Negatiivisuusketju

  • 757 457
  • 4 943

Jyväsjemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D Team
On kyllä vaikea nähdä miksi JYP menisi edes säälien paras kolmesta -sarjasta jatkoon, etenkin kun kotietua ei lähes satavarmasti tule olemaan. Raskasjalkaisuus ei tuosta muuksi muutu eikä runkosarjaa ole enää paljoa jäljellä pelin hiomiseen. Karulla tavalla iskee todellisuus vasten kasvoja taas kun katselee tuota Hämeenlinna peliä, niin pahasti ollaan jalalla jäljessä.

Kai tuo selviytymislätkä jatkuvine norsukiekkoineen on sitten paras tsäänssi nykyrosterilla raapia peleistä voitot. Vaatii sitä että omiin menee korkeintaan 1-2 maalia per peli, sillä hyökkäyspeli harvoin tuottaa 2+ maalia. Hetki sittenhän JYP teki kuudessa pelissä seitsemästä jokaisessa yhden maalin.

Mielelläni olen väärässä ja yllätyn iloisesti.
Et ole väärässä etkä ylläty iloisesti.

No, JYPillähän on tällä kaudella ollut noita pääkopan ongelmia ja selvää on, että JYP on ollut ja mahdollisesti on edelleen syvässä henkisessä taantumassa, josta on todella vaikea päästä pois. Pelkkä "ketsuppipullon aukeaminen" tai joku parempi jakso eivät sitä varsinaisesti pura, jos peli palautuu pian sen jälkeen taas aneemiseksi paskaksi. Uskon, että sen nollaaminen valitettavasti vaatii aika lailla koko kesän ja ihan uuden kauden, uuden alun.

Se toivonkipinä, millä JYP voisi vielä tänä keväänä jotain menestyksen tynkää saavuttaa, on se, että tämän kamalan runkosarjan loppu ja playoffien alku, puhtaalta pöydältä aloittaminen jossa kauden aiemmat suoritukset eivät merkkaa enää mitään, riittää saamaan sen pääkopan aukeamaan ja nämä kokeneet kevään miehet heräävät ja intoutuvat kunnolla pelaamaan vapautuneemmassa flow-tilassa ja ihan oikeasti sitten laittamaan työhaalarit niskaan, myös hyökkäyspäässä.

Tällä kaudella peli on näyttänyt valitettavan usein siltä, että JYP tyytyy tuollaiseen 0-0 tasapelitilanteeseen tai mahdollisesti maalin johtoon ja hyökkääminen ja maalille meno kiinnostaa immoshytösiä ainoastaan tappioasemassa. Joka tapauksessa JYP tarvitsee aivan uutta virtaa hyökkäyspeliin ja lisää kiekollisia variaatioita pelin avaukseen, keskialueen ylitykseen ja hyökkäysmyllyihin, jotta joku voitaisiin voittaakin. Löytyykö RD:n kikkapankista tai tuleeko se pelaajilta luonnostaan tosipelien alkaessa, en usko. Toivon kylläkin.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
HPK tuli todella kovaa pelin alkuun ja JYP jäi aikalailla jalkoihin, sitten oma peli meni sekaisin ja se alkoi näkyä jäähyinä ja omassa päässä jatkuvasti pyörimisenä. Ei JYP sitten lopulta taas mikään sysipaska ollut vaikka toki ekan erän jälkeen sellainen ajatus mielessä kävikin, siellä kentällä on aina myös se vastustaja joka heittää mahdollisimman isoja kapuloita rattaisiin.

Hienosti roikkuen pidettiin maaliero yhdessä maalissa joka antaa aina mahdollisuuden voittaa lopulta, sitä vain yritän sanoa että älkää hyvät palstaveljet liian aikaisin heittäkö pyyhettä kehään vaan vasta sitten kun leidi laulaa.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Jälkeenpäin viisastellen Jogin jäähy oli tarpeeton ja siitä peukkua alaspäin. Senkin antaa mielellään anteeksi, koska Yonkman tuntuu olevan ihan eri kaveri kun viime kaudella. Osaako RD sitten peluuttaa järkevämmin vai mikä, mutta en muista tällä kaudella juurikaan mitään kardinaalimokaa Jogilta. Vaikka ensimmäinen erä oli taas tuskaa ja pisteiden ottaminen ei näyttänyt kovinkaan todennäköiseltä, niin ihastuttaa JYPin tämänhetkinen kyky roikkua pelissä ja puristaa sitten vielä lopussa ohi. Tässä tapauksessa vielä Hämeenlinnassa, mikä ei ole ollut yleensä mikään helppo paikka.
 

Hexa

Jäsen
Jälkeenpäin viisastellen Jogin jäähy oli tarpeeton ja siitä peukkua alaspäin. Senkin antaa mielellään anteeksi, koska Yonkman tuntuu olevan ihan eri kaveri kun viime kaudella.
Ei siihen jäähyyn kannata tosiaan jäädä liikaa roikkumaan, tai suolata kaveria sen enempää. Tyhmä jäähy, vaikka yrittikin vain auttaa joukkuetta. Muistaapahan seuraavassa pelissä, ettei kannata jaella poikkaria liian herkästi. That’s it ja eteenpäin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei siihen jäähyyn kannata tosiaan jäädä liikaa roikkumaan, tai suolata kaveria sen enempää. Tyhmä jäähy, vaikka yrittikin vain auttaa joukkuetta. Muistaapahan seuraavassa pelissä, ettei kannata jaella poikkaria liian herkästi. That’s it ja eteenpäin.

Toisaalta aika tyyppillinen tilanne jossa isompi kaveri saa jäähyn kun koskee pienempään pelaajaan ja muutenkin oli vähän yleisön silmätikkuna niin kynnys antaa jäähy tuntui olevan isompi. Pitää kuitenkin muistaa että pudotuspeleissä tuommoisissa tilanteissa ei niin helposti taas välttämättä tule että hyvä että löytyy joku joka tarvittaessa pystyy fyysisesti vastaan vastustajaan.
 

Hexa

Jäsen
Pitää kuitenkin muistaa että pudotuspeleissä tuommoisissa tilanteissa ei niin helposti taas välttämättä tule että hyvä että löytyy joku joka tarvittaessa pystyy fyysisesti vastaan vastustajaan.
Tuota en ole oikein koskaan ymmärtänyt, että se mikä on kiellettyä runkosarjassa onkin yhtäkkiä sallittua pudotuspeleissä. Mutta tuomarilinjan mukaan aina mennään.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Yogin poikkari oli kyllä ihan sellainen teko että oikein huusi että anna jäähy. Tuomarit kyllä noihin tarttuu erittäin herkästi ja ei vaan pitäisi antaa mahdollisuutta viheltää tuossa tilanteessa mutta sitä sattuu ja etenkin Yonkmanille.

Silti en hirttäisi koska rapatessa roiskuu ja jokainen tekee virheitä mutta kokonaisuus ratkaisee. Se on Yonkmanilla kunnossa joten annetaan anteeksi, eikä sitä voi myöskään sanoa 100% varmaksi että HPK ei olisi tasoittanut jäähystä huolimatta.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Vainio loukkaantui, olisi pelannut varmasti lopussa ja jäähyltä vältytty. Kovasti jää tästä runkosarjasta kyllä jossiteltavaa, ellei JYP maagisesti voita joka peliä ja pääse 6 joukkoon. Sport, KooKoo, Jukurit.... uuh.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Vainio loukkaantui, olisi pelannut varmasti lopussa ja jäähyltä vältytty. Kovasti jää tästä runkosarjasta kyllä jossiteltavaa, ellei JYP maagisesti voita joka peliä ja pääse 6 joukkoon. Sport, KooKoo, Jukurit.... uuh.
Kyllä, Vainio olisi pelannut varmasti lopussa, mutta niin myös luultavasti Nolankin. Tämä oli mielestäni aika turhaa jossittelua :D
 

moelsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään ei sitten mikään toimi. Nättiseltä tyhmiä virheitä, Laurikaiselle pari helppoa, turhia jäähyjä, AV ei toimi, hyökkäyspeli ei toimi.
Taisi tulla tuo ensimmäinen maali "turhan helposti".
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Paljon Lukko pelissä hyvääkin, mutta kurittomuutta, jäähyjä ja pelattiin ehkä turhaan Lukon nuottien mukaan. No jäähyt tietysti vei peliä siihen suuntaan. Mäenpäältä kaksi hienoa kassia. Laurikainen taisi totutella tämän pelin. Toivottavasti saa taas jumalmoodista kiinni.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa kökkö peli. Se näkyy rumasti tulostaululle, kun maalivahtipeli hävitään pystyyn. Ei muuta kuin tänään imuroinut Laurikainen perjantaina uudelleen uuniin ja toivotaan, että Edi palaa tutulle tasolleen.
 

Jyväsjemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D Team
Paikoitellen JYP jäi aika pahastikin liukkaan Lukon jalkoihin mutta siitä huolimatta ottelu olisi ollut aivan hyvin voitettavissa. Paikkoja olisi ollut tehdä runsaasti enemmänkin maaleja, mutta viimeistely oli luokatonta, tolppa (taisi olla kaksi?), ja useampi hyvä hyökkäyksen poikanen kaatui huonoihin ratkaisuihin. Turhia jäähyjä, puolustus unessa, ja huono peli Laurikaiselta. Onkohän hän nyt aivan kunnossa vielä sittenkään?
 

Hexa

Jäsen
Eihän tuo nyt kokonaisuutena huono peli Jypiltä ollut. Paremmalla viimeistelyllä ja maalivahtipelillä tuo olisi voitettu. Kävihän tuo harjoitusottelusta valmistautuessa säälipleijareihin, jos ei muuta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tää oli siinä mielessä klassinen peli, että paremmin valmennettu, paremman pelitavan omaava joukkue pakotti yksilötaidoiltaan ja taktiselta osaamiseltaan huonomman joukkueen pelaamaan haluamallaan tavalla. JYP, jos vastustaja alistuu, pystyy pelaamaan kumpi päästää vähemmän peliä, mutta jos vastustaja pakottaa pelaamaan kumpi tekee enemmän peliä, tulee JYPille noutaja. Puolen erän katselun jälkeen oli selvää kuka vie ja kuka vikisee. Lukko tuntui menevän vähän puolivaloilla, sillä joka kerta kun löysäsivät sai JYP vähän itsekin luotua, sitten lisäsivät kaasua ja jättivät JYPin nielemään tomua.

Tämä oikeastaan mainiosti vahvisti ennustamaani, että sääleihin tuolla jengillä voi yltää, mutta sitten kun kärkijengit tulee vastaan panoksellisessa pelissä on tuon joukkueen taidoilla seinä edessä. Parhaimmillaan JYP on jopa kahden kentän joukkue, mutta jos loukkeja tulee, niin kuin tänään nähtiin, se on yhden kentän joukkue. Muut on selviytymässä, toki tänään tämä Stråkan kenttä oli pelkästään jaloissa. Ehkä pakon sanelemana, mutta pelillisesti tuo oli toimimattomin ketju tälle kaudelle, kenenkään vahvuudet eivät tukeneet kenenkään vahvuuksia ja tuloshan näkyi. Nelonen toki oli varmaan kauden parhaimmassa iskussa ja Jokinen tuo siihen ekstraa, jota siitä on puuttunut.

No, säälipaikka edelleen hanskassa ja muuhunhan juuri ei ole mahdollisuuttakaan.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alivoimapeli aivan käsittämättömän huonolla tasolla. 40min pelattu, Jukureilla kolme ylivoimaa ja kaksi ylivoimamaalia tehtynä.

Laurikainenkaan ei ole ollut viime kauden veroinen.
 

Jarzki

Jäsen
Ei ole Laurikaisen kausi ollut tämä. Ensimmäisessä harjoituspelissä tullut loukkaantuminenko vei terän vai mikä, mutta on ollut kuin varjo viime kaudesta. Jos olisi samalla tasolla niin tänään Jukurit voisi hyvinkin olla edelleen nollilla, nyt mennyt kolme.

Allen ja Hytönen jatkavat edelleen taaperrustaan. Onneksi joukkueessa on myös hyvällä tasolla suorittajia niin ei tilanne nyt mikään kovin huolestuttava ole. Tosin nämä tämän iltaiset matsit pitäisi voittaa, jos halutaan kuuden sakkiin.
 

Jyväsjemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D Team
Kyllähän tää nyt vituttaa että Jukurit sai ilmaiseksi kaksi ylivoimaa, joista tekivät maalin ja vielä suht heppoisen rankkarin. No, olisi alivoimat silti pitänyt pystyä hoitamaan paremmalla prosentilla kuin 50 %. Etenkin jälkimmäisessä ylivoimamaalissa Partanen ei olisi saanut päästä noin vapaasti laukomaan.

Ei Laurikainen huono ole ollut, muttei kuitenkaan mitenkään maaginen, toisin kuin viime kaudella. Tänään hän vaikutti jotenkin oudon hitaalta, mutta eiköhän hän kauden edetessä paranna. Ehkä harjoituskauden loukkaantuminen vaivaa vielä vähäsen?
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Alivoima on tosiaan se tämän hetken suurin kompastuskivi. Ylivoimaisesti surkeinta koko liigassa ja se on kyllä säälittävä ja nolo tilastollinen totuus. Tällä hetkellä vastustaja kuin jyppikin tietää, että kunhan saa JYP pelaajan jäähylle niin ylivoimamaali on varma. Henkinen yliote on aina vastustajalla jypin ollessa alivoimalla ja se näkyy kentällä. Jos alivoima saadaan kuntoon joskus niin pelien voittaminen käy paljon helpommaksi.
 

moelsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alivoima on tosiaan se tämän hetken suurin kompastuskivi. Ylivoimaisesti surkeinta koko liigassa ja se on kyllä säälittävä ja nolo tilastollinen totuus. Tällä hetkellä vastustaja kuin jyppikin tietää, että kunhan saa JYP pelaajan jäähylle niin ylivoimamaali on varma. Henkinen yliote on aina vastustajalla jypin ollessa alivoimalla ja se näkyy kentällä. Jos alivoima saadaan kuntoon joskus niin pelien voittaminen käy paljon helpommaksi.
Viimeiset viisi peliä ja kaksitoista päästettyä maalia:
5 maalia päästetty AV:lla
2 tullut rankkareista
1 kun vastustaja pelannut ilman maalivahtia

Jos tiivistetään otanta viimeiseen kolmeen peliin (yhdeksän päästettyä maalia) niin vastustajat ovat tehneet vain yhden maalin tasa viisikoin. Rankkarit toki oma lukunsa kun puolustuksessa yleensä jonkunlainen tuntuva virhe tehty että tuollainen tuomio tulee. Onhan tuo AV peli ollut sieltä alkukaudesta asti sellaista, että voi jo tietää lopputuloksen jos JYP:n pelaaja jäähyn ottaa.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Ei epäilystäkään, etteikö joukkue paneudu AV:n kehittämiseen. Huonoa AV:tä on osittain kompensoinut onnistuminen maalinteossa. Viime aikoina myös YV:n osalta. Eli Jos kaikki nämä ovat kunnossa, niin pelejä on todella helpompi voittaa. Mutta eihän se ihme ole, jos jokin osa-alue alkukaudesta tökkii. Onneksi ei kaikki.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun joukkueen ylivoima on nyt ihan kohtalaisessa tikissä, niin luulisi olevan tehokasta harjoitella omaa alivoimaa sitä omaa hyvin toimivaa ylivoimaa vastaan ;)

En olisi tällaisista asioista turhan huolestunut tässä vaiheessa. Ei ole mikään maailman vaikein asia korjata ja joukkueesta löytyy kyllä riittävästi osaamista alivoiman kuntoon saattamiseen.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun joukkueen ylivoima on nyt ihan kohtalaisessa tikissä, niin luulisi olevan tehokasta harjoitella omaa alivoimaa sitä omaa hyvin toimivaa ylivoimaa vastaan ;)
Ehkä tässä piileekin asian ydin: kun harjoitellaan omaa ylivoimaa vastaan, jossa viivavetojen uhka on lähes olematon, neliö oppii seisomaan moken edessä maskina valmiina peittämään poikittaissyöttöjä. ;)
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Onhan tuo AV pelaaminen aika koomista tällä hetkellä, vastustaja tekee järkyttävällä prosentilla maaleja, Tuntuu että joukkue itsekin pelkää kun joutuu alivoimalle kun se tarkoittaa pommin varmasti vastustajalle maalia, ja tekeminen senkun vaikeutuu, seurauksena taas kolisee omissa, onhan noista osista av maaleista ollut turhankin helppoja.
Onnistumisia se kyllä vaatisi ja ylipäätään vastustaja on roikkunut YV maaleillaan pelissä mukana, Omaan silmään ei tuo 5 vs 5 pelissäkään puolustuspelaaminen ihan hurraamista ole ollut vaikka numeraalisesti se on parempaa. Se kuinka kauan tuohon menee että av prosentti nousi edes välttävälle tasolle vaatii ylipäätään koko pelaamisen paranemista. ei YV eikä AV voi toimia hyvin jos ei 5vs5 toimi kunnolla. Paranemaan päin se on mutta ei vielä riittävän hyvää, Onhan tuo JYPn kokonais pelaaminen vielä kuin heikoilla jäillä liikkumista pelko perseessä milloin pettää. Mutta jää vahvistunee pikku hiljaa,
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös