Myönteistä Ilveksestä

  • 405 624
  • 1 060

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tommi on kyllä loistava esimerkki pelaajasta, jolla on asenne kohdallaan. Liian usein, varsinkin nuoret kaverit, vetävät puolilla valoilla joutuessaan pienille minuuteille neloskenttään, sen sijaan että ottaisivat tuon haasteena. Välimaa on kuitenkin tällä kaudella tehnyt aina kaiken täysillä, on sitten peliaika, tai paikka mikä tahansa. Jos hänen kanssaan saa tehtyä ensi kaudesta samankaltaisen "kahden suunnan sopimuksen", niin ilman muuta jatkoon.

Olen samoilla linjoilla. Jääaikaa tulee toki jakaa sen mukaan, kuka sen kulloinkin ansaitsee, mutta Välimaasta tuskin saadaan koskaan mitään playmakeria. Juuri nelosketjun pienten minuuttien asennepelaajaksi ja reservipelaajaksi hän kuitenkin sopii kuin nyrkki silmään. Nuorille pelaajillekin tällainen vähän kokeneempi ja jälkipelejä kaihtamaton kaveri on kullanarvoinen ketjukaveri. Lisäksi pelkistä nuorista koostetut "neloset" ajautuvat usein koheltamaan.
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Olen samoilla linjoilla. Jääaikaa tulee toki jakaa sen mukaan, kuka sen kulloinkin ansaitsee, mutta Välimaasta tuskin saadaan koskaan mitään playmakeria. Juuri nelosketjun pienten minuuttien asennepelaajaksi ja reservipelaajaksi hän kuitenkin sopii kuin nyrkki silmään. .
En usko myöskään että yllättävä peliajan lisääminen olisi ongelmatonta noinkin isolle miehelle. Paras hyöty saataneen Välimaasta pienillä minuuteilla ja näin ollen tuoreilla jaloilla.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ilves-Naiset on Euroopan mestari!. Linkki vie Ilvesken sivuille jossa on uutinen aiheesta. Eikös Ilves ollut myös hallitseva Suomen mestari?

Onneksi olkoon joka tapauksessa! Ilvestä maailmankartalle jne.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Itse olen näkevinäni tässäkin asiassa kehitystä joukkueessa. On kasvettu kaunista peliä pelaavasta, mutta usein tehottomuuden ja virheiden takia häviävästä, junnuporukasta oikeisiin asioihin keskittyväksi ja voittamisen niksit oppineeksi ammattilaisjoukkueeksi.

Juuri näin. Kun katsoo varsinkin viime aikojen tuloksia ja ottelujen kulkua, toistuu otteluissa sama kaava. Peli on tasan tai Ilves on tappiolla toisen erän loputtua, mutta kolmannessa erässä vastustajan hiipuessa Ilves lisää vauhtia ja voittaa viimeisen erän ja samalla koko ottelun. Tämä ei ole varmasti sattumaa, vaan tarkkaan harkitun kesä ja alkusyksyn luisteluvoimaharjoittelun tulos. Yhtä tärkeä asia on tietysti se, että joukkue ja valmennusjohto luottaa siihen, että kun tehdään pelistä toiseen asiat samalla tavalla ja jaksetaan painaa 60 minuuttia niin voitto irtoaa. Ilveksen pelaajien "pitää jaksaa tehdä omaa juttua niin vielä noustaan vielä ja voitetaan" ei ole ollut tällä kaudella hoki-jargonia, kuten monen pelaajan löpinät yleensä ovat.

Kolmannet erät (uusin peli ensin):

Ilves 2 - 0 Blues (2-1 tilanteesta 4-1 tilanteeseen. Neljäs maali tyhjiin.)
Jokerit 0 - 3 Ilves (3-2 tilanteesta 3-5 voittoon)
Ilves 2 - 0 Pelicans (3-4 tilanteesta 5-4 voittoon)
Blues 1 - 2 Ilves (3-1 tilanteesta 3-3)
Ilves 0 - 4 Kärpät musta 2min.
SaiPa 0 - 1 Ilves (2-2 tilanteesta 2-3 voittoon)
Ilves 1 - 0 TPS (3-1 tilanteesta 4-1 voittoon)
 
Viimeksi muokattu:

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen pelaamisen kokonaisvaltaisuus alkaa olemaan hyvällä mallilla. Vuosia tässä maassa on puhuttu hyökkäyspelaamisen tärkeydestä. Raipe ja Juupe ovat tämän asian hoitaneet mallikkaasti. Jo viime keväänä tihkui tietoja, että Ilves olisi jääharjoitteissa keskittynyt juuri hyökkäyspelaamiseen. Erityisesti tasakentällisin hyökkäämiseen.

Vasta hiljalleen hyökkäyspelaamisen harjoittelun jälkeen siirryttiin puolustuspelaamisen harjoitteluun. Kannattajat tosin alkoivat jo hermostua Ilveksen erikoistilannepelaamisen aneemisuuteen ja suoranaiseen heikkouteen. Joulun jälkeen tämäkin puoli on Ilveksen pelaamisessa parantunut huomattavasti.

Viisikkopelaamisen kannalta vielä asiaa tarkastellessa Ilveksen pelaamisessa on järkeä. Tarvittaessa omalta alueelta lähdetään rauhassa ja toisinaan erittäin terävästi. Hyökkäyspäässä puolestaan Ilves pyrkii myös voimakkaaseen karvaukseen, mutta mikäli peli kutsuu niin Ilves pelaa hieman passiivisempaa 1-2-2 -ohjauspelaamista.

Kuitenkaan 1-2-2 -ohjauspelaaminen ei missään nimessä ole keskialueen epätoivoista sumputtamista. Ilveksen trap pyrkii erittäin ylhäältä tukkimaan vastustajan syöttölinjat. Näistä jälkimmäisistä tilanteista Ilves on viime peleissä viimeistellyt useita maaleja.
 

Nikkari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Floorball Club Dux
Kenenkäs paikan antaisit Tommille ylemmistä ketjuista? Soinnun/Korhosen/Raskin/Rajalan? Välimaa on hoitanut neloskenttäroolinsa esimerkillisesti pelaamaan pääsetssään, mutta enpä jaksa uskoa että rahkeita olisi suurempaan ruutuun SM-liigassa.

Varsinaisesti en ajatellut kenenkään tietyn henkilön/pelipaikan roolia lahjoittaa, mutta Ipa tuskin on hommaamassa suuria kaloja ensi kaudeksi(-kaan) ja näin ollen Määttäsen ja mahd. Rajalan lähdön myötä peliaika saattaa jakautua hivenen tasaisemmin kaikille ketjuille ja Tommikin mahdollisesti saisi vähän yli 10 min/peli (tällä kaudella 8.52).
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tänään varmistui, että Ilves pelaa SM-liigan playoffeissa! Suck on that asiantuntijat.

Se jos jokin myönteistä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kalix ja Garantie olivat täysin oikeassa. Tiettyjä nimimerkkejä toivoisin tänne nyt. Joillakin oli kyky nähdä tuleva, jotkut taas luottavat sokeasti tuloksiin. Siinä on se ero jääkiekon ymmärtämisestä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei voittaminen meinaa sitä, etteikö joukkueen pelistä löytyisi vielä paljonkin parannettavaa tai että joukkuetta ei saa kritisoida.


Ei meinaa ja ei myöskään tappiopelit meinaa sitä, että ei olisi tehty kentällä paljon hyviäkin asioita. Itse esimerkiksi näin lauantain TPS-pelin jo huomattavasti parempana pelinä kuin edeltävän HPK-pelin. Yritys ja liike oli aivan eri tasolla jälkimmäisessä, mutta monet kirjoittajat väittivät sen olleen samaa sontaa.

Itse uskon, että jatkopaikan varmistuttua ei Ilveksessä suinkaan paukuteltu henskeleitä, vaan alettiin tekemään pelien kustannuksellakin työtä pleijarikunnon eteen. Uskon ja tiedän, että pudotuspeleissä nähdään kauden parasta Ilvestä. Sitten se nähdään, mihin se riittää.
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Kalix ja Garantie olivat täysin oikeassa. Tiettyjä nimimerkkejä toivoisin tänne nyt. Joillakin oli kyky nähdä tuleva, jotkut taas luottavat sokeasti tuloksiin. Siinä on se ero jääkiekon ymmärtämisestä.

Ettet vain itse menisi nyt siihen miinaan, että tuijotat vain viime viikon pelien tuloksia? Kyllä tässä kannattaa tuijottaa pidempää ajanjaksoa tai jopa koko kautta eikä vain viime viikon nollaa pistettä. Tähän nähden Ilves on pelannut loistavan kauden. Sallittakoon nuorelle joukkueelle tappioputkikin. Pleijjareissa mitataan sitten, mihin tämänhetkisestä Ilveksestä on. Jo sinne pääseminen on hehkuttamisen arvoinen suoritus.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhtä halutonta kuraa TPS-ottelukin oli, mutta koska TPS pelaa täysin erilaista peliä verraten johonkin HPK:hon niin näennäisesti hallinta oli omissa hyppysissä. Semmoisella "hallinnalla" voidaan pyyhkiä persettä, mikäli tekemisestä puuttuu se viimeinen silaus.
Olitko pelissä? Paljonko oli promilleja?
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ja nolla.

Katsoin kotona.

Minä katsoin melkein sen maalin takaa mihin Ilves hyökkäsi 2 erää ja täytyy sanoa, että Kerho pelissä emme edes yrittäneet tasoitusta viimeisessä erässä, mutta nyt jätkät teki sitä tosissaan. Ei tuosta puuttunut muuta kuin hieman röyhkeämpää maalille ajoa (mitä saadaan automaattisestikin Markon palattua) jota tulee varmaan taas lisää kun pudotuspelit alkaa.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ilveksen A-nuoret tiputtivat runkosarjan voittaneen HPK:n tylysti voitoin 3-1 kesälomille. Nuoret saavat arvokasta kokemusta tiukoista peleistä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onnea sääleihin täältä Oulusta. Tällä hetkellä voitto Ilveksestä tuntuu tosi hyvältä, kotietu saatiin samoihin taisteluihin.

Ensimmäisen jääkiekon pääsarjan ottelun eli SM-sarjan pelin olen nähnyt Tampereella helmikuussa 1964 Koulukadun tekojäällä, Ilves-TPS oli matsi, Ilves voitti mutta tulosta en muista...7-3...6-4? Jotain sellaista.

Siskoni miehen opiskelu Tampereella mahdollisti tuon ottelun kokemisen ja se ei uhohdu koskaan pienen pojan muistoista.

Tuosta kokemuksesta lähtien Ilveksellä on ollut erityinen tunne minulle, kun puhutaan jääkiekosta.

Seuraavana vuonna syntymäpäivänäni 2.2 menehtyi yksi kaikkien aikojen lupauksista Suomalaisessa jääkiekossa, JarmoWasama liikenneonettomuudessa.

Wasaman kuolinuutisen kuullessani olin Oulun lääninsairaalassa toipumassa leikkauksesta, kymmenvuotiaana. Ja itkin... se oma ihanne oli poissa....

Kaiken tämän jälkeen ei oikein voi mennä soittamaan suuta ja ilkkumaan tuonne ottelufoorumille puoleen tai toiseen, tämä topiikki tuntui hyvältä

Katsotaan paremmuus kaukalossa unohtamatta historiaa, Kärpät ja Ilves, aika hyviä kiekkoseuroja molemmat
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllähän tuo eilinen, monelle ensimmäinen, playoff-ottelu oli todella myönteinen esitys Ilvekseltä. Pienen alkujännityksen jälkeen ei olisi uskonut, että joukkueessa oli niin monta pelaajaa ilman ensimmäistäkään playoff-ottelua vyöllään. Kantola oli niin loistava kuin hänestä odotettiin - oikea playoff-pelaaja. Myös kaks muuta Kanadassa syntynyttä pelaajaa olivat hyviä ja tekivät myös tärketä maalit pelissä. Ja Anttila pysyi Ilveksen kuumimpana pelaajana.

Toivotaan, että Ilves osaa lähteä myös kotipeliin paineetta ja esittämään omaa peliänsä. Ei muuta kuin kaikki hallille tänään - tämä joukkue todella ansaitsee kannustuksen!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Toivotaan, että Ilves osaa lähteä myös kotipeliin paineetta ja esittämään omaa peliänsä. Ei muuta kuin kaikki hallille tänään - tämä joukkue todella ansaitsee kannustuksen!

Ja osasihan se! Leijun tällä hetkellä niin korkealla pilvissä, että sitä on vaikea käsittää. On tämä uskomaton nippu. Jesse ja Lee nousivat esiin juuri silloin kun heitä tarvittiin ja tekivät voittomaalin.

Nyt nautitaan pari päivää ja sitten lähdetään pelaamaan samaa peliä JYPiä vastaan!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Onnittelut tupsukorville. Melkoinen sensaatio Pajulin pojilta lähettää Pullakerho rantapalloilemaan suoraan ykkösellä.

Nyt sitten PYH samoilla vauhdeilla :D
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Ihan kohtuullisen hieno nousu viime kauden karsijan paikalta täksi kaudeksi puolivälieräjoukkueeksi. Samalta jengiltä, jota monet veikkailivat liigan viimeiseksi tällä kaudella.

Mikäli Ilves saa pidettyä ryhmän kasassa, niin ensi kaudella Tampereelta löytyy ainakin yksi kova ryhmä.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Uskoakseni jatkoon meno "sääleistä" toi seuran kassaan sen verran lisävirtausta, että kaudesta saadaan taloudellisestikin + merkkinen.

Se olisi hieno juttu urheilullisen onnistumisen ohella !
 
Suosikkijoukkue
Ilves
^ Mä olin siinä uskossa että budjetti oli rakennettu pelkän runkosarjan varaan. Aivan uskomaton fiilis, vaikka valitettavasti en Tampereella tätä tunnelmaa saakaan kokea. Ne muutamien edelliskausien sääleistä jatkoon Lukon kustannuksella menot tuntui lähinnä yhdentekeviltä kun tiesi että HPK:lta tulee kuitenkin turpaan varsinaisissa pleijareissa... tätä joukkuetta ei voi kuin rakastaa!! Huikeaa. Mutta eihän kausi vielä tähän loppunut ;)
 

honkamar

Jäsen
Onneksi olkoon nuorelle ja hienosti pelaavalle Ilvekselle!
Todellakaan Ilveksen alkuasetelmat tähän kauteen eivät kaikkia vakuuttaneet, mutta näin siinä vaan kävi. Tulee mieleen takavuosien JYP-asetelmat, joissa usein päästiin näpäyttämään loppusijoituksella epäilijöille ja "kiekkotietäjille".
Seuraava kanto kaskessa onkin sitten teille todellinen näytön paikka.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi olkoon Ipalle! Suosikkivastustaja valikoitui sitten puolierävastustajaksi. Ihan käytännön syinä mahdollisuus seurata pelejä paikan päällä nykyisellä kotipaikkakunnalla ja vaihtelu iänikuisiin Kärppiin & Tepsukoihin, ja tietenkin odotusarvo vauhdikkaasta yleisöönmenevästä po-sarjasta! Varmasti hyvin erilainen sarja tulee olemaan kuin mitä olisi ollut esim. Bluesia vastaan. Sympatiat ovat myös Ilveksen puolella, upea ja ennakkoluuloton saavutus pudottaa HPK 2-muna jatkosta. Hämeenlinnalaisethan olivat runkosarjassa Hurrikaanille melkein ylitsepääsemätön nippu, eikä Ilvekselläkään kovin mairittelevasti kulkenut vielä silloin, mutta kreivin aikaan löytyi lääkkeet Lassilan länkien avaamiseen ja HPK:n turhauttamiseen. Se tarkoittaa, että tupsukorvista löytyy yllättävää kurinalaisuutta ja taktista kykyä. Tätä informaatiota tallennettaneen heti maanantaista alkaen myös RD:n robottien kovalevyille. JYP ei varmasti tule aliarvioimaan vastustajaa.

Eiköhän tunnelma tästä sitten ala luonnostaan lämmetä kun eka ottelu lähestyy, ja varsinkin kun sarja saadaan käyntiin ja Masi vetää ensimmäisen arveluttavan taklauksen. :) Fakta kuitenkin on, että paras seitsemästä -systeemillä ei mennä sattumalta jatkoon, joten kumpi tahansa selvittää tiensä välieriin, on sen ansainnut.

Hienot pelit on edessä. Parempi voittakoon!!!
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikäli Ilves saa pidettyä ryhmän kasassa, niin ensi kaudella Tampereelta löytyy ainakin yksi kova ryhmä.

Ilveksen ryhmähän on jo käytännössä kasassa eli nyt jäällä nähtävistä pelaajista lähes kaikilla on jatkosopimus. Anttilalta sellainen puuttuu, Rajalan vaihtoehdoissa Ilves on ykkönen Pohjois-Amerikan jälkeen ja Tukion ja Bruuninkin osalta pudotuspelien jälkeen tehtäneen johtopäätöksiä jatkon osalta. Maalivahtien osalta Wiikmanin suhteen ei ole tehty ratkaisuja ja pitkäaikaispotilas Hurmeesta onneksi päästään eroon. Määttänenhän lopettaa tähän kauteen - toivottavasti kannua nostellen.

Ilveksen tulevaisuus näyttää siis tältä osin valoisalta ja parilla täsmähankinnalla voidaan ensi kauden tavoite nostaa 81 pistettä korkeammalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös