Muistellaan menneitä – esitetään kysymyksiä ja etsitään vastauksia

  • 66 913
  • 212
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks

redpecka

Jäsen
Menin kausi kaudelta taaksepäin metsästäen kovia hankintoja vuosien varrelta. Homma tyssäsi kauteen 13-14 kun Elite sanoi, ettei enää saa käyttää rekisteröitymättä. (Näköjään olisi onnistunut vielä incognito-ikkunassa, mutta olihan tässä jos tarpeeksi yhteen istuntoon.)

Kelpuutin ulkomaalaisetkin, jos olivat aiemmin pelanneet Liigassa.

Nimi, ikä kun saapui / maaliennätys Liigassa, missä seurassa (edellinen kausi)

Zaborski, 32 / 35, Ässät (17 Tapparassa)
J. Koskiranta, 34 / 22, Tappara
T. Koskiranta, 32 / 18, SaiPa
S. Venäläinen, 32 / 18, Tappara
Ramstedt, 32 / 16, HIFK
Tavi, 24 / 16, Pelicans
Nokelainen, 29 / 15, SaiPa
V. Hämäläinen, 31 / 14, KalPa
Polak, 31 / 14, Ilves (Siirtoikkunavahvistus)
Löfman, 30 / 13, JYP
Strömberg, 28 / 12, Tappara
Kaksonen, 29 / 11, SaiPa
Nikko, 22 / 11, KalPa
Krivosik, 21 / 11, HPK
Nättinen, 23 / 10, Jukurit

Nyt olisi ehkä tulossa:

Meskanen, 26 / 24, Ilves (18 KooKoossa)

Tämä vertailu nyt oli vain maaleista, onhan hyviä erityyppisiäkin pelaajia. Mielenkiinnolla odotin jos olisin päässyt sinne säilynojiin ja saarikoskiin saakka, mutta Elite veti herneen nokkaan liian monesta klikkauksesta. Silmiinpistävää tuossa on se, minkä kaikki jo toki tiesivätkin, että kaksvitosia 15+maalin miehiä on liki mahdoton naarata Lepraan.

Edit-lisäys: En siis katsonut tuon SaiPaan-tulon jälkeen onko maaliennätys mahdollisesti rikkoutunut, pointti oli se millä statuksella on tultu.

Edit-lisäys2: Ikä voi olla +-1 kun en alkanut synttäripäivän mukaan laskemaan.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
On tuo nyt yksi perkele tuo Eliteprospecti kun joutuu incognitosivujen kautta nykyisin käyttämään. Tuli silti mieleeni, että ainakin yhden papan unohdin tuosta ylläolevasta listasta eli..

McIntyre, 34 / 16, SaiPa
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Idän jätti on poissa.
 

Liitteet

  • IMG_20220505_125755.jpg
    IMG_20220505_125755.jpg
    337,1 KB · kertaa luettu: 86

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kirjoitinkin jo tuonne RIP ketjuun, että Lalli oli yksi lapsuuden idoleista. Häntä tuli seurattua sekä SaiPan että HIFK:n väreissä. Oli aikanaan hyvä ja kova pelaaja.
Surullista mutta luonnollista, kukaan meistä ei oikeasti ole kuolematon. Mutta muistoissa Lalli säilyy sukupolvelta toiselle, ainakin muutamalle sellaiselle. Oma kiinnostukseni kiekkoon heräsi 60-luvun puolivälissä paljolti idän jätin ansiosta ja toki silloisen buuminpoikasenkin myötä. Lallin jykevä olemus maalia suojelemassa "kaikin sallituin" keinoin herätti kunnioitusta ja loi luottamusta joukkuekavereihin. Saattoi käydä niinkin, että vastustaja kellahti kaukalon yli lumihangen puolelle ja sekös riemastutti. Tarinoita arvatenkin riittäisi, mutta RIP Lalli.

Edit. Vellun muisteloita legendasta...
 
Viimeksi muokattu:

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Tähän ketjuun varmaan sopii parhaiten tämä takavuosien SaiPaan liittyvä muistoni/kysymykseni...Google voisi antaa myös vastauksen mutta luotetaan enemmän SaiPan faneihin ja aktiivisiin seuraajiin :)

Ville Paalanen on tänä keväänä ollut paljon esillä Mestiksen puolella eikä syyttä. Jälleen yksi Mestis mestaruus lisää ja täytyy kyllä arvostaa että kaveri jaksaa painaa siviilitöiden ohella sarjassa jota aivan liian vähän arvostetaan.

Lauritsalasta lähtöisin oleva Paalanen oli jo vuosikymmen sitten eräänlainen kulttipelaaja liigassa. Ja nyt tulee se varsinainen kysymys...oliko niin että Paalanen melkein ensimmäisessä liigamatsissaan haastoi rohkeasti kolossi Jani "Miliisi" Honkasen kunnon tappeluun? Honkanen taisi silloin edustaa Ässiä, mutta voi mennä väärin tämäkin...Ja oliko niin että Paalanen sai korstolta turpiinsa mutta myös reilun tunnustuksen kun lähti haastamaan. Olihan Honkanen yksi sen ajan kovimmista pelaajista liigassa joka oli aina valmis tappelemaan.

Itse arvostin ja arvostan Paalasen Villeä rehtinä ja kovana pelaajana. Ei vedellyt mitään älyttömiä polvitaklauksia eikä selkäänajeluja Antti Aarnion tyyliin eikä huitonut mailalla vastustajia.
 

emz1

Jäsen
oliko niin että Paalanen melkein ensimmäisessä liigamatsissaan haastoi rohkeasti kolossi Jani "Miliisi" Honkasen kunnon tappeluun? Honkanen taisi silloin edustaa Ässiä, mutta voi mennä väärin tämäkin...Ja oliko niin että Paalanen sai korstolta turpiinsa mutta myös reilun tunnustuksen kun lähti haastamaan. Olihan Honkanen yksi sen ajan kovimmista pelaajista liigassa joka oli aina valmis tappelemaan.
Ei ollut ihan ensimmäisiä liigapelejä koska tuo tapahtui kaudella 2011-2012 ja Paalanen pelasi jo edellisellä kaudella 21 ottelua. Tuossa tapauksessa oli kyseessä jonkinlainen kuittivihkohomma liittyen aiemmin Lintneriin kohdistuneesta taklauksesta mutta ei tuosta mitään kunnon tappellua edes tullut: To 20.10.2011 SaiPa - Ässät
 

redpecka

Jäsen
Itse arvostin ja arvostan Paalasen Villeä rehtinä ja kovana pelaajana. Ei vedellyt mitään älyttömiä polvitaklauksia eikä selkäänajeluja Antti Aarnion tyyliin eikä huitonut mailalla vastustajia.
Noh, aika oli silloin eri. En sano, että pitäisi jälkikäteen enää pelikieltoa antaa, mutta muun muassa tämä "puhdas" puolenkentänvauhdin taklaus tuottaisi tänäpäivänä 5+ottelua huilia, tuolloin oli puhdas ja kansa hurrasi.

Minä kyllä haluaisin, että jääkiekossa vielä olisi se vaaran tuntu, mutta hyväksyn mihin maailma on mennyt. Onhan maailma kummiskin parempi kuin edellisellä vuosituhannella. Paalasten aika pääsarjatasolla on mennyttä. Onneksi meillä on edes muistot ja joistain sattumuksista myös Youtube-klipit.

Hakali-32-foreva!
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Ja nyt tulee se varsinainen kysymys...oliko niin että Paalanen melkein ensimmäisessä liigamatsissaan haastoi rohkeasti kolossi Jani "Miliisi" Honkasen kunnon tappeluun? Honkanen taisi silloin edustaa Ässiä, mutta voi mennä väärin tämäkin...Ja oliko niin että Paalanen sai korstolta turpiinsa mutta myös reilun tunnustuksen kun lähti haastamaan. Olihan Honkanen yksi sen ajan kovimmista pelaajista liigassa joka oli aina valmis tappelemaan.
Jos en nyt ihan sekoita tapausta, niin Paalanenhan hyppäsi tilanteessa takaapäin reppuselkään ja alkoi mättämään minkä kerkesi. Paalanen suihkuun ja iskuja vastaanottanut osapuoli pelasi pelin loppuun. Vai oliko tämä eri tilanne?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös