NBA kausi 2007-2008

  • 41 579
  • 373

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mikäköhän mahtaa olla "comeback-ennätys" Nba:ssa? Muistaakseni Tracy McGrady toi Orlandon joskus 3-4 vuotta sitten (oliko Dallasia vastaan) lähes 10 pisteen takaa ohi viimeisellä 30 sekunnilla...?

Varmaan hienoin comeback tosiaan on Tracyn uroteko Spursia vastaan, 13 pistettä 35 sekuntiin. Ei huono ollenkaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo, tossa Toronton matsissa nakyi kaksi asiaa varsin selvasti: pelin alkamisajankohta (klo 9:30am meidan aikaa) ja Steve Blaken puuttuminen (puujalka). Olis kuulemma pelannut, jos matsi olis ollut illalla... mene ja tieda.

Jarrett Jack ei ole alottava PG. Hanhan alotti kauden alussa ja sillalailla mentiin 5-12. Han ei jostain syysta saa mitaan aikaiseksi ellei tule penkilta. Sama T-Law:n kanssa. Nytkin JJ pelasi surkean pelin. Olis nyt veivannut edes yhden niista avomestoista, niin ei olis tarvittu OT:ita ollenkaan. Bosh:kin taisi blokata jannun pari kolme kertaa... Yksi mita en ymmartanyt ollenkaan oli se, etta Przybillaa ei peluutettu jatkoajoilla eika varsinaisen peliajan lopussakaan ollenkaan. Montako pistetta Bosh ym teki paintsilta esim vaan jatkoajoilla?? Oliko kyseessa Naten varsin hyvan hang-timen omaava brain fart vai mika oli??

Mutta janna matsi oli ja kun Toronto on lahella sydanta, niin ei toi nyt niin pahalle tuntunut. Sympatiat menee tassa liigassa meinaan seka Torontolle etta Hornetseille. Niissa on tehty samanlaista hyvaa tyota kun meillakin. Ei superstaroja, mutta joukkueellinen huikeita pelimiehia. Hommat ei yleensa kaadu yhden miehen nuhaan...

Tanaan tosiaan jatkuu New Jerseyssa back to backina ja kahden OTn jalkeen... Jaa-a, jaako heitot taas lyhyiksi vai lahteeko jengi raivoissaan kurittamaan Netseja? Revanssin paikka olis ainakin.

Pahoja vastuksia on koko kiertue taynna (Shaq:kin pelaa jo kun sinne saavumme) ja mukana on viela yksi back to back eika yhdellakaan kotijoukkueella ole back to backeja... Paha kiertue on siis ja joo, jos sielta kotiin paasemme 2-5 tai 3-4, niin hyva on!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Noh, NJN matsiin ei tarttettu sitten sita ensimmaistakaan jatkoaikaa. Pidettiin Netsien kolme isoa taysin pimennossa ja se oli siina. Blake pelasi taas alotuksessa ja Jack repi valkosessa ryhmassa omat normaalit tehonsa. Back to normal! Viimesten neljan vuoden aikana ollaan pidetty Nets keskimaarin n. 70 pinnassa niiden omalla kotikentalla. Kiva mesta!

Nyt on edessa herkkupala. Vuoden kohokohta. Nannaa! Keskiviikkona ollaan Bostonissa ja isannathan havisivat tanaan D.C.lle himassaan, joten saattaa olla aika arjy ryhma vastassa! Katellaan.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Noh, NJN matsiin ei tarttettu sitten sita ensimmaistakaan jatkoaikaa. Pidettiin Netsien kolme isoa taysin pimennossa ja se oli siina. Blake pelasi taas alotuksessa ja Jack repi valkosessa ryhmassa omat normaalit tehonsa. Back to normal! Viimesten neljan vuoden aikana ollaan pidetty Nets keskimaarin n. 70 pinnassa niiden omalla kotikentalla. Kiva mesta!

Kuinkas muuten herra Vince Carter pelaa tät nykyä? Tiedän kyllä miehen statsit, mutta olisi mukavaa kuulla myös sellaisten henkilöiden kantoja, jotka oikeasti näitä matseja enemmän seuraavat.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
New Jersey Nets kuuluu naihin surullisiin NBA-joukkueisiin, jotka ovat juuri tulossa tiensa paatokseen pelaajiensa kanssa. Siella on iakasta porukkaa ja profiilipelaajat eivat enaa mitaan ihmeellista tule nayttamaan. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta toki. NJN:ssa pelaa kolme kovan luokan pelaajaa (Kidd, mr triple-double himself, Carter, aka. ex-Air Canada ja Richardson, was my future already yesterday??) ja muutama hyva profiilipelaajaa, esim Nachbar. Kaikki kuitenkin tietaa, etta kolmen kovan tie on lopussapain (joskin JR:lla voi olla viela toinen tuleminen jossain muualla). "Dead End" nakyy jo tien paassa eika paluuta ole.

Eilisesta pelista on tietysti huono vetaa mitaan yleista johtopaatosta Carterin pelista, silla han sai kylla mellestaa ihan rauhassa koko pelin ajan, mutta mitaanhan han ei saanut aikaseksi. Nama ilmavat finger rollit ja donkit on takanapain eika heittokaan nayta enaa sujuvan. Toisaalta Netseilla oli ihan hyvia peleja alla, mutta niista valitettavasti en osaa mitaan sen kummempaa sanoa, koska en niita nahnyt. Homman nimi meinaan Blazerseita vastaan on se, etta jos me pelataan joukkueena (eika niin kun Torontossa, jossa kaikki naytti odottavan Royn hoitavan homman), niin kylla vastustaja saa pelata helvetin hyvin, etta voittaa. Meidan avaus (black unit) on yksi liigan kovimmista ja se on taynna ratkaisijoita. Kenenkaan ei tarvitse ratkaista (eika tehda sita 25+ pinnaa), mutta jokainen on valmis ratkaisijan rooliin. Roy ja LA on ihan saletteja, ja kun Blakelle annetaan tilaa, niin jaljen voi kysya GSWn kundeilta. Sama Websterin kanssa. Utahilla lienee kommentit hanen taidoistaan. Ja kun jokainen kundi on epaitsekas, mutta ratkaisuvalmis, niin jalki on eittamatta hyvaa.

Sitten kun penkki (white unit) tulee kentalle, niin niiden aktiivinen aluepuolustus on ajanut lahes kaikki joukkueet viimeisen 45 paivan aikana totaaliseen "paniikiin". Kuinka moni joukkue on jaanyt meita vastaan alle kauden piste-ka.:n? Eika white unit ole myoskaan ujo ratkaisuissaan: JJones, liigan paras 3n pinnan heittaja, JJack yksi liigan kovimmista penkiltatulijoista ja T-Law, mr 4th quarter himself. Sita toista sentteriahan me tassa ollaan vailla juuri nyt, mutta sehan hoituu kylla ensi kaudella, niin kun tiedetaan ;-)

Eli kun taa meni nyt taas Blazers-promoksi, vaikka piti Carterista jotain sanoa, niin ehka tassa jotain on siihenkin. Toki Netsien asenne oli eilen vahan heikko, mutta valilla piti oikeen pelinumerosta katsoa onko Carter kentalla vai ei, ja missa se on, jos se kentalla oli. Vanhuus ei tule yksinaan. Tasaisiin suorituksiin, pelista toiseen naa vanhemmat ei enaa jaksa.
 
Viimeksi muokattu:

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kiitos paljon kattavasta vastauksesta. VC:n tapauksessa taidetaan tosiaan olla kaukana näistä ajoista. Tuo uskomaton pomppu on siis vuoden 2000 olympialaisista.

Muistan muuten joskus noihin aikoihin ostaneeni Toronto Raptorsin pipon (joka minulla taitaa olla vieläkin) ainoastaan Vince Carterin takia. Melkoinen lapsuudensankari juuri noiden loikkien takia :)

Mutta nostalgiasta nykyhetkeen, Portlandia ei voi kuin ihannoida noinkin "nopeasta" noususta takaisin kuumimpiin NBA:n seuroihin. Muistelen tuota 2000-luvun alkua, jolloin Scottie Pippenit tulivat "pelaamaan".
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Voit vaan arvata mitka fiilikset tassa kaupungissa juuri nyt on, kun kaikki paska on saatu roudattua muualle (terveiset vaan Detroitiin, New Yorkiin ja Houstoniin!) ja meilla on vihdoin joukkueellinen todella hyvia, nuoria pelaajia ja ennen kaikkea mukavia tyyppeja. Channing "french" Frye:kin sanoi tanne tultuaan, etta on saapunut paratiisiin ja on ikaan kuin vapautunut vankilasta (Knicks). Kun tuollaiset kommentit kulkee liigassa korvasta toiseen ja menestystakin tulee, niin tulijoitahan riittaa aina kun on tarve.

Ehka Portland saa nyt hyvitysta sille 90-luvun fiballe kun draftista tanne otettiin Sam Bowie eika Michael Jordan (tai edes Hakeem Olajuwon). Siinahan kavi niin, etta silloin elettiin aikaa jolloin super-joukkueen teki (kuulemma) hyva G ja loistava C. Noh, meilla oli jo Clyde ja nyt tarttettiin siis se C. Jalkavaivainen Sam Bowie tuli drafista ja vaikka han hyva olikin, niin kukaan ei kuulemma tiennyt, etta han oli katkaissut toisen jalkansa jo kahdesti (lukion haaveri pidettiin salassa!). Noh, kun se napsahti kolmannen kerran ja muuan MJ myllasi Chicagoa uuteen uskoon, niin johan alahti! Sanotaan, etta se draft pick oli meidan historian surkein juttu. Jos edes Hakeem olis tullut tanne, niin katossa roikkuis huomattavasti enemman viireja kun nyt. Toisaalta... Clyde ja MJ yhdessa... eijjeijjjjjei!!!! Ei saa ajatella noin. Rupee oikeen puistattamaan!

Eilisessa matsissa kommentaattorit kiusas taas toisiaan tiedoillaan. Nyt kyseessa oli liigan ulkomaalaispelaajat. Kysymys oli, etta kuinka monta ulkomaalaista liigassa juuri nyt pelaa.

Vastaus oli 75(!!) eri maan ja territorian edustajaa. Eniten pelaajia on Ranskasta ja eniten ulkomaalaisia pelaajia on San Antoniossa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
NBA kausi on kuin maratooni. Yhden ottelun tuloksella ei nain pitkassa juoksussa ole juurikaan valia ja kaikki joukkueet kayvat lapi niin nousut kun laskutkin yhden kauden aikana. Mutta silti jotkut tulokset jaksaa aina ihmetyttaa. Washington on pessyt Bostonin viime aikoina kahdesti ja tanaan ne menee ja ottaa Knickseilta dunkkuun. Knickseilta! Olkoonkin, etta tama oli paakaupunkin jengille back-to-back, mutta silti!

Taa on urheilun suola. Ikina ei tieda...
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja kohta sitten Portland testaa Bostonin kotivireen...

Voisi kuvitella, että olisi helpompikin paikka tulla vieraaksi 30-6 saldolla pelaavan joukkueen kotiluolaan, kun kotijoukkue on hävinnyt kaksi ottelua putkeen (viimeisen kotonaan) ja varmasti on näytönhalua...

NY Knicksistä sen verran, että joukkue jaksaa aina yllättää. Toisinaan (useimmiten) häviää sen 20 pistettä, mutta sitten välillä pelaa todella hyvin, kuten vaikkapa Detroitia vastaan (89-65) ... ja onhan nyt joukkue "peräti" 2:n ottelun voittoputkessa. Saa nähdä miten käy tänään "melkein kotikentällä"... kun joukkue matkaa vieraisiin ( 8 mailia ), New Jersey Netsin vieraaksi. Kaikkien mahdollisuuksien peli, koska molemmilta joukkueilta löytyy pelaajia, jotka voivat pelata todella hyvin... tai sitten taas todella huonosti.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ihan hyva peli oli, joskin hieman jai hampaankoloon jai se, etta tuomaritkin naytti olevan sita mielta, etta Bostonin pitaa nyt voittaa. Se ei pelia ratkaissut (ehka hieman vain helpotti), silla kyllahan toi peli ratkes kolmeen asiaan: pallonmenetyksiin (Portland 19) ja sita kautta hyvaan Bostonin D:hen, Ray Alleniin ja Kevin Garnettiin. Kundit oli paattaneet, etta nyt ei havita.

Tasta, kylmasta ja lumisesta Bostonista Blazer matkustaa aurinkoiseen 25n asteen Miamiin, jossa on luvassa taas hyva matsi perjantaina. Shaq on takasin. Saas nahda.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Eilen pari ihan maukasta tv-pelia. Ensin Cavs oli Spursien vieraana ja peli ratkes jalleen kerran tuomariin, niin kun varsin usein naissa superstarojen peleissa kay: Cavsien hyokkays, jossa LBJ tulee kaaren takaa vapariviivalle, puskee paan alas ja jyraa Oberton (joka oli paikallaan kadet alhaalla "munissa") ja tekee korin, jolla Cavs loppujen lopuksi voitti. Olisko pilli soinut toisinpain? Totta munassa. Taysin selva hyokkaajan virhe, josta Spurseille olis kuulunut 2 heittoa. Naa (miljoonan aikalisan lisaksi per peli) on just niita juttuja, jotka mua vituttaa tassa liigassa: superstaroille on omat saantonsa. Ja samalla tuomarit haluaa respectia!!? Juu ei.

Illan toisessa pelissa Suns ja Lakers vaansi Lannen piikkipaikasta. Suns vei laajalla rintamalla Bynumittoman Lakersin nurin. Nash syotti 20.

Tanaan ESPN muuten nayttaa Heat - Blazers matsin, jos kiinnostaa ja streamia loytyy. Matsi on siis itarannikolla, joten aikakin on miellyttavampi!
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tanaan ESPN muuten nayttaa Heat - Blazers matsin, jos kiinnostaa ja streamia loytyy. Matsi on siis itarannikolla, joten aikakin on miellyttavampi!

Vaikka Blazers olisikin kiintoisa seurattava, Miamin pelin kyllä voi jo arvata ennalta:
ajo, whiiii, vapari/(t)...ajo, whii, vapari(t)...

Ja kun Shaq on lähinnä vanha läski, niin ei sitä samaa Dieselin runttaustakaan pääse enää ihailemaan.

Sikäli ei ole yllättävää, että olen samaa mieltä Spurs-pelin loppuratkaisusta (highlightin perusteella), mutta tätä NBA nykyään on. Toki pitäisi ehkä kyylätä tarkemmin oliko Oberto "donkkiviivan" sisällä, mutta toisaalta, kuten on todettua, askelsäännöt yms. eivät aina päde kaikkiin pelaajiin samalla lailla.
Valitettavaa sitten on se, että otteluita ratkotaan siten.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No ei ollut Miamin peli juuri tuollaista kun varjo tuossa ennusteli. Siina meinaan kavi niin, etta alussa Shaq teki alta kaiken ja ne meni 14-6 johtoon. Siita Blazers tuli 16-16 eika katsonut taakseen, kunnes...

Tuli kolmannen jakson loppu ja silla jaksollahan D-Wade matti 20 pinnaa ja Heat veti jakson lopun 14-0! Me johdettiin 69-62, kun tama tapahtui. Loppujen lopuksi tilanne oli siis 76-69 Heatille. Oli aika hirveeta katteltavaa...

Noh, B-Roy piti matsissa Wadea ja siitahan taa meidan jannu hermostui aivan taysin. Han otti pelin haltuun vikalla jaksolla. Me alotettiin jakso 19-2 sessiolla ja peli oli taas meidan. B-Roy teki 16 pinnaa silla jaksolla, FG 5-5, FT 5-5 -heitoin. On se aija! Tai poika... Wade ei vastaavasti tehnyt juuri mitaan. Shaqista puhumattakaan. Loukkaantumiset kantaa veroaan ja jannuilta loppu bensa ja diesel pahasti kesken.

Ei siis mikaan unelmapeli meilta, joskin taas yksi naista, joissa Blazers dominoi neljatta jaksoa ja vie matsin kun veteraanit konsanaan.

ESPN:n lahetyksesta sen verran, etta kylla siina Blazers-fanin korvat punottivat, kun jo kisastudiosta lahtenyt yhtajaksoinen Blazers kehuminen jatkui pitkalle kolmannelle jaksolle asti. Puolitoista tuntia sita kuinka saatanan hyva ja ratkaisuvalmis tiimi meilla on. Rupes jo vahan havettamaan...

NO EI TODELLAKAAN!!!!! lol

Tanaan back-to-backissa Orlandon mikkihiiret ja varmasti fyysinen peli taas.
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän kauden Allstars- pelin äänestyksethän alkavat olla loppusuoralla ja omasta mielestäni äänet ovat toistaiseksi menneet melkolailla oikeille pelimanneille. Täytyy tosin ihmetellä miten D-Wade on taas napsinut älyttömän kasan ääniä, vaikka Miamin pelit ovatkin menneet vähemmän tasokkaasti ja kaveri itsekin on ollut osan kaudesta loukkaantuneena.

Melkoinen yllätys oli tosin se, että KG on saanut LBJ:n kanssa eniten ääniä. En olisi uskonut jätkällä olevan noin kovaa kannattajakuntaa, kun pelityylikään ei ole supertähdelle ominaisesti mikään itsekäs ja Garnettia muutenkin harvoin näkee missään highlight- sikermissä. No kyllä kaltaiselleni KG-fanittajalle toki kelpaa.
 
Viimeksi muokattu:

FalseLeader

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Melkoinen yllätys oli tosin se, että KG on saanut LBJ:n kanssa eniten ääniä.

Ei se nyt kyllä mikään yllätys ole, kun ottaa huomioon sen palstatilan mitä KG ja Celtics ovat saaneet ennen kauden alkua, sekä kauden kuluessa. KGsta on tehty liigan symppis (Minnesotan kivireestä tuomaan koripallo takaisin Bostoniin) ja uudistuneen Bostonin keulakuva, Rayrayn ja Piercen jäädessä vähän taka-alalle. Kampanjointi näkyy myös esim. paita-myynnissä (KGn #5 myynyt nyt eniten tällä hetkellä). Mutta ei siinä mitään, loistava pelaaja joka on paikkansa ansainnut.

Itseäni ei oikein nappaa nämä all-star äänestyksen yhtään sen enempää koriksen kuin lätkänkään kohdalla. Esimerkiksi liigan kiinalais-kaksikolla on vähän turhan hyvät lähtökohdat näissä skaboissa. Objektiivisuus out, vanhat näytöt ja oma tiimi in.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kertokaapa tällaiselle uusavuttomalle, mistä tuota äänestystilannetta/prosentteja voi seurata.

Vanhoja välituloksia löytynee nba.comista, mutta niitten katseleminen lienee vähän turhaa, kun lopulliset äänestystulokset kuitenkin julkistetaan torstaina.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ei niin kiinnosta toi aanestysvaihe naissa "missikisoissa". Wade, LeBron, Kobe... puuh. Vasta sitten kun koutsit valitsee ne pelaajat, jotka sinne ansaitusti ja ammattimiehen silmalla kuuluu, sitten vasta kiinnostaa. Ei silla, etteiko Kobet ym sinne kuuluis, mutta on liigassa paljon todella hyvia pelaajia (joille paikan AS matsiin soisi), joista aanestajilla ei nayta olevan mitaan hajua... Naissa aanestyksissa ei nay kun piste-ka. ja naama sponsorin julisteessa.

Anyway, Blazers saavutti tanaan kauden puolivalinsa. Ja taytyy sanoa, etta aika mukavaa seurattavaahan taa alkukausi on ollut. 25-16 on enemman kun kukaan yhtaan missaan uskalsi toivoa ennen kauden alkua, semminkin kun G.Oden on koko kauden poissa kuvioista. Mutta siinapa se. Ei turvauduta yhden miehen 81 pinnaan, eika turvauduta yhden miehen 20 syottoon. Jokainen kantaa kortensa kekoon, ollaan aidosti kavereita keskenaan ja suodaan viereisellekin jannulle onnistumisen hetkia. Niin kun tanaankin. Penkki survoi Atlantan vastaavan taysin maanrakoon. Me oltiin 11 persiillaan tokan jakson alkajaisiksi, mutta "white unit" tuli ja laittoi pelin uuteen uskoon. Penkkilaisista Rodrigues, Outlaw ja Jones teki kukin "double figures" ja otti samalla ottelun ohjia kasiin. Jotain on tehtava kun normaaleilla avainmiehilla ei peli taaskaan ollut taysin hanskassa. Halutonta... Alkukauden pelaajaksi nimeaisinkin penkin, joka on tahan mennessa tallonut vastustajan penkin 12+ pinnalla per matsi. Eika se meidan aloitusviisikkokaan nyt niin huono ole...

Atlanta peli oli outo sikali, etta me olimme isompi joukkue ja kovempi 3p joukkue (2. liigassa). Nyt kuitenkin kavi niin, etta Atlanta dominoi hyokkayspaan levaria ja heitti uskomattomasti 53% tarkkuudella kolmosia. Kaikkiaan 9 sisaan! Aika hyvin koko liigan huonoimmalta 3p jengilta! Siina siis syy miksi tassa matsissa mentiin jatkoajalle. Tosin ei saa unohtaa sitakaan, etta koutsi-Nate paasti taas pahan aivopierun ottelun lopussa, jossa Hawksit paasi useampaankin kertaan yrittamaan 2-3 kertaa hyokkayspaassa, hyokkayslevariensa johdosta. Ja missa oli Przybilla? Istui persiellaan vaihtopenkilla. Mikaan yllatyshan se ei ole, etta me ollaan liigan heikoin levarijoukkue ilman Joelia. Mun ymmarrykseen ei mene toi Joelin istuttaminen tilanteessa, jossa puolustus presenssia tarvitaan ja second chancet vastustajalle on otettava kokonaan pois. Kylla ne muut hoitaa sen hyokkayspaan, ei se siita kiinni ole! Jos joskus tapaan Naten, niin taa on se mun kysymykseni hanelle. Haluaisin ymmartaa tata hieman enemman...

Kausi lahtee nyt siis jalkimmaiselle puoliskolleen. Edessa on Hornets matsi ja sitten odotettu kotiinpaluu. Hornets-matsista en kummosia odota, silla kyseessa on meikalaisen sympatia-joukkue, kertakaikkiaan huikea joukkue jossa on seka syvyytta etta ratkaisuvalmiutta vaikka muille jakaa. Lisaksi siella on D. Howardin ohella liigan paras sentteri, Tyson Chandler, jota on todellinen ilo seurata. Silla ensi kaudellahan... ;-) Kotiin on varmasti kiva taas tulla, silla taman kauden vaativin reissu ei voi paattya huonoimmillaan kun 3-4 ja se tietaa, etta kun lahdimme reissuun, niin olimme 9 pelia yli .500 ja kun kotiin palaamme olemme joko 8 tai 10 pelia yli .500. Mahtava suoritus nainkin raskaalta reissulta!

Nyt kun kausi lahtee siis loppusuoralleen, niin on aika kaantaa katseet myos ensi kauteen. Meillehan tulee ainakin kaksi uutta pelaavaa vahvistusta. Jatan tasta nyt Koposen kokonaan pois. Meinaan G. Oden ja R. Fernandez. Tama tietaa sita, etta rosteriin on tehtava jollain tavalla tilaa. Keta sielta on heivattava pois? Rudyhan tulee joko SG tai SF paikalle ja Oden tietysti sentteriksi. Pitkien miesten tilanne on sikali helpompi, etta sielta saa lahtea Raef ilman muuta ja veikkaan myos, etta "French" Frye menee samalla ovenavauksella. Outlaw on ilman muuta keeper (kiitos muuten vaan tamanpaivaisesta trillerista Travis!!) ja samoin on tietysti LA. Naihin jannuihin ei kosketa, vaikka ottajia olisikin yllin kyllin. SF ja SG paikalta lahtenee ilman muuta meidan viimenen "riippakivi", oma suosikkini, polvivammainen Darius Miles (kuka viela muistaa muuten, etta han taalla "pelaa"?!), mutta lahteeko muitakin? Jonesia ei saa paastaa yhtaan mihinkaan (liigan tarkin 3p tykittaja ja pukuhuoneen liideri) eika myoskaan J. Jackia. Hieman kylla arveluttaa silti tuo Jackin tilanne. Saattaa olla mukana jossain hyvassa diilissa kyllakin. Websteria tassa kylla sikali tarjoaisin. Mies on tarpeen tullen huikea, mutta varsin usein, ja siis harmittavan usein aika nakymaton tyyppi. Ja alotusviisikon tyypilta en ainakaan mina sellaista halua. Kylla sen meinaan vastustajatkin jo tietavat, etta hanelta ei kannata mitaan odottaa ekalla puoliajalla. Voi jattaa ihan rauhaan koko miehen... Rodrigues saattaa myos olla vaihtarikamaa, joskaan en siihen usko. Kylla Sergio ja Rudy ois aika kovaa valuuttaa samaan aikaan kentalla, hola! Ehkapa rookie Taureen Green menee diilissa pois 'tielta'... Who knows!

Saapa siis nahda, onneksi ei ole mun murheeni. Nyt kohti kevatta ehka jopa pleijareita! Huh huh! Uskalsin sanoa!!! ;-)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Shaq ulkona "indefinitely" polvivamman takia, eli taitaa olla Dieselin ura taputeltu ja siinä samassa Miamikin pääsee miettimään miten rakentaa joukkuettaan kun Shaqin sopimus loppuu 2010. Samana kautena myös Waden sopimus päättyy. Toisaalta mahdollista on myös treidata Wade ja aloittaa rebuild, selvää että nykyisellä rungolla ei ole mitään mahdollisuuksia menestyä.
Kaitpa myös Shaqin buy-out olisi mahdollinen, koska ei liene mitään järkeä viedä 20 miljoonaa cap-spacea pelaajalta, joka ei kykene auttamaan joukkuettaan enää mitenkään.

Ei siinä mitään, Shaq täytti lupauksensa, ehkä sen voi nähdä 100 miljoonan arvoisaksi.

RealGM:ssä on laskeskeltu voiton hintaa
http://www.realgm.com/src_beyondthearc/109/20080117/the_cost_of_wins/

"Yllättäen" Knicks löytyy listan kärkipäästä...tai siis pohjalta, Minnesotan tilanne nyt on sinänsä vääristävä, joukkue on puhtaasti rebuild-moodissa ja palkkoja ei kuitenkaan ole mahdollista leikata loputtomiin, menestyksen ollessa sikäli vakio...eli olematonta. Vaikka Idän taso kärkikolmikkoa lukuunottamatta on mitä on, tässä suhteessa sillä ei ole niin väliä, koska pudotuspelit ovat pudotuspelit ja idästäkin, valitettavasti, pääsee finaaleihin.

Listan TOP-10:sta huomaa että menestykseen ei sikäli ole mitään absoluuttista kaavaa, rahallakin voi pärjätä (Suns, Celtics ja Mavs) mutta toisaalta yhtä hyvin viisaallakin rahankäytöllä ja hyvillä varauksilla (Portland, NOH, Orlando).
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Haukat ammuttu alas!

Kyllahan toi pahalle naytti reilut 3 jaksoa, ei sille mitaan voi. Naytti ihan silta, etta kundit jatkoi siita mihin ne Houston pelissa jai. Siinahan me pelattiin hyva eka jakso, mutta sitten loppui energia, liike ja heitot jai eturautaan jarestaan. Hyvin pelannut Houston vei matsin ja katkas meidan kotivoittojen putken 12:een ja samalla kuumensi play offs taistelua.

Nyt taas Hawks vei matsia ihan alusta asti ja meidan peli naytti todella huonolle. Ehka huonomalle kun kertaakaan talla kaudella. Puolustus oli lomilla ja hyokkays oli sita vanhaa kunnon Blazers-hyokkaysta, jossa pallo tuodaan kaarelle, pysahdytaan ja aletaan syottelemaan pidetyille miehille, eika kukaan tee yhtaan mitaan. Ja kun heitot jai taas eturautaan, niin puoliajalle mentiin 15 pinnaa persiillaan ja meikalainen meinas jo lahtea himaan hallilta. Oli meinaan aika lahella!

Tokan puoliajan aluksi Hawks kasvatti eron viela 19:aan pinnaan ja mun perse nousi jo penkista... "Ei vittu, eihan kundit oo tulleet yhtaan pelaamaan!" Hirveeta lontystelya ja one-on-onea hyokkayspaassa. Siita se hieman kuitenkin muuttui sikali, etta heitot rupesivat uppoamaan ja jakson loppuun ero oli kaventunut kymmeneen pinnaan. Ajattelin, etta se vois olla hiina ja hiina sellanen ero minka saa viela kiinni vikalla jaksolla...

Sita kiinni ottamista piti kylla neljannellakin jaksolla odotella, silla ero kuikelsi 8n ja 12n pinnan valissa, kunnes kuuden minuutin kohdalla alkoi Roy-show. Show, jota Altantan kundit ihmettelee viela pitkaan! Siina meinaan kavi meinaan suunnilleen talleen, kun aikaa kellossa oli viela 2:47

2:47 Roy 2p+1p (Holford virhe), 87-91
2:03 Smith 2p, alley-oop donkki, 87-93
1:45 Aldridge 2p (syotto: Roy), 89-93
1:24 Roy blocks Smith
1:13 Roy 2p, 91-93 (tassa vaiheessa koko fak..ng halli repesi!)
0:48 Johnson heittaa ohi Royn prassissa
0:33 Roy 2p, 93-93 (1Timer liikuttuu kadet pystyssa!)
0:09 Johnson heittaa helan Roy:n prassista
0:02 Roy:ta rikotaan, heittaa toisen vaparin sisaan 1p, 94-93
0:00 Johnson heittaa helan igen
0:00 Blazers win! Blazers win!

Pahalta siis naytti, mutta lopussa seisoi jo kiitoskin. Ja tallaisesta hurmoksestahan se lahti se voittoputki viimeksikin liikkeelle Memphissa. Tosin kylla kundien pitaa loytaa hieman enemman liikkuvuutta ja puolustusta tuleviin matseihin, muuten tasta tulee pitka kevat. Se liikkuva aluepuolustus on nyt kaikkien tiedossa ja se ei enaa toimi. Samoin on myos meidan surkea levypallopeli. Nyt Naten pitaa tehda jotain, joka avaa ovet uudelleen.

Keskiviikkona kylaan tulee Lepron ja muut ratsumiehet (matsi myytiin loppuun jo ennen kauden alkua) ja perjantaina lahden buuaamaan ja viheltamaan hallille, kun Z-Bo tulee syljeksittavaksi. Ai etta jengi on innoissaan!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ei helvetti, ihan hyvin homma oli hanskassa koko pelin ajan, mutta sitten joku ihmeen Lefon Jane tulee ja pilaa koko homman vikalla jaksolla tykittaen minuutissa kolme kolmosta ja lopuksi ajaa viela korille kun aikaa oli enaa 0.3s jaljella. Hyvin Cavs piti Royn lopussa eika kundi paassyt ajelemaan korejaan normaaliin tapaansa. Harmi vaan kun havitaan himassa naille joukkueille (Rockets ,Cavs), joilla mun mielesta mitataan sita todellista tasoa. Noh, perjantaina Knick kylassa ja matsi jalleen ESPN:lla.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ihan mielenkiintoinen torstain oli NBA:ssa:

- B-Roy valittiin All-Stars otteluun ja pelaa itse asiassa kaksi matsia viikonlopun aikana, koska han on myos rookien ja toisen vuoden pelaajien matsissa itseoikeutetusti mukana. Royn valinta AS matsiin oli sikali merkittava, etta han on ensimmainen Blazers-pelaaja sitten R. Wallacen ja vuoden 2001.

- LeBron:eton Cavs siirtyi taalta Seattleen ja havisi paskalle joukkueelle. Erona keskiviikkoiseen Blazers otteluun oli juuri tuo LeBron. Hanhan ei meinaan pelannut eilen, koska nyrjaytti nilkkansa Blazers-pelissa, vaikka pelasikin sen matsin hyvin loppuun asti. Nyrjahtanyt nilkka ei kestanyt pelaamista kylmetyttyaan Blazer-matsista.

- Eilen piti olla tarjolla todellinen klassikko. Ehka jopa Lannen finaali-ennakko! Spurs oli matkustanut Phoenixiin ilman Parkeria ja Barrya, joten ottelusta oli tosin odotettavissa aika yksipuolista vaantoa... Mita viela. Spurs haki pinnat pahasti vajaamiehisena 84-81 voitolla. Ja peli oli kaikkea muuta kun klassikko! Uskomatonta nama keskikauden hapuilut nailta isoilta joukkueilta. Suns, Spurs ja Mavs ryomii vuorotellen todella pahasti... Taitaa vaan olla sita keskikauden vasymysta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Pau Gasol Lakerseihin, eipä siellä kauaa jääty näpertelemään, vaan selvästikin halutaan käyttää Koben hyvät vuodet hyödyksi.
Gasol on fiksu pelaaja ja sopinee täydellisesti Jacksonin kuvioihin, vaikkei nyt sikäli ihan samalla tasolla dominoi PF-paikkaa kuin KG, Duncan jne.

Lännen pudotuspeleistä tulee entistäkin kiintoisammat.

En nyt tiedä onko Barryn poissaolo mitenkään merkittävä tekijä Spursien pelissä :)
Niin kauan kuin Duncan pelaa, ei huolta ole.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
- LeBron:eton Cavs siirtyi taalta Seattleen ja havisi paskalle joukkueelle. Erona keskiviikkoiseen Blazers otteluun oli juuri tuo LeBron. Hanhan ei meinaan pelannut eilen, koska nyrjaytti nilkkansa Blazers-pelissa, vaikka pelasikin sen matsin hyvin loppuun asti. Nyrjahtanyt nilkka ei kestanyt pelaamista kylmetyttyaan Blazer-matsista.

Cavs oli aika lähellä tehdä aikamoisen comebackin eilisessä ottelussa. Lähti 17 pisteen takamatkalta 4/4:lle... ja kun 3 minuuttia oli kellossa aikaa eroa oli vain 3 pistettä. Sitten kuitenkin jäätyi kädet ja Seattle kiitti ja vei voiton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös