Myönteistä Ilveksestä

  • 404 770
  • 1 060

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Hiitelä vs. Dufva

En löytänyt tilastoketjua niin laitetaan tänne.

Ilves ennen Hiitelää 18 peliä 13 pistettä = 0.722
Ilves Hiitelällä 15 peliä 20 pistettä = 1.33

Tappara ennen Dufvaa 5 peliä 3 pistettä = 0.6
Tappara Dufvalla 26 peliä 32 pistettä = 1.23

Voimme siis sanoa Hiitelän johtavan RD:tä kymmenyksellä. Pitää myös muistaa, että Ilveksen käyrä on hivenen nousussa, kun taas Tapparan käyrä on alkuhuuman jälkeen muuttunut tasaiseksi vuoristoradaksi.

Edit. Kiitos Ahteelle huomautuksesta. "Ilves ennen Hiitelää" pelit ja pisteet käännetty oikein päin. Pistekeskiarvo oli oikea.
 
Viimeksi muokattu:

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
"En löytänyt parempaakaan ketjua..."

Voi luoja Tampereen Ilves! Onhan tää nyt koomista ja tapahtumarikasta kuin kauniit ja rohkeat! Ei tule kyllä tylsiä hetkiä Liigafaneille kun Ilveksessä toilaillaan jatkuvalla syötöllä. Uusimpana tempauksena hallituksen puheenjohtaja putkahtaa takaisin jo kerran jättämälleen keskustelupalstalle ja kertoo mm. kuinka jättää Ilveksen kauden päätteeksi. Noh, alle viikko tästä niin sama hemmo sanoo radiossa että ei välttämättä lähdekään minnekään.

Ei jumalauta on tää vaan aikamoista urpoilua ja spedeilyä koko ajan! :D
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Toskalan pelit on menny hyvin. :)

Linkki Iltalehden uutiseen: "Toskalalla katastrofaalinen voittotilasto - "pelit on menny hyvin"

Niin, pitäisihän Toskalan käyttää omat maalintekopaikkansa tehokkaammin, niin niitä voittojakin tulisi... Jos oma joukkue tekee yleensä sen 0-2 maalia, niin ei se voittoprosentti ihan hirveän korkeaksi nouse.

Edelleen olen sitä mieltä, että maalivahtosasto on ainoa, joka ei täysin ole pettänyt tällä kaudella. kaikki muu sitten jäältä toimistoon onkin ihan muun kuin positiivariketjun tavaraa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kananlennon kanssa samaa mieltä. Toskala on ollut kohtuullinen roolissaan, vaikka tilastot näyttävät jotain aivan muuta. Parhaimpina esimerkkeinä tällä kaudella 2-1 Ässille kärsitty tappio ja 0-1 Kalpalle kärsitty tappio. Minkäs teet jos joukkue ei tee maaleja.

Silti liikaa ailahtelevaisuutta Vesan pelissä näkyy, lisäksi mies ei yksinkertaisesti ole vaan voittava maalivahti, joka ehkä olisi voinut olla urallaan. Eli se yksi askel miehellä tuli lopulta ottamatta. Toki mies kärsi Sharksissa myös siitä aikanaan, että edellä oli kaksi vahtia (Nabokov ja Kiprusoff) kun miehen potentiaali oli ns. kovimillaan ja ja näyttöpaikka NHL:ssä alussa. Vesan henkisestä puolesta en tarkkaan tiedä, mutta ei se ainakaan huumorintajusta ole kiinni.

Siltikin pidän edelleen Toskalan palkkaamista virheenä, kuten moni täällä ja muuallakin missä Toskalasta keskustelua ollaan käyty. Wiikman-Aittokallio-Kolppanen olisi ollut enemmän kuin riittävä kolmikko liigaan lähdetäessä.

Mutta jälkiviisaus toki aina se paras viisaus.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Laitetaan nyt tännekin sama viesti, jonka laitoin jo Ilves.comin positiivisien ajatuksien viestiketjuun:

Alla kaksi positiivista skenaariota Ilveksen menestyksekkäästä tulevaisuudesta:

Kun Raipe Helminen lopetti pelaajauransa, pohdittiin, miten Ilvekselle mahtaa käydä. Poikkeuksellisen jääkiekkoilijan ansiosta Ilves sai paljon ansaitsemaansa enemmän. Raipen läsnäolo toi valtavasti positiivista julkisuutta. Hänen nimellä kuka tahansa myyntitykki myi tolkuttomasti kausareita ja aitioita. Kannattajat ja uteliaat tulivat vuodesta toiseen seuraamaan legendan pelaamista, vaikka Ilves-tuote kokonaisuudessaan oli usein alle kaiken arvostelun. Helminen johti keskinkertaisia joukkueitaan myös pelillisesti minkä yksi mies pystyi. Jo Raipen aikana tuli notkahduksia ja kaikki näkivät, että hänen takana Ilveksessä on todella ohuesti osaamista ja intohimoa. Syöksykierre ajassa jälkeen Raipen on kuitenkin ollut pahempi kuin haluttiin uskoa.

Monet pitkän linjan asiantuntevat Ilveksen kannattajat, jotka aidosti välittävät Ilveksestä, ovat jo menettäneet uskonsa Ilves Hockeyn toimintaan lopullisesti. Neljän raipettoman kauden aikana taloudelliset tappiot lasketaan miljoonissa ja pelillisesti olemme matkalla kohti toisia karsintoja. Yhä enemmän kannatusta saa ajatus, että lopulta olisi parempi, jos nyky-Ilves putoaisi pääsarjasta ja hakisi uuden ryhdin vaikka sitten pitkän kaavan kautta alasarjoista.

Karua näkemystä perustellaan sillä, että vain liigasta putoaminen mahdollistaisi niin perinpohjaisen rakenne- ja kulttuurimuutoksen, jota syöksykierteestä toiseen kulkenut Ilves tarvitsisi. "Paska putoaisi rattailta" tai "Parempi yks rykäys, kun ainainen kituminen" ovat kärjistyksiä siitä, miltä Ilveksen tilanne kieltämättä kriittisesti tarkasteltuna näyttää. Divarista tuskin noustaan takaisin vuodessa tai kahdessa, mutta pidän itsekin päivänselvänä, että niin vahvalla tuella, jota Ilves-merkkinen jääkiekko Pirkanmaalla nauttii, on paluu pääsarjatasolle joka tapauksessa vain ajan kysymys.

Suomen vahvimmat perinteet mestaruuksineen, Raimo Helmisineen, Jarmo Wasamoineen ja Dynamo Honkavaaroineen, uskollinen kannattajakunta sekä ry:n muodostama laaja seurayhteisö ovat niin vahva taustavoima, että ennen pitkää seura ottaa paikkansa Suomi-kiekon huipulla. Vastaavaa seurainstituutiota ei Suomesta löydy.

KalPa ja Kärpät ovat oman divarikurimuksensa kokeneet. Kalpalla meni divarissa kuusi vuotta, Kärpillä konkurssin ja vanhassa kakkosdivarissakin piipahtamisen myötä jopa 11 vuotta. Toisaalta näidenkin seurojen tarinat antavat vain lisää tulevaisuuden uskoa, kun katsoo, missä organisaatiot menevät nyt. Ehkä tuo synkkä jakso on meidänkin pakko läpikäydä, jotta Ilves todella luo nahkansa. Ilveshän ei ole menestynyt enää aikapäiviin, joten ei Ipalla taida sittenkään olla turhan paljon menetettävää. Onko lopulta iso ero olla Suomen 14. paras kiekkoseura ja joka toinen vuosi sarjajumbo, jos vaihtoehtona on olla Mestiksen suuri ja kaunis, joka kerää voimia uuteen nousuun?

Ajatus tarjoaa edessä oleviin karsintoihin positiivisen lähestymistavan; Ilveksen kannattajilla on ottelusarjassa ainoastaan voitettavaa! Kaatamalla Jukurit/KooKoon/Sportin/yllättäjän Ilves jatkaa pääsarjassa ja kohti ties monettako yritystä muuttaa organisaation kurssia. Tässä tapauksessa täytyy vain toivoa, että uusi halli toteutuu pian ja on niin merkittävä muutos toimintaedellytyksiin, että jollain ilveellä Ilvekseenkin eksyy tai karttuu osaamista, joka johtaa erilaisiin tuloksiin kuin viimeisien vuosikymmenien aikana.

Putoamalla sarjasta Takojankadun toimistolle putoaisi kuvainnollisesti sinne joissain yhteyksissä toivottu pommi. Jytkyä seuraisi kaaos, joka järjestäisi omanlaisensa yrityssaneerauksen ihan luonnostaan, lopulta uuden rakentaminen ja nukkuvan Ilves-potentiaalin uudelleen mobilisointi. Jos tämä vaihtoehto toteutuu, niin Ilveksen taustat ja toimintakulttuuri muuttuvat varmasti. Se ainakin olisi todellinen mahdollisuus parempaan, uskaltaisin väittää, että jopa tae paremmasta huomisesta. Aika näyttäisi, miten asiat käytännössä järjestyisi, kuopattaisiinko nykymuotoinen Oy vallan, mutta tavalla tai toisella Ilves lähtisi liikkeelle puhtaalta pöydältä. Tuohon nosteeseen lähtisi varmasti taakse suomalaisessa urheilukentässä ennennäkemättömän vahva kansanliike.

Kevät näyttää kumpaan suuntaan Ilves jatkaa. Ei ole Ilveksen seuraaminen vieläkään tylsää, vaikka tuskallista onkin.

edit: muutama kirjoitusvirhe
 
Viimeksi muokattu:

Vesku

Jäsen
Paskanheitto Ilvestä kohtaan on kasvanut tällä kaudella aivan infernaalisiin mittasuhteisiin. Tämän päivän nousu antaa uskoa koko Ilves-instituutiolle, että me selvitään tästä vielä.

Olo on tällä hetkellä jotakin herkistymisen ja valtavan yhteenkuuluvuuden tunteen väliltä.


Olin paikalla, kun Ilves varmisti sarjapaikkansa SaiPaa vastaan 1995.
Olin paikalla, kun Ilves varmisti sarjapaikkansa Jokipoikia vastaan 2010.
Olen paikalla, kun Ilves varmistaa sarjapaikkansa 2012.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Paskanheitto Ilvestä kohtaan on kasvanut tällä kaudella aivan infernaalisiin mittasuhteisiin. Tämän päivän nousu antaa uskoa koko Ilves-instituutiolle, että me selvitään tästä vielä.

Kieltämättä pieni toivon kipinä heräsi täälläkin. Nyt kun kaikki käy vuorotellen kertomassa kuinka paska Ilves on, niin toivon täydestä sydämestäni, että mestisjoukkue teurastetaan ihan kunnolla. Tarvi sitten selitellä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ilves on tehnyt neljä maalia ilman maalivahtia viimeisessä viidessä pelissä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilves on tehnyt neljä maalia ilman maalivahtia viimeisessä viidessä pelissä.

Tämä on ihan aikuisten oikeasti todella positiivinen signaali. Pari kuukautta ei edes jännittänyt lopussa, että saadaanko se maali lopussa aikaiseksi. Kun kerran tekee ilman maalivahtia, niin kummasti se tuo lisäuskoa seuraavaan peliin. Ilon kautta ja sillai..

Iso kiitos tästä kuuluu Kai Kantolalle, joka oli isossa roolissa ensimmäisessä nousussa Bluesia vastaan.
 

Vesku

Jäsen
Paskanheitto Ilvestä kohtaan on kasvanut tällä kaudella aivan infernaalisiin mittasuhteisiin. Tämän päivän nousu antaa uskoa koko Ilves-instituutiolle, että me selvitään tästä vielä.

Kirjoitin tämän 25.2.2012, kun Ilves oli kirinyt Bluesin rinnalle viimeisen minuutin aikana ja rankkareissa ohi.

Usko on nyt sen jälkeen vain vahvistunut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pakko laittaa tähän ketjuun viestiä, kun nyt kerrankin aihetta on. Nyt neljän pelin jälkeen (joista on tullut katsottua 3½ peliä - Tappara peliä ei pystynyt katsomaan kuin puolet) voidaan jo positiivisiksi yllätyksiksi laskea sekä Hovinen että Kokkala. Alkuasetelmissa kummaltakaan ei odotettu oikeastaan mitään, mutta yhteensattumien (taloustilanne, loukkaantumiset) jälkeen toinen on löytänyt paikkansa kolmosen keskeltä ja toinen kolmospakkiparista. Ja ovat vielä täyttäneet paikkansa odotuksiin nähden paremmin kuin hyvin.

Kokkala teki eilen SM-liigauransa avausmaalin ja tehot 1+1. Nyt neljän pelin jälkeen koossa on pisteet 1+2 (pistepörssin 3.) ja +2 (joukkueen paras). Ja numeroiden lisäksi Kokkola on tehnyt vaikutuksen virheettömällä pelillä eli ei ole juurikaan joutunut ongelmiin puolustuspäässä. Sama homma Hovisella. Siinä kun nimimiehet Koistisen ja Tukion johdolla ovat usein höntyilleet ja ovat olleet joukkueen huonoinpia pakkeja, niin Hovinen on pelannut näkymättömästi ja hoitanut oman tonttinsa. Tämän lisäksi pistetili aukesi eilen syötöllä avausmaaliin. Toki Hovisen aikana on tehty jo kolme maalia, joten parannettavaa aina löytyy, mutta suunta näyttää nyt hyvältä (kahteen peliin ei maaleja omiin). Jos Peltola tai Kesä olisi pelikunnossa niin Hovisen sijasta vilttiin pitäisi nyt laittaa joku muu, vaikkapa Tukio. Toivottavasti otteet jatkuvat yhtä "huomaamattomina".

Mainittujen uusien pelaajien lisäksi toki Michael Keränen (3+1) ansaitsee reilusti kehuja, kuten myös ykkösketjun Marjamäki - Kantola kaksikkokin. Toki Kantola pelaa "väärässä" paikassa, mutta mielestäni on suoriutunut siinä vähintäänkin tyydyttävästi. Kyllähän muitakin voisi varmasti kehua, mutta tässä omat nostot näiden neljän pelin jälkeen.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Lisään listaan Ville Korhosen, jolla on määrätietoisuutta otteissa ja erinomaista asennetta,takakarvausta ja jopa röyhkeyttä nähtävissä.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Ilveksessä on hienoa, että he pyrkivät pelaamaan jääkiekkoa, joka perustuu kiekolliseen osaamiseen (lue Kalpa, Jokerit), eikä estämiseen (lue Tappara, Jyp).

Tässä, kun URHO:lta katson Ilves-Tappara peliä niin on hienoa nähdä kuinka Ilves taistelee jäällä, vaikka turpaan olisikin tulossa, ja vaikka kulisseissa tapahtuukin ihmeellisiä asioita joukkueen sisällä.

Tuli muuten äsken aivan järkyttävä tuomarivirhe. Leppäalho näytti jälleen suuruutensa! 2 Tappara pelaajaa estää (kuten aina) kiekotonta Ilves pelaajaa, ja tämä osuu siitä syystä hiljaa veskariin. Ilves jäähylle, eikä munaton tuomari uskalla mennä edes Helmisen juttusille.

Harmi etteivät tuomarit ole pelin tasoisia.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ilves on tehnyt kolmeen viimeiseen otteluun seitsemän (7) ylivoimamaalia vaikka ylivoima näyttää tutun umpisurkealta sisäänvienteineen kaikkineen.

Ilves - Jokerit (3)
Tappara - Ilves (2)
Ilves - SaiPa (2)
 

ilveksenmiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kesytetty kissimirrilauma & joukko puuhastelijoita
Ilves on tehnyt kolmeen viimeiseen otteluun seitsemän (7) ylivoimamaalia vaikka ylivoima näyttää tutun umpisurkealta sisäänvienteineen kaikkineen.

Ilves - Jokerit (3)
Tappara - Ilves (2)
Ilves - SaiPa (2)

Aivan jäätävää, jos tästä on haetta jotain miinusta, niin silloin kun ei maalia tehdä on yv yhtä kuraa..
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ilves on tehnyt kolmeen viimeiseen otteluun seitsemän (7) ylivoimamaalia vaikka ylivoima näyttää tutun umpisurkealta sisäänvienteineen kaikkineen.

Ilves - Jokerit (3)
Tappara - Ilves (2)
Ilves - SaiPa (2)

Ja Kärppiä vastaan kolme ylivoimamaalia. Täysin käsittämätöntä siihen nähden miltä tuo ylivoima näyttää. Tänään toki pitikin maaleja tulla kun Kärpät otti mm. kaksi viiden minuutin jäähyä ja monta pikkukakkosta. Nyt kasassa 10 ylivoimamaalia neljään otteluun.

Ilves - Kärpät (3)
 

Fordél

Jäsen
Hienostihan tää jengi pelaa vaikka ihan ekat pelit oli todella vaikeita. Paskaa on tullut niskaan eikä tähän jengiin ole oikein kukaan uskonut (allekirjoittanut kuuluu molempiin jengeihin), ovat pelaajat ja Raipe näyttäneet epäiljöille ettei Ilves luovuta. Kaksi hienoa jatkoaikavoittoa antaa varmasti nuorelle jengille entisestään lisää uskoa ja virtaa.

Lauantaina vastaan asettuu HIFK ja jos se pelaa yhtä vaisusti kuin tänään niin tappiottomien matsien putki voi hyvinkin venyä kolmeen.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sairastuvalla kuusi pelaajaa joukkueen muutenkin paperinohuesta hieman kokeneemmasta kaartista, ja silti äärimmäisen tärkeässä pelissä voitto neljällä kovalla NHL-pelaajalla vahvistetusta Tepsistä - ja vieläpä peliesityksellä, jota TPS-fanitkin kehuvat. Tämän ketjun kamaa ehdottomasti.

Kaikille on selvää, että yksi voitto on vain yksi voitto ja Ilves on edelleen syvässä alennustilassa, mutta pitkä kaamos on opettanut nauttimaan tällaisista yksittäisistäkin valonpilkahduksista. Tänä iltana on syytä olla iloinen.

Ja mielestäni tämä menee jälleen Raipen ja Veskun ansioksi. Alkuviikon ajan Ilveksen ympärillä on sekavan organisaation johdosta kuultu yhtä ja toista. Silti joukkue oli tänään enemmän kuin osiensa summa. Väitän edelleen, että Ilveksen pelaajat antavat 110% joukkueelle.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Myönteisiin asioihin pitää listata myös Niko Peltolan paluu. Yhden pelin otanta on lyhyt tässäkin tapauksessa, mutta tänään Peltolan esiintyminen oli varsin jämäkkää ja itsevarmaa, etenkin kun otetaan huomioon pitkä sairasloma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös