New Jersey Devils 2021–2022

  • 117 377
  • 688

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vuosi toisensa jälkeen pettymyksiä. Mutta silti tässä on ihan positiivinen fiilis joukkueen tilanteesta. Ei muuta kuin eteenpäin.

GM

Fitzgeraldilta ensimmäinen kokonainen (no, kokonainen ja kokonainen) kausi joukkueen GM:nä on takana. Viime offseasonilla tehdyt siirrot onnistuivat osittain, kun Murray ja Kulikov vahvistivat selvästi joukkueen puolustusta. Sen sijaan Johnssonin hankinta ja Vatasen uusi tuleminen eivät onnistuneet yhtä hyvin. Crawfordin yhtäkkiselle eläköitymiselle Fitzgerald ei voinut oikein mitään. Trade deadlinella ei tullut samanlaisia 10+-kauppoja kuin vuosi sitten, mutta ykköskierroksen varausvuoro on näissä olosuhteissa ihan hyvä vastine Palmierista ja Zajacista. Toki tässä täytyy vielä vähän odottaa, mikä vuoro sieltä lopulta tulee.

Fitzgeraldilla tuntuu olevan suht selkeä visio, mihin suuntaan hän haluaa joukkuetta viedä. Pakistoon on tuotu puolustavia puolustajia ja maalivahtiosastoa on yritetty parantaa. Hyvä niin.

Valmennus

Kaksijakoinen fiilis Ruffin ja kumppaneiden ekasta kaudesta. Viidellä viittä vastaan joukkueen peli otti selvästi askeleen eteenpäin, mutta erikoistilannepelaaminen tappoi joukkueen vähäiset menestysmahdollisuudet. Kauden jälkeen Ruff korosti koko valmennustiimin roolia erikoistilannepelaamisen parantamisessa, mikä varmasti pitää osittain paikkaansa, mutta ei tässä silti voi antaa puhtaita papereita Recchille ja Nasreddinelle. Toisaalta tämä oli monella tapaa hankala kausi kehittää noita osa-alueita, kun joukkueessa oli paljon uusia/nuoria pelaajia ja kovan ottelutahdin takia harjoitukset jäivät vähiin. Parempaa pitää silti saada ensi kaudella aikaan.

Ruff on kerännyt pelaajilta ja Fitzgeraldilta paljon kehuja siitä, miten tämä on saanut kehitettyä nuoria pelaajia ja antanut näille kentällä luottoa. Myös Recchi on kerännyt kehuja työstään Hughesin kanssa.

Hyökkäys

Kirjoitin ennen kauden alkua, että Devilsin hyökkäyskalusto tuntuu köykäisemmältä kuin vuotta aiemmin. Se piti osittain paikkaansa, etenkin kun veteraanit Palmierin, Gusevin jne. johdolla pelasivat heikon kauden. Onneksi nuoriso-osasto otti isoja askelia eteenpäin. Hughes pelasi paljon paremmin kuin ekalla kaudellaan. Sharangovich teki hienon läpimurron joukkueeseen, samoin Kuokkanen. McLeodista tuli viime kaudella ihan oikea NHL-pelaaja. Myös Zacha pelasi parhaan kautensa. Monelta osin joukkue meni siis eteenpäin.

Hyökkäyksessä on silti tarvetta yhdelle tai mieluummin kahdelle kunnolliselle laiturille sekä kolmosketjun sentterille, ellei McLeod sitten kykene ottamaan ensi kaudella vielä isompaa roolia.

Ensi kauden tärkeimmät toiveet ovat Hughesin lopullinen läpimurto sekä Hischierille ehjä kausi alle ja iso steppi sielläkin suunnalla eteenpäin.

Puolustus

Smith oli iloinen yllätys, samoin Kulikov ja Murray. Ylipäätään Devilsin pakisto näytti paikoitellen jopa NHL-tason puolustukselta. Ei sillä, kyllä sitä on vielä varaa kehittää, ja paljon. Toiveena onkin, että Fitzgerald saa hankittua pakistoon kunnollisen oman pään luudan.

UFA-markkinoilta Oleksiak olisi houkutteleva nimi, mutta hänelle on kysyntää muuallakin. Hamiltonin hankintaan en usko. Murrayn jatkosopimus voisi olla ihan jees vaihtoehto. Myös Martinez on eräs vaihtoehto, jos tämä ei jatka Vegasissa.

Maalivahdit

Hetken aikaa tilanne näytti hyvältä, mutta Crawfordin ura Devilsissä jäi lyhyeen. Blackwoodin kausi oli puolestaan aikamoista vuoristorataa, kiitos muun muassa koronan. Ensi kaudeksi joukkue tarvitsee hyvän 1B-maalivahdin. Tai kuten viime vuonna kirjoitin: "Mikäli Devils haluaa taistella ensi kaudella pudotuspelipaikasta, Blackwoodin rinnalle tarvitaan UFA-markkinoilta toinen maalivahti."

UFA-markkinoiden kiinnostavimpia nimiä ovat Driedger, Ullmark, Andersen, Mrazek, Bernier, Reimer ja Halak. Unohdinkohan jonkun? No, en kai. Olen yllättynyt, jos noista maalivahdeista ei löydy Devilsin ensi kauden 1B-maalivahtia. Tai siinä tapauksessa Fitzgerald hankkii maalivahdin treidillä. Tyyliin Khubodinin halvalla, tai lähes ilmaiseksi, Dallasista.

Lupaukset

Smithiltä erinomainen debyytti Devilsissä. Myös Bahl oli positiivinen yllätys, vaikka hänen pelipaikkansa NHL:ssä ei ole ensi kaudella mitenkään varma. Muista pakkilupauksista Vukojevicilta ja Okhotiukilta ihan asiallinen kausi AHL:ssä. Viime vuoden draftissa varattu Mukhamadullin pelasi lupaavan kauden aloituksen KHL:ssä. Myöhemmin meno vähän hyytyi loukkaantumisten jne. takia. Kiinnostavaa nähdä, minkälainen pelimies hänestä tulee.

Hyökkääjistä Foote on lähimpänä NHL-paikkaa. Siis jos Maltsev, Boqvist ja muut useamman pelin Devilsissä pelanneet pelaajat jätetään pois laskuista. Clarkelta positiivinen kausi AHL:ssä. Viime vuoden draftista varatuista pelaajista Mercer pelasi erittäin hyvän D+1-kauden. Sen sijaan Holtzin kausi oli erikoinen, kun koronaan/junnukisoihin asti hän pelasi SHL:ssä erinomaisesti, mutta sen jälkeen oli tosi tahmeaa. Pudotuspeleissä yksi kova matsi tehoin 2+1 (vai 2+0), sitten AHL:ään kokeilemaan. Toivottavasti hän saa hyvän treenikesän alleen ja ensi kaudella tasaisuutta otteisiinsa. Olisi tärkeää, että kahdesta viime vuoden ykköskiekan varauksesta tulisi kunnollinen pelimies Devilsiin.

Draft

Ensi viikolla selviää, millä paikalla Devils pääsee varaamaan heinäkuussa. Vaihtoehdot ovat 1., 2., 4., 5. ja 6. sekä Islandersin vuoro sijojen 19-31 välillä, kai. Siellä on hyvä tilaisuus yrittää vahvistaa pakistoa Powerin, Hughesin, Clarken tai Edvinssonin avulla. Tai jos parhaat pakit ovat jo menneet, niin sitten Eklund tai Guenther Hughesin tai Hischierin kaveriksi. Eikä sekään haittaisi, vaikka sieltä tulisi kolmas kova sentteri Beniersin muodossa. Täytyy tuumailla Islandersin varausvuoroa lisää sen jälkeen, kun sen sijoitus selviää.

UFA-markkinat

Listasin jo kiinnostavia UFA-maalivahteja ja puolustajia. Hyökkääjistä kiinnostusta herättävät muun muassa Coleman, Goodrow, Granlund ja Hyman. En usko, että etenkään kaksi viimeksi mainittua ovat realistisia vaihtoehtoja Devilsille. Onhan siellä sitten mahdollisesti Nugent-Hopkinsia, Schwartzia, Tataria ja kumppaneita, mutta en oikein tiedä, miten suhtautua heihin. Jokaisen kohdalla oleellista on sopimuksen hinta ja erityisesti pituus.

Seattlen laajennusdraft

Todennäköisimmät lähtijät: Butcher, Johnsson ja Bastian. Jos pitäisi veikata, Seattle nappaa itselleen Bastianin. Tai Butcherin. Tai Johnssonin. Heh. No, eipä tuossa mitään oleellista menetä.

Treidimarkkinat

Seattlen laajennusdraft ja paikoillaan pysyvä palkkakatto tuovat omat kiinnostavat käänteensä treidimarkkinoihin. Eli Fitzy, olepas ystävällinen ja hanki Devilsiin pari kovaa nimeä vaihdossa pähkinöihin.

Tavoitteet kaudeksi 2021-2022

En usko Devilsin pudotuspelipaikkaan, mutta olisi kivaa, jos joukkue pystyisi tappelemaan siitä kunnolla. Samalla sitten joukkueen nuoret pelaajat ottavat isoja askelia eteenpäin. Olisi myös erinomaisen mukavaa, jos Devils saisi vahvistettua puolustusta sekä parannettua maalivahtipeliä ja erikoistilannepelaamista. Näillä ohjeistuksilla päästäänkin jo pitkälle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mua ei haittais jos draftista tulis Jesper Wallstedt. Sen verran hyviä otteita toi on junnumaajoukkueissa ja myös Ruotsin liigassa esittänyt tässä vois oikeasti olla tuleva super veskari ja Vezina Trophy - voittaja kyseessä. Sen verran lotto drafti kysessä joten ihan hyvin vois koittaa onneaan veskarin suhteen.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mua ei haittais jos draftista tulis Jesper Wallstedt. Sen verran hyviä otteita toi on junnumaajoukkueissa ja myös Ruotsin liigassa esittänyt tässä vois oikeasti olla tuleva super veskari ja Vezina Trophy - voittaja kyseessä. Sen verran lotto drafti kysessä joten ihan hyvin vois koittaa onneaan veskarin suhteen.
Ei Wallstedt mikään katastrofivalinta olisi, ja voisi olla pitkän aikavälin ratkaisu maalivahtitilanteeseen. Toivon silti, että ekalla omalla varausvuorolla Devils nappaa pakin tai hyökkääjän ja Islandersin vuorolla, jos se on 20. tienoilla, Cossan. Tosin voi olla, että hänet varataan jo sijoilla 10-19. Toisaalta en ole maalivahtilupausten asiantuntija, joten lopputulos ei olisi välttämättä sen parempi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toivon silti, että ekalla omalla varausvuorolla Devils nappaa pakin tai hyökkääjän ja Islandersin vuorolla, jos se on 20. tienoilla, Cossan.
Laituireita ja pakkeja nyt on tarjolla joka draftissa. Ykkösenan ja ykkösveskarin homaaminen vapailtamarkkinoilta taikka treidillä on yleensä kallista puuhaa. Siksi noille pelipaikoille pitää hommata yleensä kaverit draftin kautta. Ei tossa tarvii katsoo kuin Edmontonin suuntaan jossa on tän hetken paras sentteri ja pelaaja, mutta ei ne oikein tunnu pääsevän mihinkään kun ovat nyt ties kuinka monetta vuotta tuskailleet veskaripelinsä kanssa. Tänä vuonna kaatuivat Winnipegiin jossa taas oli Connor Hellebuyck joka voitti viime vuonna parhaan veskarin palkinnon. On mahdollista että sama stoori nähdään tänään Torontossa jossa on vastassa Matthews ja Price.

Siksi mä varaisin ehdottomasti Wallstedtin jos se vaan ois vapaana. Sitten sillä tokalla ekan kiekan vuorolla se pakki taikka laituri joita tossa vaiheessa on 100% varmuudella tarjolla. Ties vaikka siellä ois New Jerseyn oma poika Matthew Coronato tarjolla.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Laituireita ja pakkeja nyt on tarjolla joka draftissa. Ykkösenan ja ykkösveskarin hommaaminen vapailtamarkkinoilta taikka treidillä on yleensä kallista puuhaa. Siksi noille pelipaikoille pitää hommata yleensä kaverit draftin kautta. Ei tossa tarvii katsoo kuin Edmontonin suuntaan jossa on tän hetken paras sentteri ja pelaaja, mutta ei ne oikein tunnu pääsevän mihinkään kun ovat nyt ties kuinka monetta vuotta tuskailleet veskaripelinsä kanssa. Tänä vuonna kaatuivat Winnipegiin jossa taas oli Connor Hellebuyck joka voitti viime vuonna parhaan veskarin palkinnon. On mahdollista että sama stoori nähdään tänään Torontossa jossa on vastassa Matthews ja Price.

Siksi mä varaisin ehdottomasti Wallstedtin jos se vaan ois vapaana. Sitten sillä tokalla ekan kiekan vuorolla se pakki taikka laituri joita tossa vaiheessa on 100% varmuudella tarjolla. Ties vaikka siellä ois New Jerseyn oma poika Matthew Coronato tarjolla.
Eikös sitä yleensä sanota, että ykkössentterin ja ykköspakin hommaaminen on vapailta tai treidillä vaikeaa ja kallista. Siksi siis isoin toive on ykköspakin varaaminen. Ykköskiekalla varattuihin maalivahteihin liittyy kai jonkin verran riskejä, tai näin muistan ainakin lukeneeni, minkä takia mietin, että laituri on lohdutuspalkintona varmempi valinta. Mutta nyt kun katsoin 2010-luvun drafteja, niin aika laadukkaita maalivahteja siellä on varattu ekalla kierroksella. Eli Wallstedtin varaaminen ei haittaisi, mutta mieluummin silti nappaisin pakin ja Islandersin vuorolla Cossan, jos hän on vielä vapaana.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Aika harvoin käy niin, että nuorena oikeasti hyvä maalivahti jää piippuun. Ennemmin se on siitä kiinni, tunnistetaanko talentti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos Anaheim ei ota Luke Hughesia niin veikkaan että on New Jerseyn valinta. Ei ole mikään hirveä kurotus muutenkaan tossa kohtaa ja uskon että sillä pidetään Jack iloisena joka taas sitten ehkä kantaa hedelmää kun seuraavista soppareista neuvotellaan.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
4. sija kelpaa hyvin. Kyllä tässä itekin jollain kierolla tavalla toivoo, että Devils varais Jackin pikkuveljen.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Jos Anaheim ei ota Luke Hughesia niin veikkaan että on New Jerseyn valinta. Ei ole mikään hirveä kurotus muutenkaan tossa kohtaa ja uskon että sillä pidetään Jack iloisena joka taas sitten ehkä kantaa hedelmää kun seuraavista soppareista neuvotellaan.
4. sija kelpaa hyvin. Kyllä tässä itekin jollain kierolla tavalla toivoo, että Devils varais Jackin pikkuveljen.

Se että Devils ei tippunut yhtäkään sijaa arvonnassa on jo voitto ja Devils pääsee varaamaan loistavassa paikassa. Omat suosikkini ovat ehdottomasti L.Hughes , Power ja Clarke. Melko selvää on että kun Devilsin vuoro koittaa niin Power on mennyt. Hyvällä tuurilla sekä Hughes että Clarke ovat vapaana Devilsin vuorolla ja sitten huonolla tuurilla koko tuo kolmikko olisi mennyt, mutta se lienee aika epätodennäköistä.

Itse toivon kovasti myös, että Devils nappaa Luken mikäli hän on vielä vapaana, mutta ei se maailmaa kaada vaikka Luke menisi ennen Devilsin vuoroa. Ehkä eniten toivon ettei tule tilannetta, jossa Luke on vapaana vielä, mutta Devils päätyisi ottamaan jonkun toisen pelaajan. Jack teki jo ennen lotterya selväksi että haluaisi Devilsin nappaavan Luken mikäli hän on Devilsin vuorolla vapaana ja nyt siihen tosiaan on hyvät saumat. Sinäänsä turha mennä asioissa näin pitkälle, mutta Luken varaaminen voisi helpottaa myös Jackin kanssa käytäviä tulevia sopimusneuvotteluita kun jos oma veli on jo joukkueessa niin ei se ruoho välttämättä näytäkkään vihreämmältä siellä muiden pihoilla.

Noh, joka tapauksessa Devils tulee saamaan loistavan palasen tulevaisuuteen kenet tahansa Fitz ja kumppanit tulevatkaan ikinä varaamaan. Ja sitten Devilillä on vielä se Islandersin vuoro joka olisi #19 mikäli Boston pystyy Islandersin tiputtamaan, mutta siihen saadaan ratkaisu noin vähän yli viikon päästä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jack teki jo ennen lotterya selväksi että haluaisi Devilsin nappaavan Luken mikäli hän on Devilsin vuorolla vapaana ja nyt siihen tosiaan on hyvät saumat.
Ton takia veikkaan että sieltä Luke tulee. Jackin ympärille tota porukkaa kuitenkin rakenetaan, niin aika turhaan tossa nyt kustaisiin murohin. Varsinkin kun pakille on kysyntää ja tossa paikkeilla sen Luken rankkaus on pyörinyt. Ei tässä tarvii enää jännätä muuta kuin sitä että tuleeko Luken pelinumero olemaan 6, 43 vai 68. ;)
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ja sitten Devilillä on vielä se Islandersin vuoro joka olisi #19 mikäli Boston pystyy Islandersin tiputtamaan, mutta siihen saadaan ratkaisu noin vähän yli viikon päästä.

Eikös toi Islandersilta saatu vuoro oo tällä hetkellä vuorolla 25.-32., kun ne kerran pelaa jo kaheksan parhaan joukossa?
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Eikös toi Islandersilta saatu vuoro oo tällä hetkellä vuorolla 25.-32., kun ne kerran pelaa jo kaheksan parhaan joukossa?

Ei ole väliä tippuuko ekalla vai tokalla kiekalla eli vasta sitten jos menee neljän parhaan joukkoon niin tuo vuoro tulee nousemaan tuonne 27-31 sijoille. Jos taas tippuu nyt tokalla kiekalla niin Devils pääsisi varaamaan numerolla #19 kun Arizonalla ei sitä ykköstä ole ja Montreal tai Winnipeg nousee tuolta takaa vielä ohi kun jompikumpi menee varmasti kolmannelle kierrokselle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos taas tippuu nyt tokalla kiekalla niin Devils pääsisi varaamaan numerolla #19 kun Arizonalla ei sitä ykköstä ole
Saivarellaan sen verran että ilmeisesti Devils varaa numerolla # 20 jos Islanders tippuu nyt jatkosta. Historiankirjoihin jää se että Arizonalla oli varaus # 11mutta sillä ei tehty valintaa. Ainakin noin viime vuoden Arizonan kakkoskieroksen varaus #49 on merkitty NHL.comiin, EP:hen ja Wikipediaan. Mitä taas tulee itse varausvuoron sijoituksen kohtaloon niin koitan posin kautta ajatella asiaa. Joko sieltä tulee se 20 vuoro tai sitten näen kun Brad Marchand suuntaa kesälomille.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pari sanaa täältäkin. Olen neljänteen sijaan enemmän kuin tyytyväinen, kun oli selvästi todennäköisempää, että sijoitus putoaa kuin nousee ylöspäin. Muutenkin nelosvuorolla on hyvä varata Devilsiä kiinnostava pelaaja, on se sitten pakki tai hyökkääjä. Tosin olen yllättynyt, jos Devils ei varaa puolustajaa, kun siellä suunnalla ne heikkoudet ovat. Toki rummutan itse BPA-periaatetta, kun esim. Zachan ja McLeodin valinnat tuntuivat vähän sellaisilta väkinäiseltä sentterin jahtaamiselta, mutta toisaalta tämän draftin vahvuudet - jos sellaista sanaa voi tästä varaustilaisuudesta käyttää - liittyvät nimenomaan puolustajiin.

Veikkaan, että Buffalo varaa Powerin ja Seattle Beniersin. Sen jälkeen onkin sitten kiinnostavaa nähdä, kenet Anaheim poimii kolmantena. Jos Hughes on vapaana, veikkaan että Devils nappaa hänet. Mutta on siellä muitakin varteenotettavia nimiä, kuten Clarke, Guenther, Eklund ja Edvinsson.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Draftin osalta oma toive oli aiemmin, että varausvuoro olisi ollut hitusen taaempana, jotta L. Hughes olisi jo mennyt, eikä Devilsin tarvitsisi tehdä päätöstä velipojan suhteen. Mitäänhän en asiasta tai pelaajasta oikeasti tiedä, mutta pelko on, että veljekset ottaisivat lopulta suurta roolia pukukopista, päättäisivät pukukopin rinkiin kelpaavista kavereista ja mahdollisesti pellailisivat löysemmin, kun voivat pitää omaa pikku kivaa yhdessä.
Kääntöpuolena ovat toki Niedermayerien ja Staalien (ja Sedinien!) esimerkit, joissa perhesiteet ovat olleet tärkeässä osassa UFA-vuosien ratkaisua.

McLeodin menneessä vuodessa oli samaa vibaa kuin Colemanissa. Sellainen vähän jo menetetty tapaus, joka pelaa yllättäen mainion tasalaatuisen kauden neloskentän keskellä. Kaikki eväät olisi nyt ottaa Colemanin tavoin vielä seuraava steppi kolmoskentän luotettavaksi höyläksi, mikä olisi joukkueen kannalta merkittävä bonus.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Draftin osalta oma toive oli aiemmin, että varausvuoro olisi ollut hitusen taaempana, jotta L. Hughes olisi jo mennyt, eikä Devilsin tarvitsisi tehdä päätöstä velipojan suhteen. Mitäänhän en asiasta tai pelaajasta oikeasti tiedä, mutta pelko on, että veljekset ottaisivat lopulta suurta roolia pukukopista, päättäisivät pukukopin rinkiin kelpaavista kavereista ja mahdollisesti pellailisivat löysemmin, kun voivat pitää omaa pikku kivaa yhdessä.
Kääntöpuolena ovat toki Niedermayerien ja Staalien (ja Sedinien!) esimerkit, joissa perhesiteet ovat olleet tärkeässä osassa UFA-vuosien ratkaisua.

Ite en kyllä tämmöseen usko yhtään. Varmasti olet siinä oikeassa, että tulisivat ottamaan johtajuutta pukukopissa mikä on vain toivottavaa kun olisivat kuitenkin (toivottavasti) myös pelillisesti joukkueen johtavia pelaajia. Mihinkään löysäilyyn en usko kyllä pätkääkään tai mihinkään surffailuun. Mitä Jackia on tässä parin vuoden ajan tullut todella tarkasti seurattua ja hänestä lukenut niin on kyllä välittynyt kuva, että on todella kilpailuhenkinen kaveri niin ei varmasti mitään lepsuilua tulisi. Jack on myös toiminut monessa pelaamassaan joukkueessa kapteenina ja ilmeisesti on pidetty kaveri pukukopissa niin tuskin nyt mitään hyväveli kerhoja pukukoppiin syntyisi mihin kaikilla ei olisi tulemista. Lukesta en sen kummemmin tiedä mitään, mutta eiköhän jokainen top10 varaus ole lähes poikkeuksetta asenteeltaan ja suhtautumiseltaan jääkiekkoon ja treenaamisen todella ammattimaisia. En ainakaan ole Lukesta mitään negatiivista kuullut hänen käytöksensä tai luonteensa puolesta. Ihan samalla tavalla kaksi ei veljes- pelaajaa voi muodostaa semmoisen kusipää ringin organisaatioon jotka päättää ketkä pukukopin rinkiin pääsevät.

Jos Luke on vapaana Devilsin vuoron koittaessa voi tulla pieni eturistiriita siitä että mikäli siellä on joku Devilsin toimiston mielestä parempi pelaaja tarjolla kun Luke, että mitä tehdä. Joukkueen tulevaisuuden kulmakivi Jack on joukkueessa ja hän on tosiaan ilmaissut selvästi että haluaa Devilsin ottavan veljensä jos hän on vapaana. Haluaako Devilsin toimisto "loukata" Jackin tunteita ja ottaa jonkun toisen pelaajan vaiko ottaa omasta mielestä paremman pelaajan. Mikäli Devils päätyy Lukeen niin voidaan toki sitten spekuloida että olikohan hän Devilsin mielestä paras pelaaja vai napattiinko hänet veliyhteyden takia.

Mainitsit tuossa esimerkissä hyvin myös näitä veljes pareja kuten Sedinit ja Nidermayerit. Jos jollain niin meillä Devils- faneilla on kokemusta siitä miten veljet saattavat haluta pelata yhdessä kun Scott lähti aikanaan voittamaan Cuppia veljensä kanssa Anaheimiin. Varmasti Devilsin toimistolla pohditaan myös sitä, että jos me nyt skipataan Luke ja hän valuukin Vancouverille tai Vancouver treidaa itsellensä aikaisemman pickin ja nappaa Luken niin mahtaisiko Jack tehdä "Nidermayerit" ja lähteä UFA:na vaikkapa 27- vuotiaana ilmaiseksi veljiensä kanssa pelaamaan Vancouveriin. Mielummin ottaisin itse Luken ja toivoisin että Quinn tulisi joskus Vancouverista Devilsiin pelaamaan veljiensä kanssa. Melko todennäköistä että Quinn pelaa uransa onnellisesti Vancouverissa, Jack Devilsissä ja Quinn sitten jossain muualla tai Jackin tavoin Devilsissä.

Ensi drafti on ennakkoon kuitenkin todella tasainen niin uskon että ei siellä Devilsin vuorolla ole ketään niin paljon parempaa/varmempaa pelaajaa ole kun Luke Hughes, että Devils jättäisi Luken varaamatta. Puolustukseen Devils vielä niitä vahvistuksia eniten kaipaa niin Luke vielä täyttäisi isoa tarvetta. Devilsillä toki rightin pakille isompi tarve kun leftin, mutta ei hyviä puolustajia voi ikinä liikaa olla.

Ton takia veikkaan että sieltä Luke tulee. Jackin ympärille tota porukkaa kuitenkin rakenetaan, niin aika turhaan tossa nyt kustaisiin murohin. Varsinkin kun pakille on kysyntää ja tossa paikkeilla sen Luken rankkaus on pyörinyt. Ei tässä tarvii enää jännätä muuta kuin sitä että tuleeko Luken pelinumero olemaan 6, 43 vai 68. ;)

Samaa mieltä kun @Barcelona että Devils kusisi vain omiin muroihin mikäli jättäisi Luken varaamatta ja eikä noita pelinumeroita sen enempää tarvii miettiä, Lukelle se #6 ja säästetään Quinnile se #43 ;) Sen sijaan joudutaan jännäämään ettei Buffalo, Seattle tai Anaheim vie Lukea nenän edestä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sen sijaan joudutaan jännäämään ettei Buffalo, Seattle tai Anaheim vie Lukea nenän edestä.
Ei tossa nyt ihan hirveesti jänättävää ole. Buffalo ottaa aika varmasti Powersin. Seattlen prospectpoolia kanattaa lähteä rakentamaan ykkösenan kautta, joten aika varmasti Beniers suuntaa sinne. Eli Anaheim on ainoa jonka näkisin että vois tossa Luken viedä. Mutta siinä niillä on kuitenkin tarjolla vielä sena (McTavish), laituri (Guenther/Eklund), rightin pakki (Clarke) ja sitten iskokoinen leftin pakki Edvinsson jota osa pitää parempana prospectina kuin Lukea. Anaheimin on tehnyt löytöjä Ruotsista ja joukkueessa on kova swedu edustus, joten ei se nyt mikään jättiylätys olisi että sinne suuntais Edvinsson taikka Eklund.

Jopa NHL:län FB-sivulla oli sellainen kuva jossa oli se Jackin lausunto siitä kuinka haluaa Luke New Jerseyhyn. Somekomenteista päätellen myös paikalliset fanit haluaa nähdä Luken valinnan. Ja loton jälkeisessä presissäkin Tom Fitzgeraldilta kysytiin heti Lukesta. Uskon että Fitzgerald on siis pieni paine valita Luke ja kuten todettua niin poika nyt täyttää tarpeen prospect poolissa ja on suunilleen noilla sijoilla jos kattelee rankkauksia, niin en usko että tossa lähtee pahoittamaan joukkueen kulmakiven ja fanien mieltä.

Toi Islandersin varaus näyttäs olevan sitten se 20 vuoro, tai siis 19 valinta. Aatu Rätyn on veikkailtu tippuvan niille sijoille, joten ois tietenkin itselle se kakista mieluisin valinta. Kakkosena on veskaripelin ystävänä Sebastian Cossa, mutta voi olla että on mennyt jo ennen sitä. McKenzie listalla sijalla 21 oli Matthew Coronato joka taitaa olla oman kylän poikia kun EP:ssä oli merkitty New Jersey Colonials kasvattajseuraksi. Sitten on vielä Zachary L'Heureux, joka taitaa olla se pelaaja johon TSN:än toimittaja Button on tässä draftissa rakastunut kun oli mockannut pojan top 15 vaikka L'Heureuxin rankkaukset on ollu tuolla 20-30 tienoilla. Pelityyliltää Brad Marchandiin on L'Heureuxia verattu ja pojalla on itsetunto kohillaan kun pelaa numerolla 66. Tunnustan että kun pleikkarilla NHL pelin career moodia joskus tahkosin niin se mun luoma pelaaja oli kyllä aika Marchdin oloinen kaveri ja numerona oli 66, joten sikäli ois aika metkaa nähdä L'Heureux Devilsissä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS ja Kalikka
Ei tossa nyt ihan hirveesti jänättävää ole. Buffalo ottaa aika varmasti Powersin. Seattlen prospectpoolia kanattaa lähteä rakentamaan ykkösenan kautta, joten aika varmasti Beniers suuntaa sinne. Eli Anaheim on ainoa jonka näkisin että vois tossa Luken viedä. Mutta siinä niillä on kuitenkin tarjolla vielä sena (McTavish), laituri (Guenther/Eklund), rightin pakki (Clarke) ja sitten iskokoinen leftin pakki Edvinsson jota osa pitää parempana prospectina kuin Lukea. Anaheimin on tehnyt löytöjä Ruotsista ja joukkueessa on kova swedu edustus, joten ei se nyt mikään jättiylätys olisi että sinne suuntais Edvinsson taikka Eklund.

Anaheim ottaa Powerin tai Beniersin jos jostain syystä toinen on vielä vapaana. Mutta sen jälkeen jos molemmat ovat menneet niin ei olisi mikään ihme jos Hughes päätyisi Duckseihin. Edvinson tai Hughes ovat ne vaihtoehdot puolustajien osalta luultavasti Ducksien osalta. Toivottavasti Devils olisi valmis treidiin tuosta Anaheimin vuorosta, koska Duckseille käy moni muukin vaihtoehto tuolta ja Devils taitaa olla kovastikin Hughesin perässä? Toki noita treidejä ei juurikaan koskaan nähdä kärkipickien kesken, joten tuo on vain spekulaatiota. Eklund tosin sopisi myös Devilseihin ihan vain jo Holtzin takia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Devils taitaa olla kovastikin Hughesin perässä?
Se onkin hyvä kysmys että kuin innokaasti Tom Fitzgerald on oikeasti Luke H:n perässä ja monentena hän on Devilsin scouttiporukan listalla kun häntä arvoidaan puhtaasti pelaajana. Nythän selkeesti Jack ja myös fanit tuo ulkopuollista painetta päätökseen. Jos Luke oiskin Devilsin listalla esim. sijalla 4-6 niin ties vaikka Fitzgerald ois salaa tyytyväinen jos tosta Anaheim valitsis Luke nenän edestä ja saiskin pelaajan joka on heidän listallaan sijalla 3 tai jopa 2. Sais paremman pelaajan ja se oiskin sitten ilkeä Anaheim joka pilasi Jackin unelmat broidin kanssa pelaamisesta. Itseä ei moinen haittaisi kun oma suosikki draftista ois edelleen Jesper Wallstedt, mutta kyllä mä sen olen hiffanut että ei se New Jerseyhyn päädy jos Luken nimi on vielä huutamatta.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Vähän tässä hahmottelin ensikauden kokoonpanoa ja tällä hetkellä hyökkäys voisi näyttää jotenkin tältä:

x-Hughes-x/Sharangovich
Bratt-Hischier-Zacha
Kuokkanen-x-Sharangovich/x
Wood-McLeod-?

?= Johnsson, Maltsev, Foote ja Merkley tulee varmaan ton nelosen laiturin paikan täyttämään. Oletuksena nyt on se että Seattle nappaa Bastianin, toki olisi suuri toive että Seattle ottaisi Johnssonin tai Butcherin mielummin. Johnssonin viime kausi oli todella iso pettymys ja nelosen laidassa hän menee kyllä hukkaan, mutta tuskin mahtuu ylempiin kenttiin, mikäli Devils onnistuu pari laadukasta hankintaa tonne hyökkäykseen hommaamaan.

Yksi kokenut sentteri pitäisi ehdottomasti kesällä hommata. Tuon ei mikään ihan megalaatu pelaaja täydy olla, mutta semmoinen hyvä laatupelaaja, joka voi kolmossentterin saappaat täyttää mikäli McLeod ei siihen vielä ensi kaudella kykene. Ekana tietenkin tulee Zajac mieleen. Zajacin alkukausi Devilsissä sujui mielestäni ihan hyvin, mutta Islandersiin siirtymisen jälkeen ollut vissiin aika vaikeaa. Nopeasti CapFriendlysta katottuna muita mielenkiintoisia nimiä olisi ainakin Haula, hyvin playoffeissa esiintynt Eric Staal, Bonino ja onhan sielä vielä muutama muukin nimi. Boqvistille voisi ainakin yksi kokonainen AHL- kausi tehdä hyvää ja voisi olla hyvä kaveri Holtzin kanssa Uticassa kun yhteinen kielikin löytyy ja AHL- mittapuulla Boqvist olisi varmasti laadukas sentteri myös Holtzille.


Laituri osastolle näkisin mielelläni 2 hyvää hankintaa. Devils ei varmasti ole mikään kaikkein kiinnostavin joukkue UFA- pelaajille, joten itseäni ei haittaa vaikka noille mahdollisille muutamalle hankinnoille maksettaisiin vähän extraa kuhan sopimus ei ole liian pitkä. Devilsillä ei tule moneen vuoteen olemaan mitään ongelmia palkkakaton kanssa joten ei pari ylipalkattua pelaajaa kauheasti paina kuhan sopimukset ei yli 5 vuotta kestä. Nyt pitäisi kuitenkin olla se vuosi kun joukkueen pitäisi se seuraava steppi ottaa eteenpäin vaikkei vielä playoffeihin riittäisi.

Esimerkiksi yksi hankinta ketä Fitzin toivoisin yrittävän on Blake Coleman. Coleman täyttää vuoden lopussa 30 niin Colemanille jotain 3-4 vuoden sopimusta isolla cap hitilla jolloin sopimus ehtii loppua hyvissä ajoin ennen kun Devilillä olisi mahdollisesti tiukkaa palkkakaton kanssa. Coleman olisi loistava hankinta kolmoskenttään ja alivoimalle. Coleman toisi lisäksi kokemusta nuoreen joukkueeseen ja näyttäisi nuoremmille hyvää esimerkkiä siitä miten laitetaan työhanskat käteen ja painetaan armotonta työtä illasta toiseen.

Sharangovich kelpaa kyllä itelleni hyvin toiseksi laituriksi Hughesille ykköseen, mutta toivottavaa olisi että Yegor ottaisi pari askelta eteenpäin ensi kaudella. Toiselle laidalle olisi kyllä hyvä löytää kunnon vahvistus, mutta sen ei tarvii olla mikään kovin pitkäaikainen ratkaisu kun junnuissa on nyt muutamia ihan varteenotettavia nimiä tähän heittää. Itseäni noista nimekkäimmistä UFA- nimistä Nugent-Hopkins kiinnostaisi eniten. Hänelle pitäisi toki pitkä sopimus tehdä niin en tiedä olisiko se sitten järkevin ratkaisu painaa Nugetille jotain 7 vuoden lappua järjettömällä caphitilla. Ehkä Fitz voisi kokeilla treidillä hankkia tommosen top6 laiturin joka osaisi laittaa kiekkoa pussiin.

----

Puolustus:

Smith-Severson
Murray/x-Subban
Butcher-Carrick

Puolustukseen tuskin mitään kummempia hankintoja kesällä tulee. Toivottavaa olisi, että Murrayn kanssa saadaan jatkosopimus thetyä. Kulikovin Fitz voisi yrittää hankkia takaisin vaiko antaa sitten jonkun Bahlin tai muun junnun yrittää viedä Butcherilta ton kolmosparin leftin pakin paikan. Carrick oli ihan jees trade deadlinen jälkeen kun pääsi takaisin kokoonpanoon, joten ei haittaisi vaikka hän olisi ensi kaudella joukkueessa, mutta ei myöskään haittaa jos Fitz keksii hänen tilalleen jonkun paremman ratkaisun. Toki Fitzgerald voi yrittää käyttää laajennusdraftia hyväksi ja hankkia kunnon puolustajan sitä kautta, mutta se jää nähtäväksi.

Innolla tässä jo laajennusdraftia, itse draftia ja kesän free agent frenzya odotellaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Yksi kokenut sentteri pitäisi ehdottomasti kesällä hommata. Tuon ei mikään ihan megalaatu pelaaja täydy olla, mutta semmoinen hyvä laatupelaaja, joka voi kolmossentterin saappaat täyttää mikäli McLeod ei siihen vielä ensi kaudella kykene. Ekana tietenkin tulee Zajac mieleen. Zajacin alkukausi Devilsissä sujui mielestäni ihan hyvin, mutta Islandersiin siirtymisen jälkeen ollut vissiin aika vaikeaa. Nopeasti CapFriendlysta katottuna muita mielenkiintoisia nimiä olisi ainakin Haula, hyvin playoffeissa esiintynt Eric Staal, Bonino ja onhan sielä vielä muutama muukin nimi. Boqvistille voisi ainakin yksi kokonainen AHL- kausi tehdä hyvää ja voisi olla hyvä kaveri Holtzin kanssa Uticassa kun yhteinen kielikin löytyy ja AHL- mittapuulla Boqvist olisi varmasti laadukas sentteri myös Holtzille.
Zajac on ihan ok, jos parempia nimiä ei ole tarjolla. Toisaalta äskettäisten kommenttien perusteella pidän hänen paluutaan aika epätodennäköisenä vaihtoehtona. Kyse siis noista kommenteista, joiden mukaan joukkueessa oli vaikea tuntea olonsa kotoisaksi, jos ei ollut alle 25-vuotias (plus puheet Islandersin rakenteesta ja siihen sitoutumisesta). Itse en näe Zajacin puheita erityisenä kritiikkinä Devilsiä kohtaan, vaan enemmän sellaisena niin kuin asiat ovat -tyylisenä toteamuksena. Silti aika vaikeaa nähdä noiden ajatusten perusteella, että hän palaa ensi kaudella takaisin.

Laituri osastolle näkisin mielelläni 2 hyvää hankintaa. Devils ei varmasti ole mikään kaikkein kiinnostavin joukkue UFA- pelaajille, joten itseäni ei haittaa vaikka noille mahdollisille muutamalle hankinnoille maksettaisiin vähän extraa kuhan sopimus ei ole liian pitkä. Devilsillä ei tule moneen vuoteen olemaan mitään ongelmia palkkakaton kanssa joten ei pari ylipalkattua pelaajaa kauheasti paina kuhan sopimukset ei yli 5 vuotta kestä. Nyt pitäisi kuitenkin olla se vuosi kun joukkueen pitäisi se seuraava steppi ottaa eteenpäin vaikkei vielä playoffeihin riittäisi.

Esimerkiksi yksi hankinta ketä Fitzin toivoisin yrittävän on Blake Coleman. (...) Itseäni noista nimekkäimmistä UFA- nimistä Nugent-Hopkins kiinnostaisi eniten. Hänelle pitäisi toki pitkä sopimus tehdä niin en tiedä olisiko se sitten järkevin ratkaisu painaa Nugetille jotain 7 vuoden lappua järjettömällä caphitilla. Ehkä Fitz voisi kokeilla treidillä hankkia tommosen top6 laiturin joka osaisi laittaa kiekkoa pussiin.
Joo, yhdelle tai mieluummin kahdelle laiturille olisi tilausta. En sitten tiedä, ketkä olisivat realistisia nimiä, joita Fitzgerald voisi lähteä jahtaamaan. Kuten sanoit, niin Devils ei ole todennäköisesti kaikista kiinnostavin joukkue UFA-pelaajille. Ykkösasia on tietysti se, ettei Devils ole vielä pudotuspelijoukkue, mutta kyllä niitä muitakin UFA-ukkoja kiinnostaa tuo Zajacin mainitsema asia, eli se, miten sopia alle 25-vuotiaiden nuorukaisten joukkoon.

Coleman kiinnostaa, mutta epäilen hänen päätyvän Dallasiin. Hymanin mainitsin itse aikaisemmin, mutta noissa duunareissa on aina omat riskinsä, etenkin pidemmillä sopimuksilla. Myös RNH sopii itselleni, jos sopimus on sopivan mittainen. Treidi voi olla hyvä vaihtoehto UFA-hyökkääjien hankinnalle.

Puolustukseen tuskin mitään kummempia hankintoja kesällä tulee. Toivottavaa olisi, että Murrayn kanssa saadaan jatkosopimus thetyä. Kulikovin Fitz voisi yrittää hankkia takaisin vaiko antaa sitten jonkun Bahlin tai muun junnun yrittää viedä Butcherilta ton kolmosparin leftin pakin paikan.
Itse olen kyllä todella pettynyt, jos Fitz ei tee hankintoja peräpäähän. Tai ainakin itse näen pakiston vähintään yhtä suurena ongelmakohteena kuin laitureiden ja kolmossentterin puutteen. Murrayn jatkosopimus minimisuoritus, mutta vielä mieluummin joku kunnon ukkeli tilalle.

Myös 1B-maalivahdin hankinnan pitäisi olla Fitzin asialistalla korkealla.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ohhoh, en ollutkaan lukenut aikasemmin tosta Zajacin kommentista. Mutta toisaalta, ymmärrän täysin ajatusmaailman. Subban nyt luultavasti viihtyy hyvin noiden junnujen kanssa, kun on samanlainen ikinuori mieleltään. Zajac ja Palmieri taas vaikuttaa molemmat sen verran aikuismaisimmilta, ettei välttämättä kauheesti yhteistä löydy nuorempien pelaajien kanssa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Zajaciin liittyen tuli mielenkiintoinen twiitti vastaan. Hän pelasi kaikista Islandersin hyökkääjistä eniten Boston-sarjassa viidellä viittä vastaan. Eli ei hän ihan 12. tai 13. hyökkääjänä ollut, vaikka hän aloitti pudotuspelit poppareilla.

Islandersin voiton myötä Devilsin toinen ykköskiekan varausvuoro tippui 19.-20. sijalta sijoille 28-31 (jätin Arizonan vuoron välistä pois). Ei mahda mitään. Toisaalta Devilsin toinen vuoro tippui viime vuonna Nashvillen tumpeloinnin takia kympin tuntumasta 18:ksi ja sillä joukkue nappasi Mercerin, joka pelasi erittäin vahvan D+1-kauden. On siellä ekan kierroksen lopussakin hyviä pelaajia tarjolla, mutta mahdollisuudet onnistuneeseen valintaan ovat toki pienemmät.

Tästä eteenpäin onkin sama sitten toivoa Zajacille, Palmsille ja kumppaneille menestystä jatkoon.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Corey Pronmanin Mock Draftin mukaan Devils nappaisi ekalta kierrokselta kaksi pakkia, Luke Hughesin ja Shai Buiumin. Kiinnostavaa Hughesin valinnan perusteluissa on se, että Pronmanin mukaan NHL:ssä puuhailevat ihmiset arvelevat, että Devilsin valinta kohdistuu Hughesiin, Edvinssoniin tai Guentheriin. No, suhtautukoon kukin kommentteihin miten haluaa, kun Pronmanin lähteet eivät ole joukkueen sisältä (tai ainakin joidenkin pelaajien kohdalla Pronman on maininnut erikseen, että "lähde joukkueen sisältä sanoo" tms.). Ei siinä, ihan odotettuja nimiä nuokin ovat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös