Viime vuodet ovat olleet ruokakulttuurisesti laajentumisen aikaa, ja kasvisruoka ja jos jonkinlaiset tofujätskit, soijanakot ja etnoherkut ovat lyöneet itsensä läpi. No, jos ei aivan kaikkialla, niin monissa ympyröissä kumminkin.
Mutta en ole juttuakaan kuullut, että koskaan minkään jäähallin nakkikioskilla olisi ollut minkään valtakunnan kasvisruokaa (tosin isoimmissa Hjallis-areenoissa en ole edes käynyt).
Mitäs veikkaatte, kuinka kauan kestää tällainen kulttuurinen läpilyönti? Montako vuotta kuluu, ennen kuin suurin piirtein joka jäähallissa tarjoillaan välipalaa, joka a) on kasvisruokaa, b) ei ole lihapiirakkaa eikä paistettua makkaraa?
Suomalaisnuorista ehkä jo 5-10 % on kallellaan kasvisruokailun suuntaan, mutta onko kukaan kuullut vegetaarisesta jääkiekkoilijasta Suomessa?
Ai niin, oma veikkaukseni tuohon kisaan: 15 vuotta. Tietyt trendit ovat vahvoja, mutta liha-maito-mies-kulttuuri on halleilla vielä sitkeää kuin vanha pihvi:).
Voittajalle iso tuoppi Ukin hallin pubissa, jos silloin vielä käyn siellä:)...
Mutta en ole juttuakaan kuullut, että koskaan minkään jäähallin nakkikioskilla olisi ollut minkään valtakunnan kasvisruokaa (tosin isoimmissa Hjallis-areenoissa en ole edes käynyt).
Mitäs veikkaatte, kuinka kauan kestää tällainen kulttuurinen läpilyönti? Montako vuotta kuluu, ennen kuin suurin piirtein joka jäähallissa tarjoillaan välipalaa, joka a) on kasvisruokaa, b) ei ole lihapiirakkaa eikä paistettua makkaraa?
Suomalaisnuorista ehkä jo 5-10 % on kallellaan kasvisruokailun suuntaan, mutta onko kukaan kuullut vegetaarisesta jääkiekkoilijasta Suomessa?
Ai niin, oma veikkaukseni tuohon kisaan: 15 vuotta. Tietyt trendit ovat vahvoja, mutta liha-maito-mies-kulttuuri on halleilla vielä sitkeää kuin vanha pihvi:).
Voittajalle iso tuoppi Ukin hallin pubissa, jos silloin vielä käyn siellä:)...