New Jersey Devils (3) - Carolina Hurricanes (6), Playoffs 2009, Itä, 1. kierros

  • 16 561
  • 61

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ruotsalainen hammaslääkäri Dr. Alban lauleskeli joskus: Guess who´s coming to dinner, Carolina. Helppoa purtavaa ei tästä eineestä tule, vaan hammastikkujen kanssa pitää jämät kaivaa hampaiden välistä.

Joukkueiden viimeaikainen vire on ollut tyystin erisuuntainen. Devils oli yksi NHL:n kuumimmista joukkueista aina joulukuusta maaliskuulle saakka. Viimeiset kymmenen ottelua joukkue haki itseään ja pisteet olivat kiven alla, kuten viime keväänäkin, jolloin Rangers lähetti punamustat pikaisesti kesälaitumille. Canes puolestaan äityi hurjaan esitykseen runkosarjan päätteeksi. Kaksi viimeistä ottelua päättyivät tappioon, mutta sitä ennen raleighilaiset viilettivät yhdeksään perättäiseen voittoon.

Vaikea sanoa, kummalla joukkueella on nyt yliote. Carolinalla on riski vajota samanlaiseen lamaan kuin Devilsillä pitkän voittoputken päätteeksi. Paha sanoa, millainen peikko Devils-pelureiden niskassa on kohdata katkeria tappioita aiheuttanut, alati paha vastus Carolina. Toinen kynnys tuntuu äkkiseltään olevan päästä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon.

Tämän Devils-joukkueen pitäisi toisaalta nimenomaan olla playoffeja varten rakennettu joukkue. Runko on ollut vuosia kasassa ja viimeisimmät hankinnat Shanahan, Holik ja Rolston tietävät kyllä, mistä näissä karkeloissa on kyse.

Näillä joukkueilla on lähimenneisyydessä monia katkeransuloisia kohtaamisia, joista lähinnä Carolinan faneilla on mukavia muistoja. Vuonna 2001 Devils jyräsi avauskierrokselta jatkoon. Sen jälkeen tahti onkin ollut toinen. Kevin Weekes ja Arturs Irbe pimensivät keväällä 2002 Devilsin tähdet ja vuonna 2006 tulikuuman Devilsin playoff-rynnistys katkesi lyhyeen. Yhteistä näille playoff-sarjoille on se, että voittaja on edennyt Stanley cup -finaaleihin saakka.

Runkosarjassa Devils keräsi 51 voittoa ja kaikkiaan 106 pistettä vieden siis Atlantin divisioonan nimiinsä. Carolina voitti 45 peliä ja haali kasaan 97 pistettä.

Joukkueiden parhaat pistemiehet runkosarjassa olivat:

Devils

Zach Parise, 45+49=94
Patrik Elias, 31+47=78
Jamie Langenbrunner, 29+40=69
Travis Zajac, 20+42=62
Brian Gionta, 20+40=60

Canes

Ray Whitney, 24+53=77
Eric Staal, 40+35=75
Tuomo Ruutu, 26+28=54
Rod Brind´Amour, 16+35=51
Sergei Samsonov, 16+32=48

Pienet arviot osa-alueittain:

Hyökkäys

Devilsillä on kokonaisuutena pieni yliote, koska paperilla sillä on laadukkaampi nippu ja syvyyttä hyökkäyksessä sekä rutkasti ratkaisuihin kykeneviä pelaajia. Tämä siis mitenkään aliarvioimatta Carolinaa Whitneyn, Staalin ja Brindyn johdolla.

Tämä kausi oli Devilsille pitkästä aikaa iloinen myös toimivan hyökkäyspelin johdosta. 244 maalia on huikea parannus viime vuoteen nähden. Parise ja Elias heiluttivat tahtipuikkoa ja saivat mainiota säestystä Langenbrunnerilta ja Zajacilta.

Vastaan asettuu erittäin liikkuva ja hanakasti päällekäyvä Canes-hyökkäys. Tämä sarja on hyvä mittari Devilsin hyökkääjien puolustuspelaamiselle, koska pakit yksin eivät pysäytä Whitneytä ja kumppaneita.

Suurimmat tähdet saavat varmasti kovaa kohtelua osakseen, joten sellaisten herrojen kuin Clarkson, Gionta, LaRose ja Samsonov on tarjottava tulitukea.

Devilsin hyökkäyksessä Dainius Zubrus on usein pelannut erikoistehtävissä ja on pimentänyt muun muassa Jagrin. Zubes voidaan hyvinkin nähdä painostamassa esimerkiksi Whitneytä tai Staalia.

Puolustus

Kiekollisessa osaamisessa Canes vie pidemmän korren. Canesin pakit ovat netonneet 170 pistettä kauden aikana, kun vertailun vuoksi Devils-pakit ovat keränneet vain 127 pistettä. Kummaltakin joukkueelta puuttuu riveistään selkeä ykköspakki, mutta kaikkiin kolmeen pariin on pistää päteviä pelimiehiä. Molempia yhdistää myös se, että pakisto on mainettaan parempi.

Devilsillä kysymykseksi nousee se, miten pakisto pystyy nostamaan tasoaan pudotuspeleissä. Vaikka mukana on monia kokeneita pelaajia, Colin White on periaatteessa ainoa playoff-konkari. Pelon aihe on Paul Martinin loukkaantuminen. Ilman häntä Devilsin puolustus on ollut kovin tuuliajolla.

Tällä osa-alueella Carolinalla on pienoinen etu lähinnä tuon laadukkaan tulituen ansiosta. Pakisto leventää hyvin Carolinan hyökkäysvoimaa, joka ei ole niin kova kuin mestaruusvuonna 2006.

Maalivahdit

Marty vastaan Cam. Molempia maaleja vartioi huippuhyvät kassarit. Molemmat pystyvät mahdottomiin torjuntoihin. Molemmat torjuvat voittoja joukkueilleen. Molemmat pitävät joukkueitaan pystyssä.

Mielenkiintoista on nähdä, miten Marty suoriutuu tänä vuonna. Pitkän loukkaantumisen jälkeen ottelutuntuma on vasta palannut ja huikean alun jälkeen tuli odotettukin lasku ja muutama heikompi peli. Yhtä kaikki, Marty on Devilsin tärkein pelaaja.

Erot tällä osa-alueella ovat minimaaliset, ja vasta ottelut näyttävät, kumman eduksi tämä osio kääntyy.

Erikoistilanteet

Canesin merkittävin ase on toimiva ylivoimapeli, jolla se kaataa Devilsin, jos on kaataakseen. Tasaviisikoin Devilsin neljä ketjua ovat mielestäni kokonaisuutena laadukkaammat kuin Carolinan.

Devilsillä on toimiva ykkösnyrkki ylivoimaan, mutta kakkosylivoima Shanahan-Zubrus-Gionta-Oduya-Rolston ei ole mitenkään häävi koostumus. Tuosta viisikosta puuttuu selkeä pelintekijä.

Devilsin alivoimapelaaminen on vastavuoroisesti todellisessa puntarissa, kun Babtshuk, Whitney ja kumppanit tarjoavat haastetta. Colin White onkin ottelusarjan kannalta yksi avainpelaajista. White pelaa varmasti leijonanosan alivoimasta ja mahdollisista loppuhetkistä viidellä kuutta vastaan. Martinin tavoin White on avainroolissa, sillä ilman häntä alivoimanelikko on vaikeuksissa.

Hieman yllätyin, kun Carolinan yv-prosentti on kuitenkin vain liigan keskitasoa, 18,7 prosenttia. Devilsillä on prosentuaalisesti tehokkaampi yv (18,9) prosenttia. Selityksenä lie kuitenkin se, että vertailussa on liigan ääripäät. Carolina on pelannut liigassa eniten ylivoimaa (374 kertaa ja osunut 70 kertaa) ja Devils puolestaan vähiten (307 kertaa ja on osunut 58 kertaa).

Tässä vielä jotain listaa pelaajista, joita kannattaa kyttäillä.

White: Edellä tuli jo perusteltua Whiten merkitystä. Äijä on jäällä jokaisessa ratkaisutilanteessa. Hänen onnistumisensa on yksi avain koko sarjan kannalta.

Elias vastaan Whitney. Joukkueiden taitavimmat pelaajat ovat suuressa vastuussa hyökkäyspelin tehoista. Molemmilla on poikkeuksellinen lahja ruokkia ketjukavereita ja tilanteen salliessa ratkaista itsekin.

Brind´Amour vastaan Madden. Nämä konkarit tulevat kohtaamaan varmasti aloitusringissä lukuisia kertoja.

Langenbrunner vastaan Staal. Armoitetut voittomaalien iskijät. Molempien panos on kullanarvoinen.

Tällaista. Toivottavasti Canes-kirjoittajat tulevat lyttämään nämä jorinat, niin saadaan dialog...ei kun siis avointa vittuilua tähänkin ketjuun.

Sydän sanoo, että Devils jatkaa voitoin 4-2, mutta järkeilemällä en saanut tästä sarjasta mitään selkoa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Valtavan hieno ketjunavaus, veli dali.

Olen samaa mieltä siitä, että Devils lähtee ottelusarjaan hieman todennäköisempänä voittajana kuin 'Canes. Devilsin pelejä en ole mitenkään älyttömästi nähnyt tällä kaudella, mutta sen vähän nähdyn perusteella Devilsin hyökkäyspeli on todella hyvässä kuosissa. Parisella on meneillään maaginen kausi, Elias on herännyt ja taustaltakin tulee ihan mellevää osaamista.

Aika paljon pistän ketjun Ruutu - Staal - Cole varaan, mutta on ehdottomasti positiivista nähdä Brindyn nostaneen kunnolla tasoaan loppukaudesta. Carolinalla on kolme tasapainoista ketjua, jotka ovat hyviä kumpaankin suuntaan. Ykkösketjulta on lupa odottaa ryskyvää karvauspeliä, on ehdottomasti hienoa nähdä Ruutu-juna pudotuspelitunnelmissa!

Hassunhauskaa on nähdä myös Joni Pitkäsen pleijaripanos. Pidän miestä edelleen Carolinan puolustuksen liiderinä varsinkin tasakentällisin, mutta esim. HFBoardsilta on ollut hauskaa lukea etenkin Phillyfanien aatoksia Jonin pelin täydellisestä romahtamisesta nyt kun pelin pitäisi olla kovimmillaan ;)
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Odotettavissa lienee äärettömän tasainen sarja, enkä ihmettelisi vaikka joukkoeet menisivät seitsemänteen peliin saakka. Carolinalla on tosiaan kolme tehoihin pystyvää kenttää. Jokinen on kauden mittaan parantanut otteitaan, kun sai Cullenin loukkaantumisen myötä mahdollisuuden kakkosesta. Mattin paluu on myös hieno asia, koska hänen Whitneyn ja Rosien kemiat toimi mahtavasti. Sitten on vielä Brindyn kenttä ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Jerseyltä löytyy vajaat pari kentällistä yli 60 pisteen miestä tältä kaudelta, mikä kertonee sen osion vaarallisuudesta paljon. Parise ja Elias ykkösmiehinä ja takaa löytyykokeneita kehäkettuja kuten kesken kauden hankittu Shanahan ja täksi kaudeksi Minnesotasta saapunut Rolston. Madden on myös näiden pelien mies. Jerseyllä löytyy sen verran leveyttä, että pelottavalta tuo hyökkäyskalusto näyttää.

Tällä kaudella hieman yllättäen Canesin puolustuksen johtohahmoksi on noussut Anton Babchuk, jota tässä kevään mittaan on tullut kehuttua aina kun on kerennyt. Nyt on miehen tilaisuus näyttää, ettei pää jäädy pleijarmaailmassakaan. Corvo-Gleason kaksikolta on odotettavissa ainakin fyysisyyttä ja hyvää puolustuspään pelaamista. Lisäksi se Joen laukauskin menee välillä mukavasti sinne tolppien väliin. Seids oli tehollisesti alkukaudesta hurjassa iskussa, ja vaikka loukkaantuminen hieman hidastikin tahtia hän on peruvarmasti tonttinsa hoitanut loppukaudenkin.

Sanoisin että hyökkäys menee hieman Jerseyn eduksi ja puolustus Canesin, joten maalivahtipelin nostan arvoon arvaamattomaan. Canes-osiossa jo kirjoittelinkin miehistä Brodeur ja Wardo. Kokemuksen pistäisin Martyn puolelle, vaikka Wardo on tulokaskaudellaan todistanut ettei pää petä tiukassa paikassa, kun mies nostettin ykköseksi ohi haparoivan Gerberin ja mies voitti heti Carolinalle mestaruuden. Samana vuonna muuten kaatui, taisi olla välierissä, juuri Jersey. Brodeurilla on myös se rutiini voittamiseen syntynyt vuosien mittaan ja sitä häneltä ei saa millään pois. Mies tietää miten näissä tilanteissa pelataan jo vuosien kokemuksesta. Wardo taas ei mestaruusvuoden jälkeen ole pleijareissa käynnyt. Hän on tosin käynnyt nappaamassa Kanadalle mm-kullan, joten hän vasta opettelee sitä voittamiseen rutinoitumista. Näen kuitenkin kaksi äärimmäisen tasaista vahtia joiden vatvominen ei johda mihinkään tulokseen, joten annetaan pelin näyttää.

Tekisi mieli pistää että Canes vie sarjan 4-0, mutta realistina ja Canes-sydämmellä yhtä aikaa sanon että Canes vie tiukan ja tasaisen sarjan 4-3.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Tällä kaudella hieman yllättäen Canesin puolustuksen johtohahmoksi on noussut Anton Babchuk, jota tässä kevään mittaan on tullut kehuttua aina kun on kerennyt. Nyt on miehen tilaisuus näyttää, ettei pää jäädy pleijarmaailmassakaan.

Tuli katsottua tuo Canes@Devils-matsi ja täytyy todeta että Babchuk on Carolinan oma Mike Green. 2 maalia Brodeurin taakse ja 4:ssä viimeisessä matsissa 8 pojoa?!? Aika hurjia tehoja. Ei olisi mikään ihme että, tämä sarja voisi ratketa juuri tämän miehen panokseen? Pahiksilla kun ei vastaavaa asetta siniviivalta löydy.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sarjan otteluohjelma näyttää seuraavalta. Otteluiden ajankohdat ovat Suomen aikaa.

1. ottelu: to 16.4. kello 2.30
2. ottelu: la 18.4. kello 2.30
3. ottelu: ma. 20.4. kello 2.30
4. ottelu: ke 22.4. kello 2.30
5. ottelu: pe. 24.4. kello 2.30
6. ottelu: su.24.4., ajankohta avoin.
7. ottelu: ke 29.4. kello 2.30

Ennakkoluettavaksi Devilsin luottotoimittajien Tom Gulittin ja Rich Cheren tuotoksia:

Kysy tohtori Brodeurilta: Mistä lääkkeet alivoimapeliin

Brodeur odottaa itseltään parempaa suoritusta kuin viime vuonna.

Viime vuosi vain katkera muisto

Newark Star-Ledgerin sarjaennakko

Bergen Recordin ennakko

Maalivahtien taisto


Päivän satunnainen fakta liittyy siihen, miksi Devilsillä on paremmat mahdollisuudet kellistää Canes kuin kolme vuotta sitten.

Tarinan alku vie meidät Itäisen konferenssin välieriin ja sarjan dramaattiseen toiseen otteluun. Tarinan keskiöön sijoittuvat Devilsin siirtorajalla hankkimat puolustajat Brad Lukowich ja Ken Klee-fence. Scott Gomez vei Devilsin johtoon vain puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Kaikki näytti tässä vaiheessa siltä, että sarja siirtyy Devilsin kotikentälle tilanteessa 1-1.

Sitten, noin kymmenen sekuntia ennen loppua, kuvaan astuvat herrat Rod Brind´Amour ja Eric Staal. Brindy voittaa aloituksen Maddenia vastaan häviämällä sen sata-nolla. Kiekko menee vauhdilla kulmaan, jossa alkaa jumalaton paini. Williams saa kiekon, heittää sen maalille. Tässä vaiheessa yhdeksän puolustajaa kymmenestä tietää, mitä tehdä: Ukko pois pelistä mailoineen. Mitä tekee Brad Lukowich? Katsoo vierestä, kun Staal pistää kiekon sisään ja pelin jatkoajalle.

Monet muistavat tämän Niclas Wallinin jatkoaikamaalin. Osa meistä toki haluaa unohtaa tämän ikinä tapahtuneen. Tilanne alkoi Ken Leen kiekonmenetyksestä, josta Brindy pääsi syöttämään Wallinin maalintekoon.

Miten tämä murheellinen luku Devilsin historiassa nyt sitten liittyy punamustien mahdollisuuksiin huomisyönä alkavassa kahinassa? Devils hankki tämän vuoden siirtorajalla vain yhden pakin...
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Dalilta taas hieno ketjunavaus ja perusteellista pohjustusta, tattis. Olet laiskan ja kiireisen pelastus!

Mielenkiintoinen sarja tulossa - hämmästyn suuresti ellei tässä tarvita vähintään kuutta ottelua. (Ja nyt kun näin kirjoitan, jompikumpi vie taatusti näytöstyyliin 4-0...)

Pirufanin kannalta oleellisimmat seikat seurata ovat Maailman Parhaan vire, Eliaksen (Eliasin? Eliaan?) terveystilanne sekä vanhojen paappojen (Shänni ja Holi, Mäddi ja Roli) mahdollinen virkoaminen hibernaatiopuuhistaan. Ensimmäinen matsi ei välttämättä kerro vielä mitään; sarjan kolmannen ottelun jälkeen voidaan jo pikkuisen ennakoida tulevaa - ehkä.

Kelju porukka vastassa. Canesilla on taitoa, kokemusta, kovuutta ja erittäin hyvä maalivahti. Rintamuurit ja muut huokuvat asennetta ja johtajuutta, jos toki meilläkin osataan voittaa ja kannua on kohoteltu.

Jännää, jännää. Kausi alkaa... nyt!
 

TML

Jäsen
Vaikkakin joukkueiden kuntopuntarit näyttävät siltä että Canes on ennakkosuosikki, niin en kyllä millään pysty tätä heille kaavailemaan. Devils on niin pirun rutinoitunut joukkue joka on näissä paikoissa hyviä.

Tosin Devilsin kolmen megapuolustajan lähdön jälkeen joukkue ei ole pleijareissa pystynyt parhaimpaansa. Stevensin, Niedsin ja Rafan lähdön jälkeen pakisto on itselleni ollut aina se suurin kysymysmerkki puhuttaessa Devilsistä.

Brödöörin nykyvireestä ei itselläni tietoa ole. Kuitenkin edelleen liigan parhaimmistoa ja jos yltyy kovaan vireeseen, voi Devils mennä pitkälle.

Canes taas on todella mielenkiintoinen joukkue. Hekin ovat nousseet kuin varkain playoffeihin ja viime aikoina meno on ollut hurjaa. Hyökkäyksessä on riittävästi taitoa ja moni pelaaja oli voittamassa pari kautta sitten.

Veikkaan että Devils vie tämän 4-2 tai 4-3, mutta ennakkoon tämä sarja tulee olemaan ehkä kaikista tiukin. Toivottavasti pääsisi katsomaan jonkun ottelun tästä sarjasta, mutta voi olla että muut parit vievät mielenkiinnon.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Noniin, SM-liiga on finaalissa ja keskittyminen alkaa tähän sekä tuleviin MM-kisoihin. Pudotuspeleihin vastaan siis Carolina Hurricanes. Ei kai tästä osaa odottaa kuin tiukkaa sarjaa, varsinkin kun Devils ryssi loppukautta oikein huolella. Otettiinko sitten kauden viimeiset tappiot? ;)

Paljon hyviä kommentteja on jo ottelusarjasta sanottu, eikä tässä osaa sen enempää niihin lisätä. 'Canesin suomalaistrion vuoksi toivon, että jos Devils ei tästä jatkoon mene, Carolina menee sitten loppuun saakka. Jos saataisiin kannu sitten myös käymään Oulussa :)
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jeps, Dali heitti jälleen loistavan avauksen kehiin.

Eipä ole mitään uutta, että Devils se lopulta Carolinaa vastaan tuli. 'Canesin edelliset playoff-keväät ovat olleet 2006, 2002 ja 2001. Ja joka kerta siellä on jollakin kierroksella Devils ollut vastassa.

Ainakin alustavasti näyttää siltä, että "kuumemman" maalivahdin omaava joukkue menee jatkoon. Brodeur on kaikkien aikojen paras (minun mielestä), mutta edellisellä kerralla (2006) Wardo löi suuren esikuvansa. Kaksi loistavaa maalivahtia saattaa pitää jälleen pelaajia pilkkanaan...

Hyökkäyksessä ja puolustuksessa ei lopulta kovinkaan suurta eroa löydy. Molemmilta löytyy hyökkäyksestä laajuutta. NJ:llä ehkä hieman enemmän, varsinkin kun Cullen ei ole ainakaan ensimmäisissä peleissä vielä täysin kunnossa. 'Canesin puolustus on hyökkäyspäässä tehokkampi ja vaarallisempi (suuri kiitos erään ukrainalaisen), mutta puolustuspäässä sitä etua ei ole.

Kuten muutkin ovat sanoneet, niin tätä paria on todella vaikea etukäteen ennustaa. Toivottavasti nähdään hyvää kiekkoa ja upeaa maalivahtipeliä...

Jos 'Canesin kokoonpanoa ensimmäiseen otteluun mietitään, niin se näyttää todennäköisesti aika pitkälti seuraavalta...

Ruutu - Staal - Cole
Whitney - Jokinen - LaRose
Samsonov - Brind'Amour - Walker
Conboy - Cullen - Eaves
(Bayda, Helminen, Ryan, Boychuk, Sutter, Dwyer)

Gleason - Corvo
Pitkänen - Babchuk
Wallin - Seidenberg
(Kaberle, Rodney, Carson)

Ward
Leighton
(Peters)
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Tämä on sivuunkirjoittaneen mielestä ehkä avauskierroksen mielenkiintoisin pari. Lähinnä siksi, että kummallakin joukkueella on eväät mennä loppuun saakka. Missään muussa parissa ei ole kahta yhtä potentiaalista Cupin nostelijaa. 'Canesin mahdollisuuksia tosin syö se, että sikäli kun se Devilsin selvittää, toisella kierroksella vastaan tullee Bruins. Paitsi jos Caps ryssii. Miten vain, tie vaikuttaa turhan raskaalta - neljästä vedonlyöjien suosikista vastaan tulisi hyvällä todennäköisyydellä kolme.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Tämä on kyllä sellainen sarja, mitä täytyy seurailla vähän aktiivisemminkin. Mukana on kaksi mielenkiintoista joukkuetta ja Hurricanesista löytyy myös kolme suomalaista: Jussi Jokinen, Tuomo Ruutu ja Joni Pitkänen, joista kenenkään roolia joukkueessa ei pidä vähätellä. Toisaalta toivoisin jätkille menestystä playoffeissa, mutta kyllähän heistä saisi MM-kisoihinkin loistavia apuja.

Mutta veikkaan, että Carolina vie otteluvoitot 4-2.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
...mutta kyllähän heistä saisi MM-kisoihinkin loistavia apuja.

Syvä uhh näillä spekuloinneille pelaajien vapautumisesta mm-höntsiin, joita on näköjään joka ketjussa viljeltävä. Eikö kansallisvaltioiden välisille harrastesarjoille ole ja:ssa omaa aluettaan?
 

Justin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tasainen sarja siis tulossa, kuten monet ovatkin jo maininneet. Devilsillä on mielestäni hieman parempi ja laajempi hyökkäyskalusto. Varsinkin kokeneiden Holikin, Rolstonin ja Shanahanin uskon syttävän todella tähän sarjaan. Parise-Zajac-Langenbrunner ketju tekee suurimman osan maaleista, joita ei tule tässä sarjassa liikaa. Maalivahtien taistelu on myös tasainen. Kokemuksen vuoksi Brodeur vie sen osa-alueen.

Devils jatkoon voitoin 4-2
 

Justin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1. ottelu NJD-CAR 4-1

Vakuuttava avausvoitto Devilsille numeroin 4-1. Mottau, Parise, Elias ja Langenbrunner tekivät maalin mieheen. Carolinan ainokaisesta vastasi Ray Whitney, jonka Devils puolustus olisi voinut estää paremmalla puolustuspelillä.

Koko Devils joukkue oli syttynyt hyvin playoffeihin. Varsinkin PZL ketju (yllätys, yllätys) ja Elias pelasivat omasta mielestäni erittäin hyvin. Kapteeni Langenbrunner sai heti ensimmäisessä ottelussa maalintilin auki. Maali syntyi 3-2 hyökkäyksestä, jossa kiekko pelattiin laidalta takaa tulleelle Langenbrunnerille, joka pääsi rauhassa tähtäämään kiekon Carolina maalin yläpesään. Brodeurille sattui ensimmäisen erän puolessä välissä pieni moka, sillä hän pelasi kiekon maalin takaata suoraan Laroselle, mutta onneksi pystyi viellä torjumaan tuon laukauksen. Kokonaisuudessaan peli oli melko selvää Devils näytöstä.

Toinen ottelu pelataan lauantaina, johon Carolina tulee varmasti astetta kovemmin, kuin ensimmäiseen otteluun. Devils joukkueen täytyy olla valmis tähän tai muuten voi tulla kylmää vettä niskaan.
 
Viimeksi muokattu:

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Oliko se varmasti Carolina, joka pelasi tai yritti pelata viime yönä? Eipä kyllä heti uskoisi. Omat vahvuudet jätettiin näköjään suosiolla Raleighiin, ja lopulta päätettiin mennä vain katsomaan kuinka Devils pelaa. Ja hyvinhän se pelasi. 'Canes-pelaajat olivat hermostuneita heti ottelun alkaessa ja Devils sai viedä peliä juuri halunsa mukaan. Toivottavasti seuraavassa ottelussa 'Canes edes näyttää itseltään, eikä varsinkaan yritä kaukalossa jotain uutta ja ihmeellistä.

Wardo oli hyvä, joskin olisi kyllä voinut torjua muutaman noista maaleista. Enemmänkin syyttävä sormi osuu kuitenkin viisikkopuolustuksen suuntaan. Vaikka maalivahdin työskentely onkin ollut viime kuukaudet lähes täydellistä, niin eipä muiden pelaajien apu haittaa tekisi. Cullen nostettiin jo lopulta tämän ottelun aikana omalle paikalleen Whitneyn ja LaRosen väliin. Ehkäpä ainoa onnistunut asia koko ottelussa.

Yhteenvetona: Kun Devils on noinkin hyvä ja 'Canes samalla lähes surkea, niin ottelun loppulukemat kertovat kaiken oleellisen. Tosin haetaan nyt jotain positiivistakin...pienempi avaustappio tämä oli kuin mitä 2006 Montrealia vastaan (1-6)...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Juu, hyvä alku. 39 kutia, kyllä niistä muutaman pitää mennäkin.

Positiivisena seikkana Devilsin kannalta huomioitakoon, ettei jäähypenkkiä juurikaan kulutettu. Vain kaksi kakkosta koko matsissa; ajoittain vaivannut kurittomuus loisti poissaolollaan ja hommassa oli taas ryhtiä. Devils näyttää taas joukkueelta, kuten teki voittoputkensa aikana muttei välttämättä runkkarin viimeisellä neljänneksellä läheskään joka ottelussa.

Klisee klisee kulkunen... "Tästä on hyvä jatkaa."
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Aperitiivit on kulautettu kurkusta alas ja nyt siirrytään pääruuan pariin.

Ensimmäinen ottelu meni suorastaan hienosti ja Devs sai kipeästi kaipaamansa avausvoiton. Toinen voitto tänään, niin sarja on tukevasti omissa käsissä ja Raleighiin on huomattavasti miellyttävämpää lähteä kuin tasatilanteessa ja Carolinan saatua fiiliksen päälle. Helppoa iltapuhdetta tuskin on luvassa. Ensimmäisen ottelun jälkeen Canes-pelaajat tunnustivat, että joukkue hävisi hermostuneisuuden vuoksi. Kipsi lie murrettu ja Canesilla on sanansa sanottava illemmalla.

Tom Gulitti nosti esiin kuitenkin erään miellyttävän faktan, joka tekee avausvoitosta aina makeamman ja luottamusta herättävän: Devils on kymmenen kertaa perättäin mennyt jatkoon ottelusarjasta, jossa se on vienyt avausottelun. Toki tilastotappioita tulee aikanaan...

Kuten evil totesi, yksi Devilsin avausvoiton avaintekijöistä oli turhien jäähyjen karsiminen. Runkosarjan lopussa vaivannut kurittomuus johti typeriin ratkaisuihin, joita piti paikata jäähyillä. Nyt tällainen perseily loisti kaikeksi onneksi poissaolollaan.

Kun tuossa avausviestissä tuli kehuttua Hurricanesin nopsajalkaista hyökkäyskalustoa, niin eipä ole Devilskään jäänyt aseettomaksi tämän voiman edessä. Sutter meni ja pisti trion Pandolfo-Madden-Shanahan vastaamaan Staalin ketjun haasteeseen. Ainakin ensimmäisessä pelissä 109 ikävuoden, 409 playoff-ottelun ja seitsemän Stanley cup -sormuksen kokemuksella vastustajan ykköspyssyt pysyivät aika hyvin aisoissa.

Ensimmäisessä ottelussa kolhuja saanut Johnny Oduya pelaa näillä näkymin, smaoin kuin kiekon suuhunsa saanut Shanahan. Canes-tietäjät varmaan osaavat kertoa enemmän, mikä on Brind´Amourin tilanne. Tom Gulittin blogissa oli maininta, että hän skippasi treenit ja tyytyi polkemaan kuntopyörää, koska Anton Babtshukin laukaus oli tehnyt kipeää.

Naftaliinissa pelivuoroa odottavat Bobby Holik ja farmista kutsutut Pierre-Luc Leblond ja sentteri Rod Pelley. Pakeista Andy Greene ja Jay Leach ovat terveitä raaputuksia.

Toiseen otteluun Devils lähtenee tällaisella koostumuksella (ketjujen peluutusjärjestys voi olla joku muu):

Elias-Zubrus-Gionta
Parise-Zajac-Langenbrunner
Pandolfo-Madden-Shanahan
Rupp-Rolston-Clarkson

Oduya-Martin
White-Mottau
Hävelid-Salvador

Brodeur
Clemmensen

Kehuja Pandolle

Kapteeni arvelee, että yksi peli on voitettu. Jutun valokuva on aavistuksen erikoinen: Bryce Salvador luistelee muina miehinä vaihtoon, kun kapteeni Langenbrunner juhlii maalia. Joukkue selvästi natisee liitoksissaan...
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
New Jersey näytti Canesille, mitä etua on hyvästä valmistautumisesta pleijareihin. Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta uskon tuon opetuksen jälkeen Canesin tulevan nälkäisemmin ja sisukkaammin Jerseyn toiseen kotimatsiin. Kahden tappion takaa-ajo ei ole kuitenkaan aina se kaikkein mukavin lähtökohta, vaikka niistäkin ollaan aiemmin noustu. Maalivahtipeliä olen korostanut ja ensimmäisessä pelissä Marty tietysti päästi vähemmän taakseen, mikä tietysti ratkaisee, mutta en Wardon esitystäkään aivan huonona pidä suhteutettuna muun joukkoeen passiivisuuteen. Jokusen maaleista olisi voinut jättää päästämättä, mutta joukkoeen viisikkopelin suoritus oli päinvastaista mitä runkosarjan loppupuolella oli totuttu näkemään. Alkujännityksen piikkin saattaa tietysti hieman mennä, mutta taas ensi pelissä joukkoeen johtohahmojen (Staal, Cole) ja kokeneitten konkareitten (Brindy, Whitney) pitää nostaa pelinsä sille tasolle millä koko joukkoeen pitää pelata 60 minuuttia. Brindyn tilanne on itsellenikin tosin epäselvä. Tämä kokemus on pelottavan vahva myös Devilsillä. Madden, Shanahan ja Langenbrunner herättävät jo nimillään kunnioitusta itsessänikin. Mattin paluusta takaisin olen äärimmäisen tyytyväinen. Hänen kemiansa on mennyt lähes täydellisesti yksiin kauden mittaan Rosien ja Whitneyn keskellä. Tämä kenttä saattaa olla ratkaiseva pala Canesille kun takana häärii vielä huippukauden runkosarjassa pelannut Babs-Pitkänen pari.

Jokatapauksessa joukkoeen täytyy tehdä ensi peliin roima tasonnosto ensimmäisestä ottelusta jos halutaan pärjätä Devilsin tasoista pleijaripeleillä rutinoitunutta joukkoetta vastaan. Vierasvoitto ensi pelissä hyvällä suorituksella niin on taas aivan huomattavasti erilaiset asemat kahteen kotimatsiin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jos Devils näytti avausottelussa, miten playoffeihin valmistaudutaan, niin nyt oli Canesin vuoro näyttää, miten jatkoeriin tullaan samalla raivolla kuin kolmeen ensimmäiseen erään. Devils todella yllätettiin housut kintuissa.

Gleasonin maali oli lopulta hieman onnekaskin, mutta ansaittu. Tätä ennen kiekko oli pyörinyt jo miltei kaksi minuuttia Devilsin alueella. Staalin ketju pääsi vain kerran irti Maddenin kaitselmuksesta, kun Devils ei pitkän kiekon vuoksi pystynyt vaihtamaan Rolstonin ketjua pois. Ja mikä olikaan sopivampi tulos kuin jatkoaikamaali.

Jossittelu nyt on sinänsä turhaa, mutta nyt kävi niin, että Zajacin kaksi jäähyä avauserän lopussa kävivät kalliiksi. Sitä ennen Devils oli vienyt peliä rautaisella otteella. Canes pääsi puoli-ilmaiseksi peliin mukaan ja teki puolustustaistelustaan huomattavasti helpompaa. Ei peli missään nimessä näihin jäähyihin ratkennut, sillä Devilsillä oli kyllä riittävästi tilaisuuksia ratkaista peli myös toisessa ja kolmannessa erässä.

Sääli, ettei Devils enempää saanut lämmitettyä ja hyödynnettyä kuumana käynyttä Pitkästä. Kiekko poltteli hänellä lavassa, syötöt karkailivat ohi lavasta ja hänellä tuntui olevan tarvetta nokkapokkaan vähän jokaisen tilanteen jälkeen. Onkohan Pitkäsillä syöty ärrinmurrin-keksejä, kun en yleensä muista nähneeni häntä noin herhiläisenä, vaan pikemmin vähän välinpitämättömänä.

Sarja on nyt sepposen selällään. Devilsillä oli mahdollisuus laittaa jo vähän pönkää oven eteen, mutta niin vain Canes tuli rinnalle ja ohi. Seuraava ottelu Raleighissa onkin todella tärkeä voittaa, ettei Canes pääse kuskin paikalle.

Jamie Langenbrunnerin tilanne on kovin huolestuttava. Joukkue ei luonnollisesti kerro kuin, että kerrotaan lisää sitten lauantaina. Langs on ennenkin kärsinyt nivusvaivoista, ja yön pelissä uusintakuvien perusteella näytti hieman siltä, että nivunen siellä nytkin vaivaa, kun hän ontui jäältä koppiin.

Jos Langs on sivussa, ketjujen kanssa onkin säätämistä. Patrik Elias voi toki ottaa paikan Parisen ja Zajacin vitjasta, mutta Langsin loukkaantumisen jälkeen Zubrus ja Gionta katosivat kuvasta, kun haluttomana surffaillut Rolston tuli heidän rinnalleen. En usko, että Roli niin paljon parissa yössä muuttuu, että hän olisi enempää kuin nelosketjun mies, jolle annetaan hieman yv-aikaa.

Kapteenin jättämä aukko on iso kenen tahansa paikattavaksi. Brent Sutter peräänkuuluttaa Brian Rolstonia nostamaan tasoaan. Mun puolestani Roli voisi tosin istua yhden pelin katsomossakin hakemassa motivaatiota. Ei tuota henkistä pehmoilua oikein enää jaksa ymmärtää ja selittää millään sopeutumisajalla tai loukkaantumisesta toipumisella. Ykkösviulistiksi hankitulla konkarilla ei vain ole mitään syytä olla näin flegmaattinen kauden ratkaisuhetkillä.

Eri juttu on sitten, jos kentän ulkopuolella on jotain säätöä, joka hiertää Rolia, mutta pelkästään urheilulliset syyt huomioon ottaen näkisin paljon mieluummin Holikin ja vaikka Leblondin kentällä mankeloimassa vastustajia kuin tämän viiden miljoonan hintaisen nauhamakaroonin valumassa läviköstä lavuaaariin. Perkele.


Ottelun tähdet:

*** Cam Ward. Kesti hienosti paineen avauserässä ja toisen erän tukalilla hetkillä. Tarjosi joukkueelleen voiton avaimet. Torjui vuorenvarmasti tärkeimmillä hetkillä Devilsin lähentelyt eikä tarjonnut juuri irtokiekkoja hyökkääjille.

** John Madden. Klassikkoesitys. Ollessaan kentällä paimensi Staalin todella näkymättömiin ja loi Shannyn ja Pandon kanssa muutaman hyvän tilanteenkin. Ryöväsi aloitukset messevällä 75 prosentin teholla.

* Tim Gleason. Voittomaali on aina voittomaali. Uurasti paljon Canesin takalinjoilla ja varsinkin alivoimalla hän teki hevosen lailla tärkeää työtä Wardin maalin edustalla.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Sääli, ettei Devils enempää saanut lämmitettyä ja hyödynnettyä kuumana käynyttä Pitkästä. Kiekko poltteli hänellä lavassa, syötöt karkailivat ohi lavasta ja hänellä tuntui olevan tarvetta nokkapokkaan vähän jokaisen tilanteen jälkeen. Onkohan Pitkäsillä syöty ärrinmurrin-keksejä, kun en yleensä muista nähneeni häntä noin herhiläisenä, vaan pikemmin vähän välinpitämättömänä.

En nähnyt pelistä kuin ehkä 30% pätkivän striimin kautta, mutta yleensä Pitkänen on parhaimmillaan "vähän hermona". Eli kun antaa virnistellen poikkaria maalin edessä ja pikkaisen hanskaa naamaan... Tarkempaan analyysiin ei oikein pysty sen perusteella mitä näin (Pitkänen oli aika hyvä). Selvää on, että Carolina tarvitsee Babs-Pitkänen - parin hyvää peliä päästäkseen jatkoon tästä sarjasta.

1-1 on todella hyvä tilanne kahden vierasmatsin jälkeen. Toivottavasti Carolinan kivenkova kotivire on saatu siirrettyä playoffeihinkin...
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ylilääkäri Lamoriellon mukaan Langenburger on sivussa ainakin kahdesta seuraavasta ottelusta eikä Langs edes lähtenyt joukkueen mukaan vierasreissulle.

Kirpaisee pahemman kerran, että kapteeni puuttuu kauden tähän saakka tärkeimmistä peleistä. Edellisessä ottelussa Langsin puuttuminen oli jokseenkin sama kuin pompasta olisi nypitty napit irti. Ei ollut enää hyvä meininki meneillään, kun tuuli pääsi puhaltamaan vuorin alle.

Make tekee asiat klik

Itse ennakoisin Sutterin puheiden perusteella ketjuista jokseenkin tämännäköisiä. Mutta illallahan tuon sitten näkee.

1)

Elias-Rolston-Gionta
Parise-Zajac-Zubrus
Pandolfo-Madden-Shanahan
Rupp-Holik-Clarkson

2)

Rolston-Zubrus-Gionta
Parise-Zajac-Elias
Pandolfo-Madden-Shanahan
Rupp-Holik-Clarkson
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Itse ennakoisin Sutterin puheiden perusteella ketjuista jokseenkin tämännäköisiä.

1)

2)
Tässähän ne vaihtoehdot pitkälle ovat. Laittaako ratkaisevat munat samaan koriin (Zach ja Patty yhdessä) vai levittääkö munansa laajemmalle. Pidän vaihtoehtoa 1 pikkuisen todennäköisempänä, mutta eihän näistä ennalta tiedä.

Hahmotellaas vielä kolmas skenaario:

Elias - Rolston - Shanahan
Parise - Zajac - Gionta
Pandolfo - Madden - Clarkson
Rupp - Holik - Zubrus

Nyt on siis omakin ketjulotto täytetty ja verkko vedessä, pian nähdään kellä nappaa. Seriously, tärkeintä on että rivit ovat järjestyksessä - ihan sama missä järjestyksessä kunhan alusta asti ollaan valmiina. Hurriganeja EI saa päästää parin maalin johtoon missään tapauksessa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
No, lottoaminen ei lyönyt leiville. Sutter peluuttanee näitä ketjuja illalla:

Elias-Zubrus-Gionta
Parise-Zajac-Rolston
Pandolfo-Madden-Shanahan
Rupp-Holik-Clarkson

Oduya-Martin
White-Mottau
Salvador-Hävelid

Brodeur

Lähde

Rolston pääsee ja/tai joutuu todelliseen testiin, sillä Parisen vitjalta odotetaan tehoja, mutta nuorukaisten rinnalla paikkoja tulee väkisinkin. Saa nähdä, miten tuon ketjun peli alkaa kulkea, sillä Rolston ei tee ihan samoja asioita kuin Langs. PZL-ketju pystyy pitämään pitkiä jaksoja painetta kovan liikkeensä ja työnteon avulla. Tarjolla tänään: Enemmän suoraviivaista maalilleajoa, kenties?

Toki muidenkin kuin Rolstonin on pystyttävä venymään. Runkosarjassa Devils selvisi ilman Martya yli puolet kaudesta, nyt samaan täytyy pystyä ilman kapteenia.

Kuten evil totesi, pahinta olisi joutua heti alkuun takaa-ajoon. Toivottavasti Devils on katsellut videonauhat perjantai-ehtoon matsista siksi tarkkaan, että pystyvät tänään syöttämään Canesille heidän tarjoamaansa puolustusvoittoista lääkettä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Häpeä minun ylleni. Epäilin Rolia ihan suotta. Äijä vastasi haasteeseen ja täytti enemmän kuin hyvin Langsin jättämän aukon Devilsin syömähampaassa.

Devilsiltä jälleen hieno osoitus venymiskyvystä. Joukkue menetti edellisessä ottelussa kotietunsa ja kapteeninsa sairastuvalle. Devils katkaisi myös erään inhottavan trendin, kun se otti historiansa ensimmäisen jatkoaikavoiton Canesista. Voiton suloisuuttaa lisää se, että voittomaalin suti sisään toisen ottelun antisankari Travis Zajac.

edit piaf.

Kierroksen mediapaketti sisältää:

Newark Star-Ledgerin tuhti lukupaketti

Bergen Recordin juttu

Gulittin nopeat bulletiinit

Loppukevennyksenä Steve Cangialosin ainutlaatuinen selostus Zajacin maalissa kera Chico Reschin Gomezin (ja vähän myös Cangialosin) suuntaan heittämän piikin. "He´s wearing the wrong uniform now".
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Voi voi. Mielestäni peli oli todella viihdyttävä - kunnes minun kannaltani väärä joukkue voitti. Devils kyllä ansaitsi voittonsa, ei siinä mitään. Loistavaa vieraspeliä mielestäni tahollaan erittäin hyvin pelannutta Hurricanesia vastaan. Parise oli loistava, samoin Rolston joka kuin ihmeen kautta "selvisi" ilman pisteitä tästä pelistä. Näyttävästi esillä tulisine kuteineen, taisi välillä pelata tuplavaihtoakin ainakin ylivoimissa.

Todella tasainen peli kaiken kaikkiaan. 'Canesilla mielestäni tasainen peli. Pitkänen oli hyökkäyspäässä hyvin esillä, vaikkei saanutkaan kuin kakkossyötön vaivan palkaksi. Kahdessa viimeisimmässä pelissä 12 laukausta Jonilta, tänäänkin pari hyvää maalipaikkaa. Staal oli jälleen vaarallinen aina ollessaan kiekossa kiinni, mutta annettakoon erityismaininta kuitenkin Patrick Eavesille, joka yllättäen esitti fyysistä dominanssia hyökkäyspäässä. Pari todella raskasta niittiä ja pelasi muutenkin sopivan aggressiivisesti. Jussi Jokisesta on muuten kehittymässä erittäin arvokas kahden suunnan pelaaja Carolinalle, nytkin loistavaa alivoimapelaamista! Toivottavasti saa jatkosopparin.

Mielestäni Hurricanesilla on pakkovoiton paikka seuraavaan peliin. Jos kotona annetaan kaksi eteen, on nouseminen Devilsiä, joka myöskin on kova kotijoukkue, vastaan todella vaikeaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös