Mainos

MM-kisojen Divisioonakisat 2010

  • 23 702
  • 113

Pardus

Jäsen
Kiitos ja onnea Jukalle ja Ismolle! Loistavaa työtä, jonka toivoisin jatkuvan myös ensi kaudella. Viro voitti yllättävän selkein lukemin myös Romanian, joten turnauksen parhaasta joukkueesta ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Makrov lienee paras tai ainakin taitavin II-divarin MM-kisoissa koskaan pelannut pelaaja ja turnauksen uusi piste-ennätys onkin nyt täysin oikeutetusti hänen nimissään.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnittelut tosiaan Viron joukkueelle ja joukkueen suomalaisvalmentajielle sarjatason vaihtamisesta. Toivottavasti pysyvät ensi vuonnakin kyydissä. Viro oli kyllä häikäisevän ylivoimainen kotikisoissaan, maaliero 62-5 on enemmän kuin vakuuttava. Kisoissa ei muuten nähty yhtään tasapeliä eikä lainkaan ristiinpelaamista, joten loppujärjestys saatiin helponnäköisesti aikaan: http://stats.iihf.com/Hydra/227/IHM227200_76_19_0.pdf . Toki sitä, että Uusi-Seelanti kaatoi päätöspäivänä Kiinan, on pidettävä aika suurena paukkuna.

Vähemmän yllättäen kisojen paras maalivahti (Mark Rajevski), paras puolustaja (Dmitri Suur) ja paras hyökkääjä (Andrei Makrov) tulevat kaikki Viron joukkueesta. Rajevskin torjuntaprosentti oli kelvollinen 97,75 ja Andrei Makrov ja Dmitri Suur iskivät aika huikeat tehot viiteen matsiin, Makrov 14+14 ja Suur 5+13.

Israelin seuraksi mutasarjaan lähtee toinen Välimeren maa Turkki, jonka maaliero repsahtanee ensi yönä saatavassa Espanjan käsittelysssä vielä juutalaisveljiäänkin surkeammaksi. Toistaiseksi mennään -37:llä. Espanja siis varmisti nousunsa jo kaksi yötä sitten. Sijoista 2-3 ja 4-5 käydään kuitenkin vielä ratkaisupelit, sillä Australia ja Belgia ovat tasapisteissä (9p) ennen päätöskierrosta, aivan kuten myös Meksiko ja Bulgaria (3p).

KalPan juniorimyllystä oppeja ammentanut Juan Munoz voi hyvin vielä voittaa pistepörssin, sillä hän on tällä hetkellä kaksi pistettä pörssiä johtavaa Bulgarian Stanislav Muhachovia perässä, mutta Espanjalla on päätöskierroksella helpompi peli. Yhä KalPan junnuissa pelaava (?) Alejandro Pedraz löytyy pörssistä sijalta seitsemän.

Imatran Ketterässä kiekkokauden 2009-2010 viettänyt Brian Arroyo on puolestaan Meksikon ylivoimaisesti paras pistemies, tehtyään neljässä pelissä tehot 3+6. Kakkosella on neljä pinnaa vähemmän. Koko turnauksen pörssistä Arroyo - tiettävästi ensimmäinen koskaan eurooppalaisessa seurassa kiekkoillut meksikolainen - löytyy sijalta viisi.

Australian arvatenkin suomalaisia sukujuuria omaava isokokoinen puolustaja Mark Rummukainen on turnauksessa ilman tehopisteitä, mutta 0-6-tappiossa Espanjaa vastaan hänet valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Belgian Sami Lipsasella on tehopisteet 1+2 kolmessa ottelussa.

Muutaman tunnin päästä alkavassa pelissä Pohjois-Korean ja Etelä-Afrikan välillä ratkaistaan se, kumpi pääsee haastamaan Armenian kamppailussa sarjanoususta. Aiempien tulosten valossa Pohjois-Korea vaikuttaisi lievältä suosikilta kamppailuun. Irlantihan siis jo varmisti nousun toisesta, Luxemburgissa pelattavasta lohkosta.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutaman tunnin kuluttua käynnistetään sitten MM-jääkiekkoilu myös kakkostason osalta, ykkösdivisioonan B-ryhmän kisoilla Slovenian Ljubljanassa. A-ryhmä aloittaa vasta maanantaina, Hollannin Tilburgissa. Aluksi B-ryhmän pariin.

B-ryhmän kisojen osallistujamaat ovat Slovenia, Puola, Iso-Britannia, Kroatia, Unkari ja Etelä-Korea. Itse veikkaisin, että noususta käydään taistoa lähinnä Slovenian ja Unkarin välillä, mutta molempien tähtipelaajien loistaessa poissaolollaan voi mahdollisuuksia aueta myös Puolalle ja Iso-Britannialle. Kroatia ja sarjanousija Etelä-Korea ovat suurimmat suosikit putoajan paikalle.

Alkuun ajankohtainen uutinen, sillä avauspäivän ottelujärjestystä on inhimillisesti muutettu. Islannista saapuneiden tuhkasateiden takia Iso-Britannian joukkueen lento siis jouduttiin perumaan, ja edessä oli pitkälti toista vuorokautta kestävä bussimatka Sloveniaan. Britit eivät ilmeisesti olisi edes ehtineet avauspeliin, joten he saivat hieman lisää aikaa siten, että vasta päivän toinen ottelu on Kroatia-Iso-Britannia. Tuoreista jaloista ei varmastikaan voi silti puhua, mutta onneksi vastus ei lukeudu vielä ryhmän kovimpiin.

Unkari teki viime vuonna paluun MM-kisojen A-sarjaan 70 vuoden tauon jälkeen. Kyyti oli kuitenkin vielä kylmää, ja kuudesta pelistä oli tuomisina kuusi tappiota ja vain kuusi tehtyä maalia. Joukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Levente Szuper ei pääse osallistumaan kisoihin, sillä hän on vielä mukana Hannover Scorpionsin kakkosvahtina pian alkavissa DEL-liigan finaaleissa. 22-vuotias Zoltan Hetenyi sai kuitenkin jo viime vuonna ottelutuntumaa A-sarjan tasolla ja osoitti pystyvänsä Szuperia paikkaamaan. Muutoin joukkueen suurimmat starat lienevät tänäkin vuonna Janos Vas ja Krisztian Palkovics. Unkaria muuten valmentaa Lake Placidin olympiakiekkoillut, ja 80-luvulla Rangersia ja Sabresia koutsannut Ted Sator.

Slovenialta puolestaan puuttuu jo neljän kauden ajan LA Kingsissä huikeita tehoja paukutellut Anze Kopitar, joka luonnollisesti pelaa vielä Stanley Cupin playoffeissa. Kopitar olisi tälle tasolle kieltämättä aivan ylivoimainen pelaaja. No, muuten ainakin vaikuttaisi kovimmat nimet olevan paikalla, sillä ainakin Marcel Rodmanilla ja maalivahti Robert Kristanilla on hyviä näyttöjä aina A-sarjaa myöten. Viime vuonna Kristan ei ollut mukana, ilmeisesti Elitserienin karsintasarjan takia, mutta Andrej Hocevar hoiteli torjuntahommia 93,40 prosentin tarkkuudella. Joukkueen parhaat pistemiehet olivat kahdeksan pinnaa mieheen tehneet Mitja Sivic ja Tomaz Razingar. Sarjanousu kariutui ainoaan tappioon, Slovenian hävittyä ratkaisupelissä Kazakstania vastaan 1-2. Sloveeneita valmentaa John Harrington, Satorin joukkuekaveri Lake Placidin "Miracle on Ice"-ryhmästä. Materiaalinsa ja kotietunsa turvin pitäisin Sloveniaa suurimpana nousijasuosikkina.

Puola oli viime vuoden kotikisoissaan ratkaisuhetkillä henkisesti kesy, sen hävittyä kolme viimeistä peliään niukasti - Ukrainaa vastaan rankkareilla, Italiaa vastaan 2-4 ja Englantia vastaan jatkoajalla. Maalivahtipeli oli tosin kunnossa, sillä joukkueen molemmat veskarit pelasivat yli 93:n torjuntaprosentilla. Ilman suurempia venymisiä uskoisin Puolan sijoittuvan nytkin sijoille 3-4, ehkä kuitenkin kakkoseksikin hyviä mahdollisuuksia.

Englanti esiintyi edukseen viime vuoden kisoissa kaataen niukasti Puolan ja Hollannin sekä selkeästi Romanian. Lisäksi se pani ihan kunnolla kampoihin Ukrainalle ja Italialle. Lopullista rosteria ei ole vielä IIHF:n sivuille ilmestynyt, luultavasti tuosta bussimatkailusta johtuen. Viime vuoden parhaat pistemiehet Greg Chambers ja Colin Shields sekä hyvin pelannut maalivahti Jody Lehman vaikuttavat kuitenkin olevan mukana. Ryhmä on koottu yhtä Tanskassa pelaavaa kaveria lukuunottamatta Englannin omasta sarjasta. Suurin stara olisi kuitenkin luultavasti 22-vuotias puolustaja David Phillips, jos hänet olisi kisoihin saatu. Phillips pelaa kuitenkin tällä hetkellä Rockfordissa AHL:n pudotuspelejä. Jos britit saavat jalkojaan oiottua ennen päivän Kroatia-matsia, voisi haarukassa olla tutut ja turvalliset sijat 3-4.

Kroatia oli viime vuoden kisoissa aika pinteessä ja sen pelasti putoamiselta vain se, että Australia oli vielä paskempi. Tavoite ei liene sarjapaikan säilyttämistä ihmeellisempi nytkään. Mielenkiintoinen nimi on 18-vuotias hyökkääjä Borna Redulic, joka pelaa Porin Ässien B-junnuissa. Tällä kaudella syntyi runkosarjan 20 pelissä tehot 8+16, ja yhdeksässä pudotuspelissäkin kahdeksan pinnaa. Redulic oli mukana jo viime vuoden kisoissa, napaten 17-vuotiaana 1+2 tehomerkintää. Kiinnostavaa on sekin, että ryhmässä on mukana kymmenen pelaajaa KHL Medvescak Zagrebista. Kiinnostavaa siksi, että seuraa valmentaa Unkarin valmentaja Ted Sator.

Sarjanousija Etelä-Korea voitti viime vuonna lohkonsa puhtaalla pelillä, mutta itse en osaa sanoa porukasta oikein mitään. Maalivahdit eivät lukemillaan häikäisseet, mutta tehomiehiä ainakin kakkosdivaritasolle löytyi riittämiin. Täynnä nuoria, ja yllättäen varsin pienikokoisia vipeltäjiä vaikuttaisi joukkue olevan täynnä. Etelä-Korea on käväissyt ykkösdivisioonan kisoissa kolme kertaa (viimeksi vuonna 2008), palaten kuitenkin aina jo samana vuonna omalle tasolleen kakkosdivariin. Miten käy nyt? Kymmenen Korean pelaajaa kiekkoilee seurassa nimeltä High 1. Tarkoittaisi se kenties, että Korean tehdessä maalin sitä ei juhlistetakaan yläfemmalla, vaan yläykkösellä?
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Otetaanpa samantien käsittelyyn myös tuo maanantaina alkava A-ryhmä, joka siis pelataan Hollannissa. Rosterit eivät ole vielä kokonaan valmiita, mutta mennään entry listien varassa. A-lohkossa kiekkoilevat siis isäntämaa Hollannin lisäksi Itävalta, Japani, Liettua, Serbia ja Ukraina. Suurimmat nousijasuosikit ovat Itävalta ja Ukraina, mutta isäntämaa sekä viime kisoissa pirteästi pelannut Japani lyönevät hieman kapuloita rattaisiin. Liettua ja Serbia pelannevat putoamista vastaan, joskin tässä taistossa Liettua on selkeä ennakkosuosikki.

Itävalta putosi viime vuonna B-sarjaan jokseenkin epäoikeudenmukaisesti, sillä se sijoittui putoamissarjassa toiseksi kaadettuaan Saksan lukemin 1-0, mutta Saksa säilytti sarjapaikkansa tämänvuotisen kisaisännyytensä turvin. Ratkaisupelissä tuli Tanskalta pataan 2-5 (päätöserä 0-3), ja niin tie vei alas. Ryhmän selkeästi tehokkain pelaaja oli pisteet 4+3 tehnyt Thomas Koch, joka on nytkin mukana. Suomalaisille varsin tuttu Bernd Brückler pelasi putoamissarjassa kaksi nollapeliä, mutta ei ole nyt mukana. Miksiköhän? Päättynyt kausi meni näemmä KHL:N Nizhny Novgorodissa, mutta onko sitten siellä loukkaantunut? Noinkohan 34-vuotias Reinhard Divis kantaa jälleen torjuntavastuun, vaikka pari nuortakin veskaria on ryhmään ilmoitettu?

Itävallan suurinta staraa Thomas Vanekia ei tälläkään kertaa nähdä MM-ryhmässä, sillä Buffalo jatkaa edelleen NHL:n playoffeissa. Aika ihmeellisenä on muuten tosiaan pidettävä näitä kahta B-ryhmän maiden sankaria, Kopitaria ja Vanekia, jotka ovat aika yksin maidensa kiekkotähtinä. Jo 12 vuotta Jenkeissä asunut 26-vuotias Vanek oli muuten aikanaan koko draftin viides varaus. Mutta takaisin asiaan, ja Itävallan joukkueeseen...

Myös toinen kova nimi, viime vuonna MM-debyyttinsä tehnyt ja vuonna 2006 kakkoskierroksella varattu Andreas Nödl jää pois, sillä Flyers kutsui hänet popcornia syömään playoffien ajaksi. Sen sijaan ensimmäisiin MM-kisoihinsa osallistuu 23-vuotias Luulajassa täyden Elitserien-kauden pelannut Thomas Raffl. Mukana on myös kahta seuraa (viimeksi Langnauta) Sveitsin liigassa tällä kaudella edustanut Oliver Setzinger ja 36-vuotias farmisarjojen veteraani Darcy Werenka, joka sai kaksi vuotta sitten Itävallan kansalaisuuden. Itävaltaa valmentaa USA:n paidassa kahdet MM-kisat pelannut ja sittemmin kauan Itävallassa ja Sveitsissä valmentanut Bill Gilligan. Maa lähtee ykkössuosikkina näihin kisoihin, mutta tulevaisuus voi hyvin olla myös A-sarjan hissijoukkueena. Räväkkää nuorennusleikkausta ei vieläkään, odotuksista huolimatta näy tapahtuvan, ja kaiken lisäksi maan 18-vuotiaiden edustusjoukkue pelaa omassa divariturnauksessaan katastrofikisoja. Minne menet, Itävallan jääkiekko?

Kolmatta kertaa peräkkäin B-sarjan kisoihin osallistuva Ukraina tulee varmasti asettamaan kovan haasteen Itävallalle sarjanoususta pelattaessa. Viime vuonna se eteni aina päätöskierrokselle asti voitosta voittoon, mutta lopulta Italia ja erityisesti sen maalivahti Thomas Tragust tukahdutti nousutoiveet. Italia voitti ottelun 2-0 tehden toisen maalinsa tyhjiin, mutta laukaukset tilastoitiin Ukrainan eduksi 39-17. Edellisvuoden kisoissa Ukrainan valttina oli ennen kaikkea tasaisuus, sillä sen käyttämistä 20 kenttäpelaajasta vain yksi jäi turnauksessa ilman tehopisteitä. Joukkueen maalivahdit puolestaan häikäisivät torjuntaprosenteillaan, sillä Igor Karpenko pelasi kisat lukemilla 97,44 ja Konstantin Simchuk luvuilla 95,00. Karpenkoa ei nyt ryhmässä näy, eikä tilastojakaan löydy, joten lopettikohan jo uransa? 36-vuotiaaseen Simchukiin sopii kuitenkin yhä luottaa. Kuten jo vuosien varrella on totuttu, tulee Ukraina nytkin kisoihin erittäin iäkkäällä joukkueella, eli sukupolvenvaihdoksesta ei ole mitään tietoakaan. Rosterista löytyy 16 70-luvulla syntynyttä pelaajaa, vanhimpana heistä 40-vuotias Vitali Litvinenko. Vaareilla saatetaan kuitenkin haastaa Itävalta ihan tosissaan.

Isäntämaa Hollanti on esiintynyt A-sarjan MM-kisoissa vain kerran, vuonna 1981, ollen mukana myös Lake Placidin olympialaisissa. Viime vuosikymmenellä oli jo ounasteltavissa jonkinlaista tasonnostoa, mutta vuoden 2009 MM-kisat olivatkin sitten selkeä pettymys, sillä Hollanti kykeni kukistamaan ainoastaan Romanian. Joukkueen onnistujia olivat 5+2 tehot tehnyt Jamie Schaafsma ja 35-vuotias maalivahti Phil Groeneveld, molemmat kanadalaissyntyneitä pelaajia. Mukana ovat molemmat nytkin, mutta Hollanti-kiekon tulevaisuuden kannalta mielenkiintoisempana seurattavana pitäisin kolmea 21-22-vuotiasta Pohjois-Amerikan yliopistosarjoissa pelaavaa hyökkääjää: Mitch Bruijstenia, Mike Dalhuisenia ja Stevie Masonia. Kaikki ovat myös hollantilaissyntyisiä. Keskikastiin vienee Hollannin tie.

Taannoin joidenkin vuosien ajan MM-kisojen A-sarjassa Aasian mandaattipaikalla nöyryytetty Japani pelasi viime vuonna ihan kunniakkaat kisat, sillä tappiot Kazakstania ja Sloveniaa vastaan tulivat varsin niukasti (1-3 ja 1-2), ja muut kolme otteluaan Japani voitti selvin numeroin. Ties vaikka joskus vielä paluu A-sarjaankin tapahtuisi, sillä ainakin joukkueen ikärakenne on huomattavasti esim. Itävallan tai Ukrainan vastaavaa terveempi. Viime vuoden tehomies (5+4) Takeshi Saito on nytkin mukana, samoin hyvin maalin suulla pelannut kokenut Masahito Haruna. Ryhmästä löytyy myös kaksi Euroopassa pelaavaa pelaajaa, Hollanissa torjuva maalivahti Yutaka Fukufuji ja Saksan kakkostasolla Kaufbeurenissa pelaava hyökkääjä Go Tanaka. Japania valmentaa saksan-kanadalainen Mark Mahon.

Liettua pelasi pelkästään selkeitä pelejä viime vuoden kisoissa, tuloksena kolme selvää tappiota ja kaksi turvallista voittoa. Tämän vuoden kisoissa päätavoite on Serbian jättäminen taakse, minkä nyt pitäisi onnistua helpohkostikin, mutta kaiken mennessä nappiin voi Liettua haastaa hyvin myös Japanin ja Hollannin. Joukkue on erittäin nuori, sillä alustavasta kokoonpanosta löytyy peräti 11 90-luvulla syntynyttä pelaajaa. Näistä 17-vuotias maalivahti Mantas Armalis pelaa Ruotsissa Moran juniorijoukkueessa. Saa nähdä, kiehahtaako balttiveri näissä kisoissa, sillä viime vuonna peräti kahdeksan liettualaista keräsi kaksinumeroisen saldon jäähyminuutteja. Jos kehitys kuitenkin jatkuu, voi Liettua ajaa lähivuosina esim. Ukrainan ohi. Tuskin kuitenkaan vielä. Paikka kakkostasolla on kuitenkin ollut vakiintunut jo vuodesta 2005. Erittäin hauskaa olisi nähdä vielä joskus Dainius Zubrus Liettuan paidassa.

MM-kisojen A-ryhmä on mielestäni jonkin verran B-lohkoa tasokkaampi ja tässä porukassa ei ole kuin yksi putoajaehdokas, ensimmäisiin ykkösdivarin kisoihinsa osallistuva Serbia. Neljä peliä kisaisäntä Serbia voitti viime vuoden kakkosdivarissa selkeällä erolla, mutta nousu ratkaisiin käytännössä ensimmäisessä ottelussa, jossa Viro kaatui rankkarikisan jälkeen. Tuolloin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittiin serbien Milan Lukovic, joskin oudon kesyllä torjuntaprosentilla 89,11. Joukkueen paras pistemis oli Marko Kovacevic, mutta heti perässä seurasivat kanadalaissyntyiset Fred Perowne ja Marc-Andre Fournier. Kanadalaiskäsissä lienee nytkin Serbian menestys. Myös maalivahti Murray Cobbin synnyinmaa on Kanada. Kolmea pelaajaa lukuunottamatta kaikkien seurajoukkue löytyy kotimaasta. Nemanja Vucurevic pelaa naapurimaa Sloveniassa ja Aleksandar Kosic Lionel Messin seuratoverina FC Barcelonassa. Nemanja Jankovicin seuraksi on sen sijaan listattu mystinen "Finlandia University". Mahtaakohan takaa löytyä joku urheiluseurakin, vai tarkoittaako se, että hän käy yliopiston vuorolla jossain päin Suomea kerran viikossa höntsäilemässä ja saunomassa? Myös valmennusportaaseen on haettu Kanadan-apua, sillä Serbiaa valmentaa viiden kauden NHL-veteraani Mark Pederson.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Lohko B:n voitosta taistelevat tosiaan isäntämaa Slovenia ja Unkari. Puolalla on oma sanansa sanottavana, mutta en jaksa uskoa polakkien rahkeiden riittävän molempien suosikkien päihittämiseen. Kovan kotiedun myötä nostan minäkin Slovenian hienon hienoiseksi suosikiksi.

Iso-Britannia voi parhaimmillaan taistella pronssista tai pahimmillaan jämäsijoista. Ottelu Kroatiaa vastaan on tuikitärkeä, kuten myös Kroatialle itselleen. Kroaattien yllätys-saumat kisoissa lepäävät pitkälti maalivahti Vanja Belicin harteilla. Belic on kertaalleen valittu I-divarikisojen parhaaksi vahdiksi. Kumiukolle luulisi löytyvän merittiensä puolesta töitä jostain nimekkäämmästäkin seurajoukkueesta kun Zagrebista.

E-Korea tullee putoamaan. Pystynee kuitenkin haastamaan ehkä Iso-Britannian ja Kroatian kanssa vääntämään tasaisesti.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
IIHF:nkin ennakko ilmestyi juuri. Siitä muutama hajahuomio lisää:

- Huomionarvoinen pelaaja on ilman muuta Slovenian rosterissa tosiaan myös AHL:n Grand Rapids Griffinsissä tällä kaudella hienot 42 tehopinnaa nakuttanut 22-vuotias Jan Mursak. Meni multa jotenkin ohi.

- Unkarin valmentaja Ted Sator tuntee päävastustajan Slovenian erittäin hyvin, sillä hän valmensi Slovenian maajoukkuetta vain kolme vuotta sitten.

- Ukrainan valmentaja Mihail Zakharov valmensi Valko-Venäjän maajoukkuetta äskettäin Vancouverin olympialaisissa.

- Japanilla on ykkösdivisioonan MM-kisoista jo neljän perättäisen pronssimitalin putki. Eli kyllä heitä kai voi ihan Itävallan ja Ukrainan ykköshaastajina pitää.

- Islannin tulivuorenpurkaus voi hyvin vaikuttaa myös Hollannissa pelattavaan turnaukseen, vaikka matkajärjestelyihin onkin kaksi päivää enemmän aikaa. Japani ja Itävalta olivat saapuneet paikalle jo hyvissä ajoin, mutta Liettualla, Serbialla ja Ukrainalla voi olla edessä bussissa köröttelyä, mikäli Hollantiin ei pääse lentämään.

http://www.iihf.com/home-of-hockey/.../whos-going-to-slovakia-2011-1.html?tx_ttnews[backPid]=955&cHash=5f97acc57d
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nemanja Jankovicin seuraksi on sen sijaan listattu mystinen "Finlandia University". Mahtaakohan takaa löytyä joku urheiluseurakin, vai tarkoittaako se, että hän käy yliopiston vuorolla jossain päin Suomea kerran viikossa höntsäilemässä ja saunomassa?

Finlandia University näyttää löytyvän USA:sta, Hancock, MI.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Finlandia University näyttää löytyvän USA:sta, Hancock, MI.

Ookoo, ihan hyvä ja tärkeä tarkennus, kiitos siitä. "Yllättäen" Michiganissa. Olishan tuon voinut itsekin googlettaa, mutta tuossa kohtaa tekstiä alkoi jo aika tavalla laiskottaa. Toivottavasti pilke silmäkulmassa oli kuitenkin siitä huolimatta vielä ymmärrettävissä...

Tässä vielä kaupan päälle linkki Suomi Collegen wiki-sivuille: http://fi.wikipedia.org/wiki/Finlandia_University
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kisat alkoivat yllätyksettömästi Unkarin 4-2-voitolla ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Seuraavaksi sitten britit pääsevät jäälle näyttämään, oliko linja-autossa tunnelmaa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Kisat alkoivat yllätyksettömästi Unkarin 4-2-voitolla ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Seuraavaksi sitten britit pääsevät jäälle näyttämään, oliko linja-autossa tunnelmaa.

Korealaiset pelasivat loistavasti. Koko kolmas erä ja etenkin viimeiset minuutit olivat Korealaisten hallintaa. Tuolla pelillä Korealaiset ottavat voittoja näissä kisoissa. Pelaajien keskimääräinen taitotaso on noussut muutamassa vuodessa, kun viimeksi näin Korealaisten peliä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lopullista rosteria ei ole vielä IIHF:n sivuille ilmestynyt, luultavasti tuosta bussimatkailusta johtuen. Viime vuoden parhaat pistemiehet Greg Chambers ja Colin Shields sekä hyvin pelannut maalivahti Jody Lehman vaikuttavat kuitenkin olevan mukana.

Eipä olekaan maalivahti Lehman kisajoukkueessa. Tänään maalia vartioi Stephen Murphy.

EDIT: Iso-Britannia voitti lopulta tuon Kroatia-ottelun maalein 4-1, jokseenkin vaisun alun jälkeen. Ymmärrettävistä syistä tottakai. Ässä-junnu Rendulic sai syöttöpisteen Kroatian maaliin.

Saapa nähdä, miten Britit palautuvat tästä matsista raskaan bussireissun päätteeksi, sillä jo 18 tunnin päästä on edessä seuraava ottelu Etelä-Koreaa vastaan. Ja sen verran pirteästi taisivat korealaiset pelata avausottelussaan, että tuossa matsissa voisi hyvinkin olla se Korean poikien yllätyksen paikka.
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Otanpa vähän takaisin tuota Liettuan nuoren joukkueen kehumistani ja maan kiekkoilun kehityksen visiointia tuossa kahdeksan viestiä ylöspäin, sillä maan 18-vuotiaiden maajoukkue putosi tänään kakkosdivisioonaan hävittyään kaikki viisi otteluaan. Huomenna ratkeaa, onko Itävallan pikkujunnuilla sama kohtalo.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Finlandia University näyttää löytyvän USA:sta, Hancock, MI.

Finlandia Universityn tähtiukot Pete Kolasa ja Scott Räisänen (Raisanen) olivat 2002-2003 Diskoksen riveissä Suomi-sarjaa vääntämässä. Eivät olleet kyllä kaksisia pelimiehiä, joten tuo ei mikään meriitti pelaajalle tuo pelipaikka liene...

Mitä tuohon paikkaan muuten tulee, siellä on kovasti Suomi-meininki, Hancockhan on toki suomalaisuuden keskus muutenkin. Päärakennuksessa Paavo Nurmi Hall jne. Pieni, kristillinen yliopisto, jonka taso ei lie päätä huimaa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
E-Korea pelasi kyllä hämmästyttävän hyvin Unkaria vastaan. Ilman Unkarin täydellisiä one-timereita olisi pelin ratkaisua odotettu pidemmälle. Korealaiset syöttelivät hyvin ja liike oli suorastaan hurjaa. Olisin odottanut korealaisten vetäytyvän kilpikonnapuolustukseen, mutta pallopaidat osasivat hyökätäkin. Pennoseni löin likoon Kroatian puolesta, mutta eikös Britit vieneet ottelun 4-1 pitkästä bussi-istunnosta huolimatta.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
III-divarista sen verran että Irlanti nousi II-divisioonaan puhtaalla pelillä kaadettuaan tänään Arabiemiraatit 8-2. Toisessa lohkossa Armenia kuritti Mongoliaa 15-0 ja P-Korea E-Afrikkaa 4-3. Jälkimmäinen tulos tietää siis sitä, että nousija ratkaistaan huomenna ottelussa Armenia - P-Korea. Olisipa jännä nähdä, voisiko Armenia nousta II-divariin vuosien sähläyksen jälkeen, nämä Jerevanin kisatkin ovat ilmeisesti olleet varsin mielenkiintoiset.

Puola pisti Slovenian yllättävän tiukille I-divarin ekana päivänä. Slovenian loistava ensimmäinen erä kuitenkin riitti, ja Slovenian voitto kirjattiin lopulta maalein 2-3. Slovenian ja Unkarin välisestä nousutaistosta on tuleva hirmuinen, magyaarien puolella olen kuitenkin minä.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Päätinpä sitten kaivaa muinaisen käyttäjätunnukseni esille, kun keskustelu divisioonakisoista täällä kovin velloo... Elikkäs Hala tivoli on nyt jätetty taakse ja "kotona" ollaan. Maansurua viettelevä Puola pisti isäntäporukan tänään todella tiukille ja tiukka tulee myös nousutaisto oleva.
Tänään Ranskassa vaikuttavan Mitja Šivicin sekä paikallisen konkarin Tomaž Razingarin panos riitti nipin napin voittoon Puolasta ja melkein täyden Ljubljanan hallin kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta. Myös Detroitin organisaatiosta tutun Jan Muršakin suoritukset olivat mainioita ja Kopitarin loistaessa poissaolollaan hän kantaakin harteillaan suurimpia odotuksia..
Kroatiaa ja Unkaria vastaan on hallilla odotettavissa infernaalista tunnelmaa huolimatta siitä, että Kroatia pikemminkin taistelee putoamista vastaan. Silti maan nousevan kiekkokulttuurin innoittamat Zagrebilaiset varmasti löytävät tiensä tänne naapurimaahankin.
Huomenna vastassa on siis juuri Kroatia ja kynnelle kykenevä Slovenian kiekkokansa (johon itseni saatan nyt laskea) vaeltaa taas kohti Hala Tivolia. Muut puolestaan virittelevät televisiosta esiin RTV Slovenian suoraa kiekkolähetystä ja tie MM-kisojen A-sarjaan jatkuu. Lajin suosioon ja paikalliseen tasoon nähden täällä eletään maksimaalista kiekkohuuma, jossa olen ilolla mukana.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Kiitos ja onnea Jukalle ja Ismolle! Loistavaa työtä, jonka toivoisin jatkuvan myös ensi kaudella. Viro voitti yllättävän selkein lukemin myös Romanian, joten turnauksen parhaasta joukkueesta ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Makrov lienee paras tai ainakin taitavin II-divarin MM-kisoissa koskaan pelannut pelaaja ja turnauksen uusi piste-ennätys onkin nyt täysin oikeutetusti hänen nimissään.

Kiitokset.

Tässä hiukan juttua ratkaisupelistä sekä muutamia kuvia.

Jukka
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tasainen matsi tuosta Etelä-Korean ja Bussi-Britannian kohtaamisesta tuli, mutta britit matsin kuitenkin voittivat, 2-1. Voittomaali syntyi vain kymmenen minuuttia ennen loppua. Korea vaikuttaa jatkavan samoin kuten viime vuonnakin - paikkoja (=laukauksia) syntyy, mutta maaleja ei sitten niin millään.

Kakkosdivarissa nousija Espanja löi putoaja Turkin 9-1, ottelussa toisesta sijasta Australia kaatoi Belgian 5-2, ja ottelussa neljännestä sijasta Bulgaria kukisti Meksikon 5-2. Päätösottelussa paikalla oli peräti 3000 katsojaa, ja Imatran Ketterän Brian Arroyo vastasi molemmista Meksikon maaleista.

KalPan junnuissa taannoin pelannut Juan Munoz voitti kisojen pistepörssin pistein 10+6, siellä edelleen pelaava Alejandro Pedraz oli neljäs (2+10) ja imatranmeksikolainen Arroyo viides (5+6). Väliin mahtui kaksi bulgarialaista. Munoz valittiin myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Kolmosdivarissa Pohjois-Korea kaatoi Etelä-Afrikan 4-3 ja pelaa näin Armenian kanssa paikasta kakkosdivisioonassa. Mongolia otti isänniltä turpaan 15-0, aiempien 22-1 ja 12-1-tappioidensa seuraksi.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipahan täysi vastaantulija Puola tuossa Unkari-ottelussa, sillä Unkari otti voiton 6-0-tennislukemin. Vaikuttaisi Unkarin maalivahtipeli olevan kunnossa ilman Szuperiakin, sillä Zoltan Hetenyi torjui 29 laukausta. Varsin siisti peli muuten, sillä ottelussa vihellettiin yhteensä vain neljä jäähyä. Entistäkin selvemmin näyttää siis siltä, että nousutaistelu on kahden kauppa Slovenian ja Unkarin välillä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kroatia on joutunut aikamoiseen pyöritykseen, sillä Slovenia on 11 minuutin jälkeen jo 5-0-johdossa. Kolmas ja neljäs maali syntyivät 14 sekunnin sisällä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
IIHF:n sivusto temppuilee paraikaa, mutta International Hockey Forumsien puolelta kerrottakoon, että P-Korea nosti itsensä II-divariin 5-2 -voitolla Armeniasta. Kauas ei siis Armenian voitto tänä vuonna jäänyt, liekö ollut lopussa pojilla vähän turnausväsymystä kun ainoastaan 10 pelaajalla pelasivat...
 

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Kolmsesta kakkoseen siis: P-Korea ja Irlanti

Kakkosesta kolmoseen taas: Turkki ja Israel

Kakkosesta ykkoseen: Viro ja Espanja

Kolmostasolla ensi vuonna: Turkki, Israel, Armenia, Kreikka, Luxemburg, Etela-Afrikka, Mongolia ja Arabi Emiraatit, mahdolliseesti myos Bosnia.

Kakkosessa (2 lohkoa): Kaksi putoja (Croatia/Korea) ja (Serbia/Hollanti) seka varmaasti Romania, Australia, Bulgaaria, Islanti, Uusi Seelanti, Belgia, Mexico, Kiina, Irlanti ja P-Korea.
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Slovenia antoi tosiaan oman myrskyvaroituksen peittomalla Kroatian 10-1. Kahdeksan eri pelaajaa onnistui maalinteossa. Jos eivät Unkari ja Slovenia ihmeemmin ala kompastelemaan, voidaan jo alkaa odotella kisat huipentavaa perjantai-illan jännäriä Slovenia-Unkari.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kroatian kaataminen millä tahansa luvuilla ei kyllä ole mikään myrskyvaroitus. Se, että Medvescak keräsi tänä vuonna Itävallan avoimessa liigassa hyviä yleisömääriä ei kerro maan oman kiekon tasosta mitään. Kroatia oli ja on auja suvereeni putoamiskandi tuossa lohkossa, varsinkin kun Korea on nostanut tasoaan.

Muutoinhan Slovenia on suosikki lohkossaan semminkin kun Unkarin 50% joukkueesta (eli Szuper) puuttuu. Jos eilen joku sitten todella myrskyvaroituksen antoi, enemmän sellainen on Unkarin reipas voitto toki alaspäin painuneesta, mutta edelleen kelvollisesta Puolasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös