Musiikkia, jota ei musiikiksi voi kutsuakaan

  • 16 746
  • 189

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Timi
Yleensä näissä keskusteluissa on ongelmana se, että jos et pidä jostain musiikkityylistä, niin tuskin tunnet sitä tarpeeksi hyvin, voidaksesi sanoa, että kaikissa on samanlainen renkutus taustalla. Samantien voisi väittää, että rock-biisit ovat kaikki samanlaisia, sillä jokaisesta löytyy sähkökitara taustalta. Eli kyllä rapissa ja hip hopissa löytyy eri tyylistä musiikkia ja eivät ne kaikki uhoa tyyliin vedän sun mummon jojoon ja raiskaan vaimosi. Suomalaisista fiksummista tyyleistä voisi esim. mainitia Palefacen, joka ei todellakaan ole mikään edellä mainitun tyylinen rappaaja. Miehen sanavarastoon kuuluu varmasti enemmän sanoja kuin monien jenkkiartisistien. Niin ja jos ette Palefacen tuotantoon ole tutustuneet niin mieshän rappaa pääasiassa englanniksi.


Aivan, kaikkien oman musiikkityylin edustajat ovat periaatteessa kuin samasta muotista. Jokainen artisti vain tekemällä tekee tai vahingossa löytää sen punaisen langan musiikkiinsa, joka tekee siitä tarpeeksi vetovoimaista ja se kerää kuuntelijoita ja faneja. Oman soundin löytämisestä en tiedä onko se helppoa vai vaikeata, mutta se silti harmittaa, jos artisti pysyy liian kauan paikallaan ja jokainen levy on samaa puuroa, joka ei miksikään muuttunut. Sellaisiakin tapauksia on. Otetaan esimerkiksi kotimaisista nimistä J. Karjalainen. Miten Karjalainen on muuttunut viime vuosina? Ei mitenkään. Suu vain narisee kenties pahemmin kuin öljytön sarana.

Palefacen lyyriikkaa vetää kyllä vertoa ulkolaisille rap-artisteille. Palefacen musiikki ei ole mitään helpointa mukana hoilattavaa tavaraa, vaan päinvastoin. "Back To Square One" on poppimaisin kappale Palen levyllä, mutta muuten levy on pääasiassa kotimaista hip hoppia englanniksi ja todella tasokasta sellaista. Sitä ihmettelin, että lopulta levy ei ihan saanut niin suurtaa levynmyyntiä Suomessa kuin olisin odottanut. Mikä mahtoikaan olla paras listasijoitus Suomen Virallisella Listalla? En silti mittaa artistin arvokkuutta listojen perusteella.



Viestin lähetti Timi
Ja jokainen joka sanoo, että rap on tyylisuuntana jotenkin helppoa niin itseeni teki vaikutuksen, kun näin ensimmäistä kertaa open mic -tyylisen jutun eli missä lyriikat tulevat enemmän tai vähemmän improvisaationa.



Livenä en ole kuullut, mutta teeveessä nähnyt. Edesmenneessä Jyrki-ohjelmassa oli joskus pienimuotoinen open mic-sessio kotimaisin voimin. Äänessä olivat Paleface, Seremoniamestari, Fintelligensin Elastinen ja Don Johnson Big Bandin solisti (jonka nimeä en juuri nyt muista). Ihan mukavan kuuloista oli ja jännä huomata, että kyllä ne riimit ihan hyvin lentävät kuin tuosta vain. Tuon leikkimielisen kisan voittajaa en tosin muista.



Viestin lähetti Timi
Minusta vaan on käsittämätöntä, kuinka väitetään, että tuollaisen musiikin tekeminen on helppoa. Ei se ole. Tuskin minkäänlaisen musiikin teko on älyttömän helppoa. Mutta pointtina on se, että älkää tuomitko jos ette ole tutustuneet sen kummemmin tuotantoon.


Amen.
 

D2

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lähes kaikista "genreistä" löytyy suht hyvää musiikkia. Pop ja dance/trance/house ym. musiikista tosin ei kovinkaan paljoa. :)
Eniten tulee kuunneltua metallia, rockia ja hiphoppia.

Maailman tekopyhin bändi. Yhtyehän oli erittäin myyvä ja levyt toivat pojille paljon rahaa, mutta sanoitukset suorastaan ylistivät kommunismia. Jakoivatko Rage Against The Machinen soittajat rahat kansan kesken? Tuskinpa. Jotain ristiriitaista siinä on. Tuollaisen noin vahvan kommunismi-asenteen hyväksyisin enintään autotallibändille, joka ei ole julkaissut ainoatakaan levyä. Hyvä, että ymmärsivät hajota.

Onko se RATM:in vika jos ihmiset ostavat heidän levyjään ja pitävät kommunistisista sanoituksista? Tottakai he haluavat sanomansa leviävän, eikä siinä mitään väärää ole. Etenkin kun ottaa huomioon, että kyseinen yhtye oli alunperin pelkkä köyhä omakustanteita tekevä kellaribändi.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
AARGHHHH!!

Jos jotain kammoan ja inhoan niin kantria. Nyt vielä kun on tämä "linedance"-villitys vallannut liki jokaisen kirkonkylän ala-asteen liikuntasalin.
Kuten eräs kaverini hyvin sanoi:
- Kantrilevyjä soitettaessa on aina sama perusvire. Ensin jätköltä lähtee vaimo, sitten koira ja lopuksi -sniff- avolava-auto.

Niinpä niin siinä kiteytyy syvän kantrimaan ideologia.

Toinen mikä nostaatakatukan pystyyn on nämä kaikenkarvaiset nu-metalliyhtyeet/porukat jne. Aih ja oih, kyllä riipasee ja syvältä.

No minähän olenkin jo selvästi yli 40 vee ja tykkään Wigwam:ista, Rollareista, Black Sabbath.ista , Hurriganes:ista , Clapton:ista ja onhan noita.

Let´s rock! Muistakaa syyskuun 11 viime vuonna!
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Rolle
Astral Projection ja Infected Mushroom eivät todellakaan ole trancea, vaan mennään goan ja psykedeelisen trancen puolelle. Ja ero tranceen on kuin yöllä ja päivällä.

Niin, kuten aiemmin tähän ketjuun jo kirjoitinkin, tranceakin on paljon erilaista. Tuo oli aika hauskasti sanottu, että psykedeelinen trance ei tosiaankaan olisi trancea. Nimikin jo sanoo, että psytrance on yksi trancen osa-alue. Totta, niin Infected Mushroom kuin myös mainitsemani Hallucinogen ovat psytrancea, samoin Astral Projection. Astral Projectionin kohdalla ehkä tuo goaksi nimittäminenkin on enemmän paikallaan.
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Arnold


Oman soundin löytämisestä en tiedä onko se helppoa vai vaikeata, mutta se silti harmittaa, jos artisti pysyy liian kauan paikallaan ja jokainen levy on samaa puuroa, joka ei miksikään muuttunut. Sellaisiakin tapauksia on. Otetaan esimerkiksi kotimaisista nimistä J. Karjalainen. Miten Karjalainen on muuttunut viime vuosina? Ei mitenkään. Suu vain narisee kenties pahemmin kuin öljytön sarana.


Just just. Ja ihanko pokalla voit väittää että Karjalaisen musiikki ei ole muuttunut mihinkään suuntaan esim. albumien
Electric Sauna (1996) sekä Doris (1985) välillä? Narina tuskin on mihinkään muuttunut, mutta musiikki on kyllä muuttunut niin paljon että kuuntelemalla pitäis eron huomata.

Biiseinä vaikkapa Doris ja Hullun laulu, on ne vaan NIIN samanlaisia että ei tajua tätä röyhkeää ideoiden kierrätystä.
 

CMX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Detroit Red Wings, Kärpät, HIFK
Viestin lähetti D2

Onko se RATM:in vika jos ihmiset ostavat heidän levyjään ja pitävät kommunistisista sanoituksista? Tottakai he haluavat sanomansa leviävän, eikä siinä mitään väärää ole. Etenkin kun ottaa huomioon, että kyseinen yhtye oli alunperin pelkkä köyhä omakustanteita tekevä kellaribändi.

Niin, en tarkoittanutkaan sitä. Jokaisella on oma poliittinen mielipide ja tottakai kommunistitkin saavat kuunnella musiikkia niin paljon kuin haluavat ja ostaa mieluisia levyjä. Eikö kommunismi perustu kuitenkin siihen, että rahat laitetaan lähinnä jakoon? Eivätpähän RATM:n pojat ainakaan ole miljooniaan mihinkään hyväntekeväisyyteen tai vastaavaan lahjoittaneet.
En moiti heidän musiikkiaan sen enempää, mielestäni bändi on vain kovin tekopyhä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Matwee
Just just. Ja ihanko pokalla voit väittää että Karjalaisen musiikki ei ole muuttunut mihinkään suuntaan esim. albumien
Electric Sauna (1996) sekä Doris (1985) välillä? Narina tuskin on mihinkään muuttunut, mutta musiikki on kyllä muuttunut niin paljon että kuuntelemalla pitäis eron huomata.

Biiseinä vaikkapa Doris ja Hullun laulu, on ne vaan NIIN samanlaisia että ei tajua tätä röyhkeää ideoiden kierrätystä.



En ole siis maailman suurimpia Karjalais-fanaatikkoja, enkä omista kuin yhden levyn, sekin joku poltettu kokoelma, jonka olen saanut. Radiosoitossa Novan ja Kissin suosikkiartistin Jukka Karjalaisen kappaleissa ei huomaa mitään eroa. Vaikka siellä soi välillä jopa pari eri Karjalaisen kappaletta, niin minun korvassani ne kaikki on sitä samaa.

Sen myönnän, että vanhemmassa tuotannossa löytyy jopa pari helmeä, mutta uusi tuotanto onkin aivan jotain käsittämätöntä. "On kaikki niinkuin ennenkin", siitä lähti Karjalaisen jyrkkä alamäki, eikä pysähdystä näy.

Paras Karjalaisen kappale on mielestäni Pelle Miljoonan kanssa tehty "Avaruuden ikkuna", joka ei ole ihan niin perus-Karjalaisviisu, eikä se ääni niin paljoa narise.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Erno
HipHop-musiikista vielä. En voi kerta kaikkiaan ymmärtää sitä. Kaikista samanlainen renkutus taustalla ja tämä kova uhoaminen ja sanoma ei ole mennyt ainakaan minulle perille. Vaikuttaa siltä, että vähänkin lahjattomampi tienaa nykyään tuohta tämän musiikkialueen parista, sillä niin paljon uusia yrittäjiä markkinoille on tullut. Kai minäkin osaan puhua?

"Kai minäkin osaan puhua?"
Jos puhut samalla tavalla kuin MC:t räppää, niin ei kannata ihmetellä, jos ihmiset kattelee hieman kummissaan. Paitsi tietysti, jos satut olemaan se runohäiskä Oz'ista..

Se, että luulet, että jokaisessa rap-biisissä on samanlainen rytmi kertoo jo aika paljon. Luulempa ettet ole tutunstunut siihen MTV:n tarjonnan lisäksi juuri lainkaan..? Esim. DMX:n ja Dr. Dren biiseissä on useimmiten erinomaiset taustat. Taustat ovat kuitenkin vain taustoja, joten niiden merkitys ei rapissa ole tärkein. Mutta "samanlaisesta renkutuksesta" ei mielestäni kuitenkaan voi todellakaan puhua.
'Uhoamisesta' sen verran, että sen merkitystä ja määrää rapissa on korostettu aivan liikaa. Tuskin kukaan nyt jaksaisi kuunnella sellaista kokonaisen CD:n verran. Lisäksi 'uhoaminen' ei läheskään aina ole tosissaan tehtyä.. voidaanpa se mielestäni joskus laskea satiiriksikin.

Olet kyllä aivan oikeassa siinä, että nykyään rapin parissa moni tienaa liian helpolla rahaa. Tuskin tästä hip hop-piireissäkään kovin innoissaan ollaan. Vaikka onhan se tietysti mukava nähdä, että mustillakin menee välillä hyvin.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti Arnold
En ole siis maailman suurimpia Karjalais-fanaatikkoja, enkä omista kuin yhden levyn, sekin joku poltettu kokoelma, jonka olen saanut. Radiosoitossa Novan ja Kissin suosikkiartistin Jukka Karjalaisen kappaleissa ei huomaa mitään eroa. Vaikka siellä soi välillä jopa pari eri Karjalaisen kappaletta, niin minun korvassani ne kaikki on sitä samaa.

Sen myönnän, että vanhemmassa tuotannossa löytyy jopa pari helmeä, mutta uusi tuotanto onkin aivan jotain käsittämätöntä. "On kaikki niinkuin ennenkin", siitä lähti Karjalaisen jyrkkä alamäki, eikä pysähdystä näy.
Jiitähän ei kiinnosta kuulemma enää lainkaan sen samanlaisen hittikaman tuottaminen, vaan keskittyy enemmän syvempiin lyriikoihin. Tiedä sitten, miten tuo on onnistunut :(
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Puolustuksen puheenvuoro..

Viestin lähetti Arnold

Sen näkee jo katukuvasta, että juuri tuo mainitsemasi ikäluokka on se, joka eniten kuuntelee nu-metallia. Silti väittäisin, että kuulijoita löytyy muistakin ikäluokista enemmän mitä annetaan ymmärtämään. Se saattaa olla jonkin sortin kauhu kaveripiirissä, jos esimerkiksi itse mainitsee vaikkapa "salaa" pitävänsä jostain nu-metalbändistä. Itse ainakin turhan usein olen huomannut, että joukossa porukka alkaa heti haukkumaan nu-metallia, kun yksi mainitsee inhoavansa sitä.

Toki alaikäiset huomaavat senkin, että nu-metallissa on hyvä meininki. Uho tai wannabe-uho iskee aina tuon ikäisiin, mutta kyllä jotkut nu-metalbändit osaavat muutakin kuin pelkän "motherfucker"-viljelyn. Linkin Park -jo varmaankin kolmen miljoonan suomalaisen inhokki- on siitä erilainen nu-metalbändi, että siinä ei kirota. Siitä johtuen levyn kannesta puuttuu myös "Parental Advisory"-tarra. Linkin Park sitä paitsi osaa tehdä hyviä melodioitakin, joka on välillä joillekin nu-metallisteille vaikeata. Mielestäni Linkin Park on ehdottomasti paras kuulemani tämän tyylisuunnan edustaja.



Mitä Apulantaan tulee, niin olen eri mieltä. Apulannan alku-ura oli teiniuhoa rankalla säröllä. Silloin en tosin itsekään pitänyt Apulannasta - aluksi. Apulanta löysi jossain vaiheessa loistavan vaihteen silmään ja samalla itsekin löysin Apulannan. Alkoi vanha tuotanto tuntua myös loistavalta. Puhumattakaan mestariteoslevystä nimeltään "Heinola 10".

Nykyään Apulanta käyttää paikoin jousisoittimia taustalla ja Toni Wirtasen lyriikoissa ei ole enää sitä teiniuhoa, vaan aikuistumista on tapahtunut sekä musiikissa että lyriikassa. "Syitä ja seurauksia"-kokoelma kattaa hyvin (itse asiassa erinomaisesti) Apulannan mestarillisen uran. 10-vuotiskokoelma on hyvä kokonaisuus Apulannan hiteistä, jotka fanit ovat saaneet äänestää levylle. 30 hittiä, joita on ilo kuunnella.

Niin samaa ajattelin minäkin että Arnoldin teksti puhuu puolestaan. Tyydyn vain kommetoimaan. Linkin Parkin biisi ovat huomattavan melodisempia kuin esim Slipknot jonka menestystä en voi ymmärtää. Lisäksi "Hybrid Theory" on kokonaisuudessaan hyvä levy. Ei yhtään huonoa kappaletta ja vain muutama keskinkertainen.

Ja kotimainen monien inhokki Apulanta ei ehkä ensimmäisillä levyillään häikäissyt. Kaivakaa vaikka englanninkieleinen "Attack of the A.L People" esiin. Mutta harva suomalainen bändi on tehnyt yhtä lyhyen uran aikana yhtä loistavan kokoelman kuin Apulannan "Syitä ja Seuraksia". Varsinkin jotkut jousia sisältävät kappaleet ovat todella mahtavia. Enkä edes häpeä myöntää sitä.
 

Tuamas

Jäsen
Re: Re: Puolustuksen puheenvuoro..

Viestin lähetti Nikke

Ja kotimainen monien inhokki Apulanta ei ehkä ensimmäisillä levyillään häikäissyt. Kaivakaa vaikka englanninkieleinen "Attack of the A.L People" esiin.

- Englanninkielinen?

Ainoa englanninkielinen levy Apulannalta on täälläkin mainostettu Raketti ruotsiin.
 
Viimeksi muokattu:

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti CMX


Niin, en tarkoittanutkaan sitä. Jokaisella on oma poliittinen mielipide ja tottakai kommunistitkin saavat kuunnella musiikkia niin paljon kuin haluavat ja ostaa mieluisia levyjä. Eikö kommunismi perustu kuitenkin siihen, että rahat laitetaan lähinnä jakoon? Eivätpähän RATM:n pojat ainakaan ole miljooniaan mihinkään hyväntekeväisyyteen tai vastaavaan lahjoittaneet.
En moiti heidän musiikkiaan sen enempää, mielestäni bändi on vain kovin tekopyhä.

Eikös RATM ole muutenkin ollut aika aktiivinen. Eli järkännyt kaikenlaisia aktivistihommia jne? Ainakin ovat yrittäneet saada ihmisiä välttämään ostamasta tuotteita, jotka on tuotettu halvan työvoiman maissa jne. Siitä voidaan sitten olla jo erimieltä miten tämä kyseisen maan oloja parantaa :D
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kantrista ja kaupallisuudesta

Heh. Jos saa rapit, hip-hopit, teknot ja muut puolesta ja vastaan kommentteja, kantri saa aika tylyt kuitit suht yksipuolisesti. Täytyy nyt edes vähän puolustaa tätä Amerikan tanhu-musiikkia.

Joillakin tuntuu olevan aika vahva assosiaatio kantrin olemuksesta line-dance musiikkina. Onhan se niinkin, että tuo rivitanssi on kantria. Mutta on se kyllä niinkin, että kantrissa tuo eri variaatioden kirjo on melkoisen laaja. Se käsittää esimerkiksi Johnny Cash -tyyppiset balladit, Good, bad & ugly -tyyppiset western-musiikit, Dolly Parton iskelmätyylin kuin myös Shania Twainin, Faith Hillin ja Sheryl Crown musiikit, ym. ym. Aika monelle ainakin jotakin. Vaan on tietysti ymmärrettävää, että jos on henkeen ja vereen heavy-henkilö tai tekno-friikki, niin eihän tuo kantri voi napata.

Tuohon ns. kaupallisesta musiikista, joka siis nykyään käsittää Britney Spears -tyyppiset jutut, vielä kommentti: Vaikka tuo musiikki on sisällöllisesti aivan onttoa, jonkilaista kunnioitusta sitä kohtaan toki löytyy. Sitä kuvaa ehkä parhaiten lause "On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa". Tuohon lauseeseen kiteytyy aika mainiosti hyvän liike-idean perusta. Jos haluaa tehdä rahaa, pitää myydä sitä mitä ihmiset ostavat, oli se sitten kuinka typerää tahansa. Mainiota!
 

Shane

Jäsen
Alkuperäiseen kysymykseen vastaan samoin kuin monet muutkin : RAP.

Inhoa herättävät myöskin Backstreet Boys ym. poikabändimusiikki tai suomalainen iskelmämusiikki, mutta niitä voi sentään edes kutsua musiikiksi, toisin kuin tuota räppipaskaa. Jokaisella on tietenkin omat makunsa ja mieltymyksensä, mutta en kyllä parhaalla tahdollanikaan voi ymmärtää rapin kuuntelemista.



Viestin lähetti Arnold
Tässä tapauksessa puolustan trancea eniten. Melodinen, mieluiten vielä instrumentaalinen trancemusiikki. Aah, voiko parempaa olla?

Trance menee joka tilanteessa loistavasti; taustalla, autossa (EI MITÄÄN TEINIJUMPUTUKSIA SILTI), yökerhossa ja levyllä kuuntelussa muutenkin. Jos halutaan vähän erilaista trancea, niin otetaan sellaista, jossa nainen kehrää taustalla tai vokaaleissa. Ennen kaikkea se musiikin kauneus, vaikka ei olekaan "oikeaa musiikkia".

100 %:sesti samaa mieltä!! Trance on ykkösmusiikkia, varsinkin Fragman tyylinen "kevyt-trance". Myös Blank & Jones on loistava.

Lisäksi minuun iskee Hurriganes, sekä 80-luvun hittimusa, tyyliin Alphaville, Sandra jne...
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Re: Kantrista ja kaupallisuudesta

Viestin lähetti Tykki
Tuohon ns. kaupallisesta musiikista, joka siis nykyään käsittää Britney Spears -tyyppiset jutut, vielä kommentti: Vaikka tuo musiikki on sisällöllisesti aivan onttoa, jonkilaista kunnioitusta sitä kohtaan toki löytyy. Sitä kuvaa ehkä parhaiten lause "On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa". Tuohon lauseeseen kiteytyy aika mainiosti hyvän liike-idean perusta. Jos haluaa tehdä rahaa, pitää myydä sitä mitä ihmiset ostavat, oli se sitten kuinka typerää tahansa. Mainiota!

Toisaalta Michael Stipes sanoi joskus loistavasti, että on täysin typerää pohtia sitä minkälainen musiikki on kaupallista ja minkälainen ei, sekä sitä, että minkä vuoksi britney spearsit myyvät niin paljon. Musiikki on laaja käsite ja siinä on kyllä sitä tilaa jokaiselle artistille. Näille ohi meneville ilmiöille ja sitten niille jotka elävät pitkään. Suurella osalla ihmisistä on vaan joku ihme tarve tuomita tietynlainen musiikki ja vain heidän musiikkinsa on sitä oikeaa. Itse en voi sietää nyky poppia suurilta osiltaan, mutta jos joku sitä haluaa ilmeisesti kuunnella, niin siitä vaan. Ei se ole mitenkään minulta pois, jos joku kuuntelee tuota Kiss FM/NRJ tauhkaa. Minä kuuntelen sitä mitä kuuntelen, niin tehköön muutkin.

Kantrista vielä sen verran, että ystäväni, joka asui jonkun aikaa Jenkeissä kuuntelee kantria ja hän joskus väitti, että sitä alkaa vasta sitten ymmärtää jotenkin, kun on asunut siellä eteläisissä osavaltioissa. Siellä sitä kait kuunnellaan muutenkin melkoisesti.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Otetaan hiukan erilainen näkökulma: kuka vaikuttaa musiikin kuunteluusi eniten?

Aiemmin Radio Suomen Kovan päivän ilta oli ylittämätön, varsinkin Outi Popp, Holle ja Jake-setä esittelivät minulle huikean määrän loistavia artisteja.

Nykyinen "auktoriteetti" on DJ Norppa, eli Peter Norrby. Kun en lauantai-iltaisin harrasta rypemistä, niin kuuntelen Norppaa. Lähes joka lähetyksestä saan ainakin yhden hyvän vinkin. Aikoinaan kun Van Morrisonin pitkä putki soi, menin niin sekaisin etten tajunnut edes nauhoittaa kappaleita. Norpan kommentteja tulee jopa otettua nauhalle biisin loputtua. Norpalla on pokkaa esimerkiksi kehua Raptoria, joka on yhä edelleen kantaaottavin JA hauskin rap-genren edustaja Suomessa koskaan. Norppa opettaa kuuntelemaan kantria ja vaikka mitä, sillä hänellä on laaja tietämys ja avoin mieli. Kommentit yhteiskunnasta osuvat kohdalleen, mies isännöi Suomen parasta musakorneria....
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Re: Re: Puolustuksen puheenvuoro..

Viestin lähetti Tuamas


- Englanninkielinen?

Ainoa englanninkielinen levy Apulannalta on täälläkin mainostettu Raketti ruotsiin.

No bändin nimi ei vissiin ole Apulanta vaan joku muu (olisiko juuri A.L). Samat äijät joka tapauksessa. Joudun tarkistamaan asian...Saattaa olla että muistan väärin...
 

Matwee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Liverpool FC, Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti hannes_ko
Otetaan hiukan erilainen näkökulma: kuka vaikuttaa musiikin kuunteluusi eniten?

Aiemmin Radio Suomen Kovan päivän ilta oli ylittämätön, varsinkin Outi Popp, Holle ja Jake-setä esittelivät minulle huikean määrän loistavia artisteja.

Nykyinen "auktoriteetti" on DJ Norppa, eli Peter Norrby. Kun en lauantai-iltaisin harrasta rypemistä, niin kuuntelen Norppaa. Lähes joka lähetyksestä saan ainakin yhden hyvän vinkin. Aikoinaan kun Van Morrisonin pitkä putki soi, menin niin sekaisin etten tajunnut edes nauhoittaa kappaleita. Norpan kommentteja tulee jopa otettua nauhalle biisin loputtua. Norpalla on pokkaa esimerkiksi kehua Raptoria, joka on yhä edelleen kantaaottavin JA hauskin rap-genren edustaja Suomessa koskaan. Norppa opettaa kuuntelemaan kantria ja vaikka mitä, sillä hänellä on laaja tietämys ja avoin mieli. Kommentit yhteiskunnasta osuvat kohdalleen, mies isännöi Suomen parasta musakorneria....

Ai sinäkin hannes kuulut siihen puolen promillen älykkäiden suomalaisten osastoon joka kuuntelee Norpan maanmainiota ohjelmaa. :) Ilmiannan itseni. Tosin joka lauantai ei kerkeä radion ääressä kökkiä, mutta aina olen paikalla kun mahdollista. Sillä hepulla on jostain syystä loistava näkemys koko viihdebisnekseen, uskaltaa haukkua jos jotain haukuttavaa on ja kehut irtoaa vaikka yleinen mielipide olisikin ihan jotain muuta. Suositeltava ohjelma kaikille, siis Radiomafia lauantaisin alkaen klo 22.
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Kuinka kukaan voi sanoa musiikiksi sellaista renkutusta jota saadaan aikaiseksi rytmikoneella ja joku äijä selittää päälle kuinka kova hän on pukeutuneena housuihin, joiden tekemiseen on käytetty niin paljon kangasta että niistä voisi ommella armeijalle puolijoukkueteltan. Päässään naurettava pipo kesähelteellä, eikö sen kanssa tule muka kuuma?
Sama pätee kaikkeen muuhunkin kone"musiikkiin".

Hyvää musaa mm.
Iron Maiden
Stratovarius (ainoana sankarihevibändinä)
Alice Cooper
Scorpions
Trio Niskalaukaus
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän sitä musiikiksi voi kutsua mitä vaan - kutsutaanhan Tanja Karpelaakin poliitikoksi. Itseäni kuitenkin etoo hevi-, diipadaapaduupajazz- sekä sembalomusiikki. Suurin osa suomalaisesta iskelmästäkin aiheuttaa ihottumaa. Mielipiteitä on vaikea edes perustella, kun nämä ovat niitä kuuluisia makukysymyksiä. Mieltymykset nousevat niin primitiiviseltä tasolta, että sanoja ei löydy.
 

Hazlewood

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti hannes_ko
Otetaan hiukan erilainen näkökulma: kuka vaikuttaa musiikin kuunteluusi eniten?


Jos radio-ohjelmista puhutaan niin eniten vaikuttaa ehdottomasti Räkärodeo. Sieltä on monta mainiota bändiä tullut bongattua. Varsinkin tuossa 4-5 vuotta sitten kyseinen ohjelma muokkasi minun musiikkimakua melkoisesti. Sieltä tuli löydettyä kaikenlaista hienoa indie/power/kitarapoppia (ja rokkia myös) jonka olemassaolosta en tiennyt mitään. Niitä sitten tuli innolla kotiin hankittua ja eipä aikaakaan kun minusta oli tullut joku ihmeen pop-nynny ja Räkärodeosta ikuinen keskiviikkoriesa (eli kyseinen ohjelma oli siis pakko kuulla joka kerta). Nykyään Räkärodeo ei ole enää ihan niin tärkeä. Hienoa musiikkia löytyy monesta muustakin paikasta (esmes mailing listat). Silti edelleen ollaan koukussa ja joka keskiviikkoilta kello 21 on asetuttava radiomafian ääreen kuuntelemaan mitä sillä armoitetulla HPK-fanilla eli radiotoimittaja Miettisellä on tällä kertaa soitettavana.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eniten musiikinkuunteluuni vaikuttaa minä itse, vähemmässä määrin mm. nimimerkki tsei_tsei ja jotkut muut ketkä pitävät hyvästä musiikista. Radiota ei tule aivan kauheasti kuunneltua, sillä radiokortti ei suostunut toimimaan tietokoneessani. Muuta radiota en ole edes harkinnut. Sillointällöin kun ajelen autolla, kuuntelen ehdottomasti Mafiaa. Mutta kyllä minä itse osaan tunnistaa iskevän ja hyvän biisin sekundapaskasta.
 

Sheedy

Jäsen
SLIPKNOT

Slipknotin inhoajia tuntuu löytyvän aika paljon, mikä tuntuu ihmeelliseltä koska niiden "NU"-metal on kuitenkin ihan eri liigasta kun Linkin Park, Alien Anth Farm ym. Moni muodostaa mielipiteensä varmaan parin musiikkivideon (maskit=imago=raha??) pohjalta. Mitä jää jäljelle kun kuunnellaan musaa? Trash/Death-vaikutteista metallia. Siinäpä se.

Jos ei tykkää metallista niin saa inhota, mutta muuten en ainaista mollaamista jaksa ymmärtää...
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Viestin lähetti Cube


Se, että luulet, että jokaisessa rap-biisissä on samanlainen rytmi kertoo jo aika paljon. Luulempa ettet ole tutunstunut siihen MTV:n tarjonnan lisäksi juuri lainkaan..? Esim. DMX:n ja Dr. Dren biiseissä on useimmiten erinomaiset taustat.

Miksi pitäisi tutustua? Ei se kuitenkaan muuttaisi mielipidettäni. Vaikka tausta kuinka muuttuisi, niin tuskin se sama päälle puhuminen vai miksi sitä piireissä sanotaankaan muuttuisi yhtään paremmaksi. Ei vaikuta mielipiteisiini, vaikka Paleface kuinka esiintyisi Diablon levyllä. En pidä kyseisestä musiikkisuuntauksesta, joten se siitä. Eikä näytä pitävän moni muukaan.

Kantriakin tulee kuunneltua joskus satunnaisesti. Siitäkin löytyy omat helmensä. Esim. Willie Nelsonilta löytyy hyviäkin renkutuksia. Tuskin kuitenkaan kukaan jaksaa kaikkia Hank Williamseja (jokaista) kuunnella.....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös