Naisten MM-kisat 2019 – otteluseuranta

  • 123 111
  • 1 322
Tila
Viestiketju on suljettu.

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Valkku Mustosella (58) oli tukka hyvin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruotsi hävisi Tsekillekin, joten pelon siitä että A-lohkon kolmoselle tulisi puolivälierissä vastaan "vaikea" Ruotsi, voinee unohtaa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Onko kellään tietoa miksi selostus tulee TV2 ruotsiksi? Elisa viihde.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tapani näyttää mallia kuinka niitä maalivahteja kuuluu ajella
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eri lajeilla on tosiaan eri "eetokset" (Johtavaa lainatakseni), näin pesäpallon piiristä tulevana on ollut tosi hämmentävää näiden vuosien aikana huomata, miten mitättömän vähän naiskiekkoilu saa JA:ssa ja jääkiekkopiireissä yleensäkin huomiota tai arvostusta. Toki naispesäpalloilukin on selkeästi vähemmän arvostettua, mutta silti huomion ja seuraamisen suhteen se on astronomisesti eri tasolla suhteessa miesten lajiin kuin mitä jääkiekossa. Tiedä sitten mikä on syynä, mutta minusta tämä on aika lyhytnäköinen asenne, mikä myös syö lajilta paljon potentiaalista kannatusta. Mutta kai se on siinä, että kun on jo ylivoimainen ykkönen niin ei tarvitse tälläisistä huolehtia?
 

Salama44

Jäsen
Oli upea peli tuo Venäjän ja Suomen kamppailu paikanpäältä katsottuna ja varsinkin nuorten pelaajien esiinmarssi. Suosittelen jokaista jolla on mahdollisuus menemään paikanpäälle katsomaan millaista peli todellisuudessa on.

Naiskiekossa korostuu taitopeli jossa ei hinnalla millä hyvänsä haeta voittoa vaikka toisen vahingoittamisyritysten tai nyrkkitappelujen kautta jos muu ei auta. Ne eivät mielestäni kuulu jääkiekkoon.

Tunnelma Suomen peleissä kotikisoissa on tosi upea ja pelit ovat yllättävän tasaisia vaikka yhden erä notkahduksia tapahtuu, mutta niin tapahtuu miestenkin peleissä viimeksi eilen.

Naisten peleissä näkee ihan samanlaisia hyvä sommitelmia ja pelitaktiikkaa kuin miestenkin peleissä. Jos miettii miesten pelien alkuhistoriaa pipo päässä ulkojäillä niin kyllähän naisten peli kehittyy ajan myötä nopeammin kuin se teki miehillä aluksi. Luistelunopeutta ja vauhtia peleissä on jo nyt paljon. Naiskiekon historia on vain vielä aika lyhyt.

Kyllä naiskiekossa on lähes sama potentiaalisten mitalimaiden määrä kuin oli miestenkin kiekossa 70 luvulla eikä niitä montaa ole tullut lisää. Toki USA ja Kanada halltsevat finaaleita, mutta Suomen lisäksi Venäjä, Ruotsi ja Saksa pelaavat mitaleista. Sveitsi ja Tsekki ovat tulossa yhä enemmän kuvaan mukaan.

Naisten jääkiekko pärjää vertailussa hyvin jääpallon ja salibandyn kanssa jossa on ollut sama kahden huippumaan dominanssi. Jääpallossa sen rikkoi vasta pitkän historian jälkeen Suomi, mutta mitalehdokkaita on edelleen vähemmän kuin naisjääkiekossa minkä vuosi se ei ole vieläkään olympialaji.
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Käytiin tuossa katsomassa Ruotsi-Ranska ja eka erä USA-Sveitsi -matsista, kun päiväliput maksoivat kympin ja lapsi pääsi vieläpä ilmaiseksi. Yleisöä kirjattiin huikeat 500, toisessa ottelussa vielä vähemmän. Oli kyllä melkoista urheiluviihdettä ja joukkueiden tasoerot jäätäviä, vaikkakin Ruotsin viimeistely oli surkeaa.

Kyllä naiskiekossa on lähes sama potentiaalisten mitalimaiden määrä kuin oli miestenkin kiekossa 70 luvulla eikä niitä montaa ole tullut lisää.

Höpö höpö. USA ja Kanada ovat aivan omassa luokassaan ja Suomi selkeä pronssijoukkue, jolla ei ole haastajaa himmeimmästä mitalista pelattaessa. 70-luvulla Punakoneen ja Tshekkoslovakian lisäksi Ruotsi oli kolmesti finaaleissa. Kanada ei ollut mitaleilla, kun ei osallistunut MM-kisoihin.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Ei tuo oikein kyllä vakuuta tuo sähläys...

Ja samantien kaaaaaaaaamea ruoska ja 3-2
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Melko paljon saa Sveitsi huitoa ja koukkia. Onko se sitten niin äijämäistä, ettei tuosta niin väliä? No, 3-2 silti.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Karvinen 4-2
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nätti rystylaukaus yläkulmaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Hieno maali!
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Sveitsin veskan reaktio oli kyllä kun hidastetusta filmistä. Hieno maali jokatapauksessa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Sveitsin veskan reaktio oli kyllä kun hidastetusta filmistä. Hieno maali jokatapauksessa.
Näyttää siltä, että Nieminen pärjäisi noilla harhautuksilla vaikka Mestiksessä. Tai sitten Sveitsin puolustajat ovat katsoneet sitä samaa hidastettua filmiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös