NATO sentään pystyy todistetusti operoimaan vaikka terroritunkiolla järjestössä edustus onkin. Unkarin ämpyilyä ei vaan huomioida ja saavat nyt halutessaan olla ulkona terroristisesta kansanmurhayritelmästä kärsivän Ukrainan avustamisesta. Aivan varmasti myös pilliin puhallettaessa nämä naapurin piskit saisivat jäädä keskenään uikuttelemaan pihalle sekä osallistumisesta, että etenkin yhteisestä suojasta, eikä sen puoleen että tämä "rauhan"aikainenkaan paskanaamailu unohdettaisiin niin kauan kun putlerinpuudeli joukkioineen on sukukansamme valtion johdossa.Nyt voisi uuden johtajan aikana alkaa miettimään miten nämä muutamat sopimattomat maat saadaan potkaistua Natosta ulos.
Wright viittaa Naton ”sodan lietsomisesta” puhuessaan Naton itälaajentumiseen sekä harjoitustoimintaan Venäjän itärajalla. Ne ovat Wrightin mukaan Venäjälle punaisia linjoja, joita ei pitäisi ylittää.
Wrightin näkemyksen mukaan esimerkiksi Ukrainassa Yhdysvallat ja Nato rohkaisevat maata liittymään Natoon, vaikka tiedetään, että se on Venäjälle punainen vaate.
Jännä, miten nämä rauhanaktivistit ja rauhanpuolustajat aina tuntuukin toistelevan tuon rauhaa rakastavan itäisen kansan totuuksia.
Ihan kuin suoraan Kremlin propagandakoneiston paskatuutista tämän "rauhanaktivistin" mielipiteet:
Mutta se olisi varmaan silloin niiden neutraalien maiden oma ongelma.Yksi yhteenhän ne pitkälti ovat. Väitteen mukaan Suomi ja Ruotsi olisivat voineet säilyä itsenäisinä ja neutraaleina maina, sillä on tärkeää, että maailmassa on neutraaleja maita, joissa muut maat ja organisaatiot voivat tulla kuulluiksi potentiaalisten konfliktien sattuessa.
Entinen eversti ja sen paremmin Venäjäkään ei ota kantaa oleellisimpaan asiaan. Entäs jos Venäjä hyökkää neutraaliin maahan. Kuten Ukrainaan tai Suomeen. Kun yhteenkään NATO-maahan Venäjä ei ole hyökännyt, olisiko NATO-sopimus sittenkin tae, ei haitta, itsenäisyydestä...
Nato tuo työpaikkoja ja puolustusteollisuudelle pelipaikkojaLisää hyviä uutisia Washingtonista. R5t vei meiltä yhteyden jäämerelle mutta päästään ainakin avaamaan väyliä muille:
Arktinen alue | Stubb, Biden ja Trudeau antoivat julkilausuman jäänmurtajayhteistyöstä – ”Ei olisi tehty ilman Suomen Nato-jäsenyyttä”
Presidentti Alexander Stubb, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau antoivat jäänmurtajayhteistyötä koskevan julkilausuman Washingtonissa torstaina.www.hs.fi
Puola aikoo käyttää 5% BKT:stä puolustusmenoihin ensi vuonna:
On se hienoa, että löytyy tällaisia venäjän uhan tosissaan ottavia liittolaisia saksojen ja ranskojen lisäksi. Esimerkillistä toimintaa Puolalta!Puola aikoo käyttää 5% BKT:stä puolustusmenoihin ensi vuonna:
Puola aikoo käyttää 5 prosenttia BKT:sta puolustukseen ensi vuonna
Uutiset nopeasti ja luotettavasti.yle.fi
Siellä on nyt menossa varustautuminen, josta toki erilaiset aiemmin uutisoidut hankinnat ovat tietysti jo kertoneet.
Suomen voi laskea samaan kastiin, vaikka meillä ei viittä prosenttia BKT:stä laitetakaan puolustusmenoihin. Olemme rakentaneet vahvan puolustuksen pitkällä aikajänteellä ja sitä vahvistetaan edelleen. Meillä on onneksi varauduttu kaikkiin skenaarioihin ja hyvä näin, koska sijaintimme on se mikä se on.On se hienoa, että löytyy tällaisia venäjän uhan tosissaan ottavia liittolaisia saksojen ja ranskojen lisäksi. Esimerkillistä toimintaa Puolalta!
Suomen voi laskea samaan kastiin, vaikka meillä ei viittä prosenttia BKT:stä laitetakaan puolustusmenoihin. Olemme rakentaneet vahvan puolustuksen pitkällä aikajänteellä ja sitä vahvistetaan edelleen. Meillä on onneksi varauduttu kaikkiin skenaarioihin ja hyvä näin, koska sijaintimme on se mikä se on.
Puolalaisilla on tarpeeksi realismia ymmärtää se fakta, että kaikki mahdollinen tuleva rähinä a) tapahtuu Venäjän kanssa ja b) rähistään Puolan omien alueiden läheisyydessä.Puola varustautuu sotaan Venäjää vastaan. Taustalla on myös Puolan historia, joka ei anna mahdollisuutta ummistaa silmiä Venäjän pyrkimyksiltä.
Puolassa lasketaan myös sen varaan, että jos Ukraina häviää sodan, niin Venäjän joukot ovat sen jälkeen Puolan ja Ukrainan 300 km:n pituisen rajan takana. Tekevät selväksi että kannata edes koittaa kepillä jäätä.Puola varustautuu sotaan Venäjää vastaan. Taustalla on myös Puolan historia, joka ei anna mahdollisuutta ummistaa silmiä Venäjän pyrkimyksiltä.
Tämä ei mielestäni ole kovin hyvä asia, koska Unkari ja Turkkikin on siellä. Jos he lyö vastaäänen, osa maista voi livetä sotatoimista sillä syyllä. Muutenkin se varmaankin aiheuttaisi hämmennystä ja asioiden hidastumista.Dokumentti avaa täälläkin paljon pohdittua tilannetta siitä, että vaatiiko 5. artiklan käyttöönottaminen kaikkien jäsenmaiden yksimielisyyden - tähän on toki jo moneen kertaan saatu vastaus. Dokumentissa kerrotaan: ''Jos yksikin maa on eri mieltä viidettä artiklaa ei voida käyttää, mutta jäsenmaa voi myös äänestää tyhjää ja tällöin 5. artiklaa voidaan käyttää ilman yksimielisyyttä kunhan yksikään maa ei äänestä vastaan (itselleni tämä tyhjää äänestäminen oli ainakin uusi asia). Ja jos jokin jäsenvaltio ei pitäisi hyökkäystä viidennen artiklan mukaisena, niin muut maat voisivat silti tehdä monenvälistä yhteistyötä, silloin se ei vain tapahtuisi Naton piirissä''.
Katsoin myös tämän dokumentin ja herätti kieltämättä ajatuksia. Haastateltavana ollut NATO:n komentaja muotoili tuon 5. artiklan jotenkin mielenkiintoisesti, että jos jotain jäsenmaata kohtaan hyökätään, niin kaikkien jäsenmaiden tulee yksimielisesti päättää, että liittoa vastaan on hyökätty, ja yksittäinen jäsenmaa voi toki sanoa ”ei”, mutta kun hyökkäys jatkuu, niin tarvitaan ratkaisu, eli kieltäytyvältä maalta pitää saada vaihtoehtoinen myöntyminen. Mitä tämä käytännössä sitten ikinä tarkoittaakaan.Tuorehko dokumentti Natosta, sen historiasta aina tähän päivään saakka.
Linkki: https://areena.yle.fi/1-71646174Naton vaikeat 75 vuotta
Sotilasliitto Naton peruskirja allekirjoitettiin huhtikuussa 1949: 12 maata, joista osa oli taistellut toisiaan vastaan toisessa maailmansodassa, löysi yhteisen sävelen. Kylmän sodan jälkeen vallitsi pitkään vakaa tilanne, mutta miltä tulevaisuus näyttää nyt, kun Venäjän vuonna 2014 Krimin...areena.yle.fi
Dokumentti avaa täälläkin paljon pohdittua tilannetta siitä, että vaatiiko 5. artiklan käyttöönottaminen kaikkien jäsenmaiden yksimielisyyden - tähän on toki jo moneen kertaan saatu vastaus. Dokumentissa kerrotaan: ''Jos yksikin maa on eri mieltä viidettä artiklaa ei voida käyttää, mutta jäsenmaa voi myös äänestää tyhjää ja tällöin 5. artiklaa voidaan käyttää ilman yksimielisyyttä kunhan yksikään maa ei äänestä vastaan (itselleni tämä tyhjää äänestäminen oli ainakin uusi asia). Ja jos jokin jäsenvaltio ei pitäisi hyökkäystä viidennen artiklan mukaisena, niin muut maat voisivat silti tehdä monenvälistä yhteistyötä, silloin se ei vain tapahtuisi Naton piirissä''. Käy myös selväksi että aina kylmästä sodasta lähtien on läsnä ollut niitä samoja kysymyksiä mitä mekin edelleen pohdimme: ''kuinka pitävä 5. artikla on? - puolustaisiko Yhdysvallat todella Eurooppaa jos sitä uhattaisiin ydinaseella?''