New Jersey Devils 2019–2020

  • 165 952
  • 521

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devils lähti hyvällä jalalla peliin, mutta sitten se kone vaan hyytyi ja vika erä varsinkin oli tosi ankeeta katottavaa. Schneider kasvattaa jälleen omaa henkilökohtaista tappioputkeaan, mikä toivottavasti ei sentään yhtä pitkäks veny ku se viime kaudella päättynyt. Vatasen loukki oli v-mäinen ja ku sillä on tota historiaa päävammojen kaa, nii saas nähä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kovin montaa aivotärähdystä ei kenenkään kannata kärsiä.

Joo-oh. Huomenna ois vieraskiertueen päätöspeli Vancouveria vastaan. Jos mä saisin päättää, nii hyökkäysketjut vois olla huomenna jotakuinkin seuraavanlaiset:

Hall-Hughes-Palmieri
Zacha-Hischier-Bratt
Coleman-Zajac-Simmonds
Wood-Rooney-Hayden

Pakisto on tietty auki, jos Vatanen ei pelaa huomenna. Blackwood myös takas tolppien väliin, kiitos.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvä matsi Devilsiltä. Tasasta vääntöä, poislukien vikan erän loppupuolisko, minkä Devils joutu lähes kokonaan viettämään omalla alueella paineen alla, mutta onneks vastustajan myllytys kestettiin.

Ketjut toimi mun mielestä hyvin ja myös Gusev näytti olevan paremmin pelissä mukana, vaikka tietty vielä tekemistä riittää. Eniten omaan silmään erottu joukosta Hall, joka oli pelipäällä ja syöttöpisteen lisäks lauko kaheksan kertaa maalia kohti. Uran ennätys tais muistaakseni sillä olla yheksän.

Ylivoima osu muutaman matsin tauon jälkeen Simmondsin toimesta, mikä sekin tuli hyvään saumaan ottelun avausmaaliks. Siihen perään ei menny ku reilu 20 sekkaa, niin Bratt iski voittomaalin.

Blackwood oli taas hyvä ja jatkaa luultavasti niin kauan ykkösveskan tontilla ku voittoja kertyy tilille.

Keskiviikkona himapeli Ottawaa vastaan. Siihen asti.
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ketjut toimi mun mielestä hyvin ja myös Gusev näytti olevan paremmin pelissä mukana, vaikka tietty vielä tekemistä riittää. Eniten omaan silmään erottu joukosta Hall, joka oli pelipäällä ja syöttöpisteen lisäks lauko kaheksan kertaa maalia kohti. Uran ennätys tais muistaakseni sillä olla yheksän.

Ihmettelen vain miksi Zacha pudotettiin ekan erän jälkeen (vai jo sen aikana?) neloskenttään, ja Wood nostettiin Nicon ja Brattin rinnalle. Kakkoskenttä oli ihan ok tuon vaihdon jälkeen muttei saanut enää samalla tavalla paikkoja aikaiseksi.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihmettelen vain miksi Zacha pudotettiin ekan erän jälkeen (vai jo sen aikana?) neloskenttään, ja Wood nostettiin Nicon ja Brattin rinnalle. Kakkoskenttä oli ihan ok tuon vaihdon jälkeen muttei saanut enää samalla tavalla paikkoja aikaiseksi.

Huomasin myös, että Zachaa ei kauheesti näkynyt pelissä, mutten sen kummemmin siihen kiinnittäny huomiota. Mun mielestä Wood itseasiassa seilas millon missäkin kentässä ja tuntu, että tilanteet oli just erien alussa ja mainoskatkojen jne. tilanteiden jälkeen. Johtuu arvatenkin siitä, että Hynes näkee Woodin tuovan niin paljon energiaa kentälle, että se on hyvä laittaa heti paussien jälkeen jäälle hyrräämään ku muu jengi saattais olla vielä muuten vähän kohmeessa. Tää on siis vaan mun näkemys. Mutta kyllähän Hynes on myös sanonut, että tykkää laittaa välillä nelosen jäälle erän alussa samasta syystä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Suht hyvin menneen vieraskiertueen jälkeen paluu himaan ja harmittava tappio varsinaisella peliajalla.

Devils oli omasta mielestä ekassa erässä parempi jengi. Simmonds teki tokassa pelissä putkeen ottelun avausmaalin, nyt Woodin syötöstä. Simmonds alkaa vihdoin löytää tehoja ja tykkään muutenkin tosta Wood-Rooney-Simmonds kentästä. Alkukaudesta kaavailin Simmondsia 2.-3. ketjun äijäks, mutta, jos toimii noiden jätkien kaa, niin ei harmita mua yhtään. Ylivoimalla se pääsee kuitenkin tarpeeks jäälle. Butcher osu kans erän lopussa ja on myös saanut loukkaantumisensa jälkeen hiljalleen paremmin pelistä kii. Nyt vielä ku pääsee Vatasen poissaolon myötä pyörittämään 1. ylivoiman viivaa, niin saa varmasti lisää luottamusta tekemiseen. Vataseen palaan jutun vielä jutun lopussa.

Toka erä oli melko tarkkaa peliä molemmilta joukkueelta. Keskialue oli usein tukossa, eikä kummallakaan jengillä tainnu olla mitään supervaarallista paikkaa. Ottawalla yks ihan ok one-timer -tontti, mutta Blackwood hoiti homman. Devils teki ekassa erässä paljon no-look-harhasyöttöjä, mutta ne jäi oikeestaan kokonaan pois tokassa erässä.

Kolmannessa erässä pelin tempo nous ja Devilsillä oli yhessä vaiheessa hyvä pidempi paine Ottawan alueella, mutta ei saatu maalia aikaseks ja Ottawa sitten teki pari minuuttia myöhemmin tasotuksen. Sen jälkeen ne ottiki aikalailla momentumin haltuun ja Devils tippu vauhdista. Ottawalla oli jo ennen voittomaalia kaks tosi hyvää tonttia mennä johtoon, mut Blackwood otti tärkeitä seivejä, ja varsinki se eka oli melkonen paraatipelastus.

Hallilla oli tässäkin matsissa jonkunnäkönen läpiajo, mutta ei osunu. Vieraskiertueen lopulla se sai aikaseks kolme läpiajoa, muttei osunu niistäkään. Toivottavasti kääntyy noi tilanteet jatkossa useemmin maaleiks.

Vatasesta sen verran nopeesti, että ei pitäis olla mitään vakavampaa loukkaantumista ku oli jo jäällä käyny, tosin ei ottanu kontaktia. Valkku sano, että tilanne on "päivä kerrallaan", eli voi olla, että nähään jo hyvinki pian #45 jäällä. Pidetään peukkuja.

Viikonloppuna back-to-back Vs. PIT ja @ MTL.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Oksettavan huono peli. Surkeaa peliä puolin ja toisin, Devils oli tosin vielä huonompi. Ekat 6 minuuttia joukkue pelasi hyvin, mutta homma näytti kai liian helpolta, joten pelaajat löysäsivät kaasua, ja lopputuloksena tappio.

Kolmannen erän yv:lläkin syötöt tulivat jalkoihin tai väärälle puolelle lapaa tai sitten huolimaton kiekon käsittely tai syöttö ja tilanne kuivui kasaan. Sama meininki muutenkin. Lepsua, huolimatonta, halutonta. Ja kolmannessa erässä sitten ihan karmeita oman pään sähläyksiä ja yv-tilanteita vastustajalle, joista Blackwood torjui näyttävästi yhden poikittaissyötöstä tehdyn vedon.

Ottelun aikana tuli tilasto, jonka mukaan Devils on tehnyt kontrolloituja lähtöjä omalta alueelta 5. eniten, mutta sitten peräpäässä hyökkäysalueella vietetyssä ajassa tms. Ja kyllähän se näkyy pelissä turhan usein, kuinka vaikeaa se kunnollisen hyökkäyspelin rakentaminen on joukkueelta.

Tämän kauden heikoimpia matseja.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Taitaa Vatasen tilanne olla perinteistä. Amanda Steinin mukaan ulkona molemmista matseista viikonloppuna. Kyllä tuo Samin tilanne päävammojen osalta alkaa kynnykset täyttämään. Surullista. Ei pelikunnolla väliä ole jos SE seuraava isku lopettaa uran.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Iso kiitos herra Blackwoodille viime yön pelistä! Piti melko yksinään Devilsiä pystyssä 39 torjunnalla. Eka era vielä oli ihan hyvää pelaamista, mutta tokassa ja kolmannessa erässä ei ollut missään vaiheessa kunnon kiekonhallintaa ja painetta vastustajan alueella. Peli ei siltikään täysin kuraa ollut, koska puolustuspäässä äijät taisteli loppuun asti. Zajacilta vihdoin osuma ja Coleman taikoi melko tyhjästä ottelun voittomaalin omalla yksilösuorituksellaan tokan erän loppuhetkillä.

Hyökkäysketjut oli menny uusiks lukuunottamatta Coleman-Zajac-Gusev -vitjaa. Kuten ylempänä kirjotin, niin kiekonhallinta oli melko olematonta, eikä ainakaan vielä kemiat kunnolla kohdannu. Tietty ottaa monesti aikansa ku laittaa paletin tolla tavalla uusiks. Omaan silmään pisti eilen ehkä jopa eniten Boqvistin pelaaminen. Oli hyvällä jalalla liikkeellä, eikä pelännyt ottaa taklauksia vastaan tai jakaa niitä. Muutenkin näytti itsevarmalta tekemiseltä. Eiköhän kaljupäinen kotka penkin takana anna sille jatkossa enemmän ja enemmän näytönpaikkoja.

Myös Wood näytti vielä entistäkin nopeammalta. Monesti lähti melkosesta takaa-ajoasemasta jahtaamaan kiekkoa, mutta silti pyyhäls vastustajan ohi. Varmasti iso tekijä asiassa oli ku pääs pelaamaan enemmän.

Löpinät sikseen. Tänään pitäis jälleen hypätä askiin Montrealia vastaan vieraissa, ja mieluiten ottaa voitto ilman, että veskan pitää taas seistä päällään...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Samaa peliä selvästi katsottiin. Hyvä eka erä, sen jälkeen lähinnä selviytymistä. Hyökkäyspeli oli suurimmaksi osaksi aika olematonta tokassa ja kolmannessa erässä. Puolustus oli suht tiivistä, mutta suurimman työn teki silti Blackwood, jonka ansiosta Devils onnistui nappaamaan pelistä kaksi pistettä.

Ekassa erässä, ja etenkin sen alussa, Devils onnistui rakentamaan useita maalipaikkoja. Sen jälkeen hyökkäyspeli kuitenkin hyytyi, mikä on ollut jotenkin tunnusomaista tälle joukkueelle jo suurimmassa osassa otteluita tällä kaudella. Lähetyksen aikana Devils-juontaat totesivat, että tällä kaudella Penguins on parantanut otteluiden mittaan otteitaan. Devilsin kohdalla voisi sanoa, että on käynyt täysin päinvastoin. Edes ykkösketju, on se sitten rakennettu Hughesin tai Hischierin ympärille, ei ole päässyt oikein kunnollisiin hyökkäyspyörityksiin, kuten vaikkapa toissakaudella, jolloin Devils ylsi pudotuspeleihin.

Hyvä että Zajac ja Coleman saivat onnistumisia. Molemmat pelaavat tunnollisesti omaan päähän, mutta heiltä vaaditaan myös hyökkäyspään tehoja, eikä niitä ole nähty hirveästi tällä kaudella. Colemanin tilanteessa Murray ja Marino toki auttoivat vähän asiassa. Ja Zajacin maalikin pomppi Devilsille sopivasti. Muutenkin pomput olivat tänään Devilsin puolella.

Pidin itsekin Woodin energiasta ja nopeudesta ottelussa. Kyllähän se vaan niin on, että joukkue tarvitsisi vielä vähän lisää kiekolliseen peliin ja aktiiviseen karvaukseen kykenevää kovuutta kentälle. Simmonds on tuonut sitä jonkun verran, mutta hänellä jalka liikkuu jo vähän kankeasti.

Jotenkin tuota peliä pitäisi saada muutettua niin, että joukkue antaisi painetta vastustajalle heti hyökkäyksiinlähdöissä ja onnistuisi sitä kautta pyörittämään peliä vähän pidempiä pätkiä hyökkäyspäässä. Mutta kai siinä on vaarana, että Devilsin viisikkopuolustus on sen myötä aiemmista peleistä tuttua reikäjuustoa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Samaa peliä selvästi katsottiin. Hyvä eka erä, sen jälkeen lähinnä selviytymistä. Hyökkäyspeli oli suurimmaksi osaksi aika olematonta tokassa ja kolmannessa erässä. Puolustus oli suht tiivistä, mutta suurimman työn teki silti Blackwood, jonka ansiosta Devils onnistui nappaamaan pelistä kaksi pistettä.

Ekassa erässä, ja etenkin sen alussa, Devils onnistui rakentamaan useita maalipaikkoja. Sen jälkeen hyökkäyspeli kuitenkin hyytyi, mikä on ollut jotenkin tunnusomaista tälle joukkueelle jo suurimmassa osassa otteluita tällä kaudella. Lähetyksen aikana Devils-juontaat totesivat, että tällä kaudella Penguins on parantanut otteluiden mittaan otteitaan. Devilsin kohdalla voisi sanoa, että on käynyt täysin päinvastoin. Edes ykkösketju, on se sitten rakennettu Hughesin tai Hischierin ympärille, ei ole päässyt oikein kunnollisiin hyökkäyspyörityksiin, kuten vaikkapa toissakaudella, jolloin Devils ylsi pudotuspeleihin.

Hyvä että Zajac ja Coleman saivat onnistumisia. Molemmat pelaavat tunnollisesti omaan päähän, mutta heiltä vaaditaan myös hyökkäyspään tehoja, eikä niitä ole nähty hirveästi tällä kaudella. Colemanin tilanteessa Murray ja Marino toki auttoivat vähän asiassa. Ja Zajacin maalikin pomppi Devilsille sopivasti. Muutenkin pomput olivat tänään Devilsin puolella.

Pidin itsekin Woodin energiasta ja nopeudesta ottelussa. Kyllähän se vaan niin on, että joukkue tarvitsisi vielä vähän lisää kiekolliseen peliin ja aktiiviseen karvaukseen kykenevää kovuutta kentälle. Simmonds on tuonut sitä jonkun verran, mutta hänellä jalka liikkuu jo vähän kankeasti.

Jotenkin tuota peliä pitäisi saada muutettua niin, että joukkue antaisi painetta vastustajalle heti hyökkäyksiinlähdöissä ja onnistuisi sitä kautta pyörittämään peliä vähän pidempiä pätkiä hyökkäyspäässä. Mutta kai siinä on vaarana, että Devilsin viisikkopuolustus on sen myötä aiemmista peleistä tuttua reikäjuustoa.
Tämä twiitti kuvastaa hyvin Pens-peliä:





Zajacin kenttä laukoi pelin aikana kaksi kertaa - ja teki kaksi maalia (tosin tavallaan Coleman teki omasta reboundista maalin eli sitä ei kai laskettu). Vastaavasti Pens-pelaajat laukoivat Zajacin kenttää vastaan toistakymmentä kertaa. Että tuloksesta huolimatta siellä on vielä paljon parantamisen varaa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää tekemistä Devilsiltä lähes koko pelin ajan. Ekassa erässä vaatimattomat 20 laukausta, jos muistan selostajien kommentit oikein. Koko ottelussakin yli 40 vetoa.

Maaleja ei meinannut tulla millään, vaikka paikkoja oli enemmän kuin tarpeeksi. Jossakin kohtaa esim. Butcherilla oli tyhjää maalia tarjolla, mutta siitäkin veto meni ohi. Onneksi kolmannen erän loppupuolella siihen saakka sakannut yv hoiti homman ja Simmonds laittoi pelin tasoihin. Sen jälkeen Devils antoi hyvää painetta, mutta viimeisellä minuutilla Montreal oli tehdä 4-3 voittomaalin. Onneksi maali hylättiin potkuna, kun jään pinnassa maannut Danault sutaisi kiekon polvellaan maaliin. Jatkoilla sitten Palmieri teki voittomaalin. Sekä 3-3 tasoituksessa että 4-3 voittomaalissa Hall antoi ratkaisevan poikittaissyötön yv:llä maaliin.

Devils pelasi erinomaisen ensimmäisen erän. Sen jälkeen peli tasoittui, ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja maaleihin. Silti Devils hallitsi peliä koko ajan hienoisesti, vaikka Montreal pääsi pelissä jo 3-1 johtoon. Nico teki ottelun kannalta tärkeän 3-2 kavennuksen tokan erän viimeisillä sekunneilla Zachan syötöstä av:lla 2 vs 1 -hyökkäyksestä.

Yksittäisistä pelaajista täytyy nostaa esille Gusev, joka pelasi tähän astisen NHL-uransa parhaan matsin. Etenkin kaksi ekaa erää hän oli hyökkäyspäässä jatkuvasti vaarallinen, minkä lisäksi hän hoiti hommat myös puolustuspäässä asiallisesti. 15 minuutin peliajalla 6 laukausta, maali, ylärima ja yksi Hallille järkätty paikka.

Muista pelaajista Zacha on ollut viime aikoina varjojen mailla. Se näkyi viime yönä myös hänen peliajassaan, joka oli vain vajaat 9 minuuttia. Toisaalta häneltä tuli taas tärkeää av-pelaamista ja syöttö siihen Nicon kavennusmaaliin. Parempaan pitäisi silti pystyä. Hugheskaan ei ole saanut viime peleissä paljoa aikaan.

Yv kaipaa Vatasta viivaan. Lisäksi laitureiden eli Hallin ja Palmierin paikat saisi vaihtaa vihdoin päittäin, jotta heille saataisiin luotua one-timer-uhkaa. Toissakaudella tuo nykyinen kuvio, jossa Hall ja Palmieri laukovat rannelaukauksilla maaleja, toimi ihan hyvin, mutta sen jälkeen tulokset eivät ole olleet kovin kaksisia. Maalivahdeille jää niissä vain liikaa aikaa torjuntoihin. Ja voisihan noita puolia välillä edes vaihdella keskenään, jotta kuviot eivät olisi vastustajalle niin ennalta arvattavia.

Turha keskittyä silti hyvän matsin jälkeen liikaa näihin pieniin kritiikin kohteisiin, kun tuloksena oli kauden eka voitto kahden maalin takaa-ajomatkalta. Muutenkin kaikin puolin ansaittu voitto.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@Toby Dammit ehdit näköjään eka näppiksen ääreen ja kirjotit aikalailla kaiken saman ku oisin iteki just raapustanu, joten säästän aikaani.

Oli muuten pienestä kii viime yönä, meneekö nukkumaan kiukkusena ku ampiainen vai tyytyväisenä ku nalle hunajapurnukan jälkeen. :D Pirun hyvä fiilis jäi pelistä, ei voi muuta sanoa.

Kolmas erä oli by the way niin ihmeellistä sekoilua jäähyjen kaa molempien joukkuiden osalta, etten oo ihan hetkeen nähny.

Vapise Boston tulevana tiistaina!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kolmas erä oli by the way niin ihmeellistä sekoilua jäähyjen kaa molempien joukkuiden osalta, etten oo ihan hetkeen nähny.
Joo, oli kyllä erikoinen erä. Ensimmäiset 37 tai 38 minuuttia mentiin pelissä ilman jäähyjä, ja sen jälkeen niitä tulikin sitten urakalla. Montreal teki 5 vs 3 -yv:llä maalin, sitten Devils kavensi av:lla. Kolmannessa erässä sitten aina kun toinen joukkue pääsi yv:lle, vastustaja halusi tasoittaa tilannetta ottamalla jäähyn itsekin. Ja olihan siellä mukana myös Devilsin 4 vs 3 ja 5 vs 3 -tilanteitakin.

Yv oli kyllä alkuun todella luokatonta, ja se uhkasi tappaa Devilsin takaa-ajon. Onneksi homma kääntyi sitten pelin lopussa siltäkin osin ylösalaisin. Hyvät fiilikset jäi pelistä. Oli jo aikakin, että Devils on välillä se joukkue, joka kairaa itsensä tappioasemasta voittajaksi.

edit: Lisätään nyt vielä loppuun, että Hallilla on kyllä aikamoinen gorilla selässä. Nytkin taisi tulla taas yksi tolppa tai ylärima lisää, jos oikein muistan. Tai sitten joku muu missattu vaarallinen tilanne, siis sen Gusevin järkkäämään paikan lisäksi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Louis Domingue kutsuttu ylös:





Saa nähdä, onko sieltä tulossa myöhemmin muita uutisia, kuten Coryn laittaminen waivereihin ja AHL:ään itseluottamusta taas hakemaan:




Edit: Ja niinhän siinä kävi, että Cory on tänään waivereissa ja AHL odottaa. 100-prosenttisen varmaa, ettei yksikään joukkue nappaa häntä sieltä.



 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nähtäväks jää, löytääkö Cory samanlaisen pelivireen farmin avulla ku viime kaudella. Siihen asti mennään kuitenkin Blackwood-Domingue tandemilla ja itellä ainakin sen suhteen luottavainen fiilis. Harmittaa Coryn puolesta, sillä odotukset oli harkkakauden jälkeen omalta osalta korkealla, ehkä vähän liiankin.

Vatasen paluu lämmittää mieltä!
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa matsista jälkipolvelle.

Kotijoukkueen peli ei missään vaiheessa kunnolla käynnistynyt ja Boston paineli loppujen lopuks melko helppoon voittoon.

Eka erä oli Devilsin osalta tosi tahmeeta. Syötöt ei osunu lapoihin, kiekko pomppi miten sattu, eikä jalka liikkunu. Bostonille riitti ku teki peräkkäisistä vaihdoista maalit ja that's it. Tokassa erässä alettiin toimittaa kiekkoa maalille, mutta siltiki pelillinen idea tuntu puuttuvan yhä. Hetken aikaa oli valoa tunnelin päässä ku Coleman osu pari minaa ennen loppua Gusevin syötöstä. Vikaan erään Devils tuntu lähtevän pirteesti, mutta Subban nappas boksin ja Boston tälläs heti yv:llä. Sen jälkeen ei nähty sitä vähääkään taisteluilmettä. Boston tälläs vielä pari kertaa ja loppulukemat 5-1.

Koko Devilsin jengi oli unessa ja jokaisella on peiliin kattomisen paikka.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Oli kyllä hengetön esitys ja melkein olisi kannattanut vain nukkua matsin ohi. Taylor Hall on pistänyt jo pidempään silmään ja ei mitenkään mairittelevassa mielessä. Salvador näyttikin esimerkilliset klipit Bruinsin kahden ensimmäisen maalin osalta. Toisessa toki Vatanen liikkui laidasta kiinni varsin ruosteisesti ja toisessa Wood jäi arpomaan miestään. Silti Hallin panos se ratkaisevin oli. Illan surkein suoritus taisi olla Subbanin touhu kun Bruinsin nimihirviö pääsi paiskaamaan toisen uuninsa. Haukutaan nyt vielä ykkösylivoima ja Samin osalta ohipelit saisivat jäädä tuohon.

Sitten vähän kevennystä. Bruins oli scoutannut Devilsin veskarin ja maaleja ammuttiin lähes pelkkien rimojen kautta. Oli muutenkin kuin Bruins olisi ollut pelaamassa muutaman bissen kera pipohöntsää. Aivan naurettavan helpon näköistä oli joukkueen tekeminen ja Rask hoiti loput.

Devilsin pitää kyllä jatkossa uskaltaa pysyä kiekossa ja voittaa ne tarkoitukselliset irtopalat mitä päätyyn viskotaan. Tuntuu että joukkue hätääntyy aika helposti kun olisikin mahdollisuus pitää kiekkoa. Vähemmän yllättäen ainoa maali syntyi kun Gusev malttoi hetken ja löysi Colemanin.

Devilsin teema jatkossa voisi olla speed hockey meets Meidän Peli.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Teki kyllä pahaa katsoa, oli niin hengetöntä kiekkoa Devilsilta. Varsinkin eka erä oli ihan karmea, Devilsin pelaajat eivät olisi saaneet kiekkoa pysymään lavassa, vaikka se olisi liimattu siihen kiinni. Pelaajat olivat koko ajan askeleen myöhässä, vähän kuin suomalaiset fudiskarsinnoissa Kreikkaa vastaan. Erona tosin se, että siinä pelissä Suomella ei ollut enää kisoihin pääsyn kannalta panosta. Devilsilla sen sijaan olisi vielä periaatteessa mahdollisuus tapella pudotuspelipaikoista.

Onhan tuo ihan käsittämätöntä, miten joukkue onnistuu tulemaan yhä uudestaan tällaisella ilmeellä peleihin parin voitetun ottelun jälkeen. Vähän aikaa sitä jo ehtii pohtia, lähtisikö joukkueen peli vihdoin uuteen nousuun, mutta sitten tulee taas tällainen pannukakkuesitys. Pelaajat saisivat ottaa itseään niskasta kiinni, mutta suurin vastuu asiassa on mielestäni silti Hynesilla. Sama meininki on jatkunut joukkueessa melkein koko Hynesin valmennuskauden ajan.

Hall on ollut tällä kaudella paljon heikompi kuin Hart-kaudella, ja vähän heikompi kuin viime kaudella ennen loukkaantumisia. Tuntuu että hän tekee jatkuvasti kyseenalaisia ratkaisuja niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, mistä Boston-ottelu on hyvä esimerkki. Hyökkässuuntaankaan hän ei dominoi enää samalla lailla kuin ennen, vaikka hän onkin yhä tärkeä pelaaja Devilsille. Silti aikamoista arpapeliä maksaa hänelle seuraavista seitsemästä tai kahdeksasta vuodesta yli kymppimillin. Mutta onko Devilsilla vaihtoehtoja, mikäli Hall sattuisi jostain kummallisesta syystä suostumaan jatkosopimukseen?

Subban on kyllä välillä aikamoinen sankari. Ensin jäähylle vähän heppoisesti hoidetusta 1 vs 1 -tilanteesta, mistä Boston teki ratkaisevan 3-1 maalin ja sen jälkeen hän toimi sitten Boston-pakin pujottelukeppinä. Subban on ollut odotuksiin nähden valtava pettymys.

Yritetään kaivaa jotain positiivista loppuun. Gusev on näyttänyt jo parin matsin ajan merkkejä paremmasta. Kokonaisvaltainen peli on mennyt askeleen eteenpäin, minkä seurauksena hän pääsee myös hyökkäyspäässä paremmin paikoille.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Jotkut pelaajat hiipuu yhtäkkiä, mutta siihen on yleensä joku selkeä syy, loukkaantumiset, ikä jne. Subbanin on tilanne ihmeellinen. Mäkinen & Timonen yms. jauhaa somesta, mutta en siihen usko ja eikä some pelitaitoja vie.

Motivoituneelta vaikuttaa ja muutenki pitäs olla hyvä tilanne mutta kauheeta katottavaa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
@Toby Dammit Tuo onkin tosi hyvä kysymys Subbanista, että mitä tämä nyt oikein on? Onhan sitä alamäkeä jo ollut, mutta näinkö syvällä jo ollaan? Karun kauden aloituksen jatkeeksi tuollainen absolut puolustajan painajainen mikä tuo maali oli. Tässä on kuitenkin Norris-voittaja kyseessä, ja vaikkei hän nyt niitä puolustavimpia tyyppejä ole, niin minusta Norriksen voittaneista hyökkäävistä pakeista ei ollut edes niitä paskimpia omiin. Ja nyt menee näin.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mitäs tähän raapustais viime yön pelistä...

2. erän ekat 10 min. mentiin Devilsin komennossa, muuten loput 50 min. olikin sitte Pingviinien paremmuutta. Tulostaululla peli ei näyttänyt vikaan erään lähdettäessä pahalta (2-1), mutta sitte kaks nopeeta maalia erän alkuun ja peli oli paketissa. Blackwoodilta toinen heikompi peli putkeen ja se otettiinki vaihtoon kesken pelin, jolloin Dominque pääs debytoimaan Devilsin paidassa.

En haluu väkisin vääntämällä laittaa joka kerta jotain positiivista, mutta tähän lisään silti, että Subban näytti olevan pelipäällä, varsinkin hyökkäyspäädyssä. Hyviä nousuja ja muistaakseni ainaki yks tosi hyvä maalintekopaikka ku pujotteli Pittsburghin äijiä noustessaan maalille. Toinen huomio liittyen Guseviin: jatko siitä, mihin jäi aikasemmissa peleissä, eli lauko paljon. Parantanut otteita alkukaudesta. Niin ja loppuun vielä, että Hall katkas yheksän (?) matsin mittasen maalittoman putkensa. Joko pikkuhiljaa aukeis hanat kunnolla?

Huonoltahan tää näyttää, mutta tänään taas uus mahis Detroitia vastaan himassa.

Lähen ite nollaamaan tilanteen Eestiin ->
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Välillä Devils pelasi hyvin, kuten toisen erän ekat kymmenen minuuttia. Se ei kuitenkaan riitä tämän parempaan tulokseen.

Plussat: Hughesilta tuli tauon jälkeen selvästi parempi peli tähän väliin. Luistin liikkui ja kiekko pysyi lavassa, Pensin varapakit toimivat välillä pujottelukeppeinä. Yhteispeli Boqvistin kanssa toimi välillä hyvin. Gusev on tajunnut nyt miten NHL:ssä pelataan, eikä hän ole enää rasite joukkueelle, vaan pystyy pelaamaan jo ihan tasapainoista kiekkoa sekä tuomaan vaarallisuutta hyökkäykseen. Myös Subbanilta sellainen pikkuisen parempi matsi tällä kertaa.

Miinukset: Ykköskenttä on ihan kuutamolla. Ennen peliä Hall sanoi, että parhaiden pelaajien, kuten hänen, tulee olla parempia. No, tuli sieltä yv:llä maali Hallille, mutta muuten ykköskenttä pyöri lähinnä omissa eikä saanut pahemmin paikkoja aikaan. Syy ei ole pelkästään Hallin, vaan samat sanat pätevät Nicoon ja Palmieriin. Kaikkien kolmen pitää olla parempia.

Muista hyökkääjistä Zacha on ollut viimeiset 5+ matsia täysin näkymätön hyökkäyspäässä, eikä hän muistuta enää ollenkaan sitä samaa pelaajaa, josta nähtiin väläyksiä viime kauden loppupuolella. Myös Bratt on vähän sellainen on/off-pelaaja. Woodilta turhia jäähyjä.

Pakistossa on surullista, että siellä joutuu pitämään Muellerin ja Tennysonin (ei pelannut) kaltaisia pakkeja pyörimässä kentällä. Nytkin Muellerilta höntyilyä siinä ekassa Pensin maalissa, minkä lisäksi hän on kiekollisena aika turhake.

Devilsin pelaajilla on todella suuria vaikeuksia päästä tekemään maskia ja iskemään reboundeja sisään. Ei ihme, että joukkue on kyseisissä tilastoissa NHL:n häntäpäätä. Tuli siellä pelin aikana tosin monta muutakin tilastoa, joissa Devils kuuluu liigan heikoimipiin joukkueisiin. Aloitusvoitot taisivat olla siellä yksi osa-alue.

Alan saada touhusta tarpeekseni, mikä varmaan näkyy välillä näissä viesteissä, ja odottelen lähinnä sitä, saisiko Shero annettua joskus vielä Hynesille kenkää. En vain näe pelissä tarpeeksia kunnollisia aihioita, että touhu voisi muuttua Hynesin ja kumppaneiden johdolla paremmaksi.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös