Mainos

New Jersey Devils 2019–2020

  • 167 848
  • 521

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
No niin, avataanpa sitten uusi kausiketju, kun @NJEspoo ei tarttunut syöttiin kiinni. Wink wink.

Hyökkäys:

Hall - Hischier - Palmieri
Zacha/Hughes - Zacha/Hughes - Bratt
Coleman - Zajac - Wood
Agostino - Rooney - Anderson/Bastian/McLeod/Noesen

Kirjoitin edelliseen ketjuun, että Devilsin suurimmat tarpeet liittyvät puolustuksen päivittämisen lisäksi kakkoskentän sentteriin ja maalintekijään. Draftissa Devils tulee nappaamaan todennäköisesti Hughesin, joten hän täyttänee kakkosketjun sentterin roolin. Yllä olevassa hahmotelmassa olen tosin ajatellut, että Zacha hoitaisi kauden alussa puolustusvelvotteita Hughesin sentterinä ja myöhemmin he vaihtaisivat paikkoja toisinpäin. Toki jos Shero etsii joukkueeseen lisää maalintekovoimaa, Zacha voi löytää paikkansa kolmos- tai nelosketjusta – olettaen että häntä ei ylipäätään kaupata kesän aikana muualle.

Veikkaan Sheron etsivän kesän aikana laituriosastolle kovuutta, taisteluilmettä ja/tai maalintekovoimaa lisää UFA-markkinoilta tai treideistä. Potentiaalisia UFA-kohteita voisivat olla Ferland, Nyquist, Lee, Dzingel, Donskoi, Simmonds ja Connolly. Näistä itseäni kiinnostavat sopivan lyhyillä sopimuksilla lähinnä neljä tai viisi ensiksi mainittua, joskin epäilen, että Lee jatkaa Islandersissa ja Dzingel Columbuksessa. Panarinista en edes haaveile.

Mahdollisia treidikohteita ovat esim. Smith, JT Miller, Toffoli ja Zucker, mutta on siellä varmasti paljon muitakin vaihtoehtoja tarjolla.

Puolustus:

Greene/X - Vatanen/Severson
Greene/Butcher/Smith - Severson/Vatanen
Butcher/Smith - X
Santini

Puolustuskuviot ovat tällä hetkellä aika levällään. Kesän aikana jopa puolet Devilsin pakeista saattavat vaihtaa maisemaa, tai sitten siellä ei tapahdu mitään. Veikkaan jotain siltä väliltä, eli yhtä (tai kahta) uutta pakkia. Siis Smithin ja Daviesin lisäksi.

UFA-markkinoilta minua kiinnostavat lähinnä Strålman ja Gardiner (Karlssonista en edes haaveile). Strålman olisi varma oman pään pakki Butcherin tai Smithin kaveriksi. Gardinerille en näe tällä hetkellä hirveästi tilausta, mutta toisaalta hänen hankkimisensa mahdollistaisi Butcherin, Seversonin tai kenties jopa Vatasen kauppaamisen esim. voimahyökkääjään tai maalintekijään.

Treidien kautta minulle kelpaisivat erinomaisesti esimerkiksi Trouba ja Subban, jonka on huhuttu olevan kesällä kaupan. Taustalla on kai ajatus, että Josille pitää väkertää kesällä iso sopimus ja Subban-kauppa toisi palkkakattoon reilusti tilaa. Muutenkaan Nashvillessa ei ole välttämättä oltu täysin tyytyväisiä Subbanin tämän kauden otteisiin.

Maalivahdit:

Schneider, Blackwood

Tällä kaksikolla lähdetään lähes varmasti liikkeelle, joten ei siitä sen enempää.

Treidinappulat:

Shero sanoi kaudenpäätöshaastiksissaan etsivänsä kesän aikana joukkueeseen talenttia. Hughes (tai Kakko) on jo hyvä aloitus, mutta hän tuskin tyytyy siihen.

Vaihtokauppoihin tarvitaan kuitenkin pelimerkkejä, ja tänä kesänä niitä ovat mm. 2. kierroksen varausvuorot (3 kpl), lupaukset (muut paitsi Smith ja ehkä Boqvist) sekä kokoonpanopelaajat (muut paitsi Hall, Hischier, Coleman, Zajac ja Greene). Niiden lisäksi Shero voi yrittää hyödyntää cap-tilaa, jota Devilsilla on tällä hetkellä enemmän kuin tarpeeksi.

Draft:

Devilsilla on tällä hetkellä kymmenen varausvuoroa kesän draftiin. Veikkaan, että Shero kauppaa niistä yhden tai kaksi, minkä jälkeen varausvuoroja jäisi 8 tai 9 kappaletta jäljelle.

Ykkösvuorolla Devils varaa Hughesin tai Kakon. Minulle on ihan sama, kumpi sieltä tulee, kun molemmat ovat erittäin lupaavia pelaajia. Luotan asiassa Devilsin scouting-osaston osaamiseen.

Muihin kierroksiin en ole perehtynyt juuri ollenkaan, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että minua ei haittaa, jos Devils varaa omalla kakkoskierroksen vuorollaan Lassi Thomsonin.

Sopimustilanne:

Löytyy täältä:
https://www.capfriendly.com/teams/devils
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Devilsilla on tällä hetkellä kymmenen varausvuoroa kesän draftiin. Veikkaan, että Shero kauppaa niistä yhden tai kaksi, minkä jälkeen varausvuoroja jäisi 8 tai 9 kappaletta jäljelle.
Tuolla Columbuksen suunnalla on muuten GM joka on hyvissä juttuväleissä Sheron kanssa ja jolla ei ole kovin montaa varausvuoroa ensi kesän draftiin. Siksi ei yllätäs jos joku treidi näiden kahden GM:än välillä taas nähtäis.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
No niin, avataanpa sitten uusi kausiketju, kun @NJEspoo ei tarttunut syöttiin kiinni. Wink wink.

Meikäläisen hutiloinnilla ja keskittymiskyvyllä ketjun avaus ois muodostunut sellaseks pannukakuks, että parempi, kun ammattilaiset hoitaa ne hommat. Taattua laatua @Toby Dammit !
Noista alustavista kokoonpanoista pitäisin mielelläni kaikki jätkät organisaatiossa, mutta uskon kesällä nähtävän Sheron toimesta muutoksia, ehkä isompiakin. Sheron ja Hynesin puheista kävi selväks, että kokoonpanossa oli pelaajia, jotka eivät laittaneet itseään tarpeeks likoon, ja muutenkin lisää taitoa tarvitaan, jos meinataan menestyä jatkossa. Hughes/Kakko on siihen hyvä startti.

Hyökkäyksessä Hall, Hischier ja Palmieri muodostavat hyvän ykkösnyrkin ja pystyvät terveenä ollessaan tekemään hyvää jälkeä. Hughes todennäköisesti istutetaan kakkoseen ja toiselle laidalle laitetaan Bratt, jonka täytyy myös saada ehjä kausi alle. Pelillisesti pieni svenssoni on mun kirjoissa timanttia. Ketjun kolmannesta lenkistä en osaa sanoa. Zacha on vieläkin kysymysmerkki. Saako enää montaa mahdollisuutta Paholaisissa? Aika näyttää. Toivon, että kakkoskenttään saatais vielä joku pelimanni. Coleman ja Zajac on hyvä duo kolmoskentässä, mutta siinäkin kolmas osapuoli arvoitus. Woodilta vaaditaan paljon tasaisempaa suorittamista ja vois myös sopia neloskentän laidalle. Nelosesta en osaa kauheesti sanoa juuta enkä jaata, mutta arvaus on ainakin se, ettei Noesen jatka joukkueessa. Eiköhän sinnekin kolme kovaa duunaria löydy.

Puolustuksessa odotan millaset näytöt Smith antaa ens kaudella takalinjoilla. Potentiaalia kyllä löytyy. Greenen on mielestäni aika ottaa pienempää roolia tasaviisikoin pelatessa. Käyttäköön voimavaroja alivoimalla pelaamiseen. Butcherilta toivoisin seuraavaa askelta eteenpäin ja Vatasen on oltava kunnossa heti kauden alusta. Severson pelas menneellä kaudella hyökkäyspäässä tähän mennessä parasta kauttaan ja toivottavasti puolustuspäässä tapahtuis samanlainen kehitys ens kaudella. Santinista en osaa sanoa vieläkään, mikä se on miehiään. Riittääkö liigaan täyspäiväseks pakiks?

Veskat on mallillaan.

Hynes jatkaa piiskurina, mutta mites muu valmennusryhmä?
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Viimeksi muokattu:

Tornados

Jäsen
En kaipaisi suurempaa mullistusta joukkueen kuvioihin heikosta kaudesta huolimatta. Minulla ei ole joukkueessa varsinaisia inhokkeja. Suuremmat hankinnat tekisin ehkä vasta parin vuoden päästä kun joukkueen runko on vähän kypsynyt ja voisi elätellä suurempia menestystoiveita. Joukkueella on ykkösvaraus ja paljon muutakin talenttia, joiden kehittämiseen kannattaa panostaa. Mielestäni Ray Shero on tehnyt hyvää työtä GM:nä. Katselin syksyllä sarjaa joukkueen valmistautumisesta kauteen ja siitä en saanut valmentaja Hynesista ihan parasta kuvaa. Joka tapauksessa molemmat jatkavat joukkueessa ilmeisesti vielä pitkään.

Joukkue on varmasti mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella. Uskon, että Hughes (tai Kakko) pelaa koko kauden NHL:ssä ja Ty Smith on myös erittäin lupaava puolustaja. Jesper Bratt on vähän hyytynyt huikean alun jälkeen, joten häneltä toivoisin taas parempaa vaihetta ensi kaudelle. Maalivahtienkin osalta toivon, että Blackwood nuorena lupauksena pystyy lunastamaan ykkösmaalivahdin paikan. Paljon toiveita, mutta eiköhän noista ainakin osa toteudu ja joukkue pärjää tätä kautta paremmin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Olen @Tornados kanssa osin samaa, osin eri mieltä. Päättyvän kauden alla kirjoittelin, että Devilsillä on käsillä välitilinpäätös. Ray Sheron tarttuessa Devilsin peräsimeen joukkue tarvitsi kaikkea lisää. Shero onkin hankkinut joka vuosi vähän jotain paikkaamaan joukkueen puutteita. Viime kauteen oli ihan perusteltua lähteä ilman isompia muutoksia, koska oli tarpeen nähdä, mihin asti kevään 2018 rungolla voi pötkiä.

Devils ei ainakaan vielä ole yhden tai kahden pelaajan päässä menestyksestä, enkä odota Sheron lähtevän tyrkyttämään avointa shekkiä pelaajamarkkinoille. Mutta ihan yhtä lailla odotan Sheron hankkivan 2-3 selkeää vahvistusta (ja tyypilliset tryout-haut siihen päälle) jo pelkästään siksi, ettei tämän kauden mahalasku toistuisi. Jonkin verran pitää tietty laskea nuorten kehityksen varaan, mutta viime kausi oli myös tästä näkökulmasta pettymys, koska loukkaantumisten takia myös nuorten peluutuksesta katosi suunnitelmallisuus. Nuorten kasvuvaran vastapainoksi tarvitaan myös veteraanien tuomaa suoritusvarmuutta ja lisää sisäistä kilpailua peliajasta.

Nyky-Devils on oikein sympaattinen, eikä joukkueessa sinänsä ole ketään yksittäistä pelajaa, kenet välttämättä pitäisi kenkiä ulos. Yhtä lailla jotain tarttis tehdä, ettei olla hirveän symppiksiä peränpitäjiä enää ensi kaudella. Laatua tarvitaan ja lisäksi joukkue on siinä pisteessä, ettei se voi enää odottaa kaikkien nuorten puhkeamista kukkaan. Ja vielä lisäksi, joukkueen rakentaminen ei ole suoraviivainen prosessi, vaan pikemmin shakin, tai jenkkifutiksen kaltaista kärsivällistä liikettä siirto kerrallaan. Siksi en yllättyisi myöskään, jos kesällä nähdään sellaisia siirtoja, jotka kirpaisevat tässä hetkessä. Periaatteessa tässä joukkueessa ei ole Hallin, Hischierin ja kesän ykkösvarauksen lisäksi muita koskemattomia pelaajia, ja toki myös ikipaholaiset Zajac ja Greene kuuluvat tietyin varauksin tähän koskemattomien ryhmään.

Devilsin merkittävin valtti kesän pelaajamarkkinoilla on kyky ottaa kontolleen isoja ja/tai paskoja sopimuksia. Lähtisin katselemaan mahdollisia vahvistuksia sitä kautta, että Shero pystyy tarjoamaan kohtuullista korvausta vastaan apua cap-kurimukseen, tai ihan vain lisää liikkumavaraa vähemmän pinteessä oleville managereille. Vaikkapa David Poilelle.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Shero puhui aika selvästi kauden päätöspressissä lahjakkuudeen hankkimisesta joukkueeseen. Jack Hughes (tai Kaapo Kakko) on yksi askel tähän suuntaan, mutta pidän melko todennäköisenä, että hän tekee sen lisäksi @dali n mainitsemat 2-3 täsmähankintaa. Tilausta olisi ainakin yhdelle tai kahdelle puolustajalle sekä yhdelle maalintekijälle. Kovuuttakin saisi olla lisää, mutta Lucicit, Simmondsit ja muut hitaat rouhijat eivät oikein houkuta.

Lahjakkuuksia Shero joutuu hankkimaan Devilsiin myös siksi, että hän saa suostuteltua Hallin tekemään joukkueen kanssa pitkän jatkosopimuksen. Onko se sitten pitkän tähtäimen kannalta järkevää? Uskon niin, mutta eihän se täysin varmaa ole. Jossain vaiheessa joukkuetta ei voi rakentaa pelkkien lupauksien varaan, vaan mukaan on hankittava myös kokeneempaa kalustoa täydentämään kokoonpanoa sekä opettamaan pelaajille ns. hyviä tapoja. Itse asiassa tähän asti Shero onkin toiminut tällä tavalla, tosin maltillisesti, tuomalla Boylen, Lovejoyn jne. joukkueeseen. Tänä kesänä joukkue saattaa vahvistua vielä vähän voimakkaammin sitten treidien ja UFA-pelaajien myötä.

Toinen vaihtoehto olisi tietysti kaupata Hall, samalla lailla kuin Colorado teki Duchenen ja Ottawa Mark Stonen kanssa. Noissa kaupoissa vastine oli ainakin nykyvinkkelistä katsottuna erittäin lupaava, mutta tuskin kukaan arvasi Ottawan sukeltavan saman tien niin pahasti kuin se teki. Eli samanlaista vastinetta ei olisi välttämättä Devilsille luvassa.

Hall on nyt 27-vuotias, mutta uskon hänellä olevan niin monta huippukautta vielä jäljellä, että hän on erittäin hyödyllinen pelaaja joukkueelle vielä siinäkin vaiheessa, kun se alkaa taistella toden teolla pudotuspelimenestyksestä. Sen takia toivon hänen jatkavan paholaisissa.

@Tornados Brattia kommentoisin sen verran, että hän todellakin hyytyi debyyttikaudella totaalisesti, mutta tämä kausi oli häneltä mielestäni hyvä silloin kun hän ei ollut loukkaantuneena. Vaikka pistetahti ei ollut yhtä hurjaa kuin niissä debyyttikauden ekoissa peleissä, niin hänen kokonaisvaltainen pelinsä meni tällä kaudella monta askelta eteenpäin. Siinä on toki yhä tekemistä, mutta odotan hänen olevan ensi kaudella jo ihan asiallinen TOP6-hyökkääjä. Aikaisemmin hän on ehkä joutunut olemaan vähän turhan isossa roolissa.
 

Eipou

Jäsen
Devilsin merkittävin valtti kesän pelaajamarkkinoilla on kyky ottaa kontolleen isoja ja/tai paskoja sopimuksia. Lähtisin katselemaan mahdollisia vahvistuksia sitä kautta, että Shero pystyy tarjoamaan kohtuullista korvausta vastaan apua cap-kurimukseen, tai ihan vain lisää liikkumavaraa vähemmän pinteessä oleville managereille. Vaikkapa David Poilelle.

Taisi olla eilen, kun luin juttua muutamastakin lähteestä tuosta Predatorsin palkkakaton tilanteesta. Pähkinänkuoressa David Poilen päällimmäisenä ajatuksena on kaupata P.K. Subban heikosti menneen runkosarjan sekä valtavan play-off -pettymyksen jälkeen muualle. Subban totesi eräässä toisessa haastattelussa haluavansa olla osana ratkaisua eikä osana ongelmaa, joten kaupata hänet ainakin yritetään melko varmasti. Tällä hetkellä sopimus on Nashvillelle melkoinen rasite, mutta muutamasta eri lähteestä luettuna Poile etsii treidin vastakappaleena tuloksentekoon kykenevää hyökkääjää kahteen ensimmäiseen kärkiketjuun. Luulisi, että mikäli kyseessä olisi oletusarvoisesti ykköskorin pelaaja, niin vaihto tapahtuisi todennäköisesti lähes päikseen. Jos kyseessä olisi kuitenkin lähtökohdiltaan ns. kakkosketjun tulosyksikköön suunnattu pelaaja, niin kylkeen pitäisi mitä todennäköisemmin antaa esimerkiksi toisen kierroksen varausvuoro, mitä Devilsillä tähän draftiin riittää useampi. Myös se Nashvillen alkuperäinen kakkoskierroksen varaus, joka tuli korvauksena Boylesta, heh.

Lisämainintana on sanottava, että jutuissa mainittiin Subbanin olevan Nashvillen Top 4 -pakiston vanhin pelaaja (29). Ikähän ei sinällään ole vielä hälyttävän korkea, mutta tuosta on rivien välistä luettavissa myös se, ettei Subbanista tavoitellun vastakappaleen/vastakappaleiden ikä olisi juuri tuota korkeampi.

Devilsistä tuohon kategoriaan sopii kaikki tekijät huomioon ottaen ainoastaan Kyle Palmieri, joka olisi myös Predatorsissa kakkosketjun pelaaja järkevällä cap hitillä. Taylor Hallin en usko missään nimessä olevan ainakaan vielä tässä vaiheessa kauppatavaraa. Jesper Bratt on toki lupaava, ylhäällä paikkansa vakiinnuttanut nuori hyökkääjä, mutta se tuskin kuitenkaan riittää edes osana vastinetta Subbanista. Uskon Poilen haluavan Brattia valmiimman pelaajan, jonka kehitys on jo tasoltaan siinä pisteessä, että Predators on ja pysyy vielä kannusta taistelevana joukkueena myös tämän vaihdossa tulevan hyökkääjän tuomin avuin.

Voihan tässä Subbanin mahdollisessa kauppaamisessa toki olla jokin elementti mitä ei osaa aavistaa, mutta esimerkiksi minkään asteiseen palkan pidättämiseen en usko millään tasolla. Subban voisi irrota halvemmalla, mikäli Poile onnistuisi nappaamaan vaikkapa Erik Karlssonin UFA:na, täten korvaten hyökkäävän, rightin puolen Subbanin vastaavan profiilin pelaajalla. Devils voisi toki ottaa vaihdossa lisänä jonkun muun hintavahkon sopparin (esim. Nick Bonino), joka saattaisi tuoda kaivattua johtajuutta myös kopin puolelle, mutta samalla vieden kiinteän rosteripaikan joltakin muulta alemman ketjun pelaajalta. Ryan Johansenin en todellakaan odota siirtyvän minnekään eikä varsinkaan osana tämänkaltaista kauppaa, mutta hänenkin sopimus on monella tapaa huono. Poilella ei ole kuitenkaan oikeastaan järkeä kaupata häntä, sillä Predatorsista ei kirjoitushetkellä löydy tasokkaampaakaan sentteriä joka Johansenin pystyisi korvaamaan.

Mainitut pointit huomioonottaen uskoisin, että Devilsin kannalta realistinen tarjous Subbanista olisi kutakuinkin sellainen, johon sisältyisi Kyle Palmieri sekä yksi, tai kaksi toisen kierroksen varausvuoroa. Mahdollisesti tuohon päälle voisi tulla vielä jotain muuta pienempiarvoista, mutta suunnilleen tuonkaltaista vastinetta Shero voisi tarjota ja Poile vastaanottaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pistetään tänne muutama lyhyt Youtube-klippi Devilsin kanavalta kun tuli vastaan. Alunperin mulla oli ideana että en koske tikullakaan tähän Hughes vaiko Kakko keskusteluun MM-kisojen aikana vaan seuraan miten pojat pärjää.

Klippi yksi 1: Inside scout meeting. Eli lyhyesti miten Kakosta ja Hughesista puhuttiin.

Klippi 2: Devilsin valkku John Hynes puhuu Kakosta ja Hughsista.

Klippi 3: Dr. Aimee Kimball puhuu siitä miten pelaaja sopeutuu kulttuuriin. Jos tätä viestiä sattuu lukemaan joku ei Devils fani niin kyseessä on psykologi joka on arvoimassa draftattavia pelaajia.

Poimintoja:

- Toi eka klippi on siis faneille markkinoitia jossa kivasti kehutaan molempia poikia. On todenäköisesti kuvattu ennen aikuisten MM-kisoja koska uskon että kaikki johtohenkilöt ja scoutit on katsomassa kisoja. Kaikki pitää varmana Hughesin valintaa mutta päätös on iso ja uskon että tyypit tossa huoneessa haluaa sen parhaan pelajan.

- Sheron mainitsemat kriteerit: oma-aloiteinen, kilpailuhenkinen, joukkuepelaaja ja sitten pitää löytyä grittiä joka kai kääntyy suomeksi sisukkuutena/periksiantamattomuutena.

- Hynes siis on USA:n MM-joukkueessa apuvalkkuna. Eli näkee nyt Hughsin päivittäin joten varmasti tietää sitten hyvin heikkoudet ja vahvuudet. Uskon että tää on loppupeleissä Hughesin draftaamista puoltava juttu. Mutta kuten tossa Hynes sanoo niin miesten MM-kisat antaa todella hyvän tilaisuuden arvoida poikia.

- Kimball toi omassa klipissään puhuu siitä kuinka pelaajan on sovittava kultuuriin ja oltava kilpailuhenkinen. No Kakosta huokuu se että haluaa kehittyä, olla kentän paras ja osotti U20 finaalissa ja liigan pleijareissa että ei katoa kuvasta kun tosipelit alkaa. Hughes taas katosi U20 finaalissa ja U18 semeissä kuvasta. Kakko on tapellut diabeeteksen kanssa ja vastoinkäymiset vahvistaa luonetta joten voi olla että tässä asiassa Kakko vie pisteet kotiin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pistetään tänne muutama lyhyt Youtube-klippi Devilsin kanavalta kun tuli vastaan. Alunperin mulla oli ideana että en koske tikullakaan tähän Hughes vaiko Kakko keskusteluun MM-kisojen aikana vaan seuraan miten pojat pärjää.

Klippi yksi 1: Inside scout meeting. Eli lyhyesti miten Kakosta ja Hughesista puhuttiin.

Klippi 2: Devilsin valkku John Hynes puhuu Kakosta ja Hughsista.

Klippi 3: Dr. Aimee Kimball puhuu siitä miten pelaaja sopeutuu kulttuuriin. Jos tätä viestiä sattuu lukemaan joku ei Devils fani niin kyseessä on psykologi joka on arvoimassa draftattavia pelaajia.

Poimintoja:

- Toi eka klippi on siis faneille markkinoitia jossa kivasti kehutaan molempia poikia. On todenäköisesti kuvattu ennen aikuisten MM-kisoja koska uskon että kaikki johtohenkilöt ja scoutit on katsomassa kisoja. Kaikki pitää varmana Hughesin valintaa mutta päätös on iso ja uskon että tyypit tossa huoneessa haluaa sen parhaan pelajan.

- Sheron mainitsemat kriteerit: oma-aloiteinen, kilpailuhenkinen, joukkuepelaaja ja sitten pitää löytyä grittiä joka kai kääntyy suomeksi sisukkuutena/periksiantamattomuutena.

- Hynes siis on USA:n MM-joukkueessa apuvalkkuna. Eli näkee nyt Hughsin päivittäin joten varmasti tietää sitten hyvin heikkoudet ja vahvuudet. Uskon että tää on loppupeleissä Hughesin draftaamista puoltava juttu. Mutta kuten tossa Hynes sanoo niin miesten MM-kisat antaa todella hyvän tilaisuuden arvoida poikia.

- Kimball toi omassa klipissään puhuu siitä kuinka pelaajan on sovittava kultuuriin ja oltava kilpailuhenkinen. No Kakosta huokuu se että haluaa kehittyä, olla kentän paras ja osotti U20 finaalissa ja liigan pleijareissa että ei katoa kuvasta kun tosipelit alkaa. Hughes taas katosi U20 finaalissa ja U18 semeissä kuvasta. Kakko on tapellut diabeeteksen kanssa ja vastoinkäymiset vahvistaa luonetta joten voi olla että tässä asiassa Kakko vie pisteet kotiin.
Nuo pätkät Hynesilta ja Kimballilta on otettu kai Road to the Draft -podcastin nauhoitusten yhteydessä. Kannattaa kuunnella, jos ei ole tullut vielä vastaan. Ekassa jaksossa Hynes, tokassa Schneider ja Kimball.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
- Sheron mainitsemat kriteerit: oma-aloiteinen, kilpailuhenkinen, joukkuepelaaja ja sitten pitää löytyä grittiä joka kai kääntyy suomeksi sisukkuutena/periksiantamattomuutena.

Kaikkihan tuossa viittaisi Kakkoon.

- Hynes siis on USA:n MM-joukkueessa apuvalkkuna. Eli näkee nyt Hughsin päivittäin joten varmasti tietää sitten hyvin heikkoudet ja vahvuudet. Uskon että tää on loppupeleissä Hughesin draftaamista puoltava juttu. Mutta kuten tossa Hynes sanoo niin miesten MM-kisat antaa todella hyvän tilaisuuden arvoida poikia.

Ei välttämättä.

Viime vuonna oli Quinn Hughes samalla tavalla pienessä roolissa ja Jeff Blashill shelteröimässä kaveria. Detroit skippasi draftissa, vaikka oli kuinka tuttu. Oli seurattu Michiganin yliopistossakin riittämiin, jossa loisti. Enemmän oli höpinää Evan Bouchardin perään, kun puolustajista puhuttiin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kaikkihan tuossa viittaisi Kakkoon.
Totta. Noi Sheron sanomiset yhdistettynä Kimballin klipin sisältöön on viestejä siitä että kyllä jokaisen prospectin henkiset ominaisuudet on syynissä. Mikä nyt on ihan ymärettävää koska ne henkiset ominaisuudet määrittelee aika paljon sitä miten pelaaja kehittyy ja pärjää painetilassa. Shero on kuitenkin itse ollu muutamassa Devilsin draftauskultuuria jossa noi henkiset ominaisuudet punnitaan, joten sikäli uskon että niillä on myös käytänössä merkitystä.

Tossa Kimball nostaa kilpailuhenkisyyden esille ja ei mitenkään turhaan. Muutaman huippu-urheilijan elämäni aikana tavannut ja toi on kyllä sellainen ominaisuus joka on heillä ihan tapissa. Kakko on selkeesti tullu kisoihin näyttämään hauista ja että pitäs mennä ykkösenä, kun taas Hughes latelee komentteja että on jo vakiinuttanut paikkansa U18 näytöillä ja pelasi kiikaritehoilla Iso-Britanniaa vastaan. Suoraan sanoen oletin että Hughes olisi tossa matsissa pari maalia tehnyt, mutta ei edes mitään kakkosyöttöä saanut tilastosarakeseen.

Mutta henkisissä ominaisuuksissa Kakon suurin valtti on kyllä se että siltä löytyy "kytkintä" eli "clutchia". Niille jotka ei termiä tunne niin jenkkiurheilussa ne puhuu clutch-playereistä eli pelaajista jotka löytää ekstra vaihteen tärkeissä matseissa ja niiden ratkaisuhetkillä. Jokainen GM ja fani haluaa just noita pelaajia joukkueseen kun niillä voitetaan niitä mestaruuksia. Pleijareissa tunnetusti korostuu myös noi fyysiset ominaisuudet ja kamppailupelaaminen, joten jos miettii kumpi pelaaja tästä kaksikosta on hyödyllisempi noissa peleissä niin Kakko saa pisteitä tässkin.

Ei välttämättä.
Totta. Itse ajattelin että siinä poika tulee persoonana tutuksi joka saattaa muutaman pluspisteen nostaa. Mutta toki Hynes on kirjaimellisesti aitiopaikalla näkemässä sitten ne Hughsin heikkoudet myös. Siitä olen kyllä satavarma että mitä tulee puolustuspelaamiseen niin Hynes kyllä pitää Kakosta tässä suhteessa enemmän. Kakko on aina ekojen joukossa puolustusalueella, sijottuu hyvin ja on auttamassa. Just ton ominaisuuden takia näen Kakossa enemmän senapotentiaalia kun Hughsissa.

Itse en siis ole ihan kirvestä kaivoon heittänyt sen suhteen että Kakko päätyisi Devilsiin. Ei tarvitse kuin katsoa esim. Montrealin suuntaan nähdäkseen että vaikka GM joutuu tekemään päätöksiä jotka ei faneja mielytä niin siitä voi selvitä hengissä ja parin vuoden päästä selkääntaputtelijoita riittää. Jos Devils varais Kakon ykösenä niin varmaan siinä ois joltain MAGA hatun omaavilla Devils-faneilla parin viikon someraivo joka sitten hiljenisi kun näkisivät Kakon pelaamassa NHL:lässä. Eikä tohon GM:än paikkaan pääse eikä siinä menesty jos ei omaa paksua nahkaa. Mutta jotta Kakko menisi ykkösenä niin näkisin että Kakon ja Hughesin pitäisi molempien pelata samalla tavalla kuin tähän asti. Lisäksi Kakon olisi hyvä takoa paljon pisteitä noita pikkumaita vastaan ja toki se helpottaisi jos joukkoon tulisi muutama hieno suoritus joka ylittää somekynnyksen. Tommosilla asioilla kun nyt vähän hillitäisiin sitä tulevaa älämölöä, toimisi pehmenä pudutuksena draftivalintaan ja avaisi ehkä joidenkin silmät että Kakko saattaa oikeasti olla draftin paras pelaaja.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noihin henkisiin ominaisuuksiin vielä sen verran, että Hugheshan on äveriäästä perheestä ja todellinen jääkiekkolaboratoriossa väännetty tuote. Elämä on ilmeisesti 100% pyörinyt jääkiekossa ja hänelle on annettu ihan kaikki mahdollinen tuki kehittyä. Tämä voi olla jossain määrin myös negatiivista, sillä tuolla elämäntyylillä ei kehitetä varsinaisesti mitään tiikerinsilmää. Perustan tämän esimerkiksi kamppailu-urheiluun, käsittääkseni vaikka nyrkkeilyssä huipulle noustaan usein kurjista olosuhteista (elämässä pitää taistella kaikesta). Pumpulissa kasvaneelta Hughesilta ei välttämättä kannata odottaa sellaista raivo härkä -asennetta vaikkapa pudotuspeleihin. Myönnettäköön, että tuota samaa polkua lienee kulkenut aika moni Pohjois-Amerikassa ja on osoittanut silti hyviä henkisiä ominaisuuksia NHL:ssä.

Tuskin Kakko mistään ghetosta on tullut, mutta varmaan lähempänä normaalia suomalaista perhettä, jossa ei ole valmisteltu syntymästä asti NHL-uraan. Lisäksi omat kamppailut diabeteksen ja keliakin kanssa ovat varmasti kasvattaneet henkisesti.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hieman tässä on alkanut ns. kelkka kääntyä, ja Kakko on alkanut houkutella ykkösvarauksena koko ajan enemmän ja enemmän. Pääsyy siihen on totta kai hänen peliesityksensä, mutta osittain myös se, mitä Devilsilla on tällä hetkellä joukkueessa ja toisaalta mitä sillä ei ole.

Joukkueen eräänä isona ongelmana on ollut 2017-2018 kautta lukuun ottamatta se, että sitä vastaan on ollut helppo pelata. Siellä on ollut joukkueessa kuitenkin aika monta puhdasta ja suht pehmeää taitopelaajaa, ja heidän vastapainonaan sitten sellaisia työläitä mutta ei kovin taitavia duunareita. (Sen takia pidänkin jotain Blake Colemania tällä hetkellä joukkueelle todella tärkeänä pelaajana. Lisäksi Nico tulee olemaan etenkin tulevaisuudessa vaikea pelaaja pelata vastaan, mutta tällä hetkellä häneltä puuttuu sitä varten vielä kuitenkin jonkin verran fyysisyyttä.)

Mutta jos ajatellaan asiaa Devilsin TOP6:n kautta, niin Hughes, Nico, Hall, Palmieri, Bratt ja Boqvist tai joku treidi- tai UFA-pelaaja vaikuttaa aika heiveröiselle kärkikuusikolle. Toki sinne voidaan yrittää etsiä lisää fyysisyyttä treidin tai UFA-markkinoiden kautta, mutta hyvin luistelevia, fyysisiä ja tuloksentekoon kykeneviä TOP6-hyökkääjiä on lähes yhtä vaikeaa löytää kuin ykkös- ja kakkoskentän senttereitä – ellei vastapuolella sitten satu olemaan Fenton, joka treidaa Niederraiterin Raskiin. Niederraiteriin verrattunakin Kakolla on silti paljon enemmän potentiaalia takataskussaan.

Toinen vaihtoehto on sitten Kakko, Nico, Hall, Palmieri, Bratt/Boqvist/treidi/UFA ja Zacha/treidi/UFA. Tuossa alkaa olla jo vähän monipuolisempia pelaajia, eli tasaisesti kovuutta, taitoa ja maalintekovoimaa. Korostan myös tuon maalintekovoiman merkitystä, sillä Devilsissa on jo nyt aika paljon syöttelijöitä. Sen lisäksi Hall, Nico, Bratt ja jossain määrin Zacha/Boqvist hallitsevat kiekon kuskaamisen alueelle, mikä on eräs Hughesin suurimmista vahvuuksista. Toisaalta Zacha on ainakin toistaiseksi kakkoskentän sentterinä selkeä heikkous.

Näen Kakossa enemmän taistelijaa ja raatajaa, jota vastaan ei ole helppo pelata. Hughes on ollut tähän asti urallaan niin ylivoimainen, että hän on voinut luottaa taitoonsa ja luisteluunsa, eikä hän ole joutunut kehittämään hirveästi kaksinkamppailupeliään. NHL:ssä hän joutuu muokkaamaan pelityyliään sinne sopivaksi. En epäile ollenkaan, etteikö hän tulisi onnistumaan siinä, mutta vie todennäköisesti pari kautta aikaa, ennen kuin hän puhkeaa kunnolla kukkaan.

Pidän molempia herroja tulevaisuudessa kärkiketjun hyökkääjinä, joilla on hieno tulevaisuus edessään. Sen takia en ole yhtään pettynyt, vaikka sieltä kesäkuussa Hughesin nimi huudettaisiin. Silloin hyökkäykseen pitää vain etsiä muuta kautta hyvin tuloksentekoon kykenevää kovuutta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Noihin henkisiin ominaisuuksiin vielä sen verran, että Hugheshan on äveriäästä perheestä ja todellinen jääkiekkolaboratoriossa väännetty tuote. Elämä on ilmeisesti 100% pyörinyt jääkiekossa ja hänelle on annettu ihan kaikki mahdollinen tuki kehittyä. Tämä voi olla jossain määrin myös negatiivista, sillä tuolla elämäntyylillä ei kehitetä varsinaisesti mitään tiikerinsilmää. Perustan tämän esimerkiksi kamppailu-urheiluun, käsittääkseni vaikka nyrkkeilyssä huipulle noustaan usein kurjista olosuhteista (elämässä pitää taistella kaikesta). Pumpulissa kasvaneelta Hughesilta ei välttämättä kannata odottaa sellaista raivo härkä -asennetta vaikkapa pudotuspeleihin. Myönnettäköön, että tuota samaa polkua lienee kulkenut aika moni Pohjois-Amerikassa ja on osoittanut silti hyviä henkisiä ominaisuuksia NHL:ssä.

Tuskin Kakko mistään ghetosta on tullut, mutta varmaan lähempänä normaalia suomalaista perhettä, jossa ei ole valmisteltu syntymästä asti NHL-uraan. Lisäksi omat kamppailut diabeteksen ja keliakin kanssa ovat varmasti kasvattaneet henkisesti.
Toisaalta joku Tiger Woods on kanssa osoitus siitä, miten elämä on rakennettu 100-prosenttisesti urheilu-uran ehdoilla. Eli kyllä niitä vahvoja persoonia tulee monilla eri tavoilla.

Muutenkin Hughesin kohdalla on kehuttu lähes kaikissa lukemissani scouttausraporteissa hänen asennettaan ja taistelutahtoaan. Joskus se clutch-leima on myös pienestä kiinni. U18-kisoissakin Hughes laukoi muistaakseni kaksi tolppaa/ylärimaa, joista toinen oli vieläpä jatkoajalla. Jos laukaus olisi mennyt pari senttiä alemmaksi, niin hänen kohdallaan puhuttaisiin kisojen kohdalla ihan eri tarinasta.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta joku Tiger Woods on kanssa osoitus siitä, miten elämä on rakennettu 100-prosenttisesti urheilu-uran ehdoilla. Eli kyllä niitä vahvoja persoonia tulee monilla eri tavoilla.
Pieni OT, mutta Tigerin faijalla oli myös melko nihilistiset metodit käytössä. Haukkui rasistisilla termeillä ja teki kaikkensa, jotta Tiger oppisi kestämään häiriötekijöitä. Ilmeisesti teki kaiken muun paitsi kävi käsiksi. Muuten kyseinen perhe oli keskivertoa vähävaraisempi, mutta isä Woodsin yhteyksillä saivat ilmaiseksi harjoitella eri kentillä. Nykyään ei ehkä käytetä tuollaista rääkkiä kasvatusmetodina.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pieni OT, mutta Tigerin faijalla oli myös melko nihilistiset metodit käytössä. Haukkui rasistisilla termeillä ja teki kaikkensa, jotta Tiger oppisi kestämään häiriötekijöitä. Ilmeisesti teki kaiken muun paitsi kävi käsiksi. Muuten kyseinen perhe oli keskivertoa vähävaraisempi, mutta isä Woodsin yhteyksillä saivat ilmaiseksi harjoitella eri kentillä. Nykyään ei ehkä käytetä tuollaista rääkkiä kasvatusmetodina.
Joo, näinhän se taisi mennä. Jossain snookerin puolella lajin suurimmalla tähdellä Ronnie O'Sullivanilla taisi olla kanssa aika kova kasvatus lajin pariin, vaikka siellä ei kai ihan noin rajua meininkiä silti ollut. Sama juttu Devilsin pelaajista kai Zachalla. Tai jotain tällaisia tarinoita on tullut eri yhteyksissä vastaan. Tiedä sitten, pitävätkö paikkaansa.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Noihin henkisiin ominaisuuksiin vielä sen verran, että Hugheshan on äveriäästä perheestä ja todellinen jääkiekkolaboratoriossa väännetty tuote. .
Sanoisin, että kaiken lukemani perusteella myös Kaapo Kakko on ehkä kaikkien aikojen leivotuin suomalaislupaus. Kaikkien haastattelujen ja juttujen perusteella hänen taitonsa on tunnistettu jo todella aikaisessa vaiheessa ja hän on aina saanut siihen nähden erityiskohtelua. Tepsiinkin marssi saman tien kärkiketjuihin, ei paljoa tarvinnut pohjalta punnertaa. Toki hän on omalla taidolla ja suorittamisellaan nuo paikat sitten ansainnut, mutta niin.
 

ijuka

Jäsen
Sanoisin, että kaiken lukemani perusteella myös Kaapo Kakko on ehkä kaikkien aikojen leivotuin suomalaislupaus. Kaikkien haastattelujen ja juttujen perusteella hänen taitonsa on tunnistettu jo todella aikaisessa vaiheessa ja hän on aina saanut siihen nähden erityiskohtelua. Tepsiinkin marssi saman tien kärkiketjuihin, ei paljoa tarvinnut pohjalta punnertaa. Toki hän on omalla taidolla ja suorittamisellaan nuo paikat sitten ansainnut, mutta niin.
Vähän eri juttu kuitenkin mielestäni. Hughesia on systemaattisesti treenattu kaiken maailman erityisvalmentajilla ja osaajilla. Tietenkin Kakko on TPS:n sisällä saanut sitä kohtelua, mitä kaikki huipputalentit huippujengeissä Suomessa saa, eli esim. ylemmissä ikäluokissa pelaamista, ja TPS:n akatemian tukea, mikä sekään ei ole mikään Kakolle erityisesti suunniteltu vaan ihan TPS:n oma juttu. Ei se kärkiketjuihinkaan marssiminen mitään erityiskohtelua ole, jos on niin hyvä että niin pystyy tekemään.

Kun on niin systemaattisesta treenauksesta kyse aina herää kysymys siitä, että paljonko se on yksinkertaisesti "ylivalmennusta" eli sitä, että pelaaja on kehittynyt erittäin aikaisin ja että paljonko sitä kehittymisenvaraa on, ja paljonko on pelaajan lahjakkuutta. Ylivalmennus meinaa yleensä vähän muuta, mutten parempaakaan keksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös