Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Naapuri oranssilasien takaa

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana vdx mua zorbas, 29.01.2016 klo 10.21.

 1. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Tällaista ketjua ei Tappara-osastolla ole, vaikka joskus sellaista kaipaa, joten laitetaan pystyyn.

  Tuorein syy tälle ketjulle on se, että mm. Tappara.co-sivustolla on ketju, jossa pohditaan, tarvitaanko Tampereella kahta liigajoukkuetta.

  Ehkäpä hälyttävintä Ilveksen näkökulmasta on se, että keskustelun sävy .co-sivustolla on tässä kohtaa poikkeuksellisen asiallista, kliinistä ja omanarvontunteista ilman suurta tunnekuohua. Tähän on siis tultu, että naapuriin voidaan suhtautua tällä tavoin - tilanne on äärimmäisen huolestuttava. Ilveksellä täytyy mennä todella huonosti ja on täytynyt mennä kauan, kun porkkapöksyt voivat olla liikenteessä näin analyyttisellä katseella.

  Kokoan tähän keskustelun muutamia ja erityisesti itseäni muuten kiinnostavia näkökulmia - eli: tarvitaanko Treella kahta seuraa:

  - Ilves on niin huono, ettei siitä ole enää Tapparalle hyötyä vaan haittaa. Kilpailija vie sponsoreita ja katsojia, mutta minkäänlaista todellista vastakkainasettelua ei enää synny. Ilves ei vastustajana enää sytytä.

  - Vaikka Treella olisi vain yksi seura, niin sponsorit eivät lisääntyisi eivätkä erityisesti fanit siirtyisi kannattamaan yhtä joukkuetta.

  - Hyvä pointti nimimerkiltä Linden16: "Junioripuolella Ilves on tärkeä vastavoima. Se pistää yrittämään, on hyvä olla toinen paikallinen kilpailija johon suhteuttaa omaa toimintaansa. Ei pääse juniorimylly vellomaan tyytyväisyydessä, sillä se jos joku vetää puoleensa omahyväisiä toimijoita, jotka haluavat vaan paistatella päivää Tappara verkkareissa tai johtokunnassa pinssi rinnassa tajuamatta, että se se työ tehdään klo 16-22 hervannassa, tesomalla,lempäälässä ja hakametsän harjoitushalleissa." Ja jatkaa vielä: "Ei Ilveksen junnupuoli (tietysti) mihinkään häviä, vaikka edustus ei olisi pääsarjatasolla." Mutta erittäin tärkeä pointti tämä vastavoima joka tapauksessa monella tasolla.

  - Nimimerkki Sardion: "On myös paljon ihmisiä, jotka kannattavat molempia seuroja ja käyvät molempien peleissä. Käytännössä he joutuvat aina valitsemaan, kumman seuran peliin menevät. Sama pätee sponsoreihinkin: ei kaikilla ole mitään suhdetta seuroihin, vaan he ajattelevat näkyvyyttä ja liiketoimintaa, joka kuitenkin on se ydin. Moni sponsori tukee myös molempia seuroja ja saattaa nyt puntaroida, olisiko kannattavampaa panostaa vain Tapparaan."

  - Tamu on hyvä analogia ja vertailupohja, jos mentäisiin yhdellä joukkueella. Ioni-nimimerkki tiivistää: "TamU voitti muutaman mestaruuden, mutta hyvin hyvin hyvin pieni osa TPV:n ja Ilveksen faneista siirtyi tuon seuran taakse. Siinä lähinnä kannatettiin lajia, ei seuraa." Tähän heitän vastapointtina sen, että Tamun huippuvuosina se oli koko kaupungin joukkue. Joukkueen taakse tuli paljon uusia faneja, jotka ennestään eivät paltsareita tai ipaa kannattaneet, ja niitähän on kuitenkin kaupungissa kenties jopa valtaosa. Yritykset ja erityisesti media uskalsivat silloin hehkuttaa tyyliin "Meidän seura, koko kaupungin seura sitä ja tätä." Nyt kun Tappara on vaikkapa finaaleissa, niin ei Aamulehti uskalla sitä hehkuttaa. Näin menetetään tärkeää kokonaisnäkyvyyttä. Mutta voi toki olla, että tässä olisi se vaara, varsinkin alussa, että jos jengi ei menestyisi, lopahtaisi innostus.

  - Nimimerkki BattleAxe598: "Haluan aina kannattaa Tapparaa enkä mitään Tampere Unitedia." Näinhän se monelle on. Varsinkin jos asuu Tampereen ulkopuolella. Ei kannateta tamperelaista jääkiekkoa, vaan leimallisesti Tapparaa.

  - Toisaalta on tietysti niinkin, että uusi "tamu" ei olisi Tampereella mahdollista, koska perinteet ovat niin pitkät. Eikä siinä mitään järkeä olisikaan. Olisi valittava, että "kummalla mennään". Ehkä tulevaisuudessa, kun/jos Eurooppa-sarjat nouset kansallisten sarjojen rinnalle tai ohi, voisi Tampereella olla kaksi seuraa: paikallista Pyynikillä höyläävä Ilves ja globaali Kannella kiitävä Tappara.

  - Pitäisikö Tapparan muuttaa nimensä Mouhiksen Tapparaksi? Kysyn tätä puolivakavissani, varsinkin jos tuo Eurooppa-visio toteutuu. Kuten tiedämme, ympäryskunnissa Tapparalla on kannatuksessa huomattava yliedustus, kaupungin sisällä Ilves taas on muutaman prosentin suositumpi. Miksi näin - syyhän selvä: kun Ilves oli huipulla 50- ja 60-luvulla, kiekko ei maakunnissa vielä kiinnostunut. 70- ja 80-luvulla kiekko alkoi kiinnostaa yhä enemmän koko valtakunnassa, siksi oli luonnollista, että ympäryskuntien jengi alkoi kannustaa seuraa, joka silloin oli ja on sen jälkeen ollut paremmassa vedossa. Palatakseni Mouhiksen Tapparaan...jos Tappara leimautuisi oikeasti ja tavoitteellisesti ja tietoisesti koko maakuntaan, se voisi paradoksaalisesti antaa happea myös Ilvekselle. Niin kuin olen aiemminkin mainostanut, Tapparan juuret ovat syvällä Mouhiksen mullassa - onhan Nummisen Kallukin syntynyt sota-aikana Mouhijärvellä (muitakin kytköksiä Mouhikseen Tapparalla on, mutta ei nyt tule yksityiskohtia mieleen, pidättäydyn tässä viestissä suurissa linjoissa).

  - Myös turkulaisilta kuulisi mieluusti, että olisiko paikallisvastustaja tervetullut vai onko parempi mennä yhdellä, Turku kun on samankokoinen kuin Tampere.