Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Montako mitalia Suomelle Korean olympialaisista?

Viestiketju osiossa 'Olympialaiset 2018, PyeongChang, muut lajit' , aloittajana Barnes, 16.12.2017 klo 19.49.

 1. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Talvilajien olympiakaudet on saatu hyvään vauhtiin, ja Korean kisat kolkuttelevat ovella. Siispä tässä (ja toki erikoisketjuissa) ketjussa voidaan miettiä, mihin Suomi pääsee.

  Oma veikkaukseni on kuusi:

  Jääkiekko: 2
  Hiihto: 3
  Lumilautailu 1

  Miesten kiekkojoukkue taistelee itsensä hopealle, ja naiset ottavat kiintiöpronssin joka ei ole enää muutamaan vuoteen ollut kiintiö. Hiihtopuolella naisten viestistä tulee pronssia samoin Pärmäkoskelle 30 kilometriltä. Iivo Niskanen hiihtää hienosti hopealle 50 kilometrin kuninkuusmatkalla. Lumilautatähtemme Rukajärvi uusii Sotshin hopeansa, tosin tällä kertaa lajina on big air eikä slopestyle.

  Potentiaalisia mitaliehdokkaita, joihin en kuitenkaan usko, ovat listani ulkopuolelta ainakin naisten hiihtoparisprintti, Ilkka Herola, Eero Hirvonen, yhdistetyn joukkuekilpailu, Kaisa Mäkäräinen, Matti Heikkinen, Mika Poutala ja Kerttu Niskanen. Näiden nimien kohdalla tulee huomioida, että osan kohdalla puhutaan todellakin potentiaalisesta, ei todennäköisestä. Esimerkiksi Herolan ja Niskasen mitali vaatii ns. pöljän päivän, kun taas Kaisa Mäkäräinen kuuluu ihan oikeasti siihen ryhmään, josta mitalistien oletetaan tulevan.
   
 2. Ralph Jäsen

  Veikkaan peräti yhdeksää. Jääkiekosta tulee toiselle joukkuelle pronssi, maastohiihdosta hopea ja kaksi pronssia. Lumilautailussa Rukajärvi ottaa pronssia ja joku, josta en ole koskaan kuulutkaan, hopeaa. Sitten Mäkäräinen vetää värisuoran. Sprintistä pronssia, takaa-ajosta kultaa ja yhteislähdöstä hopeaa.
   
 3. enigma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuusKi, Nikerit
  Pessimisti ei koskaan pety, 3 mitalia on oma veikkaus.

  Jääkiekko 1
  Hiihto 1
  Lumilautailu 1

  Lumilautailusta tulee ainut henkilökohtainen mitali. Naisten viestijoukkue pääsee mitaleille mutta muuten Kalla + Norjalaiset vie koko potin hiihdossa.

  Ei kultaisia mitaleja.
   
 4. Milanja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Oma veikkaukseni on 7 mitalia.

  Jääkiekosta 1, naiset tuo.
  Lumilautailusta 1, Rukajärvi tuo sen.
  Yhdistetystä 1, Hirvonen venyy pronssille.
  Maastohiihdosta 3, Pärmäkoskelle pronssia 30km, Iivo Niskaselle hopeaa 50km ja Heikkinen ottaa pronssin 15km väliaikalähdöstä.
  Ja viimeisenä villinä mitalikorttina, Mäkäräinen tuo ampumahiihdosta kultaa.
   
 5. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lätkä 2, lumilautailu yms. lumilajit 1, ampumahiihto 1, hiihto 4, pikaluistelu 1, muut 1. Tuossa siis hyvin positiivinen heitto, seitsemän olisi hyvin, 4-5 lienee realismia.
   
 6. Salama44 Jäsen

  Seuraavien kesä ja talvikisojen tavoite on yhteensä 10 mitalia. Talvikisoista on tultava 6-7 mitalia ja kesäkisoista 3-4 jotta tuo tavoite täyttyisi. Yksi kulta molemmista on minimitavoite.
   
 7. M@rko77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LFC, Pelicans, Nopsa ja FC Lahti
  No tämä ei tosin ole oikea paikka äänestyksille yms. mutta kolme tulee. Kaikki himmeitä.
   
 8. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Niin, mistäs niitä mitaleita voisi tulla...

  Ampumahiihto:

  - Mäkäräinen (pikakisa, takaa-ajo, normaalimatka, yhteislähtö)
  - Laukkasella periaatteessa samat, tosin alkanut kausi ei paljoa lupaile

  Maastohiihto:

  - I. Niskanen (50 km (p), teoriassa myös sprintti (p))
  - Heikkinen (skiathlon, 15 km (v), 50 km (p))
  - Hakola (sprintti (p))
  - Pärmäkoski (skiathlon, 10 m (v), sprintti (p), 30 km (p))
  - K. Niskanen (30 km (p))
  - 4 x viesti

  Yhdistetty:

  - Joukkue
  - Herola x 2
  - Hirvonen x 2

  Pikaluistelu:

  - Poutala (500 m)

  Jääkiekko x 2

  Lumilautailu:

  - Rukajärvi (slopestyle, big air?)
  - varmaan Piiroinen tai Tonteri teoriassa voivat lätkän ottaa slopestylesta tai big airista, mutta eivät taida mitään kovin suuria mitalisuosikkeja olla

  Ennuste:

  Ennustan, että tuloksena on 4 (0-1-2) mitalia:

  - Iivo Niskanen, hopeaa, 50 km (p)
  - Naisten viesti, pronssia
  - Rukajärvi, pronssia, slopestyle
  - Miesten jääkiekko, pronssia

  Ehkä hieman pessimistinen arvio, mutta en jaksa uskoa Kaisaan historian perusteella enkä henk.koht. mitaleihin naisten hiihdossa. Naisten jääkiekossa Suomi on pronssisuosikki, mutta ainakin viimeiset harjoituspelit näyttivät, että muut maat ovat taas olympiavuonna hiipineet lähemmäksi. Poutalan laji on herkkä, joten lienee todennäköisempää, että siitä ei mitskua tule. Yhdistetyssä ei taida vielä riittää. Parisprintit on vapaalla ja miesten viesti erittäin epävarma.

  Pelataanhan siellä myös curlingia, mutta Suomi on käsittääkseni ennakolta jos ei nyt heittopussi, niin ei paljon muutakaan.

  Maastohiihdosta kaksi mitalia on aika minimisuoritus, mutta ei sieltä paljon enempää ole tulossa. Ehkä naisten parisprintti on seuraavaksi potentiaalisin mitalilaji. Naisten henk.koht. matkoilta löytyy aina se 4-5 norskia ja Kalla, joista useampi pitäisi pystyä kepittämään. Norskit ovat siis Weng, Björgen, Haga, Östberg ja Jacobsen sekä sprintissä ja ehkä myös viesteissä Falla. Ehkä 30 km pertsalla on paras mahdollisuus pronssiin Wengin ja Björgenin vanavedessä. Ja Kristalle perinteisen sprintti voi olla jopa paras sauma mitaliin. Vaikka onhan siellä Falla, Nilsson, Östberg ja Weng kovia kyllä.
   
 9. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Jääkiekosta tulee jo se 50+ kun miehet ja naiset saavat mitalit. Siinähän sitä mitalisaalista on jo kerrakseen.
   
 10. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  On tämä nykyään hieman alavireistä arvailla: ei ole enää varmoja mitskuja mäkihypyn ja yhdistetyn joukkuekilpailuista. Eikä ehkä naisten viestihiihdostakaan, mutta näillä mennään:

  Naisten jääkiekkojoukkue hoitaa pronssin kotiin. Naisten hiihtoviestijoukkue hoitaa pronssin kotiin. Sitten jo rajumpaa settiä: miesten jääkiekkojoukkue hoitaa pronssin kotiin. Siinä olisi jo kolme mitskua.
  Alppihiihdosta ja taitoluistelusta ei tule yhtään mitalia, ei myöskään kelkkailusta, näistä olen varma. Suksihyppelyistä tuskin, lautakikkailuista ehkä tuurilla yksi. Pikaluistelusta Poutala tai joukkue kaiken natsatessa ( muiden haparoidessa) mahdollinen, mutta ei todennäköistä. Paricurling: mahdollista mutta mojova yllätys.
  Hiihtoammunnassa Mäkäräinen voi mitalin tuoda eli saldoni on nyt neljä.
  Yhdistetyn pariviestissä on sauma, mutta en laske sen varaan.
  Maastohiihdossa, sen naisten viestipronssin lisäksi, tulee toinenkin mitsku. Todennäköisemmin henk.koht veto kuin pariviesti.

  Optimistinen arvaukseni on viisi mitalia. Jokainen sen yli on hekumoinnin arvoinen, mutta toisaalta olen tyytyväinen kolmeenkiin.
  Näin se maailma muuttuu, kilpailu kovenee talviolympialaisissakin.
   
 11. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Toiveissa olisi Mäkäräisen ja Poutalan mitalit, muu on plussaa.

  Realismia lienee Kaisan pään sulaminen viimeisellä ampumapaikalla massalähdössä/normaalimatkalla, pikakisassa ampunee mahdollisuutensa taivaan tuuliin ja takaa-ajo menee siinä samassa. Ja Poutala on kuitenkin neljäs.

  Jääkiekot ei oikein näissä kisoissa sattuneista syistä jaksa sytyttää, mutta eiköhän jompikumpi joukkue sieltä pronssin nappaa ja kansa pääsee torille. Hirvosen venyminen mitaleille olisi hieno nähdä. Toiveissa myös (yllätysyllätys) ainakin se yksi kulta.

  Pessimistinen arvio: 3 mitalia (0-1-2). Yksikään ei ole Mäkäräisen tai Poutalan. Saa ottaa talteen.
   
 12. vitozzius Jäsen

  Lainaus:
  Ei ainakaan vielä ole olympiaohjelmassa.
   
 13. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  On siellä ehkä kymmenkunta kisaa, joissa on realistinen tai melkein realistinen mitskumahku. Mutta laskin muutaman aiemman olympiadin trendiennusteena, että nyt tulee neljä (4) ja siihen on tyytyminen. Kultaista ei sentään liene joukossa. En lähde veikkailemaan lajeja tarkemmin mutta sukset, luistimet tai lumilauta on jalassa.
   
 14. sinikettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Missä äänestys? Se olisi vähän parempi vaihtoehto kansalaisten mitalioptimismin mittaamiseen.

  No kuitenkin, 3-4 mitalia tulee. Miesten jääkiekosta ei.
   
 15. Hööty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Penguins
  Jonkin sortin optimismin ja realismin sekoituksena vastaan, että hiihdosta 2, ampumahiihdosta 1, jääkiekosta 1 ja muista lajeista 1-2. Joten arvioni on 5-6 mitalia. Enemmänkin toki mielellään saa suorittaa, viikon verran pekkasia varattu ensimmäiselle täydelle kisaviikolle, jolloin tärkeimmät kisat on jääkiekkoa lukuunottamatta.
   
 16. Lazy bone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Viisi mitalia pitäisi olla ihan täyttä realismia. Lajit joista mitaleita voi odottaa: Ampumahiihto, lumilautailu, jääkiekko, maastohiihto, yhdistetty. Kaikista tulee yksi mitali, ja jos ei jostain tule niin toisesta tulee sitten kaksi.
  Ampumahiihto: Mäkäräinen ottaa yhden pakollisen mitalin. Kaiken mennessä putkeen on mahdollisuuksia ottaa niitä vaikka kolme.
  Lumilautailu: Rukajärvelle yksi mitali.
  Jääkiekko: Naisista tulee se "rutiinipronssi". Miehissäkin mahdollisuus mitaliin on. Ennakkoon ajateltuna jopa parempi kuin edellisissä olympialaisissa.
  Maastohiihto: Tämä on monelle varmaan yllätys, mutta tällä hetkellä en olisi yhtään varma että hiihdosta tulee yhtäkään mitalia. Perinteiset "varmat" naisten viesti/pariviesti mitalitkin ovat nyt lujassa. Pariviestissä ei taida selkeää kaksikkoa olla edes tiedossa ja viestissä jenkkien voittaminen on entistäkin hankalampaa.
  Yhdistetty: Joukkuekisasta tulee pronssia. Henkilökohtaisella puolella pitää mäessä ylittää oma taso jos mielii mitaleille.
  Näiden perusteella määrä on 4-9kpl. Neljä on pakko tulla! Kulta on lujassa. Suurin todennäköisyys kullalle sanoisin olevan Mäkäräisellä.
   
 17. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Roope Tonteri saattaa Big Airista ottaaj jopa kultaa, jos kaikki menee nappiin. Eikös Big Air ole näytöslaji, mutta kai nekin lasketaan?

  Tonteri
  Rukajärvi
  Mäkäräinen x2
  Joku nainen hiihdossa yllättää
  Naisten jääkiekko
  Naisten joukkue tai pari

  Hmm 7 mitalia joista yksi kultainen.
   
 18. vitozzius Jäsen

  Lainaus:
  Ei kai tuolla ole yhtään näytöslajia. Big Air on yksi neljästä uudesta lajista curlingin ja alppihiihdon sekajoukkeiden sekä pikaluistelun yhteislähdön kanssa.
   
 19. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lähinnä sen takia että näistä ketjuista tulee aina niin pirun suomalaisen pessimistisiä niin sanon notta yksitoista, 3+3+5. Kullat miesten jääkiekossa ja Mäkäräinen yhteislähdössä ja takaa-ajossa.
   
 20. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  Lainaus:
  Täytyy kommentoida tähän, olympiafiilinkiäni nostattaen: pekkaset menivät vuodenvaihteeseen, mutta nykyään, vailla perhevastuita, valitsin talvilomaviikokseni ekan olympiaviikon, tarkastelin kisakalenteria huolellisesti ja päädyin samaan ratkaisuun kuin sinä. Työnantajakin pitää tästä lomien sironnasta, joidenkin yksilöiden olympiakisa-innosta. Muuten olen sitä mieltä että jääkiekko on yliarvostettu urheilulaji. Tai noh. Enemmän suomalaissuorituksia kuitenkin ekalla viikolla on tarjolla.
   
 21. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Uusi olympialaji on kyseessä eli ei ole näytöslaji.

  Mihin perustat väitteesi Tonterin kultapotentiaalista? Onhan Tonteri toki tuosta lajista pari "MM-kultaa" voittanut, mutta sieltähän ovat parhaat laskijat aina puuttuneet. Nuo MM-höntsät ovat aivan kakkoskategorian kisat, vähän kuin lyhyen radan uintikisat. En nyt sano, etteikö Tonterilla mitään mahdollisuuksia ole mitaleille, mutta ymmärtääkseni ei hän mitään kärkipään suosikkeja ole.

  Rukajärvi sen sijaan aika varmana laskijana lienee ihan aito ehdokas mitaleille, ainakin slopestylessä. Mutta kyllä sielläkin on kilpailu koventunut.
   
 22. Mäkäräinen
  Mäkäräinen
  Naisten parisprintti
  Naisten viesti
  Pärmäkoski 1 mitali
  Naisten jääkiekko
  Miesten jääkiekko
  Yhdistetyn joukkuekisa

  Eli kahdeksan (8) mitalia.
  Harmi kun Iivo Niskanen ja Matti Heikkinen eivät ole nyt aivan niin hyvässä kunnossa kuin "pitäisi". Mutta tiukassa ne mitalit olisivat, vaikka olisi parhaassa mahdollisessa vireessä. Pärmäkoskellakin on niitä sairasteluita ollut, mutta sen verran vahvaa tekemistä ollut, että jospa sieltä mitali tulisi. Vielä kun Johaug on poissa ja Björgen ei parhaimmillaan.
   
 23. Salama44 Jäsen

  Sen ainakin on varmaa että Juha Miedon ennuste 7 maastohiihtomitalista ei toteudu.

  Koko kisoista ensimmäinen vedolyöntitoimiston ennuste jonka olen nähnyt ennustaa 7 pronssia.
   
 24. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  3 tai 4 mitallia. Naisten jääkiekko- & viestijoukkueet sekä Krista Pärmäkoski. Rukajärvi saattaa myös napata Slopestylestä mitallin. Big Air on kehittynyt viime vuosina todella paljon, eikä Ennin taso tule riittämään X-Gamesin perusteella.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2018 klo 12.06
 25. adolf Jäsen

  Minä kun en näistä mitään tiedä niin onko noista lumilautailijoista tai freestylisteistä kukaan mitaliehdokas? Rukajärvellä on saumat, mutta muita?

  6 mitalia sanoo minun perskannikkani.