Pitkään ollut sellaisessa kohtalaisessa seurannassa ja nyt ensikausi tulee seurattua sitten ihan kunnolla, kun näkee vihdoin matseja töllön puolelta. Voisi koittaa jotain pientä ennakkoa kirjoitella.
Atlanta Hawks
Hawks jatkanee siitä mihin viimekaudella jäi. Otteet heittelee aika paljon, mutta pisteitä kertyy kuitenkin kohtuulliseen tahtiin. Ehdottomasti tavoitteeksi voi laittaa jälleen pudotuspeli paikan, mutta ei niistä ulos jääminen olisi yllätys ainakaan minulle. Mikäli Hawks jatkaa pleijareihin, niin haastajana lähtevät ja ensimmäinen kierros päättänee kauden.
Hawks ei ainakaan mitenkään erityisemmin vahvistunut kesällä. Jengi hankki jo 34 vuotiaan konkarin Elton Brandin, jonka ura alkaa olemaan jo loppusuoralla. Nuoresta Saksalaisesta Dennis Schröderistä ei osaa sanoa mitään. Utahista tullut Paul Millsap olikin sitten jo kelpo hankinta. Vahvistus nippuun ehdottomasti. Pero Antic on tuntematon nimi itselleni. Pelasi viimekaudella Kreikassa ja luonut pitkän uran Euroopassa. Vihdoin sitten NBA soppari. Jos puhutaan sitten menetyksistä, niin ehdottomasti Josh Smith oli todella sitä. Milwaukee heitti offer sheetin Jeff Teagueen, mutta Hawks maksoi tarvittavan ja Teague jatkaa Atlantassa.
Itse veikkaisin juuri Hawksia taistelemaan siitä pudotuspelipaikasta. Viimekaudella itäisen konfferenssin kutonen, mutta nyt veikkaan hieman alemaa sijaa. Kuitenkin tuollainen 6-10 on todennäköisesti lähellä totuutta näin ennakkoon.
Atlanta on jotenkin hieman sellainen joukkue, että se ei herätä mitään hirveitä tuntoja ja sen takia sitä ei kovinkaan tarkasti koskaan seuraa. Näin ollen hieman vaikeakin kirjoittaa ennakko tästä porukasta.
Boston Celtics
Boston on samassa kastissa Atlantan kanssa ja mahdollisesti juuri siinä samassa nipussa taistelee pleijareista. Odotuksia en kuitenkaan hirveästi Celticsin suuntaan aseta. Knicksin haastoon ei rahkeet riitä tulevallakaan kaudella. Tämän uskallan sanoa ääneen.
Uusina niminä jengiin liittyy kesällä Dallasista varauksen saanut ja samantien Bostoniin treidattu Kelly Olynyk. Noissa kesämatseissa esiintyi ihan hyvin, mutta eihän tältä kaverilta voi ensikaudella mitään ihmeitä odotella. Lupaava peluri kyllä kyseessä. Tosiaan ihan ensimmäisen kierroksen varauksia viime kesältä. Boston teki kesällä Brooklynin kanssa yhdeksän pelaajan kaupan. Uusina miehinä tuli Gerald Wallace, Kris Humphries, Kris Jospeh, Marshon Brooks ja Keith Bogans. Vitor Faverani siirtyy Bostoniin Valencian jengistä. Kyseessä varaamaton Brassi. Phil Pressey sai sopparin noiden kesäpelien jälkeen. Tuossa isossa treidissä jos katsoo pelaajia, niin tottakai Boston sillä rintamalla kärsi paljon. Jengiin jäi isot lovet kun Kevin Garnett, Paul Pierce ja Jason Terry lähti Brooklyniin. Kuitenkin ajatellen sitä, että Pierce varsinkin alkaa olemaan jo hieman iäkäs pelaaja, niin ei tuo huono kauppa ollut. Kaupassa Boston sai kolme ekan kierroksen varausta tuleviksi vuosiksi. Ensikaudella tuo kuitenkin tulee näkymään varmasti ja vaikeuttaa tuota pleijari paikan metsästystä.
Rajon Rondo ja Jeff Green ainakin takaavat kuitenkin Garnettin ja Piercen lähdön jälkeen huippuosaamista.
Veikkaan, että Boston taistelee sijasta kahdeksan. Viimekautta parempaa runkosarja sijoitusta en osaa ennustaa.
Brooklyn Nets
Kyllähän Netsiltä on odotettavissa aika rutiini suoritus pleijareihin. Viimekauden pettymys ekalla pudotuspeli kierroksella on kuitenkin parannettavissa ehdottomasti. Toki ison mielenkiinnon tuo viimekaudella vielä Knicksissä pelannen Jason Kiddin tulo valmentajaksi.
Nets hankki tuossa Celtics kaupassa tosiaan kolme kelpo pelimiestä ja vahvistui kyllä siinä jonkun verran. Sen takia ensikauden suhteen voi olla Nets fanit ihan positiivisilla fiiliksillä. Alan Anderson hankittiin tuon kaupan lisäksi. Pelasi viimekauden Toronton riveissä. Jo mainittujen lisäksi vielä Andrei Kirilenkon tulo. Ehdottomasti joukkue vahvistunut ja on omissa kaavioissa korkealla ensikaudella. Netsissä kun löytyy ennestään jo Joe Johnson, Brook Lopez ja tietenkin Derron Williams.
Kyllä itse tosiaan odotan nyt vähintään sitä toisen kierroksen paikkaa ja siitä eteenpäin meneminen on sitten toki monestakin asiasta kiinni, mutta mielestäni Netsillä voi hyvin löytyä eväät siihenkin. Ennakkoon on toki vaikea sanoa missä tilassa jengit on loppukaudesta.
Charlotte Bobcats
Charlotte kynti viimekaudella jälleen. Joko alkaisi edes pienimuotoinen nousu? Koutsi vaihtui ja draftista tarttui neljännellä vuorolla Cody Zeller. Mielenkiintoinen nimi, jota kyllä täytyy tarkasti seurata. Joukkue vahvistui myös kun vapailta markkinoilta tarttui viimekaudella Utahissa pelannut Al Jefferson. Erittäin hyvä hankinta tähän saumaan. Toinen vapaiden markkinoiden hankinta oli Anthony Tolliver.
2012 kesän draftin toinen varaus Michael Kidd-Gilchrist teki ihan hyvän sisääntulon NBA kentille, mutta mielenkiintoista katsoa kuinka ison harppauksen pystyy ottamaan jo ensikaudeksi. Se olisi toki tärkeää Charlotten jengille, koska sitä laajuutta nyt ei ainakaan liikaa ole. Gerald Henderson Juniorin jatko oli myös todella tärkeää joukkueelle. Löytyy sieltä toki nuorista vielä ainakin Kemba Walker.
Hieman ehkä rupeaa näyttämään paremmalta, mutta aika paljon pitäisi kahden viimekesän varauksilta saada, jotta pleijareihin menisi. En usko, että aukeaa paikka auringossa, mutta hieman ylemmäs odotan Charlottea kuin viimeaikoina.
Chicago Bulls
Bullsilla on aika hyvin runko kasassa ja taistelee varmasti hyvistä sijoista. Marco Belinelli ja Nate Thompson lähtivät pois, mutta muuten jengi ei hirveästi ole kokenut ihmeellisiä muutoksia. Takaisin päin tuli kuitenkin Milwaukeesta Mike Dunleavy. Draftista Tony Shell ja Suomalaisittain mielenkiintoa tuova Erik Murphy. Hauska katsoa minkä verran Murphy ensikaudella esiintyy Bulls paidassa. Kesällä nuo pelit menivät ihan hyvin, joka oli tietysti tärkeää.
Luol Deng ja etenkin Derrick Rose nakuttaa varmasti pussia hienosti. Mielestäni joukkue on kyllä valmis taistelemaan jälleen pleijareissa. Toki Belinelli ja Thompson puuttuu, mutta kyllä mielestäni Chicagolla on mahikset samanlaiseen suoritukseen kuin viimekaudella. Haastaja asemassa pleijareissa on kyllä mahiksia edetä jopa yllättävän pitkälle, mutta en usko toista kierrosta pidemmälle menevän.
Erik Murphy toki on isoin mielenkiinto itselläni ensikaudella, mutta saa nähdä mitä hän lopulta aikaan saa. Ei kuitenkaan voi kovinkaan isoja odotuksia laittaa. Toki niin kuin sanottua, niin ainakin kesällä pelit meni hyvin.
Cleveland Cavaliers
Cavaliers oli yksi joukkue, joka kynsi viimekaudella aikalailla. Joukkue myöskin nappasi kesällä ykköskierroksen ekana pelaajana Kanadalaisen Anthony Bennettin. Valmentaja vaihtui ja pikku hiljaa toivotaan parempaa.
Tosiaan joukkueen rosteriin hankittiin Andrew Bynum, Jarrett Jack ja Earl Clark. Ehdottomasti hyviä lisäyksiä, mutta ei kuitenkaan mitään kummallista. Joukkue on saanut viimeaikoina näitä korkeita varauksia. Tosiaan viime kesänä heti ekana Bennett. Aikaisemmilta kesiltä löytyy mm. Dion Walters, Tristan Thompson ja etenkin joukkueen stara Kyrie Irving. Aivan huikea jätkä ja ehdottomasti yksi suosikki pelaajistani koko liigassa. Ilo katsella kyllä tuon kaverin peliä ja uskon, että Irving yhdessä näiden muiden varauksien kanssa nostaan Cavaliersin ylös.
Ensikaudella isoa nousua tuskin vielä tapahtuu. Tottakai parempaa odotan, mutta viimeaikojen kyntämisen jälkeen realistista on odottaa pikku hiljaa ylöspäin menemistä. Kuitenkin Irvingin rinnalla muutkin nuoret kehittyy ja parempaa varmasti luvassa.
Dallas Mavericks
Dallas jäi viimekaudella ulos pudotuspeleistä ja kun ensikautta ajattelee, niin ei niistä ulos jääminen yllätys olisi. Joukkue menetti kelpo pelureita. O.J Mayo, Darren Collison ja Chris Kamanin. Tähän päälle lisätään, että joukkueen iso nimi Dirk Novitzki lähenee 40 rajaa pikku hiljaa. Myös Vince Carter ja Shawn Marion on jo 35 paremmalla puolella. Novitzkilla tuo ei vielä otteissa niin paljoa näy kuin kahdella muulla mainitulla. Jengiin tuli vielä tukku uusia pelaajia, niin en itse odota ihmeitä jengiltä myöskään ensikaudella.
Uusia nimiä sitten. Hieman outoja nimiä jotkut. Esim. Israelilainen Gal Mekel. Kovempia hankintoja oli sitten Monta Ellis. Wayne Ellington ja Jose Caldreon myös ihan hyviä hankintoja, mutta ei tosiaankaan mitään sateentekijöitä. Tässä ne pitkälti taisi olla. Draftista tarttui pari kaveria joista en osaa hirveästi sanoa ja muutama hieman marginaali peluri.
Ensikauden sijoitus omassa konfferenssisa veikkaus itseltäni olisi sellainen 8-12. En kuitenkaan odota mitään kummalista tason nousemista viimekaudesta. Melkein jopa päinvastoin.
Denver Nuggets
Denver kuulunee tulevallakin kaudella playoff joukkueisiin. Andre Iguodala oli iso menetys, mutta muuten joukkue ei kuitenkaan ole kokenut suuria muutoksia.
Uutena nimenä kesällä tuli J.J Hickson Portlandin suunnalta. Ehdottomasti hyvä lisä tohon jengiin. Isoja muutoksia ei tosiaan Denverin joukkue kokenut, joten tasaista suorittamista odotan aikalailla läpi kauden.
Detroit Pistons
Detroit lähtee hakemaan parempaa huomista. Viimekausi ei jättänyt hirveästi kerrottavaa.
Kesällä jengiin tarttui hyvä vahvistus. Atlantan suunnalta tuli Josh Smith. Myös jo konkari iässä oleva Chauncey Billups tekee paluun Detroitiin. Draftista Detroitin riveihin tarttui Kentavious Caldwell-Pope. Numero seitsemän oli hänen vuronsa. Tony Mitchell ja Peyton Silva kirjoitti myös sopparit. En nyt ensikaudella Popeltakaan mitään ihmeitä odota. Luigi Datome saapuu Italiasta ja en osaa kaverista sanoa. Eurooppalaiset pelaajat kyllä tosi tuntemattomia itselleni.
Ei tää Pistonsin rosteri riitä. Onhan seillä mm. Greg Monroe, mutta kokonaisuudessa jengi ei riitä ensikaudellakaan. Ei ole mielestäni asiaa pudotuspeleihin.
Atlanta Hawks
Hawks jatkanee siitä mihin viimekaudella jäi. Otteet heittelee aika paljon, mutta pisteitä kertyy kuitenkin kohtuulliseen tahtiin. Ehdottomasti tavoitteeksi voi laittaa jälleen pudotuspeli paikan, mutta ei niistä ulos jääminen olisi yllätys ainakaan minulle. Mikäli Hawks jatkaa pleijareihin, niin haastajana lähtevät ja ensimmäinen kierros päättänee kauden.
Hawks ei ainakaan mitenkään erityisemmin vahvistunut kesällä. Jengi hankki jo 34 vuotiaan konkarin Elton Brandin, jonka ura alkaa olemaan jo loppusuoralla. Nuoresta Saksalaisesta Dennis Schröderistä ei osaa sanoa mitään. Utahista tullut Paul Millsap olikin sitten jo kelpo hankinta. Vahvistus nippuun ehdottomasti. Pero Antic on tuntematon nimi itselleni. Pelasi viimekaudella Kreikassa ja luonut pitkän uran Euroopassa. Vihdoin sitten NBA soppari. Jos puhutaan sitten menetyksistä, niin ehdottomasti Josh Smith oli todella sitä. Milwaukee heitti offer sheetin Jeff Teagueen, mutta Hawks maksoi tarvittavan ja Teague jatkaa Atlantassa.
Itse veikkaisin juuri Hawksia taistelemaan siitä pudotuspelipaikasta. Viimekaudella itäisen konfferenssin kutonen, mutta nyt veikkaan hieman alemaa sijaa. Kuitenkin tuollainen 6-10 on todennäköisesti lähellä totuutta näin ennakkoon.
Atlanta on jotenkin hieman sellainen joukkue, että se ei herätä mitään hirveitä tuntoja ja sen takia sitä ei kovinkaan tarkasti koskaan seuraa. Näin ollen hieman vaikeakin kirjoittaa ennakko tästä porukasta.
Boston Celtics
Boston on samassa kastissa Atlantan kanssa ja mahdollisesti juuri siinä samassa nipussa taistelee pleijareista. Odotuksia en kuitenkaan hirveästi Celticsin suuntaan aseta. Knicksin haastoon ei rahkeet riitä tulevallakaan kaudella. Tämän uskallan sanoa ääneen.
Uusina niminä jengiin liittyy kesällä Dallasista varauksen saanut ja samantien Bostoniin treidattu Kelly Olynyk. Noissa kesämatseissa esiintyi ihan hyvin, mutta eihän tältä kaverilta voi ensikaudella mitään ihmeitä odotella. Lupaava peluri kyllä kyseessä. Tosiaan ihan ensimmäisen kierroksen varauksia viime kesältä. Boston teki kesällä Brooklynin kanssa yhdeksän pelaajan kaupan. Uusina miehinä tuli Gerald Wallace, Kris Humphries, Kris Jospeh, Marshon Brooks ja Keith Bogans. Vitor Faverani siirtyy Bostoniin Valencian jengistä. Kyseessä varaamaton Brassi. Phil Pressey sai sopparin noiden kesäpelien jälkeen. Tuossa isossa treidissä jos katsoo pelaajia, niin tottakai Boston sillä rintamalla kärsi paljon. Jengiin jäi isot lovet kun Kevin Garnett, Paul Pierce ja Jason Terry lähti Brooklyniin. Kuitenkin ajatellen sitä, että Pierce varsinkin alkaa olemaan jo hieman iäkäs pelaaja, niin ei tuo huono kauppa ollut. Kaupassa Boston sai kolme ekan kierroksen varausta tuleviksi vuosiksi. Ensikaudella tuo kuitenkin tulee näkymään varmasti ja vaikeuttaa tuota pleijari paikan metsästystä.
Rajon Rondo ja Jeff Green ainakin takaavat kuitenkin Garnettin ja Piercen lähdön jälkeen huippuosaamista.
Veikkaan, että Boston taistelee sijasta kahdeksan. Viimekautta parempaa runkosarja sijoitusta en osaa ennustaa.
Brooklyn Nets
Kyllähän Netsiltä on odotettavissa aika rutiini suoritus pleijareihin. Viimekauden pettymys ekalla pudotuspeli kierroksella on kuitenkin parannettavissa ehdottomasti. Toki ison mielenkiinnon tuo viimekaudella vielä Knicksissä pelannen Jason Kiddin tulo valmentajaksi.
Nets hankki tuossa Celtics kaupassa tosiaan kolme kelpo pelimiestä ja vahvistui kyllä siinä jonkun verran. Sen takia ensikauden suhteen voi olla Nets fanit ihan positiivisilla fiiliksillä. Alan Anderson hankittiin tuon kaupan lisäksi. Pelasi viimekauden Toronton riveissä. Jo mainittujen lisäksi vielä Andrei Kirilenkon tulo. Ehdottomasti joukkue vahvistunut ja on omissa kaavioissa korkealla ensikaudella. Netsissä kun löytyy ennestään jo Joe Johnson, Brook Lopez ja tietenkin Derron Williams.
Kyllä itse tosiaan odotan nyt vähintään sitä toisen kierroksen paikkaa ja siitä eteenpäin meneminen on sitten toki monestakin asiasta kiinni, mutta mielestäni Netsillä voi hyvin löytyä eväät siihenkin. Ennakkoon on toki vaikea sanoa missä tilassa jengit on loppukaudesta.
Charlotte Bobcats
Charlotte kynti viimekaudella jälleen. Joko alkaisi edes pienimuotoinen nousu? Koutsi vaihtui ja draftista tarttui neljännellä vuorolla Cody Zeller. Mielenkiintoinen nimi, jota kyllä täytyy tarkasti seurata. Joukkue vahvistui myös kun vapailta markkinoilta tarttui viimekaudella Utahissa pelannut Al Jefferson. Erittäin hyvä hankinta tähän saumaan. Toinen vapaiden markkinoiden hankinta oli Anthony Tolliver.
2012 kesän draftin toinen varaus Michael Kidd-Gilchrist teki ihan hyvän sisääntulon NBA kentille, mutta mielenkiintoista katsoa kuinka ison harppauksen pystyy ottamaan jo ensikaudeksi. Se olisi toki tärkeää Charlotten jengille, koska sitä laajuutta nyt ei ainakaan liikaa ole. Gerald Henderson Juniorin jatko oli myös todella tärkeää joukkueelle. Löytyy sieltä toki nuorista vielä ainakin Kemba Walker.
Hieman ehkä rupeaa näyttämään paremmalta, mutta aika paljon pitäisi kahden viimekesän varauksilta saada, jotta pleijareihin menisi. En usko, että aukeaa paikka auringossa, mutta hieman ylemmäs odotan Charlottea kuin viimeaikoina.
Chicago Bulls
Bullsilla on aika hyvin runko kasassa ja taistelee varmasti hyvistä sijoista. Marco Belinelli ja Nate Thompson lähtivät pois, mutta muuten jengi ei hirveästi ole kokenut ihmeellisiä muutoksia. Takaisin päin tuli kuitenkin Milwaukeesta Mike Dunleavy. Draftista Tony Shell ja Suomalaisittain mielenkiintoa tuova Erik Murphy. Hauska katsoa minkä verran Murphy ensikaudella esiintyy Bulls paidassa. Kesällä nuo pelit menivät ihan hyvin, joka oli tietysti tärkeää.
Luol Deng ja etenkin Derrick Rose nakuttaa varmasti pussia hienosti. Mielestäni joukkue on kyllä valmis taistelemaan jälleen pleijareissa. Toki Belinelli ja Thompson puuttuu, mutta kyllä mielestäni Chicagolla on mahikset samanlaiseen suoritukseen kuin viimekaudella. Haastaja asemassa pleijareissa on kyllä mahiksia edetä jopa yllättävän pitkälle, mutta en usko toista kierrosta pidemmälle menevän.
Erik Murphy toki on isoin mielenkiinto itselläni ensikaudella, mutta saa nähdä mitä hän lopulta aikaan saa. Ei kuitenkaan voi kovinkaan isoja odotuksia laittaa. Toki niin kuin sanottua, niin ainakin kesällä pelit meni hyvin.
Cleveland Cavaliers
Cavaliers oli yksi joukkue, joka kynsi viimekaudella aikalailla. Joukkue myöskin nappasi kesällä ykköskierroksen ekana pelaajana Kanadalaisen Anthony Bennettin. Valmentaja vaihtui ja pikku hiljaa toivotaan parempaa.
Tosiaan joukkueen rosteriin hankittiin Andrew Bynum, Jarrett Jack ja Earl Clark. Ehdottomasti hyviä lisäyksiä, mutta ei kuitenkaan mitään kummallista. Joukkue on saanut viimeaikoina näitä korkeita varauksia. Tosiaan viime kesänä heti ekana Bennett. Aikaisemmilta kesiltä löytyy mm. Dion Walters, Tristan Thompson ja etenkin joukkueen stara Kyrie Irving. Aivan huikea jätkä ja ehdottomasti yksi suosikki pelaajistani koko liigassa. Ilo katsella kyllä tuon kaverin peliä ja uskon, että Irving yhdessä näiden muiden varauksien kanssa nostaan Cavaliersin ylös.
Ensikaudella isoa nousua tuskin vielä tapahtuu. Tottakai parempaa odotan, mutta viimeaikojen kyntämisen jälkeen realistista on odottaa pikku hiljaa ylöspäin menemistä. Kuitenkin Irvingin rinnalla muutkin nuoret kehittyy ja parempaa varmasti luvassa.
Dallas Mavericks
Dallas jäi viimekaudella ulos pudotuspeleistä ja kun ensikautta ajattelee, niin ei niistä ulos jääminen yllätys olisi. Joukkue menetti kelpo pelureita. O.J Mayo, Darren Collison ja Chris Kamanin. Tähän päälle lisätään, että joukkueen iso nimi Dirk Novitzki lähenee 40 rajaa pikku hiljaa. Myös Vince Carter ja Shawn Marion on jo 35 paremmalla puolella. Novitzkilla tuo ei vielä otteissa niin paljoa näy kuin kahdella muulla mainitulla. Jengiin tuli vielä tukku uusia pelaajia, niin en itse odota ihmeitä jengiltä myöskään ensikaudella.
Uusia nimiä sitten. Hieman outoja nimiä jotkut. Esim. Israelilainen Gal Mekel. Kovempia hankintoja oli sitten Monta Ellis. Wayne Ellington ja Jose Caldreon myös ihan hyviä hankintoja, mutta ei tosiaankaan mitään sateentekijöitä. Tässä ne pitkälti taisi olla. Draftista tarttui pari kaveria joista en osaa hirveästi sanoa ja muutama hieman marginaali peluri.
Ensikauden sijoitus omassa konfferenssisa veikkaus itseltäni olisi sellainen 8-12. En kuitenkaan odota mitään kummalista tason nousemista viimekaudesta. Melkein jopa päinvastoin.
Denver Nuggets
Denver kuulunee tulevallakin kaudella playoff joukkueisiin. Andre Iguodala oli iso menetys, mutta muuten joukkue ei kuitenkaan ole kokenut suuria muutoksia.
Uutena nimenä kesällä tuli J.J Hickson Portlandin suunnalta. Ehdottomasti hyvä lisä tohon jengiin. Isoja muutoksia ei tosiaan Denverin joukkue kokenut, joten tasaista suorittamista odotan aikalailla läpi kauden.
Detroit Pistons
Detroit lähtee hakemaan parempaa huomista. Viimekausi ei jättänyt hirveästi kerrottavaa.
Kesällä jengiin tarttui hyvä vahvistus. Atlantan suunnalta tuli Josh Smith. Myös jo konkari iässä oleva Chauncey Billups tekee paluun Detroitiin. Draftista Detroitin riveihin tarttui Kentavious Caldwell-Pope. Numero seitsemän oli hänen vuronsa. Tony Mitchell ja Peyton Silva kirjoitti myös sopparit. En nyt ensikaudella Popeltakaan mitään ihmeitä odota. Luigi Datome saapuu Italiasta ja en osaa kaverista sanoa. Eurooppalaiset pelaajat kyllä tosi tuntemattomia itselleni.
Ei tää Pistonsin rosteri riitä. Onhan seillä mm. Greg Monroe, mutta kokonaisuudessa jengi ei riitä ensikaudellakaan. Ei ole mielestäni asiaa pudotuspeleihin.
Viimeksi muokattu: