NBA 2013–2014

  • 37 699
  • 205

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Nauratti tuo Popsin kommentti, kun toimittaja kysyi jossain kolmannen tauolla, että miten olette saaneet LA:n niin hyvin kuriin tässä pelissä verrattuna Game 1:een. "I have no idea". Hieno mies.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Nauratti tuo Popsin kommentti, kun toimittaja kysyi jossain kolmannen tauolla, että miten olette saaneet LA:n niin hyvin kuriin tässä pelissä verrattuna Game 1:een. "I have no idea". Hieno mies.

Joo, ma tieda miten hyvin te tiedatte naita, mutta kaikki sideline-reportterit ja haastattelijat aina "pelkaa" Popsin haastattelua, koska silla on yleensa n. kahden sanan kylma vastaus kaikkeen. Ihan kaikkeen. Noh, tossa kevaalla ne laittoi entisen koutsin Jeff Van Gundyn haastattelemaan Popsia eika han paassyt edes kysymykseen asti kun...

TASSA

Aika hauska.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
TASSA on hyva kooste Popsin maittavista kommenteista. Lopussa hyva keskustelu Shaqin, The Jetin ja Mr Golf Swingin kanssa siita haluisiko ne pelata Popsille. Ja siina tuli hyva pointti, etta naa HUIPPU-koutsit, joita on ehka se 3-4 koko NBAn historiassa, tekee niista rivipelaajista todella hyvia. Huiput on huippuja. Starat on staroja. Ne tekee sen 25-35 pinnaa matsista toiseen. Mutta miten se muu jengi nostaa tasoaan? Toi Spursien Patty Mills pelasi meilla muutama vuosi sitten ja lahti kun ei enaa mahtunut jengiin. Ja nyt se vie meidan guardeja kahville kahdessa vuorossa tuolla pleijareissa. Taa on yks niita juttuja mita ma kritisoin muinoin Nate McMillanissa. Se mikaan koutsi ollut, vaan peluuttaja. Entas Danny Green? Rivipelaajasta tullut aikamoinen tykki, joka muualle siirtyessaan voisi olla se kakkosviulu melkein missa joukkueessa tahansa.

Tulee kylla ikava tuollaista koutsia ja Dunkku-Parker-Ginobili kolmikkoa, jos se tahan kauteen noilla jaa... Siis tuo dynastia.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Ei hyvänen aika, millainen peli nähtiin valtakunnan pääkaupungissa viime yönä Suomen aikaa. Wizards teki koko ottelussa 63 pistettä. Ja nyt puhutaan siis NBA-ottelusta, ei mistään pieniävalkoisiamiehiäjotkaeiosaadonkata-eurokoriksesta. Koko ottelussa syntyi alle 150 pistettä. Tv-lähetys oli myös harvinaisen aneeminen. ESPN:llä oli joku kolmosselostaja puikoissa ja asiantuntijakommentaattorina oli Doris Burke. Yleisö oli myös ihan surkea, eikä Wizards ollut jaksanut edes valmistaa t-paitoja matsiin saapuville faneille. Oli kyllä kamalaa katsottavaa, niin kerta kaikkiaan ruma matsi joka kantilta.

Samaan aikaan on todettava, että Indiana varmasti piti juuri tällaisesta kuramatsista. Ensimmäistä matsia Wizards vei vielä lähestulkoon mielin määrin, kun Pacers Hibbertin johdolla oli enemmän tai vähemmän yössä. Sen jälkeen toisessa matsissa Hibbert heräsi. Tämä kolmas peli oli jo puolustuksellisesti Indianaa parhaimmillaan; vastustajan tähdet pidettiin täysin kurissa. En muista nähneeni tällä kaudella noin huonoa matsia "House of Guardsilta" (Wall, Beal). En missään nimessä ole heittämässä pyyhettä kehään, mutta eihän tämän sarjan momentum mitenkään hyvään suuntaan ole menossa. Runkosarjan aikana tällaisia pieniä slumpeja tulee ja menee, mutta pleijareissa ei ole varaa hävitä peräkkäisiä matseja. Nyt täytyisi jostain löytää ne lääkkeet, jolla saadaan peliin kunnolla lisää tempoa ja tuodaan näin ne Indianan heikkoudet esiin.

OKC puolestaan voitti Clippersin ja siirtyi Indianan tavoin 2-1-johtoon pelisarjassa. Kun näitä playoffeja katsotaan jälkeenpäin, saattaa käänteentekeväksi otteluksi muodostua Memphis-OKC Game 6. Tuossa pelissä Thunder löysi sen oman vahvan, energisen identiteettinsä, jossa sekä puolustus- että hyökkäyspeli on timanttia. Siitä alkaen Thunder on nyt voittanut neljä matsia viidestä. Voittokulku jatkunee tämän toisen kierroksen loppuun asti, katsotaan sitten miten Spurs pärjää tuon sinisen hirmumyrskyn kanssa.

Olen Skip Baylessin kanssa samaa mieltä siitä, että Thunder on itsensä pahin vihollinen. Ei millään toisella joukkueella ole sellaista pelaajamateriaalia, joka olisi vertailukelpoinen OKC:n pelaajiston kanssa. Kaksi bona-fide -superstaraa hyökkäyspäässä. Toiseen suuntaan aivan maailmanluokan puolustuspelaajia Shefoloshan ja Ibakan muodossa. Siihen päälle Reggie Jackson, Jeremy Lamb, Derek Fisher, Kendrick Perkins... Sanon ihan suoraan, että Scott Brooks on epäonnistunut työssään jos Thunder ei ole päässyt hipelöimään Larry O'Brien -palkintoa ennen kuin Durantista tulee vapaa agentti kesällä 2016.

Se on vielä todettava, että jotenkin silmiinpistävää, miten kaikki kiima NBA-playoffien ympäriltä yhtäkkiä katosi kun tuli NFL-draftin aika. Tietysti nämä kovin epätasaiset toisen kierroksen matsit ovat vaikuttaneet asiaan, mutta kyllä tässä silti hyvin huomaa sen, että NFL on kingi ja NBA kasvavasta suosiostaan huolimatta prinssin asemassa, mitä tulee näiden lajien ja sarjojen keskinäiseen statukseen.
 
Hieno nousu eilen Clippersiltä yli 20 pisteen takaa voittoon. Thunder tuhlaili oman johtonsa roiskimalla toisella neljänneksellä turhia nopeita kolmosia, eikä tyytynyt "helpompiin" ratkaisuihin. Toki jos nuo olisi uponnut, niin perseraiskaus olisi ollut valmis, mutta tällä kertaa kun ei, niin Clippers pääsi peliin tekemällä taas korin läheisyydestä helppoja pisteitä.

Indianan ja Washingtonin semifinaali-sarja on todennäköisesti surkeinta koripalloa, mitä on vähään aikaan semeissä pelattu. Tuosta sarjasta ei mestaria löydy, se on jo tässä vaiheessa selvää.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Indiana kiipesi hienosti 20 pinnan tappioasemasta lopussa voittoon. Peli alkaa pikkuhiljaan näyttämään siltä, miltä pitääkin. Hibbert on pelannut jo useamman hyvän pelin putkeen. Tässä pelissä heikko toinen neljännes meinasi kostautua, mutta se kirittiin kolmannella kiinni.

Indy ei pelaa seksikästä koripalloa, mutta väitän että pystyy voittamaan Heatin, mikäli se pari Idän finaaleissa nähdään. Ensimmäinen kierros oli täyttä tuubaa lukuunottamatta seitsemättä peliä. Sitten umpisurkea avaus, mutta hiljalleen peli parantuu. Stephenson tekee välillä aivan ihme ratkaisuja ja turnovereita tulee välillä ihan huolimattomuuttaan, toisaalta paikkaa näitä loistavan itsevarmoilla otteilla hyökkäyspäässä. George taas oli yön pelissä herra ja hidalgo.

Nyt vain ehjä suoritus ja Idän finaalit odottavat.

Aiempi Clippersin peli sisälsi myös samantyylisen tuhkimotarinan, Clippers nousi suosta OKC:ta vastaan, eikä vähiten Paulin loistopelillä, pystyi jopa jarruttamaan Durantia toka puolikkaalla mallikkaasti. Hieno sarja kyseessä ja seuraavan matsin merkitys on suuri. Veikkaan silti, että OKC tämän sarjan harjaa ja onhan se suosikki kun lähtee kotiedulla pelaamaan paras kolmesta. Matchupit on liian pahoja Clippersille.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ma taas kohteliaasti vaitan, etta Pacers ei pese Heatia Idan finaalissa. Kyse on meinaan siita miten match-upit ja puolustus pelaa, eika Pacerseilla ole paljoakaan jakoa niilta osin kun vastassa on Miami Heat. Se, etta Pacers pelaa hieman paremmin Washingtonia vastaan ei kerro viela sita mita tuleman pitaa kun Idan vastassa on Miami Heat. Minusta Indianan pitaisi pelata parasta mahdollista koripalloa pystyakseen haastamaan Heat ja sita Pacers ei nyt pelaa. Toki positiiviista, etta "head case" Hibbert on piristynyt kauden viimeisiin peleihin. Hibbertia Pacers tarvitsee todella paljon, jos finaalista minkaanlaista taistoa halutaan tehda. Han on "se" pelaaja siina taistossa.

Taalla taas oltiin eilen laittamassa kautta pakettiin, mutta kentalle ilmaantuikin taysin erilainen Blazers-joukkue kun aiemmissa Spurs-otteluissa. Jannut taisteli 50-50 pallot itselleen, penkki tuli (Mo Williamsin poissaolosta huolimatta) esiin todella energisena ja nopeita hyokkayksia tuli varmasti enemman kun ekoissa kolmessa pelissa yhteensa. Lillardilla ja Matthewsilla oli sarmaa pelissa ja Batum on ottanut maanmiestaan vastaan pelaamisen haasteen hyvin vastaan.

Tieda nyt sitten johtaako tuo mihinkaan, mutta oli hieno nahda, etta Blazers pystyy pesemaan Spursit varsin selvasti, kun ne pelaa sita omaa peliaan eika vaan katsele ja seuraa mita toinen tekee. On toki myonnettava, etta Spurs ei saanut omaa peliaan millaan kayntiin (josta isot propsit meidan puolustuselle!), mutta sitahan tuo on: 50-50 pallojen voittamisia, levareita, nopeita hyokkayksia ja penkin vahvaa pelia. Katotaan mita Pops keksii huomiseen peliin... Barton ei varmasti juhli samalla tavalla, se on selva.

Olen sanonut taman ennenkin, etta nama tahtien pinnat eivat useinkaan ratkaise naita matseja. Ei ratkaissut LeBronin 49 pinnaa eilen eika tule ratkaisemaan Westbrookin & KDn 60-70 pinnaa pelista toiseen. Mitka ratkaisee on ne kolmannet ja neljannet pelaajat ja heidan hyvat pelit seka usein myos penkilta tulevan "yllattajan" vahva peli. Sen takia uskon edelleen, etta Spurs vie mestaruuden. Siella se puoli on hoidettu hyvin ja se toimii sarjasta toiseen. Miami on meinaan heikentynyt joukkueena. Samoin on OKC (sitten Hardenin) eika Clippersilla ole sita huikeaa "toista aaltoa" vaikka heilla liigan kovin 6. mies onkin. Plus edelleen uskon, etta mestaruustaistoa ajatellen tammoset kaverit kun Jordan ja Howard on niita pahimpia pelaajia omalle joukkueelleen.

Vaikea muuten veikata kumpi tuosta sarjasta (OKC-Clippers) menee Lannen finaaliin. Se vene meinaan kiikkuu niin huoletta laidalta toiselle, etta ei voi kun nauttia hyvasta koripallosta!
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Indy ei pelaa seksikästä koripalloa, mutta väitän että pystyy voittamaan Heatin, mikäli se pari Idän finaaleissa nähdään.

Nyt vähän malttia niihin kirjoituksiin. Ei Indianalla tule olemaan mitään mahdollisuuksia Lebronia ja kumppaneita vastaan. Jotta heillä olisi edes mahdollisuus Indianan pitäisi pelata parasta peliään ja tällä hetkellä se ei pelaa.

Lännen puolella sen sijaan nähdään hieno vääntö, kun Spurs ottaa yhteen OKC:n tai Clippersin. OKC:n mestaruuden esteenä näen tällä hetkellä sen, ettei Durant pelaa tasollaan. Westbrook on nyt kantanut joukkuetta Clippersiä vastaan ja se riittää varmaankin jatkoon, mutta jos joukkue haluaa kaataa Spursin Durantin täytyy palata MVP-tasolleen auttamaan Westbrookia tai muuten tulee kylmää kyytiä Popovichin armeijaa vastaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Olihan loppu taas tuossa eilisessa OKC - Clippers matsissa! Kasi kadessa tuomarit ja CP3 mokelsi viimeisen minuutin aikana niin pahasti, etta jopa asiantuntijaraati (The Jet, Barkley & Shaq) ihmetteli, etta onko tama ammattilaiskoripalloa ollenkaan. Ollaan tuomarien kahdesta pahasta virheesta vikalla minuutilla mita mielta tahansa, niin mita kummaa liikkui "liigan parhaan PGn" paassa?? Ensin CP3 tuo palloa ylos, yrittaa valttaa virheen ja siita pallonmenetys. Tah?? Olis pitany pallon sylissa ja ottanu kaks vaparia -> peli selva. Voitto kotiin. Sitten se rikkoo Westbrookia 3p epatoivoisessa heitossa mika oli todella paska heittovalinta jo sinallaan (-> 3 vaparia sisaan). Ja sitte vikalla 5 sekalla aivot kusi todella pahasti, kun lahti viemaan palloa keskelle, jossa pallonmenetys ilman heittoyritysta edes! Mai gaad! Jengi johti reilu 4 minuuttia ennen loppua 11 pinnalla ja nu*si pelin siihen malliin, etta edes mimmiliigassa tahi junioriliigassa ei tuollaista sulamista nay.

Tuomarit tuon kylla loppupeleissa ratkaisi, silla se pallo ei voinut selvemmin menna Jacksonin kadesta ulos ja pallo annettiin OKC:lle. En haluaisi uskoa liigan sita tekevan, mutta rankaiseeko NBA talla tavalla Clipperseja/ Sterlingia? Ei kai...

Ok, no sitten Pacers pelaa kotona matsin missa palkintona on paikka Idan finaalissa: 79 pinnaa ja "headcase" Hibbert tykittaa tehot 4/2. Ei puolustuspaan levareita. Siis mita helevettia??! En jaksa sen enempaa Pacersia enaa kurata, mutta ei tuolla jengilla ole mitaan mahiksia Idan finaalissa, jos ne edes sinne paasee.

Stan Van Gundy nimettiin Pistonsien koutsiksi ja office-hommiin. Kaveri saa $35 miljuunaa viidesta vuodesta. On taa NBA vaan hassu jarjesto, kun kaveri joka on jo osoittanut olevansa varsin kyvyton koutsi saa $7 miljuunaa vuodessa jostain "potentiaalisesta".

Tana iltana Spurs - Blazers. Act 6. Pystytaanko pelaamaan taas omaa pelia vai dominoiko Spurs koko pelia hyokkayksesta puolustukseen. Voittoja on San Antoniosta haettu aiemminkin, joten "kattellaan nyssi".
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Stan Van Gundy nimettiin Pistonsien koutsiksi ja office-hommiin. Kaveri saa $35 miljuunaa viidesta vuodesta. On taa NBA vaan hassu jarjesto, kun kaveri joka on jo osoittanut olevansa varsin kyvyton koutsi saa $7 miljuunaa vuodessa jostain "potentiaalisesta".

Kylla, just naurettiin totakin touhua kun Detroitissa noin muutenkin vaikuttaa menevan kaikki ihan putkeen niin koutsille kannattaa maksaa aivan helvetisti. Varsinkin noilla naytoilla.

Mutta entas tuo toinen nimitys, eli Steve Kerr GSW:n puikkoihin 25m/5v korvauksella??? Ei jumalauta, kaveri ei kuitenkaan ole (kasittaakseni) valmentanut ikina missaan ja johtohommiakin tehnyt vain muutaman vuoden Sunsissa viime vuosikymmenella. Suoraan TNT:n analystista miljoonapalkoille ja kohtalaisen menestyshakuisen seuran puikkoihin.

Ei silla etta noi huippu-urheilussa maksettavat palkat olisivat muutenkaan mitenkaan "inhimillisia", mutta eihan tuossa nyt ole mitaan jarkea. Minimipalkka 5 miltsia kausi?
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Steve Kerriahan haviteltiin tannekin pari vuotta sitten, tosin vain toimistohommiin. Han kieltaytyi herrasmiesmaisesti ja sanoi TNT:n asiantuntijan aikataulun sopivan paremmin hanen perhe-elamaansa. Phil Jackson yritti miesta askettain Knicksien perasimeen, mutta Kerr on lansirannikon poikia (taitaa asua San Diegossa?), joten tama GSW-jobi naytti taas sopivan paremmin miehen elamantilanteeseen. Steve Kerr on "mukavan miehen" maineessa ja sopii varmasti hyvin tuolle vakanssille, silla jos missa niin juuri henk koht tasolla toisella entisella tv-analysaattorilla Mark Jacksonilla oli ongelmia. Muutenhan mies teki ihan hyvaa duunia joukkueen valmentajana.

Tassa liigassa on todella vahan todella hyvia koutseja (vrt esim Pat Riley, Phil Jackson, Larry Brown & Popovich), jotka tekevat pelaajistaan vielakin parempia pelaajia. Muut "koutsit" ei tee pelaajistaan mitaan, vaan yrittaa taituroida persoonien kanssa ja peluuttaa sita taitotasoa mika joukkueella on, mahdollisimman hyvin. Ovat siis enemmankin managereita kun koutseja. Naita NBAssa oli tallakin kaudella varmasti se 25 ainakin.

Noh, sitten on aika kiittaa meidan omaa jengia. Olipas upea kausi, joka paattyi toki pettymykseen, mutta jos tata kautta ajattelee kokonaisuutena, niin vahvasti positiivinen maku tasta jai. Aika harva piti Blazerseja playoffs-jengina ennen kauden alkua. Niin vaan jengi alotti kauden vahvasti, johti liigaa yhdessa vaiheessa, saatiin Player of the Week ja Coach of the Month palkintoja ja kaksi jannua meni All Stars-peliin ilman, etta ne sinne nimen perusteella aanestettiin. Lopuksi paasimme pleijarien tokalle kierrokselle (top-8 in the league) ja havisimme tod nak taman kauden mestarille. Siis selvasti paremmalle joukkueelle. Blazers joukkueena oli aloitusviisikoltaan liigan karkea (siihen ei liene muutoksia kesan aikana), joukkuepeliltaan yksi liigan parhaita ja koutsaukseltaan tyydyttava plus. Blazers oli monessa kategoriassa liigan paras, mutta se mika tamankin kauden paatti, oli heikohko ja ennen kaikkea ailahteleva penkki. Siella on toki Mo Williams (joka ei pelannut viimeisissa kolmessa pelissa), joka on ehdottomasti "keeper", mutta muuten pitaa miettia tarkasti miten sita osastoa muutetaan ensi kautta varten. Ensi kautta, jonka tavoitteena on ehdottomasti ja realistisesti, ei muuta kun Lannen finaali. Ehkapa jopa NBA finaali. Eli siis, olisin valmis nakemaan viela Bartonin ja Robinsonin ensi kauden jengissa. Kaikki muut pois. Ehka CJ, Claver & Leonard voisi jaada penkkia lammittamaan? Pelimiehia niista ei tulle. Peliaikaa tuskin kovasti myoskaan ilmaantuu. Epailen, etta Freeland jaa myos. Haussa pitaa ehdottoamsti olla kunnon sentteri-backup ja kaksi kovemman luokan roolipelaajaa (vrt Iguodala). Sielta penkilta pitaa tulla apuja hieman tasaisemmin kun tama penkki pystyi koskaan antamaan. Siihen tarvitaan veteraaneja, ei just just 20sia poikia.

Nyt siis jannaamaan konfferenssien finaaleita. Spursin puolella tassa kovasti ollaan, joskin sen verran Heatinkin, etta Oden sais sen sormuksen ennen KD:ta ;-) Huomenna on todella outo paiva sikali, etta silloin ei ole koripallo-otteluita tarjolla. Miami ja Spurs ovat jo taistonsa voittaneet, joten huilipaiva itse kullekin. Tyttoystava varmasti tykkaa...

Kiitos Blazers! Kiitos upeasta kaudesta. RIP City!!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vähän malttia niihin kirjoituksiin. Ei Indianalla tule olemaan mitään mahdollisuuksia Lebronia ja kumppaneita vastaan. Jotta heillä olisi edes mahdollisuus Indianan pitäisi pelata parasta peliään ja tällä hetkellä se ei pelaa.

Sanoinkin, että pystyy. Heat on sarjassa selvä suosikki. Mitään mahdollisuuksia on liian jyrkästi sanottu, muistetaan viime vuoden keskinäinen sarja Heatin kotiedulla. Pacers on nyt paperilla vahvempi, mutta tummia pilviä on siinä ettei potentiaalia ole nyt keväällä saatu ulosmitattua.

Pacers on aika lailla rakennettu täysin matchaamaan Heat, joten mahdollisuudet ovat olemassa. Jos Pacers pelaa huonosti niin mikään ihme ei ole, että sarja menee jo viidessä poikki Heatille.

Lännen finaalisarja menee Spursille, mikäli Parker on pelikuntoinen, jotain häikkää jaloissa taas on ja jätti kentän 10 min peliajalla viime pelissä.Ibakan kausi on paketissa ja tämä on aika iso lovi Thunderille molemmissa päissä kenttää. Runkosarjassa kun Ibaka oli penkillä Spursia vastaan niin jälki oli melko tuhoisaa. Katsotaan miten OKC tämän paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Konfferenssifinaalit. Mitaan vaaryytta ei siis tapahtunut naissa pleijareissa. Molempien konfferenssien ykkoset ja kakkoset kohtaavat finaaleissa. Vahan tietysti harmittaa Clippersien kohtalo, silla heilta ryovattiin aika selkeesti edes se mahdollisuus paasta finaaleihin. Muuten aika selkeet pleijarit tahan mennessa.

Tassa kun keskustelu pauhaa NBA tuomarien ymparilla, niin ainakin minulle on pikku hiljaa alkanut selviamaan millainen jarjesto NBA on. Sehan maaraa sen saako esim joku tuomareista puhua lehdiston kanssa vai ei. Yleensa ei. Siis taytta kommunismia. NBAta ja/tai tuomareita ei myoskaan saa kritisoida millaan muodoin. Muuten napsahtaa isot sakot. Siis taytta kommunismia. Isoa miinusta piirtaa ainakin minun ajatuksiin koko jarjestosta. Harmi.

Pacers - Heat: Menee kylla 4-0 tai 4-1 Heatille. Ailahtelevainen Pacers ei pysty vastaamaan vahvalle ja maaratietoiselle Heatille millaan osa-alueella. Pacers paasi Idan finaaleihin puolivahingossa pelaten kahta varsin heikkoa joukkuetta vastaan. Ja haparoi jopa niita vastaan todella pahasti. Niin suurta parannusta peliin on turha odottaa, etta tuosta sarja syntyisi. Ainoa tapa milla tuosta tulee taistelu, on etta Pacers vie molemmat kotiottelunsa heti alkuun. Ja sehan ei tule tapahtumaan.

Spurs - OKC: Parker ja Ibaka on alle 100% kunnossa, mutta Ibaka on joukkueelleen se pahempi menetys kun Parker omalleen. Jos (ja kun) Spurs jatkaa samalla pelilla ja linjalla milla se nyt viimesista kuudesta pelista pelasi viisi, ei OKC:lla ole mahdollisuuksia. OKC ei ole tarpeeksi "deep" joukkueena ja juuri siina se ratkaisu tulee: kolmannen jakson aikana kun penkit pelaa. Ihan riippuu siita minkalainen OKC sielta vastaan tulee, mutta kylla tama on Spursin tama sarja. Montako pelia siina pelataan, se on toisarvoinen asia. Toki jos se seiskaan menee, molemmilla on 50-50 tsaanssit.

Taalla meilla koutsi Stotts teki kolmen vuoden jatkopestin ja Mo Williams opted out ja valitsi free agencyn kesaksi. Voi toki tulla takaisinkin, mutta katsotaan nyt. Siella olis esim Nick Youngia ja Sefolosaa tarjolla... Oli miten oli, parin kundin pitaisi parantaa kesan aikana peliaan, jotta yhdella/kahdella free agentilla vahvistettu jengi olisi raudan kova ensi kaudella. Lahinna Robinsonia ja Bartonia ajattelen. Niista kun tulee varmempia pelaajia (eli jatkaa kehittymistaan), niin ei voi kun taas innolla odottaa ensi kautta.
 
Mainio peli Pacersilta Heatia vastaan ensimmäisessä konfrenssifinaalissa ja palkintona suhteellisen selvä voitto. Heatin tähdet eivät oikein saaneet koneitaan käyntiin ja varsinkin Chris Boshin esitys oli surkea. Hibbert/George-duo pelasi parhaimman pelinsä näissä plejareissa ja sai hyvää tukea muilta. Miami ei saannut missään vaiheessa tarpeeksi helppoja koreja tai vapareita, joten vaikeita oli mestareiden ratkaisut.

Katsotaan katoaako taas kaksikko Hibbert/George ensi matsissa tutkalta, kuten tapana on välillä ollut?
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Pacers - Heat: Menee kylla 4-0 tai 4-1 Heatille.

Pitää nyt kuitenkin muistaa, että tämä Pacers on koottu nimenomaan Heatin voittamiseksi. Tuon parin kuukauden pelillisen alamäenkin aikana Pacers heräsi tosissaan pelaamaan vain siihen yhteen kotimatsiin Miamia vastaan.

Lance 1 - 0 LeBron.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vahva esitys Indianalta joukkueena. Sai näyttämään välillä Heatin melko aseettomalta. David West jatkoi siitä mihin viime sarja jäi. Myös Hibbert jatkoi hyviä esityksiään. Georgelta ja Stephensonilta takuusuorittamista. Hyvä alku sarjalle, mutta hereillä pitää olla joka matsissa. Onnistuneella pelillä Indiana kuitenkin pystyy peittomaan Heatin, siitä nähtiin taas muistutus. 6 miestä yli 10 pinnaa, se on hyvä merkki.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eilen katselin loistavan Euro-liigan finaalin Real Madridin ja Maccabi Electra Tel Avivin välillä. Maccabi vei matsin jatkoajalla melkoisten käänteiden jälkeen. Onko teillä lajiniiloilla käsitystä siitä millä tasolla Euroopan huippu menee verrattuna NBA:n kärkijengeihin?

Ainakin MM-kisoista tuttuja nimiä oli pilvin pimein tuossakin pelissä kentällä.
 
Eilen katselin loistavan Euro-liigan finaalin Real Madridin ja Maccabi Electra Tel Avivin välillä. Maccabi vei matsin jatkoajalla melkoisten käänteiden jälkeen. Onko teillä lajiniiloilla käsitystä siitä millä tasolla Euroopan huippu menee verrattuna NBA:n kärkijengeihin?

Ainakin MM-kisoista tuttuja nimiä oli pilvin pimein tuossakin pelissä kentällä.

Euroopan sarjojen kärkijenkit mahtuvat yleensä rotaation ainakin bottom 15 joukkueissa. Eurooppalaisilla pelaajilla on vaikeuksia sopeutua pelin fyysisyyteen NBA:ssa, vaikka taitotasollisesti olisivatkin kärkipelaajia. Parin vuoden takainen Euroliigan supertähti Mirza Teletovic on kaksi viimeisintä kautta pelannut Netsissä lähinnä roolipelaajana ja hänen etunaan oli jo Euroopassa ylivertainen fysiikka.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pitää nyt kuitenkin muistaa, että tämä Pacers on koottu nimenomaan Heatin voittamiseksi. Tuon parin kuukauden pelillisen alamäenkin aikana Pacers heräsi tosissaan pelaamaan vain siihen yhteen kotimatsiin Miamia vastaan.

Lance 1 - 0 LeBron.

Kylla kylla. Korinpallon nimissahan tuo on loistava homma, etta Pacers palasi tasolleen, jolla ne oli tuossa talven aikana. Avain tuohon varsin dominoivaan voittoon oli puolustus ja Miamin aseiden riisuminen. Myos vapaaheitot menivat Pacerseille 37 - 15 ja se kertoo paljon miten tata pelia pelattiin. Mielenkiintoinen peli tulossa huomenna. Jos Miami vie sen, niin eipa tuo eilinen siina kohtaa juurikaan vaakakupissa paina...
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kertakaikkisen upeaa koripalloa on nyt tarjolla kylla. Tanaan taas Pacers - Heat, mutta sita ennen oli eilinen Spurs - OKC, jossa selvimmin nakyi Ibakan poissaolo ja sita kautta Spursin dominointi korin alla. On se Pops vaan velho! Spurs jatkoi siita mista se aloitti Mavsien ja Blazersien kanssa: parasta koripalloa tana kevaana. Jos (ja kun) ne pelaa tuolla tavalla loppuun asti, ei tuolla ole yhtaan joukkuetta, joka vois voittaa ne nelja kertaa samassa sarjassa.

Voittaako Pacers tanaankin? Kova juttu olisi jos voittaisi. Saataisiin muuten apeaan Itaan hieman lisasapinaa, kun pelit jatkuvat loppuviikosta Miamissa tilanteesta 0-2. Tulisi nayttamaan sen todellisen LeBronin ja Waden siina tilanteessa... Mita miehet osaa, kun selka on seinaa vasten. Nythan tuo on ollut aika lepposaa seilailua toistaiseksi.

Kevin Love lahti vapaille markkinoille Minnesotasta. Kauan se kestikin! Kaveri jauhanut jengissa jo vuosia ilman minkaanlaista menestysta. On yritetty rakentaa tiimia kundin ymparille... Tuotiin huippukoutseja johtamaan temmellysta... Mitaan ei ole tapahtunut. Ettei se "vika" sittenkin ole itse Kevinissa? Melo -tyyppinen pelaaja, joka naulaa tehoja paperille, mutta joukkueen menestyksen kanssa silla ei ole MITAAN tekemista. Itse haluaisin nahda kundin Lakerseissa ottamassa Koben viittaa harteilleen (jonkun tuollaisenhan Lakers tarvitsee, ja nopeesti!), mutta mennee joko Celticsiin tai Bullsiin?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Spurs repi kyllä OKC:n riekaleiksi, tämä oli toisaalta ennakoitavissa kun Ibakan vamman vakavuus tuli selville. Paintilta aivan hirveä määrä pinnoja.Tulee tuskainen sarja Thunderille ja käy vähän sääliksikin kun toisena keväänä putkeen aivainpelaaja lähtee pitkälle sairaslomalle. Nyt jos aletaan ylimiehittämään korinalustaa, niin sen tietää että kaarelta tulee lunta tupaan.
 
Heat laittoi vähän pökköä pesään ja raapi voiton Indianasta. Joukkueen puolustaminen oli huomattavasti miehekkäämpää ja nyt myös Miami sai helppoja koreja huomattavasti enemmän. LeBron nosti viimeisellä neljänneksellä vähän tehoja ja käänsi ottelun kohti vierasvoittoa. Ei Indiana jaksa kertakaikkiaan vaan pelata tätä sarjaa loppuun, jos vetävät jatkuvasti kuudella miehellä. Miami rutinoituneena mestarina tietää, että turha näissä on vetää aina riskirajoilla ja sen näkee mm. Waden, Boshin ja Jamesin rauhallisesta olemuksesta peleissä.

Saas nähdä miten Indiana onnistuu Miamiassa pelaamaan? Olisihan tästä tullut huikea sarja, jos olisivat vienneet viime yön matsinkin nimiinsä, mutta voihan tästä tulla vieläkin.

--

Sacramenton kaupungin hallitus hyväksyi uuden areenan rakentamisen ja täten voidaan unohtaa ainakin Kingsien kohdalta muuttohuhut.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Cleveland Cavaliers voitti arvonnassa NBA:n ykköspickin varaustilaisuudessa. Vaikka Clevelandin historia urheilussa hakee vertaistaan ("God hates Cleveland" jne.), niin nyt melkein toivoo, että jokin menee taas vikaan. Huono omistaja, huono organisaatio, mutta tuuri kohdillaan, kun ykkösvuoroa arvotaan. Tämä on nyt kolmas kerta viimeiseen neljään vuoteen, kun Cleveland varaa ensimmäisenä.

Bill Simmons on ihan oikeassa ehdottaessaan, että sille, kuinka monta kertaa yksi organisaatio voi varata ensimmäisenä esim. 10 vuoden aikana, pitäisi asettaa raja. Itse rajoittaisin top-3 vuorojenkin määrää.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Cleveland Cavaliers voitti arvonnassa NBA:n ykköspickin varaustilaisuudessa. Vaikka Clevelandin historia urheilussa hakee vertaistaan ("God hates Cleveland" jne.), niin nyt melkein toivoo, että jokin menee taas vikaan. Huono omistaja, huono organisaatio, mutta tuuri kohdillaan, kun ykkösvuoroa arvotaan. Tämä on nyt kolmas kerta viimeiseen neljään vuoteen, kun Cleveland varaa ensimmäisenä.

Uskomatonta kylla, etta noin kay ja jengi on edelleen yksi liigan huonoimmista. Toisaalta, ei nuo ykkospickit ole osuneet niille parhaille vuosille. Ehka nyt napsaa kun luvassa on varsin vahva drafti? Huhuja on kuulunut myos, etta LeBron voisi olla menossa takaisin kotiin (semminkin jos Heat voittaa taas mestaruuden) ja Miami saisi kaupassa tukun lupauksia. Heh, samalla lahtis kylla loputkin Heatin rosterista, silla kaikkihan ne on siella mestaruutta havittelemassa/huaraamassa LeBronin siipien alla. Ei jais taas kun Wade ihmettelemaan miksi han ei yksinaan saa yhtaan mitaan aikaan, vaikka on liigan yksi "parhaista" shooting guardeista...

Ailahtelevainen Pacers ei pysty vastaamaan vahvalle ja maaratietoiselle Heatille millaan osa-alueella. Pacers paasi Idan finaaleihin puolivahingossa pelaten kahta varsin heikkoa joukkuetta vastaan. Ja haparoi jopa niita vastaan todella pahasti. Niin suurta parannusta peliin on turha odottaa, etta tuosta sarja syntyisi. Ainoa tapa milla tuosta tulee taistelu, on etta Pacers vie molemmat kotiottelunsa heti alkuun. Ja sehan ei tule tapahtumaan.

Ei tullut ei. Pacers johti ja vei pelia suurimman osan aikaa, mutta kun neljas jakso alkoi... Siksi the Heat on NBA mestari. Wade ja LeBron teki tai syotti jokaisen Heat-korin vikalla jaksolla, kun taas Pacers-pelaajat alkoivat valtella vastuuta koventuneen Heat-puolustuksen keskella. Tais muuten olla Pacersien ensimmainen playoffs-tappio kun Hibbert teki 10+ pinnaa?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Uskomatonta kylla, etta noin kay ja jengi on edelleen yksi liigan huonoimmista. Toisaalta, ei nuo ykkospickit ole osuneet niille parhaille vuosille. Ehka nyt napsaa kun luvassa on varsin vahva drafti? Huhuja on kuulunut myos, etta LeBron voisi olla menossa takaisin kotiin (semminkin jos Heat voittaa taas mestaruuden) ja Miami saisi kaupassa tukun lupauksia. Heh, samalla lahtis kylla loputkin Heatin rosterista, silla kaikkihan ne on siella mestaruutta havittelemassa/huaraamassa LeBronin siipien alla. Ei jais taas kun Wade ihmettelemaan miksi han ei yksinaan saa yhtaan mitaan aikaan, vaikka on liigan yksi "parhaista" shooting guardeista...

No kyllähän Cleveland nyt Irvingin on onnistunut saamaan ykköspickillä. Nuo Lebronin paluuhuhut voi kyllä unohtaa, ei ole tulossa nyt eikä tulevaisuudessakaan. Tällä hekellähän pidetään lähes varmana, että Wade ja James jatkavat Heatissa ja myöskin Boshin uskotaan jatkavan Miamissa. Ainoa mahdollisuus Lebronin lähdölle on, että käyttäisi optionsa ja pelaisi vielä ensi kauden Heatissa ja lähtisi sitten Jacksonin Knicksiin. Muuten taitaa pysyä Heatissä loppu-uransa, mikä on sääli, sillä tuo Miamin fanbase(tai sen olemattomuus) ei Lebronia ansaitse.
Oli muuten Lebronilta viime matsissa järkyttävää puolustamista. Oma mies hukkui useita kertoja Lebronilta. En ole ikinä nähnyt, että olisi ollut noin heikko omassa päässä. No kävi sitten kyllä ratkaisemassa matsin viimeisellä neljänneksellä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös