Mainos

Montreal Canadiens (4.) – New York Rangers (5.), Idän konferenssifinaalit 2014

  • 53 276
  • 219

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
New York Rangers seka Montreal Canadiens ovat pelanneet toisiaan vastaan pudotuspeleissa viimeksi vuonna 1996, jossa Rangers voitti puolivalierissa otteluvoitoin 4-2, ja NHL:n historian aikana 14 kertaa. Voitot ovat jakautuneet tasan 7-7. Kauden aikana joukkueet kohtasivat kolme kertaa, joista Les Habitants nappasi voiton kaksi kertaa. Ottelut olivat vahamaalisia, kuten arvata saattaa. Montreal voitti ensimmaisen ottelun lukemin 2-0, Rangers toisen ottelun lukemin 1-0, ja Montreal nappasi kauden viimeisessa ottelussa voiton lukemin 1-0. Montreal on 328-189-94-3 Rangersia vastaan koko NHL:n historian aikana ja on voittanut kaksitoista joukkueiden kuudestatoista viimeisesta kohtaamisesta.

Montreal tulee Idan Konferenssifinaaleihin nalkaisena. Joukkue on voittanut Stanley Cupin viimeksi vuonna 1993 ja on samalla viimeisin kanadalaisjoukkue joka kyseisen pystin on paassyt voittamaan. Idan puolivalierissa Montreal kaatoi tyylipuhtaasti Tampa Bay Lightninging ja jatkoi matkaansa semifinaaleihin, jossa he kohtasivat Boston Bruinsin. Paljon jai Lightningilla jossiteltavaa sarjasta ja moni on sita mielta etta tie ei olisi ollut niin helppo, mikali Boltseilla olisi ollut Bishop kaytossa. Semifinaaleissa vastaan asettui koko Itaisen konferenssin ehdoton ennakkosuosikki, Boston Bruins, jota monet asiantuntijat pitivat todennakoisena mestarisuosikkina. Montrealin nopeus kuitenkin oli liikaa Bruinsille ja kun Carey Price pelasi loistavan sarjan tahan paalle, oli Play Offsien suurin yllatys tahan mennessa silla selva Montrealin mennessa jatkoon.

Vastaan asettuu New York Rangers, joka ratsastaa talla hetkella hyvin suurella henkisella momentumilla Martin St. Louisin perhetradegian johdosta. Idan puolivalierissa joukkue kohtasi ei-niin-rakkaan vihollisen Philadelphia Flyersin, josta selvisi seitseman ottelun jalkeen voittajana jatkoon. Vastaan semifinaaleissa tuli Pittsburgh Penguins, jota moni piti ehdottomana ennakkosuosikkina. Rangers vei ensimmaisen ottelun nimiinsa jatkoajalla, mutta Penguins otti kolme seuraavaa ottelua suvereenisesti nimiinsa. Tassa vaiheessa moni, allekirjoittanut mukaanlukien, luuli etta Rangersin taival paattyisi seuraavassa pelissa. Back-To-Back-otteluita oli pelattu Rangersin osalta useita lyhyen ajan sisaan ja Rangers oli pahassa sillassa. Rangers kuitenkin sai voimaa Martin St. Louisin perhetradegiasta ja pystyi nayttamaan etta sarja ei ole viela heidan osaltaan ohitse. Rangers alkoi pelaamaan joukkueena taman jalkeen ja otti kolme perakkaista voittoa pakon edessa edeten konferenssifinaaleihin toista kertaa kolmen vuoden sisaan.

Avainpelaajat:

Montreal Canadiens

Carey Price 2.15 GAA, .926SV%
P.K. Subban 4 Goals, 8 Assists, 12 points.

New York Rangers

Henrik Lundqvist 1,99 GAA, .931SV%
Ryan McDonagh 1 Goal, 2 Assists, 3 points.

Avaintekijat:

Kaksi hyvin samantyylista joukkuetta kohtaavat Idan konferenssifinaaleissa ja uskon etta taman taistelun tulee voittamaan jompi kumpi maalivahdeista. Lundqvist on naissa Play Offseissa osoittanut kykenevan voittamaan isoja otteluita ja on laittanut monelle epailijalle kapulan suuhun viimeistaan viime ottelun jalkeen. P.K. Subban on ollut Montrealille aarettoman tarkea pelaaja ja on erittain vaarallinen viivalla nopean ja tarkan laukauksensa ansiosta. Rangersin Ryan Mcdonagh on yksi NHL:n parhaimpia puolustajia ja on ehdottomasti pelaajia, joita tassa sarjassa kannattaa seurata. Puolivalierat Phillya vastaan olivat vaikeat loukkaantumisesta toipumisen vuoksi, mutta nayttaa silta etta McDonagh on palannut normaaliin kuntoonsa. Alan Vigneault pyorittaa neljaa ketjua tasaisesti ja hyvin lyhyin vaihdoin, joten viime vuosina sattunut totaalinen vasahtaminen pitaisi naissa Play Offseissa valttaa. Varsinkin kun nyt pelikalenteri antaa enemman vapaapaivia.

Oma arvio:

Ei uskalla sanoa. Uskon etta tulee hyvin tasainen sarja.

--

Onnea Canadiensin faneille sarjaan. Let's play some hockey!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Hyvä avaus vstk! Habsit voittanut Stanley Cupin viimeksi vuonna 1993 ja NY Rangers vuonne 1994. :) Canadiens ja Rangers ovat molemmat pelanneet yli odotuksien, joten ainakin toinen näistä seuroista pelaa tänä vuonna kaikkien yllätykseksi kannusta! Mielestäni Canadiensin vahvuudet ovat Price, puolustus ja nopeat vastahyökkäykset. Rangersilla taas vahvuudeksi voidaan lukea Lunkka, puolustus ja helv kova momentum johtuen St. Louisin perhetradegiasta sekä Kreiderin paluusta kokoonpanoon. Paha veikata yhtään mitään, Game 7 ratkaisee tämänkin.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Idän finaalit ovat tänä vuonna hyvä esimerkki siitä, mikä merkitys kuumalla maalivahdilla on nykylätkässä. Tuskin kukaan olisi veikannut kumpaakaan saati molempia näistä joukkueista konferenssifinaaleihin ennen pudotuspelejä, mutta niin ne vaan siellä nyt pelaavat paikasta Stanley Cup -finaaleihin.

Itse ottelusarjasta on luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen. Mikäli molemmat joukkueet jatkavat aiemmissa kahdessa sarjassa nähdyillä peliesityksillä, Montrealissa päästään juhlimaan ensimmäistä finaalipaikkaa 21 vuoteen jo hyvissä ajoin. Habsissa jokainen pelaaja Doug Murraytä lukuunottamatta on täyttänyt paikkansa ja joukkuepeli toimii kuin junan vessa. Kun tähän yhtälöön vielä lisätään Price ja Subban, jotka pystyvät kumpainenkin hyvänä päivänä yksinään ratkomaan pelejä, niin vaikeaa tulee Rangersilla olemaan. Nykkiläisten suurin vahvuus on ehdottomasti Lundqvist, joka on ollut vähintään Pricen tasolla ellei jopa himpun parempi. "Lunkan" harmiksi kenttäpelaajat hänen edessään eivät ole esiintyneet yhtä vakuuttavasti kuin Montrealin vastaavat. Rangers on molemmissa sarjoissa mennyt pisimmän mahdollisen kaavan (= seiskapelin) kautta ja etenkin Pittsburgh -sarjan voitto oli enemmän vastustajan huonoutta kuin joukkueen omaa hyvyyttä. Toki järkyttävä ottelutahti on varmasti osasyy tähän, mutta pelkästään sen taakse ei voi piiloutua. Erityisesti Rangersin tähtikaartilla (Nash, St. Louis, Richards) on edellytyksiä huomattavasti tähän asti nähtyä parempaan peliin. Jos tuo osasto jatkaa tehotonta surffailua, niin sarja päättyy hyvin lyhyeen. Toisaalta kahdella jälkimmäisellä on kokemusta siitä, mitä päätyyn asti meneminen vaatii, joten ehkäpä peliesitykset paranevat unelman ollessa hetki hetkeltä lähempänä. Tällöin Rangers on puolestaan lähellä jatkopaikkaa, sillä pelaajamateriaali on heillä himpun verran parempi mikäli siitä saadaan kaikki irti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Hyvä avaus.

Ei ole ihan jokapäiväistä touhua nämä pelit Montreal Canadiensille, toinen kerta kahteen vuosikymmeneen, kun Habs on konferenssifinaaleissa. Nyt olisi hyvä mahdollisuus painella saman tien Stanley Cup -finaaleihin asti, sillä henki on kova ja joukkueen peli toimii kuin ajatus. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Ranges on ihan yhtä kova joukkue kuin Canadiens, mutta uskon kotiedun voimaan. Centre Bell ei ole tänä keväänä helppo paikka yhdellekään joukkueelle, Rangersille se ei ole ollut viime vuosina helppo kertaakaan.

Tällä kaudella siis kolme keskinäistä ottelua ja kaikki hyvin vähämaalisia. Tosin tämä ei pudotuspeleissä tarkoita enää mitään, Tampan ja Canadiensin sarjankin piti olla vähämaalinen, koska runkosarjassa kumpikaan ei saanut maaleja toistensa reppuun. Pudotuspeleissä sitten repesi, osin Habs-puolustuksen koomailun ja osittain Tampan veskaripelin takia. Veikkaisin kuitenkin, että Pricen ja Lundqvistin vireet ovat tällä hetkellä sitä tasoa, että helppoja maaleja ei tulla näkemään. Eikä niitä maaleja tulla näkemään kovin paljoa.

Canadiensin perinteinen ase, ylivoima tökki koko runkosarjan lopun ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen, mutta Subbanin Pernell Karl herätti osin omalla henkilökohtaisella taidollaan sen henkiin Bruins-sarjassa. Välillä Canadiens-ylivoima näytti jopa vaaralliselta ja näissä peleissä erikoistilanteilla ratkotaan otteluiden lisäksi kokonaisia ottelusarjoja. Avainasemassa on myös Habsin kiekonsyönti (anteeksi, todella ärsyttävä termi), sillä Rangersin isot tampatähdet, Richards ja St. Louis, ovat pelanneet minun silmiini oikein mallikkaat pudotuspelit tähän mennessä.

Canadiens jatkoon kuuden ottelun jälkeen, koska Jesus Price voittaa King Henrikin ja Rangersilta puuttuu yksi kappale P.K. Subbaneita. Hieno sarja tulossa, jälleen kerran.
 

Fremont

Jäsen
Kiitokset täältäkin avaukselle.

Hienoa nähdä juuri nämä joukkueet konferenssifinaalissa, kovin moni tuskin tätä odotti. Kumpi tahansa finaalisarjaan meneekin, on sen ansainnut, ja siellä suurin vastustaja tulee olemaan läntisen konferenssin joukkueiden kokemus päätyyn menemisestä. Toivottavasti kannu löytää tiensä itään, ja vielä parempi jos Kanadaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Peukut täältä myös avaukselle.

Onhan siellä Habsien puolella nyt ainakin Pacioretty ja DD, joilta odotan nähtyä enemmän. Pacioretty on nyt alkanut hieman heräillä, mutta kyllä kolme maalia 11 peliin on liian vähän.

Briere ja Weise ovat pelanneet vähän, mutta ovat silti olleet tehokkaita. Briere on 10 otteluun tehnyt 2+4 tehot. Briere on aktiivisista pelaajista tehotilastossa viidentenä, pisteen Zetterbergin takana. Kolmantena olevan Hossan ohittamiseen tarvitsisi 10 lisäpistettä.

Otteluparista tulee todella mielenkiintoinen. Molemmille joukkueille tulee vastaan hyvin erilaiset joukkueet kuin Penguins tai Bruins. Lähtökohtaisesti Rangers ei ole niin fyysinen kuin Bruins ja Habsit eivät ole niin taitava kuin Penguins.

Eka peli näyttää tulevan lauantaina klo 20 Suomen aikaan, joten sitä pitäisi ehtiä katsomaan.
 

Aanri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Boston on lyöty, hyvänolontunne ei lopu! Nyt on tie auki aina finaaleihin saakka! En kyllä yhtään tätä sarjaa osaa enkä uskalla ennakoida kumpi voittaa. Nyt vaan nautitaan hyvästä playoff-lätkästä, ja pidetään Habsille peukkuja. Uskon kuitenkin, että Bostoniin verrattuna Rangersista ei ole niin pahaa haastetta. Toisaalta, Boston ei osannutkaan pelata Habsia vastaan, mutta Rangers voi hyvinkin löytää lääkkeet Habsien pysäyttämiseen.

Pakko myöntää, alkaa jo pytty kummittelemaan mielessä.. Mutta matka on pitkä, vielä on 8 peliä voitettavana, ensin 4 ja sitten taas 4. Itsellä alkaa Boston-sarjan hermostunut jännitys vaihtumaan sellaiseen hurmokseen ettei mitään rajaa :D Tuskin maltan odottaa sitä kun kiekko isketään jäähän Centre Bellissä lauantai-iltana. Onnittelut vielä Habs ja Rangers, pelatkaa loistava sarja ja parempi voittakoon!
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Vai että konferenssifinaalit. Olikin vähän ikävä, on kuitenkin muutama vuosi aikaa edellisestä kerrasta. Olen ainakin jollain tasolla win-win-tilanteessa, sillä tuli veikattua Canadiensia itäisen konferenssin voittajaksi. Ei kuitenkaan sellaisia euroja olisi tulossa, joten sata kertaa sadasta toivon Blueshirtsille paikkaa SC-finaaleihin.

Yhtä Canadiensin ottelua on tullut sivusilmällä näissä pudotuspeleissä seurattua, joten heitellään pikemminkin pyllytuntumaan perustuvia ajatuksia. Runkosarjan lopulla yhteen hitsautunut Pacioretty-Desharnais-Vanek täyttää paikkansa. Weise todisti osaavan roolinsa Lucicin puheiden perusteella. Briereä ei kannata edelleenkään sivuuttaa pudotuspeleissä. Ennen kaikkea joukkue nojaa Subbaniin ja Priceen. Mielestäni on myös huomioitavaa, että Markovin kaikki viisi tehopistettä on syntynyt ylivoimalla. Mikäs siinä on Pearl Karlin vieressä heittää lättyä. Rangersin on saatava Subban kuriin ja annettava painetta muille.

Keskinäiset runkosarjakohtaamiset olivat tosiaan vähämaalisia. Talbot pelasi kolmesta ottelusta kaksi, päätöskierroksen merkityksetön kamppailu sekä alkukaudesta nollapeli Bell Centressä. Nollapeli tuskin tulee uusiutumaan, Lundqvist aloittaa varmasti kaikki ottelut.

Vaikki veitsi ei haavassa enää olekaan, yritetään silti kääntää. Kiitokset Habsille Ryan McDonaghista. Hänestä on kasvanut oiva pelimies. Hän on myös parantanut Flyers-sarjasta. Rangers-pakisto toimii muutenkin mainiosti. Del Zotton vaihtaminen Kleiniin oli äkkiseltään kummallinen ratkaisu, mutta Kevin sopii paremmin rightin kätisenä ja enemmän stay-at-home-pakkina palettiin. Ihmettelen, miten Kleinin pakkipari J. Moore on vieläkin ilman tehopisteitä. Tekee kuitenkin hyviä nousuja suhteellisen ahkerasti.

Rangers ryöstää vierasvoiton, hoitaa hommat kotona ja vie sarjan kuudessa.
 
Yhtä Canadiensin ottelua on tullut sivusilmällä näissä pudotuspeleissä seurattua, joten heitellään pikemminkin pyllytuntumaan perustuvia ajatuksia. Runkosarjan lopulla yhteen hitsautunut Pacioretty-Desharnais-Vanek täyttää paikkansa.
Korjataan sen verran, että viime peleissä Bruinsia vastaan Desharnais'n ketjussa pelasivat Pacioretty ja Gallagher. Vanek pelasi Plekanecin ketjussa toisella laidalla nuori Bournival. Se on sitten eri asia miten tästä jatketaan, kun kuitenkin täysin erilainen joukkue vastassa ja muutenkin asetelma on täysin eri, kun tällä kertaa Montreal on ensimmäistä kertaa ennakkosuosikin asemassa.

Bruins-sarjan lopussa kokoonpano oli muodossa:

Vanek - Plekanec - Bournival
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Bourque - Eller - Gionta
Weise - Briere - Prust

Subban - Gorges
Markov - Emelin
Beaulieu - Weaver

Price
(Budaj)


Koko playoffit missannut Alex Galchenuyk on myös tervehtynyt polvivammastaan. Hän tulee taistelemaan pelipaikasta Bournivalin, Giontan, Bourquen ja Prustin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Koko playoffit missannut Alex Galchenuyk on myös tervehtynyt polvivammastaan. Hän tulee taistelemaan pelipaikasta Bournivalin, Giontan, Bourquen ja Prustin kanssa.

Kunnossaoleva Galch mahtuisi varmasti kehiin, mutta vaikea sanoa kenet nyt pitäisi tiputtaa. Jos joku pitäisi valita niin Bournival tai Gionta, mutta tuskin Therrien heittää kapteeniaan menemään. Varsinkin kun Gionta taitaa olla aika hyvä pukukoppipelaaja. Lisäksi vanhalla Devils-pelaajalla on varmasti näyttöhaluja New Yorkin puolella. Prust on entinen Rangers-pelaaja ja tuo lisäksi edes vähän kovuutta porukkaan. Bourque on myös hieman herännyt koko kauden unestaan ja hän on hyvä allround-pelaaja, halutessaan. Lopulta sormi osoittaa siis Bournivalin suuntaan.

Puolustuksessa Beaulieu on pelannut vähäisillä minuuteilla kahdessa ottelussa ja tehnyt tehot 0+2.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Kärpät ja CBJ
Mielenkiintoinen on tämä idän finaalisarja. Kaksi joukkuetta jotka eivät ole voittaneet mitään pitkään aikaan.

Minusta voidaan lopettaa puheet Montrealin pelaamisesta yli odotusten sillä kun katsoo tuota joukkuetta niin sehän on oikeastaan aika hyvin rakennettu. Hyökkäys on suht laaja. Hyvä pakisto jota johtaa Norris-voittaja Subban sekä siihen vielä jumalmoodin löytänyt Price.

Rangers taas parantanut kevään edetessä ja löysi voimavaran kammeta Pensin ulos vaikka he olivat jo 3-1 tappiolla sarjassa. Rangers omaa myös ominaisuudet pelata näitä tiukkoja kevään pelejä eikä joukkue häviä myöskään maalivahtiosastolla. Sarjassa on ainekset olla kahden huippumaalivahdin kaksintaistelu.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Boston on lyöty, hyvänolontunne ei lopu!

Ja siinä onkin se ensimmäinen aita mikä Canadiensin on ylitettävä Rangers sarjassa.

Ei olisi mikään ihme, jos Canadiensilla olisi vaikeuksia löytää samanlainen intensiteetti Rangersia vastaan, etenkin sarjan alussa. Itseasiassa jos harrastaisin vedonlyöntiä, niin laittaisinkin avauspelissä rahat Rangersille.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Ennustan vähämaalista sarjaa, jossa virheet korostuvat entisestään. Kumpi maalivahdeista onnistuu paremmin? Molemmat ovat aivan maailman parhaimmistoa. Kung Henrikin torjuntaprosentti playoffeissa paras, eikä Price tule kaukana perässä.

Muita ratkaisupelaajia etenkin hyökkäyssuuntaan:

P.K. Subban, joka pelaa eittämättä elämänsä kevättä. Sopivasti vastustajia ärsyttävä, vastustajan "ihon alle" pääsevä huikea puolustaja, Canadiensin tärkein pelaaja Pricen kanssa.

Thomas Vanek, ollut pariin otteeseen playoffeissa unelias kiikaritehoin, joskus taas paukuttaa pari maalia yhteen otteluun. Kolmessa eri joukkueessa tällä kaudella pelannut on löytänyt paikkansa Canadiensin ykkösketjussa. Nyt joukkue tarvitsee sitä parasta Vanekia.

Rick Nash, jolla toki viisi syöttöä playoffeissa, mutta ei maalin maaliakaan. Jotenkin Nashilta puuttuu se loisto, johon minä ja monet muut ovat tottuneet aiemmilla kausilla. Toisaalta, jos pelaa tunnollisesti puolustaen ja Rangers menee jatkoon, ei silloin arvoa mitata pisteissä.

Martin St. Louis, hänellä ollut mielestäni paremmat playoffit kuin Nashilla. Pienikokoinen, mutta hyvin älykäs, nopea ja kokenut. Huomenna Rangers on mukana Martyn äidin hautajaisissa, toivottavasti Marty ammentaa tästä vain lisävirtaa ja pelaa mahtavan sarjan.

Elleivät Rangersin tähdet paranna entisestään, kutsuu kesälaitumet heitä. Tasainen sarja silti uskoakseni tulossa, itse laittaisin pienen edun Canadiensille. Tänään iltakahdeksan jälkeen kiekkoa jäähän, ja onnea molemmille joukkueille!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Pakko myöntää, alkaa jo pytty kummittelemaan mielessä..

Ei muuten ala. Tulee ihan helvetin kova sarja, eikä mitään pyttyjä kummittelemassa ennen kuin näissä peleissä on 16 voittoa alla.

Rangersin aliarvioiminen on pahinta mitä voi tässä vaiheessa tehdä, joukkue on ihan yhtä kova kuin Canadiens. Habsin nostaisin ennakkosuosikiksi ainoastaan kotiedun ja tähän asti helpomman pudotuspeliohjelman ansiosta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
20:00, tai oikeastaan vähän sen jälkeen. Virallinen aloitusaika taitaa olla kahdeksalta, mutta yleensä kiekko putoaa jäähän aikaisintaa varttia ilmoitettua myöhemmin. Tavallaan huono homma, että ottelu tulee paikallista aikaa jo päivällä. Voi suurin intensiteetti puuttua. No, eiköhän sitä löydy riittävästi, kun konferenssifinaalia pelataan.

Toivon mukaan Habs saa hyvän startin ja pitää kotietunsa.
 

Ciry

Jäsen
Suosikkijoukkue
le Club de hockey Canadien
20:00, tai oikeastaan vähän sen jälkeen. Virallinen aloitusaika taitaa olla kahdeksalta, mutta yleensä kiekko putoaa jäähän aikaisintaa varttia ilmoitettua myöhemmin. Tavallaan huono homma, että ottelu tulee paikallista aikaa jo päivällä. Voi suurin intensiteetti puuttua. No, eiköhän sitä löydy riittävästi, kun konferenssifinaalia pelataan.

Toivon mukaan Habs saa hyvän startin ja pitää kotietunsa.

Tämä on muuten samalla tämän kauden ensimmäinen päiväpeli Bell Centerissä, sekä Habsien toinen päiväpeli koko kaudella. Ensimmäinen tuli tuossa Boston sarjassa. Jos oikein muistelisin, Rangersilla niitä nyt on pikkasen enemmän jo alla tiedä sitten onko tällä jotain vaikutusta.

Mutta asiaan jännittää niin maan prkl:sti. Koko päivän ollu pelon sekainen olotila päällä kun iltaa odottaa. Kova sarja tulee olemaan, kun kaksi tämän hetken kuuminta maalivahtia kohtaa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tämä on muuten samalla tämän kauden ensimmäinen päiväpeli Bell Centerissä, sekä Habsien toinen päiväpeli koko kaudella. Ensimmäinen tuli tuossa Boston sarjassa. Jos oikein muistelisin, Rangersilla niitä nyt on pikkasen enemmän jo alla tiedä sitten onko tällä jotain vaikutusta.

Kertoo NBC:n ja yhdysvaltalaisten tv-katsojien merkityksestä aika paljon, että peli alkaa tuohon aikaan. USA:ssa näillä "matinee" peleillä on pitkä perinne varsinkin jenkkifutiksessa, koriksessa ja baseballissa.

Jos CBC saisi päättää, niin peliä tuskin pelattaisiin tuohon aikaan, vaan peli alkaisi suomen aikaa klo 02.00 tai 03.00.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Huhhu, Rangers pisti sellaisen shown pystyyn että Montrealin fanit lähti kesken ottelun hallilta pois sekä Price piti vaihtaa maalista. Näissä playoffeissa ei oltukaan nähty vielä 7 maalia (2+2+3) ja mikä hienointa ne tehtiin nyt Montrealin verkkoon. Maalinteko onnistui nyt laajalla rintamalla koska 7 eri pelaajaa onnistui tekemään maalin ja tärkein häkki tietty Nashille. Brassard loukkaantui ja seuraavassa pelissä tilalla ehkä J.T Miller jos vamma on vakava. Prust huitoi minkä kerkesi ja istuikin paljon boksissa.

Nooh, Game 2 on tietty eri peli mutta nyt pitää nauttia tästä, paljon maaleja, ylivoimamaaleja, Nashin maali, hienoa syöttelypeliä jne, aijai.

Sarja 0-1.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Ensimmäinen peli ohitse.

Sarjasta odotettiin vähämaalista; ensimmäisessä pelissä 9 maalia. Allekirjoittaneen mielestä maalit jakautuivat oikeen mukavasti.
New York Rangers 7, Montreal Canadiens 2.

Itsessään peli oli mielenkiintoinen aina 3. erän alkuun saakka, jolloin peli repesi täysin Rangersin eduksi.

4-1 tilanne eskaloitui 7-1 tyrmäykseen. Myöhemmin erässä Lars Eller teki yhden lohtumaalin Montrealille.

Kokonaisuudessaan New York Rangers oli vahvempi joukkue mielestäni (ilman värilaseja) jokaisella osa-alueella. Rangers rankaisi maalipaikoista tehokkaasti ja suojeli omaa maaliansa taistelevaan tyyliinsä.

PK Subban pelasti mielestäni huonon pelin. Kaveri sooloili suurella riskillä ilman tulosta. Menetti kiekon tilanteessa, josta Rangers käänsi ja teki maalin. Lisäksi miestä ylipeluutettiin mielestäni pahasti, joka näkyi esim. väsymyksenä kamppailutilanteessa Kreideria vastaan.

Loukkaantumiset. Loukkaantuiko Brassard? Entä Price? Molemmat elintärkeitä omille joukkueilleen.
Vaihdettiinko Price pois maalista rikki menneen jalan takia vai huonon suorituksen takia?

Rangers pärjää kyllä ilman Brassardia. Toinen on tarina Montrealin mikäli Price on poissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Prust huitoi minkä kerkesi ja istuikin paljon boksissa.

Niin hieno soturi kuin Prust onkin, niin nuo turhautumisavautumiset voisi jättää pois valikoimasta. Jokainen tietää mitä mies haki, mutta silti teki sen erittäin tuomittavalla tavalla. Ja noita näkee aina, kun Habsin peli kaipaa herätystä, ei se joukkue herää hakkaamalla mailalla vastustajan taitopelaajaa pohkeille.

Eipä tuossa ottelussa ollut muutenkaan mitään muuta kuin hävettävää. Kun ottelu lähtee väärille urille, niin sitä on vaikea kääntää enää. Bourquen kyseenalainen maali toi toivoa, mutta toisen erän loppu olikin sitten painajaista. Kolmannessa erässähän Habs ei enää edes yrittänyt ja se näkyy valitettavalla tavalla tulostaululla. Oikeastaan ainoa positiivinen seikka oli, että Ellerin maali osoitti kuninkaankin olevan ohitettavissa. Lisäksi tietysti se on positiivista, että Canadiens voi vain parantaa.

Onnea Rangersille, homma on korkattu, joskin Canadiens-lasien läpi katsottuna ikävimmällä mahdollisella tavalla. Kunhan nyt Price olisi kunnossa ja Habs hereillä seuraavassa ottelussa alusta asti.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Oikeastaan ainoa positiivinen seikka oli, että Ellerin maali osoitti kuninkaankin olevan ohitettavissa.

Kuninkaan fokus ei varmaan enää ollut aivan 100%-tasolla kun tilanne 7-1. Ikävä kyllä nyt siis riistän tuon ainoan positiivisen seikan sinulta.
Ellerin laukaus oli yllättävä + Lundqvist relasi jo kun pojat hakkasi kiekolla Montrealin maaliverkkoa rikki.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Lundqvist relasi jo kun pojat hakkasi kiekolla Montrealin maaliverkkoa rikki.

Tuota laukausta ei olisi ottanut kiinni, vaikka keskittyminen olisi ollut seitsemännen Stanley Cup -finaalin tasolla. Kyllä sieltäkin ne tarvittavat paikat löytyy, olympiafinaalissahan miehen längistä olisi mennyt norsukin.

Rangers tosiaan hakkasi verkot rikki, mutta kyllähän Canadiensin relaaminenkin alkoi neljännen maalin jälkeen. Joukkue oli kolmannessa erässä jossain ihan muualla kuin tässä pelissä.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Tuota laukausta ei olisi ottanut kiinni, vaikka keskittyminen olisi ollut seitsemännen Stanley Cup -finaalin tasolla. Kyllä sieltäkin ne tarvittavat paikat löytyy, olympiafinaalissahan miehen längistä olisi mennyt norsukin.

Rangers tosiaan hakkasi verkot rikki, mutta kyllähän Canadiensin relaaminenkin alkoi neljännen maalin jälkeen. Joukkue oli kolmannessa erässä jossain ihan muualla kuin tässä pelissä.


Mikäli pelit jatkuu näin; ei Lundqvistin tarvitsekaan ottaa kiinni kovin montaa kiekkoa ja Stanley Cup-finaaliin tie vie Rangersia silti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös