Negatiivisuusketju

  • 757 475
  • 4 943

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisiko mielestäsi pitänyt olla luopumatta vaikka Mestis-paikka meni?

Ihan aiheellinen kysymys. Eihän tuon Akatemian ylläpidossa olisi varmasti ollut mitään järkeä sen jälkeen kun sarjapaikka meni. Ajatuksena tuo "farmijoukkue" mestiksessä jonka kautta voidaan pelaajia tuottaa Liigaan oli hieno. Yhdistettynä yhteistyöhön eri oppilaitosten kanssa. Ei vaan tainnut taloudellisesti olla pitemmänpäälle järkevää. Ehkä tuohon osittain vaikuttaa / vaikutti myös koko mestiksen kiinnostavuus sponsoroiden osalta. Mestis on kuitenkin valitettavan näivettynyt sarja. Eiköhän tuo sama hyöty saada KeuPa yhteistyönkin kanssa kuten @kummitus toisessa viestissään mainitsi.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli taas katsottua JYPin pakkien peliä hyökkäysalueella, varsinkin siniviivalla ja laukauksia. Oli pakko mennä hieman tutkailemaan tilastoja ja huomasin, että 13 joukkueessa pakit ovat tehneet 4-10 maalia (Ässillä 3 maalia) ja JYPistä ainoastaan Honka on tehnyt yhden maalin. Mielenkiintoista.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Onko tässä nyt mitään muuta vaihtoehtoa kun laittaa merikivi vittuun tuolta. Ihan täyttä paskaa peli ollit koko kauden
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko tässä nyt mitään muuta vaihtoehtoa kun laittaa merikivi vittuun tuolta. Ihan täyttä paskaa peli ollit koko kauden
En tiedä. Sielläkin kolmen vuoden paperi taskussa, joten maksetaan sitten kolme kautta ylimääräistä ykkösvalmentajan palkkaa. Mutta onhan tässä nyt piru merrassa, ei voi mitään. JYP pelaa huonointa kiekkoaan kymmeneen vuoteen.
 

MiksaK

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkaa olemaan tuon epävarman vesipullon taakse piiloutujan päivät luettu. Kallis joukkue ja siihen ei kuitenkaan radikaaleja muutoksia tehdä niin kiitos ja näkemiin.
Seurajohto voi toki ottaa omansa siitä miten päin persettä tuo joukkue on kasattu.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuo puolustuspeli pistä eniten silmään, esimerkiksi tämä KooKoon viimeinen maali jossa hävitään kulmakamppailu ja vielä Ikonen katselee aitiopaikalta kun Wittcow iskee kiekon häkkiin. Peli oli kuitenkin tuota ennen melko hallussa ja olisi mahdollisuus joukkueella ollut tehdä voittomaali.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Alkaa vähän näyttämään siltä et luokkakokous-'09-nevöfogetin relivestä/ jonkinasteen uudelleenelämisestä maksetaan nyt vähän liian kovaa hintaa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy sanoa että todella harmillinen tulos ja tappio. KooKoohan pelasi kolmannen erän lähes yhtä surkeasti kuin JYP tuppaa pelaamaan; omasta hyökkäyspelaamisesta ei tietoakaan, pitkiä kiekkoja varmaan toistakymmentä. Ainoa ero oli siinä että KooKoo säilyi lopulta kuivin sukin, jostain onnistuivat kaksi maalia taikomaan. Vähemmän yllättäen Jypille tehtiin taas maalit omalta maalinedustalta.

Huolestuttavan näköistä pelailuahan tuo taas oli, kun ei edes tunnetta tunnu löytyvän kuin hetkittäin ja kuin tietyiltä pelaajilta (Turkulainen!). Oman maalin edustalla saa tehdä mitä lystää. Vastaavasti toisessa päässä vastustajan veskarilta tippui aivan helkkaristi makoisiakin reboundeja, mutta kertaakaan ei ollut ketään lyömässä niitä sisään. Tahto ja vimma uupuu. Ja paljon muutakin.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokisella ei valitettavasti ole juurikaan annettavaa, eikä Ikosella sen enempää. Onneksi Allen on nostanut tasoaan huomattavasti, eikä Viinikainen näköjään ole yhtään pöllömpi, joten lisää peliaikaa vaan Viinikaiselle.

Jotenkin näyttää peli välillä jopa siltä, ettei ole tarpeeksi paloa hommaan. Ollaan potku jäljessä, eikä taistella kiekosta. Tosin tämä voi johtua myös puuttuvasta jalkanopeudesta
 

Hedonist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Vaatimustaso ei ole riittävän kova tällä hetkellä. Onkohan Merisiili kertaakaan korottanut ääntään kauden aikana? En ole varsinaisesti summaslaisuuden kannattaja mutta nyt olisi tilausta kunnon kyrmyniskalle.

Dufva?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jotenkin näyttää peli välillä jopa siltä, ettei ole tarpeeksi paloa hommaan. Ollaan potku jäljessä, eikä taistella kiekosta. Tosin tämä voi johtua myös puuttuvasta jalkanopeudesta

Kun tätä pohdit, niin mieti tulemaa, kun JYP teki maaleja, omissa soi enemmän, kun JYP tiivisti puolustustaan viisikkona, loppui maalinteko siihen, mitä nyt vastustajalle aina se vähintään yksi ja kun taas tehtiin maaleja, omiin meni enemmän. Ei se ole sattumaa. Tuolla nipulla ehtii toiseen mutta ei molempiin. Sakkaavia asioita on liian monta kaikkien luettelemiseksi, mutta listataan nyt pari asiaa: Jalkaliike ei riitä, kiekollinen taito ei riitä, taktiikka ei toimi joukkueelle ja fyysisyydessä/kamppailupelaamisessa otetaan kaikilta kuokkaan.

Nyt sentään pelattiin liigan häntäpään kamppailua ja vastustajan puolustuksen organisointi alkukaudesta sakannut hyvin saman oloisesti kuin JYPin, vaikka liikkeessä ja taktiikassa muuten pyyhkivät JYPillä jäätä. Aiemmissa KooKoo peleissä joita olen katsellut, olen kiinnittänyt huomiota juuri siihen, että vastustajat tekevät tutun oloisia maaleja heitä vastaan, kuin JYPin peleistä suoraan. Nyt siellä tehtiin jo oikeitakin asioita ja tukittiin maalinedustaa ja keskustaa oikeaoppisesti. Sen ainoankin kerran kun Turkulainen sinne unohtui, puolustaja reagoi oikein ja pelasi hyökkääjän tylysti pois.

Huolimatta kolmesta maalista, eihän tuo rakenteella pelaaminen tuottanut hyökkäyspäässä yhtään mitään. Mainio esimerkki oli muistaakseni ihan kolmannen erän alussa, jossa JYP esitti rakenteellaan nopean murtautumisen Turkulaisen ollessa kiekollisena, silti tuon nopeankin edessä KK puolustus oli esimerkillisesti ryhmittynyt nykyformuun, jossa ylivoima tai tila maalin edessä on mahdotonta luoda. Mikäli joku jaksaa uudestaan katsella tsekatkaapa still kuvalla tilanteessa mitä realistisia mahdollisuuksia tuosta olisi voinut muka syntyä, lirppu ränniin ja maalin taa, ei tulosta kun muut ei sinne ehdi painimaan, joten pelaajan valinta tilanteessa oli yrittää rintamahyökkäystä ja antoi sitten vipin rystyllä keskustaan, joka oli jo tukossa, jonka seurauksena lähti tietenkin vastaisku kohti JYPin maalia, kun jäykän rakenteen vankina keskialue oli avoin mennä, kun senaatintori juhannusaamuna kuudelta.

Toisaalta, tuntuu lannistavalta laittaa höpinää jostain rakenteista, kun kerta toisensa jälkeen vastustajat ovat JYP maalin edessä mukanaan kaikki aika ja rauha maalintekoon. Toisessa erässä oli KK ylivoiman aikaan oikeen malliesimerkki nyky JYPin puolustamisesta, vaikka JYP oli alivoimalla, niin silti repesin nauruun. Kiekko sinisen tuntumassa ja puolustajien ryhmitys toinen pari metriä maalista oikealla ja toinen vasemmalla ja maalin edessä kenenkään häiritsemättä odotteli KK pelaaja vedon lähtöä viivasta tehdäkseen oikea aikaisen liikkuvan maskin. Mä en tiedä mitä se Merikivi niille pelaajille opettaa, mutta ei tuo ainakaan jääkiekkoa ole. Toisaalta, sitten kun se maali yv:n loppusekunneilla tuli, oli maalin ympärillä kolme KK pelaajaa vajaan metrin säteellä mailat vapaana ja häiritsemättä ja olikohan sitten kolmas yritys kun viimein hyökkääjä sen sai maaliin asti.

Sama ongelma tietysti toistui useita kertoja pelin aikaan, maalinedus vapaana ja parhaat sektorit vastustajan hallussa.

No jos ei ehdi, niin ei kerkeä, niinhän se on. Eniten minusta tulosta syö kuitenkin tuo lapsellinen oman paikan pelaaminen ilman mitään reagoimista tilanteisiin, se kankeuttaa ja hidastaa hidasta joukkuetta vielä entisestäänkin. Valmennus pitää olla tämän kauden osalta pää pölkyllä, ei tunnu olevan mitään pelaamisen ideaa siellä nähdyn lisäksi. Tulevaisuus onkin sitten kinkkinen, kun riittävää runkoa pappojen jälkeen ei ole, eikä tule. Kusessa siis on JYP.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Taas tuli takkiin. Nyt koetellaan joka ukkoa, niin joukkueen sisällä kuin ulkopuolellakin. Usko on koetuksella.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Jyp ja maksimit vain yhden maali tappio. Onnittelut Laurilla ja muille jyp onnistujille.
 

nixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meno on munattomampaa kuin kiilailukiekon keksineen M.Virtasen aikaan.
Sen täytyy olla jonkinlainen saavutus.
Kyllä tuonne tarvittaisiin isäntää niin penkin taakse kuin oman maalin eteen. Yogia on ikävä..
 

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
Nyt on pakko kompata palstaveli HUIKKOa tuolta joukkueenrakennus-ketjusta. Siellä hän kirjoittaa näin:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kausikortinkuljettajana on nyt hiukan ankeaa. Lukko-peliinkään ei niin kuin yhtään huvita lähteä ajamaan tänään. En edes muista koska viimeksi on näin vähän kiinnostanut tuote nimeltä JYP.
Ja se on ongelma, jota johtoporras ei näytä tajuavan. Kannattaa pitäisi perse ruvella ja hermot sulaneena ja joukkue saa hiihdellä miten haluaa kentällä. Ei kiitos.

En mene suosikkiravintolaanikaan enää syömään jos ruoka on toistuvista asiallisista huomautuksista huolimatta paskaa päivästä toiseen.
Syön mielummin näkkäriä kotona ja muistelen kuinka hyvää se ruoka joskus olikaan.

...laitan pyörimään Oulun viimeisen finaalin ja muistelen kuinka hienoa oli olla paikan päällä.
Kotipeleissäkin tunsi kropassa kuinka yleisön mekkala vyöryi ylitse. Koko organisaatio oli sellaisessa flow-tilassa, että oksat pois!
Tämä nykyinen "kun-ei-vaan-mitään-sattuis" -tila ei oikein iske.

Koko halli on vähän kuin kirjasto tai apteekki, jossa kaikki tekevät ennalta odotettavia asioita ja ovat nätisti roolissaan.
Eikö joku voisi nousta seisomaan ja huutaa ääneen organisaatiossa, että "nyt v**tu riittää!"?"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itsellä pitkälle samat fiilikset. Onko toimiston puolella kaikki ihan ok ? Ihmisiä lähtee, talouspuolella tulee tukkaan, kaikki on jotenkin hajutonta, väritöntä ja mautonta. Tuote ja brändi on menettämässä kiinnostavuutensa. Norsunluutornissaan Aku toimitusjohtajan paikalla ei ole vakuuttanut missään vaiheessa. Erään luotettavan lähteen mukaan on tj jopa saanut eräät pitkäaikaiset fanit vihastumaan ja poistumaan hallilta kokonaan. Ennen niin vahva yhteisöllisyys on kadonnut, on vain kylmästi kauppias (JYP) ja maksavat asiakkaat (yleisö). Tämä yhteisöllisyyden puute heijastuu monlla tavalla, ei vähiten Huikon mainitsemana kirjasto-meininkinä. Ennen, kun yleisökin koki olevansa "samaa perhettä" JYPin kanssa, toi yhteenkuuluvuuden tunne tunnelmaa ja tunnetta pelitapahtumiin ja myös niiden ulkopuolelle. JYP oli koko kaupungin juttu ja ylpeys jonka kanssa mentiin niin ylä-, kuin alamäetkin ylpeästi.

Ikifanin ikävä niitä aikoja.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Erään luotettavan lähteen mukaan on tj jopa saanut eräät pitkäaikaiset fanit vihastumaan ja poistumaan hallilta kokonaan.
Änkyrät oman edun tavoittelijat ja valehtelivat suuttuivat kyllä Akun toimintatapaan jossa kaikki samalla viivalla, kun tämä on syynä tiettyjen poistumiseen niin eihän heitä oikeasti kukaan kaipaa, toki itkävät "väärää" kohtaloaan tuon tuosta jossain. Narsistiset persoonat on aina vaikeita tapauksia, onneksi eivät ole enää hallilla, ilmapiiri paljon raikkaampi.

Se varmasti oli kova paikka, kun ei ollut enää Tyniä joka piti tiettyjä henkilöitä parempina kannattajina, mutta kuten sanottua onneksi nyt kaikki on samalla viivalla lähtökohtaisesti. Tämä siis, jos puhumme samasta asiasta.

Akuakin voi syystäkin monesta asiasta kritisoida, mutta jos jotain hyvää niin Aku on purkanut tiettyjä hyväveli blockkeja JYPissä ja tämä on loistava asia.
 
Viimeksi muokattu:

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
Änkyrät oman edun tavoittelijat ja valehtelivat suuttuivat kyllä Akun toimintatapaan jossa kaikki samalla viivalla, kun tämä on syynä tiettyjen poistumiseen niin eihän heitä oikeasti kukaan kaipaa, toki itkävät "väärää" kohtaloaan tuon tuosta jossain. Narsistiset persoonat on aina vaikeita tapauksia, onneksi eivät ole enää hallilla, ilmapiiri paljon raikkaampi.

Jos siis puhumme samasta asiasta

En tiedä poistuneiden henkilöiden persoonista, en tunne henk.koht....ihan vaan yleisesti näin olen kuullut. Mukavaa jos on raikkaampi meininki. Mutta nyt puhutaan isommasta kuvasta, kuin vain yksittäisten ihmisten poistumisesta hallilta. Viittaan koko kirjoittamaani tekstiin ja yleiseen yhteisöllisyyden katoamiseen organisaation ja yleisön väliltä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Viittaan koko kirjoittamaani tekstiin ja yleiseen yhteisöllisyyden katoamiseen organisaation ja yleisön väliltä.
Mielestäni tämä on menossa parempaan suuntaan kun tietyt persoonat tosiaan poistuneet omien hyväveli-verkostojen kanssa. Nyt on uusi mahdollisuus luoda oikeaa yhteisöllisyyttä, kun tietyt henkilöt eivät vaan napsi rusinoita pullista. Tilanne on paljon parempi kuin ainakin viiteen viime vuoteen.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleenkin, omassa päässä pelaaminen järkyttävää. Ei puolustus niin kamalaa kuin oli, mutta omista lähtö todella vaikeaa vieläkin. Suoraan sanoen, olin tämän pelin aikana todella yllättynyt ne harvat hetket kun päästiin suhteellisen vaivattomasti omista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös