Moskova 2007 - Suomen joukkue

  • 537 837
  • 3 556
Tila
Viestiketju on suljettu.

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Peltonen on tosiaan ollut normaalia vaisumpi, mutta niin on lukematon muukin leijonajoukkueesta (Kapanen, Lehtinen, Koivu...). Tuomo Ruutu ei mielestäni kuulu näihin. Ei tosin voikaan kuulua, kun näytöt maajoukkueesta tähän mennessä ovat lähellä nollaa. On taistellut ja taklannut, mutta eilenkin teki Shefki Kuqit, eli puoli maalia tyhjänä ja sijoittaa keskelle maalivahdin rintaa.

Peltonen on eräänlainen pyhä lehmä, jota ei syrjäytetä. Suomen ykkösen yv on luokatonta, kun sitä pyörittää Peltonen-Nummelin viivassa. Ei mahdollisuutta suoraan syötöstä vetoihin, Peltosen laukaus on heikko, joten on haettu väkisin ratkaisua neliön läpi syötöillä. No ei ole toiminut. Eilisen pelin lopulla saatiin ylivoimaan jotain ideaa, kun Kapanen tuli pyörittämään sitä vasemmalta puolelta.

Pyörittäjä nyt on loppujen lopuksi aika sama, jos saadaan vetoja. Suomella ei ole rightin pakkia, joten itse lähtisin pelaamaan takakolmiota, jossa nykyiseen tapaan Nummelin viivassa. Siihen sitten toiseen laitaan meidän leftin "pyörittäjä" (Kapanen, Peltonen, Koivu, Viuhkola) ja toiseen rightin mies (Lehtinen, Hentunen, (Miettinen)). Maalin eteen löytyy kyllä äijiä Ruudun veljeksistä Kukkoseen ja Koivuun.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Eilisessä matsissa ainoat positiiviset suorittajat olivat Ruudun veljekset.

Tuomo hoiti oman ruutunsa hienosti, olisipa vaan saanut paikoistansa kiekot sisään.

Rudi pelasi turnauksen parhaan matsinsa. Hyvää karvauspeliä, taklauksia, kiekon riistoja ja loi jopa pari maalipaikkaa. Enää ei kenenkään pitäisi ihmetellä miksi äijä valitaan vuodesta toiseen maajoukkueeseen. Ja A-kirjain rinnassa kertoo todellisesta joukkuepelaajasta. Eipä häneltä ikinä pisteitä kannata odotellakaan, vaan sopivaa hämminkiä kentälle.

Jenkkejä vastaan sama meininki niin heillä menee pasmat sekaisin kuten Torinossa.

Muuten ei voi Suomen esitystä kehua. Tappio ja maaleitta jääminen ei voi olla hyvä suoritus millään mittapuulla.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
aurinkolahna kirjoitti:
Suomen joukkueella on suuri ongelma: Ville Peltonen

Ville on tällä hetkellä Suomen joukkueen heikoin lenkki. Valitettavasti mies on sellaisessa ikonin asemassa, että hänen syrjäyttämistään ykkösketjun laiturin paikalta ei varmaan kukaan edes uskalla ääneen harkita.

Heh heh, vai on Suomen joukkueen ongelma ja heikoin lenkki Ville Peltonen - joopa joo, aivan varmasti on. Kyllä ne ongelmat on ihan muualla kuin Ville Peltosessa. Sanotaan nyt vaikka niminä muutama Villeä huomattavasti suurempi ongelma: Pärssinen, Kallio, Saravo, Miettinen, Berg, jne.

Peltonen on tuon Suomen joukkueen kiekollisesti parhainpia pelaajia ja Villellä on kokemusta ja kykyä nousta esiin kun joukkue sitä tarvitsee. Minä sanoisin edelleen että ykkösketjun heikoin lenkki on Viuhkola ja sitä ennen se oli Kontiola. Viuhkola on kuitenkin parhaiten tuossa Lehtisen ja Peltosen keskellä pelannut joten jatkakoon siinä sillä kyllähän tuo ketju ihan hyvin paikkoja on luonut vaikka siinä roolit hieman hakusessa onkin, jommankumman Villen tai Lehtisen pitäisi nyt luopua kahdensuunnan laiturin roolista ja siirtyä puhtaasti hyökkääväksi pelaajaksi ja maalien viimeistelijäksi.

Kyllä tässä ihan silti luottavaiset odotukset on torstain välierään koska pelillisesti en näkisi että Suomella on suurtakaan hätää jos Suomi pystyy jatkamaan Ruotsia vastaan nähdyllä sykkeellä ja paikkoja saadaan luoduksi samaan malliin.
 

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taze kirjoitti:
Pitääkö ton Peltonen - Lehtinen kaksikon ihan väkisin olla samassa ketjussa, kuten kaikilla näyttää olevan? Miesten peli ei ole kuitenkaan mitenkään erikoisen hyvin natsannut. Mä rakentaisin näin:

Peltonen - Koivu - T. Ruutu

Bergenheim - Kontiola - Lehtinen

Hentunen - Kapanen - Pyörälä

Miettinen - Viuhkola - J. Ruutu

Tällä saataisiin Koivu - Ruutu kaksikolle peliä tekevä laituri ja toisaalta kakkosketjussakin olisi sitten vain yksi selkeä pelintekijä.

Itsekin kaavailin tuota Peltonen Lehtinen akselin rikkomista, mutta mielestäni nuo kasaamasi ketjut tuottaisivat meille lähinnä yhden ykkösketjun ja kolme nelosta.

Itse tekisin näin:
Ruutu T. - Koivu - Lehtinen
Peltonen - Kapanen - Hentunen
Kallio - Viuhkola - Bergenheim
Ruutu J. - Pyörälä - Miettinen

Kaksi ekaa ketjua on suoraan meidän kaksi YV:tä. Molemmista löytyy oikealta ampuva pelaaja. Kontiolan, Viuhkolan tai Kallion voisi vielä raahata johonkin ylivoimaan neljänneksi hyökkääjäksi, kun ei tuolta puolustuspään osastolta nyt oikein löydy tulivoimaa Nummelinin lisäksi.

Nelosketjua en lähtisi rikkomaan, kun pelasivat sen verran hyvin Ruotsia vastaan. Tuohon kolmosketjuun sitten kasataan nuo loput pelaajat.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Omat ketjuehdotukset:

1. kenttä:
Peltonen - Koivu - T.Ruutu
Nummelin - Kukkonen

Peltonen ja T.Ruutu pelasivat jo aiemminkin harjoitusotteluissakin hyvin yhteen, ja lisäksi Koivun ja Ruudun yhteistyö toimii hyvin, ja Peltosestahan on aina sanottu, että sopii pelaamaan kenenkä tahansa kanssa.


2. kenttä:
Miettinen - Kapanen - Lehtinen
Berg - Söderholm

Tuttuja kolmikko jo entuudestaan Dallasin ajoilta ja omien sanojensa mukaan peli toimi jo siellä silloinkin.


3. kenttä:
Bergenheim - Kontiola - Kallio/Hentunen
Laamanen - Saravo

Kontiola ja Bergenheim molemmat pelanneet yhdessä kisojen aikana jo mielestäni kumpikin suoriutui tehtävästään, varsinkin yhdessä, ihan hyvin. Lisäksi Hentunen tekemään tähän kenttään sitä kovaa työtä ja järjestelemään kavereille paikkoja ja voi jopa itsekkin saada laadukkaampia paikkoja, kun Pärssinen ei ole siinä mukana pilaamassa enää peliä. Kallio varauksellisesti mukaan, peli toiminut suht hyvin näiden kahden muun herran kanssa.

4. kenttä:
J.Ruutu - Viuhkola - Hentunen/Pyörälä/Pihlström

Todellinen duunariketju. Ruudun paikan jokainen tietääkin, ja myös Kärppäkaksikon (Viuhkola & Pyörälä) yhteispeli toimii mainiosta tällaisessa puolustavassa roolissa, ja kaikilta näiltä onnistuu hyökkäys. Jos ei Pyörälää, niin Pihlström, tai sitten Hentunen tuomaan tähän kenttään voimaa ja ryminää, olisi aivan ihailtavaa tällainen ketju nelosena.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilen Kanada-Tsekki peliä seuratessa tuli mieleen millaisia järkäleitä Pohjois-Amerikkalaiset ovat. Ruotsin EHL-miehistön vielä siivoaa maalin edestä, mutta jonkun kanukin kanssa tarvitaankin sitten jo enemmän miehiä savottaan. Toistaiseksi Suomen parjattu puolustus on pelannut yli odotusten, joskaan en kyllä nähnyt Venäjä pelin kahta ensimmäistä erää jotka ilmeisesti olivat puolustuksen osalta täysi katastrofi?

Hyökkäyksessä Erkan ketjulotto jatkuu. Ainoa mitä oikeasti ihmettelen etteivät ammattivalmentajat (ei näköjään Erkka, eikä yksikään kuulemani kommentaattori) näe miten heikosti Pärssinen tällä hetkellä pelaa. Ei voita yhtään kaksinkamppailua, on kokoajan jäljessä tilanteista ja yhtään vaikeampaa syöttöä ei saa kiinni. One timereistä nyt puhumattakaan. Eilisessä ottelussa aina kun Pärä "sai" (=lue yritti ottaa syöttöä kiinni niin kauan että Ruotsipoika pääsi iholle) kiekon koko ketjun peli tyrehtyi kokoon. Pärä on hieno mies ja tehnyt urotekoja menneisyydessä, mutta nyt hän pilaa jokaisen vaihdon Kapaselta ja Hentuselta joilla on jo alkanut kulkea.

Maaliin Kärppä, ei takuulla päästä kahta helppoa peräkkäin.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Toivottavasti noiden Immosen ja Koistisen otteet huomataan AHL:ssä tulevaisuutta silmällä pitäen, sillä molemmat ovat pelanneet todella hyvän kauden. Toivottavasti nousevat AHL-joukkueistaan mukaan NHL-joukkueisiin, niin ehkä sitten Kurri huomioisi tällaiset seikat, että ehkä olisi järkevämpää ottaa sinne mukaan Miettisen sijaan Immonen tai Bergin sijaan Koistinen ...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vele kirjoitti:
Kuten aiemmin sanoin, niin Jakella on myös ollut hyviä suorituksia. Mutta se, että miehellä on ollut taipumusta aina olla se kaveri, joka on aina "nokka pokissa" ja aina kun "sattuu ja tapahtuu".
Eikö tämä nimenomaan kerro onnistuneesta työstä agitaattorina? Ekstraa on vielä se, että nämä "nokka pokat" tuovat viihdettä kotikatsomoihin.

Edit. Otan ihan vilpittömästi osaa siitä, että olet Apen kanssa asioista samoilla linjoilla. Ovatkohan kanssakeskustelijat sinunkin kanssasi yhtä vaivautuneen oloisia kuin tämän ensimmäisen suomalaisen NHL-päävalmentajan kanssa?
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Miettisestä pitäisi tulla ylimääräinen hyökkääjä. Mies on ollut jokaisessa pelaamassaan pelissä aivan katastrofi (ruotsi pelissä näkymätön). En tule ikinä ymmärtämään miten mies voi pelata änärissä.

Kentät

T.Ruutu-Koivu-Bergenheim

Lehtinen-Viuhkola-Peltonen

Pärssinen-Kapanen-Hentunen

Kallio-Kontiola-J.Ruutu

Miettinen ja Pyörälä ylimääräiset hyökit

Lehtonen maaliin ja saravo ja söderholm kotimatkalle. Kyllä suomi neljälläkin pakilla pärjää ;)
 

Benny S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
avjk kirjoitti:
Miettisestä pitäisi tulla ylimääräinen hyökkääjä. Mies on ollut jokaisessa pelaamassaan pelissä aivan katastrofi (ruotsi pelissä näkymätön). En tule ikinä ymmärtämään miten mies voi pelata änärissä.

Aivan, myös Pärssinen on ollut ainakin kahdessa viime pelissä sysipaska.

Maalinteko vaikeaa Ruotsia vastaan, ei varmaan auta yhtään pitää Kontiolaa ja Bergenheimiä viltissä. Tomi "tuhlaajapoika" Kallio, maalintekopaikkojen hukkaaja jumalan armosta tuo kyllä liikettä, mutta eilenkin nähtiin muutamaan kertaan kun Kallio oli YV:llä ns. kapellimestarin paikalla, ei hyvin mene.

Kontiola kuuluu ehdotoomasti YV:lle. Kädet ja pää riittää ja lisäksi on rightin ukko.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
flintstone kirjoitti:
Heh heh, vai on Suomen joukkueen ongelma ja heikoin lenkki Ville Peltonen - joopa joo, aivan varmasti on. Kyllä ne ongelmat on ihan muualla kuin Ville Peltosessa. Sanotaan nyt vaikka niminä muutama Villeä huomattavasti suurempi ongelma: Pärssinen, Kallio, Saravo, Miettinen, Berg, jne.
Ei Ville joukkueen heikoin lenkki ole missään tapauksessa, mutta ongelma tällä hetkellä kuitenkin. Alisuorittaa tasoonsa nähden aika vahvasti. Kun saa noin paljon yyvee-aikaa (käytännössä kaikki yv:t alusta loppuun), niin tehoja on pakko tulla. Niitä tehoja on pakko tulla sen takia, että Peltosta ei ykkösestä syrjään pistetä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Musta Nuoli kirjoitti:
Eli tämä homma on selvä. Suomelle ei NHL:stä ketään enää tule, mutta entäs muut maat? Rangersista Ruotsille Nylander ja Henrik Lundqvist, Tsekille Jagr ja Straka... vai eikö ketään kellekään?

Eikö Ruotsilla ole jo kolme maalivahtia leimattu?
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
olkikuukkeli kirjoitti:
Eikö tämä nimenomaan kerro onnistuneesta työstä agitaattorina? Ekstraa on vielä se, että nämä "nokka pokat" tuovat viihdettä kotikatsomoihin.

Edit. Otan ihan vilpittömästi osaa siitä, että olet Apen kanssa asioista samoilla linjoilla. Ovatkohan kanssakeskustelijat sinunkin kanssasi yhtä vaivautuneen oloisia kuin tämän ensimmäisen suomalaisen NHL-päävalmentajan kanssa?

No jos kaveri edes tappelisi kunnon mies miestä vastaan, niin se voisi ollakin viihdettä =) Ja tuo "sattuu ja tapahtuu", lähinnä johtuu hänen näistä kuuluisista "taklauksista" mistä monet voivat olla montaa mieltä. Mielestäni se on jotenkin kummallista kun aina sama kaveri saa aikaan loukkaantumisia ja isoja rangaistuksia. Ei se voi olla pelkkää tuomarien puusilmäisyyttäkään. Tätähän on tapahtunut jo kaverin SM-liiga ajoista lähtien.

Vaivautuneita? Miksi vaivautuneita? =) Jos esittää oman näkökantansa, niin miksi siitä pitäisi vaivautua? Sitä vartenhan Alpo Suhonenkin siellä asioita kommentoikin =)
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vele kirjoitti:
No jos kaveri edes tappelisi kunnon mies miestä vastaan, niin se voisi ollakin viihdettä =) Ja tuo "sattuu ja tapahtuu", lähinnä johtuu hänen näistä kuuluisista "taklauksista" mistä monet voivat olla montaa mieltä. Mielestäni se on jotenkin kummallista kun aina sama kaveri saa aikaan loukkaantumisia ja isoja rangaistuksia. Ei se voi olla pelkkää tuomarien puusilmäisyyttäkään. Tätähän on tapahtunut jo kaverin SM-liiga ajoista lähtien.

Vaivautuneita? Miksi vaivautuneita? =) Jos esittää oman näkökantansa, niin miksi siitä pitäisi vaivautua? Sitä vartenhan Alpo Suhonenkin siellä asioita kommentoikin =)
No Alpohan on melkein pelkkä vitsi puusilmäisine kommentteineen.

Kenen loukkaantumisen se Ruutu on nytkin aiheuttanut? Jos viittaat esim. Jagr-caseen ja tähän tuoreeseen Shastlivi-taklaukseen, niin molemmathan ovat ihan puhtaita niittejä. Ja tuo tappelu on yleensä joukkueelle haitallisempaa kuin kaverille jäähyjen hankkiminen. Voin kuitenkin vakuuttaa, että J.Ruutu tiputtaa kyllä tarvittaessa hanskansa, ja hoitaa senkin homman hyvin.

Ärsyttää kyllä tosissaan se, että Ruutua jaksetaan aina vain dissata tietyiltä tahoilta, vaikka mies pelaisi kuinka hyvin. Mielestäni Jarkko on yksi niistä harvoista suomalaisista, jotka eivät juuri koskaan alisuorita ja hoitavat aina hommansa hyvällä työmoraalilla. Ja kyllä se Jakke ihan pelimies on muissakin hommissa kuin ärsyttämisessä - vai ovatko hyvät otteet hyökkäyspäässä jääneet sinulta näkemättä?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Lampinen kirjoitti:
Loistava juttu!

Nummelin-Kukkonen
Koistinen-Saravo
Berg-Söderholm
Njah. Kyllä minä eilisen perusteella korvaisin Söderholmin, Saravon tai Pärin Lampulla. Hän oli sentään 3. paras pakki eilen, ja ennen kaikkea kiekollisesti varma, toisin kuin hasardi-Berg tai Saravo...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
JuSa kirjoitti:
Ville Koistinen liittyy mukaan leijoniin

lähde: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1363777

Hyvä vahvistus ja hyvä että saadaan mukaan edes seitsemän pakkia ja nyt saadaan viivaalle vaihtoehto Nummelinille. Toivottavasti Koistinen on jo Moskovassa tai vähintään matkalla sinne, tai vielä parempaa että Koistinen olisi jo tullut aikasemmin Suomeen ja matkaisi sieltä Moskovaan, jolloin se pahin jetlag olisi jo kärsittynä.

psychodad kirjoitti:
Ei tuolla sellaista näy. Oliko äsken?

Oli, en tiedä minne se uutinen katosi.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
olkikuukkeli kirjoitti:
Njah. Kyllä minä eilisen perusteella korvaisin Söderholmin, Saravon tai Pärin Lampulla. Hän oli sentään 3. paras pakki eilen, ja ennen kaikkea kiekollisesti varma, toisin kuin hasardi-Berg tai Saravo...
Pitää muistaa, että kuolemanpelissä tulee vastaan joko USA tai Kanada ja Suomen pakistossa kun ei vääntövoimaa liikaa ole, niin Saravon (vaikka oli eilen huono) ja Bergin tiputtaminen ei välttämättä olisi viisasta. Kyllä minä Laamasen eilisestä hyvästä pelistä huolimatta jättäisin kokoonpanon ulkopuolelle. Söderholm pelasi myös hyvän matsin eilen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös