Moderaattoreilla on asiaa

  • 128 825
  • 39
Tila
Viestiketju on suljettu.
Tähän ketjuun tulemme antamaan informaatiota sääntömuutoksista ja -tulkinnoista. Yritämme myös tarpeen vaatiessa esimerkein valaista, mikä on sallittua ja mikä ei. Käyttäjät eivät tähän ketjuun pääse kirjoittamaan. Kommentit ja kysymykset moderaattoreille edelleen siihen toiseen ketjuun, kiitos. Tällä tavoin ilmoitusasiat ja yleinen keskustelu eivät sekoitu turhaan.

Aloitamme selventämällä tuoreita linjauksia moderoinnissa:

- sallimme edelleenkin tunteen palon ja värikkään kielenkäytön, mutta henkilökohtaisuudet erityisesti toista kirjoittajaa kohtaan karsitaan pois jatkossakin, eli haistattelut ja vastaavat eivät kuulu palstalle
- emme puutu pikkutarkasti muotoseikkoihin, mikäli kirjoittajalla on muuten annettavaa kiekkokeskusteluun
- 10 § tulkinnassa emme puutu humoristisiin heittoihin

Samalla pienenä ilmoitusasiana, vapautamme pari sticky-ketjua vapaalta, koska yleisen käytettävyyden takia niitä pidetään mahdollisimman vähän esillä.

Terveisin Moderaattorit
 
Muistutus tekijänoikeuslain alaisesta materiaalista

Tekijänoikeuksien alaiset video- ja ohjelmatiedostot

Eri vertaisverkoista tai suljetuista tiedonsiirtokanavista hankituista tekijänoikeuksilla suojatuista media-, peli-, tai ohjelmatiedostoista ei Jatkoajan keskustelupalstalla keskustella. Jos olet saanut haltuusi esimerkiksi suositun uutuussarjan jaksoja jotka ovat tekijänoikeuksin suojattu, älä kysele miten saat ne toimimaan. Laillisten videotiedostojen toisto-ohjeet löytyvät yleensä tiedostojen lataussivuilta.

Linkittäminen

Suorien torrent-tiedostojen ja ed2k-linkkien linkittäminen on kiellettyä. Myös suorien tekijänoikeuksia rikkovien sivustojen tai ohjelmien linkittäminen on kiellettyä. Keskustelupalstalle ei tule myöskään linkittää torrent-sivustoja tai muita vastaavia vertaisverkkoihin perustuvia tiedostonjakelusivustoja mikäli sivustolla on välillisesti saatavilla tekijänoikeuksin suojattua materiaalia.

Videoclippien, kiekkopätkien ja kuvien linkittäminen videokoostesivustoilta (esimerkiksi http://www.youtube.com/ ja http://video.google.com/) on sallittua kunhan clipit ovat hyvän maun mukaisia. Linkityksen yhteydessä tulee mainita muutamalla sanalla, mitä linkki sisältää.
 
Otteluseurantaketjuista

Jos otteluseurantaketjua ei ole avattu kohtuullisen ajan kuluessa ottelun alkamisesta, käyttäjät voivat avata sen itse. Yhden ottelun pelipäiviä varten otteluseurantaketju ei ole välttämätön.

Muistutamme silti, että otteluketju ei ole varsinainen otteluseurantaketju, ja spämmäys otetaan ankarasti pois.

T. Moderaattorit
 
Lainaukset muista medioista

Keskustelupalstan sääntöjen 13 §:ssä todetaan seuraavasti:

"Tekijänoikeudet koskevat myös medioiden artikkeleita ja muuta materiaalia sekä niiden julkaisemista keskustelupalstalla - älä siis kopioi, vaan linkitä."

Tätä noudatetaan myös niissä tapauksissa, joissa toiseen mediaan viittaavan linkin avautuminen edellyttää lukijalta rekisteröitymistä. Tänne ei siis edelleenkään copypasteta tekstejä sellaisinaan muista medioista, mutta jutun pääkohdat voi lyhyenä tiivistelmänä referoida, mikäli tekstin lukeminen alkuperäisestä lähteestä vaatii rekisteröitymisen.
 
Moderaattorien tietotoimisto ilmoittaa

Hyvät palstakirjoittajat, kuten tiedätte ovat jääkiekon SM-liiga sekä Mestis alkamassa. Samalla tapahtuu paluu normaaliin päiväjärjestykseen. Kesän aikana vallinnut lempeämpi ilmapiiri muuttuu tiukemmaksi.

Muistutamme teitä tässä samalla muutamasta asiasta, jotka ovat yleisimmin unohdettuja asioita.

- Otteluketjuihin laitettavat kokoonpanot. Kokoonpanot pitää editoida, etteivät ne vie turhaa tilaa. Lisäksi kokoonpanoja ei tarvitse olla montaa peräkkäin. Yksi riittää, josta kaikki voivat nähdä pelaajat ottelussa.

- Kiekkokeskustelussa havaitut onelinerit rangotaan aina tavattaessa. "Samaa mieltä" -tyyliset onelinerit rangotaan poikkeuksetta kiekkokeskustelusta ja pääsääntöisesti muualtakin.

- Lainaukset kuntoon ja järkeviksi. Jos lainaustoiminto ei ole tuttu, voi testiosiossa harjoitella sen käyttöä. Koko tekstiä ei tarvitse lainata kommentoidakseen että on samaa mieltä asiasta tai jos tarve on kommentoida vain yhtä osaa. (Jos haluaa kommentoida kolmosketjun vasenta laitaa, ei koko kokoonpanoa tarvitse lainata.) Lainausta voi lyhentää, ja monesti pitääkin, jotta kommentointi koskee vain lainattua osaa. Milloinkaan lainausta ei saa editoida sellaiseksi, jota alkuperäinen kirjoittaja ei kirjoittanut. Havaituista rikkomuksista tulee pelikieltoa.

- Provoiluihin tartutaan entiseen tapaan ja pelkkä provoilu ei saa olla kirjoittelun ainoa tarkoitus, näistä rangaistaan vähintään viikolla. Kärkkäästi saa asioita edelleen kommentoida, mutta järki mukaan.

- Erikoisista ottelutapahtumista pitää perustaa aina oma ketju (esim. tappelut, ulosajot). Asioista voi mainita myös otteluketjuissa, mutta itse väännön tulee tapahtua näille perustetuissa ketjuissa.

- Tulos-, maalintekijä- ja pelaajien pistesaldoveikkaukset eivät kuulu otteluketjuihin.

Kaikki kiekkoalueet ovat erikoistarkkailun alla ja niissä sääntörikkeet ovat erityisen rangaistavia. Vapaassa osiossa meininki on hieman rennompaa mutta silti kaikki säännöt pätevät sielläkin.

Suosittelemme että jokainen kirjoittaja käy lukemassa säännöt kertauksen vuoksi. Säännöt löytyvät täältä.

Lopuksi vielä asia, jota toivomme jokaisen kunnioittavan sekä toimivan sen mukaan: Kirjoita sellaista tekstiä, jota haluat itsekin lukea.

Palstarauhaa valvovat ystävänne,

Moderaattorit

PS. Kaikki, mikä ei ole kiellettyä, ei tarkoita sitä että se on sallittua.
 
Yksityisviestien julkaisemisesta palstalla

Palstalla ei julkaista yksityisviestejä, koska ne ovat yksityisiä. Jokaisen kannattaa myös itse miettiä, mitä itsestään kertoo palstalla julkisesti tai yksityisviesteillä muille kirjoittajille. Moderaattorit valvovat ainoastaan julkista keskustelua palstalla.

Tästä eteenpäin tällaiseen toimintaan puututaan erittäin vakavasti.

Moderaattorit
 
Tästä päivästä lähtien kaikki pc- ja konsolipelejä koskevat ketjut tulee avata Kierrätyskeskukseen. Tulemme siirtämään vanhoja ketjuja Kierrätykseen pikkuhiljaa, sitä mukaa kun niihin törmäämme. Tämä päätös koskee myös nettipelejä ja managerointipelejä.

Moderaattorit
 
Linjan tarkentaminen epäasiallisten viestien suhteen

Moderaattorit ja Jatkoajan hallitus ovat päättäneet tarkentaa linjaansa epäasiallisten ja rasististen palstakirjoitusten suhteen. Tarkoituksena on muistuttaa, että kaikki henkilöön tai ihmisryhmään kohdistuvat uhkaavat, vihamieliset, nöyryyttävät tai hyökkäävät viestit ovat ehdottoman kiellettyjä ja niistä rankaistaan ankarasti.

Moderaattoritiimi siivoaa lähitulevaisuudessa palstan vastaamaan uutta, tarkempaa linjausta. Jatkossa rikkeisiin tullaan puuttumaan entistä tarkemmin.

Ystävällisin terveisin,

Moderaattoritiimi

Jatkoaika ry, hallitus
 
Lainaukset muista medioista

Edellisessä viestissämme ilmoitimme keskustelupalstan sääntöjen 13 §:n päivityksestä, mutta valitettavasti viime aikoina olemme aivan liian usein joutuneet puuttumaan toisesta mediasta lainattuihin teksteihin. Edelleenkään emme salli tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin julkaisemista/kopioimista sellaisenaan. Kaikkein tärkeintä on mainita lähde ja aina ensi kädessä on linkitettävä suoraan uutiseen/tekstiin, eikä kopioitava sitä palstalle. Pelkkien linkkien postaamista emme kuitenkaan katso keskusteluksi, joten linkkiä ja sen sisältöä olisi hyvä kommentoidakin, enemmän kuin onelinerin verran.

Mikäli kuitenkin on tarpeellista kopioida osa tekstiä palstalle, esimerkiksi sivustolta joka vaatii rekisteröinnin, suosittelemme lainaustagien (quote) käyttöä. Esimerkiksi näin:

"SM-liiga tulee ensi kaudella muuttumaan 10 joukkueen sarjaksi, jotta..." J-P Vuorinen sanoo.

Lähde: www.jokulehti.fi

Tämän ilmoituksen jälkeen tulemme puuttumaan toisista medioista lainattuihin tekstein pelikielloin, mikäli lähdettä ei ole mainittu ja lainausta eritelty selvästi lainaustagein tai lainausmerkein.

Moderaattorit
 
SM-liigan ja Mestiksen playoffs 2008

Otetaanpa taas pieni kertaus playoffsien osalta, siltä varalta että unohtunut.

Kaava on tänä keväänä vanha tuttu:

Ottelupareista avataan ketjut SM-liigaosioon sekä Mestis-alueelle, sitä mukaa kun otteluparit varmistuvat. Näissä ketjuissa on tarkoitus keskustella playoffs-sarjasta ja sarjan tilanteesta kokonaisuutena, ei yksittäisistä otteluista.

Yksittäisistä otteluista avataan otteluketjufoorumille oma ketjunsa jokaisesta ottelusta, jonka voi avata heti kun edellinen ottelukierros on päättynyt.

Otteluseuranta normaalisti jokaiselle pelipäivälle erikseen.

Muuten säännöt voimassa normaalisti; asiattomuudet, onelinerit, provot yms. poimitaan pois normaalin käytännön mukaisesti. Otsikoinnissa, kokoonpanoissa yms. noudatetaan vakiintunutta käytäntöä.

Mukavaa playoffs-kevättä kaikille!

Moderaattorit
 
Linkityksistä palstalla

Tästä päivästä lukien edellytämme että linkitykset muille sivustoille tapahtuu niin, että linkittäjä kertoo mistä linkissä on kyse. Pääasiassa tämä koskee YouTube-linkkejä, joita esiintyy tiuhaan useassa ketjussa. Mikäli haluatte laittaa linkin vaikkapa hienoon taklaukseen, edellytämme että se kerrotaan viestissä selvästi, esim. "Tässä Nikke Hedberg taklaa tajun kankaalle Sami Heleniukselta". Myös hyperlinkkien käyttöä suositellaan, esim. näin: "Tässä Kip Brennan vs. Andrew Peters"

Sanomattakin selvää on, että edellytämme että linkin kuvaus on todenmukainen. Tämä koskee myös allekirjoituksessa/sigussa olevia hyperlinkkejä. Samoin muistutamme että pornografiaa sisältävät ja muut yleisesti mauttomat linkit ovat edelleen palstalla kiellettyjä.

Moderaattorit
 
Evästyksiä alkavalle kiekkokaudelle

Hyvät palstalaiset,

Uuden kiekkokauden alkaessa muistutamme teitä jälleen muutamista perusasioista.

- Aiemmasta käytännöstä poiketen kirjoittajat voivat itse avata otteluseurantaketjut eikä varsinaisia otteluketjuja enää suljeta otteluiden ajaksi. Homman hanskassa pysymistä kuitenkin tarkkaillaan tiukasti. Asiasta on erillinen ilmoitus palstalla.

- Otteluketjuihin laitettavat kokoonpanot pitää editoida, etteivät ne vie turhaa tilaa. Lisäksi kokoonpanoja ei tarvitse olla montaa kertaa peräkkäin. Yksi riittää, josta kaikki voivat nähdä ottelun pelaajat.

- Kiekkokeskustelussa havaituista onelinereista ja otsikon ulkopuolelle menevistä offtopic-viesteistä tulee pelikieltoa.

- Lainaukset kuntoon ja järkeviksi. Jos lainaustoiminto ei ole tuttu, tulee testiosiossa harjoitella sen käyttöä. Koko tekstiä ei tarvitse lainata kommentoidakseen, että on samaa mieltä asiasta tai jos tarve on kommentoida vain jotakin yksittäistä asiaa. Lainausta voi ja on syytäkin lyhentää, jotta kommentointi koskee vain lainattua osaa. Milloinkaan lainausta ei saa editoida sellaiseksi, jota alkuperäinen kirjoittaja ei kirjoittanut. Havaittuihin rikkomuksiin puututaan opastuksin ja pelikielloin.

- Tahallinen provosointi on edelleen säännöissä kielletty eikä pelkkä provoilu saa olla kirjoittelun ainoa tarkoitus. Asioita saa kommentoida kärkevästi, mutta järki on pidettävä mukana. Toisiin kirjoittajiin kohdistuvista henkilökohtaisuuksista on luvassa pelikieltoa.

- Erikoisista ottelutapahtumista pitää perustaa aina oma ketju (esim. tappelut, ulosajot). Asioista voi mainita myös otteluketjussa, mutta itse keskustelun tulee tapahtua näille asioille perustetuissa ketjuissa.

- Tulos-, maalintekijä- ja pelaajien pistesaldoveikkaukset eivät kuulu otteluketjuihin.

Kaikki kiekkoalueet ovat erikoistarkkailun alla ja niissä sääntörikkeet ovat poikkeuksetta rangaistavia. Vapaassa osiossa on hieman rennompaa mutta silti palstan säännöt pätevät sielläkin.

Suosittelemme että jokainen kirjoittaja käy lukemassa säännöt kertauksen vuoksi. Säännöt löytyvät täältä.

Palstarauhaa valvovat ystävänne,

Moderaattorit
 
Linkkien kuvaukset

Koska elokuussa antamamme muistutus puutteellisten linkkien kuvauksista ei ole tavoittanut jokaista kirjoittajaa, vaikka siitä on mainittu useaan otteeseen eri yhteyksissä, joudumme muuttamaan käytäntöä asian suhteen.

Tästä hetkestä alkaen jokainen havaitsemamme liinkki, joka on kokonaan ilman kuvausta, tai puutteellisesti kuvattu, johtaa automaattisesti viikon pelikieltoon.

Mikäli samalle kirjoittajalle käy virhe uudestaan, niin asteikko ei ainakaan pienemmäksi mene rangaistuksen suhteen.

Myös säännöt kannattaa jokaisen kirjoittajan kerrata säännöllisin väliajoin.

Keskustelupalstan säännöt

-Moderaattorit-
 
Allekirjoitukset

Allekirjoituksiin tulee tällä päivämäärällä pieni tarkennus:
tagit ovat niissä kiellettyjä tästä hetkestä eteenpäin. Mikäli haluatte lainata jotain toisen sanomaa lausetta, niin käyttäkää esimerkiksi sitaatteja.

Myöskin yli kolmen rivin allekirjoitukset ovat edelleen kiellettyjä, ja ne tullaan aina poistamaan ilman mitään erillistä ilmoitusta asiasta. Mikäli samalle henkilölle sattuu useampi rike tässä asiassa, niin se saattaa johtaa pelikieltoon.

-Moderaattorit-
 
Ketjujen siirtoa

Siirsimme muutaman ketjun Kierrätyskeskuksen puolelle, mm. vitutus-, onnellisuus- ja kalsarikänniketju kokivat tämän kohtalon.

Jatkossa siirrämme mahdollisesti lisää ketjuja Kierrätyksen puolelle, ketjujen sisältämän keskustelun tason perusteella.
 
Hyvät kirjoittajat !

Kotoinen jääkiekkokausi lähenee loppuaan ja edessä ovat kauden kliimaksi eli playout- ja playoffs-ottelut sekä jääkiekon MM-kisat.

Tässä hiukan ohjeistusta kotoisen liigan suhteen. Playoffsit ja playoutit toteutetaan vanhalla mallilla, jossa ottelusarjasta avataan yleinen ketju SM-liigaosioon, jossa seurataan otteluparin tilannetta. Yksittäisistä otteluista avataan omat ketjunsa Otteluketjufoorumiin ja jokaiselle pelipäivällä otteluseurantaketju myös Otteluketjufoorumiin. Otteluketjufoorumille voidaan erikoisista ja oletettavasti tunteita herättävistä insidenteistä kuten ulosajoista, avata oman insidenttiketjunsa. Nämä ketjut moderoidaan normaalilla tavalla, ihan kuten otteluketjutkin, joten mitään asiattomuuksia ja turhuuksia näissä ei sallita.

Erillisiä ketjuja kesälomatoivotuksia varten ei sallita, eikä niitä toivotuksia sallita otteluketjussakaan. Mikäli joku tuntee pakonomaista tarvetta ilkkua vastustajalle, niin tehkööt sen otteluseurantaketjussa saman illan aikana.

MM-kisoja varten annamme tarkennuksia myöhemmin.

-Moderaattorit-
 
Muutoksia Otteluketjufoorumilla

Otteluketjufoorumin käytäntöjä on hiukan muutettu, joista lisää näissä ketjuissa:

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=43910

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=43911

Oleellisin muutos on tuo nettilähetyksiä koskeva muutos eli haluamme tämäniltaisesta nettistriimikeskustelusta viisastuneena keskittää kaiken keskustelun ja kyselyt striimeistä ja lähetyksistä yhteen ketjuun.

Näin vältymme turhilta kyselyiltä ja keskustelulta ottelu- ja seurantaketjuissa, joilla on oma funktionsa.

Moderaattorit
 
Vancouverin kisoja varten olemme perustaneet alafoorumit sekä maajoukkue-osioon sekä muu urheilu -osioon.

Ohjeistukset ketjujen avaamisiin löytyvät kyseisistä alafoorumeista.
 
Ilmoitus

Teemme todennäköisesti vielä tämän vuorokauden aikana muutoksia keskustelupalstan eri osioihin ja niiden alafoorumeihin. Muutokset eivät ole välttämättä lopullisia, joten niitä voi kommentoida vaikkapa tässä ketjussa. Muutokset on toteutettu osin käyttäjien antaman palautteen perusteella ja yrityksemme on mainituin toimenpitein kautta saada palsta paitsi loogisemmaksi, myös käyttäjäystävällisemmäksi.

Modetiimi
 
Allekirjoitukset palstalla

Pitkän harkinnan jälkeen olemme päättäneet tehdä muutoksia allekirjoituksiin eli ns. siguihin. Jatkossa allekirjoitus voi olla enintään 160 merkkiä normaalifontilla. Normaalifontilla tarkoitetaan sekä kirjainkokoa, fontin väriä ja tyyliä. Näin ollen kursiivi ja/tai lihavoitua tekstiä ei myöskään sallita. Allekirjoituksissa ei sallita linkkejä eikä mainostamista.

Uudistuksen myötä käyttäjien on hyvä säätää sigunsa ajan tasalle.

Yhteistyöterveisin

Moderaattorit
 
Allekirjoitukset palstalla

Moderaattorit eivät tulleet ajatelleeksi sitä, että allekirjoitus olisi näinkin oleellinen asia osalle kirjoittajista. Koska ensisijaisesti haluamme panostaa kirjoitusten sisältöön, emme voineet kuvitellakaan että allekirjoituksista nousisi näin kova häly.

Allekirjoitusmuutoksen perimmäisenä tarkoituksena on kitkeä pois viime aikoina rajulla tavalla lisääntyneet affiliate-linkit sekä muut mainostuslinkit. Fakta on kuitenkin se, että tällä palstalla yksittäinen kirjoittaja ei saa mainostaa mitään. Moderaattorien resurssit eivät riittäneet tarkistamaan jokaista allekirjoitusta ja linkkiä, joten päädyimme siten kieltämään linkilliset allekirjoitukset kokonaan. Valitettavasti näin ollen poistui mahdollisuus linkittää allekirjoitus esim. jääkiekkoaiheisiin videoihin. Tietysti toinen vaihtoehto olisi ollut rankaista sitä kirjoittajaa, joka pistää sääntöjen vastaisen allekirjoituksen näkyviin, mutta nyt päädyimme voimassa olevaan ratkaisuun.

Ylipitkät allekirjoitukset ovat myös aiheuttaneet moderaattoreille päänvaivaa keskustelupalstan koko olemassaolon ajan. Halusimme tehdä pesäeroa monilla muilla foorumeilla yleiseksi tulleeseen allekirjoituksella pröystäilyyn, joka on jo todellinen häiriötekijä palstan sujuvan luettavuuden kannalta. On luonnollista että tällaisista päätöksistä nousee keskustelua siitä mikä olisi sopiva allekirjoituksen maksimipituus. Nyt päädyimme siihen että 160 merkkiä riittää ja pahoittelemme sitä jos kaikkien allekirjoitukset eivät tuohon merkkimäärään mahdu. Jo aiemmin voimassa ollut kolmen rivin sääntö on voimassa edelleen. Toki tässäkin asiassa on jo näkynyt erilaisia versioita, mutta mikäli käyttäjät toimivat asiallisesti, merkkimäärä tulee jäämään nykyiselle tasolle.

Olemme kuitenkin ottaneet huomioon tästä allekirjoitusasiasta tulleet palautteet, ja keskustelemme asiasta tulevissa kokouksissamme. Toivottavasti tämä edes hieman lievittää sitä tuskaa, mitä linkkien kieltäminen sekä allekirjoituksen pituuden rajoittaminen ovat aiheuttaneet.

Salabannit ovat myös aiheuttaneet voimakasta keskustelua. Me pelaamme avoimin kortein, ja ilmoitamme aina pelikielloista. Jokaisella moderaattorilla on kuitenkin oikeus pistää kuka tahansa pelikieltoon, mikäli näkee siihen tarvetta. Tällöin ei ilmoitusta tule heti, vaan se voi kestää vaikkapa vuorokauden. Asia menee sitten käsittelyyn, jossa tapaus tutkitaan. Mikäli tapaus aiheuttaa esim. nootin käyttäjälle, niin tämä lähetetään ja oikeudet avataan uudestaan. Monen kohdalla on esimerkiksi käynyt niin, että yöllinen kännispämmi on aiheuttanut oikeuksien lukitsemisen, mutta on samalla pelastanut kirjoittajan pelikiellolta.

Meidän kirkas tavoitteemme on edelleen, että tämä palsta on yksi parhaimmista keskustelupalstoista. Toivomme rikasta ja antoisaa keskustelua jääkiekosta sallien keskustelua myös muista asioista.

Moderaattorit
 
Allekirjoitukset palstalla

Moderaattorit ovat käsitelleet allekirjoituksia palstalla uudemman kerran muutoksesta saadun negatiivisen palautteen vuoksi.

Koska muutoksen tarkoitus oli mainoslinkkien tekninen estäminen, tulemme maaliskuun aikana tekemään teknisiä muutoksia, joissa allekirjoituksiin tulee mahdolliseksi käyttää perusmuotoiluja (esimerkiksi kursiiviteksti ja värit). Muutoksesta ilmoitetaan tarkemmin, kun se on teknisesti toteutettu.

Toivottavasti tämä ennakkotieto poistaa edes hieman kirjoittajille aiheutunutta mielipahaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös