laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Niin, Forsberg ja Saros ovat molemmat sopivaa hintaa vastaan myynnissä. Ei se tarkoita sitä että heidät myydään ihan heti. Josi ja Ellis varmaan halutaan pitää ja Rinnettä ei aleta siirtämään mihinkään ellei itse halua lähteä. Antaa eläköityä Predatorsissa jos haluaa. Eikä sieltä nyt kaikkia olla laittamassa raketilla aurinkoon muutenkaan.
Niin no, eiköhän se tuokin paketti liikahtaisi ihan jo vaikka yhdessä, jos vastine olisi luokkaa McDavid/Matthews/Eichel...

Kärjistettyä joo, mutta tilannehan nimenomaan on tuon artikkelinkin mukaan se, että vain pari pelaajaa ovat koskemattomia. Ja olisi kyllä ihan kiva tietää jutun kirjoittajan perustelu siihen, miksi joku contender haluaisi Eeli Tolvasen joukkueeseensa.. Taitaa samalla caphitilla olla ihan hippusen playoff-kelpoisempaa kamaa ympäri liigan tarjolla...
Vastaan suoraan molemmille että joo, varmasti jos tulee joku loistava tarjous, mutta kuvittelisin että lähtökohtaisesti pidettäis Forsberg kuitenkin. Saroksenkin pitäisin itse, halvasta hinnasta johtuen. Noh, se ehkäpä riittää tohon artikelliin iittyen.

Tässä pitäisi ehkä mainita että en lukenut artikkelia kun vaikutti niin paksulta (vaikka vissiinkään ei asiavirheitä sinäänsä)
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ihastunut katse pukukopin suihkussa
Kyllähän tilanne vaikuttaa siltä, että Nashvillessä ollaan lyömässä hanskat tiskiin tämän nykyrungon kanssa, varsinkin hyökkäyksen. Johansen ei ole ykkössentteri ja voi näissä taloudellisissa olosuhteissa liikahtaa ihan sillä, että joku on valmis ottamaan lopun sopimuksen kokonaan maksettavakseen. Duchene tuskin kelpaa järkevillä ehdoilla kenellekään, joten päässee taas kokemaan jälleenrakennusta. Forsbergille luultavasti on todella kova kysyntä, koska hyvää sopimusta pari kautta ja nuorehko pelaaja edelleen hyvällä tasolla.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Kertokaas asioista ymmärtävät oonko kujalla vai kuutamolla Nashville-näkemyksenineni.

Mun silmissä toi joukkue puolustaa vuodesta toiseen aivan luokattomasti. Rinteeseen on totuttu ilmeisesti luottamaan niin paljon, ymuut hommat unohtuvat.
Onko kyse pelaajamateriaalista, vai onko pelitapa vaan olematon?
 

Crank

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Flyers, nippelitieto
Joskus vähän samaa pohtinut itsekseni. Monena vuonna ennen kauden alkua Predsin puolustus rankattu top 5, ehkä jopa top 3, mutta silti tuo "hyvyys" ei näy tuloksissa.

Parisen vuotta takaperin taisin nähdä tilaston, että Rinnettä kohti oli lauottu eniten (keskiarvollisesti), mutta enpä nyt tuollaista löytäny. Shots allowed -tilastossakaan joukkue ei ole ollut puolenvälin pahemmalla puolella ainakaan viiden edelliskauden aikana, kun sitäkin tarkistin.
 
Me pyöritetään monen sadan tuhannen juttua ja te tuutte mulle naureskelemaan!

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Itelleni on kyllä noussut suuret epäilykset tuosta John Hynesista. Jotenkin niin samoin on käymässä nyt Nashvillelle mitä New Jerseyssä aiemmin. Ihmeen hyvä rosteri saadaan alisuorittamaan käsittämättömällä tavalla.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Predatorsilla on ongelmansa pelaajistossakin. Eivät esimerkiksi Duchene ja Johansen aivan sopimuksensa arvoisia ole. Paljon on rahaa kiinni, mutta ei näistä kumpikaan sellainen NHL-tason ykkössentteri ole. ...ja se kai lienee Predatorsin ongelma ollut jo pidempään. Sitä selkeää ykköskorin ykkössentteriä ei ole. On sitä hankkia yritetty, mutta ei se oikein markkinoilta onnistu. Varaamaan sellainen pitäisi päästä. Samaan aikaan Rinne ei enää parhaimmillaan ole, Saros ei ole täysin onnistunut huutoon vastaamaan, joten maalivahtiosastokaan ei enää totutun vahva ole ollut alkukaudesta.

Mutta ei Predators niin huono ole paperilla, kuin tuloksista voisi päätellä. En minä esimerkiksi Arvidssonia tai Granlundia pidä niin huonona kuin tilastoista voisi päätellä. Forsberg taitaa olla ainoa hyökkääjä, joka kykenee vahvemmin edukseen esiintymään. Kertonee sekin jonkinlaisesta pelitavallisesta ongelmasta. Ei Predatorsilla erityisen vahvasti hyökkäävä pelikirja ole ollut missään vaiheessa viime vuosina, mutta nyt tuntuu jäävän piippuun totaalisesti hyökkääjillä. Pakistossa Josi / Ellis / Ekholm on paperilla varsin vakuuttava pohja pakiston rakentamiselle edelleen. Joku kovempi omanpään luuta voisi tosin avuksi olla, nykyisestä pakistosta saa jo kiitettävästi apuja hyökkäyspeliin. Ellisin loukkaantuminen on tosin ikävä takaisku tälle kaudelle.

Jonkinlainen re-tool tosin Nashvillessa pitänee aikaan saada. Hynesin tilalle joku kaveri, joka kykenee pelikirjan joukkueelle tarjoamaan olisi jo hyvä lähtökohta nykytilanteeseen verrattuna. Mutta kaipaisihan tuo Forsberg hyökkäykseen hieman apua, ei yksi mies kykene loputtomiin kantamaan.
 

Tsuhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
No Predaattorien ketjua ylös! Ovat viimeinkin saaneet viisikkopelaamisensa kuntoon myös omassa päädyssä ja maalivahditkin ovat saaneet torjuntaprosenttejaan kuntoon siinä samalla. Pelikirja on varmasti aina ollut olemassa mutta nyt näyttää siltä että sitä myös toteutetaan ja tulokset ovat alkaneet myös näkyä.
Joukkueen ylivoimapelaaminen on parin viime pelin otannalla aivan ihanan näköistä : Tolvanen ja Forsberg reunoilla pyörittämässä, Ekholm/Josi viivalla ovat jatkuva uhka ja oikea-aikaiset maskit Granludin ja kumppanien toimesta takavat että kudit menevät kovalla prosentilla myös sisään.
Aivan umpisurkeasta alusta huolimata tää jengi kirii ja on pleijareissa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Josin palattua Preds on noussut siksi ”neljänneksi joukkueeksi” tuossa lohkossa, aika vaikea on nähdä Hawks tai Stars kampeamassa heitä taakseen, CBJ’sta nyt puhumattakaan... Toki Starsilla on 4 peliä vähemmän pelattuna, mutta viime yön keskinäinen kohtaaminen teki taas yhden pojon eroa lisää. Ja jotenkin aina hauskuuttaa kuulla maalintekijöiden joukossa vanha kunnon viikinkinimi Järnkrok (= rautakoukku), suomalaisten lisäksi luonnollisesti.
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tuo "törmäys" Viktor Arvidssoniin jonkun Mustan Haukan toimesta oli minusta estäminen josta olisi kuulunut tulla kakkonen. Tilanne näytti todella pahalta kun Arvidsson kurkotti kiekkoon ollen matalassa asennossa ja kaveri ajoi päin. Kesti todella kauan ennenkuin pääsi jäästä ylös ja niska on varmasti kipeä. Tuossa olisi voinut käydä todella pahasti.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Kyllä se oli Arvidsson ihan itse, joka ajoi päin. Dach tyytyi lähinnä ihmettelemään, mikä osui. Koominen tilanne, mutta ikävä lopputulos. Dachin syyksi tuota ei saa kyllä millään.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
En ole mitenkään suurennuslasilla Predsiä seuraillut, kun ei kuulu omiin suosikkeihin. Mitä nyt Juusen takia Canes-pelejä silmäilin. Onhan tuo aika sekalainen seurakunta. Pelillisestä identiteetistä en ole tällä otannalla päässyt vielä perille. Mutta kyllähän Juuse ja Mikke menevät hukkaan tuolla. Juuse nyt joutuu vielä vartoilemaan UFA:nsa kanssa, mutta uskoisin silti vielä jatkavan ainakin siihen asti, että se Askarov tulee sotkemaan pakkaa. Mikke ansaitsi itselleen paremman jengin ja toivon syvästi, että pääsee vaihtamaan maisemaa. Haulasta ei ole niin väliä.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Jotenkin välitilassa oleva joukkue, Cup juna meni Predsin osalta jo. Kovin on tasapaksu nippu ja ei oikein ole sellaista erityisosaamista, jota menestyminen vaatii. Vaikka on neljä sylinteriä joo, mutta käytännössä nallipyssyosastoa. Johansen ei esimerkiksi ole palkkansa arvoinen. Myöskin koko porukka hieman hmv osastoa, ainakin näin "ei kannattajan" näkökulmasta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jotenkin välitilassa oleva joukkue, Cup juna meni Predsin osalta jo. Kovin on tasapaksu nippu ja ei oikein ole sellaista erityisosaamista, jota menestyminen vaatii. Vaikka on neljä sylinteriä joo, mutta käytännössä nallipyssyosastoa. Johansen ei esimerkiksi ole palkkansa arvoinen. Myöskin koko porukka hieman hmv osastoa, ainakin näin "ei kannattajan" näkökulmasta.
Niin siellä on Duchene ja Johansen joille maksetaan ykkössentterin palkkaa, mutta tehoja ei tule. Varmaan Johansenin puolustuspelaaminen on hyvää, mutta 8 miljoonan palkalla pitäisi varmaan tulla pisteitä vähän kovemmalla tahdilla kuin 0,5 per peli. Duchenella vähän sama homma.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

ipaz

Jäsen
Predators on todellakin "välitilassa" oleva joukkue. Liian hyvä putoamaan pleijaista, mutta ei kuitenkaan minkään sortin mestariehdokas. Joukkue on kuitenkin melko nuori ja nuorenee entisestään jos ja kun Rinne sekä Richardson eivät ensi kaudelle jatka. Toisaalta, Rinne ei ole puhunut mitään lopettamisesta ja on varmasti vielä erittäin pätevä kakkonen Sarokselle jollain havalla sopimuksella. Mies on kuitenkin rakennuttanut uuden hulppea talon Nashvillen alueelle ihan hiljattain, joten onko jäämässä sinne myös uran jälkeen.

Johansen ja Duchene ovat molemmat potentiaalisia semisupertähtiä, mutta viime kaudet on menneet liian hissukseen, että 8M palkka on liikaa. Kumpainenkin ovat silti myytävissä. Johansenilla ei ole mitään siirtopykäliä sopimuksessaan ja Duchenella osittainen (7 joukkueen no-list) tulee voimaan vasta kaudelle 2023-24. Mutta jos jommasta kummasta haluaa päästä eroon, niin se tulee olemaan haastavaa noilla palkoilla. Duchenen ensi kauden rahapalkka on 10M, josta tosin puolet maksetaan allekirjotusbonuksena jo kesällä. No, mutta enpä usko Poilen olevat kumpaakaan vielä myymässä, vaikka tulokset eivät olekaan olleet palkkakuitin mukaiset.

Predatorsin cappia rasittaa seuraavat kahdeksan vuotta Kyle Turrisin ulos oston kaksi miljoonaa. Sopimus joka oli Poilelta todellinen ohiveto. Turris oli joo pelannut yhden huippukauden Ottawassa ennen syksyn three way Duchene-treidiä, jossa samalla lyötiin käteen 6x6 jatkopaperi. Poile tuskin silloin ajatteli, että Turrisin tehot putoaa puoleen ja osittain tästä syystä tarjoaisi Duchenelle jättidiiliä alle kaksi vuotta myöhemmin. Jonka tehot putosivat Nashvilleen saapumisen jälkeen lähes samaa tahtia.

Predatorsin kokoonpano tuskin ensikauteen muuttuu paljoakaan. Umpeutuvia sopimuksia on kourallinen ja uskon esim. Granlundin haluavan jatkaa seurassa. Nashville kun ei ole paskempi paikka asua ja saa valmentajalta lähes rajatonta luottoa. Rinteeltä vapautuvia rahoja voi lisätä sitten MG:n uuteen sopimukseen, kun ei siellä yhdellekään RFA:lle tarvi miljoonakorotuksia alkaa maksamaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kumpainenkin ovat silti myytävissä. Johansenilla ei ole mitään siirtopykäliä sopimuksessaan ja Duchenella osittainen (7 joukkueen no-list) tulee voimaan vasta kaudelle 2023-24.
Aika paha rasti kyllä myydä 8 miljoonan sentteriä joka teki tällä kaudella 13 pistettä 34 otteluun. Duchene kun ei mikään nuori poika ole enää. Kai sen saa pois joukkueesta jos on valmis laittamaan lupauksia ja pickejä kylkeen. Tai sit vaihtaa päittäin Kuznetsoviin.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Rinteeltä vapautuvia rahoja voi lisätä sitten MG:n uuteen sopimukseen, kun ei siellä yhdellekään RFA:lle tarvi miljoonakorotuksia alkaa maksamaan.
Rinteen vapautuvat miljoonat menee kyllä suoraan Saroksen palkkaan. Tällä kaudella Rinne 5 miljoonaa ja Saros 1,5 miljoonaa. Ensi kaudella samat summat, mutta päinvastoin?
 
RELEASE THE KRAKEN

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Rinteen vapautuvat miljoonat menee kyllä suoraan Saroksen palkkaan. Tällä kaudella Rinne 5 miljoonaa ja Saros 1,5 miljoonaa. Ensi kaudella samat summat, mutta päinvastoin?
The Athleticissa ehdoteltiin grubauermaista 3 vuotta ja 10 miljoonaa -mallin sopimusta. Saa nähdä, miten menee.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich
The Athleticissa ehdoteltiin grubauermaista 3 vuotta ja 10 miljoonaa -mallin sopimusta. Saa nähdä, miten menee.
Saa nähdä, tuntuu vähän turhan optimistiselta seuran kannalta tuollainen sopimus. Saros antoi viimeistään tällä kaudella niin kovat näytöt, että rahakkaampaa sopimusta ennustaisin itse.
 
RELEASE THE KRAKEN

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Näinköhän suuntaa heti syksyllä NHL/AHL:n suuntaan vai vielä kausi Liigassa?
Eiköhän tuo ainakin leirille lähde ja sieltä sitten näyttöjen perusteella seura tekee ratkaisuja. Taso kyllä riittää AHL:n puolelle. Toivon mukaan pelaa kauden AHL:ssä ja mahdollisesti kokeiluja NHL:n puolellakin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy