NBA

  • 616 895
  • 4 309

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ajattelinpa herättää tällaisen keskustelun ja katsoa onko täällä
kyseisen lajin/sarjan seuraajia. Ja jos on, mitkä ovat heidän
suosikkiseurat?

Tämän otsikon alle voi kirjoittaa kaikkea NBA:iin liittyvää,
kysymyksiä tai kommentteja.

Tämän vuoden finaalissa siis kohtaavat NJ Nets ja lännen finaalin
voittaja, joko San Antonio Spurs tai Dallas Mavericks. SA johtaa
tällähetkellä voitoin 3-1.
En nyt kuitenkaan ala mitään suurempia alkujuontoja tekemään
vaan katsotaan mitä "suuri yleisö" on mieltä ja missä
alkulähtökohdissa täällä yleensä ollaan sarjaa kohtaan. Tänä
vuonnahan me suomalaisetkin olemme taas voineet seurata
tv:stä (Urheilukanava) joitakin otteluita.
Jos aihe herättää keskustelua niin hyvä niin.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllä löytyy, en vain ole vähnyt vielä tarpeelliseksi avata ketjua asiasta.

Oman suosikkijoukkueen etsintä on vielä käynnissä koska tähän mennessä olen keskittynyt lähinnä yhden pelaajan, MJ:n, seuraamiseen ja "jumalointiin", toki monet muutkin pelaajat ovat saavuttaneet tämän aseman mutta todellakaan varsinaista suosikkijoukkuetta en ole vielä oikein jaksanut keksiä.

Todennäköisesti kuitenkin seuraavat vuodet "glooryhunttaan" Celticsiä, pääasiassa Piercen takia.

Koristahan tulee SM-sarjassa seurattua aika paljonkin "harrastuksen aiheuttamien velvoitteiden" takia.

Jos finaalista tulee Nets-Spurs saatan melkein oksentaa koska kumpikaan joukkue ei herätä suurempia intohimoja ja etenkin Spurs pelaa erittäin kuivaa peliä ja tiukalla puolustuksella saattaa pakottaa Netsinkin tylsään peliin.
Etenkin Nowitzkin loukkaantuminen lähestulkoon varmisti ko. finaaliparin koska muuten Dallasin joukkue on varsin onneton.
Tosin Spursilla on tapana hävitä voitolla olevia sarjoja joten jos Dirk palaa peliin niin ehkä saatamme nähdä finaalissa avointa peliä.

Itse en koriksessa niinkään välitä upeista donkeista tai lay-upeista (toki ne säväyttävät ja niitä odottaa näkevänsä mutta en pidä niitä ainoana seuraamisen arvoisena asiana) vaan enemmänkin taktisista ulottuvuuksista ja oivaltavista syötöistä, myös suoraan juoksusta tehdyt kolmoset saavat minut taputtamaan villistä käsiäni.

Nyt vain pitää toivoa että UK ei taas kuseta katsojia lupailemalla "kaikki ottelut näytetään suorana" vaikka totuus on että 3 edellistä matsia ovat olleet jälkilähetyksiä (tai ainakin 3/4 edellistä matsia).
Optimitapaus olisi se että näytettäisiin matsit sekä yöllä että seuraavana päivänä.
 

Voittaja

Jäsen
Tällä hetkellä itselläni ei samanlaista suosikkia kuin Liverpool, Red Wings tai Tappara ole, koska mikään joukkue ei oikein tunnu omalta. Aikaisemmin seurasin pääasiassa koripallon Steve Yzermanin, Clyde Drexlerin otteita, loistavia johtajia, ja herrasmiehiä molemmat. Huippupelaajien otteita tulee tietenkin seurattua, koska niistähän ne isoimmat jutut aina kirjoitetaan. Toivottavasti finaalissa pelaavat Spurs ja Nets.
 

Cube

Jäsen
Kyllä NBA kiinnostaa. Olin itsekin tällaisen ketjun avaamista ajatellut, mutta ajatukset eivät johtaneet tekoihin. Hyvä, että joku kuitenkin avasi.

Tällä kaudella olen seurannut liigaa taas vaihteeksi tarkemmin, mikä lienee aika pitkälti Urheilukanavan pelien ansiota. Siitä kanavalle iso kiitos. Pieni miinus kuitenkin jo varjon esilletuomista jälkilähetyksistä. Jos pelejä ei suorina voida/haluta näyttää, voisi yön tulokset ainakin jättää pois kanavan tekstarin etusivulta. Yhden matsi meni tällä tavoin piloille. Toisen kämmäsin itse katsomalla Ylen tekstarilta tuloksen vahingossa.
Lisäksi jatkuva Lakersin matsien näyttäminen ärsyttää todella paljon. Onneksi tippuivat.


Oma suosikkijoukkuelista on viime vuosina kehittynyt tällaiseen muotoon.

1. Washington Wizards
- Kannatin tätä joukkuetta sen ollessa vielä Bullets. Sitten Washingtonista tuli USA:n poliittisen pääkaupungin ohella maan murhapääkaupunki ja yhtäkkiä nimi olikin sopimaton. No, sama se mulle - itse asiassa Wizards-nimi on mielestäni hienompi.
Playoffeja alkaa pikkuhiljaa ikävöidä, vaikka en oikeastaan edes muista miltä ne tuntuvat. Tosin en niin fanaattinen fani ole, että playoffien ulkopuolelle jääminen vituttaisi. MJ:n paluu oli viime vuosien kohokohta, kuten myös Maryland-tähti Juan Dixonin varaaminen.

2. Sacramento Kings
- Aluksi lämpesin joukkueelle oikeastaan vain Chris Webberin takia. Viime vuosina Kingsistä on kuitenkin tullut kakkossuosikki, jota on mukava kannustaa, kun "oma" joukkue rämpii. Onhan siellä Pejakin..
Viime vuoden Lakers-sarja oli kyllä huikea, pääsin jopa näkemään kaksi (tai kolme?) vikaa peliä telkkarista. Uskoin todella, että tällä kaudella Sacramento nappaisi mestaruuden ja sen se olisi hyvin voinutkin tehdä ilman C-Webbin loukkaantumista.

3. New Jersey Nets
- Tykkäsin pelata Netsillä NBA2K1:ia ja siitä se jotenkin jäi taustalle. Jason Kiddin hankkiminen vain lisäsi kiinnostusta, kuten myös joukkueen pelien näkeminen. Mielestäni New Jersey pelaa todella viihdyttävää koripalloa, joka perustuu nopeisiin vastaiskuihin ja Kiddin huikeaan pelinlukuun ja pallotaituruuteen.

Mikään NBA-joukkue ei kuitenkaan herätä minussa niin suurta mielenkiintoa kuin Caps tai NFL:n Baltimore Ravens.

Tällä kaudella finaaleissa kohtaavat siis todennäköisesti Nets ja San Antonio Spurs. Toivon, että Nets voittaa, mutta olen Spursille niin kiitollinen Lakersin tiputtamisesta, että olisin valmis suomaan myös sille mestaruuden. Myös Tim Duncanin näkisin mielellään voittavan. Siinä vasta esimerkillinen supertähti.
 
Viimeksi muokattu:
Blackhawksin rinnalla Windy Cityn koripalloylpeys Bulls muodostaa toisen polttavimmimman intohimon ammattilaisurheilurintamalla. Michael Jordanin ja Scottie Pippenin vanavedessä koko Bulls-joukkueen palvonta oli 90-luvun alkupuoliskolla helppoa, mutta suosikkipelaajaksi tästä unohtumattomasta dynastiasta nousi silti ehdottomasti Kroatian helmi Toni Kukoc. Unelmaviisikon takana pyyteettömästi urakoinut Kukoc teki paljon varsin näkymätöntä työtä ollen silti yksi arvokkaimmista palasista koko joukkueessa.

Vuosikymmenen lopulla Jordanin johtama dream team jätti kaupungin lähes totaalisesti. Mestaruusjoukkueen viimeinen kantava voima Kukockin kaupattiin lopulta uuden sukupolven tieltä - sukupolven, jolla GM Jerry Krause halusi kasata vielä kerran uuden dynastiajoukkueen Michael Jordanin kaupunkiin. Kuluneen kauden syövereissä mahtavan dynastian rakentanut, mutta iän myötä huonon terveydentilan kangistama Krause jätti kuitenkin Bulls-organisaation saattaen paikallisen koripallomahdin täysin uusien voimien harteille.

Krausen kädenjälki jäi silti joukkueeseen nuorien lupauksien muodossa. Muun muassa Eddy Curry, Tyson Chandler, Jamal Crawford, Marcus Fizer, Jay Williams olivat tälle vanhalle poppamiehelle kuin omia lapsia, joista luopuminen saattoi tulla kyseeseen vain äärimmäisissä olosuhteissa. Poppamiehen taidoilla varatut lupaukset jättivät kuitenkin ainoastaan rehevän kasvualustan orastavine taimineen, joiden hoitaminen ja niittäminen muodostui uuden GM:n John Paxsonin työmaaksi.

Joukkueen ensi kauden runkoa spekuloitaessa on useasti todettu, ettei Krausen ja Paxsonin metodit tai filosofiat välttämättä esiinny samalla sivulla. Kun Krause piti lähes itsepäisesti kiinni omista varauksistaan saattaa Paxson hyvinkin laittaa nuorta ja potentiaalista kauppatavaraa lihoiksi, jotta nuoren ja vielä pahasti kasvuvaiheessa olevan joukkueen turvaksi sekä opettajaksi saataisiin kokeneempia ja rutinoituneempia veteraaneja. Ja juuri tällaisia kokeneita veteraaneja kasvuiässä kituva Bulls-lauma kaipaakin - veteraaneja, jotka tuovat tiukoissa paikoissa tarvittavaa varmuutta ja jotka pystyvät opettamaan nuorille lupauksille mitä voittaminen vaatii. Suuriin voittoihin kun nämä Krausen lapsukaiset eivät ole vielä tottuneet.

Joka tapauksessa, vaikka nykyinen Bulls-joukkue onkin lähes vastakohta 90-luvun unelmajoukkueelle, takaa nuorten ja lupaavien nuorukaisten legioona silti lähes yhtä mielenkiintoista seurattavaa. Curry, Chandler ja Williams voivat olla tulevaisuuden Bulls-dynastian avainhahmot, mutta kehittyäkseen voittaviksi tähdiksi nämä lupaukset tarvitsevat kokeneita opettajia. Tuleva kesä John Paxsonin johdolla saattaakin hyvin sanella mihin suuntaan nuori ja hapuileva Bulls-kokoonpano suuntaa kulkunsa. Kauppoja on tehtävä vaikka rapatessa roiskuukin, niin roiskui poppamies Krausellakin - tulos oli kuitenkin fantastinen.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Mahavishnu
Joukkueen ensi kauden runkoa spekuloitaessa on useasti todettu, ettei Krausen ja Paxsonin metodit tai filosofiat välttämättä esiinny samalla sivulla. Kun Krause piti lähes itsepäisesti kiinni omista varauksistaan saattaa Paxson hyvinkin laittaa nuorta ja potentiaalista kauppatavaraa lihoiksi, jotta nuoren ja vielä pahasti kasvuvaiheessa olevan joukkueen turvaksi sekä opettajaksi saataisiin kokeneempia ja rutinoituneempia veteraaneja.
Aiheeseen liittyen, mitä mieltä olet huhuista, jotka ovat tuomassa Kevin Garnettia Bulls-paitaan? Vaihdossa Minnesotaan olisi matkaamassa kuulopuheiden mukaan peräti tällainen paketti: Jalen Rose, Jay Williams, Tyson Chandler, Eddie Robinson ja Bullsin 1. kierroksen varausvuoro.. Aika rankalta kuulostaa, mutta toisaalta, KG on rankka pelaaja.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itseänikin on hieman ärsyttänyt että Urheilukanava muuttaa
kaiken aikaa pelien lähetysaikoja ja lupailuja suorista matseista.
Mutta se oli lähinnä odotettavissakin kun kyse on ensimmäisestä
vuodesta (NBA:ta).

Itse(kin) toivoisin ettei Spurs pääsisi loppuotteluun, juuri tylsän
pelitapansa takia. (mitä nyt tulokas Ginobili on väläytellyt
muutaman kerran) Toinen mielestäni tylsä joukkue on Utah Jazz.

Btw. kannattaa seurata ensi kaudella tämän kesän
huippuvarausta LeBron James :ia Clevelandissa.
Ylistyssanoja on riittänyt miehen taidoista.

....vielä kun oppisi saamaan tuon p#¤%:een otsikon isoilla kirjaimilla.
 
Garnett on rankka, mutta ei tarpeeksi rankka. KG pystyy kannattelemaan joukkuettaan kolme neljännestä kadoten kuitenkin viimeisen neljänneksen ratkaisuhetkillä. Garnett on tähti, joka kaipaa yhden ratkaisevan askeleen noustakseen supertähdeksi, joka yksin ratkaisisi O'Nealin, T-Macin tai vaikka Koben tavoin otteluita. Avaimet tähän on, mutta on eri asia löytyvätkö ne koskaan.

Kevin Garnett on eittämättä todella monipuolinen ja lahjakas pelaaja. Bulls-organisaatiossa on kuitenkin kehitymässä jo omasta takaa Garnett-prototyyppinen pelaaja Tyson Chandlerissa. Ja juuri Eddy Curryn ohella Chandler voi olla tulevaisuuden tukipylväitä uutta dynastiaa luodessa. Garnett toisi toki kaivattua johtajuutta ja tähteyttä, mutta ei ratkaisevasti saati riittävästi.

Chandlerin mukana matkaavista lähinnä Jay Williamsia jäisi kaipaamaan, muut - etenkin Robinson muhkeine palkkoineen - joutaisivat Minnesotan havumetsiin mikäli tulopuolella olisi jotain varteenotettavaa. Williams kuuluu kuitenkin edellä mainittuihin tulevaisuuden tukijalkoihin - edellyttäen tietenkin, että yhteistyö Jamal Crawfordin kanssa sujuu ilman suurempia konflikteja. Crawford-Williams akseli takamiehinä on erittäin potentiaalinen ja vaarallinen kaksikko roolituksen onnistuessa. Onnistuminen vaatii kuitenkin Crawfordilta tuntuvaa massan lisäystä kesäharjoitteluissa, jotta avausviisikkoon on mitään asiaa.

Opettajaa joka tapauksessa nuorille kaivataan. Kokeneen veteraanin toivomuslistalla Garnettin kaltaiset kovat tähdet syrjäyttää kuitenkin hieman pienemmät nimet. Tulevan kesän vapaa-agentti Juwan Howard on yksi huhuissa ja spekulaatiossa väläytelty nimi, joka sopisi Curryn ja Chandlerin oppimestariksi täydellisesti. Myös kauppoja Golden Staten suuntaan on esitetty vedoten lähinnä Gilbert Arenasin tilanteeseen, johon Jamal Crawfordin voisi tuoda apua. Toivottavasti Paxson saa pelaajia liikkeelle, sillä pelkillä Donyell Marshallilla ja Fred Hoibergilla/Corie Blountilla ei nuorta avausviisikkoa tueta kylliksi.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Mahavishnu
Garnett on rankka, mutta ei tarpeeksi rankka. KG pystyy kannattelemaan joukkuettaan kolme neljännestä kadoten kuitenkin viimeisen neljänneksen ratkaisuhetkillä. Garnett on tähti, joka kaipaa yhden ratkaisevan askeleen noustakseen supertähdeksi, joka yksin ratkaisisi O'Nealin, T-Macin tai vaikka Koben tavoin otteluita. Avaimet tähän on, mutta on eri asia löytyvätkö ne koskaan.

Kevin Garnett on eittämättä todella monipuolinen ja lahjakas pelaaja. Bulls-organisaatiossa on kuitenkin kehitymässä jo omasta takaa Garnett-prototyyppinen pelaaja Tyson Chandlerissa. Ja juuri Eddy Curryn ohella Chandler voi olla tulevaisuuden tukipylväitä uutta dynastiaa luodessa. Garnett toisi toki kaivattua johtajuutta ja tähteyttä, mutta ei ratkaisevasti saati riittävästi.
Se yksi ratkaiseva askel voisi olla siirto Lännestä Itään. Ai että, miten KG dominoisikaan Idässä.. Sehän tämän kaupan idea olisikin - luoda Bullsille mahdollisuus menestysjahtiin Idän ollessa vielä heikko. Ja Garnettilla on kuitenkin vielä monta huippuvuotta jäljellä, joten ei Bulls tulevaisuuttaan täysin tuhoaisi. Kuten totesit, Eddie Robinson on aika turha, eikä Jalen Rosekaan ole suurine palkkoineen mitenkään korvaamaton. Jay Williams on kieltämättä lupaava, mutta käsittääkseni tällä hetkellä vaarassa jäädä flopiksi. Sitten jää vielä Tyson Chandler, joka _saattaa_ jonain päivänä päästä lähelle KG:n tasoa. Hänellä on kuitenkin vielä pitkä matka kuljettavana. Sitä paitsi, vaikka Chandler joskus 'pikku-Garnettiksi' kehittyisikin, ei Bullsin tarvitsisi vaipua epätoivoon.. Olisihan heillä sentään original KG.

Näin siis teoriassa. Todellisuudessa hinta ja riski on tosiaan aika kova. Sanoisin, että liian kova. Ilman tuota ykkösvarausta trade saattaisi mun mielestä vielä toimia mutta tuon paketin mukana Bulls menettäisi aivan liikaa. Tai sitten Minnesotalta pitäisi saada myös Wally Szczerbiak tms.

Mutta huhuhan tässä kuitenkin vain on kyseessä. Eikä loppujen lopuksi kai edes kovin varteenotettava sellainen..
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti stiflat

Toinen mielestäni tylsä joukkue on Utah Jazz.

Btw. kannattaa seurata ensi kaudella tämän kesän
huippuvarausta LeBron James :ia Clevelandissa.
Ylistyssanoja on riittänyt miehen taidoista.
Täysin samaa mieltä tuon Utahin suhteen. Liigan kolmen tylsimmän joukkueen joukossa kaudesta toiseen. Stockton+Malone on varmasti yksi kaikkien aikojen tutkapareista, mutta minua tuo yhtälö ei sytytä. Täytyy kyllä myöntää, etten kovin montaa Jazzin peliä ole nähnyt, mutta joskus nämä asiat vain aistii..

Ja draftissa myös nimet Darko Milicic (C) ja Carmelo Anthony (SF) lienevät kovia. En kovinkaan hyvin ole näistä jutuista vielä perillä, mutta olen kuullut, että tämän vuoden draftissa olisi kolme huipputason pelaajaa. James, Milicic ja Anthony. Joku voi varmaan kertoa tarkemmin?
Jamesia ollaan ainakin eniten hehkutettu, mutta ei näistä high school -pelaajista aina tiedä.. Olkoot kuinka tulevaisuuden tähtiä tahansa. On Wizardsillakin parin vuoden takainen ykkösvaraus Kwame Brown, jonka piti olla täysin varma tapaus. Jep, varsinainen stara onkin :)
 
Vaikka itäinen konferenssi onkin heikompi, ei konferenssien voimasuhteet muuta millään tavalla Garnettin perimmäisiä kykyjä. Kuten todettua, KG on monipuolinen ja lahjakas pelaaja, mutta todellinen supertähtiaines uupuu, jolloin yksilötason ratkaisut jäävät vääjäämättä pois luoden eräänlaisen epätäydellisen tähden kuvan. Ja vaikka Garnett on kohtuullisen nuori pelaaja, on miehen kykyjä kehittyä kaivatunlaiseksi todelliseksi supertähdeksi epäiltyä varsin rankasti. Garnettistä voi toki kehittyä vielä supertähti, mutta toisaalta niin voi Tyson Chandlerista. Chandlerista voi myös kehittyä samankaltainen epätäydellinen tähti kuin nykyisestä KG:stä, joten jossittelua riittää.

Jay Williamsin tuomitseminen yhden kauden perusteella on perusteetonta. Vaikka nuorukainen pelasi kaikkiin odotuksiin nähden vaisun kauden, kehitysmahdollisuudet mihin tahansa ovat avoinna Garnettin ja Chandlerin tavoin. Williams joutui myös varsin erilaiseen tilanteeseen hypätessään NBA-parketeille, sillä aikasemmissa sarjoissa hän oli tottunut dominoinaan koko kenttää ja pitämään palloa paljon. Bulls-peluutuksessa Williams joutui kuitenkin jakamaan palloa runsaasti pitkille miehille sekä rakentamaan peliä yhdessä Jalen Rosen kanssa. Triangle-hyökkäystä Williams kirosi moneen otteeseen kauden kuluessa, joten ilman kipuja siirtyminen Bulls-paitaan ei tapahtunut.

Tyson Chandler saattaa kehittyä jonain päivänä Kevin Garnettin kaltaiseksi pelaajaksi. Hän saattaa kehittyä paremmaksi pelaajaksi kuin Garnett tai jäädä paljon KG:n tason alle. Kuljettava matka on todellakin pitkä. Garnett on tätä matkaa jo kulkenut ja näyttänyt mihin pystyy. Kovin moni ei usko, että KG pystyy kuitenkaan ylittämään nykyisen tasonsa tai ylipäätään kyllin koviin tekoihin. Tyson Chandler ei välttämättä pysty myöskään tarpeeksi koviin tekoihin.

Silti Jay Williamsin ja Tyson Chandlerin sekä Rosen ja Robinsonin + varauksen rahtaaminen Minnesotaan olisi hyvin todennäköisesti aivan liikaa yhdestä miehestä, joka ei pysty joukkuettaan kantamaan kriittisillä hetkillä. Olisihan Bulls-organisaatiolla toki tällöin original Kevin Garnett, joka johdattaisi joukkueen korkeintaan konferenssin finaaliin, samalla kun kaksi lupaavaa nuorukaista saattaisi luoda menestyksekästä uraa muualla. Toisaalta Bulls-organisaatiolla saattaisi olla avauskokoonpanossaan Eddy Curry, Tyson Chandler ja Jay Williams - kaikki yhdessä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Oma suosikkijoukkue on jo monta vuotta ollut tylsä San Antonio Spurs. Ensin pelkästään "Admiral" Robinsonin vuoksi, mutta vuosien varrella mm. "Mato" Rodman toi runsaasti väriä harmaaseen massaan.

Tim Duncanin varauksen jälkeen pääsi Spurskin mestaruuden makuun Twin Towersin dominoidessa korin alustaa.
Spurs ei ole mitenkään näyttävä joukkue, mutta tehokas. Etenkin Duncanin oldschool pelityyliä on ilo katsella. Miehen bravuuri suoritus eli hyppyheitto levyn kautta on tappava. New Jerseyn voi olla liian vaikea pysäyttää häntä.

LeBronista vielä.
Poika on ällistyttävän lupaava, mutta näitä high school ihmeitä on ollut ennenkin. Ei ehkä kannata ensimmäisillä kausilla odottaa liikoja. Esimerkiksi Kobella ja T-Macillä meni muutama vuosi ennen kukkaan puhkeamista. Paljon on kiinni kestääkö henkinen kantti ryöpytystä vai tuleeko kaikki heti liian helpolla. LeBronihan teki Niken kanssa vaatimattoman 100 miljoonan sopimuksen, joka tuon ikäiselle kaverille voi olla ehkä hieman liikaa.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Cube

Ja draftissa myös nimet Darko Milicic (C) ja Carmelo Anthony (SF) lienevät kovia. En kovinkaan hyvin ole näistä jutuista vielä perillä, mutta olen kuullut, että tämän vuoden draftissa olisi kolme huipputason pelaajaa. James, Milicic ja Anthony. Joku voi varmaan kertoa tarkemmin?

Milicistä en tiedä oikeastaan mitään, mutta Carmelo Anthony sai jonkunlaisen "kohtauksen" March Madnessissä ja pelasi kuin valmis NBA-pelaaja. Hän nousi kohinalla ohi monen muun prospectin, varsinkin ollessaan finaalissa täysin pitelemätön (20p/10r/7a).

Kaveri taisi olla kaiken muun hyvän lisäksi freshman, joten ei ole iällä pilattu.

Bio: http://sports.espn.go.com/ncb/player/profile?playerId=11231
 

Ruma lapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC
Spursin miehiä tälläkin suunnalla, ollut jo toistakymmentä vuotta.
Kauhukseni huomaan että menivät ja hävisivät yöllä Dallasille!!!

Luotan kuitenkin Amiraaliin, Duncaniin etc. Spurs hoitanee Dallasin seuraavassa, on sen verran tasainen nippu tällä kaudella.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Seurataan..

NBA:ta tuli seurattua monta vuotta todella tiiviisti harrastuksen takia. Ostettua kortteja sun muuta. Tästä aikaa on kierähtänyt 3-5 vuotta.
Sitten kun lopetin pelaamisen, kiinnostus NBA:hankin lopahti. Nyt olin jenkeissä käymässä parivuotta sitten, ja Orlandon pelissä niin iski uudestaan.

Ennenkuin seurasin NBA:ta suosikeitani olivat:

Millerin (sg) Indiana Pacers ja Grant Hillin Detroit Pistons. Myös Orlando nuorine tähtineen; Penny Hardaway ja Shaquille O'neal lämmittivät nuorta sydäntä. Sitten Shaq myytiin Lakersiin ja Orlando vajosi. Nyt on vain yksi suosikki Orlando ja T-Mac.

Finaaleista, pakko toivoa että Nets vie mestaruuden, Spurs pelaa todella tylsää peliä ja Duncan on somehow liiallisen ärsyttävä
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Oli kyllä uskomattomia otteita Tracy McGrady :ltä pudotuspeleissä
Detroitia vastaan. Harmi ettei muu joukkue yltänyt samalle tasolle
ja Detroit vei ratkaisevat pisteet. En olekaan tiennyt että mies on
kehittynyt tällaiseksi johtajaksi Orlandossa. Torontossa oli kyllä
hyvää vauhtia kehittymässä, mutta taisi jäädä liikaa Carterin
varjoon.

ps.Shawn Kemp on muuten kerännyt kiloja mukavasti sitten viime
näkemän (Seattle). Mutta eipä siinä mitään, upposi ne korit silti
ihan mukavasti kuitenkin siinä ajassa kun kentällä pääsi olemaan.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Viestin lähetti stiflat

ps.Shawn Kemp on muuten kerännyt kiloja mukavasti sitten viime
näkemän (Seattle). Mutta eipä siinä mitään, upposi ne korit silti
ihan mukavasti kuitenkin siinä ajassa kun kentällä pääsi olemaan.

Shawn "kokkeli" Kemp:hän pelasi ainakin Cleavelandissa ennen Orlandoon saapumistaan. Tämä Entinen All-Star pelaaja on ottanu kiloa huolella Seattle ajoista. Tasoa ei enää ole nimeksikään jos vertaa vanhaan "Rain Maniin" joka oli levoton hissimies.
Mieshän oli siinä mielessä erikoisuus että ei ole käynyt yliopistoa vaan on tullut NBA:han kaduilta :)
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Viestin lähetti Socrates
Kemp:hän pelasi ainakin Cleavelandissa
ennen Orlandoon saapumistaan. ..."Rain Maniin"

Totta kyllä, en vain juurikaan seurannut miestä Cavseissa.
Reign Man, pilkunviilausta.:)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
jaa-a UK sitten näyttää kaikki finaalit jälkilähetyksinä....voi ...tun ...tu

" kaikki ottelut lähetetään suorina" jepjep.

Noh tottahan se on että jos änäripelit eivät olleet kannattavia suorina niin eivät ole NBA-pelitkään...toisaalta jos UK on ostanut paketin jossa matsit olisi tarkoitus näyttää suorina niin miten mahdotonta olisi näyttää matsit sekä suorina että jälkkäreinä, kuten Nelonen tekee UCL-matsien kanssa aina välillä.

Noh onneksi NBA:ta ei pahemmin seurata mediassa joten ei ole pelkoa spoilaantumisesta.
 

toppari

Jäsen
Suosikkijoukkueeni on Orlando Magic ja tällä kaudella suosikkipelaajaksi on noussut 21-vuotias tulokashyökkääjä Drew Gooden, joka hankittiin yhdessä Gordan Giricekin kanssa kesken kauden Memphisistä. Nyt kun Hanno Möttölä ei enää pelaa NBA:ssa, niin tällä hetkellä liigan "suomalaisin" pelaaja on nimen omaan Drew Gooden, jonka äiti on suomalainen. Drew'n isä Andrew Gooden pelasi 70-luvun lopulla koripalloa Äänekosken Huimassa ja silloin hän tapasi Ulla Pellisen. He muuttivat yhdessä Yhdysvaltoihin ja Drew syntyi Oaklandissa, Kaliforniassa 1981. Myöhemmin Ulla ja Andrew kuitenkin erosivat ja asuvat tällä hetkellä molemmat uusien aviopuolisoidensa kanssa USA:ssa. Drew vierailee äitinsä kanssa silloin tällöin suomessa tapaamassa sukulaisiaan.
Lähde: http://www.n-jcenter.com/NewsJournalOnline/Sports/NBA/sportsMAG1031803.htm

Orlando pelasi ihan hyvän kauden, mutta pelit päättyivät kuitenkin pettymykseen, kun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Detroit nousi 3-1-tappioasemasta 4-3-voittoon ja meni jatkoon. Kuluneella kaudella Orlandon tärkein pelaaja oli luonnollisesti Tracy McGrady, joka voitti liigan pistetilaston saldolla 32,1 PPG. Uudet miehet Gooden ja Giricek pelasivat hyvin laitahyökkääjinä - Giricek vähän yli ja Gooden vähän alle 14:n pisteen keskiarvolla. Molemmat ovat NBA-tulokkaita, vaikkakin kroaatti Giricek on jo lähes 26-vuotias ja pelannut monta vuotta huippukorista Euroopassa. Goodenilta minä odotan erittäin loistavaa tulevaisuutta NBA:ssa. Hän on hyvä hyökkäyspäässä ja näyttihän hän Urheilukanavallakin nähdyssä pudotuspeliottelussa Detroitin ja koko liigan puolustuskuninkaalle Ben Wallacelle miten palloa torjutaan.

Ja takaisin Orlandon joukkueeseen...vaihdosta laitaan oli heittää Pat Garrity, joka teki kelvolliset noin 10 PPG. McGradyn rinnalla takamiehenä pelasi joko Jacque Vaughn tai kokenut, kesäkuussa 35 vuotta täyttävä Darrell Armstrong. Sentteriosasto on joukkueen ehkäpä heikoin lenkki. Usein aloituksessa pelasi sentterin paikalla takavuosien donkkikuningas Shawn Kemp, jolle tosiaankin on kertynyt muutama kymmenen kiloa lisää sitten huippuvuosien Seattlessa ja Clevelandissa. Toinen vaihtoehto oli Andrew DeClercq, jonka virhetili tuntuu kuitenkin täyttyvän joka pelissä aivan liian nopeaa tahtia. Tulevaisuuden kannalta paras vaihtoehto on 21-vuotias Steven Hunter, joka pelasi nyt toisen kautensa ja pääsi loppukaudesta jo avaukseenkin ja teki NBA-uransa ensimmäisen tupla-tuplan (14 pts, 10 reb) huhtikuun alussa Dallasissa. Muita peliaikaa saaneita olivat: iso nigerialaissyntyinen sentteri Olumide Oyedeji, hyökkääjät Jeryl Sasser ja Pat Burke sekä takamies Chris Whitney. Niin ja tietenkin myös Grant Hill, jonka uran ovat lukuisat pahat loukkaantumiset turmelleet. Tällä hetkellä Orlandossa kolmen kauden aikana juuri loukkaantumisten takia vain noin 50 ottelua pelanneen Hillin jatkaminen joukkueessa näyttää varsin epävarmalta.

Finaalisarjan alkua odotan mielenkiinnolla. Harmi, ettei otteluita näytetä suorana, nyt kun kesälomankin ensimmäinen puolikas alkaa sopivasti maanantaina. Vaikea sanoa kumman toivoisin voittavan. New Jerseyn tutkaparia Jason Kidd - Kenyon Martin on ilo katsella ja San Antoniossa loistaa Tim Duncan ja kumppanit.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ensi yönä se sitten alkaa. Saa nähdä miten käy.
Tämän päivän Hesarissa oli katsaus finaalipariin ja siinä huhuiltiin
että Kidd olisi ehkä menossa juuri San Antonioon ensi kaudeksi
kun Robinson lopettaa ja Kidd'n sopimus NJ:n kanssa päättyy.
Lehdessä uumoiltiin vastakkain olevan NJ:n nopeus vs SA:n
hitaat pelinrakentelut korin alle. Ja niinhän se taitaa myös olla. Ne
Duncanin "hitaat korit" eivät vaan yleensä niin hirveän hienoja
ole, että NJ:n pelin voisi kuvitella olevan enemmän yleisöön
menevää.

Samaisessa lehdessä oli myös LeBron Jamesin huikea
sopimusjuttu Niken kanssa. Kyllä näköjään Nikella on varaa
haalia kaikki kuuluisuudet riveihinsä. Kun tällälailla pikaisesti
miettii niin tunnetuimmat kilpailijoilla taitaa olla Bryant (Adidas) ja
Iverson (Reebok).

Toivottavasti ei tule kuitenkaan 4-0 sarjaa...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En lajin fani ole, mutta suosikkijoukkueeni on Dallas Mavericks lähinnä Steve Nashin takia. Sinänsä suosikkijoukkueeni muodostumistapa on hieman erikoinen, sillä Dallasissa olessani kävin katsomassa matsin Toronto Raptorsia vastaan. Dallas meni heti alussa 10-0 tai 12-0 johtoon. Siitä huolimatta tai ehkäpä juuri sen takia kannatin koko pelin Torontoa. Pidin joukkuetta paljon sympaattisempana ja ehkä heidän pelityylinsä viihdytti minua enemmän, mutta jokatapauksessa Dallas pelin lopulta minun harmikseni voitti. Kuitenkin se oli yksittäinen pelaaja eli Steve Nash, joka minuun vaikutuksen pelityylillään ja persoonallaan teki ja myöhemmin Dallasista minun suosikkijoukkueeni tuli.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän sama täällä, dana 77, yksittäiset pelaajat kiinnostavat enemmän. Koko kauden intensiiviseen seuraamiseen ei aika riitä, ja silloin se 'oma' joukkuekin jää löytämättä. Huolimatta lievästä kyllästymisestä Lakers-näkyvyyteen on Kobe kuitenkin seurattavien listallani, samoin odotan mielenkiinnolla LeBronin tuloa. Vanhat suosikkipojuni olivat 'Lihapulla' Barkley Phoenixin aikoihin ja 'Mailman' silloin kun hän vielä 'delivered'. TV ei ainakaan ole edesauttanut lajin seuraamista - joskus aikojen alussa HTV/PTV/Nelonen näytti sentään jotain suoranakin.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Huhuh.. Eka finaali takana

San Antonio - NJ Nets, voitot 1-0

aika älytön peli Duncanilta, 32 pistettä, 20 levy palloa ja 6 passia. Jos Nets ei saa Duncania kuriin saattaa mennä peräti 4 pelissä puhki. Duncan upotti jo LA:n joten pahalta näyttää Netsien kannalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös