NBA 2008-2009

  • 49 972
  • 441

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Joko se on puoliväli? Kausi senkun vaan kiitää eteenpäin. Kirjoittelen tässä vähän omaa analyysia vielä tänään alkukaudesta sekä idässä että lännessä.
 

Arttu#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Huomenna vieraaksi saapuu LeBron hevosmiehineen. Ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Cavs pelasi varsin vaisusti eilen Staples Centerissa, joka on tietysti huonoa uutista meille, silla se varmasti sytyttaa Clevelandin pojat huomenna.
Ja näinhän siinä kävi. Ilman Z ja Westiä voitto kotiin. On se kumma miten Cavaliers ei ole vieläkään hävinnyt 2 peliä puteen, kertoo jotain joukkueesta. Oli mielenkiintoista lukea että LeBron keskittyi eilen enemmän heittämiseen kuin esim korille ajamiseen. Tietenkin Portland fanit sanovat että se on koska he tukkivat keskustan niin hyvin, osittain kyllä. Todellisuus on että LeBron osaa haavoittaa liian monella eri tavalla. Tuleva kauden MVP näytti että ei aina tarvitse donkata, 14 passia oli ihan kiva lisä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tietenkin Portland fanit sanovat että se on koska he tukkivat keskustan niin hyvin...

Hep hep, taalla olis yksi Portland fani, lol!

Tosiaan Z ja West puuttuivat kokoonpanosta (kenellapa nyt ei pari jannua puutu tassa vaiheessa kautta ;)) ja Cavs:eista tuli nain kahden miehen show. James ja Williams heitti Cavsien kaikista heitoista 63% (49/78) eli melkein kaksi kolmannesta! Vain meidan vara-PG:ien surkean puolustamisen ja LeBronin henk koht talentin takia homma kaantyi loppujen lopuksi heille. Mo Williams nimittain sai aivan liian paljon tilaa siella, varsikin kun meidan rookie, Bayless, oli kaikkea muuta kun iholla. Monesti katsoin kun Mo veti kolmosen (6/9), niin Bayless oli viela noin kolmen metrin paassa Mo:sta. Noh, rookie-virheita, ei siina mitaan. LeBron taas tekee lahestulkoon mita haluaa. Rookie-Batum aloitti puolustuspaassa, mutta kun jannu on kuuma niin jannu on kuuma. Ei siina huonosti puolustettu, mutta kun LeBron ottaa yhden askeleen taakse ja heittaa puhdasta sukkaa vajaasta 7 metrista, vaikka kasi on naamalla, niin ei muuta kun respect! Kaunista katseltavaa, ei siina mitaan. Korille han tosiaan ei paljon ajellut ja syykin oli selva: ekassa hyokkayksessa LA blokkasi hanet tyylipuhtaasti ja pelin kuluessa viela Batum ja T-Law kummatkin blokkasi "Kuninkaan" varsin noyryyttavasti. Ja kun heitto uppoaa kaukaa, niin miksikas noinkin lahjakas kundi sitten korille enaa ajelis? Ei mitaan tarvetta.

Peli oli varsin hyva kuva siita miksi LeBron on minun mielestani liigan lahjakkain pelaaja ilman muuta, mutta ei missaan tapauksessa MVP viela. Pisteita tuli kauniisti ja ekan puoliajan 10 syottoa oli hyvaa nayttoa siita miksi han on niin vaarallinen pelaaja, MUTTA tosiaan hanta blokkailtiin varsin surutta, han teki muutamia varsin alokasmaisia virheita seka puolustuksessa etta hyokkayksessa. Lisaksi pelissa nahtiin, jalleen kerran, varsin surullisesti tama miten NBA dumarit kohtelee naita super-staroja taysin eri tavalla. Paljon siis jannu sai viela anteeksikin. Saannot on eri, miksi? Tassa ehka se eilisen surkuhupaisin sessio: LeBron tuo palloa ylos, lahtee paatyviivan kautta ohittamaan Odenia, mutta Greg on jo paikoillaan, tulee yhteentormays, jossa Greg lentaa persielleen ja LeBron menettaa pallon paatyviivasta yli. Tuomio? Cavs sisaanheitto. Huh huh! But hey, stick with me, this gets better: Sisaanheitto, josta pallo LeBronille, joka menettaa pallon huolimattomuuttaan, ja jonka peraan tasapain syoksyy seka LeBron etta Oden, yhteentormays: virhe Oden. Voi sita huutomyrakkaa! Hieman myohemmin Cavs:ien sisaanheitto aikalisan jalkeen: LeBron heittamassa sisaan... tuomari antaa pallon "Kuninkaalle", joka ottaa pallon molempiin kasiin, sitten vasempaan, josta se "luiskahtaa" kentalle, josta pallon ottaa Batum ja lahtee donkkaamaan... tuomio? Uusi sisaanheitto, kun "kuningatar" sossi tilanteen. Sanotte mita sanotte, mutta noi panee vihaksi pelin tiimellyksessa. Kylla saannot (jotka on selvat) pitaa olla kaikille samat, ei tasta muuten mitaan tule. Ihan pelin viihtyisyyden takia.

Enivei, katsomossakin tapahtui. Mun alapuolella (ehka noin 7-8 rivia) istui nuorehko jannu James 23 -pelipaita paalla. Ekalla jaksolla kun LeBron teki korin, niin taa jannu nousi aina pystyyn, kadet levallaan ja kaantyi ympari ja heilutteli kasiaan. Parin kerran jalkeen paikalliset alkoivat vittuuntua, kun eivat nahneet pelia miehen seisoessa kadet levallaan provosoiden. Jarkkari paikalle ja hirvee selittely alkoi. Meidan "section" alkoi huudon: Throw him out! Throw him out! ja kaveri talutettiin ulos. Noh, hanelle annettiin uusi mahis puoliajan jalkeen, kun hanelle tuotiin taitettava tuoli 100 ja 200 alueiden valiin. Toisen puoliajan eka LeBron kori ja taas oli kaveri pystyssa, kadet levallaan ja provo paalla. Tuli iso jarkkari, vihelsi kundille ja etusormi koukistui kutsuvasti... Oli meilla hauskaa! ;-)

Yksi huomio viela itse pelista: en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, etta Ben Wallace on itseasiassa helvetin lyhyt sentteri. Vain 6'9". Silti han hyppaa todella korkealle ja tayttaa paikkansa sentterina paremmin kun huomattavasti pidempi Varejao. Alotushypyssakin Big Ben (nyt taa lempinimi on jo vahan huvittava!) otti pallon varsin helposti Odenin edesta. Tuli vaan mieleen... LeBron:kin on 6'8" ja pelaa G:ta ja SF:aa...
 
Viimeksi muokattu:

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Jup, tuli lupailtua mietteitä alkukaudesta, niin tässähän niitä. Puolet on tosiaan pelattu ja taisto pleijaripaikoista ovat idässä ja lännessä melko erilaiset.

Itä

Tilanne tällä hetkellä:

Orlando 0.805
Cleveland 0.800
Boston 0.795
Atlanta 0.610
Detroit 0.585
Miami 0.537
Philadelphia 0.488
Milwaukee 0.467
--
New Jersey 0.452
Chicago 0.419
New York 0.415
Charlotte 0.405
Toronto 0.364
Indiana 0.357
Washington 0.220

Idän tilanne on äärimmäisen tasainen. Sijat 7-12 ovat kaikki voittaneet vähintään 40% peleistään, mutta samalla enintään 50%. Aloitetaan kuitenkin kärjestä. On selvää, että konferenssin ykköspaikka menee jollekin akselilta Magic, Cavs tahi Celtics. Olin jo valmis ilmoittamaan Celticsin ulos tuosta kilvasta, mutta joukkue on löytämässä uuden vireen. Tällä hetkellä se ratsastaa kuuden pelin voittoputkessa. Orlando on kuitenkin Supermaninsa kanssa pelottavan vahva. Vieraissa 17-5 on jo sairasta, ja viimeiset kymmenen matsia 9-1, huh!

Näiden jälkeen seuraa suuri pudotus Atlantaan ja Detroitiin, jotka taistelevat verisesti kotiedusta pleijareihin. Motownin Pistons on ollut ailahteleva ja meno jatkuu mitä luultavammin samanlaisena myös loppuajan runkosarjasta. Hawks on puolestaan vahvassa nousukierteessä ihan kokonaisvaltaisestikin tarkasteltuna, joten uskon kotiedun menevän Atlantaan. Miami ottaa varmasti ryhtiliikkeensä loppuun saakka tosissaan ja nappaa pleijaripaikan. D-Wade ja co. pitävät siitä huolen. En kuitenkaan usko, että Heat jaksaa paahtaa kotietuun saakka. No, tiedä häntä (siis Wadea :).

Sitten tulevatkin "the rest" eli kuusi joukkuetta, jotka taistelevat hamaan maailmanloppuun saakka viimeisistä kahdesta paikasta auringossa. En osaa yhtään sanoa, mitkä ne ovat akselistosta 76ers, Bucks, Nets, Bulls, Knicks ja Bobcatskin, joka on saanut pelin uomiinsa J-Richin treidin jälkeen. Jos nyt pitäisi arvaus heittää, niin sanoisin kahden viimeisen paikan menevän järjestyksessä 7. Bucks ja 8. 76ers. Bucks on äitynyt häijyyn pelivireeseen viime aikoina, ja vielä ilman Bogutia. Redd kun tuli takaisin, niin Villanuevakin rupesi taas pelaamaan. Eikä Ramon "D-League" Sessionskaan ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan. 76ers nyt vain ottaa sen kahdeksannen paikan, Brand, Iguodala ym. kyllä te tiedätte.

New Jersey kärsii myös epätasaisuudesta, mikä kostautuu yhdeksäntenä sijana. Bulls taas ei ole vielä valmis (ensi kaudella varma nakki pleijareissa) ja Knicksillä vähän sama homma. Bobcats noussee tuosta pari sijaa, mutta siihen se valitettavasti jää. Bobcatsin surkeahko alkukausi kostautuu myös. Toronto ryömii ja tekee luultavasti ison kaupan tässä vielä. Se ei itsetunto-ongelman kanssa painiskelevaa joukkuetta kuitenkaan loppupeleissä auta, vaan seuraa lisää dilemmoja. Sääli, pidän tuosta jengistä (white men can't jump?). Indianan ja Washingtonin jätän omaan arvoon, kun en jengeistä mitään tiedä.

Länsi

Tilanne tällä hetkellä:

L.A. Lakers 0.805
San Antonio 0.683
New Orleans 0.667
Denver 0.651
Houston 0.628
Portland 0.595
Utah 0.581
Phoenix 0.575
--
Dallas 0.571
Minnesota 0.325
Golden State 0.302
Memphis 0.268
Sacramento 0.233
L.A. Clippers 0.220
Oklahoma City 0.209

Lännessä on tehty selkeä kahtiajako. Ne, jotka taistelevat pleijaripaikasta ja ne, jotka taistelevat ykkösdraftista. Tämä yhtälö toisi rauhan länteen aina pleijareihin saakka, mutta kun se yksi on jäämässä ulkopuolelle. Tällä hetkellä se on Mavericks, jonka uskon myös tippuvan. Mavs on pelannut vieraissa 0.500, mutta kotona peli on takunnut. Se on lisäksi pelannut kaksi peliä enemmän kuin vain 0.004 paremmalla rekordilla kahdeksantena makoileva Suns. Suns nyt kuitenkin hoitaa itsensä pleijareihin vaikka väkisin. Ehkä.

Lakers on lännen mestari, siitä ei ole epäilystäkään. Peli tulee vielä paranemaan ja joukkue onkin mielestäni kauden suurin mestarikandidaatti. On syvyyttä ja taitoa, kovuutta ja kotiyleisöä. Vyöryy vääjäämättä keltaisen koneen tavoin finaaleihin. Spurs on tasainen suorittaja, joka pysynee kakkosena loppuun saakka. Pitää se vähintään kotiedun. Hornetsia tiputtaisin sijan tai jopa kaksi, sillä Rockets on nimensä veroinen ja nousee ottamaan kotiedun pleijareihin, kunhan äijät saadaan kuntoon. Denver on sijoilla 3-4, ehkä hieman yllättäenkin. Billups pelaa loistokautta. Portland on pleijareissa, luvassa on ainakin 0.10:n parannus viime kauden 0.500:n.

Jazzilla on vielä vaara jäädä ulos, Suns nousee listallani sen ohitse. Kovin kamppailu kahdeksannesta sijasta käytäneenkin Mavsin ja Jazzin välillä, josta Jazz punnertaa voiton. Lakersilla voi olla yllättäviäkin vaikeuksia Jazzin ja Suolakaupungin selättämisessä.

Sitten tulee loput, joiden sijoilla ei ole juuri mitään merkitystä. T'Wolves on parantanut peliään, samoin Thunder. Clippers jääneekin todella nolosti konferenssin viimeiseksi. Tällä hetkellä sillä on sivussa Camby, Randolph, Davis ja Kaman aloitusviisikosta. Thunder taas saa vähitellen juonesta kiinni, eikä palaa ainakaan ihan sukkana luoteeseen.. Väliin jää vielä Warriors, Grizzlies sekä Kings, jotka painivat uusien kokoonpanojen ja totuttelemisen välillä. Etenkin Kings on kärsinyt juuri Bibbyn muutosta Atlantaan todella pahasti.

Tällaista tällä kertaa, toivon erittäin intensiivistä loppukautta sekä NBA:lle että ketjulle! "Every day is a game day!"
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Bucks on äitynyt häijyyn pelivireeseen viime aikoina, ja vielä ilman Bogutia. Redd kun tuli takaisin, niin Villanuevakin rupesi taas pelaamaan.

Millons ne nyt oli taalla meilla, alkuviikosta, niin sen perusteella en ainakaan voi ihan yks yhteen yhtya tuohon. Oli meinaan aika aneeminen jengi ja siella vietiin isoja miehia starbucksiin lattelle ihan urakalla. Jengissa on hyva ryhma nimimiehia, mutta yllattavankin vaisua oli heidan peli ainakin taalla meilla.

Toronto ryömii ja tekee luultavasti ison kaupan tässä vielä.

Asiaa. Koko ajan naen markia paivaunia, pidan sormia ristissa ja tanssin (erilaisia) sadetansseja, etta Toronto ja Portland paatyvat saman poydan aareen ja siita kun noustaan, niin tuloksena on super-kauppa:

Meille: Calderon & Kapono/O'Neil

Torontoon: LaFrentz, Outlaw & Rodrigues (+ Frye)

Toki myos Knicks -viritelma Lee on viela vahvasti papperilla (/unelmissa). Tai sitten kolmen jengin super-plajjaytys, josta meilta vois antaa esim nelja pelaajaa, kunhan vaan tilalle tulee hyva PG, heittava SF ja/tai voimakas PF.

Kaveri, joka on Sergion kaveri, sanoi, etta Sergio sanoi jo "tietavansa" treidista. Ajan kysymys, ajan kysymys, mutta jotain on tehtava ennen takarajaa!!!
 

Arttu#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Peli oli varsin hyva kuva siita miksi LeBron on minun mielestani liigan lahjakkain pelaaja ilman muuta, mutta ei missaan tapauksessa MVP viela....varsin surullisesti tama miten NBA dumarit kohtelee naita super-staroja taysin eri tavalla.
Kiitos otteluraportista :)

Olen osittain samaa mieltä tosta "stara-kohtelusta" tosin se on yleinen ilmiö monessa eri lajissa, oli se sitten Crosby tai Ronaldo. Sanoisin että aika monella NBA joukkueella on se "yksi" joka saa sen kohtelu, ehkä kaksikin tai kolme (KG,Allen ja Pierce). Lakersilla on Kobe, Miamilla Wade, Denverillä Carmelo etc. Kieltämättä se on aika hyvittavaa katsella kun juuri dumarit välillä kohtelee staroja eri tavalla mutta hey, tässä tapauksessa se nyt vaan on kuten se on. En sitten tiedä paljonko esim. Heat fanilla on sanomista Lakers fanille siitä miten dumarit auttaa Kobea.

Tosta LeBronin MVPstä sen verran että ei se LeBronin "huonot vaparit" tai jotkut pienet virheet ole niin suuria että vaikuttaisivat siihen. Meinaan että kun katsoo hänen puolustamista, jengin menestystä ja tietenkin hyökkäystä. Cavs on pitkälti sama kuin viime vuonna, suurimpana erona Moe. Jos jonnekkin muualle se MVP menisi se olisi Kobe, Wade tai Paul. Mutta Kobe pelaa "liian hyvässä jengissä", Waden jengi ei pärjää ja Paulin jengi ei ole loistanut Cavsin tapaa vaikka on ihan hyvin pelannut. Siinä erittäin lyhyesti minun analyysi siitä miksi LeBron voittaa MVP :P
 

TML

Jäsen
Kyllä tääläkin uskotaan että LeBron vie, eikä se suuri vääryys kyllä ole. Chris Paul on mielestäni lähimpänä juuri nyt juuri ennen D-Wadea. Jos Wade nostaa Heatin vaikkapa kotietuun saattaa pysty siirtyä etelämpään.

Kobe pelaa kuten sanottiin, liian hyvässä tiimissä eikä kaikki ole hänestä kiinni. Superman Howardillakin tämä asia vaikuttaa hieman. Lewis ja turkkilainen ovat antaneet oman hyvän tukensa viime aikoina.
Alkukaudella nostin yllätyskorttina Joe Johnsonin mukaan taisteluun mutta tällä hetkellä ei JJ ole niin dominoiva ollut. Toki Hawksin tärkein ja ollut erittäin pätevä mutta ei ihan vielä MVP tasoa.

Nowitski, Roy ja Duncan jäävät jälkeen vielä tästä porukasta.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Noi starathan tekevat yleensa muista pelaajista parempia, niinhan se menee. Ja se nakyy varsinkin Lakerseissa. Jos muistellaan ketka sielta on lahteneet viime aikoina muihin jengeihin, niin ei ne ole niissa uusissa jengeissa loistaneet "millaan tavalla". Eli kylla juuri Lakerseissa tilanne on se, etta Kobe tekee muista parempia pelaajia (excl. pari poikkeusta) ja siksi se jengi on niin hyva (ja tama siis Lakers vihaajalta). Eilisessa pelissa (vs. Wizards) nakyi puolestaan todella hyvin kuinka paska Lakers on ilman Kobea ja Gasolia. Viimeset 3 minuuttia kun isot starat istui, Lakers taisi tehda 2 koria. Hirveen nakosta pelia! Jopa Wizards vei keltapaitoja taysin 6-0.

Cavs:it taas jai taalla jalkoihin kun LeBron huilasi. Mutta niitten menestys tana vuonna nojaakin kahteen ihan muuhun asiaan, kun LeBroniin: Mo Williams ja puolustus. Nama ovat ne asiat, mitka siina jengissa on eniten muuttuneet viime kaudesta. LeBron on LeBron, mutta yksin silla menestysta ei tullut.

D-Wadea en edes laskis mukaan koko MVP keskusteluun. Jengi on sen verran heikko, etta tollasessa jengissa on "helppo" olla MVPn nakoinen pelaaja. Kylla se MVP tulee liigan top 3-5 joukkueista, ei jostain Miamista tai Portlandista...

Paul Pierce...noh, vaikka mies olikin finaalien MVP, niin ei han runkosarjan MVP ole, ellei Celtics nyt jostain syysta voita kaikkia loppuja matseja. Pierce on naista ehdolla olevista kundeista selkeesti se yksipuolisin pelaaja, joka ei yksinaan saanut muuta aikaseksi kun olla liigan paskimman joukkueen paras pelaaja...

CP3:sta olen sita mielta, etta miehen aika tulee viela. Ihan samalla tavalla kun LeBronilla meni aikaa paasta tahan statukseen missa han on nyt, niin CP3:nkin pitaa viela odottaa vuosi pari, seka pienta vahvistusta rosteriin. Ehka sitten.

Ei MVP voi tana vuonna olla realistisesti kun kahden pelaajan kauppa: LeBron & Kobe. Kuka sitten tykkaa LeBronista, kuka Kobesta. Itsellani kuppi tosiaan kallistuu Kobeen, silla han on vihdoin paassyt irti siita nulikkamaisuudesta, minka kanssa LeBron edelleen painii. Taidollisesti en nae paljoa eroa, vaikka kundit hieman eri tyylilla pelaavatkin.
 

TML

Jäsen
Hiljaista on ollut täälläkin ketjussa viime aikoina mutta ei se mitään, nostetaan ketjua ylös Koben kunniaksi.

Viime yönä tosiaan Kobe Bryant 61 pinnaa Lakersin kaikista 126 pinnasta. Vaparit uppoivat nätisti, 20/20. Espanjan poika Gasolkin mätti näyttävät 31 pinnaa.
Lupaa hyvää sillä torstaina on luvassa taas megamatsi kun Lakers vierailee Bostonissa Celticsin vieraana, joka on aloittanut uuden putken ja voittoja on kertynyt jo 11 putkeen.
Celtics on taas ottanut "oman" paikkansa kärjestä Magicin pelattua melko epätasaisesti viime aikoina.

Playoff -taisteluissa ei kauheasti ole viime aikoina tapahtunut. Utah alkaa olemaan lännessä SE joukkue joka tippuu, ilman Boozeria ei vaan voi pärjätä. Ei Jazz kaukana Sunsista ja muista ole mutta vaikeaa heilläkin on vaikka viime yönä voitto tulikin. Saas nähdä kohtaavatko lännen häntäpää joukkueita nyt loppupuolella.

Idässä Nets on tippunut pleijariviivasta jonkin verran, sen sijaan Knicks on piristymässä ja taistelee myös toden teolla kasipaikasta.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hiljastahan taalla aina valilla on... Itse olin viikon reissussa eika lauantain Utah-pelista jaksanut paljoa kertoilla. Ilman Boozeria pelannut Jazz jai taysin korille painaneen Blazersien jalkoihin... Yksi parhaimmista ja tasapainoisimmista peleista mita olen meilta talla kaudella nahnyt. Lupasi hyvaa alkaneelle kolmen matsin tourille...

Vaan eilen oli vastassa Hornets New Orleansissa... Meidan jatkat tuli peliin kuin nukkuen eika kahden tappion putkessa ollut Hornet jattanyt mitaan arvailujen varaan, vaan oli selkeesti se pirteampi ja voittoa enemman halunnut joukkue. Jollain ihmeen ilveella me pysyttiin kuitenkin siina niiden kyljessa kiinni kolmannelle jaksolle asti, jossa nahtiin kaksikin kaannetta. Ensin Hornets vei meita kun ylipainoista amerikkalaista Starbucksiin vanilja-lattelle ja sitten jakson lopussa paukahti... Nimittain CP3:n nivuset. Kundi astui ihmeellisesti "sivuun" hyokkayksessa ja kapertyi siita maahan tuskaansa irvistellen. Noh, eihan Blazers jaanyt sita siihen ihmettelemaan vaan kaansi sen 17 pinnan tappioaseman kahdeksan pisteen voitoksi. Harvoin tosiaan nakee jengia niin paniikissa kun Hornets loppupelin oli. Ja tatahan ma olen "aina" kritisoinut: onhan se hienoa kun jengissa on Kobe, Paul, Nash, Wade, LeBron jne jne, mutta mitas sitten kun tahti loukkaantuu? Kuka sitten kantaa vastuun? Miten jengi osaa pelata ilman staraa?? Yleensa aika heikosti, varsinkin jos sita ei olla paasty harjottelemaan.

Tosiaan CP3:n loukkaantumisen jalkeen kentalla oli yksi taisteleva ryhma ja yksi pikkutyttojen ala-asteen haroryhma, oli se niin pahaa (tai hyvaa ;)) katsottavaa sen jalkeen: heti loukkaantumisen jalkeen Blazers veti 22-3 session ja siirtyi johtoon. Paaarkkitehtina J-Bayless (rookie!!). Neljannella jaksolla Blazers heitti 66.7% tarkkuudella (Hornets 26.3%), vei levarit 16-5 ja teki pinnat korin alta 18-10. Ei mitaan lisattavaa kertakaikkiaan! Huh huh! Mahto karnevaalikaupungin faneilla olla huikeat iltakekkerit siina.

Tuosta meinaan tulee mieleen reilun parin vuoden takainen Hornets-vierailu taalla meilla, kun olimme 27 pinnaa persiellamme toisella puoliajalla ja lopussa vaansimme voiton siitakin hienosta matsista.

Toki eilisesta pelista voi jossitella CP3n loukkaantumisella, mutta eipa se Royllakaan juuri eilen kulkenut (6 pinnaa) ja Oden oli taysin unessa. Ja silti vaikka sielta oli Paul ulkona, niin onhan niilla nyt silti NBA pelaajia siella rosterissa. Ihmetella taytyy noinkin taytta sulamista kylla!

Voitolla nousimme Hornetsien ohi neljansiksi Lannessa ja siina on hienoa se, etta kaksi viimeista voittoamme on ollut pleijaripaikasta meidan kanssa taistelevista tiimeista. Huomenna uusi testi kun jannut on Dallasissa. Sitten Oklahomaan...

Kobesta sen verran, etta vaikka 62 hieno suoritus onkin, niin muistetaan se, etta se tuli "No Defense" D'Antonin joukkuetta vastaan... Eihan siella kukaan edes yrittanyt pitaa kundia ;)
 

TML

Jäsen
Kobesta sen verran, etta vaikka 62 hieno suoritus onkin, niin muistetaan se, etta se tuli "No Defense" D'Antonin joukkuetta vastaan... Eihan siella kukaan edes yrittanyt pitaa kundia ;)

Ja sama meno jatkui viime yönä kun nyt vuorostaan LBJ tempaisi 51 pinnaa 10 reboundia ja 8 syöttöä MSG:ssä. :) Kieltämättä aika sukkahan tuo Knicksin puolustuspelaaminen on.

Kobe vetäisi yli 30 pinnaa ACC:ssä ja Gasol tempaisi back-to-back 31 pinnaa. Lupaa hyvää ensi yön peliin Celticsiä vastaan kunhan vaan ei Lakers ole liian väsynyt kun pelaavat vielä ilman Bunymia. Tosin Celticsiltä saattaa olla KG5 poissa.

Ja kuten Mats mainitsitkin, eipähän ollut taas Horneteista vastusta ilman CP3:ta. Yllättävä tappio Bullsille kotimatsissa.
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
Kyllä!

Korjataan sen verran että LeBronin statsithan oli 52/10/11. Ei ihan hirveästi ole näitä triplatuplia näkynyt niin, että pelaajalla on >50 pistettä samalla.. Itse on kovat odotukset sunnuntain cavs-lakers peliin, tukleee jopa ihan urheilukanavalta!

Ja toivotaan että ensi yön pelissä Celtics juhlii!

LeBron MVP

"James added 11 assists and 10 rebounds, becoming the first player since Kareem Abdul-Jabbar in 1975 to have a triple-double in a 50-point game. "

"A pretty impressive triple-double,'' Cleveland's Wally Szczerbiak said. "I bet his fantasy owners are pretty happy.''
 

TML

Jäsen
Lakers kaatoi toistamiseen Celticsin tällä kaudella, nyt jatkoajan jälkeen niukasti yhdellä pinnalla.

Kuten joulupäivän pelissä, myös viime yönä pelin intesiteetti oli kyllä pleijariluokkaa. Etenkin kolmannen neljänneksen alussa näytti vääjäämättömältä että nyrkit/kyynerpäät heiluu kohta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Ottelun yhdeksi käännekohdaksi muodostui KG5 varoitustilin täyttyminen kun matsia oli jäljellä enää 4 minuuttia. Lakers ei kuitenkaan aivan pystynyt tätä käyttämään hyväksi. Kobe yritti ahkeraan omia ratkaisuja, mutta muutaman kerran onnistuttuaan Pierce tajusi mistä on kyse ja osasi puolustaa muissa heitoissa.
Pierce itse oli jälleen totutun hyvä ja iski tärkeitä koreja vihreille. Allen oli melko pimennossa, mutta silti taisi tempaista 20 pinnaa.

Yksi Celticsin isoista onnistujista oli Eddie House jolla tuntui uppoavan melkein kaikki (etenkin toisen neljänneksen lopulla).


Kobekaan ei pinnoistaan huolimatta ollut mielestäni se tärkein Lakers, vaan ehdoton ykkösonnistuja oli Lamar Odom joka on Bunymin loukkaantumisen jälkeen ottanut vastuuta hurjasti. Odom pelasi todella maittavan pelin. Piu Pau Gasolkin osoitti ottelun loppuhetkillä arvokkuuttaan, vaikka muuten mies ei ihmeitä esittänyt.

Lakers nousi siis tilastollisesti liigan kärkeen, Celtics vastaavasti tippui ykkösestä kolmanneksi. Hienoa huomata että Lakers on tällä kaudella tosissaan kannun suhteen ja että Celtics saa tehdä kaiken työn kannun uusimiseen. Toki pari muutakin joukkuetta täytyy ottaa huomioon.

Viihdyttävä peli kaikkiaan ja kiva nähdä sunnuntaina kahden parhaan pelaajan välinen mittelö. Kotona vielä häviöittä oleva Cavs vs. Lakers. Who´s gonna be MVP?
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tassa Blazersien kauden heikoimman viikon loppupuolella (kolme todella surkeaa pelia, joista vain Hornets pelista selvisimme tsagalla) on hyva ihmetella Knicksien rankkaa viikkoa. Ensin MSG:ssa vieraana oli Lakers, sitten Cavs ja nyt viimeksi Celtics. Jokaisesta pelista tuli tappio, mutta jokaisessa pelissa kundit oli "ihan mukana" loppuun asti. Mahtaa olla takki tyhja tuollaisen sirkuksen jalkeen. Tai ainakin sita saa toivoa, silla seuraavaksi Knicks pelaa taalla meilla huomenna. Siina on meilla peiliin tuijottelun paikka ja suunnan on muututtava pelailusta todelliseen taisteluun. Kolme viimeista pelia kun on meilta ollut kaikkea muuta kun ammattimaista koripalloilua. Ihan jokaiselta tyypilta joukkuessa. Havettaa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pistetaanpa muutama sananen torstain kunniaksi.

All Stars -tauko on kulman takana ja monet jengit (ja varsinkin pelaajat) odottavat tata breikkia kun joulua. Niin Blazerseissakin. Jengi on seka mentaalisesti etta fyysisesti rattivasynyt ja kaipaa pikku lepoa ennen kun vajaa 30 viimeista hyvinkin ratkaisevaa pelia pannaan kayntiin. Kaikkihan tietaa mita se Lannessa tarkoittaa: 9 jengia taistelee 8sta paikasta ja pikku tappio- tai voittosuma tekee ihmeita sarjataulukossa. Blazerseille tosiaan tama tauko tulee juuri oikeaan kohtaan. Tilastollisesti ei mene huonosti (4. sija Lannessa, vain 3 pelia Spurseja jaljessa ja viimeiset 10 pelia: 7-3), mutta pelillisesti viime aikoina on nakynyt paniikin oireita. Puolustus on ollut kun ala-asteen koristreeneissa ja keskittyminenkin on herpaantunut pahasti. Viime viikolla esim kavimme Oklahoma Cityssa saamassa selkaan, onneksi eilen jengi oli sen verran sisuuntunut, etta kalavelat maksettiin korkojen kanssa takaisin. Liigan (pelaavan rotaation) nuorin jengi tarvitsee nyt tata taukoa, joskin sita ennen pelataan tanaan viela tilastollisesti liigan nuorinta joukkuetta vastaan Oaklandissa. Vaikea matsi tulossa, silla viime aikoina olemme olleet vaikeuksissa nimenomaan naiden juoksevien ja pick'n'rollia pelaavien jengien kanssa. Lisaksi pelin jalkeen haamottava tauko ja back-to-back -peli tekevat tasta huomattavan vaikean pelin meille, vaikka sen ei pitaisi sita kylla olla. Steve Blake on edelleen poissa rotaatiosta ja palaa vasta tauon jalkeen. Pelaamisen paavastuuta on siis viimeaikoina ottanut huikeasti nelja rookia (Batum, Bayless, Rudy ja Oden) kera kahden super-staran (LA & B-Roy) ja yhden veteraanin (Przybilla). Sikali siis huikeaa menoa on ollut!

All Stars breikista eivat juuri paase nauttimaan B-Roy, ei Oden eika varsinkaan Rudy. Rattivasynyt Rudy vetaa seka rookie challengen etta donkkikisan viikonlopun aikana, joten se siita breikista. Ja B-Roy tietysti vetaa All Stars pelin sunnuntaina ja Oden niin ikaan rookie challangen perjantaina. Nooh, nuoria kavereita, eikohan ne jaksa.

Trade huhut lentaa vilkkaina taivahalla. Jannia aikoja sikali kun joka paiva saa lukea mita maukkaimpia tai ihmeellisimpia huhuja ja semminkin, koska Blazers on lahes jokaisessa huhussa mukana. Salaisuus ei ole, etta taalla on tarvetta yhdelle kokeneelle pelaajalle pleijareita silmalla (ja korvalla) pitaen ja treidi-baittia on aikalailla. En panisi pahitteeksi kahtakin nimipelaajaa (SF/PF & PG), mutta se taitaa jaada haaveeksi ainakin nyt kevaalla. Nimia on siis vilahdellut. Vince Carter oli pari paivaa sitten otsikoissa. Niin ollut Chicagon pari valjakkokin. Viimeisin huhu oli, kun Suns haluaa paasta Amaresta eroon ja yhteytta otettiin Portlandiin. Ne haluaa LaFentzin (kontrahdin), Baylessin ja LaMarcuksen. Amaresta??? Are you freaking kidding me??? Milla tavoin Amare on parempi versio LaMarcuksesta (jos ajatellaan hiemankin pidemmalle) ja viela huippulupaus Baylessin kanssa...? Pari vuotta sitten olisin ollut valmis ottamaan Amaren (olenhan pojan fani), mutta ei enaa. Kylla naissa pitaa joku jarki olla naissa treideissa, ei vaan nimen perusteella saa menna. Kova hinku niilla on kuitenkin saada Amaresta jotain hyvaa, silla Memphisiin he eivat olleet valmiit hanta lahettamaan, vaikka pyyntoja tuli. Vince Carterista pidan nimena. Siina on ratkaisijaa ja kokemusta ainakin pariksi kolmeksi vuodeksi. Sitahan me tarvitaan... Keta siita sitten pois antamaan? LaFrentz toki ja kuka muu? Martell ja Sergio? Hmmm.... Myos T-Mac on ollut puheissa, mutta kuka nyt sellasta vanhenevaa ja alati loukkaantuneena olevaa pelaajaa tallaseen super-lahjakkaaseen ja nuoreen jengiin haluaisi? Please...

Noh, saahan niita nimia heitella. Trade dead line on 17. paiva, joten jannia aikoja eletaan ja lisaa nimia varmasti heitellaan...
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pannaan tahan nyt naita ilmoilla lentelevia, osin huvittaviakin treidi-huhuja. Semminkin kun se uusin on varjon suosikkipoika, Steve Nash. On meinaan selvaa, etta kovan luokan PGsta meille olisi se suurin hyoty, joten nyt on siis tallanenkin lepakko lentelemassa... Nash -> Portland. Kukaan ei siihen kuitenkaan usko, silla 1) ei Suns Nashia mihinkaan paasta, 2) mita me tehdaan 35 vuotiaalla PG:lla, 3) mita me tehdaan miehella joka ei osaa puolustaa ja 4) me ei muutenkaan pelata Nash-maista korista.

Joten eikohan tama ollut tassa. Kuhan nyt mainitsin ;-)
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
All Stars tauolle paastiin tappio persuuksissa, kun kukaan ei odotetusti tullut pelaamaan eilen. Vasta ihan lopussa jengi teki jotain, mutta neljannelle jaksolle asti se oli yhta pallonmenetysta ja hardellia koko peli. Gauheeta gattella.

Anyway, listaanpa tahan nyt, treidi deadlinen lahestyessa, medioissa pyorivat mahdollisuudet. Eli ketka olis hyvia ja mahdollisia fitteja Portlandiin. + tarkoittaa, etta mahikset on hyvat, ja - etta huhuja on, mutta ei toteudu.

- Caron Butler (Wizards), ++, Wizards on tukalassa tilanteessa palkkojensa kansssa ja RLEC:n kontrahti kera yhden nuoren pelaajan olis heille hunajata. Tykkaan.

- Chris Bosh (Raptors), -, Bosh ei ole (tietenkaan) tyytyvainen Torontossa ja etsii uutta kotia. Miinuksena, etta joutuisimme tod nak antamaan LaMarcuksen RLEC:n kanssa ja sehan ei yksinkertaisesti toimi se. Lisaksi Bosh tuskin jatkaa soppariaan ensi kauden jalkeen.

- Amare Stoudemire (Suns), --, ei tasta enempaa

- John Salmons (Kings), +, pelaa loistavaa kautta, on nuori ja on heittaja. Ei kuitenkaan sellainen profiilipelaaja, jonka perassa me olemme. Saattaa tosin toteutua, silla han on halvin naista vaihtoehdoista.

- Deng & Hinrich (Bulls), ++, pitkaan pyorinyt huhu, jossa olisi kylla jarkea. Deng on tekija ja Heinrich osaa pyorittaa pelia. Mutta mita kaikkea me jouduttais heista antamaan? Liian paljon?

- Vince Carter (Nets), ++, onko kuitenkin jo liian vanha ajatellen paria kolmea vuotta eteenpain? Hyva fitti juuri nyt kuitenkin.

- Richard Jefferson, ++, tassa voi olla Butlerin kanssa "se" diili missa olis eniten jarkea. T-Law tai Martell kera RLECn...? Tykkaan.

Eli nailla mennaan nyt All Stars viikonlopun yli. Katsotaan sitten mita maanantai tai tiistai tuo tullessaan... Kuka lahtee, kuka tulee. Vai "mennaanko nailla" vaan?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
All-Star Weekend

Tuossa donkkiskabaa seurattuani mielestäni näiden Howardin ja Robinsonin donkit olivat alkukierroksilla jopa huonompia kuin niiden kahden muun, jotka nekään tosin ei mitään maata mullistavia olleet. Noh, ilmeisesti tuossa saa showmeiningistäkin jo jotain kiintiöpisteitä, vaikka itse lopullinen suoritus ei hääppönen olisikaan.
Finaalikierroksella sitten tuli ihan hienot koripleksin päädynkauttasyöttö ja Robinsonin ainan niin hieno ylidonkkaaminen. Ja kun kuitenkin muistetaan että mies on 175cm (Howard 211) niin ihan oikeaan osoitteeseen pokaali matkasi.

Huomenna itse peli, jossa yleensä on ollut enemmän katseltavaa kuin NHL:n vastaavassa. 3:30 ja UK+ näyttää kivasti.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
On varmaan jonkinlaista korisväsymystä päällä, kun ei oikein jaksa nämäkään kekkerit kiinnostaa juuri ollenkaan. Edellisvuosina sitä sentään saattoi valvoa donkkiskabat ihan viihteen vuoksi.

Tänä vuonna skabat näyttivät aika tylsiltä, ainoana erikoisuutena ehkä Howardin donkki 12-jalkaiseen koriin, mikä on kyllä aika hiton kova juttu ja teoriassa ehkä Howardi pystyisi iskemään vielä pari tuumaa lisää tuohon korkeuteen.

Ensi viikolla lomailemassa, joten voisi yrittää bongata jonkun alun jostain Sunsien pelissä. Tai sitten ensi sunnuntaina Boston-Suns lienee iskettävä kalenteriin.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Olipa kertakaikkiaan vasynyt donkkikisa. Vaikka se Rudyn donkki olikin jo kertaalleen nahty muinoin, niin kylla se oli huomattavasti vaikeampi ja nayttavampi kun Robinsonin ja Smithin "pomppu"rapellykset yhteensa. Minusta Natelle on ihan turha antaa mitaan plussaa siita, etta tyyppi on pituudeltaan HKn nakki. Donkkeja siella pitaisi arvostella, ei jengin pituutta. Muutenhan tassa olis itsekin pitanyt menna noihin kekkereihin joskus silloin muinoin ;-)

Toisella kierroksella seka Smith etta Rudy joutuivat karsimaan syottajiensa (Rudylla P-Gasol) saamattomuudesta, mutta kun se pallo sinne koriin vihdoin donkattiin, niin eiko tuo Rudyn donkki nyt ollut selkeasti se makein donkki toisella kierroksella??? Kuvitelkaa tuollainen "takaa donkattu" veivi itse pelissa... Robinsonin donkki oli periaatteessa saantojen vastainen (ei saa kayttaa ponnistusapuja), Smithin donkissa ei ollut muuta hienoa kun se syotto ja Supermanin donkissa ei taas ollut kertakaikkiaan mitaan hienoa. Siis siina donkissa. Ja se, etta se kori roudataan 12 jalkaan, ei ole sen kummallisempaa kun Robinson donkkaa metriheikkina. Taysin perusdonkki. Semminkin kun se ei ollut edes kundin "rajoilla". Oden vetaa tollasia donkkeja joka pelissa. Finaalia en jaksanut edes katella.

Tanaan tosiaan vuorossa All Stars peli, jota tuskin jaksan sen enempaa katsella. Samaista pelailua nakee tv:sta kun katsoo esim Knicks - Suns tai Warriors - Suns peleja: paljon juoksua, ei yhtaan puolustusta. Noh, hymyilya naissa nakee toki enemman ;-)

Huominen kiinnostaa sita vastoin paljon enemman. All Stars viikonlopun aikana hierotut treidit ja kengat saadaaan otsikoihin huomenna. Kuumimpana talla hetkella Terry Porterin mahdolliset kengat Phoenixista. Turha sita puolustusta on jengille opettaa, joka ei siihen pysty. Miami ja Toronto puolestaan vaihtoivat mm Marionin ja O'Nealin ennen All Stars kekkereita.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ja se, etta se kori roudataan 12 jalkaan, ei ole sen kummallisempaa kun Robinson donkkaa metriheikkina. Taysin perusdonkki. Semminkin kun se ei ollut edes kundin "rajoilla". Oden vetaa tollasia donkkeja joka pelissa. Finaalia en jaksanut edes katella.

Pitää nyt sen verran huomauttaa, että 12 jalkaiseen koriin donkkaaminen ei kylläkään ole mitään arkipäivää ja ainakin joku aika sitten 12-jalkaisesta donkista puhuttiin "maailmanennätyksenä". Se, olisiko Howard voinut donkata korkeampaan koriin on sikäli kyllä epäolennaista, että ei donkkikisan tarkoitus ole olla korkeushyppykilpailu (niin, no sellaiseksi se on kylläkin mennä) mutta 12-jalan donkissa on edes jonkinlainen symboliarvo vrt. 12 jalan ja 1,5 tuuman donkkiin.
Toinen asia on se, oliko kori Howardin donkissa 12 jalassa vai ei?

Jahas, ensi vuoden skabassa sitten on odotettavissa maailmanennätys hypeä kun Lebronkin tahtoo mukaan. Voitto lienee saletti, vaikka donkit aika varmasti (edellisen McDonalds-donkkiskaban pohjalta) tulevat kyllä olemaan tylsimpiä ikinä. Ehkä Lebron yrittää kisassa "Crab dunk":ia, eli donkkia missä hän kiipeää tikkailla korin luokse ja lyö pallon voimalla renkaan läpi, samalla hitsaen renkaan katki ja Magic voi huutaa "Lebron breaks the rim, Dunk contest is back!". Vaikka jotkut puristit voivat ehkä vastustaa, niin kyllähän nyt selvää on että superstara menee aina sääntöjen edelle :)
 
Viimeksi muokattu:

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
Jahas, ensi vuoden skabassa sitten on odotettavissa maailmanennätys hypeä kun Lebronkin tahtoo mukaan. Voitto lienee saletti, vaikka donkit aika varmasti (edellisen McDonalds-donkkiskaban pohjalta) tulevat kyllä olemaan tylsimpiä ikinä. Ehkä Lebron yrittää kisassa "Crab dunk":ia, eli donkkia missä hän kiipeää tikkailla korin luokse ja lyö pallon voimalla renkaan läpi, samalla hitsaen renkaan katki ja Magic voi huutaa "Lebron breaks the rim, Dunk contest is back!". Vaikka jotkut puristit voivat ehkä vastustaa, niin kyllähän nyt selvää on että superstara menee aina sääntöjen edelle :)

:D aah kuinka ihanan katkeraa textiä. Totuushan on että LeBron ei oikeastaan ole juuri missään kovin hyvä. Täysin ylihypetetty. Tuomarien jumaloiva. Vapareitakaan se ei osaa heittää. Ratsastaa kanssapelaajiensa siivellä.

JOS LeBron ei olisi sellainen median lemmikki, niin tämän vuoden MVP olisi kyllä Steve Nash. Aivan huikeaa settiä. Pitänyt umpipaskan Phoenixin edes jotenkin mukana taistossa. Huhun mukaan Nashkin osallistuu ensi vuonna donkkikisaan, mutta tuskin se sitä voittaa.. vaikka varmasti sen paremmin hoitaisi.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
:D aah kuinka ihanan katkeraa textiä. Totuushan on että LeBron ei oikeastaan ole juuri missään kovin hyvä. Täysin ylihypetetty. Tuomarien jumaloiva. Vapareitakaan se ei osaa heittää. Ratsastaa kanssapelaajiensa siivellä.

Jaa meinaat, että Lebronin "crab dribble" on ihan normikorista?
Tai ylipäätänsä se säälittävä asenne, jossa omaa perustaitojen puutetta yritetään selitellä epätoivoisilla selityksillä?
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Heh, Sunseistahan on tulossa koko liigan haro-jengi! Koutsille kenkaa, treidi-huhut jyllaa ja yks jannu pantiin jopa putkaan. Noo ei silla, lisaa vaan tatskoja ja hikipantoja, kylla ne pleijarit silla viela loytyy...

Jaksoin katsoa vajaan puolet All Stars pelista ja koko session parasta antia oli Shaq:in pelaaja-esittely. En tieda, keta ihan oikeasti huvittaa katsoa ravailua paasta paahan, jossa 9 kundia katsoo kun yksi vuorollaan "tekee jotain"? Noh, olihan siina se hyva puoli, etta LeBron sai vedellaan askeliaan ihan vapaasti, tuomareiden puuttumatta niihin.

Ai niin Lansi voitti, joten Lakers on taman kauden mestari.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös