Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Paluun alkuvuodesta palstalle tehnyt nimimerkki Salmon ei osoittautunut hakemaksemme vahvistukseksi, vaan hän rikkoi jatkuvasti sääntöjä keskittymällä asiakeskustelun sijaan henkilökohtaisiin hyökkäyksiin. Tämän vuoksi hän ei jatka enää palstalla.

Nimimerkki Veli Kaleva puolestaan on vähäisissä viesteissään keskittynyt turhan usein flametukseen. Toivomme viikon kirjoitustauon muuttavan hänen kirjoitustyyliään parempaan suuntaan.

Nimimerkki JypFabu kirjoittaa toistaiseksi pelkästään kiekkokeskustelun puolelle, sillä vapaassa keskustelussa hänen kirjoituksensa menivät jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin.

Sulje ilmoitus

New York Rangers 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana NakkiFakiiri, 14.05.2019 klo 12.18.

 1. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Ensimmäinen täysi kausi Rangersin rebuildia on nyt takana ja kuten odottaa saattoi, matkan varrella mahtui paljon hampaidenkiristelyä sekä turhautumista, mutta ennenkaikkea muutoksia tulevaisuutta varten. Ennakkoon Rangersin ennustettiin jäävän pudotuspelien ulkopuolelle ja vaikka keltanokkakoutsi David Quinn saikin muutettua peli-ilmettä energisemmäksi ja vauhdikkaammaksi, materiaalivaje realisoitui väkisilläkin eikä melko kokematon ja nuori Rangers onnistunut oikein missään vaiheessa kamppailemaan tosissaan play off-paikasta raikkaasta alkukaudesta huolimatta.

  Viime kauden tapaan trade deadlinen tietämillä heitettiin hyvästit muutamille pitkän linjan Sinipaidoille, ja tällä kertaa lähtijöinä olivat Mats Zuccarello sekä Kevin Hayes. Näiden kahden top six-hyökkääjän poissaolo näkyi väkisilläkin loppukauden otteissa, joiden myötä Rangers valahti entisestään sarjataulukoissa.

  Mutta vaikka turpaan tulikin kovalla tahdilla, vaikka hyökkäyskalusto heikentyikin silmiinpistävästi loppukauden aikana ja vaikka kyseessä olikin Rangersin tuloksellisesti heikoin kausi pitkiin aikoihin, käynnissä on jotakin sellaista josta Rangers-fanien on syytä olla innoissaan. GM Jeff Gorton on käärinyt hihansa tosissaan rebuildin suhteen eikä noin vuoden takainen kirje faneille ko. aiheesta ollut pelkkää löpinää. 2010-luvun ensimmäisen puoliskon aikainen, vuosi vuodelta heikentynyt runko on pistetty melko totaalisesti vaihtoon ja tilalle on tuotu tuoretta verta sekä tulevaisuuden rakennuspalikoita siihen malliin että heikkopäisempiä voi jo huimata. Viime kaudella mukaan vakiokokoonpanoon hyppäsivät mm. Filip Chytil, Lias Andersson sekä pienenä yllätyksenä Brett Howden. Vakipaikan ottaneen kolmikon lisäksi Alexandar Georgijev sai entistä enemmän vastuuta maalin suulla, Libor Hajek väläytteli potentiaalisia otteita puolustuksessa ennen loukkaantumistaan ja Hayes-kaupassa Winnipegistä saapunut Brendan Lemieux ihastutti fyysisyydellään ja intensiteetillä, jollaista Rangersissa ei olekaan muutamaan vuoteen nähty.

  Eikä nuorten esiinmarssi ollut todellakaan tuossa, vaan tulevalle kaudelle Rangers on julkistanut jo mukavan nipun uusia diilejä: Vitali Kravtsov, Igor Shestyorkin sekä Adam Fox pistivät nimet papereihin kevään korvilla. Juhannuksen tienoilla luvassa on vielä melkoinen kirsikka kakun päälle kun Rangers pääsee varaamaan toisena varaustilaisuudessa, ja kaiken järjen mukaan sieltä oltaisiin saamassa joko Jack Hughes tai (todennäköisemmin) uusin kansansuosikki eli Kaapo Kakko. Jälkimmäisen kohdalla oletusarvo on se että kundi nähdään tositoimissa isoissa valoissa jo ensi kaudella joten siinäpä yksi erinomainen osanen tulevaisuuden palapeliä ajatellen.

  "Vanhemmista" Rangereista erityisesti ilahdutti Mika Zibanejadin loistokausi ja mies sementoi asemansa joukkueen ehdottomana ykkössentterinä pelaamalla uransa tehokkaimman runkosarjan. Myös kehityksessään hieman paikallaan sutinut Pavel Buchnevich tuntui löytävän Quinnin alaisuudessa täysin uuden vaihteen, vaikka pelkkiä tehoja tuijottamalla tätä ei uskoisi. Sopimus on katkolla mutta eiköhän tämän hieman tunne edellä painavan venäläisen otteista saada vielä nauttia useamman vuoden ajan. On todella mielenkiintoista nähdä minkälaista uutta top sixiä tämän kaksikon ympärille lähdetään rakentamaan näin muutosten tuulten puhaltaessa.

  Tässä tämän hetken sopimustilanteet (liksa & päättymisvuosi) joukkueen osalta:

  HYÖKKÄÄJÄT

  Mika Zibanejad - 5 350 000$ - UFA 2022
  Chris Kreider - 4 625 000$ - UFA 2020
  Vladislav Namestnikov - 4 000 000$ - UFA 2020
  Ryan Strome - 3 100 000$ - RFA 2020
  Jimmy Vesey - 2 275 000$ - UFA 2020
  Jesper Fast - 1 850 000$ - UFA 2020
  Vitali Kravtsov - 925 000$ - RFA 2022
  Filip Chytil - 894 166$ - RFA 2021
  Lias Andersson - 894 166$ - RFA 2021
  Brett Howden - 863 333$ - RFA 2021

  RFA
  Pavel Buchnevich
  Brendan Lemieux

  UFA
  Connor Brickley

  PUOLUSTAJAT

  Kevin Shattenkirk - 6 650 000$ - UFA 2021
  Marc Staal - 5 700 000$ - UFA 2021
  Brady Skjei - 5 250 000$ - UFA 2024
  Brendan Smith - 4 350 000$ - UFA 2021
  Libor Hajek - 833 333$ - RFA 2021
  Adam Fox - 925 000$ - RFA 2022

  RFA
  Neal Pionk
  Anthony DeAngelo
  Fredrik Claesson

  MAALIVAHDIT

  Henrik Lundqvist - 8 500 000$ - UFA 2021
  Alexandar Georgijev - 792 500$ - RFA 2020
  Igor Shestyorkin - 925 000$ - RFA 2021

  Sopimustilanteita vilkuilemalla voi tehdä helposti sen johtopäätöksen että potentiaalisia lähtijöitä on tulevallakin kaudella useita. Itse näkisin Chris Kreiderin mielelläni jopa joukkueen seuraavana kapteenina, mutta todennäköisempää lienee se että tämä viilettäjä vaihtaa maisemaa viimeistään trade deadlinella sillä tokkopa pitkä sopimus kolmeakymppiä lähestyvälle "voimahyökkääjälle" sopii Gortonin ja kumppaneiden suunnitelmiin. Myös Kevin Shattenkirkin taival lapsuutensa suosikkijoukkueen riveissä on ollut melkoista tervanjuontia - toki osittain loukkaantumisten takia - joten maisemanvaihto voisi olla helpotus kummallekin osapuolelle. Markkina-arvo taitaa olla sopimukseen nähden vaan tällä hetkellä aika perverssi. Myöskään Namestnikovin ja Stromen en usko viilettävän sinipaidassa kauden viimeisellä puoliskolla.

  UFA-markkinoiden suhteen Panarinia on huhuiltu jo kuukausia Rangersin riveihin, mutta tämän suhteen pistän kyllä ainakin itse jäitä hattuun. Megaluokan diili supertähdelle kuulostaa jotenkin hieman nurinkuriselta rebuildia ajatellen, enkä oikein rehellisesti näe Panarininkaan vinkkelistä mitään järkevää syytä diilille jos mielessä on Stanley Cup muutaman seuraavan vuoden aikana. Samaa settiä suollettiin Kovalchukista vuosi takaperin mutta käsittääkseni kunnon keskusteluja osapuolten välillä ei edes käyty. Luojan kiitos.

  Viime kaudella joukkueen akilleen kantapää tuntui olevan jatkuvasti puolustus, eikä pelkän lupaavan Adam Foxin mukaantulo välttämättä muuta tilannetta ihan hirveästi. Ilman lisähankintoja tuleva kausi nitkutellaan aika samalla sapluunalla kuin edellinenkin joten Staalia, Shattenkirkia ja kumppaneita tullaan pyörittelemään tuttuun tapaan. Henkilökohtaisesti kiinnostaa eniten nähdä Libor Hajek tositoimissa. Pelaamissaan peleissä poika näytti yllättävänkin valmiilta.

  Ehkä se kauden isoin kysymysmerkki lienee kuitenkin lopulta se, että mitä ihmettä Rangers tulee tekemään maalivahtiosastonsa kanssa. Lundqvistin jättisopimusta on jäljellä vielä kaksi kautta, ja vaikka Henrik ilmoittikin aiemmin pelaavansa uransa loppuun saakka Broadwaylla, muutama viikko takaperin mies ilmoitti ruotsalaiselle medialle että ei ole enää 100% varma tuosta asiasta. Nuori ja nälkäinen Georgijev osoitti olevansa valmis ottamaan entistä enemmän vastuuta ja kun vielä muistetaan että vuosia odoteltu Igor Shestyorkin saapuu vihdoin rapakon toiselle puolelle, kyseessä on erittäin mielenkiintoinen ongelma. Jälkimmäisen ensimmäinen kausi mennee AHL:n puolella mutta jo kauden aikana on tehtävä isoja ratkaisuja koska Georgijevin sopimuksesta on käynnistymässä viimeinen vuosi. Shestyorkin lienee ainoa satavarmasti organisaatiossa pysyvä MV, joten pistetäänkö Georgijev lihoiksi ja annetaan Tsaarin opetella Kuninkaan opeissa vuosi-pari ennen astumista varsinaiseksi ykkösmaalivahdiksi, vai harkitaanko edes sitä kaikista hulluimmalta tuntuvaa ideaa, eli Lundqvistin myöntymistä kauppatavaraksi ja näinollen tilaa saataisiin erittäin laadukkaalle ja nuorelle molarikaksikolle tulevaisuutta varten? Tämän aiheen tiimoilta riittää kyllä päänrapsuttelua. Lundqvist jossain muussa NHL-seurassa tuntuu täysin absurdilta ajatukselta, mutta onhan sitä hullumpaakin nähty. Fanin vinkkelistä tilanne on myös älyttömän ristiriitainen sillä vaikka haluaisin pitää Henkan joukkueen riveissä, yhtä paljon haluaisin että Kunkku saisi vielä urallaan realistisen mahdollisuuden kamppailla Stanley Cupista. Realiteetit huomioonottaen en vain osaa nähdä että se tapahtuisi Rangersin riveissä. Tavallaan arvostan että Henrik haluaa olla lojaali joukkueelle mutta kun kauden aikana näki niin monesti ja selvästi että jatkuva ryöpytys menee todella pahasti tämän ikitaistelijan ihon alle, niin pakko miettiä että onko tilanteesta pitkässä juoksussa mitään hyötyä kummallekaan osapuolelle. Johtajan pitäisi pystyä kipparoimaan tätä paattia vaikeina aikoina eikä paiskia kamoja ja karjua pakeille. Vaikea ja kinkkinen tilanne kaikenkaikkiaan.

  Tässäpä näitä omia ajatuksia siis menneestä ja ennenkaikkea tulevasta. Henkilökohtaisesti pitäisin mahdollista play off-paikkaa ensi kaudella jo erinomaisena suorituksena, mutta kaikenkaikkiaan tässä tilanteessa pitää olla vain kärsivällinen ja luottaa kliseisesti siihen kuuluisaan prosessiin. Gorton on tehnyt helkkarin hyvää duunia projektin parissa mutta vielä ollaan useamman vuoden päässä siitä tilanteesta että kasassa olisi tasapainoisesti rakennettu joukkue. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

  Pahoittelut mahdollisista asia- ja/tai kirjoitusvirheistä. Tekstiä raapusteltiin saikulla kuumeessa. Ei muuta kuin näppikset sauhuamaan palstatoverit.
   
  Romppanen, SaatananJäätävä, LostHorizon ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. 5hole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
  Kuluvan kauden alussa muistan jostain lukeneeni, että EK65 olisi mahdollisesti halukas liittymään Rangersiin. Tähän liittyi mm. Halu voittaa pytty Lunkan kanssa.
  Tästähän ei siis tosiaan mitään konkreettista näyttöä ym. Ole, eli täysin huhupohjaa vain. Tämä muistui mieleen tuosta Panarin spekulaatiosta, johon @NakkiFakiiri viittasi.
   
 3. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Oisko vanhentunutta tietoa, jos haluavat yhdessä voittaa kannun, niin se on kyllä lähivuosina tehtävä jossain ihan muualla. 2-3 vuotta sitten olisin tämän huhun ymmärtänyt, mutta silloin taas EK oli vielä "tukevasti" Ottawassa.

  Kiitos @NakkiFakiiri ansiokkaasta aloituksesta.
   
  NakkiFakiiri ja 5hole tykkäävät tästä.
 4. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Kukaan EK:ta pudotuspeleissä seurannut tuskin häntä haluaa joukkueeseensa, ainakaan sillä rahasummalla mitä kaveri tulee pyytämään. AIka abysmaalista menoa ollut, vaikka assisteja löytyy.
   
 5. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Jok'ikinen NHL-seura olisi valmis ottamaan Karlssonin, jos se vain olisi kaikkialla mahdollista. Rahasumma ynnättynä yhtälöön muutama pihimpi seura saattaisi karista pois.

  Joukkueiden fanit ovat asia erikseen.
   
 6. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jos Karlssonin saisi johonkin fiksuun hintaan, niin joo. Mutta nimenomaan tuon rahan kanssa, ei perkele. Kaveri tulee olemaan rampa parin vuoden päästä ja on nyt jo ihan täysi susi.
   
 7. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Ei tuo myöskään jonkinlaisessa rebuild- vaiheessa oleville joukkueille mitenkään houkutteleva pelaaja ole. Sinänsä toki allekirjoitan, että varmasti kelpaisi kaikille lähivuosina menestystä hakeville joukkueen nimestä riippumatta, jos vaan palkka- ja muut asiat saataisiin sopimaan.
   
 8. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Jatkokauppatavarana kelpaa jokaiselle rebuild -seurallekin. Takaisin voi kerätä pahimmat cap dumpit loistavien varausvuorojen kera.
   
  Jymäkkä tykkää tästä.
 9. SaatananJäätävä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & NYR
  Kravtsovin ja Foxin diilit oli kyllä hieno juttu. Näiden päälle vielä (todnäk.) heti kirkkaisiin valohin valmis Kakko, niin ai että! Meillä on, eh nimittäin, valoa tunnelin päässä!

  Tän hetkisiä sopimuksia katsoessa toivoisin sieltä poistuvan ennen deadlinea ainakin Namestnikovin, Stromen ja tietysti Staalin. Rebuild on hyvässä myllerryksessä, mutta pari kokenutta miestä olisi silti hyvä pitää remmissä kertomassa nuorille, että miten Gardenissa käyttäydytään. Kunkku ja Kreider siis nämä herrat joiden soisin jäävän.

  Aloin jo vähän miettimään, että olisiko Ruffin hiljalleen aika eläköityä.. Meinas leuka tipahtaa syliin kun katoin että ukko täyttää ens vuonna vasta 60! Tuntuu että se on ikuisuuden pyörinyt penkin takana :D

  Seuraavaan kauteen lähdettäessä ei ole vielä ihan hirveitä ajatuksia. Lähinnä se, että näkee miten nuoret kehittyvät ja vakiinnuttavat omia paikkojaan ylhäällä. Jotain odotettavissa luultavasti hyvän pickin ja wild cardin välillä.

  Edit: Tosta Panarin huhusta vielä, että jossain osui silmään tässä parin viikon sisään myös Evgeni Malkin liittyen Panarinin seuraavaan jengiin. Rangers ja Florida oli tiettävästi mainittuina..
   
 10. SaatananJäätävä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & NYR
  Pääs ihan unohtumaan aloittajalta sekä allekirjoittaneelta sellainen pelimanne kun Jake Elmer. Viime kaudella WHL:ää 68 peliä tehoin 39+42. Treidin jälkeen pelasi vielä loppukaudesta Wolf Packissa 5 matsia joissa 2+2. Tätä kaveria täytyy seurata myös suurennuslasilla. On jo parikymppinen, joten eiköhän saa sauman kokeilla ylhäälläkin.
   
 11. StoneHenke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Ilves
  Eikö tosiaan ole ketjussa kukaan huomioinut Rangersin uutta presidenttiä John Davidsonia. Täytyy myöntää, että en miehestä juurikaan mitään tiedä, mutta yleisesti häntä pidettiin suurena suosikkina Satherin seuraajaksi. Hyvä, että tämäkin asia saatiin pois alta ennen kesän vilskettä ja innolla odotan mitä tuleman pitää. Hartfordistakin sai valmentaja kenkää ja tässä olisi nyt hyvä sauma laittaa farmiseurakin kuntoon nuorten kehitystä ajatellen.
   
 12. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  JD on hieno valinta Rangersin presidentiksi. Mr. Rangers omalta peliuraltaan sekä sen jälkeen pitkäaikainen kommentaattori ennen kun lähti konttorihommiin St. Louisiin 2006. Tuo valtavan määrän tietotaitoa seurajohtamisesta joka ei voi olla näkymättä Rangersissa. Mies onnistui hienosti työssään sekä Bluesissa että Blue Jacketsissä, joten nyt on vuoro onnistua "Broadway Blueshirtsissä".

  AHL:n Wolf Pack jäi neljännen kerran peräkkäin ulos pleijareista. Päävalmentaja Keith McCambridge sai kauden päätteeksi potkut ja kakkosvalmentaja Joey Morminan sopimuksen optiovuosi jätettiin käyttämättä, joten siellä vaihtuu valmennus kokonaisuudessaan ensi kaudeksi. Hartfordin joukkue on yksi AHL:n nuorimmista (vain Tucson ja Laval ka. ikä on pienempi) joten varmasti harkitsevat tarkkaan kenet sitten palkataan nuoria pelaajia koulimaan.
   
 13. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  John Davidson oli kyllä täys nolla kun se pelasi Rangersissa! Siis Davidson on muistaakseni se toinen pelaaja joka on käyttänyt pelinumerona 00 NHL:lässä joka siis nykyään on kieletty. Mutta Davidson on tullu tutuksi noista Columbuksen videoklipeistä. Oli kääntämässä seuran suuntaa ja suurin sulka hatussa on Kekäläisen palkkaaminen. Vaikuttaa kyllä ihan pätevältä äijältä joten onnittelut.
   
 14. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Viimeksi muokattu: 20.05.2019 klo 20.05
 15. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  teemujuu ja NakkiFakiiri tykkäävät tästä.
 16. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Anaheim,Buffalo,Leijonat
  Lainaus:
  En ole aiemmin tullut ajatelleeksenikaan, että tässähän olisi Kauniiden ja rohkeiden tasoista draamaa tarjolla, jos Panarin ja kumppanit signaavat New Yorkiin perässä. Lisäksi vielä puuttuu Davidsonin luottosotaratsu Kekäläinen seuraisi perässä.

  Huhuttuhan Panaria ja kumppaneita tuonne on.