Montréal Canadiens 2021–2022 – build it again for playoffs

 • 222 584
 • 1 069

Matchaako Montreal Kotkaniemen offer sheetin?


 • Äänestäjiä
  154
 • Poll closed .

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Stereotyyppisesti hyökkäävä puolustaja huonossa joukkueessa on todennäköinen pakkasukko. Sami Niku on kuitenkin tässä vaiheessa +5 ja paras suomalaisista änäripakeista. Tilastoneppi.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Canadiens nappasi Rem Pitlickin waiversista. Tällä kaudella Wildissa 20 ottelua tehoin 6+5. Voidaan kaiketi puhua NHL tason pelaajasta joten saadaanpahan kokoonpanoon sellaisiakin yksi lisää.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Tuli ihan puolipakolla mahdollisuus valvoa matsi tässä leikkauksesta toipuessa, eikä se aivan sysipaskaa sekoilua ollut kuin n. 48 minuutin ajan.

Aloitetaan nyt vaikka siitä, että mitä hittoa on tapahtunut Joel Armialle? Täysin sieluton, kaatuileva kiekonmenetysautomaatti ja valovuoden päässä edelliskauden formistaan.

Hoffman on pelkkä palkkanielu, aivan turha palanen kentällä jos ja kun ei pääse käyttämään laukaustaan. Mr. October v0.9, maksimissaan.

Caufieldin kuherruskuukausi on totisesti loppu, tai on ollut sitä koko kauden ajan. Ei tule nousemaan nykyliigassa kovaksi maalintekijäksi, ellei laita vähän nenäänsä välillä myös likaisiin paikkoihin.

Bergeron koulutti aloitusspesialistiksikin tituleerattua Dvorakia ympyröissä oikein huolella. Kaukana on Dvorak muutenkin siitä, mitä ennakkoon hehkutettiin.

Eniten pelissä pistää kuitenkin silmään tuo kammopuolustus. Chiarot on heittämällä joukkueen ykköspakki ja siinä se oleellisin. Petry jatkaa paluunsa jälkeen tutulla "kyllä isä osaa" -asenteella ja yrittää aivan älyttömiä suorituksia yksin. Nikulla muutamia oivalluksia hyökkäyspäässä, mutta vastapainoksi sata söhläystä omissa. Ja se takajeejee. Wideman ei mahtuisi missään muussa joukkueessa edes kentälle. Ja Savard, välillä näyttää kuin tekisi hyviäkin asioita, mutta oman pään sijoittuminen on aivan hukassa. Sinkoilee sinne, tänne välittämättä yhtään missä parinsa, pelin painopiste tai vastustajan vapaat pelaajat ovat.

Plussapuolelle jäivät vain Pezzetta, joka oli joukkueen ehdoton ykkönen ja hyvinkin potentiaalinen nelosen luottojyrä, Suzuki hyvällä peruspelillään, jälleen positiivisesti yllättänyt Montembeault pelastaen jokusen varman. Sekä... en edes usko kirjoittavani tätä oikeilla, näkyvillä kirjaimilla: Drouin! Kiva voida todeta, että Drouin on perkeleensä selättänyt, pelihuumori ja sitä kautta taso ovat aivan eri tasolla kuin aiemmin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Aloitetaan nyt vaikka siitä, että mitä hittoa on tapahtunut Joel Armialle? Täysin sieluton, kaatuileva kiekonmenetysautomaatti ja valovuoden päässä edelliskauden formistaan.
Sama pätee jokaiseen pelaajaan joukkueessa. Ei pelaaja yhdessä yössä muutu. Armia tuntuu vain olevan se jota valmennus uskaltaa rangaista, koko joukkueen edestä. Itseluottamus varmasti aivan tapissa. Sellaista huhua että olisi myös leikkauksen tarpeessa.
 

ipaz

Jäsen
En nyt tämän ensimmäisen paluupelin jälkeen alkaisi mitään syväanalyysia tekemään. Siellä on osa pelaajista vieläkin puolikuntoisia - jos ei koronan, niin ainakin pitkän pelaamattomuuden vuoksi. Monella pelaajalla oli edellisestä pelistä neljä viikkoa. Tänään sitten vastassa hivenen helpompi Chicago, niin voi odottaa jo paljon parempaa peliä
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Hieman tuli puskista itselle, että GM -hakijoiden joukosta löytyy nimet Briere ja Darche, ja ilmeisesti vielä 3-4 finalistin joukosta. Tuntuu siltä, että kaverit pelasivat Canadiensissa juuri äsken... mutta onhan tuosta näemmä vierähtänyt 8-10 vuotta kuitenkin.

Oletettavasti näihin toimiston päätehtäviin palkataan ainakin yksi nainen. Stuck Gowanin artikkelin mukaan haastateltavien joukkoon ovat kuuluneet Émilie Castonguay and Danièle Sauvageau. Näistä Sauvageaulla näyttää olevan mittavampi kokemus kiekkopuolella. Hieno juttu. toivottavasti tässä myös haetaan vain parasta henkilöä tehtävään, eikä nuori herrasmies L.Mailleaux (joka muuten näemmä pelaa taas) ja tuo hieno tapa jolla Canadiens hoiti jälkipyykin liittyy asiaan millään tapaa.

Pelaaja-agenttina toimiva ja Gortonille Bostonin ajoilta tuttu Kent Hughes on yksi ehdokkaista.

Maalivahtikolmikko Luongo, Denis, Roy on haastateltu myös. Viimeisin lähinnä siksi, että jos ei olisi haastateltu niin sitä meteliä ei olisi kestänyt kukaan.

Mathieu Darche kuulostaa jostain syystä omiin korviin sopivimmalta vaihtoehdolta. Omat tiedot hakijoista ovat toki lähes olemattomat. Ja jos Darche olisikin nappiosuma, niin kerrankin olisi ryövätty jotain Lightingilta...

Mutta kohtahan se selviää kenestä tulee se seuraava silmätikku.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kappas, illalla onkin tyrkyllä melkein inhimilliseen aikaan ääriharvinainen El Clásico, jossa kohtaavat joukkueet, jotka ovat yhdessä tehneet lähes yhtä monta maalia kuin Florida ja jopa yhden enemmän kuin Colorado.

Ottelun merkitystä ei tule väheksyä, sillä sen voittaja tulee nostamaan ottelukohtaista pisteprosenttiaan peräti kahdella prosenttiyksiköllä ja joutuu täten suuremmalla todennäköisyydellä varaamaan draftissa Cooleyn tai Kemellin. Paitsi jos kyseessä on Habs, jonka olisi turvallisempaa varata Tristan Luneau, koska siksi.

Habs-fanin mielenkiintoa pelin seuraamiseen lisää se, että moni pelaaja on vasta viime viikolla palannut erinäisten vaivojen tai koronan vuoksi jäälle, oltuaan myös jo ennen poissaolojaan pelaamatta pelaamissaan peleissä.

Muutamia tärppejä illan jo valmiiksi kiimaisen väännön kuumottamiseksi:
 • Törmääkö Mike Hoffman vahingossa vastustajan pelaajaan, tai vaikka laitaan siten, että hänelle rekisteröidään taklaus?
 • Pääseekö Danaultin pätevästi korvannut kakkossentteri Christian Dvorak kauden kahdeksannen kerran plussalle?
 • Muistaako David Savard, kummalle puolelle taktiikkataulua Ducharme kopissa numeron 58 piirsi?
 • Onko joukkueen paras maalintekijä ottelun jälkeen jopa 18 maalin kausitahdissa?
 • Kiriikö Jeff Petry uhkaamaan giveaway-tilaston (20+ GP) ylivoimaista kärkimiestä Chris Widemania?
 • Kaksinkertaistaako Cole Caufield laukaisuprosenttinsa?
 • Saako ketju Lehkonen - Evans - Armia laukauksen maalia kohti?
Ei kestä kiittää. Kiduttavan jännittävät 13,5 tuntia on jotenkin saatava kulumaan kunnes kliimaksi viimein koittaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Osaako joku Montrealia enemmän seurannut sanoa, mikä Lehkosella ja Armialla kusee atm?

Molemmilla pelaajilla on potentiaalia olla _hyvä_ 3. kentän laituri. Taistelusta ei liene homma jää kiinni, mutta pistekertymä on sanalla sanoen todella heikko. Olen odottanut molemmilta herroilta semmoista viimeistä läpimurtoa pisteidenkin valossa. Mutta taitaa taso olla tässä mitä nyt on muutamat viime vuodet nähty.

Onko koko Montreal siis nyt niin sekaisin, että herrojen pelistäkään ei tule mitään? Vai onko herroilla itsellään niin paska flow menossa vain tällä kaudella..
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Armialla nyt kusee jo toista kautta putkeen, mutta mielestäni ainakin ensimmäiset 20 peliä Lehkonen oli Montrealin harvoja valopilkkuja joka erottui yritteliäisyydellään joukosta mitä nyt pelejä näin, on yhä noin 30 pisteen tahdissa ja uskon että hänen aivan maksiminsa on siellä noin 40 pisteessä, siitä huolimatta mahdollisuus pitkään NHL uraan vauhdin ja puolustus taitojen ansiosta on. Hauskahan se olisi nähdä Arsi joskus sellaisten pelaajien vierellä jossa voisi tehdä tulostakin.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Lehkonen oli Montrealin harvoja valopilkkuja joka erottui yritteliäisyydellään joukosta mitä nyt pelejä näin
Prikulleen näin. Lehkonen on yksi niistä hyvin harvoista Habsin pelaajista, jotka ovat leipänsä eteen edes jotain sen jälkeen kun kausi voitiin todeta ~10 ottelun jälkeen taputelluksi. Maaleja ei vaan saa aikaiseksi, ei sitten mistään. Paikoista ei ole jäänyt kiinni, mutta välillä tuntuu kuin vastustajan verkon eteen muodostuisi joku magneettikenttä, kun Artturi pääsee sektoriin. Siitä huolimatta välillä itkua, välillä naurua herättävän joukkuepistepörssin sijalla 6.

Kun joukkue tultaneen parin kuukauden kuluttua räjäyttämään tomuksi, Lehkonen on omalla listallani no-trade -osaston kärkinimiä. Vähintään seuraavat kaksi, kolme kautta tullaan toivottavasti taaplaamaan nuorella joukkueella, jossa ei hoffmaneja pyöri. Silloin 27-vuotias Lehkonen kohtalaisen maltillisella liksallaan ja tinkimättömällä asenteellaan olisi juuri oikeanlainen mentori tuollaiseen joukkueeseen - tämä olettaen, että Artturi haluaisi itse jatkaa joukkueessa.

Armia $3,4M liksoineen sen sijaan kuuluu sille toiselle listalle, ellei pian ala tapahtua. Tuskaili haastattelussakin juuri, ettei osaa itsekään sanoa, miksei hommista tule mitään. Jokusen viimeaikaisen pelin nähneenä rohkenen sanoa, että tuskin tulosta ainakaan vähempää tulisi, jos saisi kaivettua peliinsä enemmän raivoa. Kahdeksan laukausta kymmeneen peliin on lähellä tasoa cedricpaquette, jolla sentään on yhdeksän minuutin palopostin virka.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Arizona matsi hoidettiin juuri niin kuin pitääkin! Nyt Coyotes karkasi jo 3 pisteen päähän. Pelistä sen enempää ei jaksa kirjoittaa. Kaikki varmaan tietävät mikä on ollut kauden ilme.

Price tuskin tällä kaudella palaa. Polvivamman hoito ottanut takapakkia ja kuntoutus alkaa ”alusta”.

E. Ja Seattlekin nappasi voiton joten pullat hyvin uunissa tällä hetkellä viimeisen sijan suhteen.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olihan matsi, voi pojat!

Jos Gortonin tarkoitus oli olla tutkalla, keiden kanssa kannattaisi keskustella jatkosta Habs-pyjamassa, niin tämän kannattaa pakata neuvottelukassiin hammaspihdit ja läjä kynsien alle työnnettäviä neuloja.

History in the making. Kaikkien aikojen kausi on totta!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Toistan aiemman viestini => Romanov, Suzuki ja Caufield suojassa, kaikki muut kaupan trade deadlinella, vaihdossa prospekteja ja pickejä!
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Näistäkin Caufield pitäisi laittaa heti Lavaliin kehittymään.
Tai tuloksista huolimatta Suzukin laidalle jos ja kun näiden on tarkoitus olla ennen vuotta 2030 Habsin kulmahampaat. Hoffman olisi aivan helvetin joutilas "kouluttamaan" alempia ketjuja.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kent Hughes nimitettiin Gortonin marionetiksi: NHL.com

Kukaan ei oikein tiedä kuka tai mikä Hughes on ja ehkä hyvä niin. Ilmeisesti Gortonin saunakavereita Bostonin ajoilta, joka on taas vähän kyseenalainen juttu.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Kent Hughes nimitettiin Gortonin marionetiksi: NHL.com

Kukaan ei oikein tiedä kuka tai mikä Hughes on ja ehkä hyvä niin. Ilmeisesti Gortonin saunakavereita Bostonin ajoilta, joka on taas vähän kyseenalainen juttu.

Bergeron ja Letang sattuvatkin olemaan juuri sopivaan saumaan ensi kesänä vapaita agentteja.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Darchea toivoin mutta ehkä tässä Hughes valinnassa on kuitenkin järkeä. Ei ainakaan ole suuri nimi ja jos ranskankielinen lehdistö keskittyy kielikysymykseen ni jää onneksi ammattilaisille ammattilaisten hommat.

Mielenkiinnolla odotan miten paletti tästä lähtee muovautumaan. Muutama jätkä on turvassa muuten tosiaan pitäs olla paletti auki peliliikkeille.

En toivo edelleenkään totaaliräjäytystä vaan pala kerrallaan paremmaksi. Aloitetaan siitä skouttauksesta ja pelaajakehityksestä että noilla pickeillä joita varmasti myös saadaan tehtäisiin edes jotain. Niitä on nyt painettu vessanpöntöstä alas jo pari vuosikymmentä. Ei auta full rebuild ennen kuin tämä osasto saadaan kuntoon.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Gortonin saunakaveri, joka sattuu olemaan Montreal-born. Agentti, lakimies taustaa. Mikä voi mennä vikaan ? Olisivat ottaneet mielummin jonkun kyvykkään naisen.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taitaa Carey Pricen ura olla ohi. Syy sairasloman jatkumiselle oli niin keksitty että taitaa mies olla kiinni soosikulhossa. Ainoa joka tuota voisi auttaa on ”tiimikaveri” eli Jarna.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Heti uudelle GM:lle voitto. On kova kaveri! Eikä vieläkään yhtään treidiä.

Sen mitä näki peliä, niin ei siellä oikein muut taaskaan pelanneet kuin Monty maalilla. Aikamoisessa mankelissa oli muu jengi. Caufield sentään ymmärretty tiputtaa kokoonpanosta.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Heti uudelle GM:lle voitto. On kova kaveri! Eikä vieläkään yhtään treidiä.

Sen mitä näki peliä, niin ei siellä oikein muut taaskaan pelanneet kuin Monty maalilla. Aikamoisessa mankelissa oli muu jengi. Caufield sentään ymmärretty tiputtaa kokoonpanosta.
Caufield ja Armia asetettiin korona protokollaan ennen ottelua. Eli ei ollut valmennuksen käsissä tämä pudotus.

Caufieldille tekisi varmasti hyvää käydä Lavalissa. Mutta edelleen iso joukko pelaajia loukkaantuneena joten tuskin tullaan pudottamaan farmiin.

Ihan mukava välillä että tulee merkintä voittosarakkeeseen mutta toisaalta aivan turha voitto draftin kannalta.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Jäälle tehokkaasti palannut Toffoli olisi puheidensa mukaan halukas jatkamaan Habsissa: "I want to be part of the solution... I want to be a guy who's a leader, who's looked up to".

Toffoli on ollut saapumisestaan lähtien Habsin tehokkain pelaaja ja toivon todella tämän olevan Lehkosen ja muutama muun kanssa to trade -listan hännillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös