaa, niin kauppaisin toki Buchnevichin ja Kreiderin yksi yhteen mallia heti.
Fox oli tuolloin jo Rangersin syliin tipahtanut, mutta tietysti Foxin taso varmasti yllätti täysin. Trouban hankinta oli silloin vähintäänkin ymmärrettävä, mutta tuo sopimus on alusta asti haiskahtanut mainitsemistasi syistä. Trouba on ollut myös lähtökohtaisesti hieman väärin roolitettu koko Rangers-aikansa eikä ensi kausikaan näytä sen suhteen paremmalta: Trouban vahvuudet Winnipegissä tulivat parhaiten esiin puolustavamman puolustajan kanssa jolloin Trouba sai olla se puolustajaparinsa kiekollisempi osapuoli. Tämä ei kuitenkaan esim. K'Andre Millerin kanssa ole mahdollista vaan Trouba halutaan väkisin nähdä sinä luotettavana puolustuspään pelaajana mitä ei ikinä ole täysin ollut. Foxin sen sijaan uskoisi kantavan myös Milleriä, joten Millerin ja Lindgrenin vaihto päiksensä voisi ainakin Milleriä ja Troubaa hyödyttää.

Kreiderin kohdalla tosiaan Lafreniere sotki Rangersin ajatukset, mikä näkyy nyt siinä, että Kreideria yritetään väkisin tunkea oikealle laidalle vaikkei tuolla ole koskaan erityisesti onnistunut. Nuo ajatukset olivat kuitenkin vähintäänkin kyseenalaisia jo sopimuksen allekirjoitushetkellä kun jo silloin jouduttiin keksimään paljon erilaisia selityksiä sille miksi Kreiderin taso ei tule romahtamaan tuon sopimuksen aikana niinkuin voimahyökkääjillä yleensä. Kreiderin kohdalla toivotaan tällä hetkellä, että taso kestäisi vertailukelpoisena vielä alkavan ja kaksi seuraavaa kautta, jonka jälkeen siirronesto helpottaa ja saadaan tumpattua johonkin eteenpäin. Trouballa samansuuntaiset pykälät, mutta sopimuksen siirtäminen on varmasti hankalampaa kuin Kreiderin kanssa.


Keskiviikon ja torstain välisenä yönä mennään, ja NHL on haistanut markkinaraon painaessaan avauspeliin kaveriksi Washington Capitalsin. Jos Reaves ei pysty pukemaan, niin Tinordia voisi veikata avaukseen. Eiköhän tuossa pelissä ole sirkushuveja tarjolla kansalle, kun lähdetään tekemään statementia uudesta ja kovemmasta Rangersista.

Twitterissä tuli vastaan video, jossa joukkueen ykkösketjun laituri ei tiedä kuka on Britney Spears. Siitä vähän perspektiiviä, että kehitysvaiheessa tässä vielä ollaan, ja joukkue on täynnä nuoria pelaajia. Kakosta nyt on paljon puhuttu tuolla toisessakin ketjussa, mutta muista nuorista olisi kiva kuulla vähän tarkempaa raporttia. Viimeinen harkkapeli nosti kyllä ihan odotuksia kauden ja Gallantin osalta - nyt kaukalossa uskalletaan jälleen pelata. Muuten tuolle höntsälle nyt ei ehkä liikaa kannata painoarvoa antaa.
Eilisten kenttien perusteellä näyttäisi siltä, että sekä Reaves, että Tinordi ovat keskiviikkona kehissä (kuten myös Blais ja Hunt, Kravtsovilla ei niin väliä kunhan päästään kostoretkelle). Toivottavasti varmasti ylimenevästä tunnelatauksesta ja käsistä karkaavasta sikailusta huolimatta Rangers onnistuu jotenkin kampeamaan tuosta pisteet, koska ei niitä nyt mielellään poiskaan lahjoittaisi vaan sen takia, että pääsee vertailemaan genitaaleja. Varsinkin kun ottaa huomioon, että erilaisissa kauden ennakkomallinnoksissa divarin kuusi parasta joukkuetta ovat muutaman pisteen sisällä jolloin näille kilpakumppaneille ilmaisten pisteiden jakaminen missä tahansa vaiheessa kautta on vähän hönttiä.

Kapteenin nimeämisen sijaan Rangers päätti nimetä likimain kaikki pelaajansa varakapteeneiksi. Tällä showlla on kyllä asetettu täysin tarpeettomat paineet sille pelaajalle, josta lopulta (kuka tietää koska) tulee se Rangersin seuraava kapteeni (Fox tai Lafreniere?). Seremoniallisen roolin kasvaminen taakaksi on melkein yhtä tyypillistä Rangersia kuin se, että heitetään (ainakin paperilla) Kravtsov farmiin, jottei kukaan nappaisi Libor Hajekia waivereilta.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
En keksi mitään perustetta sille miten NHL:n ehdotonta eliittiä edustava Eichel olisi jostain syystä huonompi kuin toistaiseksi ykkössentteristä kelpaava Zibanejad. Eichelin niskavamma pelottaa seuraavat viisi vuotta, mutta Zibanejad aivotärähdyshistorialla ei oo niin merkitystä seuraavaan yhdeksään?
Aliarvoit aika voimakkaasti Zibanejadia jostain syystä. "Ziba toistaiseksi ykkössenteristä kelpaava. NHL:N ehdotonta eliittiä edustava Eichel?" Joku nyt ei täsmää tässä? Ziba todellakin on hyvä ykkössentteri. Hyökkäyspäässä melkein yhtä tehokkaita ja puolustuspään pelaaminen ei kummankaan vahvuus ole. Sanoisin, että pidän 100/100 mielummin Zibanejadin 8.5 miljoonalla kuin tiesmissä kunnossa olevan Eichelin 10 miljoonalla ja siihen vielä päälle menetetyt palaset treidistä.
 
68

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Fox oli tuolloin jo Rangersin syliin tipahtanut, mutta tietysti Foxin taso varmasti yllätti täysin. Trouban hankinta oli silloin vähintäänkin ymmärrettävä, mutta tuo sopimus on alusta asti haiskahtanut mainitsemistasi syistä. Trouba on ollut myös lähtökohtaisesti hieman väärin roolitettu koko Rangers-aikansa eikä ensi kausikaan näytä sen suhteen paremmalta: Trouban vahvuudet Winnipegissä tulivat parhaiten esiin puolustavamman puolustajan kanssa jolloin Trouba sai olla se puolustajaparinsa kiekollisempi osapuoli. Tämä ei kuitenkaan esim. K'Andre Millerin kanssa ole mahdollista vaan Trouba halutaan väkisin nähdä sinä luotettavana puolustuspään pelaajana mitä ei ikinä ole täysin ollut. Foxin sen sijaan uskoisi kantavan myös Milleriä, joten Millerin ja Lindgrenin vaihto päiksensä voisi ainakin Milleriä ja Troubaa hyödyttää.

Kreiderin kohdalla tosiaan Lafreniere sotki Rangersin ajatukset, mikä näkyy nyt siinä, että Kreideria yritetään väkisin tunkea oikealle laidalle vaikkei tuolla ole koskaan erityisesti onnistunut. Nuo ajatukset olivat kuitenkin vähintäänkin kyseenalaisia jo sopimuksen allekirjoitushetkellä kun jo silloin jouduttiin keksimään paljon erilaisia selityksiä sille miksi Kreiderin taso ei tule romahtamaan tuon sopimuksen aikana niinkuin voimahyökkääjillä yleensä. Kreiderin kohdalla toivotaan tällä hetkellä, että taso kestäisi vertailukelpoisena vielä alkavan ja kaksi seuraavaa kautta, jonka jälkeen siirronesto helpottaa ja saadaan tumpattua johonkin eteenpäin. Trouballa samansuuntaiset pykälät, mutta sopimuksen siirtäminen on varmasti hankalampaa kuin Kreiderin kanssa.
Trouban puolesta on toki myös sanottava se, että melko paskaan paikkaan on herra pistetty Rangersissa. Jälleenrakentava joukkue, jossa lyödään selkeän ykköspakin rooli harteille ensimmäistä kertaa uralla. Vastuuta pitäisi kyetä nyt yhtäkkiä kantamaan myös puolustuspäässä, ja johtamaan nuorta pakistoa. Hänen "uhraamisensa" antoi Foxille suojatummat minuutit, ja viime kaudella K'Andre teki todella vakuuttavan sisääntulon änäriin.

Suuri kysymys on, että kehtaisiko sitä 200 jalan pelaamista pyytää yli 50 miljoonan dollarin pelaajalta. Rekrytessä kuviteltiin, että 50 pisteen kausi ei ollut urahuippu, vaan että Trouba oppisi vielä puolustamaankin. Nykyisellään ylipalkattu kakkosparin pakki. Kreideristä kommenttisi menevätkin sitten aika sanasta sanaan, kovin sitä haluaa itsekin uskoa että tämä mies tykkää treenaamisesta ja on fyysinen poikkeus liigassa. Siitä tasaisuuden löytämisen ja ailahtelevuuden loppumisen haaveilusta tuli luovuttua jo muutama vuosi sitten, mutta hyvin käyttökelpoinen pelaaja toki vielä nykyrosteriin.

Eilisten kenttien perusteellä näyttäisi siltä, että sekä Reaves, että Tinordi ovat keskiviikkona kehissä (kuten myös Blais ja Hunt, Kravtsovilla ei niin väliä kunhan päästään kostoretkelle). Toivottavasti varmasti ylimenevästä tunnelatauksesta ja käsistä karkaavasta sikailusta huolimatta Rangers onnistuu jotenkin kampeamaan tuosta pisteet, koska ei niitä nyt mielellään poiskaan lahjoittaisi vaan sen takia, että pääsee vertailemaan genitaaleja. Varsinkin kun ottaa huomioon, että erilaisissa kauden ennakkomallinnoksissa divarin kuusi parasta joukkuetta ovat muutaman pisteen sisällä jolloin näille kilpakumppaneille ilmaisten pisteiden jakaminen missä tahansa vaiheessa kautta on vähän hönttiä.

Kapteenin nimeämisen sijaan Rangers päätti nimetä likimain kaikki pelaajansa varakapteeneiksi. Tällä showlla on kyllä asetettu täysin tarpeettomat paineet sille pelaajalle, josta lopulta (kuka tietää koska) tulee se Rangersin seuraava kapteeni (Fox tai Lafreniere?). Seremoniallisen roolin kasvaminen taakaksi on melkein yhtä tyypillistä Rangersia kuin se, että heitetään (ainakin paperilla) Kravtsov farmiin, jottei kukaan nappaisi Libor Hajekia waivereilta.
Hájekista ei kyllä mitään jämäpickiä kummallisempaa ole tulossa, joten ihmeellistä pihtaamista. Nyt voisi olla jo korkea aika myöntää, että tässä organisaatiossa se ei tule seisomaan.

Toivottavasti Kravtsov on kypsynyt sen verran, että vältytään kiukuttelulta, ja hän pakottaa itsensä takaisin kokoonpanoon (ellei nyt ollut tosiaan ihan puhdas paperisiirto, mutta silti). Harmillinen loukkaantuminen hänelle harjoituskaudella. Toivottavasti Gallant ei nyt liikaa rakastunut gauthierien ja huntien tsemppiin, jotta ihan aitoa tuloksentekopotentiaalia omistava huippulupaus ei unohdu.
 
"Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä."
— Bertrand Russell

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Toivottavasti Kravtsov on kypsynyt sen verran, että vältytään kiukuttelulta, ja hän pakottaa itsensä takaisin kokoonpanoon (ellei nyt ollut tosiaan ihan puhdas paperisiirto, mutta silti). Harmillinen loukkaantuminen hänelle harjoituskaudella. Toivottavasti Gallant ei nyt liikaa rakastunut gauthierien ja huntien tsemppiin, jotta ihan aitoa tuloksentekopotentiaalia omistava huippulupaus ei unohdu.
Joo, tässä on taas käsillä monen sattuman kautta aika tympeän oloinen solmu, joiden ajattelin jo itse kirkassilmäisesti olevan historiaa Quinnin pakattua kimpsunsa. Reavesin/Kravtsovin loukkaantumisen myötä Gauthier taisi saada ikäänkuin vielä ylimärääistä näytönpaikkaa, ja kaveri esiintyi noissa peleissä sen verran edukseen että hänet oli pakko ottaa taas hahmotelmiin mukaan. Samaan aikaan Kravtsovilla oli tosiaan tuota pikkuvammaa, eikä välttämättä tehnyt pelaamissaan otteluissa Gallantiin ihan parasta vaikutusta. No, tähän päälle vielä se että Kravtsov voidaan laittaa suoraan Hartfordiin, kun taas Gauthier olisi pitänyt vetää waiverien läpi, ja tuossa tyyppi oltaisiin menetetty varmasti jonnekin muualle. Eli vaikka kaikki tietävät että Kravtsov kuuluu maalaisjärjellä ajateltuna ylös, olosuhteet olivat nyt sellaiset että se ei olisi sitten kuitenkaan ollut paras ratkaisu. Uskon kyllä että tilanne raukeaa ennenpitkää jonkun treidin myötä, ja Kravtsov pelaa valtaosa kaudesta taas ylhäällä.

Ihan faktoina en noita heitä, mutta lukemani perusteella tämän waiverkuvio oli nyt isoin syy siihen miksi Gauthier aloittaa ylhäällä ja Kravtsov AHL:n puolella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Toivottavasti Kravtsov on kypsynyt sen verran, että vältytään kiukuttelulta, ja hän pakottaa itsensä takaisin kokoonpanoon (ellei nyt ollut tosiaan ihan puhdas paperisiirto, mutta silti). Harmillinen loukkaantuminen hänelle harjoituskaudella. Toivottavasti Gallant ei nyt liikaa rakastunut gauthierien ja huntien tsemppiin, jotta ihan aitoa tuloksentekopotentiaalia omistava huippulupaus ei unohdu.Treidiä taitaa olla tuloillaan kun ovet NHL:ään eivät aukea New Yorkin kirkkaissa valoissa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Mites se myytiin Buchnevich jotta Kravtsoville on tilaa kärkiketjuissa -kuvio etenee?
Huonosti, koska tuossa oletettiin Kreiderin pelaavan kolmosessa.

Kravtsov ilmeisesti veti herneet nenään kunnolla. Saa kyllä hankkiutuakin eroon jos ei kykene ymmärtämään kilpailutilannetta, ja sitä että olisi oman leirinsäkin voinut vetää paremmin. Vittumainen tilanne silti kaikin puolin, Lias Anderson vol2...
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Tähänkö se kasipakin suojelu nyt sitten johti? Tämä organisaatio on kyllä todellakin "the gift that keeps on giving".

Pakko kyllä yhtyä @LOFIN kanssa siitä että tämä kiukuttelu on melkoinen punainen lippu - kilpailutilannetta tulisi sietää ja pitäisisi tajuta että siellä on todennäköisesti joku jo lasaretissa kahden viikon sisään, mutta ei tähän tilanteeseen olisi kuulunut ikinä joutua.

En näe toivottavana kehityssuuntana sitä, että myydään nyt pakotettuna halvalla Kravtsov pois, ja aletaan toivomaan Gauthierin löytävän yhtäkkiä peliälyn. Harmittavassa kohdassa Kravtsov otti kolhua, ei oikein tainnut päästä joukkueeseen sisälle.

Gauthier pelasi kyllä ilmeisesti ihan vakuuttavasti noita höntsäpelejä, mutta kaikin puolin turhauttava pelaaja. Fyysiset lahjat riittäisivät ihan sinne kirkkaimmalle huipulle, mutta maalinteko on tasoa "en osuisi maahan jos kaatuisin pyörällä". Kykenee kyllä hyvin hankkimaan jäähyjä vastustajalle, ei siinä.
 
"Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä."
— Bertrand Russell

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
No, ketäs tästä nyt sitten pitää syyttää kun Quinn, JD ja Gorton ovat jo kaikki muualla? 5min vitutuspähkäilyn jälkeen sanon että Kravtsovia itse. Vaihtoehtoina oli "filipchytilit" eli käy siellä AHL:ssä, näytä kuuluvasi ylös ja ota se paikka esityksillä, mutta tyyppi päätti nyt vetäistä "liasanderssonit" ja käydä kiukuttelemaan. Paskat, treidiä vaan päälle ja uutta assettia tilalle. Jos jänne on pelaajalla tosiaan tuota osastoa jo toistamiseen, se kortti on katsottu.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Rebuildin aikana on ollut neljä top-10 varausta, joista kaksi on nyt ajettu pois joukkueesta ja kaksi muuta on olleet muuten vaan vaikeuksissa. Voi siitä noita lapsia syyttää minkä haluaa, mutta mä toivoisin, että joku organisaatiossa miettii miksi nämä menee pieleen.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Rebuildin aikana on ollut neljä top-10 varausta, joista kaksi on nyt ajettu pois joukkueesta ja kaksi muuta on olleet muuten vaan vaikeuksissa. Voi siitä noita lapsia syyttää minkä haluaa, mutta mä toivoisin, että joku organisaatiossa miettii miksi nämä menee pieleen.
Aika jyrkkää negailua taas. Ajettu pois? Tottakai sitä toivoo että Andersonin ja Kravtsovin kanssa olisi mennyt paremmin, mutta kyllähän tässä haiskahtaa pelaajien asenneongelma vaan kaikista eniten nokkaan. Vastavuoroisesti voisi myös sanoa että rebuildin ykköskierroksen varauksista Miller, Lundkvist, Kakko ja Lafreniere ovat kauden avauskokoonpanossa, että ei siellä ihan nyt perseelleen myöskään kaikkea vedetä.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Jonesille, Schneiderille, Barronille, Chytilille, Lindgrenille tai Shesterkinille nämä Hartford -komennukset eivät sitten taas ongelma ole olleet. Ainakaan julkisesti.

Kaikesta turhautumisesta huolimatta on helppo todeta, että urallaan 4 pistettä NHL:ssä tehneen pelaajan pitäisi kyetä ehkä muuhunkin reaktioon kuin päätyä hyllytetyksi. Ylempänä lueteltuista nimistä juuri esim. Chytil käänsi tämän voimavaraksi.
 
"Maailman kiusana on se, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä."
— Bertrand Russell

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Aika jyrkkää negailua taas. Ajettu pois? Tottakai sitä toivoo että Andersonin ja Kravtsovin kanssa olisi mennyt paremmin, mutta kyllähän tässä haiskahtaa pelaajien asenneongelma vaan kaikista eniten nokkaan. Vastavuoroisesti voisi myös sanoa että rebuildin ykköskierroksen varauksista Miller, Lundkvist, Kakko ja Lafreniere ovat kauden avauskokoonpanossa, että ei siellä ihan nyt perseelleen myöskään kaikkea vedetä.
Ei tietenkään kaikkea, ole epäonnistuttu ja kaksi tärkeintä on vielä jäljellä ja molempien kohdalla uskon läpimurtoon jo tällä kaudella.

Niinkuin sanottua, varmasti on ollut sekä Liasilla että Kravtsovilla vaikeuksia käsitellä asioita, mutta eihän sitä nyt oikeasti voi tuhlata top-10 varauksia koska nuoret on niin vaikeita? Joku ihmisjohtamisessa menee pahasti pieleen jos urapolut katkeavat näin rumasti ja nopeasti.

Ja vielä lisäkysymys: Tämä kun ei voinut tulla Rangersille yllätyksenä niin miksi Kravtsov laitettiin farmiin? Jos ei mahtunut kokoonpanoon niin olisi voinut pitää viltissä ja kaupata, mutta nyt pelättiin, että Hajek viedään ilmaiseksi joten laitettiin Kravy. Paljonkohan vaihtoarvo putosi tämän seurauksena?

On totta, että Kravtsovin esitykset Venäjällä tai viime kaudella Amerikassa eivät ole näyttäneet mitään merkkejä valtavasta kehityksestä ja on täysin mahdollista, jopa todennäköistä, ettei Kravtsovista ole tulosketjuihin ainakaan tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan poista sitä, että Rangersilla meni Kravtsovin kanssa suunnilleen kaikki pieleen alusta asti, ihan niinkuin Liasinkin kanssa.

Missä tämä paljon kehuttu jälleenrakennus olisi ilman lottopalloja? Tai jos Fox olisi kotoisin Bostonista? Tai jos Panarin ei olisi erikseen halunnut Rangersiin? Emmä tiedä miksi tässä pitäisi olla niin hirveän luottavainen Rangersin organisaatioon.

Sinällään en usko, että tällä Kravtsov-kuviolla on hirveästi merkitystä tämän kauden menestyksen kannalta. Vaihtoarvo meni ja tuli taas osoitetuksi, että Buchnevichin myynti ei perustunut mihinkään suunnitelmaan.

Tällaista tämä urheilun seuraaminen on, analyyttisemmin ajateltuna tietää että suunta voisi olla parempikin ja todennäköisyyksiä on monella ratkaisulla heikennetty. Samaan aikaan sitä uskoo ja ajattelee, että josko sittenkin tässä on menestysvuosi(a) tulossa. Eiköhän tässä ole odotukset saatu taas huippuunsa ennen seuraavaa vääjäämätöntä pettymystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy