NBA 2008-2009

  • 49 961
  • 441

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Toinen, todellinen paukku, oli tuo Suns-Bobcats treidi. Minun on vaikea sita ymmartaa, mutta onneksi se ei ole ennenkaan ratkaissut NBAssa yhtaan mitaan. Itse naen treidissa kaksi suurta ongelmaa: 1) jo muutenkin ohut rosteri ohentui nyt entisestaan = two became one (periaatteessa) ja 2) nyt tiimissa on kahden "pallohaukan" sijaan kolme "pallohaukkaa", silla Jason Richardson tarvitsee ja ennen kaikkea haluaa palloa hyokkayksessa. Vaikeaa on naas nahda, etta hanesta tulisi jotenkin penkkimies ja sita kautta Nashin tuuraaja (mita toi jengi eniten tarvitsee). Steve Kerr sanoikin, etta kyseessa on yksinkertaisesti se, etta joukkueesta tehdaan nain parempi. Again, vaikea nahda asiaa nain. JR pelaa kakkos-guardia ja menee aloitukseen. Sita kautta penkki ei vahvistunut yhtaan. Paha nahda tata millaan muulla tavalla, kun etta Nash tuo palloa hyokkaykseen ja JR tykittaa kolmosia sydamensa kyllyydesta. Mutta entas sitte? Kerr kylla vihjaisi, etta treideja ollaan viela tekemassa (ei tama tassa ollut!) ja silloin etsitaan nimenomaan Nashille tuuraajaa.

Tuo on kuitenkin mielestäni aika selvä diili ja Kerriltä ehkä pieni paniikkiratkaisu, kun uusi puolustuspainotteinen pelitapa on viemässä pudotuspelit sivusuun, yritetään kenties taas jonkinlaista Run'n'Gunia.

Diaw on tosiaan ollut viime kausina kuin varjo MIP-kaudestaan, joten vaikka rosteri toki kaipaisi kunnollista älykästä sisäpelaajaa (jollainen Amare ei ole) niin miehestä luopuminen ei haittaa niin paljoa.
Bell taas on tärkeä puolustuspelaaja, mutta hyökkäyspäässä elää täysin Nashin tarjoamilla vapailla kolmosilla, eli kokonaisefektiä on paha sanoa kun nyt kuitenkin joukkueeseen saatiin ratkaisuihin kykenevä SG, jollaista ei ole ollut sitten JJ:n.

Toki se kakkospointti olisi tärkeä saada, mutta selvää kuitenkin oli että nykyinen rosteri ei valitulla pelitavalla olisi pärjännyt lännessä, eli jotain tarvitsi tehdä ja tulevaisuus osoittaa ryssikö Kerr homman (taas) vaiko ei.

Asia ok. Mutta mika tassa eilisessa tredissa mattaa sen suhteen on se, etta nyt koko joukkueen paras puolustaja (Raja Bell) pantiin Charlotten koneeseen, eli koko puolustusidealle naytettiin nain paljasta karvakantista... Logic?

Pitää ehkä toistaa itseään, mutta kehottaisin katsomaan sarjataulukkoja tässä vaiheessa kautta viiden viime kauden osalta ja vertaamaan nykyiseen ja miettimään sitten, mikä tässä uudessa puolustusvoittoisessa taktiikassa mätti. Määrittele menestys miten tahansa, niin pudotuspelien ulkopuolella oleminen ei ole sitä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
...tässä uudessa puolustusvoittoisessa taktiikassa mätti.

Harmi kun tuo puolustus/hyokkays on sulle niin mustavalkoinen asia, etka nae niita peliin kuuluvina osa-alueina, jotka voidaan myos pitaa balanssissa (vrt. esmes Cavs & Lakers) ja joilla voidaan taydentaa ja ruokkia toinen toisiaan. Et, niinkun sanoit, ole nahnyt kun puolikkaan Phoenixin peleista, joten voin sulle tassa kertoa, etta joukkueesi peli ei missaan tapauksessa ole ollut puolustusvoittoista talla kaudella. Joukkue on tehnyt keskimaarin 101.69 pinnaa per peli ja on silla statsilla liigassa sijalla nro 10. Pudotusta viime kausien lukuihin on, mutta senhan nakee jo rosterista, etta ei noilla gubbeilla enempaan pystyta. Tama siis hyokkayksesta. Puolustus kusee vastaavasti enemman: joukkue on paastanyt 101.69 (!! heh heh) pinnaa per peli. Tama lukema on koko liigassa 10ksi huonoin. Ei tuo kerro puolustamisesta kylla yhtaan mitaan viela. Tai siis kertoo sen, etta sita ei edelleenkaan ole kun nimeksi. Siksi ihmettelinkin mita siella officessa nyt oikeen haetaan talla treidilla.

Eli kyse onkin siita, etta mita joukkueelta halutaan ja millaista pelia sen odotetaan pelaavan. Nyt vahan tuntuu, etta siella ei oikeen tiedeta mista sita menestysta aletaan puristamaan. Vaikka toi Porter onkin "meidan miehia" (sen pelipaita jaadytetaan tassa kuussa jossain pelissa), niin ma en itse asiassa tieda hanen valmennusfilosofiasta yhtaan mitaan.

Lannessa tilanne on kuitenkin se, etta siella ei ole yksikaan viime kausien "suurista" juurikaan heikentynyt. Painvastoin. Spurs, Mavs, Lakers, Houston... Viime kaudella soppaa tuli hammentamaan jo pari uutta jengia, Hornets & Jazz, ja talla kaudella viela yksi lisaa: Blazers. Joukkueiden pitaa siis vahvistua, jos ne meinaa tassa juoksussa parjata (Lansi ei ole Ita). Lakers on vahvistunut, Houston on vahvistunut, Nuggets vahvistui, Mavs vahvistui (ainakin valmentajavaihdoksella) ja Spurs vastaavasti tekee edelleen sita omaa juttuaan, joka sattuneista syista toimii nykykoriksessa. Hornets aikuistuu, Jazz aikuistuu ja toi meidan Blazers kasvaa huikeaa vauhtia. Fakta on se, etta Lannessa on nyt 9 pleijareihin kelpaavaa jengia ja loppujen lopuksi yksi niista jaa ulos niista karkeloista. Mika se on ja milla perusteella? Ei se valttamatta ole Suns, vaikka nyt silta voikin nayttaa, silla pitkassa juoksussa kokemuksella on aina hienoinen yliote.

Kysymys on: minkalaiseksi Sunsien pitaa peliaan muuttaa ja millaisilla pelaajilla, jotta ne edes sen yhden jengin tuuppaa ulos pleijareista. Ja niin kun sanoin aiemmin, minusta tama(kaan) siirto ei ollut sellainen.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Aijai, turpiin tuli Portlandilta, kohta odotettavissa sieltä suunnalta kunnon henkselienpaukutusta, mutta onhan se ihan ansaittuakin kun Roy iskee yli 50 pinnaa :)

Noei, jokatapauksessa toistaiseksi JR-treidi on ollut ainakin semituottoisa, mutta katsoo nyt nostaako se joukkuetta kunnolla pudotuspeliviivan yläpuolelle.
 

TML

Jäsen
Toissayönä katselin Celtics-Hawks pelin ja hyvää menoa tuntui olevan Atlantassa. Playoff-tunnelmaa alkoi jo olemaan ja toivottavasti joukkueet kohtaavat uudelleen toisensa keväällä.

Hawks aloitti heikosti ja ehti kirjauttaa 0/10 tilastot pelitilanne heitoista kunnes ensimmäinen upposi. Tämän jälkeen Hawks johti peliä aina viimeiselle neljännekselle asti, kunnes alkoi odotus kuka Celticsin huipuista nousee esille. Tällä kertaa se mies oli KG5, joka pelasi loistavan viimeisen neljänneksen. Ei pelkästään hyökkäyspäässä, vaan blokit onnistuivat omassa päässä myös nätisti. Esim. Joe Johnsonia hän pääsi kyykyttämään pariin otteeseen.

JJ:llä ei ollut muutenkaan paras päivä, sillä heittoprosentti oli huonoa luokkaa. Vaparit sentään upposivat lukuunottamatta viimeistä, ratkaisevaa vaparia.


Totta tosiaan, Roy sitten pamautti yli 50 pinnaa (!!) runsaskorisessa pelissä. Onneksi laitoin +220 vetolapulle ja osuihan se kirkkaasti. Danny Granger oli muuten toissapäivän parhaimpia, pelaamalla upean ottelun.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Totta tosiaan, Roy sitten pamautti yli 50 pinnaa (!!) runsaskorisessa pelissä. Onneksi laitoin +220 vetolapulle ja osuihan se kirkkaasti. Danny Granger oli muuten toissapäivän parhaimpia, pelaamalla upean ottelun.

Todella kova juttu. Säälikää tietämättömyyttäni, kun kysyn, onko kukaan Royn ja Parkerin (55 p) lisäksi tehnyt yli 50 pistettä tällä kaudella?

No, on Roylla ja Parkerilla vielä hieman matkaa Chamberlainin 100 pisteen peliin vuonna 1962. Yleensä niin kuivakka Wikipedia tarjoaa matsin kulusta - ennakko mukaan lukien - hienon tietopaketin. Viimeisen neljänneksen audion voi kuunnella tuolta, uskomaton matsi varmaan ollut.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Mitas syyta tassa nyt olis henkselien paukutteluun? Yksi peli muiden joukossa, joskin olihan siina meille pari "yllyketta" tietysti. Ensinnakin viimeiset pelit on menneet vahan tohveliin vasymyksen takia ja toiseksi me oltiin voitettu Suns viimeksi maaliskuussa 2006. 11 perakkaista pelia sielta on tullut kakkuun, incl kaksi jo pelattua pelia talla kaudella (molemmat Phoenixissa). Nyt oli paikka nayttaa (kansallisella tv-kanavalla ja kaikki!), etta me kuulutaan pleijareihin ja etta me ollaan menossa oikeaan suuntaan. Naa pelit viime vuosien mahteja vastaan on juuri niita. Sunsit, Mavsit, Spursit on menossa ihan eri suuntaan kun me...

Itse pelista vois heittaa sen verran, etta niin hienolta kun se kuulostaakin, niin mina en henk koht koskaan ole ymmartanyt naita "wau, se teki niin ja niin paljon, vitsi se on hyva" -hihhulointeja. Roy on viime matseissa tehnyt pisteita liukuhihnalta. Plakkarissa oli viidesta viime matsista nelja, jossa han oli tehnyt 30+ pinnaa ja se yksi, jossa niin ei kaynyt (Kings-peli), niin siina han teki 29 pinnaa eika pelannut neljatta jaksoa ollenkaan. Olis tehnyt normaalilla peluuttamisella siinakin baut 40. Ei liene epaselvyytta kuka on Lannen viikon pelaaja (vaikka oltiinkin havitty enemman kun voitettu)... Anyway, tilastot on tilastoja ja paasehan noilla ESPN:lle ja monien fanien paivakirjoihin, mutta mita siina pelissa oikeesti tapahtui ja voitettiinko me se Roy:n ansiosta? Eipa voitettu, vaan melkein havittiin. Roy ei meinaan puolustanut juuri paskaakaan ja jatti alituiseen seka JR:n etta Barnesin kulmiin vapaiksi ja AINA soi. Kundit veivas yhteensa 27 pistetta kolmosista, huikealla 69 prosentilla! HELLO! Toisaalta, kun vastassa on ehka koko liigan heikoiten puolustava joukkue, niin saahan sita aina takaisinkin ja siita juuri nuo Royn numerot tulivatkin. JR yritti puolustaa edes hieman, mutta muuten siella ei ollut kylla "ketaan kotona". Shaq:kin sanoi matsin jalkeen, etta kylla meidan pitais puolustaa edes vahan. Ongelma onkin siina, etta mita siella oikeen halutaan. Nyt nayttaa meinaan silta, etta yhtena paivana siella halutaan lisaa hyokkaysta ja toisena paivana enemman puolustusta. Kylla Terryn pitais saada tohon pelaamiseen vahan sellasta ideaa, etta milla tassa nyt pelataan. On meinaan selva, etta jengi joka heittaa 2p 57%:lla, 3p 67%:lla ja vaparitkin 86%:lla JA HAVIAA, niin jotain haikkaa siella on. Ja se haikka on puolustus ja ennen kaikkea sen puute. Oli meinaan oikeen hauska katsoa, kun Steve Blake vei Nashia kun tytarta alttarille. Siina oli meinaan yksi sessio, jossa Blake toi pallon ylos nelja kertaa putkeen, pysahty aina samalla tavalla ja heitti korin. Ja aina Nash lumiukkona. I mean c'mon, puolusta nyt vahan edes, lol! Taman pohjalta ei siis liene yllatys, kuka siella Phoenixissa pitaa sita aanivaltaa sen puolesta, etta lisaa vaan hyokkaysta! Mutta 57%, 67% & 86% ja tappio... paljonko tosta meinaatte viela sita hyokkaysta parantaa...?

Kuka ton matsin sitten meille voitti? Ei voittanut Roy ei. Peli oli meinaan tasan kun minuutti oli jaljella. Roy veivas kylman kolmosen, jolla mentiin johtoon, mutta sitten meidan viimeisessa possesionissa ensin Oden vei levarin taysin vasahtaneen Shaqin edesta, josta LA veti ohi, mutta Outlaw taisteli huikeasti uuden hyokkayslevarin (heh, puolustus!). Ja jos se ei ratkennut siihen, niin viimeistaan Sunsien viimeiseen possessioniin (5 down), kun Nash yritti kalastaa 3p virhetta, mutta Outlaw hyppasikin ohi, ei paalle, josta Stevie-boy meni ihan sekaisin, ajoi korille ja nosti alta viela ohi... Loppusummeri.

No se siita. Ensi viikolla on vastassa lisaa "statement"-joukkueita, kun back-to-backissa vedetaan ensin Denveria vastaan kahdesti ja sitten Joulu-paivana kylaan tulee Mavs. Naissa matseissa naytetaan edelleen suuntaa sille missa mennaan nyt ja missa Lannessa mennaan tulevaisuutta ajatellen. Sitten Joulun jalkeen kylaan tuleekin Boston. Taas joutuu kieriskelemaan tuolissa...

Phoenix Sunseista pitaa sen verran korjata JRn treidin jalkeista kommenttiani, etta milta toi peli heilta naytti, niin kylla JR tuohon ryhmaan oiva lisa on. Nash tarvitsee juuri tuollaisia sokeita pyssyttajia vierelleen, etta hyokkays rullaisi ja onhan se hyvin rullannutkin JRn tulon jalkeen. Otan siis takaisin sen verran, nyt kun ryhman naki livena. Tama siirto mahdollisti myos sen, etta nyt Barnes tulee penkilta vetamaan kolmosia ja Barbosa on nyt se Nash:n backup, jota hanelle on haettu kissojen ja koirien kanssa. Kunhan toi Lopez tuosta hieman kasvaa, niin kylla sielta penkiltakin apuja voi saada. Tuleeko vaan liian myohaan, kun ei toi Shaqin pelaaminen enaa meinaan mitaan kaunista ole ekan jakson jalkeen... Ei, vaikka hanella nayttaa edelleen olevan ihan omat saantonsa tassa liigassa. Kylla ma ihmettelen. Sunsien alotuskentallinen on varmasti yksi liigan kovimmista, jos se vaan saadaan pelaamaan edes jonkinlaisella jarjella. Joku selva pelisysteemi ja sitten jonkun pitaisi avata tuo Stouden solmu. Han on edelleen mun suosikkipelaaja tuossa jengissa ja potentiaalia loytyy kun pienesta kylasta, mutta miksi han jatkuvasti on vaan hyvin keskinkertainen pelaaja tassa liigassa? Jumalauta, kun han haluaa ajaa korille ja donkata in your face, niin han sen myos tekee. BATAUM! Kun han haluaa heittaa vapariviivalta, niin kylla han sen osaa. Ja vaparitkin menee. Skaalaa on ja siksi periaatteessa siis varsin oiva PF. Mutta kun han yhden hetken on huikea, niin seuraavaan 10 minuuttiin hanesta ei nay jalkeakaan, ja ongelmana on jatkuva virheiden kanssa painiminen. Veikkaankin, etta jos han paasisi johonkin toiseen jengiin, jossa hanella olisi lupa olla dominoiva ja jossa joku opettaisi hanelle edes puolustuksen alkeet, niin ihan MVP-kamaa voisi olla. En tieda vaan lahteeko mies ikina Phoenixista...

Kirjoitin tuossa yksi paiva myos siita havitysta kahden jatkoajan Clippers-pelista (Islandersille) seka matkustelusta NBAssa. Kirjoitus kuitenkin havisi bittiavaruuteen, joten pitaapa vasata se tassa joku paiva uudelleen. Ei ehka niin enaa siita pelista, mutta Clipperseista seka matkustelusta.

Ai niin, ei ole kukaan muu viela tehnyt 50+ pinnaa talla kaudella kun Roy ja Parker. Kummatkin... mita joukkuetta vastaan? ;-)
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kirjoitin tuossa yksi paiva myos siita havitysta kahden jatkoajan Clippers-pelista (Islandersille) seka matkustelusta NBAssa. Kirjoitus kuitenkin havisi bittiavaruuteen, joten pitaapa vasata se tassa joku paiva uudelleen. Ei ehka niin enaa siita pelista, mutta Clipperseista seka matkustelusta.

Ai niin, ei ole kukaan muu viela tehnyt 50+ pinnaa talla kaudella kun Roy ja Parker. Kummatkin... mita joukkuetta vastaan? ;-)

Oikein mielelläni lukisin mietteitäsi asiaan liittyen. Ovathan ne ajankohtaisiakin, sillä Clippers parantaa tällä hetkellä otteitaan peli peliltä.

Viime yönä Randolph latoi 34 pistettä ja otti 16 rebaria, vaikka tekiväthän muutkin siellä todella hyvää tulosta Pacersia vastaan. Ottelu venyi lopulta toiselle jatkoajalle asti. Myös Camby sekä Thornton Clipseistä viimeistelivät 20+ pistettä.

Randolph sanoi itse mielestäni hyvin eilisen ottelun jälkeen, että on vain ajan kysymys, koska noinkin taitavan joukkueen peli alkaa luistamaan. Joukkueen, josta löytyy Davis, Camby, Randolph sekä Thornton. Eikä sovi unohtaa, että muuan Chris Kaman on loukkaantuneena sivussa. Kaman oli kuitenkin se, joka kauden ensimmäiset pelit piti siedettävissä numeroissa. Kemiat pitäisi siis nyt olla kunnossa ja pelin luistaa. Onkin kysyttävä, voiko Clippers vielä nousta realistiseen taisteluun playoff-paikasta? Helppoa se ei tule ainakaan olemaan, siitä pitää huolen kauden alku. Kuusi ensimmäistä peliä Clippers hävisi ja kymmenen pelin jälkeen rekordi näytti surkeaa 1-9.

Sitten joukkueeseen saapui itärannikon omenasta muuan Randolph ja ottelutilastot ovat nyt 8-18. Clippers-ajallaan Randolphin keskiarvot ovat pisteiden osalta 26.7, reboundien osalta taas 11. Nämä statsit siis 11 pelissä. Läntisessä konferenssissa Clippers on myös sijalla 11. Ei se juuri mairittele, mutta täytyy muistaa, että parempaan suuntaan joukkue on koko ajan menossa. Viimeisestä viidesta matsistaan Clippers on vienyt neljä. Tämä siis joukkueelta, joka pelaa nimikkeellä "Brandless". Grizzliesin ohi Clippers menee jo luultavasti kahden seuraavan pelin jälkeen, kun vastassa ovat kohtalaisen surkeat Bucks vieraissa sekä erityisesti vajoavat Raptorit kotona.

Pleijaripaikan kannalta positiivista on se, että kausi on vielä nuori, vain kolmasosa runkosarjasta on pelattuna. Negatiivista on se, että kymppipaikalta hyppäys playoff-wagoniin on valtava, yli 20 prosenttia. Mahdollista se kuitenkin on, kunhan pelit jatkuvat samanlaisina ja Randolph pitää huiman vireen yllään.

Mitä muuten tarkoitat tuolla 50+ pinnaa-jutullasi? Tarkoitan, että Parkerhan teki 55 pistettänsä T'Wolvesia vastaan ja Roy nyt Sunsin kohdatessaan. Eli samoja jengejä ei ainakaan ole nöyryytetty tällä kaudella 50+ suorituksilla..
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asiaa varmasti puitiin viime keväänä, mutta mikä järki oli Mavsien Kidd/Harris+ylijäämät treidissä? En ymmärtänyt sitä pätkääkään silloin ja vielä vähemmän nyt.


MACK
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Mitä muuten tarkoitat tuolla 50+ pinnaa-jutullasi? Tarkoitan, että Parkerhan teki 55 pistettänsä T'Wolvesia vastaan ja Roy nyt Sunsin kohdatessaan. Eli samoja jengejä ei ainakaan ole nöyryytetty tällä kaudella 50+ suorituksilla..

Oliko piru vie nain? Noh, pitaa vastedes kattella ja kuunnella tarkemmin, silla TNT:lla oli meidan matsin jalkeen taulukko, jossa oli kauden kaikki korkeimmat pistemaarat ja siina oli "highlight:attu Parker ja Roy, ja samalla selostaja sanoi, etta kolme seitsemasta korkeimmasta pistemaarasta on tehty Sunseja vastaan. Menin siis metsaan paatelmassani, etta Parker:kin olisi pelannut silloin Sunseja vastaan. Highlight:it oli ilmeisesti jotain muuta kun sita mista selostaja puhui. Sorry, my bad. Hyva kun korjasit.

Clippersien pleijarihaaveista mun taytyy kylla olla hieman skeptinen. Kun katsoo noita jengeja Memphisin edella, niin noista "kovista" (+.500) tiimeistahan yksi putoaa jo nyt veke. Ja siita paikasta juuri nyt taistelevat Suns, Mavs, Spurs ja Utah... Ehka Portlandikin, jos kaikki ei mene ihan putkeen. Vaikea nahda kahden naista jengeista jaavan Clippersien taakse... Semminkin, vaikka kundit onkin voittaneet viime matseissa enampi kun havinneet, koska esim se Portland-voitto oli aikamoinen tyotapaturma meilta (joita tietysti sattuu kaikille!). Ei siis silla, etta voitto olis aina voitto, mutta Blazers oli juuri silloin aivan rattivasynyt Idan reissusta, back-to-backissa ja Steve Blake heitti nelja viidesta viimeisesta vaparistaan (oliko se nyt vikalla minuutilla) ohi ja kaveri oli ennen sita 94% vaparishootteri. Eli mun mielesta pitaa vahan viela katsoa miten ne alkaa pelaamaan. Siihen kylla uskon kun kiveen, etta ne tulee olemaan 10. Lannessa, kun kausi paattyy, mutta etta ihan pleijareihin asti... Noh, sportti on sporttia ja toki kaikki on aina mahdollista. Hyva jengihan se just nyt on, ei siina mitaan. Zach on saatu pelaamaan E-Brandin roolia tosi hyvin viime peleissa ja se nayttaa toimivan!

Mack:lle, etta ma olen aina ollut jonkinlainen Kidd-fani ja mun mielesta han vielakin tekee juuri sita miksi hanet Dallasiin hankittiin. 10 pinnaa, 6 riparia, 8 syottoa ja 2.4 riistoa per peli on kylla mun mielesta ihan hyvaa pr:aa miehen puolesta. Lisaksi han on kokemuksella pelaava johtaja-hahmo, joten varsin tarpeellinen jengilleen. Niin tai nain, tassa vaiheessa kautta en kylla enaa hanta tanne haluaisi (ne huhut, ne huhut) Steve Blaken tilalle. Ensi torstaina Dallas tulee tanne Joulu-kylaan, joten sitten osaan sanoa vahan enemman itse jengista, niiden pelista ja rooleista jengissa.

Lakersista sen verran, etta hyvin outoja on nuo niiden tappiot! Eilen Heatille varsin vasyneella pelilla ja jonkin aika sitten Sacramento Kingseille, huh huh! Ma on nyt nahnyt Kingsit vissiin 4 kertaa talla kaudella (incl pre-season) ja aina me ollaan viety niita kun mummoa hoitolaan. Siina jengissa ei ole ollut mitaan pelillista jarkea. Ja toisaalta, kun miettii milla tasolla Lakers yleensa pelaa... Talla haavaa sanoisin, etta liigassa on vain yksi mestarisuosikki. Boston Celtics.
 

TML

Jäsen
Lakersista sen verran, etta hyvin outoja on nuo niiden tappiot! Eilen Heatille varsin vasyneella pelilla ja jonkin aika sitten Sacramento Kingseille, huh huh! Ma on nyt nahnyt Kingsit vissiin 4 kertaa talla kaudella (incl pre-season) ja aina me ollaan viety niita kun mummoa hoitolaan. Siina jengissa ei ole ollut mitaan pelillista jarkea. Ja toisaalta, kun miettii milla tasolla Lakers yleensa pelaa... Talla haavaa sanoisin, etta liigassa on vain yksi mestarisuosikki. Boston Celtics.
Ensi viikolla, täsmälleen 25. päivä nähdään Lakersin nykykunnosta jotain, kun saavat vastaansa Celticsin. Viime finaalien uusinta ja kieltämättä viime aikoina alkanut Lakers luistaa aika pahasti.
Wade pyöritteli Lakersia eilen ja koko joulukuulta on tähän mennessä "jo" 3 tappiota. Ei tällä hetkellä haise mestaruudelta mutta aikaa on muuttaa suunta paremmaki.
 

TML

Jäsen
Its playoff time in Stable Center!! Huh heijaa minkä matsin Lakers ja Celtics taas tarjosivat. Taattua playoff -viihdettä jo tässä vaiheessa kautta ja Lakers päätti lopulta NBA historian neljänneksi pisimmän voittoputken. 19 päänahkaa sai Celtics ottaa Mavericks tappion jälkeen kunnes seuraava tappio tuli.

Pau Gasol oli illan hahmo viimeisellä pari minuuttisellaan. Taisi mättää 6 pinnaa tauluun ja veti nätin blokin paikassa, mistä Celtics olisi voinut päästä vielä peliin mukaan. Kobe upotteli myös ihan hyvin ja Bynum jätti nimimiehiä jälkeensä. Hyvä esitys pitkästä aikaa Lakersilta.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Its playoff time in Stable Center!! Huh heijaa minkä matsin Lakers ja Celtics taas tarjosivat.
En ole mikään asiantuntija koripallossa eli enpä sen kummemmin osaa analysoida mutta oli kyllä peli jonka aikana ruudun ääressä viihtyi! Boston näytti kolmannella neljänneksellä väkisin kovalla itseluottamuksella sittenkin ehkä vievän matsin 10(vai oliko 8?) pinnan takaa johtoasemaan siirryttyään ja aivan loppuminuuteille saakka riitti jännitettävää. Gasol oli tosiaan pelin hahmo, ainakin pelin ratkaisuhetkien. Garnett oli vierasjoukkueesta omiin silmiini paras, takuuvarmaa pisteiden nakuttelua.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Eittamatta tuo Lakersin peli panee hieman kysymysmerkkia ilmaan. Yhtena paivana tukkaan tulee Kingseilta ja toisena paivana dominoidaan Bostonia... Olin jo valmis sanomaan, etta ei ole Bostonille vastusta tana vuonna, mutta josko sittenkin kun Lakers saa motivaation kohdalleen? Vaan hyvin vetaa Cavs ja Magic:kin...

Joulun muissa peleissa Magic vei Hornetseja yllattavankin selvasti, vaikka eivat tehneet kun yhden pelitilannekorin viimeseen 8:46 minuuttiin. Siella taisi joulumieli olla korkealla kun ei pelit maittaneet.

No sitten Spurs ja Suns veti klassikossa ja vaikka Parker yritti tosissaan tarjota pelia Sunseille, niin ei. Natin korin ne (Hill) teki vikan aikalisansa jalkeen, mutta Mason puolestaan heitti "trein" vikalla sekalla ja se oli siina.

Mavs kavi kylassa meilla ja me sossittiin taa homma vapariviivalla (66%). Kaikkiaan 11 vaparia ohi. Ja jos se ei riittanyt, niin yritti Mavs tota pelia meille antaa myos teknarien kanssa, joita ne otti kaikkiaan 4 (Howard 2 ja ulos). Ja jos sekaan ei riittanyt (niin kun ei riittanyt), niin Dirk:kin oli virhevaikeuksissa pitkan matkaa pelista. Viimeinen niitti oli Odenin peli. Ma meinaan alan pikku hiljaa menettamaan karsivallisyyttani tan kundin kanssa. Eilen kundi veti 2-6 (molemmat korit tuli ekan 6:29n aikana!) kentalta ja 0-3 viivalta seka aivan alaluokan puolustusta lapi pelin. Kun kundilla ei ole koordinaatiota tehda mitaan hyokkayksessa, niin yrittais nyt edes puolustuksessa. Mutta ei. Sielta joku metriheikki (Barea) ajelee eteen ja heittaa korin ja muuten taa murjottava jattilainen keraa virheita kun karpaspaperi karpasia. Opettelis nyt edes vahan sita puolustamista, ei se nyt niin vaikeeta ole, jos jannu on 7'0". Suoraan sanoen ihmettelen, etta noin alkeellisilla taidoilla pelaava jannu oli ykkos-picki toissa kesana. Jos Oden olis 6'10", niin uskallan sanoa, etta ei edes pelais NBAssa. Tuskin Euroopassakaan. Niin vahaset on miehet perustaidot koriksesta. Ja tama arvio nyt siis 30 pelin jalkeen. Tuo ei meinaan ole mennyt kun huonompaan suuntaan tuo sen peli. Eilen mietinkin, etta taitaa olla koko Lannen selkeesti huonoin aloittava sentteri. Selkeesti. Noh, eikohan se siita paranna ens kaudella, kun polvi on paremmassa kunnossa ja pelikasitys paranee Lucaksen kanssa. Menee vaan jo hermo, kun kundin pitais olla mukama jotain "suurta" ja ihan ne perusjutut puuttuu sen pelista tyystin. Juttuja mita me vedettiin jo C-junnuissa... Forssassa. Amatoorina. Finninaamana. 188 senttisena, sentterina.
 
Viimeksi muokattu:

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Celtics palautti viime yönä melko hienosti epäilijät takaisin maan pinnalle. 45 pisteen voitto Kingseistä, vieraissa. Myönnettäköön, että Kings on tällä hetkellä mitä on, mutta ei tuollaiselle voitolle vain voi olla hymyilemättä. 108-63, murhaavaa.

Itse pidin Celticsin tappiota Warriorseille Lakers-matsin jälkimainingeissa pikemminkin suurempana mahdollisuutena kuin Warriorsien selättämistä. Ei varmasti ole helppo orientoitua seuraavaan otteluun tuollaisen voittoputken tullessa päätökseensä. No, nyt vihreät miehet sitten näyttivät, miten aloitetaan uusi voittoputki. "That's our statement", Paul Pierce sanoi pelin jälkeen.

Bostonista puheen ollen satuin Youtubessa seikkaillessani törmäämään hauskaan videoon. Tämä kuuden sekunnin mittainen video on ristitty kuvaamaan tilannetta "When Boston was bad." Itse naureskelen lähinnä sille, kuka tuon windmillin tekee. Aivan, Stephon Marbury.

On ollut melko mielenkiintoista seurata Starburyn touhuja tällä kaudella Knicksissä D'Antonin tultua taloon. Kesällähän Marbury kävi Chris Duhonia vastaan "kamppailun" aloittavan PG:n paikasta auringossa. No, Duhonhan paikan vei, mutta sitä seuranneet tapahtumat ovat olleet vähintään mielenkiintoisia. Marbury ei ole ollut yhdenkään pelin kokoonpanossa, mutta Marburyä ei tulla Knicksien mukaan treidaamaan, laittamaan waiversiin eikä ostamaan ulos sopimuksesta. No, ostaminen tuskin tulisi edes kysymykseen, sillä Marbury tienaa tästä sopimuksensa viimeisestä kaudesta 21,9 miljoonaa dollaria, ei paha palkkaus miehelle, joka ei edes harjoittele.

Niin, joulukuun alusta alkaen "Starburyllä" on ollut kielto tulla niin harjoituksiin kuin peleihinkin ja häntä on ohjeistettu pysymään kotona. 16. joulukuuta tapahtui sitten tähänastisista se hauskin tapaus, kun Knicks pelasi Lakersia vastaan Staplesissa. 2600 dollarin paikalla, eturivissä istui nimittäin Marbury. Siinä missä miehet kuten Spike Lee, Lamar Odom sekä Trevor Ariza tulivat tervehtimään Marburyä, ei kukaan Knicksien pelaajista saapunut miestä puhuttelemaan.

Steve Francis on muuten treidattu Memphisiin! "Franchise", joka on kolminkertainen All-Star, ei ole pelannut otteluakaan tällä kaudella ja tuskin tulee pelaamaankaan. Hinta mikä tästä tähdestä maksettiin Grizzliesin puolesta, on muuten aika hauska. Francis nimittäin kaupattiin Memphisiin yhdessä Grizzliesin oman vuoden 2009 toisen kierroksen draftivuoron kanssa, jonka Rockets oli aikaisemmin treidin kautta karhuilta saanut. Vastineeksi Rockets sai vuoden 2011 toisen kierroksen varausvuoron. Eli Rockets pääsi eroon Francisistä sillä hinnalla, että lykkäsi varausvuoroaan kahdella vuodella. Olenko ainoa, jonka mielestä Stevie-boyn arvo on "hieman" laskenut sitten kesän 2007, jolloin miehen perässä juoksivat muun muassa Clippers, Heat, T'Wolves sekä Mavericks.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Paul "Drama Queer" Who?????

Annetaan B-Roy tasotusta, ja puolikuntoinen Odenkin, ja naa pellet Bostonista ei saa mitaan aikaiseksi. Kylla ne sikaa osaa pelata, mutta aika ohutta sen jalkeen...

Lisaa younien jalkeen. Nyt hymyssa suin petiin...

**edith** Jos joku muuten tuntee saantoja paremmin kun mina, niin olisin iloinen kuulemaan siita, etta miksi meidan vika kori ekalla puoliajalla hyvaksyttiin, vaikka meilla oli kuusi (6!!) pelaajaa kentalla. Kori oli siis ok, mutta teknari tuli. Ei aukee mulle...? Tuon tilanteen voi katsoa nba.com:n pelivideoista. Sielta voi myos katsoa "Drama Queer" Piercen vikan "korin". Taysin selva hyokkaajan virhe. Menee niin hermo kun naille staroille on omat saantonsa. Ihan liian vaikeeta muutenkin voittaa mestareita, ei siihen tuomareiden apua enaa tarvita...
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Piti heti scoreboardin luettua tulla katsomaan josko Bedön Mats olisi kertonut pelistä jotain.

Tosiaan, jo kolmas tappio alta viikon sisään mestareille ja taas jäivät alta 90 pinnan. Ei voi sanoa että mestaruusjuna on lähtenyt raiteiltaan, mutta lievää ihmetystä tuo heidän nykyvireensä aiheuttaa. LeBron Cavaliers tulee ihan näillä näppäimillä rinnalle ja ohi.

Katson noi highlightit ja itsekin kyllä ihmettelen suuresti tuota 6 pelaajan tekemää hyväksyttä koria.


Itse seurailin eilen Heatin ja LeBronin välistä back-to-back kamppailua joka satuttiin pelaamaan LeBronin syntymäpäivänä. Alusta lähtien Heat painoi hyvin päälle ja ekalle tauolle joukkue poistui 16 pinnan johdossa. Toisella puoliajalla LeBron aloitti sitten pelaamaan ja Cavs pääsikin hyvän kolmannen neljänneksen ansiosta peliin mukaan ja taistelemaan voitosta. Cavs taisi nousta jossain vaiheessa jo tasoihin (tai 2p päähän), kunnes Heat hallitsi matsin lopun suvereenisti. Wade ei ollutkaan ratkaisija, vaan Chalmers otti viitan itselleen syöttelemällä viimeisen neljänneksen ja upottamalla siinä sivussa pari kolmosta itse. Loistava peli häneltä ja osoitus että Heatiltakin leveyttä löytyy. Haslem pelasi myös hyvin, samoin Marion.

Ai niin, LeBron 38 pinnaa, niistä alta 15 ekalla jaksolla.



Jos hieman tässä vaiheessa kautta spekuloitaisiin sarjataulukoita ja muuta roskaa.

Idässä syksy mentiin Celticsin komennossa ja vasta viimeiset 4 peliä ovat näyttäneet että mestaruus ei olekaan saletti. Toki ykkössuosikki Celtics on, mutta nyt on osoitettu että erittäin haavottuvainen, etenkin vieraissa. Hawks pisti syksyllä pari kertaa Celticsin tiukoille mutta hävisivät molemmat matsit.
Orlando on pelannut hyvän syksyn ja kärkikolmikko idässä alkaa erottua. Hawks on ollut viime aikoina myös kuuma ja he taistelevat tosissaan kotiedusta. Pistonsin ja Heatin voi myös nostaa kotiedun tavoittelijoihin, sen jälkeen tuleekin pieni väli muihin tiimeihin.

Lännessä Lakers on mennyt omia menojaan alusta asti, mutta sitten on tasaista ja kiitos lännen paskimpien joukkueiden, 9 parasta joukkuetta pelaavat yli 50% voittosaldoilla. Tässä vaiheessa näyttää aika selvältä että 8 joukkuetta taistelee sijoista 2-8, Lakersin ollessa saletti ykkönen. Mielenkiintoinen kevät tulossa lännessäkin.
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosiaan, jo kolmas tappio alta viikon sisään mestareille ja taas jäivät alta 90 pinnan. Ei voi sanoa että mestaruusjuna on lähtenyt raiteiltaan, mutta lievää ihmetystä tuo heidän nykyvireensä aiheuttaa. LeBron Cavaliers tulee ihan näillä näppäimillä rinnalle ja ohi.

Joulukinkku tekee ihmeitä mestareille. En nyt huolestuisi parista peräkkäisestä tappiosta kun takana on 19 ottelun voittoputki. Ja pahimmat haastajat Lakers ja Cavs ovat myös omalta osaltaan jo ehtineet kontata huonompia jengejä, kuten Kings ja Heat, vastaan.

Matsilta myös varsin "asiallinen" otteluraportti. Pellet Bostonista, jep jep...
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Bostonin pelletpa hyvinkin. On meinaan niin, etta kun ex-MVP:t ja moninkertaiset All Stars pelaajat kayttaytyy kun pikku nulikat ja neidit niin pelleista voidaan puhua. Kyseessa tietysti KG ja Pierce. Pierce:kin pelaa "kovana jamppana" hikipanta paassa ja tatskat kasissa, ja kuitenkin valittaa ja filmaa kun pikkutytto koko ajan. Ei tollasen staran tartte tehda tollasta. Vahan "class"ia, please. Tulee mieleen toinen samanlainen: T-Mac. Ihan sama juttu. No respect.

Ja sitten KG. Mulla on aina ollut respectia sille kaverille, mutta jotenkin nyt kun se vihdoinkin on paassyt menestykseen kiinni, niin siitakin on tullut jostain syysta varsinainen "dirty player". Miksi? Koko ajan smack talkia ja kyynerpaata kasvoihin. I mean, whatta fuck, man? Mita varten tollasen jannun pitaa pelaa sikaa tolla tasolla, kun enaa ei pitais kenellekaan todistella yhtana mitaan? Moninkertainen All Stars ja MVP 2004 ja pelaa torkeeta sikaa... Ja saalittavinta koko jutussa on, etta kun toinen vastaa siihen, niin taa jamppa nostaa aina kadet provosoiden ylos ikaan kun "ma mitaan tehnyt" ja ihmetteleva ilme paalla. Dont be chicken, KG!

NBA tuomareilla on viela ihme tapa antaa naille All Star pelaajille eri vapauksia ja tallasissa peleissa ne paistaa ihan liian selkeesti lapi. Tarviiko NBA-mestarit tuomareiden apua? Tarviiko Shaq tuomareiden apua? Tarviiko Kobe tuomareiden apua? Pikkuhiljaa Roy:kin? Ei, mutta silti sita tulee. Eilisessa pelissa oli joukko tilanteita, joissa pilli soi vaikka mitaan ei ollut. Tai toisinpain. Vastaavati me saatiin yksi breikki (T-Law menetti pallon yli rajan ja siita tuli heitto meille). Muuten kaikki meni Bostonille. Odenille vihellettiin askeleita (kun niita ei otettu) ja hetkea myohemmin Pierce vetaa viela pahemmat askeleet (kattelin matsin ja varmistin naa kaikki tanaan videolta) ja siita meille virhe ja 2+1 peli. KG paasi kolmesta naamaan osuneesta pelinjalkeisesta kyynerpaasta kun koira verajasta ja vasta kun LA laimasi avokammenella ottelun ihan lopulla KG:ta takaraivoon (jota ennen KG oli ensin heittanyt kyynerpaata, tonassy rinnalla ja viela kerran kyynerpaalla korvaan), niin tuomari viheltaa tupla-teknarin. Mitaan vihellystahan tuosta ei olisi tullut ellei LA olisi laimayttanyt takaisin. Miksi siis naita erivapauksia staroille? Mulla ei ole juuri tallaisten tapauksien takia yhtaan respektia naille NBA-tuomareille. Saantojen pitaa olla samat kaikille. Noh, se siita. Se vaan pistaa vituttamaan.

No tuosta pelista. Se alkoi hauskasti kun ekaa koria piti odottaa niinkin kauan kun 2:23. Siita me mentiin ensin 7-2 ja sitten alkoi Celtics pelata. Peli oli nopeasti 13-25, eli Celtics oli vetanyt 23-6 session siina lampimikseen. Mietin jo, etta josko tasta lahtis kolmannen jakson alussa himaan, kun kundit ei olleet tulleet pelaamaan ollenkaan. Oli selvaa, etta B-Roy:ton Blazers (kera maanantaina nilkkansa loukanneen Odenin) ja taysin terve Boston Celtics ei valttamatta olisi taysin tasavertainen taistelupari, mutta silti ihmetytti kun kentalla oli nahtavissa vain pahaa sekoilua ja viime sekunnin hataratkaisuja. Toronto-pelin toisesta puoliajasta alkanut todella loistava uudenlainen puolustus, big-D, ei nayttanyt olevan kiinnostuksen kohteena ja tasta pelista oli tulossa Sacramento (-Celtics) tyylinen teurastus.

Noh, eipa tullut, silla toiselle jaksolle Blazers sai pasmat jarjestykseen ja tama alkoi turhauttamaan Bostonin poikia. Heitot ei uponneet ja penkilta ei tullut apuja juuri yhtaan. Tassa onkin mielestani Bostonin ongelman paikka juuri nyt. Toki nama viime aikojen kolme tappiota ovat tulleet vieraissa (vieraissa voittaminen on aina vaikeeta), mutta juuri silloinhan penkilta pitaiskin tulla sita jeesia. Alotuskokoonpanon ulkopuolelta T-Allen, G-Davis ja Housen Eddie kukin teki yhden korin koko pelin aikana! Eika Perkinskaan vakuuttanut (tosin kylla meilla on sille heittaa kundia naaman eteen, ei se siita kiinni ole). Eli Miss Pierce, Elbow Garnett, R-Allen seka Rondo vastasivat koko jengin tulivoimasta. Eika Ray Allen:kaan ollut tarkimmassa kunnossaan (2p: 0-5, 3p: 2-6). Aika ohutta oli siis mestareiden kalusto eilen. Vaan ei siina mitaan, kylla me se aiheutettiin naille drama queeneille. Puolustus ja hassle oli sita luokkaa, etta aina ei tiennyt ketka siella oli "maailmanmestareita" ja ketka rookeja. Valilla meinaan Bostonia vietiin kun mataa kukkoa, vaikka meilta oli kentalla 3 rookie:a seka LA ja T-Law. Mahtavin hetki koettiin kolmannen jakson lopussa kun meilta oli kentalla (ekaa kertaa muuten) molemmat sentterit (Oden ja Przybilla), Bayless, Rudy ja T-Law. Ekaks Thrilla donkkaa ja seuraavassa hyokkayksessa Oden vie Perkinsia kaffelle. Huikeeta.

Miksi tassa pitaa olla sitten iloissaan tasta pelista? No toki siksi, etta Celtics on kaadettu ja viela ilman Brandon Roy:ta. Joukkuesuoritus jos mika ja tama jos mika antaa talle nuorelle jengille lisaa itseluottamusta ja uskallankin toivoa, etta tassa voitossa voi olla samanlainen avain menestykseen kun oli viime vuonna Memphis (vieras)voitollakin. Saas nahda. Myos se, etta nyt ton jengin puolustus alkaa nayttamaan silta mita se huippujengeilla yleensa on. Niin kun sanoin, Toronto-pelista alkanut puolustus toimii hyvin (ainakin viela nyt ennen kun scoutit saa nuotit selville) ja se luo ilman muuta pohjan menestykselle ja hyville tuloksille. Toronto pelia ennen ollut Joulu-paivan, ehka koko kauden surkein peli, Mavs-peli oli puolustuksen osalta sellasta tuubaa, etta pahaa teki oikeen katsoa. Noh, nuorelle joukkueelle ilmeisesti pitaa naita "herattajia" tulla, etta hommat muutuisi.

Myos Greg Oden on vihdoin loytanyt "munaa". Eihan siita ole viikkoakaan kun olin mieheen turhautunut, mutta nyt naissa kahdessa viime matsissa miehessa on vihdoin nakynyt "attituudia". Toronto-pelissa jannu pumppas ihan tosissan J-O'Neilia vastaan ja eilen Perkinsista ja Davisista ei ollut mitaan vastusta. Antoipa pari kertaa KG:llekin takaisin. Oli todella agressiivinen. Hienoa!

Nyt on siis koripallovuosi 2008 saatu paatokseen ja tyytyvainen pitaa olla. Viime kauden paatteeksi paadyttiin 41-41 tulokseen ja nyt ollaan yli .600 jengi ja ollaan naytetty, etta kenellekaan tuolla ei pida enaa kumarrella. Jokainen jengi on voitettavissa. Ja etta play-offs paikka ei ole enaa unelmaa vaan realismia. 2009 tulee nayttamaan hyvalta taaltapain katsottuna. Katsotaan miten se aikanaan paattyy. Sita ei tiedeta viela. Se mika tiedetaan on se, etta se alkaa matsilla Hornetseja vastaan perjantaina. Jalleen hyva matsi tulossa!

Bostonin leirissa en kylla viela panikoisi. Vieraskiertueet on temmoltaan rankkoja ja vieraissa pelaaminen on aina hankalampaa kun kotona. Tappio Losissa ja tappio eilen taalla ei ole katastrofeja, vain tuo GSW-matsi oli outo tappio. Muistetaan kuitenkin, etta lapi pleijarien viime kauden paatteeksi, Bostonilla oli suuria vaikeuksia vieraissa. Kotona pelaaminen on aina helpompaa.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tässä puhuttiin säännöistä, joten ajattelin muutaman sanan niistä sanoa. Itse olen pelannut ja seurannut jalkapalloa aktiivisesti 12 vuotta ja luulen siitä jotain tietäväni. Sen sijaan, koripalloa en ole pelannut koskaan ja NBA:ta (+ jonkin verran Korisliigaa) aktiivisesti olen seurannut vasta parin kauden verran. Kuitenkin, löydän monia erikoisuuksia koripallosta verrattuna juuri jalkapalloon. Näistä pari sanaa.

Ensinnäkin, olenko ainoa, joka ihmettelee suurimman osan NBA-pelaajien yleistä käyttäytymistä kentällä, varsinkin ennen peliä? Mikä siinä on, että kun kentälle tullaan, pitää alkaa käyttäytymään kuin rap-tähti. Onko tällainen heiluminen ja pyöriminen kuulunut aina varsinkin tummien pelaajien tapakulttuuriin kentällä? Ja sitten se älytön rinki, jossa pyöritään ja pompitaan, miksi en pysty ymmärtämään sitä. Olen ilmeisesti seurannut liian vähän koripalloa, koska en näe, mitä tuollaisella saavutetaan. Vaikea kuvitella, että kaikki pelaajat saisivat noista jotain kicksejä.

Ymmärrän sen, että etenkin NBA on lähellä hip-hop kulttuuria, mutta pitääkö se näyttää joka välissä? Hyvä esimerkki on joidenkin pelaajien donkkauksissa. Sitä juhlitaan aivan kuin olisi voittanut mestaruuden. Okei, teit kaksi pistettä, siinä se, mene puolustamaan. Tähän väliin on tämän päivän yhteiskunnan kriteerien mukaisesti pakko sanoa, että ei, en ole rasisti. Hyvä räppikin (esim. The Roots, The Notorious B.I.G.) on ihan kuunneltavaa. Varmasti ainakin osittain näistä seikoista johtuen NBA:n television kautta saadut tulot ovat pudonneet vuodesta 1998 lähtien. En siis ole yksin ihmettelyni kanssa, ei tuollaista sirkusta varmaankaan aina jaksa katsella. Korostan, etten haluaisi kieltää pelaajien yksilöllisyyttä ja omaa vapautta, mutta muistuttaisin, että loppupeleissä puhutaan kuitenkin urheilusta. Gary Thorne on tiivistänyt - ja kyllä kärjistänytkin - nykyistä koripalloa ihan hyvin seuraavaan: quickly becoming the nation's most expensive gang, if not the most dangerous.

Tässä on mielestäni suurin ero jalkapalloon. Jalkapallo on jalkapalloa, ei enempää. Tämä johtuu siitä, että se riittää. Itse peli tuo mukanaan sen maagisuuden, ei siihen tarvita ad/hd-pelaajia hyppimään tai "nostattamaan" yleisöä. Ei tarvita musiikkia, kiiltokuvapelaajia tai family packejä.

Toinen juttu, mikä ihmetyttää, on joidenkin pelaajien suosiminen. Minulla itsellä on tästä hyvin vähän näyttöä (jos ollenkaan), koska olen NBA:ta niin vähän seurannut. Mutta se, että tuollaisista jutuista edes kirjoitetaan, on juuri jalkapalloon verrattuna eriskummallista. Ei siellä tuollaisia tapahdu. Michael Jordanin ja Bullsien suosiminen 1990-luvulla, sekä Shaqin omat säännöt puistattavat. Kuudennen ottelun "kohokohdat" vuoden 1998 finaaleista kertovat omaa karua kieltään siitä, että liigassa on ollut - ja on varmasti edelleen - paljon mätää.

No, on se NBA silti aika hieno liiga.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Pierce:kin pelaa "kovana jamppana" hikipanta paassa ja tatskat kasissa, ja kuitenkin valittaa ja filmaa kun pikkutytto koko ajan.
En jaksa kommentoida enempää tohon itkemiseen tuomareita kohtaan, mutta haluaisin tietää, miten hikinauha päässä tekee jostain kaverista kovan? No nyt sitten selvisi ainakin se, että miksi kaikki vastustajat pelkää mua, vaikka sen tarkoitus on ollut vaan estää hien valumisen silmiin.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
En jaksa kommentoida enempää tohon itkemiseen tuomareita kohtaan, mutta haluaisin tietää, miten hikinauha päässä tekee jostain kaverista kovan? No nyt sitten selvisi ainakin se, että miksi kaikki vastustajat pelkää mua, vaikka sen tarkoitus on ollut vaan estää hien valumisen silmiin.

Se liittyy ihan naitten tummempien kaverien "koodeihin". En nyt muista mika jengi se oli tassa pari kolme vuotta sitten, kun valmentaja kypsyi naihin hikipantoihin ja kielsi ne kaikilta pelaajilta (olisko ollut ihan Blazers?). Katopa muuten pelaajia, joilla ei ole "attitude" ongelmia... Ei nay hikipantoja. (Vrt vaikkapa Denver Nuggets laumaa Kobeen, Shaqiin, T-Maciin, D-Wadeen, B-Roy:hin jne jne jne jne)

Saalittavin esimerkki on ehka Zach Randolph, joka aloittaa pelin "hikari" paassa, mutta jonkin ajan kuluttua se lentaa veke. Yo!

Se Clippers-juttu antaa vaan odottaa, mutta akkiapa scoutit sai selville miten Clippers alkoi pelata ja sen jalkeen se on taas ollut aika vaikeeta LA:ssa. Eika Z-Bosta ole taaskaan jengiaan nostamaan siita suosta. Mitapa veikkaatte, pelaako Baron Davis Clipuissa ensi kaudella viela?

**edith** Respectia Islandersille hyvista jutuista muuten. Ei uskois, etta olet seurannut lajia vasta pari vuotta: hyvaa settia tulee. Ja tuo viimeisin kirjoituksesi on kylla taytta asiaa. NBA (niin kun kaikki major league:t taalla) on kaupallinen tuote ja siina on paljon mataa. NBA ei ole lahellakaan MLB:ia, Nascaria, NFL:aa ja varsinkaan yliopisto-jefua suosiossa. Taalla on paljon jengia, jotka eivat seuraa NBAta ollenkaan, koska se on todella puuduttavaa viihdetta ja monet on vittuutuneet tohon meininkiin (vrt Blazers-historia esim). Lisaksi juuri nama tummempien kaverien hihhuloinnit on aika saalittavaa katseltavaa. Siina NBA on kuitenkin jo ottanut uuden suunnan, kun ne pari vuotta sitten muutti pukeutumiskoodin. Pelaajan pitaa saapua hallille siisteissa kuteissa (pitiko olla oikeen kaulus?) ja varsinkin loukkaantuneet pelaajat ja yli pelaavan rosterin jaavat pelaajat pitaa istua siella penkin paassa pikkutakki paalla ja siisti paita sen alla. Kaikenlainen hiphop-pelleily on kiellettya. Tasta saamme kiittaa eniten kaiketi hikipanta-tatska-"whattahellhejustsaid??-Allen Iversonia. Itse en ole millaan muotoa hip hop orientoitunut jannu. Kuvottaa lahinna koko juttu, mutta ei mulla sita mitaan vastaankaan sikali ole, etta muut toki saa tehda ihan mita heita huvittaa.

Palaan tohon sun juttuun tanaan viela lahemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse uskon tuon KG:n sikailun johtuvan siitä, että hän uskoo sen auttavan peliään jokseenkin merkittävästi. Garnettin fanina on ikävä myöntää, että ikääntyvänä starana mies ei enää pysty vastaamaan nuorten starojen, kuten Howardin ja Stoudemiren fyysisyyteen kuten aikaisempina vuosina. Eli uskon hänen tavallaan paikkailevan tuota vajetta pelaamalla sikaa, jonka kautta hän uskoo olevansa parempi pelaaja. Tämä turhautuminen näkyi jo viime kauden Phoenix -matseissa missä Garnett pelasi täysin turhaa sikaa juurikin Stoudemirea vastaan ja teki nimenomaan kaikkea mitä Mats Bedö pari viestiä ylempänä kuvaili. Garnettin fyysisyys on vähentynyt myös aika silmiinpistävästi hyökkäyspäässä, jossa kaveri tuntuu vuosi vuodelta vievän peliään kauemmaksi paintilta.

Ja hikipantoihin liittyen: Lebron Jamesillako asenneongelmia? Tai vaikkapa Rajon Rondolla, Josh Smithilla ja Mike Bibbylla? Mielestäni turhaa yleistystä koko juttu, mutta totta toki aina toinen puoli.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ja hikipantoihin liittyen: Lebron Jamesillako asenneongelmia? Tai vaikkapa Rajon Rondolla, Josh Smithilla ja Mike Bibbylla? Mielestäni turhaa yleistystä koko juttu, mutta totta toki aina toinen puoli.

Noh, ei toki kaikilla (eihan kaikki mustatkaan pelaa korista, kaikki ruotsalaiset oo homoja eika kaikilla ranskalais-naisilla ole kainalokarvoja ;-))

Mutta tuohon pitaa puuttua, tuohon LeBroniin. Hanella on viela tietynlaisia asenneongelmia. Sen nakee hyvin haastatteluista kuinka mies viela vahan "nayttelee" siina samalla. Yrittaa kauheesti olla, mutta ei ihan viela ole. Lisaksi hyvin lahella Nikea olevana voin vakuuttaa, etta kundi ei ole viela (edelleen siis viela) samalla tasolla kun monet muut huippustarat. LeBronin kaytos on viela hieman juniorimaista ja mita sen suusta valilla tulee, niin niissa olis joskus hieman miettimista. LeBron:han kay taalla Nike:lla aina kun Cavs on kaupungissa. Kay toki muulloinkin, mutta sillon aina tietaa, etta han on "konttorilla".

Varmaan kasvaa tuosta ulos parin kolmen vuoden sisaan, mutta kylla siella on siis viela vahan tollasta "olemista" havaittavissa.

Bibby ja Smith (ja LeBron:kin) menee siihen samaan junaan, eli on isoa tatskaa ja hikipanta... On varmaan, mutta etsikaa yksi pelaaja, jolla ei ole tatskoja mutta hikipanta on... **edith** Rajon Rondo!! Siinahan se! Heh.

Ja tatskoja vastaan mulla ei oo mitaan tietenkaan. Niita on itsellanikin vajaa 10 ympari kehoa. Hikipantaa ei tosin ole, lol Pitaisko hankkia ja alkaa kirjottelemaan aina se paassa??
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta tuohon pitaa puuttua, tuohon LeBroniin. Hanella on viela tietynlaisia asenneongelmia. Sen nakee hyvin haastatteluista kuinka mies viela vahan "nayttelee" siina samalla. Yrittaa kauheesti olla, mutta ei ihan viela ole. Lisaksi hyvin lahella Nikea olevana voin vakuuttaa, etta kundi ei ole viela (edelleen siis viela) samalla tasolla kun monet muut huippustarat. LeBronin kaytos on viela hieman juniorimaista ja mita sen suusta valilla tulee, niin niissa olis joskus hieman miettimista. LeBron:han kay taalla Nike:lla aina kun Cavs on kaupungissa. Kay toki muulloinkin, mutta sillon aina tietaa, etta han on "konttorilla".

Itselleni on jäänyt hieman toisenlainen kuva niistä harvoista miehen haastatteluista, joita olen nähnyt. Enkä nyt tarkoita siis postgame-jupinoita ja vastaavaa. Mutta toisaalta se nyt ei taas tarkoita mitään. Pieni leijuminen on kuitenkin mielestäni jopa varsin suotavaa vielä tuossa iässä, kunhan se ei näy otteissa kentällä. Suomalaisten urheilijoiden haastatteluihin tottuneena oman taitotason tiedostaminen myös mediassa on ihan virkistävää vaihtelua. Huono käytös ja tökeröt kommentit ovat toki asia erikseen.

Ja kun puhuin tuossa aiemmin KG:n heikentyneestä fysiikasta (vaikka miehellä kyllä yhäkin sitä riittää) täytyy kehaista Lebron Jamesin huikeaa fysiikkaa. Geeneillä on tottakai osansa, mutta kyllä James on järkyttävän työmäärän joutunut tuon eteen näkemään. Urheilullisin NBA-pelaaja ikinä?

Näkeekö jostain muuten NBA-pelaajien salituloksia? Jamesin rinnallevetotulos olisi kiintoisa katsastaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös